tiresias 07.12.05, 08:57 Co nam dali anglicy? sport i sweter: golf pogodę, kuchnię, pracę (ale to teraz, kiedyś zamykali za to w więzieniu, sam siedziałem) zaśmiecają nasza mowę ojczystą Ogólnie jestem torelancyjny ale jakbym któremu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: Flegma 07.12.05, 13:09 gó..! (jak powiedziałby Szwejk) szon ze szkocji, jak i brejwhart:)) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 13:22 etam. granicy nie ma, to anglik, choćby sam protestował do bólu. ale OK - harego potera dostaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 13:23 a takiej np. mnie to robotę dali taką, co ton mi jej niektórzy zawiszczą, niesłusznie zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 13:38 co to a nie co ton. poprawiłam literówkę bo gupio wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Flegma 07.12.05, 13:58 Szkocka kratke, tweed, cardigan, dzersej, oraz Trzesacego Dzida Williama, ktorego dzeial napisal ktos inny nazywajcy sie tak samo. Jak rowniez tych co nigdy w historii nie powinni w tak nigdy niewielkiej ilosci dostac tak wiele od tak wielu, czyli podatek dochodowy. --- "Potem usilowalismy zaspiewac "Rule, Britannia" ale okazalo sie ze tylko pan Singh znal slowa" Sue Townsend. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 13:59 o, w mylnym tkwiłam błędzie, że on trząsł gruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Flegma 07.12.05, 14:02 Ale to na to samo wychodzi :-) Jakby byli Prusakami to byl rodzajnik w Akkusativie i byloby wszystko wiadomo a tak to o: "No electric passengers carrying vehicles beyond this line". Widziane na Heathrow. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 14:06 doooobre :) izolowani muszą być na co dzień chyba ci pasendżers ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Flegma 07.12.05, 14:12 Lotnictwo to wogole dzwina dziedzina. www.airtoons.com/ Poza tym dali nam Kubusia Puchatka i Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 14:20 bosz! a jaszmije smukwijne, co świdrokrętnie na zegwniku wężały?! angielski mają rodowód bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Flegma 07.12.05, 14:27 nastąpiło pewne nieporozumienie albo może i nawet przykłamanie.. co nam dali w sensie co nam sie przydało, jak na przykład: francuzi (bonaparte) dali nam przykład... czesi i niemcy dali nam (i światu) browar, tesle i capka rosjanie dali nam wpie.. z czego tez mozna wyciągnąc pozytywne wnioski -- angielskie tekstylia, do których produkcji na poczatku wykorzystywano nieletnie dziatki, nie liczą się. literatura też sie nie liczy (wiekszośc wielkich tzw pisarzy angielskich to irlandczycy) chodzi o praktyczne wynalazki. ja na przykład uważam, bedąc adwokatusem diabelli, że stefan stiwenson z jego lokomotywko był jednak ok. chociaz pewności nie mam czy matka nie wyszla za jekiegoś szabesgoja. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Flegma 07.12.05, 14:30 To penicyline. I wine gums. A takze radar, reakcje Perkina i slownik Hornbyego. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 14:30 łysky to niezgorszy wynalazek jest. wiem to na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Flegma 07.12.05, 14:34 weźno misianiu zbastuj z to szkocjo, kolebko szona i łyski . Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Flegma 07.12.05, 15:36 to prosze co za gagagatek: O'Sullivan's life has been well documented. His father is serving a life- sentence for murder. Considered a perfectionist, O'Sullivan reportedly suffers from depression, and has suffered from various addictions. -- poza tym jego nazwisko, to akurat takie ono angielskie jak i śląskie: The origin of the name O’Sullivan The surname O’Sullivan or in Irish Ó Súilleabháin traces its origin from Milesians, King of the Milesians (or Celts), King of Spain through the line of his son, Heber, first absolute King of Ireland 504 BC. The surname O’Sullivan is derived from the words Súil (eye) and abháin, (one) and in its Irish form Ó Súillabháin means descendant of the one eyed or descendant of the hawk-eyed. The O’Sullivans were descendants of Eoghan (Owen) Mór, the father of the famous Olioll Olum, celebrated King of Munster in the third Century. Olioll Olum had three sons, Eoghan, Cormac Cais and Cian, and by his will he commanded that the kingdom should be ruled alternately by one of the descendants of Eoghan and Cormac Cais. From Eoghan, the eldest son of Olioll Olum was descended the Eoganachts or Eugenians, who were styled Kings of Cashel. The Eoghanachts possessed Desmond or south Munster, the present counties of Cork and Kerry; they also held most of the present country of Tipperary. The O’Sullivans were one of the principal families of the race of Eogan or Eoghanacht (i.e. descendants of Eoghan) of Munster. There were three principal branches of the O’Sullivan Clan:- 64.233.183.104/search? q=cache:om6vmLe_wq0J:www.bearatourism.com/osullvn/hist.htm+surname+O% 27Sullivan&hl=pl irlandczyk z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 07.12.05, 15:39 z matką też coś jest... o jakieś machlojki ją posądzają chyba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Flegma 07.12.05, 14:28 Leon wracal z imienin rykoswistakajac. Znow sie zablakal wokol fontanny. "Moj ty Brytyjczku, dzentelmenie" - myslala Mariola obseruajc go z balkonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opalacz Re: Flegma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 15:28 dali nam, a raczej Neftonowi japkiem po głowie ja przepraszam, ja z innej plaży, tylko tak sobie przechodziłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: Flegma IP: 82.112.197.* 07.12.05, 17:04 a lejdi di, to co, z afryki? wspomne tylko o Hadrian's wall, choc on chinskiemu muru do fundamentow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Flegma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.12.05, 18:00 Roger. Mur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opalacz Re: Flegma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 20:11 piłkę kopaną, razem z regulaminem gry w takową. I Stołnhedż też dali, ale razem z murem Hadriana to raczej sobie dali niz nam.Bo rzeczone stołnhedż to oni sobie pobudowali a my teraz mamy się zastanawiać kto to zrobił i po co. A w ogóle to mozna zrobić listę debesciaków. Moim zdaniem skromnym namber łan to będzie łyskacz ja przepraszam, ja z innej plaży, tylko tak sobie przechodziłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opalacz Re: Flegma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 20:11 piłkę kopaną, razem z regulaminem gry w takową. I Stołnhedż też dali, ale razem z murem Hadriana to raczej sobie dali niz nam.Bo rzeczone stołnhedż to oni sobie pobudowali a my teraz mamy się zastanawiać kto to zrobił i po co. A w ogóle to mozna zrobić listę debesciaków. Moim zdaniem skromnym namber łan to będzie łyskacz ja przepraszam, ja z innej plaży, tylko tak sobie przechodziłem Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Flegma 09.12.05, 11:08 Hiszpańską inkwizycję ofiarowali nam jeszcze przecież! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Flegma 09.12.05, 11:39 chrupiące żabki. walca. Johnny'ego Englisha też. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Flegma 09.12.05, 11:44 Yhy i najśmieszniejszy kawał świata z niemieckim przekładem. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Flegma 09.12.05, 11:59 a melonik? -- leos pomoz mi zapiac te sukienke, ekler sie zacial. Leon flegmatycznie wstal z fotela,odczuwajac brak cukru w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Flegma 09.12.05, 12:11 Gulasz angielski? -- Mariola nadal się wahała. Ppaprykarz szczeciński czy gulasz angielski? Leon pozostawiony bez nadzoru podjadał winogrona na stoisku z owocami. Tymczasem na zapleczy ochronie wydawano broń palną. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Flegma 09.12.05, 12:32 -- a na deser pudding - mariolka z usmiechem posatwila sa stole salaterke z trzesasa sie bezowa masa. leon niepewnie przelknal sline. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Flegma 09.12.05, 12:55 -- leon wbil widelec w mase. podniosl do ust skrawek bezowatosci i poczul burze kwasow zoladkowych na podniebieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Flegma 09.12.05, 12:45 Dochodziła siedemnasta o'clock. Wodę włączą dopiero przed kolacjo - na smutno konstatował Leon, a suche biskwity pęczniały mu w paszczy. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Flegma ? IP: *.brucepower.com 12.12.05, 17:12 Koloniom licznym po latach ciemiezenia i lupiestwa wolnosc w koncu dali. Stas i Nel do dzisiaj im to pamietaja. Ruch lewoskretny tez rzucili na swiat. A ich system miar i wag w kazdym calu jest wart funta klakow. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: Flegma ? IP: 82.112.197.* 13.12.05, 08:42 walec angielski, uups walc, nie "grąkiewicz" wcalle a wcalle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: Flegma ? IP: 82.112.197.* 13.12.05, 08:44 ziele angielskie, choc jescze slynniejsze jest inne ziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Flegma ? IP: *.brucepower.com 13.12.05, 19:23 W d... nam kiedys dali razy kilka. W pilke nozna znaczy sie. Oj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opalacz Re: Flegma ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.05, 12:25 a w II world war dali nam polatac samolotami na swoim niebie. I cichociemnych nam podrzucali. A ze starszej historii to nam dali policzyć wszystkie żony jednego swojego króla. Znaczy się Króla Heńka. A mgłe ze swoją Londynu to do dzisiaj nam podrzucają czy tam nawiewają. I nie ma takiego miasta Londyn. Jest Lądek, Lądek Zdrój. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Flegma ? 14.12.05, 12:32 From Charles Crawford, British ambassador to Poland, to the people of Poland. Dear people of Poland, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Flegma ? IP: *.brucepower.com 14.12.05, 20:44 Duzo wyrazow nam dodali do naszego slownika ojczystego: szyt, dzizas (pierwsze z z kropka nad), fak, fakju (upiekszona wersja fak), kul, niusletter, PR, HR, wip, top. A moze to Amerykanie? Wszystko jedno, wspolny jezyk. Yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: Flegma ? IP: 82.112.197.* 15.12.05, 08:20 bo fszyscy pollacy to jedna rodzina starszyczymlodszy, chlopakczydziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś