Dodaj do ulubionych

Jerzy Matlak: Cała masa problemów

IP: *.icpnet.pl 19.07.09, 19:54
Podoba mi się gra Joanny Kaczor. W ataku prawie wszystkie skończone i w stosunku do pozostałych bije mocno i pewnie, w obronie przyzwoicie, cały czas jest skoncentrowana, ma fajny charakter - z jednej strony zachowuje spokój, z drugiej potrafi cieszyć się z dobrego ataku. Fakt, nie gra jeszcze idealnie i wszystkie elementy na pewno może jeszcze poprawić, ale myślę, że będzie mocnym punktem naszej kadry.
Obserwuj wątek
    • kaczy_mozdzek Jerzy Matlak: Cała masa problemów 19.07.09, 19:59
      Trener, który po pierwszych meczach już szuka winnych wśród wszystkich świętych i zrzuca winę na wszystkich dookoła jest zwykłym głąbem!! I tyle!

A poza tym - patrząc na jego reakcje podczas przerw w meczu, na jego krzyki i uwagi do zawodniczek, trzeba powiedzieć, że mamy nie tylko niestabilny skład, ale przede wszystkim niestabilnego, niezrównoważonego trenera Matołaka!!
      • Gość: bb Re: Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 20:10
        Chyba,jednak Matlak ma trochę racji.
        W LSK są dwa kluby,które moga bezpiecznie/finansowo/grać.
        Reszta to mniejsze,większe lub gigantyczne problemy /finansowe/
        Eksploatacja zawodniczek bez zwracania uwagi na ich zdrowie.
        Szkolenie młodzieży - "zero"
        A do tego całe mnóstwo "mądrali - fachowców"klasy kaczy_mozdzek "
        • kaczy_mozdzek No to po cholerę starał się o tę pracę??! 19.07.09, 21:37
          Był przez całe lata trenerem klubowym i dopiero teraz się dowiedzial jaka jest sytuacja?! Jako trener klubowy też się przyłożył do tej sytuacji.
          Ciekawe jakie wizje roztoczył, jak nałgał, żeby dostać tę fuchę za ciężką kasę, na którą już od początku narzeka i płacze, że to nie on - to oni!!

Co do kaczego_móżdżku - specjalnie wybrałem sobie taki nick, bo kacze móżdżki są najgłupsze z ptasich! :)))))
          To specjalnie po to, żeby sprawić radość różnym tępym gamoniom typu "bb"!
          :)))))
    • Gość: red dred Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:09
      System?A może Układ?Skąd ja to znam....?Jeśli trener już na tym etapie w ten
      sposób stawia sprawę, to zapomnijmy o sukcesach kobiecej siatkówki...
    • Gość: Abb Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.icpnet.pl 19.07.09, 20:39
      Jeśli chodzi o trenera Matlaka, to moim zdaniem z jednej strony ma trochę rację zauważając sytuację, w której po sezonie kiedy zaczynają się imprezy "kadrowe" to część zawodniczek albo odpoczywa, albo leczy kontuzje.
      Z drugiej strony nie chciałbym specjalnie krytykować jego pracy, ale na tyle meczów na ile oglądałem to w każdej przerwie tylko relacjonował to co się działo przed chwilą na boisku, albo popatrzył na zawodniczkę, puścił focha i się odwrócił. Nie zauważyłem żeby choć raz powiedział jaką takykę obrać, na kogo grać lub jaką akcję rozegrać. Rozumiem, że nie on gra na boisku i nie on rozgrywa, ale są sytuacje, w których powinien reagować poprzez podpowiadanie zagrań i dostarczanie informacji o grze poszczególnych zawodniczek z drużyny przeciwnej. Tego póki co nie zaobserwowałem i wydaje mi się, że nie jest to dobra praktyka.
      • Gość: abc Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.man.olsztyn.pl 19.07.09, 21:01
        W Pile treneiro Matlak też miał okazję rozwijać siatkarskie talenty - szkolenie młodzieży. Niech o tym opiwie co tam zdziałał.
        Sam jako trener klubowy za sytuację o której mówi jest w dużej mierze odpowiedzialny. Zawsze korzystał ze sprawdzonych zawodniczek, w klubie grało 7-8 zawodniczek a reszta trenowała:)
        Zmiana systemu szkolenie nie przyniesie efektu z dnia na dzień na to trzeba czasu - oby do igrzysk w Londynie nam się udało.
        Ciekawy jestem co powie po kolejnych przegranych w Grand Prix, a tam jest troszkę więcej meczy i więcej kilometrów do pokonania.
        pozdrawiam
        • Gość: ekspert matlak Re: Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.acn.waw.pl 19.07.09, 21:24
          Tja Matolak troche honoru, jak się nie było trenerem to krytykował
          Bonitę mowiąc, że mamy świetne siatkarki tylko ta pierdoła nic z
          nimi nie potrafi osiągnąć. teraz sytuacja się zmieniła .. i proszę ;-
          )) Czujecie Państwo, że to wybitny trener, psycholog, autorytet .. a
          nie jakiś tam pieniacz he he
      • Gość: Stefan Re: Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.wroclaw.mm.pl 20.07.09, 09:57
        tak z tym się zgodze , faktycznie brak jest dobrych rad wynikających
        z gry
    • Gość: po a Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 22:10
      samo gadanie nie wystarczy , trzeba zabrać się do roboty , szkolić młode
      zawodniczki i zawodników, inaczej się nie da, samo się nie zrobi. ile to juz
      czasu wszyscy to powtarzają, ale widać nikomu to na sercu nie leży , powodzenia
      w takim razie
      • Gość: Malma To jest problem wielu dziedzin w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:36
        Dopóki nie przyjdzie jakiś satrapa i nie weźmie tego towarzystwa za
        mordę w żadnej dziedzinie nic nie osiągniemy, w tym również w
        sporcie. Jak Polakom dać demokrację to doszczętnie kraj zrujnują.
        Koterie, układy, korupcja winduja do władzy cwaniaków i
        hohsztaplerów. W zespołach grają znajomi trenra i osoby "polecone".
        Wszystko robi się dla kasy naszej ksztem waszym. I w związku
        siatkówki i lekiejatletyki i piłki nożnej, dżudo, boksu, koszykówki
        watachy idiotów niszcząc się wzajemnie doprowadziły poziom tych
        dyscyplin na skarj przepaści. Nasi się boją San Marino, Malty czy
        Islandii. A moze tak zamiast pisać Wy intrenaci weźcie sie do
        roboty. Czas wybrać kogoś kto zrobi porządek z tym g...em.
        • Gość: Troksjo Re: To jest problem wielu dziedzin w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 02:11
          Generalnie piękne słowia powiedział dzisiaj w studio Pan- "MEGA Trener"Ojciec
          Rekordu KK (12 czy 13 porazek z rzedu) PAn Siatkarz Wojciech Drzyzga,ojciec
          Wychuchanego (hehe ponoc wiele wartego siotkoŻA ponoc OBY),ze nalezy
          zawodnikom(zawodniczkom)e reprezentacji dac KONTRAKT, bo przeciez rysykuja
          zdrowiem, ze to taka sama praca, to tak jak wojskowemy ze zapiernicz codziennie
          w armii dac kase, a za to ze pojedzie na wojne ekstra kase, Panie
          Drzyzga kto pana szkolił?? kto szkolił synów?? jeden "niby" talenciak a drugi
          meeega talent w kielcach!!!!!jeszcze panu Rente za komentatorke!!!!panie
          Śmieszno-preudoMĄDRY!!
    • Gość: irek1022 Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.net.pulawy.pl 20.07.09, 07:55
      Mojem zdaniem to brak Skowrońskiej i obecność bab znikąd niedostarcza wyników.Ta
      świeniewicz przecież skończyła karierę .....
    • Gość: zXC Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 08:55
      Nie może się podobać sposób w jaki trener Matlak prowadzi zespół. Nie chodzi o
      to, że krzyczy, bo to jest normalna sprawa, ale w czasie przerw nie daje żadnych
      konstruktywnych uwag, żadnych rozwiązań akcji, podpowiedzi i nie potrafi czytać
      gdy rywalek, żeby ustawić dziewczynom akcje. To dziwne, że tak zachowuje się tak
      doświadczony trener.
      • Gość: bocy Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.szczecin.mm.pl 20.07.09, 09:45
        Pare razy coś tu napisałem,głównie jako odpowiedzi na wypociny
        naszych madrali dziennikarskich.Jak Bonita nie zdobył olimpijskiego
        złota/wg,naszych dziennikarskich speców mając takie złotka to nie
        miał wyjścia/to go wywalono.Jak mówił o złym systemie szkolenia i
        braku pracy w klubach to się gorszono.Co tam jakiś makaroniarz ,my
        wiemy lepiej,my mielismy złotka.A tu co??Trener klubowy,stając sie
        trenerem kadry raptem to wynalazł.Pochorowały się dziewuchy,a może
        po prostu niechcą grać.Włoszki,Rosjanki czy inne zespoły młócą na
        okrągło ,nie mniej jak nasze i co ??Graja gorzej czy coraz lepiej
    • Gość: Stefan Re: Jerzy Matlak: Cała masa problemów IP: *.wroclaw.mm.pl 20.07.09, 09:51
      Matlak powiedział jak zawsze czyli szczerze jak jest.
      Za chwilę pojawią się krytycy co to aczną wypominać zawodniczkom ,
      że granie w reprezentacji z orzełkiem na piersi to honor i nie wolno
      widzieć tego w kategoriach finansowych.
      Właśnie taka cwaniacka mentalność u fundamentów każdej polskiej
      instytucji.
      Moge podać tu wiele przykładów , ale stanę tylko w obronie naszych
      sportowców.
      Czy parlamentarzyści w Brukseli są tam za honor czy grube
      pieniądze , a przecież mówi się , że nas reprezntują ?
      Jestem pewien ,ze nie honorowo jest nie płacić naszym sportowcom
      bardzo dobrych pieniędzy. Okazuje się , że tylko sportowcy mają
      wystąpić honorowo , już organizatorzy , działacze , związki itd.
      tego nie robia i pobierają grube piniądze.
      Jaka jest różnica pomiędzy ceną dla zawodniczki z mecz , a ceną za
      bilet na ten reprezentacyjny mecz ?
      Przypomnę we Wrocławiu najtańsze bilety po 40 zł. Czy zatem związek
      nie powinien realizować meczów reprezentacyjnych bezpłatnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka