Dodaj do ulubionych

Kasperczak selekcjonerem Senegalu

26.06.06, 18:30
"Jestem zadowolony z podjęcia pracy w kraju, który poprosił mnie o pomoc."
Ale kopniak w Listkiewicza :)
Obserwuj wątek
    • Gość: bat Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.chello.pl 26.06.06, 18:32
      Heniu nie mow ze to prawda!!!
      • 93sw Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu 26.06.06, 18:38
        GENIALNIE!!!!!!!!!!!!!!!w koncu moze ktos zrozumie ze w PZPN nie potrafi
        kierowac niczym...zycze spelnienia zalozonych celow panu Kasperczakowi
        • Gość: Don King Stracilismy wspanialego trenera reprezentacji IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.06.06, 19:54
          Szkoda ze PZPN podejmuje dycyzje z szybkoscia walca drogowego. Kasperczak zna
          realia pilkarskie Polski i swiata. Swietny fachowiec, wspanialy czlowiek.
          Obcy trener to wcale nie najlepsze rozwiazanie dla Polski.
          • Gość: goldilock Re: Stracilismy wspanialego trenera reprezentacji IP: *.freedom2surf.net 26.06.06, 20:01
            Kasperczak out- problem z glowy dla Listkiewicza. Jest lepsze rozwiazanie -
            Listkiewicz out problem z glowy dla polskiej pilki.
            • Gość: skreem Re: Stracilismy wspanialego trenera reprezentacji IP: *.chello.pl 26.06.06, 21:00
              Listek właśnie z tego powodu zwlekał, na to czekał - Naród już teraz nie może
              wywierać presji, by "prezio" zatrudnił Kasperczaka...
              • Gość: hegemon® poszedl prostowac banany IP: *.skynet.net.pl 26.06.06, 22:18
                nachapal sie na wisle pierdzac w stolek to w senegalu moze prostowac banany za free

• Gość: PS Listek miał czas - teraz czas Senegalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:28
                  Nasz PZPN tonie - i dokąd nie będzie tam porządku to będą z niego uciekać...
                • Gość: pingu Re: poszedl prostowac banany IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.06, 04:49
                  coz, poszedl na latwizne i jedzie do kraju gdzie maja pilkarzy
                • Gość: maw77 Re: poszedl prostowac banany IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.06.06, 10:07
                  W Wiśle Kasperczak egzekwował swój sensownie zredagowany kontrakt. Tak jak się
                  robi na całym cywilizowanym świecie, nawet w Afryce prostując banany. W Polsce
                  to rzecz niepojęta...To wszystko.
              • Gość: bero Re: Stracilismy wspanialego trenera reprezentacji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.06, 11:27
                ten narod to wreszcie powinien pojsc na barykady. Jak pilkarze tego nie
                potrafili to pokazmy nasza klase. DO ATAKU!!!!!
            • Gość: bero Re: Stracilismy wspanialego trenera reprezentacji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.06, 11:25
              nic dodac nic ujoc. Listkiewicz WON!!!
      • Gość: BUBBA PIOTR NOWAK na trenera IP: *.planters.net 26.06.06, 19:08
        PIOTR NOWAK nowym trenerem kadry narodowej!
      • anna-dark Jak Henio wydymał capa z foniki... Zajefajnie !!! 27.06.06, 11:22
        Jak Henio wydymał capa z foniki... Zajefajnie !!!
    • Gość: maryjan Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:32
      Dziekujemy za opieszalosc prezesowi PZPN panu Listkiewiczowi :(
      • Gość: PZPN=SHIT debile z pzpn na czele z listkiewiczem! szkodniki! IP: *.chello.pl 26.06.06, 18:38
      • Gość: FAck PZPN Listkiewicz spier... na Mdagaskar z tym raportem IP: *.nycmny83.covad.net 26.06.06, 18:39
        Stalo sie to samo co z Lukaszem Podolskim.
        • Gość: toler 1. Podolski...... IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 19:06
          wyjechal z Polski w wieku 2 lat i nie jest produktem polskiej pilki noznej..to
          tak dla Twojej wiadomosci.....
          2. Gdyby Kasperczaka zapytano(poproszono) to moze by i Polske trenowal. A
          Podolski mimo polskiego pochodzenia (a raczej slaskich korzeni) dla Polski by
          nie zagral, i to nie bynajmniej z powodu kasy;-)

a PZPN jest banda idiotow ktorzy ponad interes Polski stwiaja swoj wlasny...to
          przeciez typowem nie tylko dla pilki noznej w Polsce. Przyklad Rosji: Hiddink
          dojdzie z nimi daleko chyba w pszyszlosci?

pozdr.

• Gość: Bimbo Podolski mial 5 lat jak wyjechal z Polski IP: 216.217.131.* 26.06.06, 19:11
            • Gość: toler Wyjechal w 1987 czyli... IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 19:16
              mial dwa (teraz ma 21)....ale nie o to tu chodzi. Miro Klose wyjechal jako
              siedmio czy osmiolatek i mowi oficjalnie ze czuje sie Niemcem. Zrozumie to ktos
              kto jest w podobnej sytuacji;-)

Pozdr.
              • Gość: FAck PZPN Re: Wyjechal w 1987 czyli... IP: *.nycmny83.covad.net 26.06.06, 19:28
                Podolski sam stwierdzil w ostatnich wywiadach ze PZPN za pozno sie o niego
                pytal bo w tym czasie rozegral juz spotkanie w Niemieckiej mlodziezowce a
                rodzina namawiala go caly czas na gre w reprezentacji Polski. Przyklad Smolarka
                tez daje wiele do myslenia ale tu PZPN nie dzialal tylko jego ojciec
                Wlodzimierz.
                • Gość: kick&run Re: Wyjechal w 1987 czyli... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.06, 19:34
                  Gość portalu: FAck PZPN napisał(a):

> Podolski sam stwierdzil w ostatnich wywiadach ze PZPN za pozno sie o niego
                  > pytal bo w tym czasie rozegral juz spotkanie w Niemieckiej mlodziezowce a
                  > rodzina namawiala go caly czas na gre w reprezentacji Polski. Przyklad
                  Smolarka
                  >
                  > tez daje wiele do myslenia ale tu PZPN nie dzialal tylko jego ojciec
                  > Wlodzimierz.

Ad 1. Podolski jest mlody, to ma prawo glupio gadac.
                  Ad 2. Z rodzina to wiadomo najlepiej sie wychodzi na zdjeciu.
                  Ad 3. Potwierdzenie do ad. 2. Tata Smolarek spieprzyl kariere synowi, pchajac
                  go do gry w tym pilkarskim kolchozie, zamiast zadbac o jego prawidlowy rozwoj.
                  Ale tak to jest jak rozbuchana ideologia bierze gore nad rozumem i zdrowym
                  rozsadkiem. Amen.
                • Gość: toler A co mial powiedziec Podolski..ze IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 19:42
                  ze woli grac dla Deutschland? czy ze czuje sie w Köln naprawde w domu? ktos
                  kto nie jest w tej sytuacji raczej tego nie zrozumie;-)

obojetnie jak by na to nie spojrzec...nie jest produktem Polskiej pilki
                  noznej!!!

Polska slusznie moze byc dumna np. z Romana Polanskiego...ale te przpominanie
                  na okraglo ze ktos sie urodzil w Polsce to juz smutne!

Pozdr.
                  • Gość: Lukasz Re: A co mial powiedziec Podolski..ze IP: *.adsl.hansenet.de 26.06.06, 22:20
                    > ze woli grac dla Deutschland? czy ze czuje sie w Köln naprawde w domu? ktos
                    > kto nie jest w tej sytuacji raczej tego nie zrozumie;-)

Jestem w tej sytuacji. (Zobacz adress IP) Wyjechalem a raczej zadecydowali o
                    wyjezdzie moji rodzice jak mialem 10 lat. Oni takze dochowali abym nie zapomnial
                    o kraju z ktorego pochodze.
                    Co do domu i poczucia miejsca ktorego sie za niego uwaza to jest wielka roznica
                    pomiedzy "Czuje sie niemcem" albo "Czuje sie polakiem" a lubie Hamburg (tu
                    mieszkam i lubie to miasto) czy Gdansk (tu sie urodzilem i takze lubie to
                    miasto). Klinsmann urodzil sie w niemczech, mieszka w Kaliforni bo sie tam
                    lepiej czuje, ale jednak nie dazyl do tego aby byc trenerem USA.

> obojetnie jak by na to nie spojrzec...nie jest produktem Polskiej pilki
                    > noznej!!!

Sorry, ale nie jest produktem niczyjim, ewentualnie swoich rodzicow :-).
                    Na studiach mam do czynienia z 95% niemcami, nie mam problemow z integracja
                    zaliczaja sie do mojego grona DOBRYCH przyjaciol takze niemcy. Zdobylem moja
                    wiedze w Hamburgu ale nie jest ona produktem niczyjim oprocz mojego wlasnego
                    wysilku.

> Polska slusznie moze byc dumna np. z Romana Polanskiego...ale te przpominanie
                    > na okraglo ze ktos sie urodzil w Polsce to juz smutne!

Bo trzeba byc z tego dumnym ze jest sie Polakiem a nie dawac sobie wmawiac ze
                    Polska to drugorzedny kraj. Mowisz jak bys wlasnie mial wmowione kompleksy... .
                    Niemcy nie lubia polakow a Podolski i Klose sa dobzi dopuki strzelaja bramy, a i
                    wtedy sa polakami ktorzy dla nich pracuja i tez na polu ;-). Nie boj sie oni
                    dokladnie wiedza ze to polacy ... trzeba sie niezle oszukiwac zeby myslec na
                    tyle utopijnie aby sobie wmawiac ze dla niemcow to niemcy. Kazdy szczery niemiec
                    (jest ich malo) powie tobie jak mowi ich otoczenie i jak mysli o polakach. Bo
                    historja zrobiala niestety swoje ... ale to inna bajka.

Aha, po mojej edukacji ktora wlasnie koncze, mam wracam do Polski. Wlasnie
                    dlatego aby nie byc jednym z tych ktorzy caly czas ale to jest do d... (PZPN -
                    wiem ze tak jest ale to sie zmieni), ale tamto jest do d... i tylko dore rady a
                    zeby samemu cos zdzialac to nic...
                    Aha gowniarzem i idealista nie jestem!
                    • Gość: FAck PZPN Re: A co mial powiedziec Podolski..ze IP: *.nycmny83.covad.net 26.06.06, 23:14
                      Lukasz szkoda twoich tekstow. Niestety wiekszosc Polakow jest tak
                      zakomplesionych jak ten typ co wysmarzyl ten tekst. Moge cie zrozumiec bo
                      przeszedlem niemal identyczna droga tylko ze w Stanach Zjednoczonych. Nie wiem
                      co sprawia ze ludzie w w Polsce maja tyle szcunku do innych narodowosci a nie
                      do siebie samych ?
                      • Gość: Lukasz Re: A co mial powiedziec Podolski..ze IP: *.adsl.hansenet.de 26.06.06, 23:43
                        Wiem ze szkoda ale chociaz na duszy lzej.
                        Bo jak sie czyta w kolko taki sam bajzel to agresor sie pojawia.
                        A dlaczego tak jest to i najlepsza analiza chyba nie wykaze ... chyba ze jak nie
                        wiemy o co chodzi to o ... ;-).

• Gość: toler To Fack NY IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.06, 12:53
                        nie zrozumiiales raczej o co mi chodzilo kiedy "wysmarzylem" ten moj tekst o
                        Podolskim i "produktach polskiej pilki".
                        w stanch i na szczescie w Niemczech przebywam od lat ponad dwudziestu i mam
                        gleboki szacunek do tego co inne i obce ale warte szacunku i respektu.
                        Ale...przyznaje ze dluuuugo mi to wzielo: a wiesz dlaczego...bo niestety zanim
                        jako gowniarz z Polski ( co ja mowie. ze Slaska);-) wyjechalem...zdazono juz mi
                        w Polsce wmowic ze Niemiec mnie zje, Rusek to smierdzacy cham zaborca, a
                        Amerykanin to najwieksza skarb, wzot cnot wszelkich wolnosci i przyjaciel
                        Polski! Smutne jest to ze jesli chodzi o Niemcy to wmowiono mi to nie w domu
                        czy w domu przygupawego sasiada, tylko w szkole na historii i w panstwowej
                        telewizji.

zreszta sam wiesz jak jest w US. mam nadzieje i zycze CI ze po przylocie na
                        Okecie wylegitymujesz sie paszportem z orzelkiem.......Polskim?

no bo wiesz jak to jest: jezeli ktos wyjezdza z Polski do Niemiec to jest w
                        Polsce: A. Volksdeutschem-Zdrajca lub B. Polakiem. czy nim chce byc czy tez nie!

natomiast: po wyjezdzie do Stanow np. Moniek ;-) jest sie juz po trzech
                        miesiacach w "basemencie" AMERYKANINEM polskiego pochodzenia!

pzdr.
                    • Gość: noik ciekawy z Ciebie gosc!!! IP: 141.117.77.* 27.06.06, 03:39
                      odnosnie powrotu, to po prostu zycze powodzenia.Oby Ci sie powiodlo!!! zycze z
                      calego serca!!!!
                      N.
                    • Gość: toler O Podolskim Klose i dumie narodowej cd. ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.06, 12:34
                      "Wyjechalem a raczej zadecydowali o wyjezdzie moji rodzice jak mialem 10 lat.
                      Oni takze dochowali abym nie zapomnialo kraju z ktorego pochodze."

a czy Ty mozesz sobie wyobrazic ze gdy przyjechalo sie do Niemiec ze Slaska
                      (tak jak ja w 1982) gdzie uczucia bywaly i wciaz ale w zanikajacym stopniu
                      bywaja wsrod Slazakow pro polskie lub pro niemieckie (w Gdansku to wyglada, jak
                      wiesz,inaczej)rodzice nie musieli "dochowywac" aby nie zapomnialo sie skad sie
                      pochodzi bo pochodzilo sie z Gornego Slaska - nawet jezeli nieoficjalnie - a
                      nie z Polski.

W Polsce, a jak widze takze czasami i w Hamburgu;-) uwaza sie natomiast ze
                      wszyscy Polacy(lub urodzeni w Polsce!) utrzymuja lub powinni podtrzymywac swoje
                      narodowe tradycje i przekazywac je dalszym pokoleniom. To jest 100% sluszne w
                      przypadku kiedy ktos sie czuje Polakiem!
                      Natomiast czego w Polsce i czasami w Hamburgu;-)czasami sie nie rozumie jest to
                      ze w Polsce tez zyja mniejszoscie narodowe...takie jak np. niemiecka! i ci
                      ludzie asymiluja sie w Niemczech (jak Miro Klose czy Poldi)...a ich pozniejsze
                      uczucia przynaleznosci narodowej ksztaltuje wiele czynnikow...historia
                      rodzinna, miejsce zamieszkania w Niemczech, pozostawiona najblizsza rodzina w
                      Polsce, i czestotliwosc wizyt w Polsce bzw. Oma, (nie babcia) jak mowi
                      Podolski, w Gliwicach ;-) itd. itp.

"Co do domu i poczucia miejsca ktorego sie za niego uwaza to jest wielka roznica
                      pomiedzy "Czuje sie niemcem" albo "Czuje sie polakiem" a lubie Hamburg (tu
                      mieszkam i lubie to miasto) czy Gdansk (tu sie urodzilem i takze lubie to
                      miasto). Klinsmann urodzil sie w niemczech, mieszka w Kaliforni bo sie tam
                      lepiej czuje, ale jednak nie dazyl do tego aby byc trenerem USA."

Klose przed meczem z Polska powiedzial na lamach Sport1.de ze czuje sie
                      Niemcem. Podolski mowi ze ma dwa Heimatländer. Sprawa jasna!

"Sorry, ale nie jest produktem niczyjim, ewentualnie swoich rodzicow :-).
                      Na studiach mam do czynienia z 95% niemcami, nie mam problemow z integracja
                      zaliczaja sie do mojego grona DOBRYCH przyjaciol takze niemcy. Zdobylem moja
                      wiedze w Hamburgu ale nie jest ona produktem niczyjim oprocz mojego wlasnego
                      wysilku".

Sorry;-), ale naprawde trudno jest tym przypadku sie Toba zgodzic! Generalnie
                      oczywiscie jestes "produktem" Twoich rodzicow. Natomiast Twoje ewentualne
                      osiagniecia sa juz produktem Twoim i Twojego otoczenia. W przypadku Klose czy
                      Podolskiego jest to ich ciezka praca i talent plus....pilkarska szkola zawodowa
                      tylko i wylacznie w Niemczech. Ja mam problem z tym ze kibice w Polsce i
                      niestety dziennikarze czesto ot tak po prostu mowia i pisza ze Niemcy graja
                      teraz swietnie gdyz maja dwoch Polakow w skladzie.
                      Nie wierze ze nie rozumiesz o co mi chodzi? ALe jezeli nie to inny przyklad:

Gdyby Chopin po urodzeniu w Zelazowej Woli, wyjechal do Francji, kraju swojego
                      ojca i pisal , ze tak powiem, w "stylu" francuskim i mial od dziecinstwa
                      profesora Francuza...nie przeszedlby do historii jako kompozytor polski.
                      Obecnie te garstke Francuzow ktorzy pisza o nim jako o Francuskim kompozytorze
                      nikt, i zreszta slusznie, nie bierze powaznie? Rozumiesz analogie?

"Bo trzeba byc z tego dumnym ze jest sie Polakiem a nie dawac sobie wmawiac ze
                      Polska to drugorzedny kraj. Mowisz jak bys wlasnie mial wmowione kompleksy... "

100% racja... trzeba byc dumnym ze swojego pochodzenia!
                      jezeli chodzi o kompleksy. Brak sukcesow (np. w tak prestizowym sporcie jak
                      pilka nozna) powoduje ze z czasem sie ich nabiera.) Wtedy szuka sie w swiecie
                      tej polskosci za wszelka cene i ewentualnie (np. wbrem temu kim czuje sie
                      Klose) pisze sie w 2002: "pierwszy Polak w finale MS" ;-)

Ja osobiscie jestem dumny ze tzw. Spätaussiedler jak Podolski czy Klose robia
                      to o czym ja marzylem od dziecinstwa...strzelac bramki grajac w barwach
                      reprezentacji Niemiec. Mysle ze p. Kazimierz Kutz moglby Ci cala ta sytuacje z
                      Klose i Podolskim a takze z.... Wilimowskim lepiej wytlumaczyc;-)

"Kazdy szczery niemiec(jest ich malo) powie tobie jak mowi ich otoczenie i jak
                      mysli o polakach. Bo historja zrobiala niestety swoje ... ale to inna bajka".

-kazdy szcery Niemiec a jest ich malo?"????? w tym momencie mnie bardzo
                      rozczarowales...tak gleboko idaca generalizacja w stosunku do innej narodowosci
                      dokladnie zdradza Twoje codzienne, nie wiem, chyba meki;-) bo jak mozna zyc,
                      zdobywac wiedze, czuc sie dobrze, miec przyjaciol wsrod ludzi dysponujacych tak
                      podla cecha charakteru? ...w Hamburgu. Bardzo rozczarowalbys ta opinia swoich
                      niemieckich przyjaciol, wiesz?

Ja od dwudziestu lat "skaczac" miedzy Chicago i Frankfurtem nauczylem sie na
                      szescie ze jako ludzie roznimy sie glownie tym co jemy, jak mieszkamy, i jak
                      swietujemy...

"Aha, po mojej edukacji ktora wlasnie koncze, mam wracam do Polski. Aha
                      gowniarzem i idealista nie jestem!"

Polska, ta obecna rzadzona przez "sredniowiecze" bardzo sie ucieszy z Twojego
                      powrotu. Mam nadzieje ze nie musisz sie oficjanie wsrod przyjaciol i
                      rodziny "nawrocic" jak Twoj gdanski rodak, p. Michalczewski.

pozdr.
                      • Gość: Lukasz Re: O Podolskim Klose i dumie narodowej cd. ;-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.06, 13:38
                        Oki zaczne od konca pomijajac powrot bo co do tego to wlasnie powiedzailes tak
                        jak wlasnie niemcy w wiekszosci mysla:

"Polska, ta obecna rzadzona przez "sredniowiecze" ..."

Tu sie nie da polemizowac sprawa nastawienia.

"kazdy szcery Niemiec a jest ich malo?"????? w tym momencie mnie bardzo
                        rozczarowales...tak gleboko idaca generalizacja w stosunku do innej narodowosci"

Przyznaje racje i zgeneralizuje mocniej. Ogolnie jest malo szczerych ludzi i to
                        nie ma nic wspolnego z narodowoscia.

"Ja od dwudziestu lat "skaczac" miedzy Chicago i Frankfurtem nauczylem sie na
                        szescie ze jako ludzie roznimy sie glownie tym co jemy, jak mieszkamy, i jak
                        swietujemy..."

Wnioskuje z tego ze niezle ci sie powodzi a jak sie obracasz w kolkach niemcow
                        'wyksztalconych' to zaakceptuja to ze czujesz sie niemcem tak samo jak polacy z
                        takich kolek vica verse. (Tylko zaakceptuja)
                        Mi chodzilo o mase dla ktorej moglbys nawet postawic sie na glowie a niemcem nie
                        bedziesz. Na twojim przykladzie:

"Klose przed meczem z Polska powiedzial na lamach Sport1.de ze czuje sie
                        Niemcem. Podolski mowi ze ma dwa Heimatländer. Sprawa jasna!"

I co myslisz ze on jest wtedy niemcem ... pojede dalej, a jak bym powiedzial ze
                        jestem afrykanczykiem to sprawa by byla jasna?
                        Ogladales konferencje prasowol przed meczem jak 95% pytan dotyczylo jego
                        POLSKIEGO pochodzenia. A dlaczego?
                        Chodzi mi o to ze to jest utopia ktora najlepiej mozna ujac tekstem Johna
                        Lennona 'Imagine all the people'.

"Sorry;-), ale naprawde trudno jest tym przypadku sie Toba zgodzic! Generalnie
                        oczywiscie jestes "produktem" Twoich rodzicow. Natomiast Twoje ewentualne
                        osiagniecia sa juz produktem Twoim i Twojego otoczenia. W przypadku Klose czy
                        Podolskiego jest to ich ciezka praca i talent plus....pilkarska szkola zawodowa"

Moze sie zle wyrazilem chodzi o to ze nie masz wobec nikogo dlugu kto tobie taka
                        wiedze da. Na przykladzie Klinsmanna: on wprowadze wiedze ktora zdobyl w Ameryce
                        - metody trenowania itp.
                        Wnioskujac z powyszego cytatu i temacie tej dyskusji (kontekst nacjonalny)
                        znaczyloby to ze niemcy winni im sa spora czesc sukccessow.

"dokladnie zdradza Twoje codzienne, nie wiem, chyba meki;-)"

Moge cie uspokojic nie meczy mnie mieszkanie tutaj.

"Polska, ta obecna rzadzona przez "sredniowiecze" bardzo sie ucieszy z Twojego
                        powrotu. Mam nadzieje ze nie musisz sie oficjanie wsrod przyjaciol i
                        rodziny "nawrocic" jak Twoj gdanski rodak, p. Michalczewski. "

A wlasnie ta wypowiedz wyraza twoje meki. Moge sobie wyobrazic jak sie
                        tlumaczysz i nawracasz na niemca. Bo wlasnie to caly czas o tym mowimy, ja sie
                        nie musze nawracac, jestem tez Spätaussiedler, ale bylem i bede zawsze POLAKIEM.
                        Wiedza to moji niemieccy i polscy przyjaciele.
                        Znam masse slazakow ktorzy zyja w Hamburgu 2 lata zapominaja polski a niemieckim
                        nie wladaja. Sa posmiechowiskiem dwoch nacji.
                        Ostatnie dwa zdanie nie byly skierowane do ciebie bo ciebie nie znam.

Znam takze duzo Slazakow ktorych to nie dotyczy. Moj najleprzy przyjaciel jest
                        wlasnie ... uwaga slazakiem.
                        • Gość: toler do Lukasz Re: O Podolskim Klose IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.06, 14:31
                          Klose mowi to co czuje gdy go o to zapytano. Czuje sie Niemcem- ale tego sie w
                          Polsce generalnie nie akceptuje. I sprawa JEST jasna. Wazne co czuje Klose i
                          jemu podobni jak np. ja;-) a co mysli przecietny Karl-Heinz po dwoch Hefe to
                          juz jego indywidualna sprawa.

"A wlasnie ta wypowiedz wyraza twoje meki. Moge sobie wyobrazic jak sie
                          tlumaczysz i nawracasz na niemca. Bo wlasnie to caly czas o tym mowimy, ja sie
                          nie musze nawracac, jestem tez Spätaussiedler, ale bylem i bede zawsze
                          POLAKIEM."

tak naprawde to ani Ty ani ja sie nie meczymy;-) Hamburg jest zbyt fajnym
                          miastem;-)
                          Jednak wiesz co nasz rozni ?:
                          Ja czuje ze jestem w "swoim" kraju a Ty na "obczyznie": to chyba logiczne.

pozatym: jezeli oficjalnie jestes Spätaussiedlerem obywatelem Niemiec dla celow
                          wylacznie ekonomicznych, to tez sie tym Lukasz roznimy! ale skoro piszesz ze
                          nie jestes idealista to moge to zrozumiec. I jezeli nie jestes idealista to tez
                          rozumiem ze wisi Ci jaki masz Pass...no ale zaraz zaraz, skoro ci wisi to skad
                          te podkreslanie Polskosci. Gbybys nie napisal ze nie jestes idealista to
                          oczekiwalbym ze paszport niemiecki oddales w momencie kiedy zrozumiales ze
                          rodzice podjeli za Ciebie zla decyzje!?

Lukasz, mnie nie interesuje co mysli o mnie przecietny, czy ten dobrze
                          wyksztalcony Niemiec. Dlaczego? Poniewaz bardzo latwo moglem wytlumaczyc tym
                          lepiej wyksztalconym podobna analogie jak Tobie o Chopinie! Otoz: np. glowna
                          roznica miedzy mna jako Spätaussiedlerem aus Schlesien a obecnym mieszkancem
                          Saarlandu jest to ze Saarland byl korzystniej polozony geograficznie w 1955
                          kiedy glosowano za przynaleznoscia panstwowa w tym landzie i granicy
                          francuskiej nie przesunieto na nastepne stulecia na wschod.

Fajnie by bylo skoro Podolski i Klose sa dla wielu Polakami by moze tak Gazeta
                          Wyborcza napisala przed meczem z Argentyna: "Wszyscy kibicujemy Niemcom" i
                          napisala jasno i wyraznie dlaczego..a nie cos w rodzaju: urodzony w Opolu
                          reprezentant Niemiec itd. itp. co o tym myslisz?

pozdr.
                          • z-zgrzyt sprawy wyglądają inaczej 27.06.06, 15:21
                            Klose bardzo chce być Niemcem, alew ciągle zadają mu Niemcy pytania w
                            stylu "czy będziesz śpiewał polski hymn", przed meczem Polska-Niemcy :)

co do tego, że Klose czuje się Niemcem (jestem ciekawy czy jest z prawdziwej
                            mniejszości, jak piszesz), nikt w Polsce nie traktuje jako Polaka, tylko
                            dziennikarze tak podgrzewają atmosferę, oraz tacy forumowi napinacze ja ty w
                            gruga stronę, poza tym co kogo obchodzą jego deklaracje w Polsce, niech on to
                            deklaruje Niemcom, to jego problem, ważne, że nie czuje się Polakiem, a za kogo
                            tam go mają, to możemy się z tego pośmiać, Klose strasznie się stara być
                            prawdziwym Niemcem, i to wygląda karykaturalnie w poroak go traktują, w Polsce
                            trudno by za te starania ktoś miał go lubić czy nim się nadto interesować

jakbyś posłuchał wypowiedzi bardzo smutnego ojca Podolskiego, to nie miał byś
                            wątpliwości, że Podolski nie pochodzi z mniejszości niemieckiej, jest Polakiem,
                            tak wynika z tych informacji, chyba, ze znasz inne konkretne fakty, który żyje
                            w Niemczech, dlatego musi tłumaczyć, że ma 2 ojczyzny, a sprawa gry w kadrze
                            narodowej, to nie sprawa tylko kwestii profesjonalnego kształcenia
                            piłkarskiego, tylko bardziej innych kwestii, które wiążą się z wielkimi
                            emocjami kibiców, także niemieckich, jak możesz zauważyć, także Podolski ma
                            trochę problem, ale jest młody i się tym teraz nie przejmuje, trochę bardziej
                            jego rodzina, której nie ma jak ty głęboko w ..... jak ty, co napisałeś(kto nie
                            szanuje własnej rodziny nie szanuje też i siebie), także jest trochę kibiców w
                            Polsce, którzy mu kibicują, bo mówi, że jego ojczyzną jest też Polska,

nie rozumiem jednego, czujesz się Niemcem, ok, ale czemu tak dużo piszesz i
                            emocjonalnie na polskim forum, pokazujesz duż o wad, także typowo
                            polskich :))), jak czujesz się Niemcem, mi to absolutnie nie przeszkadza,
                            przeszkadza, ze jesteś napinaczem forumowym, który nienawidzi wszystkiego co
                            polskie (typowe dla wielu emigrantów, którzy przegrali życie) i w ten sposób
                            wyładowuje swoją źółć, tylko skąd ta żółć się w tobie gromadzi, skoro tak długo
                            mieszkasz poza Polską, jakbyś był prawdziwym Niemcem martwiłbyś się o sprawy
                            niemieckie, a nie polskie, chyba jesteś bezpaństwowcem
                            • Gość: toler masz racje: sprawy wyglądają inaczej IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.06, 16:09
                              sprawy wygladaja tak jak chcemy by wygladaly;-)

to pierwsze moje tu takie pisanie od czterech lat i ostatnie...mysle ze Lukasz
                              i ja przy dobrym niemieckim piwie uznalibysmy ze w sumie swiat jest..piekny i
                              cala ta dyskusja do nikad prowadzi.

pytasz dlaczego tu pisze? wlasnie dlatego ze nie mam klapek na oczach i
                              interesuja mnie opinie innych. jak to dobrze ze znam ten jezyk polski... w ten
                              sposob moge zrozumiec Twoj czy Lukasza z Hamburga argument o wiele lepiej.

Najwazniejszym powod jednak:

Wejscie na strony Gazety Wyborczej- czy to polityka, czy sport, jest takim
                              wirtualnym mini wejsciem do wesolego miasteczka. To rozrywka i usmiech a co
                              najwazniejsze...satysfakcja z tego ze widzi i ocenia sie te wesole miasteczko z
                              innej perspektywy. Te porownanie rozumieja najglebiej tylko ludzie ktorzy od
                              wielu wielu lat zasymilowani zyja i pracuja na Zachodzie. Ktos tu pyta dlaczego
                              Polacy nie cenia swojego kraju itp. Ta osoba pytajaca zrozumie to moze
                              kiedys....

pozdr.

Berlin Berlin Wir Fahren Nach Berlin (Ohne Holland);-)

• Gość: noik Re: Wyjechal w 1987 czyli... IP: 141.117.77.* 27.06.06, 03:35
                to da sie zrozumiec..trzeba troche pomieszkac na emigracji...ale jak Miro
                bedzie mial..powiedzmy..35 lat..to moze zatesknic za..Polska...
                • Gość: toler do noik... IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.06, 13:02
                  moze bedzie tak jak mowisz? ale U Miro raczej nie bo aby tak bylo to trzeba
                  czuc sie emigrantem. a Miro tak raczej sie nie czuje. Widac to w jego
                  wypowiedziach. on tez nie nie mial najlepszych doswiadzczen np. z p. redaktorem
                  WOlowskim z wyborczej ktory przy kazdej okazji np.na pomeczowej konferencji
                  prasowej w Korei czy wywiadach traktowal Klose jak reprezentanta Polski. Klose
                  w koncu sie wkorzyl i te wywiady sie skonczyly.

pozdr.
    • Gość: Agnieszka Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.06.06, 18:37
      Gratuluje Senegalowi i Panu Kasperczakowi wspanialego wyboru!!! :D Nie mozna
      marnowac takich talentow!!! :D Wszystkiego najlepszego!!! :D
      • Gość: @@@ Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: 5.6.2R* / *.motorola.com 26.06.06, 18:43
        Czy na prawde nie ma nikogo kto by kopnal pana Listkiewicza w D... Ten facet
        jest nie do ruszenia. Jak go Janas zaprosi na polowanie, to pewnie przedluzy z
        nim kontrakt do 2020 roku, i to bez zadnych warunkow wstepnych.
      • Gość: heinz Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.versanet.de 26.06.06, 18:50
        Dzisiaj gratulujesz ,jutro wyzwiesz od
        zdrajcow i folksdojczow!
        • z-zgrzyt foksdojcz to folksdojcz 27.06.06, 15:27
          tacy byli w historii, nie znasz jej, to ludzie, którzy nie nawidzili
          wszystkiego co polskie, którzy byli zdrajcami i sprzedawczykami,

i nie mieszaj w to wielkiego trenerea jakim jest Kasperczak
    • mateusz.slawinski Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu 26.06.06, 18:47
      A co z jego nierozwiązanym kontraktem z Wisłą Kraków ;>
      • Gość: Karo Ja sie temu wogole nie dziwie... IP: *.com 26.06.06, 19:03
        bo 1.Kasperczak jest z poza układu i trudno bylo by nim kierować 2.Henryk,mało
        pije,a mam przyjaciela krory mieszka niedaleko domku pzpn i mowi ze ich
        spotkania rzadko koncza sie na trzeźwo... 3. Lepiej mieć mruka Janasa,bo nie
        ma obawy że cos powie na PZPN bo on nic nie mowi. Tego sie własnie boje że
        robią teraz wszystko żeby sprawa ucichla i dalej bedzie ten sam trener,ktory
        pieknie sie pokaze w eliminacjach a znowu mu w najwazniejszym momencie cos
        odbije i bedzie zgrywal bohatera narodowego i wszechwiedzacego...
      • rodosek Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu 26.06.06, 19:04
        senegalczycy pewnie zapłacą mu to, co powinna wisła gdyby dalej był obowiązywał
        kontrakt! stąd pewnie tak łatwo zrezygnował z honorarium w przypadku porażki w
        pna, a sądzę ze w afryce sa przynajmniej dwie drużyny lepsze od senegalu czyli
        ghana i wybrzeże kości sloniowej a nie można też zapominac o nigerii i
        kamerunie więc henio chyba honorarium nie dostanie...
    • Gość: romano Spoko! Wybór jest, bo zostali Apostel i Strejlau.. IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:55
      • Gość: uran Re: Spoko! Wybór jest, bo zostali Apostel i Strej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:38
        A ja mówię jak pajacować to do końca Smuda na selekcjonera.
        • Gość: noik zostal jeszcze MOJ dziadek:)))) IP: 141.117.77.* 27.06.06, 03:40
          j.w
    • Gość: cypi Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:56
      super... po prostu super.. w natepnej swiatowej imprezie, w takim układzie, mamy
      szansę zagrać (przy dobrych wiatrach) gdzies 2050 roku... BRAWO LISTKIEWICZ!!!!
      • Gość: lucek Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:12
        no to pozamiatane chociaż chociaż jeszcze nie bo jeszcze nam na deser pozostał
        miłościwie nam panujący prezes naszego klubu wzajemnej adorracji ... o
        przepraszam związku
    • Gość: GRAŻYNA z Poznania Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:05
      To bardzo smutna wiadomość dla mnie i milionów sympatyków w Polsce. Przez
      następne lata będziemy pasjonować się grą i obcej ligi i obcych
      reprezentacji.Ten kraj a w zasadzie-ludzie wpływowi w nim ,są nieuleczalnie
      chorzy. Ja jedno wiem-nie wydam już ani złotówki na bilet na mecz piłki
      nożnej.Wniosek jest prosty-Afrykańczycy są od nas mądrzejsi. Panie Kasperczak-
      życzę sukcesu.
    • Gość: Bobek To zostal tylko Piotr Nowak IP: 216.217.131.* 26.06.06, 19:07
      Ale radze zaklepac go jak najpredzej, bo ktos inny moze go podebrac, mam na
      mysli stanowisko trenera USA po Arenie. Nowak to nasz Klinsman, nawet moze
      lepszy, bo juz odnosi sukcesy jako trener klubowy DC United a Niemiec nic nie
      robil po skonczeniu kariery.
      • Gość: chris Re: To zostal tylko Piotr Nowak IP: *.232.186.195.cust.bluewin.ch 26.06.06, 19:18
        Gratulacje dla Kasperczaka!!! Powodzenia !!
        Jednoczesnie na pohybel dzialaczom i calej mafijnej bandzie.
      • Gość: puchowy I bardzo dobrze ........ IP: *.chello.pl 26.06.06, 19:19
        przecież Henryk K. zawalił w Wisle K. z takimi super drużynami jak
        +Dinamo Tbilisi
        +Vĺlerenga Oslo
        • Gość: rk Re: I bardzo dobrze ........ IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.06.06, 19:26
          puchowy przestań pierd....ić, przypomnij sobie jak Henia urządzili wtedy
          odnośnie zasobów kadrowych. Za dużo masła na kanapkach :)
          • Gość: puknij sie misiu Re: I bardzo dobrze ........ IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.06.06, 19:38
            To co bez tych "zasobow kadrowych" wisla byla za slaba aby przejsc Gruzinow ?
        • Gość: maraX Re: I bardzo dobrze ........ IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.06.06, 10:32
          Przestań gamoniu wypominać jakieś pojedyncze porażki Wisły z rzekomej winy
          Kasperczaka. Drużyna była wówczas dobrze przygotowana. Przewodziła w lidze z
          dużą przewagą nad innymi drużynami, wygrała parę dni przed meczem z Dynamem,
          mecz z Zagłębiem Lubin 7:1. Był to więc typowy wypadek przy pracy. Zdarza się
          to wszystkim drużynom. Ja jednak do tej pory pamiętam styl w jakim Wisła grała.
          Chciało się chodzić na mecze, choćby i czasem przegrane. To były widowiska.
          Janas natomiast drużyny nie przygotował do MŚ, mało tego, tuż przed
          mistrzostwami rozpieprzył to, co jako tako działało w eliminacjach.
    • Gość: mario Jedyny polski trener prowadzi rerezenację senegalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:27
      wstyd. Listkiewicz out!!!!
    • lukka74 w sumie to uffff!!! 26.06.06, 19:35
      Bardzo cenie Kasperczaka, ale marzy mi sie jakis holenderski terener. Podobno
      Leo Benhaker jest zainteresowany.
      • Gość: Flying Dutch Guss Hidink i Dick Advocat juz sa wzieci do Rosji IP: *.nycmny83.covad.net 26.06.06, 19:40
        a Leo Benhakker rozmawia z kilkoma narodowymi federacjami wiec... zostal tylko
        Rysio Kulesza i Andrzej Strejlau.
        • Gość: hehe Re: Guss Hidink i Dick Advocat juz sa wzieci do IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.06.06, 19:43
          Zawsze jest jeszcze syn Janasa do wziecia ;D
    • Gość: wk.ksg Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 26.06.06, 19:43
      A Listkiewicz robi co chce chdzby to był jego prywatny zwiazek on sie nie liczy
      z nikim i niczym poprostu uprawia samowolke minister sportu powinien odwołac
      listka
      • Gość: papamobil został tylko Smuda !!!!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:48
        pajace z PZPN , działajcie bo i Smuda wam sie wymknie a tego to już nie
        przeżyje :):)
        • Gość: grzech Re: został tylko Smuda !!!!!! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 20:35
          sorry ale watpie zeby Franz chcial sie pakowac w to bagno. kazdy robi co sie
          zywnie podoba a po dupie i tak dostanie trener...
    • Gość: ww_wks Re:J...ć PZPN IP: *.finemedia.pl 26.06.06, 19:47
      i w ten oto sposób jeden z lepszych kandydatów zrobił co zrobił,przecież nie bedzie czekał aż imć hrabia Listek do niego zadzwoni (tak jak zwlekali z telefonem do Podolskiego). do niczego Listek juz nie pasuje, nic tylko powinien odejść!!!
      • Gość: kick&run Re:J...ć PZPN IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.06, 19:51
        Dajcie spokoj juz temu Podolskiemu. Bardzo dobrze (przynajmniej dla niego i
        jego kariery) ze sie spoznili z tym telefonem. Jeszcze by go jako malolata
        rodzina przekonala zeby gral dla Polski i facet bylby skonczony walac glowa w
        mur jak mlody Smolarek.
    • Gość: rafik A niby kogo miałby tu trenować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:51
      Zawodników za których nie trzeba się wstydzić w polskiej piłce można policzyć na palcach jednej ręki i to jeszcze pracownika tartaku. Tam przynajmniej jest materiał na piłkarzy którzy mogą powtórzyć sukces z Koreii.
      • Gość: Don King Senegal bogatszy od PZPN? Dlaczego? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.06.06, 19:59
        Dlaczego senegal jest w stanie zaoferowac trenerowi reprezentacji wiecej niz
        PZPN? Przeciez Polska to wiekszy i bogatszy kraj. Czy ktos moglby mi to
        wyjsnic? Bardzo prosze.
        • Gość: Don King do Wyborczej: zdejmijcie Kasperczak vs. Majewski IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.06.06, 20:07
          Panowie z Wyborczej, zdjemijcie artykul "Kto lepszy Kasperczak czy Majewski".
          Nieaktualne niestety. Napiszcie cos co Listkiewicz potrafilby zrozumiec.
          • Gość: Don King O ekonomii dla Listkiewicza IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.06.06, 20:29
            Panie Listkiewicz czy wie pan ile wzroslaby wartosc transferowa naszych
            zawodnikow gdyby pokazali sie z dobrej strony w miedzynarodowych rozgrywkach?
            To ciezkie dodatkowe miliony $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ktore wplynelyby do
            klubow.
        • Gość: Jarek Re: Senegal bogatszy od PZPN? Dlaczego? IP: *.4seasons.eu 26.06.06, 20:08
          Kasa to nie wszystko. Dobrze zrobil. W Senegalu najprawdopodobniej dostal wolna
          reke. Poza tym kontrakt jest tylko na dwa lata. Jak Polska przerypie sromotnie
          eliminacje do ME (nie ma innej mozliwosci), to wtedy PZPNowskie Misie przyjada
          na kolanach do Kasperczaka, zeby ich skore ratowal przed eliminacjami do MS i
          to na jego warunkach. Tylko, ze przez te dwa lata kryzys sie bedzie poglebial -
          no nie wierze, zeby rzad zrobil porzadek, a PZPN sam z siebie nie jest w
          stanie. Wtedy wiec, za dwa lata, syf bedzie jeszcze gorszy i zaden trener, dla
          ktorego wazna jest reputacja nie bedzie chcial z taka wspaniala federacja i
          druzyna jak polska pracowac. Szkoda wiec zmarnowanego czasu, ale i tak najpierw
          trzeba caly PZPN na cztery wiatry rozgonic.
    • Gość: Piotrek Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.chello.pl 26.06.06, 20:03
      Komentarze niektórych osób mówią o tym, jakoby PZPN "nie zdążył" zatrudnić
      Kasperczaka i Senegal nas wyprzedził... Nic bardziej błędnego.

Listkiewicz dokładnie na to czekał - specjalnie zwlekał z decyzją aż Kasperczak
      podpisze kontrakt z Senegalem, żeby mieć wymówkę, że "oczywiście bardzo
      chciałby go zatrudnić, ale niestety on już ma inny kontrakt". No i dlatego,
      choć uczyni to z wielkim bólem, będzie musiał zatrudnić Stefanka Majewskiego...

Nie powiem, co myślę o Listkiewiczu, bo i tak by mnie wymoderowali. Nie ma
      cenzuralnych słów, którymi mógłbym wyrazić swój stosunek do postępowania tego
      osobnika...
    • Gość: ok19 Heniu..powodzenia... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.06.06, 20:28
      Powodzenia dla Henia Kasperczaka.Wybrał w końcu coś sensownego, dla
      siebie.Lepiej iść z obcymi jedną drogą, niż wśród swoich pod górkę.
    • Gość: grzech Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 20:32
      moze niech listek dluzej zwleka to wymiota wszystkich trenerow nadajacych sie na
      selekcjonera i jedyna decyzja jaka pozostanie to .... pozostawienie janasa....
      paranoja
    • Gość: michal Kasperczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:37
      moze i dobrze bo poki Listek rzadzi nie bedzie nic dobrego, a kasperczak dobrze
      wie w co by sie wpakowal,
    • Gość: em Re: Kasperczak selekcjonerem Senegalu IP: *.nwrknj.east.verizon.net 26.06.06, 20:51
      Bardzo dobra decyzja panie Henryku,rezygnujac z pracy w Polsce uniknal Pan
      ponizania i braku poszanowania dla ludzi ktorzy duzo wiedza a nie zyskuja
      uznania we wlasnym kraju.Polityka tego kraju i ludzi ktorzy sa na kluczowych
      stanowiskach /ludzi ktorzy sa o bardzo niskim poziomie kultury o zadnym
      wyksztalcenia oraz braku samokrytycyzmu/sprawia ze od wielu lat kraj nasz traci
      madrych ludzi,ktorzy opuszaja ten piekny kraj nie po to tylko by gdzie indziej
      wiecej zarobic ale przede wszyskim by byc szanowanym i nie czuc sie jak "szmata"
      Na pewno wiecej Pan osiagnie w Senegalu niz w Polsce.Pan o tym na pewno
      wiedzial i dlatego bylo taka panska decyzja.Zycze Panu powodzenia.
    • Gość: Bimbo Przyslowie mowi spiesz sie powoli IP: 216.217.131.* 26.06.06, 21:02
      Mamy jeszcze czas, kilku trenerow wyleci wkrotce z posad selektionerow kilku
      reprezentacji wiec bedzie wczym wybierac. Tylko kto na miejsce Listka?
      Proponuje Jana Pietrzaka, on wie jak sie prowadzi kabaret.
    • Gość: x Dlaczego u nas w Polsce nie można ... ?? IP: 62.148.80.* 26.06.06, 21:15
      jak np we Włoszech, gdzie nie mając takich jak u nas dowodów rozprawia się z
      korupcją w piłce (i to niebyle jakie zespoły) Jak Listkiewicz przejmował schedę
      po panu ŚP Dziurowiczu to pomyslałem: nareszcie w polskiej piłce coś drgnie... a
      tu dupa kwas, cofamy się w rozwoju i w porównaniu z takim Senegalem (który
      pomyślał i zatrudnił znakomitego fachowca) jesteśmy w epoce berka kucanego i oby
      moi mili mistrzostwa te nie były naszym ostatnim wielkim wydarzeniem na długie,
      długie lata, bo czas leci, nasi podstawowi zawodnicy mają już swoje lata, a
      następców, choćby na poziomie odrobiny przyzwoitości nie widać ani o takich nie
      słychać... No ale jak się mówi że, nie mamy stadionów na których możemy ćwiczyć
      z młodzieżą NO TO JA DZIĘKUJĘ, a taki Ekwador ile ma stadionów ??? a Trynidad i
      Tobago ??? a Angloa ..., które zagrały na tych mistrzostwach o niebo lepiej od
      naszej reprezentacji... ale przecież nasza młodzież jest za dobra na wiejskie
      boiska... bo nie może sobie przecież zrobić obciachu JA WAM MóWIę: JEżELI KTOś
      NIE ZROBI W TYM KRAJU PORZąDKU I TO ZARAZ TO STOCZYMY SIę I NIEDłUGO BęDZIEMY NA
      POZIOMIE AZERBEJDżANU, LUKSEMBURGA, WYSP OWCZYCH (nic tym krajom nie ujmując) a
      dla innych krajów będziemy pośmiewiskiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PANIE LISTKIEWICZ
      !!!!!!!!!!!!! NIECH SIę PAN ZASTANOWI CO PAN ROBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mikado Co można zrobić,żeby odszedł Listek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:42
      Dlaczego rząd polski nie chce zrobić porządku z PZPN-em? Przecież piłka nożna
      to nie jest dyscyplina sportowa jedna z wielu tylko pasja milionów Polaków.
      Poprzez dobre wystepy reprezentacji można wypromować kraj, a my nie
      wykorzystujemy tej szansy.Czy pozwolimy , aby grupa ,,działaczy" z centrali
      niszczyła polski futbol? Dlaczego w roli ekspertów w TVP wystepują takie
      miernoty jak Engel czy Gmoch? Co oni osiągneli w futbolu? Dlaczego trener
      reprezentacji Janas nie ma nawet uprawnień do prowadzenia drużyny 2 ligi?
      Dlaczego...
      • Gość: Dzialacz Re: Co można zrobić,żeby odszedł Listek? IP: *.nycmny83.covad.net 26.06.06, 23:05
        Listka nie mozna usunac bo byl wybrany w demokratycznych wyborach PZPN. PZPN z
        kolei jest organizacja podlegajaca FIFA i UEFA. Wszelkie ingerencje w sprawy
        PZPN przez Ministra Sportu albo Polski rzad spotkaja sie z natychmiastowym
        odzewem FIFA i UEFA lacznie z usunieciem Polskiej reprezentacji z rozgrywek
        miedzynarodowych. Prywatnie Listek jest tez przyjacielem Blatera szefa FIFA. To
        jest prawdziwy powod dlaczego ten idiota psuje Polski futbol od tylu lat.
    • Gość: Krystyna z gazowni Kasperczak słaby jest. Co z Wisłą zdziałał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:45
      Nie wiem dlaczego wszyscy tak za nim optują ? Czego on dokonał ?
      • Gość: turtl Re: Kasperczak słaby jest. Co z Wisłą zdziałał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:55
        A no choćby 4:1 z Parmą, 4:1 z Schalke, 3:3 na wyjeździe z Lazio, o dwóch mistrzostwach kraju nie wspominając...
    • Gość: cyg@nek Ja się Kasperczakowi nie dziwię. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 26.06.06, 22:54
      Pomyślmy. Heniek miał do wyboru:
      - kraj stabilny, który ma świetnych piłkarzy, z którym jest szansa powalczyć
      nawet o medal następnych MŚ, w którym szanuje się fachowość i
      - kraj zdruzgotany organizacyjnie, mających same piłkarskie lebiegi, z którym
      można osiągnąć najwyżej awans i następnie zbierać bęcki od każdego komu chce
      się grać, w którym fachowość jest sprawą czwartorzędną.
      No to który kraj miał wybrać?
      Ale czasów dożyliśmy!
    • Gość: noik Brawo Kasperczak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: 141.117.77.* 27.06.06, 03:34
      j.w
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka