Dodaj do ulubionych

GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka

24.01.10, 21:30
Czegos takiego jeszcze nie czytalem, to prawdziwa perelka. Gazeta mieniaca sie opinitworcza pochwala lamanie prawa.
Naprawde musi byc bardzo zle z Platforma jak GW przy pomocy swojego cyngla Gadomskiego usiluje wmowic swoim czytelnikom ze lamanie prawa jest OK.

Pochwała bezprawia i stosunków mafijnych w polskiej gospodarce.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 21:33
      Jakie łamanie prawa? Biznes nie ma prawa rozmawiac i przyjaźnic się z
      urzednikami czy politykami?
      • elena4 Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 21:37
        Ale załatwiac na 90% to już nie mają prawa.
        • volupte Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 21:41
          Biznes ma ,bo to jego interes ,to urzednik i polityk nie ma prawa.
          • donald_z_boiska Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 21:50
            volupte napisał:

> Biznes ma ,bo to jego interes ,to urzednik i polityk nie ma prawa.
            Biznes to nie przestepcza dzialalnosc korupcyjna.
            Widze ze masz problem ze zrozumienuiem prostego faktu ze Polska nie lezy w
            Afryce gdzie kacykowie robia co chca.
            • volupte Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 22:31
              Tobie biznes kojarzy sie z korupcją .Gdzie tu pole do dyskusji?
          • elena4 Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 22:03
            Jaki to biznes?
        • kancelaria_p_prezydenta Gosiewski załatwił peron w Włoszczowej na 100% 24.01.10, 22:40
          elena4 napisała:

> Ale załatwiac na 90% to już nie mają prawa.

Gosiewski załatwił peron w Włoszczowej na 100%
      • donald_z_boiska Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 21:47
        volupte napisał:

> Jakie łamanie prawa?

Zlamano prawo budowlane oraz wycieto drzewa bez stosownych zezwolen.
        • volupte Re: GW wspomaga PO i bierze w obrone Sobiesiaka 24.01.10, 22:31
          Tez o tym czytałem ,ale czy tak jest?
    • trzymilionowy.post Boiskowy, czytaj coś więcej niż nagłówki. 24.01.10, 21:46
      "Nie jestem naiwny i rozumiem, że pomoc urzędników udzielona
      właścicielom spółki Winterpol nie musiała być bezinteresowna. Zapewne
      nie wszystkim biznesmenom sprzyjają w tym samym stopniu, co jest
      niesprawiedliwe i wypacza rynkową konkurencję."

Pewnie nie przeszkadzało ci nigdy jak gorliwy katolik i wyznawca PiSu
      Cejrowski chwalił się, że wręczał łapówki.
      • donald_z_boiska To chyba ty kolejny milionie masz z tym problem 24.01.10, 21:55
        trzymilionowy.post napisał:

> "Nie jestem naiwny i rozumiem, że pomoc urzędników udzielona
        > właścicielom spółki Winterpol nie musiała być bezinteresowna. Zapewne
        > nie wszystkim biznesmenom sprzyjają w tym samym stopniu, co jest
        > niesprawiedliwe i wypacza rynkową konkurencję."
        >
        A jednak nie potrafię wykrzesać z siebie oburzenia, jakim pałają niektórzy
        dziennikarze i były szef CBA na biznesmena, który skrupulatnie i skutecznie
        zabiega o swoje interesy.

To jawna pochwala lamania prawa, on nie bedzie krytykowal Sobiesiaka i tego co
        zrobil.

> Pewnie nie przeszkadzało ci nigdy jak gorliwy katolik i wyznawca PiSu
        > Cejrowski chwalił się, że wręczał łapówki.

To nie jest watek o Cejrowskim.
        • trzymilionowy.post Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:07
          u siebie wywołać choć wiem, że praktyki naganne ale w danych realiach
          facet inaczej pewnie nie mógł i tyle. Zbudował to, on i ludzie z tego
          korzystają i bardzo dobrze. Wchodził łokciami i kolanem ale osiągnął.
          • donald_z_boiska Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:23

> u siebie wywołać choć wiem, że praktyki naganne ale w danych realiach
            > facet inaczej pewnie nie mógł i tyle. Zbudował to, on i ludzie z tego
            > korzystają i bardzo dobrze. Wchodził łokciami i kolanem ale osiągnął.

Mam inne zdanie i mam nadzieje ze stanie przed sadem tak jak kazdy kto lamie prawo.
            Przy okazji a jakie bylo twoje stanowisko o aferze Rywina ?
            On tez "chodzil za swoimi sprawami" ale jego Agora wsadzila do wiezienia przy
            pomocy nagrania ktorego dokonal sam naczelny.
            • trzymilionowy.post Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:30
              Najpierw niech sprawa zostanie dokładniej zbadana, to będę miał pełne o
              niej zdanie. Wiele rewelacji nie tylko Rzepy okazywały się jedynie
              bańkami medialnymi. Tu przykład ziobrowych skuteczności:
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,106162650,106164180,Jakos_specjalnie_zdziwiony_nie_jestem_.html

Odpowiadając twoim stylem, to nie jest wątek o Rywinie z tym, że
              podobno Lew "za swoimi" sprawami nie chodził.
          • rydzyk_smigly Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:25
            Sobiesiak był skazany za łapownictwo, wisi nad nim zawieszenie. Byłby
            skończonym bałwanem, by robić coś na lewo, bo pudło miałby gwarantowane
            jak amen w pacierzu. Po medialnych rewelacjach siedzi u niego prokuratura,
            jak znajdą - bedzie miał sprawę.
            Bardzo lubię takie pisuarowe wycie przed ustaleniem faktów, no ale
            specjalnie to nie dziwi, kiedy dla przeciętnego Polaka ktoś z pieniędzmi
            to oszust, przewalacz i złodziej, w czym olbrzymią zasługę ma Prezes i
            jego Partia ze swoja retoryką oraz polskokatolicka zazdrość połączona z
            schadefreude. Modlitwa Polaka z "Dnia świra" się kłania.

Załatwiactwo jest w takich dzikich urzędniczo krajach jak Polska nagminne,
            gdzie na podpis byle papierka czeka się wieki. Ja również nie uważam, żeby
            była konieczność zatrzymywania inwestycji X czy Y mając ustne zgody i
            wiedząc, że biurestwo i papierkomania to zmora życia przedsiębiorcy.
            Dęty temat, dla pisiorowej podniety.
            • trzymilionowy.post Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:33
              Bo smutna prawda jest taka, że to właśnie biurestwo wymusza
              kombinatorstwo, a nasz system jest w tej kwestii dość wybitny i więcej
              właściwie nic nie dodam nie powtarzając czegoś co ty napisałeś.
              • donald_z_boiska Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:38

> Bo smutna prawda jest taka, że to właśnie biurestwo wymusza
                > kombinatorstwo, a nasz system jest w tej kwestii dość wybitny i więcej
                > właściwie nic nie dodam nie powtarzając czegoś co ty napisałeś.

Przeciez Palikot razem z PO obiecali zmiane stanu rzeczy, minela polowa kadencji
                i co ?
                • trzymilionowy.post Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:41
                  I niewiele im się udało w tej kwestii zrobić.
                  • donald_z_boiska Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:44

> I niewiele im się udało w tej kwestii zrobić.
                    Masz racje. Smutne to jest ze partia z takim poparciem nic nie zrobila dla
                    ucywilizowania styku biznes - urzednik.
                    • trzymilionowy.post Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:47
                      Faktem jest jednak, że tutaj mamy do czynienia z urzędniczymi klikami
                      i układami realnymi, a nie urojonymi. Skandalem jest, że od wielu już
                      lat kontakt biznesu i polityki traktowane jest jako skandal, a lobbysta
                      jak przestępca.
                      • donald_z_boiska Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:57

> Faktem jest jednak, że tutaj mamy do czynienia z urzędniczymi klikami
                        > i układami realnymi, a nie urojonymi. Skandalem jest, że od wielu już
                        > lat kontakt biznesu i polityki traktowane jest jako skandal, a lobbysta
                        > jak przestępca.

Rywin tez lobbowal a Luczywo spotykala sie z Jakubowska co prawda nie w Pedzacym
                        Kroliku ale tez w knajpie.
                        Lamanie prawa ZAWSZE musi byc pietnowane inaczej bysmy mieli na okraglo Wlodowo.
                        • trzymilionowy.post Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 23:12
                          Tego typu porównania nie są argumentem.
                          • mr.sajgon Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 23:49

> Tego typu porównania nie są argumentem.

Dla ciebie lamanie prawa nie jest argumentem.
                            Pewnie masz jakis specjalny kodeks dla siebie, znajomych krolika a dla takich
                            jak ja to pewnie kodeks Hammurabiego.
                            • trzymilionowy.post Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 25.01.10, 00:55
                              Ależ ja jestem w stanie zrozumieć dlaczego Kaczyńscy na początku lat 90
                              chcąc prowadzić działalność polityczną i mieć co oczywiste na to
                              pieniądze zadawali się z osobami o dość specyficznym pojmowaniu
                              uczciwości i kręcili razem z nimi wałeczki. Cel uświęcał im środki.
                              • mr.sajgon Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 25.01.10, 01:48

> Ależ ja jestem w stanie zrozumieć dlaczego Kaczyńscy na początku lat 90
                                > chcąc prowadzić działalność polityczną i mieć co oczywiste na to
                                > pieniądze zadawali się z osobami o dość specyficznym pojmowaniu
                                > uczciwości i kręcili razem z nimi wałeczki. Cel uświęcał im środki.

Widzisz jest dosc spora roznica miedzy tym co bylo a tym co jest.
                                Kaczynscy juz dostali to na co zasluzyli. Donald grabi sobie od dwoch lat i
                                najwyzsza pora wystawic mu rachunek. Jak pomysle sobie o jego marzeniu
                                przetrwania kolejna kadencje to ciarki po plecach mi lataja.
            • donald_z_boiska Re: Bo ja też nie potrafię takiego oburzenia 24.01.10, 22:34
              rydzyk_smigly napisał:

> Sobiesiak był skazany za łapownictwo, wisi nad nim zawieszenie.

Spokojnie mozemy go nazywac przestepca. Winny i skazany.

Byłby
              > skończonym bałwanem, by robić coś na lewo, bo pudło miałby gwarantowane
              > jak amen w pacierzu.

Czy sadzisz ze kazdy kto kradnie lub dokonuje innego przestepstwa mysli o tym ze
              go zlapia ?
              Kazdy sadzi ze jemu akurat sie uda.

Po medialnych rewelacjach siedzi u niego prokuratura,
              > jak znajdą - bedzie miał sprawę.
              > Bardzo lubię takie pisuarowe wycie przed ustaleniem faktów, no ale
              > specjalnie to nie dziwi, kiedy dla przeciętnego Polaka ktoś z pieniędzmi
              > to oszust, przewalacz i złodziej, w czym olbrzymią zasługę ma Prezes i
              > jego Partia ze swoja retoryką oraz polskokatolicka zazdrość połączona z
              > schadefreude. Modlitwa Polaka z "Dnia świra" się kłania.
              >
              > Załatwiactwo jest w takich dzikich urzędniczo krajach jak Polska nagminne,
              > gdzie na podpis byle papierka czeka się wieki. Ja również nie uważam, żeby
              > była konieczność zatrzymywania inwestycji X czy Y mając ustne zgody i
              > wiedząc, że biurestwo i papierkomania to zmora życia przedsiębiorcy.
              > Dęty temat, dla pisiorowej podniety.
              >
              >
              Dobrze ze stwierdziles ze twoim zdaniem. Pozostanmy wiec kazdy przy swoim.
              Natomiast dorabianie mordy politycznej do sprawy kryminalnej jest jest zlym
              pomyslem.
              • rydzyk_smigly Wybacz, że nie odniosę się 24.01.10, 22:59
                do twoich przemyśleń, ale twój nick wskazuje na pisowskiego
                funkcjonariusza. Zbyt cenię swoje szare komórki by wdawać się w słowne
                przepychanki z propagandzistami.
                • donald_z_boiska Re: Wybacz, że nie odniosę się 24.01.10, 23:09
                  rydzyk_smigly napisał:

> do twoich przemyśleń, ale twój nick wskazuje na pisowskiego
                  > funkcjonariusza. Zbyt cenię swoje szare komórki by wdawać się w słowne
                  > przepychanki z propagandzistami.

Ja rowniez nie bede wdawal sie w przepychanki tym bardziej jesli komus nie
                  podoba sie moj nick. Jestem typowym freelancerem i nie mam dlatego klopotu
                  nazwac Kaczora p.... idiota a Donalda szefem ciecia.
                  W kazdym badz razie szanuje twoja decyzje i przyjalem ja do wiadomosci.
                  • mr.sajgon ps. 24.01.10, 23:42
                    > rydzyk_smigly napisał:

ale twój nick wskazuje na pisowskiego
                    > > funkcjonariusza.

Mam nadzieje ze ten nowy nick juz nie bedzie wzbudzal dziwnych skojarzen.
                    • rydzyk_smigly Re: ps. 24.01.10, 23:46
                      zapamiętałem :)
        • boblebowsky Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:26
          > >
          > A jednak nie potrafię wykrzesać z siebie oburzenia, jakim pałają niektórzy
          > dziennikarze i były szef CBA na biznesmena, który skrupulatnie i skutecznie
          > zabiega o swoje interesy.

>
          > To jawna pochwala lamania prawa, on nie bedzie krytykowal Sobiesiaka i tego co
          > zrobil.
          TO JAWNA NADINTERPRETACJA SŁÓW DZIENNIKARZA!!!!!
          To że nie jest w stanie wskrzesić w sobie takiego oburzenia jak pisowscy
          dziennikarze nie znaczy, że pochwala łamanie prawa!!!
          • donald_z_boiska Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:41
            boblebowsky napisał:

> TO JAWNA NADINTERPRETACJA SŁÓW DZIENNIKARZA!!!!!

Pierdu, pierdu panie bobek, jak szturmowke z haslami partyjnymi zostawi pan w
            przedpokoju to moge dyskutowac.
            • trzymilionowy.post Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:48
              Ale to co ty zrobiłeś jest nadinterpretacją.
              • donald_z_boiska Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:53

> Ale to co ty zrobiłeś jest nadinterpretacją.
                Mylisz sie i masz dowod, inne forum i jeszcze wieksze oburzenie na GW :-)
                forum.gazeta.pl/forum/w,904,106159442,106159442,Normalne_stosunki_biznesu_z_polityka.html
                To co zrobila GW to zwyczajne swinstwo.
            • boblebowsky Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:53
              > Pierdu, pierdu panie bobek, jak szturmowke z haslami partyjnymi zostawi pan w
              > przedpokoju to moge dyskutowac.

No rzeczywiście pod naporem tak miażdżących argumentów nie pozostaje mi nic
              innego jak tylko się wycofać.
              • donald_z_boiska Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:59
                boblebowsky napisał:

> No rzeczywiście pod naporem tak miażdżących argumentów nie pozostaje mi nic
                > innego jak tylko się wycofać.

Bardzo sobie chwale twoja decyzja, jest ze wszech miar sluszna.
                • boblebowsky Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 23:23
                  donald_z_boiska napisał:

> boblebowsky napisał:
                  >
                  >
                  > > No rzeczywiście pod naporem tak miażdżących argumentów nie pozostaje mi n
                  > ic
                  > > innego jak tylko się wycofać.
                  >
                  > Bardzo sobie chwale twoja decyzja, jest ze wszech miar sluszna.

Na tyle jesteś ograniczony że nawet nie wyczułeś sarkazmu. Co więcej, śmiem
                  twierdzić, że będziesz się musiał wikipedią podeprzeć, żeby się dowiedzieć co to
                  słowo znaczy, a pewności, że zrozumiesz i tak nie ma. I koniecznie sprawdź jak
                  się pisze słowo "wzionść", no bo jeszcze ten sarkazm to nie każdy zna, to w
                  końcu poziom uniwersytecki, ale jak się pisze "wzionść" to każdy intelektualista
                  wiedzieć powinien.
        • x2468 Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:30
          Kur..ski dla ciebie to oczywscie gojek i przestepca.Za lesniczowke,za Stella
          Maris,za oczernienie Karnowskiego z Sopotu,za nieprzepisowa jazde i za klamstwa
          z trybuny sejmowej.Ten pan juz nigdy nie bedzie poslem pisld.Zagrodzisz mu droge
          do sejmu wlasna,owlosiona piersia.To oczywista oczywistosc.Napisz jeszcze co
          pozytywnego dla spoleczenstwa waniklo z oszustw,matactw i przekretow
          Kur..skiego? Bo,jak powszechnie wiadomo dzieki wyciagowi i hotelowi
          kilkadziesiat osob ma prace.Dzieki Kur..skiemu rowniez ma prace.Paru prokuratorow.
        • volupte Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:33
          Skuteczne i skrupulatne zabieganie o swoje interesy jest przestepstwem?
          • o_hohohoho Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 22:51
            volupte napisał:

> Skuteczne i skrupulatne zabieganie o swoje interesy jest przestepstwem?

nie qrestwem
            • volupte Re: To chyba ty kolejny milionie masz z tym probl 24.01.10, 23:01
              Porzuć pracę.
    • kancelaria_p_prezydenta Nareszcie,bo już myślałem ze GW spsiała jak ŁRZepa 24.01.10, 22:54
      "Czy można mieć za złe biznesmenowi, że - mówiąc potocznie - chodzi
      za swoimi sprawami? Że dopinguje urzędników, stara się zaprzyjaźnić z
      osobami mającymi wpływ na decyzje? Przecież tak się dzieje na całym
      świecie." (...)
      "A w Polsce od kilku lat panuje absurdalna atmosfera podejrzliwości
      w kontaktach polityków z biznesem. To jest właśnie
      nienormalne.
      "

To znaczy nie do końca Panie Gadowski.

Gdy Premier Kaczyński(PiS) je kolację z Ruppertem Murdochem, a za
      kilka dni firma Murdocha bez przetargu, dostaje od PiSowej KRRiTV
      czestotliwości, na które TVN, Polsat i inni polscy nadawcy czekaja od
      kilku lat, TO TO JEST NORMALNE.
      Rafał Ziemkiewicz się nie oburzy, Mariusz Kamiński nie założy
      podsłuchów, Semka nie uroni kropli łzy, ani potu...

n
    • chateau Jest dużo gorzej niż myślisz. 24.01.10, 23:01
      Podam na przykładzie.

Jest sobie wieś na Dolnym Śląsku. Malowniczo położona, z tradycjami.
      Niegdyś miasteczko. Toczył ją przez lata rak beznadziei, wyniósł się stamtąd
      przemysł, kolej i część mieszkańców.

Kilka lat temu parę osób zaangażowało się w przywracanie świetności temu
      miejscu. Sęk w tym, że gdyby nie mieli wsparcia w sejmiku raczej niewiele by
      zdziałali. Dzięki ich działaniom i dzięki wsparciu w sejmiku wydrapali w ciągu
      paru lat kilka milionów PLN dotacji (z różnych źródeł.) Pozwolenia na prace
      załatwiali w tempie ekspresowym. Efekt - dla kogoś, kto zna miejsce - jest
      piorunujący.

Jedyne co ich różni od Sobiesiaka to to, że on nie brał dotacji, tylko budował
      za swoje. Zieleniec to absolutnie nie moje klimaty, ale wolę, żeby Polacy
      jeździli do Zieleńca niż do Czech, chociaż niektórzy do Czech to mają za darmo.
      • x2468 Re: Jest dużo gorzej niż myślisz. 24.01.10, 23:10
        Znam Zieleniec jakies 20 lat.Tak bylo jak piszesz.To miejsce w Polsce gdzie
        najdluzej utrzymuje sie snieg.Niestety przez kilkadziesiat lat nie bylo
        wykorzystane.Byl tam jeden prosty wyciag i mostek nad szosa przez ktory smigali
        w zimie narciarze. Dzisiaj wyglada to tak:
        www.zieleniec.pl/mapa.php
        www.szarotka.eu/
    • arni-old [...] 24.01.10, 23:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mam_kajdanki_na_cenzure_giwi normalka,gw jest w tym b. pilna- wiadomo- kolesie! 24.01.10, 23:16
      donald_z_boiska napisał:

> Czegos takiego jeszcze nie czytalem, to prawdziwa perelka. Gazeta
      mieniaca sie opinitworcza pochwala lamanie prawa.
      Naprawde musi byc bardzo zle z Platforma jak GW przy pomocy swojego
      cyngla Gado mskiego usiluje wmowic swoim czytelnikom ze lamanie
      prawa jest OK.
      >
      • bodo.2 Re: normalka,gw jest w tym b. pilna- wiadomo- kol 25.01.10, 14:42
        Pierwszy milion trzeba ukraść,ludzie nadredaktora wiedzą co mówią,Gadomski
        przeciera szlak dla "normalnych stosunków biznesu z POlityką",brawo GW
        prawda,rozpłodniku nowych "uczciwych"standardów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka