brezly 10.05.04, 10:22 Dostalem lokomotywke na Syjon (via Ignac). No, czapka w wiadomych kolorach do ziemi do ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emusia Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 14:29 :-) usmiechne sie dla towarzystwa udajac ze wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 14:52 ze muzyka dla zgredow to zajarzyłam ale co ma do tego czapka, anielcia, ignac i ziemia do ziemi to juz nie kminie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 14:58 szczeże wyznam, że też mię to ciekawi... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 15:13 A takiego np mnie, nie zupełnie. Ale może z powodu, że wiem o co chodzi. (Zacier, prawda?) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 15:15 Nie ma jak dobrze zanęcony temat, juz całe stadko krąży wokół wątku i nic tulko podbierać wyłażących z krzaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 15:18 To jest zbyt skomplikwowane zeby to moc w prostyh zolnierskich slowach wytlumaczyc. Muzyka jest martwych czarnych mezczyzn, wiec jeden punkt do przodu. Chadzali oni w czapkach trojokolorowych. W takich czapkach, za ich sladem (mezyczyn, nie czapek, bo czapki sladow nie zostawiaja, chyba za kolka na czole po sluzbowej, ale takie nie maja paska, te trojkolorowe) chadzali tez (kiedys) zyjacy biali mezczyni (np. ja) i nie tylko ( Aniela tez). W podziece za probke takiej muzy od Anieli via Ignatz bo prosciej sie nie dalo (Wystapily klopoty komunikacyjne. Przepraszamy. Skontaktuj sie ze swoim lokalnym sprzedawaca) ja dziekuje. W podziece tej obyczajem bialych martwych mezczyzn klaniam sie czapka do ziemi. Tylko czapka jest w kolorach tych martwych czarnych mezczyzn. Tych trzech. Kolorach, nie mezczyznach. Ale nie trzech kolorach Kieslowskiego. A ziemia jest dwa razy bo literowka, co sie i tobie, Emu, zdarza. Czy jestes juz usatysfakcjonowana w swej niepohamowanej zadzy wiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 16:16 Nie chciałbym tutaj Anieli odbierać laurów, ale kto pierwszy najpierwszy wprowadził Zacier na forum? (retoryczne pytanie) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Aniela a Ignac 10.05.04, 16:21 To trzeba być miszczem aby tak pieknie zamącić takie klarowne wyjaśnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Aniela a Ignac 12.05.04, 11:06 znaczy się czapka z daszkiem była czy mi sie tylko zdawało? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Aniela a Ignac 12.05.04, 11:12 Nie nie. Taka z daszkiem co kolka zostawia to sie nie nia do ziemi tylko sie do niej salutuje. Ale ta trojkolorowa (ale nie wolnosc rownosc braterstwo), tylko taka pod czarnego lwa, to ona nie ma daszka. Taka beretowata raczej. Czy mam jeszcze wytlumaczyc dlaczego byla lokomotywa? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Aniela a Ignac 13.05.04, 18:30 brezly napisał: > Czy mam jeszcze wytlumaczyc dlaczego byla lokomotywa? Wtedy była by już pełna niejasność Odpowiedz Link Zgłoś