Gość: kudlaty867 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:13 Czy ktoś może mi powiedzieć z skąd mogę ściągnąć dane w formacie ASCII??? [chodzi mi o kursy par walutowych] dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kudlaty867 Re: Dane do programów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:16 zarówno "end of day" i "intraday" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Dane do programów IP: *.chello.pl 03.01.08, 18:30 Wystarczy mieć platformę MT4 (np. XTB, InterbankFX, NorthFinance) i tam robisz tak: Narzedzia -> Centrum Historii (lub F2 po prostu), Później wybierasz dane jakiej waluty Cie interesuja i jaki interwał, jak już wiebierzesz, to klikasz w EKSPORT i masz do wyboru ASCII - csv, prn lub format htm. Proste :) Powinno Ci wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty867 Re: Dane do programów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 20:21 ja potrzebuje dane do Fibotradera i musze wprowadzać ręcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Dane do programów IP: *.chello.pl 03.01.08, 21:11 No to wlasnie podalem Ci informacje, ze z MT4 mozesz miec dane ASCII w formatach csv, prn. Pasuja do Fibotrader'a, bo sam sie tym programikiem kiedys bawilem. Z danymi dostarczanymi do programow analitycznych jest generalnie klopot. Jesli placisz za Fibotradera i masz Metastock'a, to mozesz w czasie rzeczywistym przesylac dane z MT4 do Metastock'a, ktory bedzie jednoczesnie tworzyl baze. Ta baze mozesz wtedy w calosci importowac w Fibotrader (tylko to bardzo droga opcja...) Mozesz tez przerzucic sie na Dynamic Trader i za pomoca niewielkiego skryptu miec w nim na biezaco aktualizowana baze z danymi z MT4. Dynamic Trader ma taka sama, albo i lepsza funkcjonalnosc niz Fibotrader. Fibotrader'a reklamuje w swojej ksiazce Pawel Danielewicz, ale moim zdaniem Dynamic Trader lepiej sie sprawdza. Mozna tez importowac dane w czasie rzeczywistym do Amibrokera, ale to Cie pewnie nie interesuje. pzdr, Filip Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.sliwa Re: Dane do programów 04.01.08, 08:58 witam, Filip a udało ci sie to spiąć pod DT w czasie rzeczywistym czy masz uaktualnienie przy każdym otwarciu programu (danego rynku)? pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Dane do programów IP: *.chello.pl 04.01.08, 11:32 Paweł tutaj masz info, jak to zrobić: www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?p=40781&highlight=#40781 Mnie na razie przynajmniej nie jest to potrzebne. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś