jgas 18.02.07, 23:36 Ktoś za to wziął grubą kasę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec Bródna Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:20 Mnie nikt nie pytał o zdanie gdy budowano zamkniete osiedle pod lasem. Mieszkańcy tego osiedla czują sie pewnie tak samo jak wczesniej mieszkańcy okolicznycch osiedli. Gdy zabudowano tak duzy teren. Cóz widać jednak sprawiedliwośc jest na tym świecie. Poza ty w okolicy stoja same wysokie bydynki i te wiezowce łkadnie by się komponowały w okolicę. Zobaczcie jak beznadziejnie wygladaja te nowo pobudowane przy stacji STATOIL. Małe wypierdki nie jak nie pasujące do okolicznej wyskokiej zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:27 spadaj komuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:28 ot, typowy Polaczek.... nie mi stawiają pod oknem 9 pięter, więc nie widzę problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:35 tak... dla pewnej grupy ludzi, to typowe rozumowanie. sam jesteś mały wypierdek Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Nie widzę problemu 19.02.07, 10:36 Rozumiem, że wcześniej hasałeś beztrosko po bajzlu, który był w tamtym miejscu, raczyłeś się wybornym wińskiem z okolicznego spożywczaka, bądź oddawałeś się innym doznaniom wśród kilkumetrowego zielska. Tak... rozumiem Cię... Park Leśny to wszystko zburzył. A co do szarych prl-owskich bloków z okolic ul. Kowalskiego, które Cię tak urzekają, proponuję już złożyć wniosek o wpisanie ich na listę dóbr dziedzictwa narodowego. Może dostaną nawet miano zabytków klasy "0". pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bródna Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:43 To nie o to chodzi że mi jest wszystko jedno. Chciałem zauważyć że gdy ktos buduje grodzone osiedle to nie pyta okolicznych mieszakńców o zdanie. Bo mozna przeciez postawić strzezone bloki, ale nie muszą grodzić płotami przejście dla innych. Na skrzyżowaniu Św wincentego i Kondratwoicz stoi wiezowiec. Jest strzezony, a obok ratusz targówek. Wszędzie kamery ale nie ma płotów. Czyli można stawiać nowe osiedla bez płotów, ludzie mogą tamntedy przechodzić. Ale po co postawmy płot, nazwijmy się park leśny bródno i mnijemy otoczenie w dupie. Wkońcu to sami menele i złodzieje. A i jszcze jedno. jak wielką patologia jest osiedle pod lasem pokazuje własnie fakt tych wiezowców. Każdy mysli tylko o sobie a okolice ma w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:47 To fakt Że jak prywatne zamknięte osiedle przeszkadza innym ostwartym osiedlom to nikt się tym nie przejmuje. Kazdy ma gdZieś że płot komuś ogranicza dojście albo wysokośc nie pasuje do otoczenia. Natomiast gdy inne grodzone osiedle przeszkadza drugiemu grodzonemu osiedlu to wtedy jest awantura i raban. Cóż widać są równi i równiejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njfdskjdh Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:52 chyba żal wam dupy ściska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:57 czyli nie zaprzeczasz? Typowy tłuczek ze strzezonego osiedla :) Jesli twoje osiedle komus przeszkadza to cię nie interesujeale jeśli tobie przeszkadzają to wtedy jest awantura. I powiedz kolego w czym jesteś ode mnie lepszy ze swoim świoatopoglądem? Masz pieniądze? Ale nie czyni cie to lepszym od pozostałych. łyżwiński i stokłosa też mają. Chcesz być taki jak oni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjolog to kwestia mentalności a nie bezpieczeństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:03 Znam pewnego architekta, który pracuje w renomowanym warszawski biurze architektonicznym. I powiedział że problem z grodzonymi osiedlami ( nie mylić ze strzeżonymi) polega na tym że w wawie mieszka dużo ludzi pochodzenia wiejskiego i małomiasteczkowego. Tacy ludzie nie rozumieja pojecią przestrzeni publinczej jako dobra wspólnego. Maja wpojone żeby się odgrodzić i nie interesować otoczeniam. Daletego na wsi jest droga, przy której sa ogrodzenia , bramy i pies pilnujący. Miasto to rpzestrzeń publiczna, wspólna dlatego nazywa się miastem. Natomiast zagrody mamy na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bródna Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:09 Mnie nie ściska bo mieszkam w wygodnym apartamentowcu właśnie na rogu Kondratowicza i św Wincentego. Mam bezpiecznie i wygodnie, obok urzad, szpital i przystanki autobusowe. I nie musze dymać spod lasu kilometra po polu żeby się dostać do autobusu. Nie wiem co za debil postawił osiedle w szczerym polu i jeszcze mają pretensje że obok powstają inne osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buu Re: Nie widzę problemu IP: 195.187.251.* 19.02.07, 11:54 To na rogu Wincentego i Kondratowicza jest jakiś apartamentowiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemnogrod Re: Nie widzę problemu IP: *.ipartners.pl 19.02.07, 12:40 Rozumiem ze jak ty mieszkasz na 16 pietrze w swoim "apartamentowcu" to juz cala reszta okolicy tez tak musi wygaladac. Wiesz mi akurat ten kloc i jemu podobne na Zielonym Zaciszu (heheheh dobra nazwa) nie opodobają sie. Nie podoba mi sie równiez płot i grodzenie terenu w Parku Leśny ale bede pluł na ludzi którzy tam mieszkają i walcza z developerem o zachowanie niskiej zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bródna Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:46 Mnie tez się to nie podoba. Zmierzam do tego że mozna łączyć bezpieczeństwo z wygodą innych ludzi. Można mieszkac w nowym strzezonym budynku, ale bez płotów które uturdniają przejście noamrlnym ludziom. Bo ja w przecieiwństwie co poniektórych nowobogackich nie uwazam ludzie ze starych bloków za meneli. I mój mbudynek choc jest bardzo wysoki,, to jednocześnie tworzy kawałek miasta w tym rejonie w przeciwieństwie do bloków za płotami w szczerym polu, które wyglądają jak wiejskie zagrody z brama i psem a nie jak miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
jacol1972 Re: Nie widzę problemu 06.03.07, 20:07 Mysle ze jezeli Ktos nie widzi problemu w tym ,ze tuz za jego plotem buduje sie bez ladu i skladu, niech spojrzy na plan urbanistyczny calej Warszawy!!! Rozumiem ze stolica zostala zniszczona dzialaniami wojennymi i ze w znacznym stopniu komunizm przyczynil sie do obecnego koszmarnego wygladu miasta! Ale czy to oznacza ze dzis rowniez nalezy ciagle je oszpecac??? Jezeli jest mozliwosc stworzenia zabudowy obok Lasku Bródnowskiego, ktora bedzie harmonizowala z otoczeniem i tak jak budynki w poblizu Lasu Kabackiego, stworzy zabudowe nie tylko funkcjonalna ale przede wszystkim wspolgrajaca z najblizszym otoczeniem to pisze 3xTAK!!! Zastanowmy sie jako mieszkancy Targowka czy chcemy otaczac sie koszmarkami z minionego okresu, czy tez pozwolimy na stwarzanie i realizacje projektow ktore dadza naszej Dzielnicy nowy oddech!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodzenie Re: Nie widzę problemu IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 13:57 przepisy powoduja koniecznosc grodzenia osiedla. spoldzielnia nie moze nic wyegzekwowac na nieogrodzonym osiedlu, zakazac parkowania w niektorych miejscach, etc. Tak poza tym, psie kupy. jest to problem. ogrodzone osiedle jest na razie jedynym rozwiazaniem. Nie mieszkam na ogrodzonym osiedlu, ale rozumiem czemu powstaja. Byle by nie byl to obrzydliwy plot z drutem kolczastym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowiskie IP: *.chello.pl 19.02.07, 12:00 Nie można pozwolić na to, by pazerność pokonała zwykłe ludzkie potrzeby obcowania z naturą. Jeszcze kilka takich inwestycji na tym terenie, a Lasek Bródnowski zwyczajnie padnie. Już nie ma w nim bagien i zwierząt. A jeszcze kilka lat temu (trzy, cztery) biegały tu sarny, dziki i zające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2000 Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.chello.pl 19.02.07, 12:12 I na pewmo bloki pod lasem są przyczyną tego że zwierząt w lasku jest mniej. Bombowy tok rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi 19.02.07, 13:21 Wiadomo przeciez, ze zwierzeta z lasu lubia sasiedztwo blokow. Maja do kogo wieczorem wpasc na kawe, brydza, pogadac i poogladac telewizje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2000 Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.chello.pl 19.02.07, 16:46 Dokładnie tak!:) W moim ogródku w PL zając pojawia się dość regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:42 Nie tyle bloki, co płoty wszystkim przezkadzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:01 Zastanawiam się tylko nad tym czy aż tak bardzo bolą was ogrodzeni sąsiedzi którzy kupili mieszkania na kameralnym osiedlu. Przecież ewidentnie ktoś złamał prawo. Sytuacja wygląda identycznie jak w przypadku "lub czasopisma". Nie rozwijajmy tego typu wątków. Jakie to ma znaczenie? Sama mam psa z którym chodzę na spacer do lasku a płot w niczym mi nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie nie muszę chodzić po błocie tylko po kostce brukowej. Problemem jest udowodnienie kto wziął za to kasę i prześwietlenie jego kolejnych działań. Jeśli urzędnicy będą sami stanowić prawo, to niebawem pomiędzy pięknymi nie ogrodzonymi blokami na Bródnie powstaną kolejne śliczne wysokie budynki bo przecież po co nam place zabaw? Popieram mieszkanców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.nask.waw.pl 19.02.07, 14:03 O maly wlos nie kupilem tam mieszkania. Odstraszyla mnie cena wyzsza niz wszedzie w tych okolicach, dosc slabe wykonanie tych budynkow jak na proponowana cene i plany trasy olszynki grochowskiej, ktora ma chyba przejsc tuz pod oknami tych blokow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płot Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:11 co się tak niektórzy tego płotu uczepili? No a post niejakiego gościa to na 200% konkurencja agmetu. Co do tematu to mieszkańcom chodzi o to że któs cos innego im obiecał a co innego planuje. Pewnie wielu z obecnie tam mieszkających wiedząc że ma być to kolejne blokowisko nie kupiłby tam mieszkania. Tyle. A urzędasy jak zwykle dali ciała. Ot cała historia. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi 25.02.07, 10:55 Mogliście wykupić ten teren. Wtedy nic by tam nie zbudowali bez waszej zgody. Tak powiedzieli mieszkańcom kamienicy na stalowej budując im apartamentowiec na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi 19.02.07, 14:16 Gość portalu: gość napisał(a): > O maly wlos nie kupilem tam mieszkania. Odstraszyla mnie cena wyzsza niz > wszedzie w tych okolicach, dosc slabe wykonanie tych budynkow jak na proponowan > a > cene i plany trasy olszynki grochowskiej, ktora ma chyba przejsc tuz pod oknami > tych blokow ... tak, tak... udało Ci się, ja słyszałem jeszcze o pasie startowym dla F16, zakładzie utylizacji azbestu, małym szpitalu dla czubków i samoobsługowej agencji towarzyskiej. niektórzy to mają farta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbest Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.ipartners.pl 19.02.07, 14:22 Zapomniałeś dodać ponownego otwarcia wyspiska smieci i powstania nowego tylko tym razem odpadów z elektorni atomowej która ma stanąć zmiast parku bródnowskiego u mnie pod blokiem ... a do tego same żule i menele tu mieszkają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.nask.waw.pl 21.02.07, 12:26 > tak, tak... udało Ci się, ja słyszałem jeszcze o pasie startowym dla F16, > zakładzie utylizacji azbestu, małym szpitalu dla czubków i samoobsługowej > agencji towarzyskiej. > niektórzy to mają farta :/ hmmm, nie slyszalem, ale rozumiem ze masz sprawdzone informacje i mieszkancy tych okolic chyba nie beda zadowoleni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2000 Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.chello.pl 19.02.07, 16:52 Co do jakości to nie jest źle. A trasa olszynki grochowskiej będzie po drugiej stronie lasku bródnowskiego. Tylko ten deweloper taki CHCIWY i ZAKLAMANY... Ale to cecha chyba wszystkich deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowi IP: *.chello.pl 19.02.07, 22:38 Mariola napisał(a): > Sama mam psa z którym chodzę na spacer do lasku a płot w niczym mi nie > przeszkadza. Wręcz przeciwnie nie muszę chodzić po błocie tylko po kostce > brukowej. Mała prośba do Marioli i innych właścicieli z okolicznych bloków. Nie zasrajcie tymi psami całego Lasku Bródnowskiego. Spacerując trzeba dobrze obserwować ścieżki po których się idzie. A jeśli już, to sprzątajcie po swoich przyjacielach. Przecież nie jesteście ze wsi. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
fasten Na Bródnie bronią Parku Leśnego przed blokowiskie 19.02.07, 23:35 Nie powiem że spodziewałam się czynego poparcia mieszkańców sąsiednich osiedli i podpisywania petycji w ich obronie, ale takie opluwanie ludzi za to że próbują walczyć o swoje prawa, naprawdę mnie zaskoczyło. Brzmi to jak wyraz frustracji, że na osiedlu w ogóle budują się nowe budynki. Wyobraźcie sobie, ja byście się czuli jakbyście zamówili futro do ziemii, a za zapłacone pieniądze dostali serdaczek, bo krawiec by stwierdził, że futra są modne i z materiału który miał być na wasze futro, on wykroi i sprzeda jeszcze kilka innych ciuszków. Porównanie może prymitywne ale obrazuje sposób, w jaki zostali potraktowani nabywcy mieszkań w PL. Jeżeli takie działania będą powszechnie tolerowane i nikt nie będzie mówić nie, to i lasek bródnowski i park długo się nie ostanie nie mówiąc o innych skwerkach i placach zabaw. Urzędnicy powini w tej sprawie zdecydowanie zareagować, bo to przecież oni są strażnikami jakiegoś ładu i koncepcji przestrzennej, tymczasem aktualnie nic takiego się nie dzieje i efektem tego jest coraz bardziej ciasna i chaotyczna zabudowa bez ładu i składu, będąca źrdłem udręki dla mieszkańców, za któą w żaden sposób nie naqdąża rozbudowa infrastruktury komunikacyjnej i innej infrastruktury towarzyszącej. Jeżeli ktoś uważa że przesadzam i że problem nie istnieje, proponuję odwiedzić Osiedle Słowicza w Piasecznie - tam można zobaczyć do czego może doprowadzić pazerność developerów i bierność (lub coś gorszego) urzędników, którzy są od tego aby te zapędy hamować i brać pod uwagę szerzej pojęty interes - zwłaszcza tych osób, które będą mieszkać w szalonych wizjach developerów. Odpowiedz Link Zgłoś