IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 21:49
Ten dowcip - oprocz ilus tam innych na ten sam temat - opowiedzial mi znajomy Rosjanin (zreszta u nich dowcipy o Stirlitzu liczy sie na setki). O wiele lepiej brzmi w oryginale i z charakterystycznym podkladem muzycznym: "Berlin. Noc. Stirlitz idzie przez Unter den Linden. Wtem za rogiem przemknal cien. >Pies< - pomyslal Stirlitz. >Issajew< - pomyslal pies."
Przepraszam, jesli ten dowcip juz sie tu pojawil - nie sledzilem wszystkich wydan :)
Obserwuj wątek
    • Gość: LukiZ Re: Stirlitz IP: *.chello.pl 14.08.01, 13:32
      Stirliz sie zamyślił. Spodobało mu sie to więc zamyślił sie jeszcze raz.
    • Gość: mika Re: Stirlitz IP: 10.1.121.* 19.08.01, 14:53

idzie Sztyrlitz przez las. Nagle zauwazyl puszczyka.
      - puszczyk - pomyslal Sztyrlitz
      - Issajew - pomyslal puszczyk
    • Gość: jaskółka Re: Stirlitz IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:14
      A swoją drogą, to mogłaby TV powtórzyć "Siedemnaście mgnień wiosny", bo ja na
      przykład pamiętam z dzieciństwa jak przez mgłę. Jakieś gmachy, duże czarne
      samochody i co chwilę czyjeś zdjęcie z komentarzem "Czysty Aryjczyk, typ
      nordycki..." czy coś takiego. A z tego, co widzę w "Gazecie" Stirlitz wiecznie
      żywy!!! Kto jest za? (powtórzeniem)
      P.S. W końcu nawet Isaurę ostatnio przypomnieli...
      • Gość: Ania Re: Stirlitz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:22
        Jestam za, bo czytam w wyborczej dowcipy - niby śmieszne, ale nie wiem do końca
        o co chodzi bo filmu nigdy nie widziałam.
        • Gość: mikmik Re: Stirlitz IP: *.telenergo.pl 20.08.01, 10:06
          no tak, młodzi jesteście to nie pamiętacie tego jak komusza TV zalepiała dziury
          takimi knotami ja "17 mgnień wiosny". A film na trzy z dwoma minusami, bez
          żadnej akcji i tak jak w tych wszystkich przednich dowcipach ciągle jakieś
          przemyślenia i spacery w wykonaniu Stirlitza, flaki z olejem delikatessen :)
        • Gość: SCANDAL! Re: Stirlitz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 23:49
          odsyłam cię do CD-ACTION z tego miesiąca
          Stirlitz to rosyjska odpowiedż na naszego Klosa - jeszcze bardziej
          nieprawdopodobna i dłuższa ( oczywiście ponad połowa wszystkiego to monologi
          wewnętrzne Stirlitz''a ) TOTALNA NUDA !
    • Gość: as Re: Stirlitz -film okropnie nudny! IP: *.nest.gliwice.pl 24.08.01, 00:36
      Nie można tego porównywać z Klosem ! Bardzo przesiąknięty "słuszną" ideologią,
      praktycznie bez akcji. Wręcz przeciwieństwo "Stawki większej niż życie". Ale
      dowcipy owszem mogą być!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka