Dodaj do ulubionych

Z dziejów Antoniego Macierewicza

21.04.12, 11:34
Kiedyś w latach 90 istniała partio ROP (Ruch Odbudowy Polski). Przywódcą był Jan Olszewski a osobą nr 2 Antoni Macierewicz. Były kiedyś wybory do Sejmu, w których ROP zgłosił swoje listy. I w dniu zamknięcia list do jednej z okręgowych komisji wyborczych przybył o 23:55 Macierewicz, okazał pełnomocnictwo i wycofał kandydata z pierwszego miejsca. Bez żadnego porozumienia ani z Olszewskim ani ze statutowymi władzami ROP. Następnego dnia Olszewski pełnomocnictwo Macierewiczowi odebrał, później go z ROP wyrzucił, ale odkręcić zmiany na liście już nie mógł.
Myślę, że ta historia coś o Macierewiczu mówi.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Z dziejów Antoniego Macierewicza 21.04.12, 11:40
      Choć trochę żal, że nie była to jedynka na liście warszawskiej ROP z 1997 roku.
    • cookies9 Re: Z dziejów Antoniego Macierewicza 21.04.12, 11:41
      No cóż,pasuje do PiS i panaprezesa...kłamstwo,kłamstwem pogania:-)
    • chateau Re: Z dziejów Antoniego Macierewicza 21.04.12, 11:44
      > Myślę, że ta historia coś o Macierewiczu mówi.
      Oczywiście, że mówi.

Macierewicz nie jest idiotą. Jest cynicznym, wyrachowanych szajbusem.
    • ponte_aronte nie wiem, czy słyszeliście, co wczoraj 21.04.12, 11:50
      powiedział Frasyniuk, że Macierewicz w stanie wojennym wypisywał straszne herezje, że to koniec Solidarności i trzeba założyć jakąś nową "żółta partię" pod przywództwem m. in. Jaruzela
      • cookies9 Re: nie wiem, czy słyszeliście, co wczoraj 21.04.12, 11:52
        ponte_aronte napisał:

> powiedział Frasyniuk, że Macierewicz w stanie wojennym wypisywał straszne herez
        > je, że to koniec Solidarności i trzeba założyć jakąś nową "żółta partię" pod pr
        > zywództwem m. in. Jaruzela

Może nie tylko szajbus? Ukryta opcja...
      • chateau Fall gelb? 21.04.12, 11:53
        Ale to już było ;-)
      • douglasmclloyd Re: nie wiem, czy słyszeliście, co wczoraj 21.04.12, 19:23
        ponte_aronte napisał:

> powiedział Frasyniuk, że Macierewicz w stanie wojennym wypisywał straszne herez
        > je, że to koniec Solidarności i trzeba założyć jakąś nową "żółta partię" pod pr
        > zywództwem m. in. Jaruzela

Ten ma odjazd, wariat na szczytach władzy.
    • indris Korekta 21.04.12, 18:51
      Znalazłem w sieci coś, co koryguje to co napisałem:
      "W 1997 r. Radosław startował z listy ROP w wyborach do Sejmu. Tuż przed jej rejestracją Sikorskiego, pierwszego na liście, zamieniono na radnego Szczotkę z Mogilna. Sikorski wtedy przepadł, ale pokazał swoje możliwości, bo na drugim miejscu zebrał cztery razy więcej głosów niż Szczotka. Od konfliktu przy rejestracji listy rozchodzą się drogi Sikorskiego i Macierewicza, wtedy szefa sztabu ROP".
      ( www.polityka.pl/kraj/ludzie/1502853,2,sikorski-radoslaw.read )
      Nie było więc skreślenia z listy ale zmiana pozycji na liście.
      Za omyłkę przepraszam.
      • douglasmclloyd Re: Korekta 21.04.12, 19:07
        indris napisał:

> Znalazłem w sieci coś, co koryguje to co napisałem:
        > "W 1997 r. Radosław startował z listy ROP w wyborach do Sejmu. Tuż przed jej re
        > jestracją Sikorskiego, pierwszego na liście, zamieniono na radnego Szczotkę z M
        > ogilna. Sikorski wtedy przepadł, ale pokazał swoje możliwości, bo na drugim mie
        > jscu zebrał cztery razy więcej głosów niż Szczotka. Od konfliktu przy rejestrac
        > ji listy rozchodzą się drogi Sikorskiego i Macierewicza, wtedy szefa sztabu ROP
        > ".
        > ( www.polityka.pl/kraj/ludzie/1502853,2,sikorski-radoslaw.read )
        > Nie było więc skreślenia z listy ale zmiana pozycji na liście.
        > Za omyłkę przepraszam.

Kolejna lista Macierewicza, i znowu afera.
    • erte2 Re: Z dziejów Antoniego Macierewicza 21.04.12, 20:33
      Nieco obok: na dzisiejszym Marszu Zniedołężniałych Pelikanów nie było widać Szalonego Antka ( w odróżnieniu od sabatu z 10. kwietna, gdzie nieomal przyćmił panaprezesa). Widać nawet panuprezesu ostatnie odjazdy macierewicza już wychodzą bokiem; może też przestraszył się ew. konkurencji o przywództwo w mafii (przepraszam, w partii).

• fiu-bzdziu2010 Re: Z dziejów Antoniego Macierewicza 21.04.12, 22:46
        chyba się przestraszył sławy i przebiegłości Antka, no bo jakby Antek powtórzył numer sprzed lat......i siebie wstawił na jedynkę w PIS-ie
    • brysio76 "Wariat bo wariat ale wie gdzie są konfitury" 21.04.12, 20:47
      To moja opinia o Antku, który szczególnie lubi obsadzać krewnych i współpracowników w sektorze naftowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka