Dodaj do ulubionych

Spróchniała BELKA i spleśniałe BORÓWKI

01.04.04, 10:45
W naszej narodowej - a więc barbarzyńskiej i złodziejskiej - tradycji jest
robienie wiosennych porządków. Wiernym tej tradycji - ku zdumieniu większosci
obywateli - okazał się także znany pałacowy tancerz i śpiewak, jednoczesnie
pierwszy obywatel biednego i rozpadajacego sie państwa, zwany Kwachem
Gospodarnym.
Troskliwy o losy wszystkich Polaków, dbajacy o wzmocnienie słabego Państwa,
ten mco. magister sztuki budowlanej, postanowił, wyjętą ze strychu
pałacowego spróchniałą belką, podeprzeć strop upadającej państwowości.
Pomyślał również o naszej politycznej złodziejskiej dziatwie i dla niej
specjalnie - wzięte z piwnicy pałacowej spleśniałe borówki - smiało na
wiosenny stół wystawił.
Czy spragniona słodyczy, złodziejska dziatwa, rzuci się tłumnie z piskiem na
te delicje, tego nie wiem, chociaż na forum naszym, pojedyńcze dzieciaki
głośno na ich widok, językiem mlaskać zaczęły.
Piękne te i mądre jakże gesty, długo będziemy pamiętać.
Mam pytanko, czy do życzeń Pana Alkaidy też sie dołączymy?
Życzenia i prośby ponizej:
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1999747.html
Obserwuj wątek
    • Gość: kakadupapuga Re: A człowiek radziecki to jakiej narodowości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:10
      Pamietam z lekcji geografii, że wy tam w sowieckim sojuzie mieliscie tych
      narodowości od groma. Barbarzyństwo i złodziejstwo - to był zawsze znak
      firmowy sowieciarzy. Korupcja i lizusostwo - też. Przeddem Ruskie NKWD-ziaki
      stawiali w Polsce na komuchów z SLD, teraz na buraków z "Samoobrony". A ty
      homosovieticusie (nomen omen) - robisz u nich za naganiacza? A co z tą
      Alkoholajdą? Cieszyłbyś się, jakby co odpalili i zabili trochę Polaków? Bo co,
      w zamęcie jaki by wtedy powstał tacy agenci jak ty i ten twój Lepper mogliby
      dojść do władzy i jeszcze więcej szkód narobić? Spadaj na drzewo, palancie!
      • homosovieticus Re: A człowiek radziecki to jakiej narodowości? 01.04.04, 11:39
        Gość portalu: kakadupapuga napisał(a):

> Pamietam z lekcji geografii, że wy tam w sowieckim sojuzie mieliscie tych
        > narodowości od groma. Barbarzyństwo i złodziejstwo - to był zawsze znak
        > firmowy sowieciarzy. Korupcja i lizusostwo - też. Przeddem Ruskie NKWD-ziaki
        > stawiali w Polsce na komuchów z SLD, teraz na buraków z "Samoobrony". A ty
        > homosovieticusie (nomen omen) - robisz u nich za naganiacza? A co z tą
        > Alkoholajdą? Cieszyłbyś się, jakby co odpalili i zabili trochę Polaków? Bo
        co,
        > w zamęcie jaki by wtedy powstał tacy agenci jak ty i ten twój Lepper mogliby
        > dojść do władzy i jeszcze więcej szkód narobić? Spadaj na drzewo, palancie

Jakoś mało zabawny ten Twój komentarz Janikowy tumanie.
    • Gość: Lech Re: Spróchniała BELKA i spleśniałe BORÓWKI IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 01.04.04, 11:30
      Napisz do Przyjaciółki do rubryki zawody miłosne,baranie.
      • homosovieticus Re: Spróchniała BELKA i spleśniałe BORÓWKI 01.04.04, 12:35
        Gość portalu: Lech napisał(a):

> Napisz do Przyjaciółki do rubryki zawody miłosne,baranie.

A czy legendarny Lech będzie próbował podane borówki?
    • Gość: homo Re: Spróchniała BELKA i spleśniałe BORÓWKI IP: *.gdynia.mm.pl 01.04.04, 21:57
      up
    • iza.bella.iza Re: Spróchniała BELKA i spleśniałe BORÓWKI 02.04.04, 00:25
      Świetny tekst! I przez ręcę oraz oczy pięknej korektorki chyba przeszedł;)!
      Komentarz satyryczny, to najwidoczniej wymarzona formuła pisarska dla Ciebie,
      Marianie. A czy Ty przypadkiem nie podszlifowałeś tekstu pewnego
      niespełnionego, forumowego wieszcza?
      A co do meritum, to od dawna mnie zastanawiało dlaczego Ordynarni siedzieli
      cicho do tej pory. Tyle się działo - secesje, renegacje, dymisje - a oni cicho
      jak myszy pod miotłą! No i wreszcie wyskoczyli z propozycją dla wszystkich
      sierot po PRL!
      • iza.bella.iza Re: Spróchniała BELKA i spleśniałe BORÓWKI 02.04.04, 00:28
        A te recenzje powyżej, to tylko świadczą, że trafiłeś w czuły punkt tych
        sierot. One zawsze się wnerwiają, jak ktoś ich dobrze wyśmieje. Moich
        wierszyków też nie lubią.
        • homosovieticus Kłamcy wstąpili na wojenną ścieżke! Wy....lić obu 02.04.04, 10:52
          Wyglada na to ,że satyryczne teksty to jednak zasłużenie Twoja Izo
          domena.Dziękuje Ci jednak ,że nie rąbnełaś mnie belką po głowie, ani też nie
          rzuciłaś we mnie pałacowym nocnikiem z borówkami.Habitu szkoda!
          Po ostatnich rewelacjach Kaczmarka okazuje się ,że plesń ta zawiera także ślady
          penicyliny.Ale nie będzie nia można wyleczyć upośledzonej od urodzenia polskiej
          lewicy.
          Ja pierwszy nie zaatakuję powiedział Lew.I oto mamy atak z Ordynackiej do
          której duży Pałac zapewne uprzednio zadzwonił.
          Słuchałem rozmowy, jeszcze Premiera, z Olejnik w radio Zet.Premier prawdę
          zataja twierdząc jednocześnie ,że Kaczmarek kłamie.Z gęb obu uczciwców wyziera
          naga prawda ,że cały czas, dupkom z SLD - niezależnie jak się będą nazywali -
          chodzi wyłącznie o kasę , a dobro gospodarki i Kraju mają głęboko
          w ...ukryciu, czyli w dupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka