Gość: Kottblum Hanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 01:42 To ja dorzucę metro z Siekierek na Tarchomin, żeby było taniej, to wzdłuż Wisły, najlepiej pod bulwarami. Może i na mnie ktoś zagłosuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PrezydĘt Re: Przelicytować kandydata kolejnym mostem - ana IP: *.chello.pl 09.11.06, 09:29 A ja wybuduje wszystkie mosty w rok, dam 3 mln mieszkań i każdy dostanie pół litra do obiadu!!! Głosuj na mnie. Jak dasz głos, dam Ci balonik na wiecu. Odpowiedz Link Zgłoś
magmailen Kazimierz Obiecankiewicz 09.11.06, 10:03 obieca wszystkim wszystko i nie zapomni się później przepraszająco uśmechnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enter Re: Przelicytować kandydata kolejnym mostem - ana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:51 Ja obiecuje wybudować 3 linię metra spod sejmu do świątyni Opatrzności. I z powrotem! I jeszcze tunel między pałacem prezydenckim a kancelarią premiera, tani będzie bo wys. 1,60 m wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Przelicytować kandydata kolejnym mostem - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:55 a ja bym dorzucił lotnisko w pasażu za domami centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Przelicytować kandydata kolejnym mostem - analiza IP: 212.160.172.* 09.11.06, 12:05 Też mi nowina. Projekt budowy mostu na przedłużeniu Krasińskiego był przygotowany jeszcze przez ekipę Prezydenta Stefana Starzyńskiego, chyba w 1938r. Wyciągnęli stary projekt z szafy (Starzyńskiego!) i się chwalą cudzym. gienek Pozdrawiam wszystkich Warszawiaków, a w szczególności Prażan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Most wdłuż rzeki! Z Kazimierza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:27 Oto najnowsza propozycja PIS. Nie do przelicytowania! Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Most wdłuż rzeki! Z Kazimierza! 09.11.06, 18:40 Wyprzedzil mnie pan, panie Rychu, z tym pomyslem ! Stad wniosek, ze taki most jest potrzebny, bo skoro pan i ja o tym myslimy to pewnie i tysiace innych sie znajda. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrka Ale znowu "zapomina sie" tutaj o Korwinie IP: *.kraj.com.pl 09.11.06, 20:06 ...bo inne zdaje sie, ze inne niz "zatwierdzone medialnie" informacje sa coraz bardziej blokowane - vide wczorajsze oswiadczenie samego JKM-a i Centrali UPR: "Janusz Korwin-Mikke - kto się Go boi? Na dziesiejszym spotkaniu z wyborcami, pan Janusz Korwin-Mikke, któremu jedna ze stołecznych gazet przyznała dziś już 5 procent głosów wyborców, ujawnił, że miał uczestniczyć w najbliższy piątek w debacie telewizyjnej (stacja prywatna) kandydatów na prezydenta Warszawy, ale... w wyniku szantażu zastosowanego przez >jednego z głównych< kandydatów (jeśli będzie Korwin-Mikke, mnie nie będzie) zaproszenie dla JKM zostało cofnięte. (...)" Calosc: new.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=74&aid=4067 ...warszawiacy, ktorych jest tu troche i jeszcze wiecej - moga sie dowiedziec czegos o nastepnym w kolejnosci po "zatwierdzonej przez media" Trojcy Medialnej Kandydatow na Prezydenta Warszawy. Do rzeczy: "W dniu wczorajszym, 8 listopada w lokalu Stronnictwa Demokratycznego odbyło się spotkanie Kandydata na prezydenta Warszawy Janusza Korwin-Mikkego z mieszkańcami naszego miasta. (...) Calosc do pobrania (bez dyskryminacji!) TUTAJ: www.asme.pl/wybory2006.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Ale znowu "zapomina sie" tutaj o Korwinie 10.11.06, 11:02 Ludzie chcą oglądać i słuchać, tych na których mają zamiar oddać głos, a nie tych, którzy mają poparcie w granicach błędu statystycznego. 5% to już gruba przesada, 2-3% to też dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Przelicytować kandydata kolejnym mostem - analiza IP: *.chello.pl 10.11.06, 18:55 Zaczynam się martwić,żeby ten nadmiar mostów nie zakrył nam Wisły.Pocieszające, że te obiecanki i tak sa nierealne.Juz pan K wybudował nam mosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcent Przelicytować kandydata kolejnym mostem - analiza IP: *.aster.pl 10.11.06, 18:59 Po co budowac jeszcze jeden pas ruchu na moscie Grota? Czy nasi decydenci naprawdę nie myślą??? Korki na tej trasie nie wynikaja z szerokości mostu. Ta jest wystarczajaca. Problem tkwi w tym że auta które wjadą na most nie mogą z niego zjechać. Zamiast budować prowizoryczny "most syreny" nad FSO trzeba bylo wybudować tam szeroki pas ruchu oraz estakady w stronę Marek nad ul Wysockiego ( istnieją podpory) oraz nad rondem przy basenie Poloneza na Bródnie ( tam też są podpory ). 3/4 aut jedzie prosto i światla na rondzie oraz bardzo wąskie boczne estakady nie pozwalają na opróżnienie mostu. Gwaranyuję że to w 90 % rozwiązaloby problem. Ale ja nie kandyduję a nasi decydenci niestety mają bardzo ciasne kapelusze które utrudniają im logiczne myslenie. Wystarczy spytać pierwszego lepszego kierowcy stojącego w korku na moście a on powie co trzeba zrobić by tego korka nie bylo. Ja też codziennie stoję w tym korku i nawet z niektórymi kierowcami już się zaprzyjarznilem. Nie polecem sluchania tego co oni mówią ( i ja też ) o naszej warszawskiej wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Przelicytować kandydata kolejnym mostem - ana IP: *.broadband.pl 11.11.06, 15:49 Gość portalu: arcent napisał(a): > Po co budowac jeszcze jeden pas ruchu na moscie Grota? Czy nasi decydenci > naprawdę nie myślą??? Korki na tej trasie nie wynikaja z szerokości mostu. Ta > jest wystarczajaca. Problem tkwi w tym że auta które wjadą na most nie mogą z > niego zjechać. Ale ruch na moście się zwiększy, bo będzie nim przebiegac przez Warszawę trasa S7 czy S8. Tylko, ze tym już się żaden z kandydatów nie pochwali. > Zamiast budować prowizoryczny "most syreny" nad FSO trzeba bylo > wybudować tam szeroki pas ruchu oraz estakady w stronę Marek nad ul Wysockiego > ( istnieją podpory) oraz nad rondem przy basenie Poloneza na Bródnie ( tam też > są podpory ). 100% Racji, że to zjazdy korkują most. Najwięcej aut stoi w strone Marek i Tarchomina (Modlińskiej). Reszta mostu stoi przez to i tylko przez to. Co zaś tyczy się podpór. Te pod prowizoryczny most syreny są nowe, postawiło je wojsko (jak za starych czasów ;-). Pozostałe zostały wyburzoen, bo były w fatalnym stanie i się do niczego nie nadawały. Te przy rondzie też są do wyburzenia. A co do Syreny, to nie łudźcie się, że będzie on funkcjonował jako dodatkowe pasy. Po prostu ZDM zamyka estakadę w kierunku centrum, bo ta grozi zawaleniem i musi natychmiast coś udostępnić w zamian. Dostanie się mieszkańcom Bródna pewnie, bo nie sądzę, by wjazdy na tą estakadę porobili. A najlepsze jest to, że estakady mogą być zamykane dwukrotnie! Raz do remontuy, którego już nie można odkładać, a drugi raz do przebudowy na trasę szybkiego ruchu. Wszystko przez to, że GGDKiA i ZDM nie mogą się od wielu lat dogadać odnośnie finansowania tego remontu (to dlatego był odkładany tyle lat!) > Ja też codziennie stoję w tym korku i nawet z > niektórymi kierowcami już się zaprzyjarznilem. LOL! To ja wolę rower. Może mniej elitarny, ale za to szybszy ;-) > Nie polecem sluchania tego co > oni mówią ( i ja też ) o naszej warszawskiej wladzy. czemu nie? To Oni (i Ty też) będziecie wybierać tych, co obiecują, remontuja, budują, lub nic nie robią. To, co się stanie jest w Waszych rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenie Re: Łomianki - Legionowo IP: *.chello.pl 19.11.06, 14:39 A mnie sie marzy most z Łomianek do Legionowa Odpowiedz Link Zgłoś