Dodaj do ulubionych

Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 21:21
Olechowski jest powiązany z fundacją Bildebergów którzy mają wpływy w elitach
światowych i co jakiś czas spotykają się by wytyczać dalszy bieg historii
ludzkości....jakiś czas temu NIE o tym pisało...
Obserwuj wątek
    • laki88888 Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 25.02.02, 21:26
      Zródło świadczy o poziomie informacji.
      Pozdrawiam
      • Gość: Karolek Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy IP: *.chello.pl 25.02.02, 21:32
        laki88888 napisał(a):

> Zródło świadczy o poziomie informacji.
        > Pozdrawiam

Ty jesteś zbyt ograniczony na czytanie NIE. Dla takich jak ty nadaje się tylko
        GłOS Antka Macierka.
        • Gość: ramzes:) Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.02, 21:50
          i dobrze..przynajmnie raz bedzie warszawy miala przystojnego, wyksztalconego i
          inteligentnego prezydenta...a nie jakiegos polglowka.

ramzes:)
          • sceptyk Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 25.02.02, 22:21
            Sam nie wiem co sadzic o tym. Podobno NIE jest przeciwne, a to pismo dla
            inteligentow (wdlg Karolka). Kogo sie sluchac?
            • lech.niedzielski Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 25.02.02, 22:28
              sceptyk napisał(a):

> Sam nie wiem co sadzic o tym. Podobno NIE jest przeciwne, a to pismo dla
              > inteligentow (wdlg Karolka). Kogo sie sluchac?

Nie świruj pseudosceptyku tylko rusz kasą !
              Konta złotówkowe PLN
              PKO BP SA II/O Torun nr 10205011-16577-270-1 z dopiskiem: "Dar dla Radia Maryja w
              Toruniu" (oraz numer kodu w przypadku ofiarodawcy stałego tzn. trzy pierwsze
              litery nazwiska i cztery cyfry)
              Bank Pocztowy S.A. I/O Toruń nr 13201263-61580-27006-100-0/0 z dopiskiem: dar dla
              Radia Maryja w Toruniu oraz w przypadku ofiarodawcy stałego, koniecznie numer
              swojego kodu z Radia Maryja. Przy wpłatach na to konto wszelkie opłaty związane z
              przekazem pokrywa Radio Maryja.

W Banku Watykańskim
              INSTITUTO PER OPERE DI RELIGIONE, CITTA' DEL VATICANO (ponadto w tym miejscu
              należy podać numer i nazwę wlasciciela konta):
              konto dolarowe USD:
              CSSR-Provincia di Varsavia- Polskie RADIO MARYJA konto nr 29920-002;
              konto markowe DEM:
              CSSR-Provincia di Varsavia- Polskie RADIO MARYJA konto nr 29920-001;

Dla Słuchaczy w Niemczech
              Marianische Pilger Gemeinschaft zur Neuewangelisierung - RADIO MARYJA - nr 100
              300 330 BLZ 79069096 Reiba Großbardorf.

Dla Słuchaczy w USA
              (najlepiej czeki bankowe lub personalne albo "Money orders") P.O.Box 39565,
              Chicago, IL 60639-0565

Dla Słuchaczy w Kanadzie
              Czeki personalne, bankowe albo Money Orders
              St. Stanislaus - St. Casimirs Polish Parishes credit Union Limited
              40 John St.
              Oakville, Ont. L6K 1G8
              Nr. konta: 84920

• sceptyk do Stacha 25.02.02, 23:00
                Widze Stachu, ze lazisz za mna, choc to poniedzialek. Chyba pojde drzwi zamknac
                na klucz. Nie to, zebym sie bal, ale nie bardzo bym mial o czym gadac z Toba.
                Za mundry jestes, jak dla mnie.
              • Gość: Jaceq Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy IP: *.ppp.szeptel.net.pl 25.02.02, 23:36
                Lechu N: bez obrazy, ale wypie... mi z tą kryptoreklamą! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                • lech.niedzielski Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 25.02.02, 23:38
                  Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Lechu N: bez obrazy, ale wypie... mi z tą kryptoreklamą! :-))))))))))))))))))))
                  > )))))))))))))))))

Pierdol się wujek w czapeczkę !
                  Jan Olszewski a masoneria
                  W świeżo wydanej książce Jana Olszewskiego pt. "Prosto w oczy" ("ad astra" 1997)
                  autor w rozmowie z Ewą Polak-Pałkiewicz ujawnił szereg ciekawych szczegółów o
                  przekształcaniu się Klubu Krzywego Koła w lożę masońską. Gdy zanosiło się na
                  rozwiązanie KKK dwaj jego członkowie, a zarazem przedwojenni masoni, członkowie
                  Wielkiej Loży Narodowej, Jan Wolski i Stefan Zbrożyna zaproponowali
                  przekształcenie klubu w lożę co miało służyć jako kamuflaż dla kontynuowania
                  przynajmniej niektórych wątków działalności, gdyż władzom będzie trudniej
                  represjonować grupę posiadająca wolnomularską legitymację. Żeby wznowić
                  działalność uśpionej loży potrzebna jest decyzja siedmiu członków w stopniu
                  mistrza. Brakowało 5. Tak więc Wolski i Zbrożyna zaprosili pięciu bardzo starych
                  wolnomularzy, byli wśród nich Erazm Samotycha (ur. 1886) i Aleksander Lutze-Birk
                  (ur. 1878) by nadali loży prawomocność. Reaktywowano lożę "Kopernik". Uczestnikom
                  z KKK w trybie przyśpieszonym, na jednym lub dwu spotkaniach nadano stopnie od
                  ucznia, poprzez czeladnika, po mistrza. Poza tym ci starsi ludzie dalej nie
                  uczestniczyli w pracach loży. Natomiast zaproszono też Tadeusza Gliwica (wszyscy
                  z WLN), który jako członek Stronnictwa Demokratycznego, a więc partii
                  koncesjonowanej, miał zapewniać alibi wobec władz. W jego willi odbywały się
                  spotkania, w których uczestniczył Olszewski, aż do lat siedemdziesiątych (str.
                  121). Z tego grona wyłonił się KOR i Ruch Obrony Praw Człowieka, a prace lożowe
                  zaniechano. Olszewski twierdzi, że jeszcze były próby reaktywowania działalności
                  lożowej w stanie wojennym, ale nic z tego nie wyszło, bo konspiracja szła zbyt
                  szerokim frontem. Traktuje swoje uczestnictwo w pracach loży (rytuały go
                  śmieszyły) jako formę działalności osłonowej dla kontynuowania dyskusji tego typu
                  co w ramach KKK.
                  Według Ludwika Hassa ("Masoneria Polska XX Wieku, Losy, Loże, Ludzie" , Wyd. II,
                  1996) lożę "Kopernik" reaktywowało siedmiu masonów 12 lutego 1961 r. z inicjatywy
                  Mieczysława Bartoszkiewicza (ur.1884) a w tydzień później przyjęto trzech nowych
                  kandydatów z KKK, wśród nich Jana Józefa Lipskiego. Loża ta po dwóch latach
                  nawiązała kontakty z lożą "Kopernik" w Paryżu i była przez nią reprezentowana na
                  zewnątrz. W kręgach wolnomularskich warszawska loża "Kopernik" z lat 1961 do 1991
                  traktowana była jako "niezależna". Regularyzacja nastąpiła 2.XII.1991 gdy loża ta
                  podzieliła się na trzy ("Kopernik", "Łukasiński" i "Przesąd Zwyciężony"), które
                  7.XII.1991 powołały Wielką Lożę Narodową Polski. Wielki Mistrz Tadeusz Gliwic w
                  1993 r. uzyskał najwyższy 33° wtajemniczenia. Wg. Hasa w 1989 roku, gdy zabrakło
                  zagrożenia dekonspiracją i zaczęto uczyć się "sztuki królewskiej" w pełnym
                  wymiarze, z noszeniem fartuszków itd, kilku z powojennych adeptów wycofało się.
                  Zapewne wśród nich był Olszewski.
                  Ciekawe, że konspiratorzy z KKK uważali wolnomularstwo za bezpieczniejszą formę
                  niż klub dyskusyjny. Widać wiedzieli o powiązaniach między różnymi formacjami
                  Antykościoła, komunistyczną i masońską międzynarodówką.

Prof. Maciej Giertych- Opoka w Kraju nr. 24

• sceptyk do Jaceq 25.02.02, 23:44
                  Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Lechu N: bez obrazy, ale wypie... mi z tą kryptoreklamą! :-))))))))))))))))))))
                  > )))))))))))))))))

-----------------------

Jaceq, nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcesz obrazic Stacha. Ja bym chcial, a
                  cos mi nie wychodzi.
                  • lech.niedzielski Re: do skeptischa ! 25.02.02, 23:48
                    sceptyk napisał(a):

> Gość portalu: Jaceq napisał(a):
                    >
                    > > Lechu N: bez obrazy, ale wypie... mi z tą kryptoreklamą! :-)))))))))))))))
                    > )))))
                    > > )))))))))))))))))
                    >
                    > -----------------------
                    >
                    > Jaceq, nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcesz obrazic Stacha. Ja bym chcial, a
                    >
                    > cos mi nie wychodzi.

Młody jesteś. Ale się wyrobisz. Tylko nie płacz. Chłopaki nie płaczą !

• laki88888 Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 25.02.02, 22:36
          Faktycznie, NIE to czołowe pismo intelektualistów polskich, a życiorys Urbana
          to wzór godny naśladowania, brawo, brawo, biegnę do kiosku...
          Pozdrawiam
          • Gość: Karolek Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy IP: *.chello.pl 25.02.02, 22:43
            laki88888 napisał(a):

> Faktycznie, NIE to czołowe pismo intelektualistów polskich, a życiorys Urbana
            > to wzór godny naśladowania, brawo, brawo, biegnę do kiosku...
            > Pozdrawiam

Ty nawet jak na idiotę to jesteś za głupi.
            Pozdrawiam.
            • lech.niedzielski Re: W Kaniach dnieje !!! 26.02.02, 00:00
              "Cieszy się i raduje moje serce na myśl, że Instytut Edukacji Narodowej ma już
              pięć lat. Będę pisał o filii Instytutu w Kaniach k.Warszawy. Wszystko zaczęło
              się tak zwyczajnie. Zainteresowałem się IEN słuchając Radia Maryja. Niestety,
              okazało się, że najbliższe wykłady miały być organizowane w Lublinie. Potem
              byłem tylko "narzędziem"; biłem się z myślami, które podpowiadały: "Pomyśl,
              może by założyć filię? Nie! Gdzie? A może...". Pomyślałem, że spróbuję i ku
              memu zaskoczeniu, siostry z Domu Rekolekcyjnego Jana Pawła II i ksiądz
              proboszcz wyrazili zainteresowanie. Wysłałem życiorys do IEN w Lublinie. Potem
              przyszła pozytywna odpowiedź. Radość, będzie filia w Kaniach. Przygotowałem
              ulotki, dużą reklamę przy drodze, odwiedziłem najbliższe miejscowości, parafie.
              Następnie dzwoniłem do Radia Maryja. Potem była reklama w "Naszym Dzienniku" i
              duże, zaskakująco duże zainteresowanie - 110 osób, na więcej nie było już
              miejsca, a telefon dzwonił... Przepraszałem za trudności obiektywne, za brak
              miejsc. Dzisiaj to już historia, jeden z piękniejszych momentów w moim życiu.
              Krzysztof Michalak, Kanie."

Michalaku Krzysztofie ! Rajcuję się z Tobą !
              Nie dajta sie chłopy tym newageowcom i inszym postmodernistom !!!
              • sceptyk Stachu, zlituj sie 26.02.02, 00:10
                Stachu, czyzes pod koniec tak udanego dnia ocipial calkiem, czy co? Cytujesz te
                same teksty jakiegos Michalaka w kazdym nieomal watku. Kto to bedzie czytal? Ja
                mam choc plaski, ale niewielki monitor. Oczy bola. Jak bede chcial sobie
                poczytac Michalaka to don napisze i poprosze o teksty. Chyba Cie przecenilem.
                Jestes jajarz inaczej.
    • hpx68120 Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 26.02.02, 04:13
      Wiadomo powszechnie ze Olechowski w latach 80-dziesiatych jedzil czarna wolga i
      zywil sie krwia mlodych dziewic. W pozniejszym okresie wyszlo na jaw jego
      powiazanie z Masoneria i zwiazkiem francuskich cyklistow. Wiarygodne zrodla mowia
      o zydowskim pochodzeniu Olechowskiego. Skadinad wiadomo ze to jego wizerunek
      pojawil sie w 35 odcinku "Z Archiwum X". Wspolpracownik scenarzysty tej serii
      zginal zakrzusiwszy sie pestka z brzoskwini - raport ze sledztwa mowi o dziwnej
      materializacji pestki w gardle biednego scenarzysty. Istnieja mocne poszlaki ze
      Olechowski jest marsjaninem i ma zielony pempek. Gazeta "Sun" opublikowala swego
      czasu zdjecie Olechowskiego w jego naturalnej postaci. Widac na nim wyraznie ze
      Olechowski ma 120 cm wzrostu wielkie wylupiaste oczy i szpiczaste uszy. Nie
      wspominam o zielonym kolorze skory....

Gość portalu: GMR napisał(a):

> Olechowski jest powiązany z fundacją Bildebergów którzy mają wpływy w elitach
      > światowych i co jakiś czas spotykają się by wytyczać dalszy bieg historii
      > ludzkości....jakiś czas temu NIE o tym pisało...

• lech.niedzielski Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 26.02.02, 08:38
        Jeżeli chodzi o kandydaturę A. Olechowskiego to muszę sprawę postawić jasno !
        To nie był mój pomysł. Trzeba by to pytanie postawić może JE ks. bp. Edwardowi
        Frankowskiemu, czy Ojcu Dyrektorowi Tadeuszowi Rydzykowi. Na ile mogę
        przypuszczać, to pomysł podsunęła rzeczywistość. Takie są po prostu dzisiejsze
        potrzeby Polski. Potrzeba tego rodzaju pracy Instytutu wyrosła z ich troski o
        Polskę. Od początku są inspiratorami Instytutu, to oni swoją życzliwością stale
        zachęcają i mobilizują do działania. U początków IEN jest też ojciec Mieczysław
        Krąpiec i filozoficzna szkoła lubelska, z której sam mam zaszczyt się wywodzić.
        Muszę powiedzieć, że dla ojca Krąpca Instytut jest dużą radością. On - świadek
        naszej tragicznej historii - widzi w nim nadzieję na ocalenie tego, co
        niezbędne dla życia Narodu.

Na kaca zdecydownie - jogurt !
    • Gość: Piort Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy IP: 192.168.1.* 26.02.02, 09:56
      Olechowski to jedyny facet, który ma godność. Gdy Cimoszewicz mu zarzucił
      zasiadanie w radzie nadzorczej i jednoczesne pełnienie funkcji publicznej, to
      on jeden, mimo że było ich dziesiątki, uniósł sie honorem i podał do dymisji.
      Jeżeli Warszawą kierować ktoś nie powiązany z koteriami, to własnie Olechowski.
      • sceptyk Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy 26.02.02, 11:45
        To nawet przeciez jakies takie antykorupcyjne prawo wtedy uchwalili, Objelo ono
        jedynie Olechowskiego. Wszystkie dupki okazaly sie czyste jak lza.
        • Gość: Marcin Re: Mason Olechowski chce być prezydentem Warszawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:17
          sceptyk napisał(a):

> To nawet przeciez jakies takie antykorupcyjne prawo wtedy uchwalili, Objelo ono
          >
          > jedynie Olechowskiego. Wszystkie dupki okazaly sie czyste jak lza.

Tak, tak. Oczywiście, oczywiście .... .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka