Dodaj do ulubionych

Dane do programów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:13
Czy ktoś może mi powiedzieć z skąd mogę ściągnąć dane w formacie
ASCII???
[chodzi mi o kursy par walutowych]
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kudlaty867 Re: Dane do programów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:16
      zarówno "end of day" i "intraday"
      • Gość: Filip Re: Dane do programów IP: *.chello.pl 03.01.08, 18:30
        Wystarczy mieć platformę MT4 (np. XTB, InterbankFX, NorthFinance) i tam robisz tak:
        Narzedzia -> Centrum Historii (lub F2 po prostu),
        Później wybierasz dane jakiej waluty Cie interesuja i jaki interwał, jak już
        wiebierzesz, to klikasz w EKSPORT i masz do wyboru ASCII - csv, prn lub format htm.

Proste :)
        Powinno Ci wystarczyć.
        • Gość: kudlaty867 Re: Dane do programów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 20:21
          ja potrzebuje dane do Fibotradera
          i musze wprowadzać ręcznie
          • Gość: Filip Re: Dane do programów IP: *.chello.pl 03.01.08, 21:11
            No to wlasnie podalem Ci informacje, ze z MT4 mozesz miec dane ASCII w formatach
            csv, prn. Pasuja do Fibotrader'a, bo sam sie tym programikiem kiedys bawilem.

Z danymi dostarczanymi do programow analitycznych jest generalnie klopot.

Jesli placisz za Fibotradera i masz Metastock'a, to mozesz w czasie rzeczywistym
            przesylac dane z MT4 do Metastock'a, ktory bedzie jednoczesnie tworzyl baze. Ta
            baze mozesz wtedy w calosci importowac w Fibotrader (tylko to bardzo droga opcja...)

Mozesz tez przerzucic sie na Dynamic Trader i za pomoca niewielkiego skryptu
            miec w nim na biezaco aktualizowana baze z danymi z MT4.
            Dynamic Trader ma taka sama, albo i lepsza funkcjonalnosc niz Fibotrader.
            Fibotrader'a reklamuje w swojej ksiazce Pawel Danielewicz, ale moim zdaniem
            Dynamic Trader lepiej sie sprawdza.

Mozna tez importowac dane w czasie rzeczywistym do Amibrokera, ale to Cie pewnie
            nie interesuje.

pzdr,
            Filip

• pawel.sliwa Re: Dane do programów 04.01.08, 08:58
              witam,
              Filip a udało ci sie to spiąć pod DT w czasie rzeczywistym czy masz
              uaktualnienie przy każdym otwarciu programu (danego rynku)?
              pawel
              • Gość: Filip Re: Dane do programów IP: *.chello.pl 04.01.08, 11:32
                Paweł tutaj masz info, jak to zrobić:
                www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?p=40781&highlight=#40781
                Mnie na razie przynajmniej nie jest to potrzebne.

pzdr,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka