rysiek_grzesiek 04.07.10, 23:45 Czyżby kolejna powtórka z totalnego blamażu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alamakota.pl Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:50 Prezes ma wyniki na wsiach, na tych wszystkich komisjach latwo policzalnych nielicznych...a wiec bamaz owszem ale w kierunku jaki prezesowi raczej dumu nie daje...ale gratuluje udzialu i Twojej sposztregawczosci....i jutrio jak zwykle idz na msze i wyciagnij sobie cukiereczka z kieszonki ubranka dyrygenta...smacznego alicja Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:51 zawsze mnie to nurtowało: w połowie pusta czy w połowie pełna hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:55 witoldzbazin napisał: > zawsze mnie to nurtowało: > w połowie pusta czy w połowie pełna hehehehehe POzytywne myślenie pozwala im pić z pustego Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:57 No przynajmniej ktoś i syty i pełny,a i zadowolony również.To bardzo rzadka cecha :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:00 malgosia403 napisała: > No przynajmniej ktoś i syty i pełny,a i zadowolony również.To bardzo rzadka > cecha :-))) a Ty pijesz do mnie z ich kielicha ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:02 Hahaha,a jak myślisz z którego kielicha ja piję? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:04 malgosia403 napisała: > Hahaha,a jak myślisz z którego kielicha ja piję? a co masz opaskę na oczach że nie wiesz ? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:06 :-)))),z opaską czy bez,doskonale wiem z którego piję.Po omacku i na wyczucie,trzeba mieć tą intuicję,a nie walić ślepakami. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:09 malgosia403 napisała: > :-)))),z opaską czy bez,doskonale wiem z którego piję.Po omacku i na > wyczucie,trzeba mieć tą intuicję,a nie walić ślepakami. ja piję teraz..... na zdrowie i za pomyślność... zdrowia ! pozdrawiam :)))))))))))) heheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:11 ZDROWIA,a i tak wygraliśmy! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:16 malgosia403 napisała: > ZDROWIA,a i tak wygraliśmy! jak rany.... wypiłem :)))))))))) to nie znaczy że mam się zachowywć jak trzeźwy głupi POwiec hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:17 Ale cichutko,nie obrażamy,bo zniżamy się do poziomu Palikotowo-Niesiołowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:20 malgosia403 napisała: > Ale cichutko,nie obrażamy,bo zniżamy się do poziomu Palikotowo-Niesiołowskiego. > ... ależ mnie w taki dzień jak WYBORY to mnie nie stać na to :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:25 malgosia403 napisała: > Ale cichutko,nie obrażamy,bo zniżamy się do poziomu Palikotowo-Niesiołowskiego. > ... No przecież niżej nie można się zniżyć. Spóbuję może mi się uda: PO-likotowo , Tak-osiołowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:16 malgosia403 napisała: > ZDROWIA,a i tak wygraliśmy! Na razie Kaczyński ma około procenta przewagi Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:19 benek.z.gw napisał: > malgosia403 napisała: > > > ZDROWIA,a i tak wygraliśmy! > > > Na razie Kaczyński ma około procenta przewagi myślisz że WSI bronka zrobi przekręt ? Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:28 pan.kultura napisała: > benek.z.gw napisał: > > > malgosia403 napisała: > > > > > ZDROWIA,a i tak wygraliśmy! > > > > > > Na razie Kaczyński ma około procenta przewagi > > myślisz że WSI bronka zrobi przekręt ? WSI sama jest za cienka , ale z zemsty razem z GRU i niedobitkami z SB mogliby działać na szkodę Polski za to ze zostali rozwiązani. Zresztą czy z wywiadu można odejść ? Można tylko zmienić kasę wypłącającą wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:51 benek.z.gw napisał: > > WSI sama jest za cienka , ale z zemsty razem z GRU i niedobitkami z SB mogliby > działać na szkodę Polski za to ze zostali rozwiązani. > Zresztą czy z wywiadu można odejść ? > Można tylko zmienić kasę wypłącającą wynagrodzenia. > > tak i ja na to patrze Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:19 Ale to nie jest tak,że cierpimy z tego powodu.To jest wygrana,czy wygramy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:57 Poczekajmy chwilkę jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:54 Zidiociały z nienawiści PO-wski elektorat....a i ślepy również.Pozdrawiam cieplutko-Małgosia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:06 malgosia403 napisała: > Zidiociały z nienawiści PO-wski elektorat....a i ślepy również.Pozdrawiam > cieplutko-Małgosia :-))) pozdrawiam cieplutko i milutko hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:56 Droga Alicjo, Po pierwsze co to jest "dum"? A po drugie: .i jutrio jak zwykle idz na msze i wyciagnij > sobie cukiereczka z kieszonki ubranka dyrygenta...smacznego > alicja To mi pasuje do zjawiska które się objawiło w pewnym sporym mieście, gdzie pedofilię popierała cała elita POwska:) Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:49,59 Komorowski, 50,41% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:14 alamakota.pl napisała: > Prezes ma wyniki na wsiach, na tych wszystkich komisjach latwo > policzalnych nielicznych...a wiec bamaz owszem ale w kierunku jaki może i policzyć łatwiej ale co za problem policzyć 1000 kartek przez 5 osobowa komisję w kilka godzin ? To po 200-300 kartek na osobę a założę się, że w dużych obszarowo komisjach liczba członków komisji jest większa więc bliżej liczby 200 niż 300. Potem trzeba zsumować pięć liczb i zalakowane wyniki zawieźć do komisji nadrzędnej. Duzo szybciej dostarcza się takie wyniki w dużych miastach niż wiezie z dalekiej wioski do powiatu. > prezesowi raczej dumu nie daje... RAczej w ustaćh zwolennika PO to jakby zawahanie ale gratuluje udzialu i Twojej > sposztregawczosci....i jutrio jak zwykle idz na msze i wyciagnij > sobie cukiereczka z kieszonki ubranka dyrygenta...smacznego > alicja > Alicja nawet jak przegracie to się nic nie stanie. Co ciebie ochodzi o ktorej ludzie chodza na msze ? Ciekawe ze przeciwnicy koszcioła tłumnie poszli glosowć na PO. To sie na was zemści. O już Kaczyński ma ponad 50% z poand połowy komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:56 rysiek_grzesiek napisał: > Czyżby kolejna powtórka z totalnego blamażu... Nie, najpierw prowincja, a później duże miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:58 ok, więc czekamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:03 Ja tam się nie przejmuję,hehe.A rozliczać będziemy,oj będziemy :-))),a i na rączki patrzeć bedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:03 rysiek_grzesiek napisał: > ok, więc czekamy:) pewnie że tak, to był ostatni oficjalny komunikat....... :) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:01 No i ok,prowincja mój drogi-tylko nie pisz tu mi,że nie drogi :-))),w tej chwili jest górą-miastowi uciekają gdzie ,,pieprz''rośnie na wsie i zadupia-a nawiasem mówiąc,nie jestem ze wsi, ani z zadupia-ALE ZAZDROŚĆ MNIE ZŻERA!!! kochany,ta bliskość natury złagodziłaby twoje niecne złości Odpowiedz Link Zgłoś
buyer1 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:58 Komorowski to słaba postać, to figurant. Wygrał głosami dawnych komunistów, PZPR-owców, ormowców i innych spanikowanych grup uczciwych inaczej i to ma być sukces? Skutek tego będzie taki, że element w białych i w burych kołnierzykach zagarnie posady, na utrzymanie których będziemy słono płacili. Mam nadzieję, że niezbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:05 buyer1 napisał: > Komorowski to słaba postać, to figurant. Wygrał głosami dawnych komunistów, > PZPR-owców, ormowców i innych spanikowanych grup uczciwych inaczej i to ma być > sukces? Skutek tego będzie taki, że element w białych i w burych kołnierzykach > zagarnie posady, na utrzymanie których będziemy słono płacili. Mam nadzieję, że > niezbyt długo. Nie jestem komunistką, nie jestem PZPR-owcem ani ormowcem. To co, ja personalnie jestem z grupy uczciwych inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:10 A i tacy bywają,oj bywają.Ale nie martw się,czas leczy rany, a i otwiera oczy,jest jeszcze szansa na uleczenie Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:13 Czyli co dokładnie mi zarzucasz? Co takiego w życiu nakradłam? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:16 Dlaczego zaraz ,,nakradłaś'',a czy ja ci coś takiego zarzuciłam,hę?Dlaczego zaraz piszesz i myślisz o kradzieży,co?Dlaczego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:19 Bo mój pierwszy post dotyczył 'uczciwych inaczej'. Jeżeli ktoś jest 'uczciwy inaczej' to jest nieuczciwy, a to znaczy kradnie i oszukuje. Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:21 Dla mnie-nie.Może być nieświadomie ,,uczciwa inaczej'':-),co nie oznacza machlojek i oszustw. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:25 W jaki sposób można być nieświadomie 'uczciwym inaczej'? Serio się pytam, bo nie za bardzo to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:26 Ja to taka trochę filozofka jestem,nie chcę zaśmiecać forum moimi wypocinami psychicznymi,hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:30 Ale ja bardzo proszę. Szczególnie, że to ja mam być może być jedną z tych nieświadomie uczciwych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:36 heofon napisała: > buyer1 napisał: > > > Komorowski to słaba postać, to figurant. Wygrał głosami dawnych komunistó > w, > > PZPR-owców, ormowców i innych spanikowanych grup uczciwych inaczej i to m > a być > > sukces? Skutek tego będzie taki, że element w białych i w burych kołnierz > ykach > > zagarnie posady, na utrzymanie których będziemy słono płacili. Mam nadzie > ję, że > > niezbyt długo. > > Nie jestem komunistką, nie jestem PZPR-owcem ani ormowcem. To co, ja personalni > e > jestem z grupy uczciwych inaczej? Możesz też być z tych uczciwych ale wtedy nie zadawałbyś takiego pytania. Jesteś ze wsi ? Nie z WSI . Wolę się pisać dużymi literami i muszę głosować inaczej niż ci z wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:46 Jestem z Warszawy. Głosowałam na Komorowskiego i zamierzam głosować na PO. Mam wykształcenie wyższe a jak miałam 2 lata SB przeszukiwało mi pieluchy szukając ulotek. W życiu nie należałam do żadnej parti czy organizacji politycznej. Co ja mam wspólnego z WSI? Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:51,32 Komorowski, 48,68% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 01:11 heofon napisała: > Jestem z Warszawy. Głosowałam na Komorowskiego i zamierzam głosować na PO. Mam > wykształcenie wyższe a jak miałam 2 lata SB przeszukiwało mi pieluchy szukając > ulotek. W życiu nie należałam do żadnej parti czy organizacji politycznej. > > Co ja mam wspólnego z WSI? Nie mam wgladu w akta WSI ? Nie wiem co ma wspólnego Bronek i dlaczego jako jedyny z PO wyłamał się z dyscypliny partyjnej i głosował przeciw rozwiązaniu WSI. Tylko nie mów że ten gapa pomylił przyciski. Co młodzi maja wspólnego z WSI ? Sam sobie odpowiedziałeś. Zrobiłeś studia w wolnym kraju a służby przeszukiwały ci pieluchy wiec nie bardzo wiesz po co powstał PiS. Mnie zamykano razem z ojcem w tej samej celi. Kiedy indziej kazano żołnierzom do mnie strzelać jak się tylko ruszę bo jestem szpiegiem więc wystraszeni młodzi żołnierze celowali do mnie jakbym stał przed plutonem egzekucyjnym. Balem się ruszyć bo widziałem że tym młokosom drżały ze strachu palce na spuście kałasznikowa. Moi koledzy pracowali w SB i jak i sąsiad .Moja dozorczyni chciała czy nie chciała to musiała pisać raporty i cały dzień zamiatała pod cudzymi drzwiami. Aby nie pójść do wiezienia musiałem zaciagnąć się do wojska a tam chodzilem z ZOMO na patrole i się naoglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Re: PKW:51,32 Komorowski, 48,68% Jarek Kaczyński. 05.07.10, 01:23 To gratulacje dla Ciebie, że przeżyłeś i dożyłeś wolnej Polski. Ale to jednak nie jest odpowiedź na to, dlaczego tak łatwo przychodzi Ci utożsamiać wszystkich głosujących za Komorowskim i PO z agentami - jak zakładam - WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:51,32 Komorowski, 48,68% Jarek Kaczyński. 05.07.10, 16:23 > To gratulacje dla Ciebie, że przeżyłeś i dożyłeś wolnej Polski. Można powiedzieć że ją wywalczyłem i nie zapisałem się do kombatantów. Finansowo tez mnie uderzyli rekwirując dużo rzeczy czy nakładając wysokie grzywny przez kolegia w trybie doraźnym. Potrafię zatem odróżnic ludzi o szczerych intencjach od tych co maja interes. Nawet ci co mieli wielkie zasługi dla obalenie reżimu nie wiadomo kiedy byli złamani bo wielu tak jak ja zakładało ze będzie w opozycji tylko tyle ile każdy obywatel powinien aby system nie dał rady szykanować wszystkich stawiających opór. Poznałem trochę metody pracy SB i wiem że miała ona możliwości zachęcenia do emigracji czy do współpracy . Z tego powodu nie zameisrzam obdarzac szacunkiem za to co robili bo ludzie sie z wiekiem zmieniają i należy ich oceniać za to co dziś robią a nawet za to jak myślą np o swoich zasługach. Służby nie miały możliwosći i potrzby przekrecenia wszystkich na swoją modłę bo i po co agenci mieli donosic na egentów ? Pewne środowiska były dość dobrze spenetrowane. Dziś te środowiska są opiniotwórczymi i tylko do nich miała się ograniczyć autolustracja. Jak mi przekazał przewodniczący IPN w moim mieście zdziwiłbym się bardzo gdybym zaglądnął do akt wielu szanowanych obywateli. W wielu środowiskach nawet do 30 % miałoby sie z czego tłumaczyć. Tak jak ci ludzie uwalili autolustrację ( bo mieli się czego obawiac wszak do IPN ciągle trafiają nie zniszczone materiały) Służby maja w swoich lapach np sędziów bo ci się moga przydać do rpowadzenie specjalnych spraw. Mają biznesmenów mających media jak i cześć dziennikarzy. Maja wpływ na środowiska opiniotówrcze dzięki nim i mediom mogą podsycac lub tonowac pewne nastroje lub podawać tematy zastępcze. Służby potrafią zabić gen.Sikorskiego i zrobić to tak aby wtedy informacje nie wyszły jak i dziś aby po 50 latach archiwa angielskie nie zostały otwarte. Nie wykluczone ze służby mogą zmieniac historię np tak jak w Smoleńsku gdy Putin prosił Tuska o listę pasażerów feralnego lotu jeszcze przed wylotem. Można przez dziesiątki lat nie przyznawać się do zbrodni nawet takiej jak Katyńska, tak więc cześć błędów służb można przykryć szumem informacyjnym generowanym dla zamącenia. Tak jak policja ma spenetrowane środowisko gangsterskie i odwrotnie tak służby są ze sobą tak powiązane ze trudno czasem być pewnym ich lojalności do kraju pochodzenia. Takie służby porozumiewają się między sobą ponad głowami polityków nawet podczas wojny, a podczas pokoju ciągle ćwiczą swoje metody bywa ze na bogu ducha winnych obywatelach. Metody muszą być dopracowane aby wtedy gdy będzie okazja i potrzeba nie eksperymentowały. Nawet za komuny kora mogła służbom przekazać dolary potrzebne do działania były komórki, które zdobywały fundusze swoimi drogami przy okazji ćwicząc techniki operacyjne. Przykładowo afera żelazo polegała na włamywaniu się przez polskich agentów do jubilerów na zachodzie. Znałem wielu SB-kow niezweryfikowanych milicjantow czy nawet ZOMOWców i wiem że cześć z nich znlazła pracę w policji czy Straży Meijskiej. Ci niezweryfikowani dostawali koncesje na handel alkoholem i wcale nei ząłowali ze stracili pracę. Ale kontakty pozostały z nimi możliwość wspólnego działania na swoja korzyść jak grupy. Bez tych ludzi mafia nie miałaby dostępu do źródeł informacji w policji. Znam tez duże interesy prostych milicjantów w stopniu chorążego ktorym biznes się kręcił dziki wsparciu tego podziemia kolegów i to mimo zakusów sądu. ten sam milicjant zgwałcił kobietę i zastraszała kobietę aby nie świadczyła przeciwko niemu w sądzie. Poniewaz sie uparła została zamordowana ale milicjantowi nic nie udowodniono. Ci ludzie czesto sa powiazani gospodarczo z pracownikami banków i kumpel ktory w tym siedzi opowiadał i ostatnio ze ci co siedzą za wyprowadzenei peiniedzyz banku poprzez kiepski kredyt dla znajomków już w ieżieniu układają sobie jaki przekręt zrobia po wyjśćiu. Trudno mi ocenic jaki udział w rynku mają sluzby ale jasne jest ze są one spoiwem tych powiazan polityczno-mafijno-gospodarczych bo po piersze maja "teczki" a po druie są specjalistami od pozyskiwania informacji i skłaniania ludzi do współpracy. To wywiad gospodarczy na usługach siata przestępczego i obcych wwiadów. takie partie jak PiS w pewnym momencie stają się dla tego układu niebezpieczne a formalne rozwiązanie np WSI niewiele zmienia w kontaktowaniu się tych ludzi którzy się znają i wspólnie zarabiają na życie. Opowiedzenie się prywatnych mediów po stronie PO. Poparcie PO przez środowiska opiniotwórcze , które nie chciały autolustracji bo ona właśnie w nich była wycelowana. Za wsłpracę ze służbami nic nie grozi. Za złziożenie fałszywego oświadczenia autolustracyjnego o treści :"Nie byłem świadomym współpracownikiem SB itp" miało poniżać ich godność, tak naprawdę chodziło o to, że za fałszywe oświadczenie groziło 5 lat odsiadki i 10 lat zakazu pracy na pewnych stanowiskach. Trudno mi było glosować na kandydata wystawionego przez partię PO tak popierana przez środowiska zagrożone przez PiS. Jeśli jeszcze ten kandydat jest związany z WSI to zupełnie nie rozumiem zaufania ludzi do niego. Dużo mówi analiza wieku wyborców . Ci co nie zdążyli zaznajomić się z prąca SB poparli Komorowskiego. Ludzie starsi tak łatwo nie zapominają . Kaczyński to pieniacz jakich wielu w sejmie . Ale potrafię odróżnić motywy ludzi po tym co mówią i nie muszę zaglądać do historii co im zawdzięczamy. Ponieważ kandydaci nic ciekawego nie zaproponowali w kampanii i zresztą niewiele formalnie mogą ważniejsze dla mnie są co mówią i jak mówią i jaki to ma wpływ na podziały w społeczeństwie. Zbyt dużo negatywnych sygnałów płynie z PO jak i od samego Komorowskiego aby był to zbieg okoliczności. Za bardzo kojarzy mi sie to ze środowiskiem które trochę poznałem . Mój dobry przyjaciel był SB-kiem. Głsowałem poprzednio tak ze prezydent miał być z jednej partii a do sejmu na drugą dla równowagi ale nie wiem czy dziś nie żałować tego. W nieczysty sposob przejęli rządy, zbyt łatwo pozbyli się przeciwników politycznych i zbyt szybko obsadzili swymi wakujące stanowiska. Zbyt łatwo wepchali Bronka na prezydenta.Za dużo władzy w ekach ludzi którym przestałem ufać. Ile w tym służb nie wiem ale oceniam po skutkach. Nie jest normalne ze w jedny mieście 93% głosowało na Jarka a gdzie indziej 84% na Bronka. Ludzie za łatwo pozwalają sobą manipulować tak jakby nie potrafili sami ocenić kandydatów. Służby te cechę ludzi od zawsze wykorzystywały a mają od dawna wypracowane metody. Bardzo łatwo namówić ludzi do szpiegostwa a co dopiero do współpracy. Jestem pewien że służby miały większy udział niż to się powszechnie wydaje. Wiem bo mnie tez próbowano przekręcić i to przez SB jak również przez kontrwywiad czy jak to tałatajstwo się wtedy nazywało. Wiem jakimi informacjami dysponowałem więc wiem co ich interesowało, zatem uznaję, że zakres ich oddziaływania był bardzo duży.Część materiałów została spalona ale cześć się zachowała bo była cenniejsza od pieniędzy. One dziś pracują na siebie jak papiery wartościowe. Udział służb wynika też z wyników wyborów: jaruzel bolek Kwaśniewski - dwie kadencje Kaczyński - już wyeliminowany , wcześniej ograniczany Komorowski -obrońca WSI znaczy że jeszcze znaczą. > Ale to jednak nie jest odpowiedź na to, dlaczego tak łatwo przychodzi Ci > utożsamiać wszystkich głosujących za Komorowskim i PO z agentami - jak zakładam > - WSI. Nie wszystkich i nie silę się podawać procentu bo on jest na poziomie 1%.Chodzi o ogromny procent ludzi podatnych na manipulację. Młodzi gniewni nawzajem się podpuszczali na kaczyzm w necie. Ci co osiągnęli sukces zawodowy choć nie zawdzięczali go PO uważali że łatwiej im będzie utrzymać przewagę nad innymi dzięki rządom PO. Ci co nie znali historii zmęczeni byli ciągłym powrotem do przeszłości i rozliczeń bo nie rozumieli motywów. Ci c Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:34 buyer1 napisał: > Komorowski to słaba postać, to figurant. Wygrał głosami dawnych komunistów, > PZPR-owców, ormowców i innych spanikowanych grup uczciwych inaczej i to ma być > sukces? Skutek tego będzie taki, że element w białych i w burych kołnierzykach > zagarnie posady, na utrzymanie których będziemy słono płacili. Mam nadzieję, że > niezbyt długo. No przecież jak go SLD poparło to za rok ten elektorat zagłosuje do sejmu na swoich i PO będzie obnażonez postkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:58 WSI czuwa.POPstraszyli szczeniaków remisem,żeby mieli świadomość,kto za tym stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 04.07.10, 23:59 To było 20,94 % komisji ale mniej niż 20% uprawnionych (5,9 mln) no i frekwencja w nich nieco niższa od przeciętnej. Jak ruszą duże miasta to Komorowski może dojść i do 54 %. Chociaż ja stawiam na jakieś 53%. Trzeba ufać TVP ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:04 TVP ufać można tylko teraz, to fakt:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:08 A może tak do TVN? Oni tacy medialni,co? Wieszać psy na publicznej, można a jak trwoga to tylko jej ufacie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Widocznie trwają negocjacje z Tuskiem... 05.07.10, 00:17 tadzap napisał: W co gra WSI? ---> Bronek, ewentualnie, dostałby tylko do wykonania ... Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Widocznie trwają negocjacje z Tuskiem... 05.07.10, 00:19 Nie mają żadnego POmysłu na reformy,rządzenie POza złodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:18 Poczekajmy, ja licze na górali którzy lubią dutki warsiawskie ale lubią ich też wydymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:23 malgosia403 napisała: > W szachy? z dzikami ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:25 A jakaż to przeszkoda,hę? Dziki to bardzo inteligentne zwierzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:27 malgosia403 napisała: > A jakaż to przeszkoda,hę? Dziki to bardzo inteligentne zwierzaki. prawda że można bez dubeltówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:29 Każdego należy traktować z szacunkiem i kulturą,nawet zwierzaczki-bogu,ducha winne,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:30 A to się nasz prezio zmartwi :-(((,przecież on nie chciał tak w pełni wygrać...on to ma w nosie...i w tym tkwi jego siła Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:32 Kurde,widzieć minę gajowego po przegranej-bezcenne!!! Cholender,zobaczyć-ich miny Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:33 No i strzeliłam BYKA-SORRY Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:40 malgosia403 napisała: > No i strzeliłam BYKA-SORRY eeetam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: Jaro wygrywa!!!!!!!!!!!!!! 05.07.10, 00:35 malgosia403 napisała: > Każdego należy traktować z szacunkiem i kulturą,nawet zwierzaczki-bogu,ducha > winne,hehehe Darz Bór zakaz wchodzenia do lasów panstwowych bez pozwolenia prezydenta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:08 no i się wydało :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:18 malgosia403 napisała: > no i się wydało :-))) czekajmy do nastepnej konferencji, podobno za 2 godziny z blisko 90 paru % komisji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:17 O północy Kaczyński-50,41%,Komorowski 49,59 %!!!!Z 51 % komisji wyborczych! Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:22 zoil44elwer napisał: > O północy Kaczyński-50,41%,Komorowski 49,59 %!!!!Z 51 % komisji wyborczych! O północy to Jarek miał zapewne jeszcze więcej. Te wyniki są z 23:50 Zresztą podawałem to już wczesniej :) WSI czeka na wyniki z mniejszych miejscowości aby warszawka rzutem na taśmę wygrała dzięki kartkom z WSI 5 głosami więcej na PO-morowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:23 Nad ranem 52:48 dla Jarka:) Ale wolę poczekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:24 Miasta niepoliczone. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:31 OK, ale miasta są na plaży:) Ale czekamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
benek.z.gw o PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:56 rysiek_grzesiek napisał: > Nad ranem 52:48 dla Jarka:) Ale wolę poczekać:) Nie ma mowy. Jarek 50,49 Bronek 49,51 i nie pytajcie mnie rano skąd wiedziałem. Po prostu sumuję te raporty co przychodzą do nas netem. Liczę szybko ale wolno wprowadzam liczby do kompa. Na początku był słaby wynik bo były kiepskie wyniki z zagranicy . NA wsi liczą wolniej bo tam już część komisji opija zwycięstwo. Pamiętacie jakie dane podawałem w I turze wyborów ? Tam wyniki Komorowskiego pogarszały się z czasem więc nie liczcie że wieś jako pierwsza podaje wyniki. Mój błąd to 0,02% bo gdzieniegdzie udało się wrzucić więcej kartek do urny niż ich wydano i musimy interpolować wyniki o % fałszywych kart. Wszytko teraz w rękach WSI a ono nie ma swych ludzi w kazdej komisji. Oj będzie ciekawie i tym razem nie wolno mi sie pomylić w liczeniu nawet o 10 głosów. To będzie wspaniała lekcja dla tych co nie poszli na wybory. Jak będzie wygrana 5 glosami to każda kartkę będą oglądać pod mikroskopem czy krzyżyk nie wyszedł poza kratkę i czy dwie kreski w krzyżyku przecięły się w środku kratki. To kiedyś przećwiczono chyba na Florydzie Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: o PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyńsk 05.07.10, 16:31 i ?????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: PKW:50,61 Komorowski, 49,4% Jarek Kaczyński.. 05.07.10, 00:28 że co???? Cały czas słucham i nic nie słyszę o przewadze.....głucha ja czy co? Odpowiedz Link Zgłoś