Dodaj do ulubionych

Warszawa ma dość HGW. Referendum.

04.03.13, 14:19
Upiorny bajzel inwestycyjny to jedno. Ale jest ważniejsza saprawa - bajzel w finansach miasta. Przypomnę, że jej rządy zaczęły się od tysiąca dodatkowych platfusów na stanowiska w administracji. Dzisiaj ledwie starcza im wszystkim (osiem tysięcy) na pensje. Podwyżek od lat nie widzieli.

Starynkiewiczem nie zostanie.

polska.newsweek.pl/warszawiacy-chca-odwolania-prezydent-hanny-gronkiewicz-waltz,102015,1,1.html
Obserwuj wątek
    • platfusy.do.paki Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 14:37
      Każdy by się wqrwił po 100% podwyżce cen biletów zbiorkomu w 3 lata.
      • karfioza No. Motłoch zaczyna się budzić. 04.03.13, 17:41
    • alistair-p Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 14:44
      Ledwie uporzadkowala syf po tym niewydarzonym Kaczynskim.Bedzie trzecia kadencja :-))
      • haen2010 Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 15:08
        Obawiam się, że może do niej nie dojechać. Dziwna sprawa z budżetem, bo to przecież profesor od finansów. Ale nie dała rady oprzeć się naciskom ze strony platfusiarni na miejską forsę. Teraz musi łupić warszawiaków jak kościelna mafia. Do której zresztą od dawna ma zamiłowanie.
      • zayka Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 15:14
        alistair-p napisał:

> Ledwie uporzadkowala syf po tym niewydarzonym Kaczynskim.Bedzie trzecia kadencj
        > a :-))

to nie będzie kampania na jej wybór

aczkolwiek wiele glosów zbierze :)
    • ukos Kiepski pomysł 04.03.13, 15:25
      57% niezadowolonych wśród 40% zwykle chodzących na wybory samorządowe to daje przewidywaną frekwencję ok. 23%. Nie wystarczy do ważności referendum.
    • alistair-p Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 15:29
      Jesli opieracie sie na sondażachi pisuarowych biuletynach to gratuluje.Ja mieszkam w tym mieście tak jak moi rodzice i ich rodzice.Wiem co mówie.Jednak będzie ta trzecia kadencja a referendum to PiSowa fanaberia. Pomnika samobójcy Kaczynskiego na Krakowskim tez nie będzie.
      • haen2010 Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 15:34
        A kto ci powiedział, że musi wygrać tępak pisowski? Są lepsi kandydaci. Hanka po raz trzeci nie wygra, bo platfuska jest.
        • alistair-p Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 15:38
          Zobaczymy :-) Jest swietnym Prezydentem.Zrobiła duzo dla miasta.
          • zayka Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 15:46
            alistair-p napisał:

Zrobiła duzo dla miasta.

"dużo" to bardzo pojemne określenie

nie dostrzega się w tym jak "mało" rzeczy pożytecznych
            • giwi Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 16:20
              Jakich rzeczy pożytecznych nie zrobiła i jakie robi niepozyteczne?
              • zayka Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 16:42
                giwi napisała:

> Jakich rzeczy pożytecznych nie zrobiła i jakie robi niepozyteczne?

twoje pytanie to jak otwarcie trumny
                • giwi Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 16:44
                  Nie boję się zmarłych. Odpowiedz mi na pytanie.
                  • zayka Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 16:50
                    giwi napisała:

> Nie boję się zmarłych. Odpowiedz mi na pytanie.

długo zajmujesz się za kase upiększaniem tego trupa

• giwi Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 17:31
                      Czyli nie potrafisz niczego konkretnego napisac? Nie dziwi mnie to. :-)
                      • zayka Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 17:54
                        giwi napisała:

> Czyli nie potrafisz niczego konkretnego napisac? Nie dziwi mnie to. :-)

mój wybór, bo jakie miałoby mi to dać zadowolenie ?

Twój uśmiech jak uśmiech Katarzyny W
        • pis_da_deby Re: Który z Panów mieszka w Warszawie? 04.03.13, 15:43
          haen2010 napisał:

> A kto ci powiedział, że musi wygrać tępak pisowski? Są lepsi kandydaci.

Proponuje Grodzka.
        • m.c.hrabia Re: HENjeczku wystaw swoją 04.03.13, 15:58
          moje poparcie masz :-)))

jako stary alkoholik popieram swoich :-)
    • erte2 Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 16:17
      haen2010
      heniu ptaszyno, ja rozumiem że macie prikaz atakowania na wszystkich frontach, ale nawet głupoty należy pleść z głową. Szanse na na odwołanie Hani są mniej więcej takie jak na premierostwo Glińskiego...
      • m.c.hrabia Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 16:29
        erte2 napisał:

> haen2010
        > heniu ptaszyno, ja rozumiem że macie prikaz atakowania na wszystkich frontach,
        > ale nawet głupoty należy pleść z głową. Szanse na na odwołanie Hani są mniej wi
        > ęcej takie jak na premierostwo Glińskiego...

zwiększmy szanse
        jak premierostwo Palikota :-)
    • giwi Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 16:18
      Warszawa to znaczy kto?
      Co Ty możesz wiedzieć o nastrojach warszawskich jak mieszkasz na drugim końcu Polski? Nie sugeruj się tak bardzo sondażami pisowskimi. Nie zdziwiłaby mnie jej trzecia kadencja. HGW bardzo dużo inwestuje. Pobiła na głowę wszystkich swoich poprzedników z Lechem Kaczyńskim na czele. Jak dokończy metro trzecią kadencje będzie miec zapewniona już w przedbiegach.
      • haen2010 Giwi? Nasza cenzorka? 04.03.13, 16:58
        Czemu kłamiesz, że nie mieszkam w Warszawie? Wstydź się.

W sprawach warszawskich jestem nieźle zorientowany. Nie narzekam na inwestycje, ale przez sześć lat swoich rządów Warszawa jest budowana kompletnie bez koncepcji i planu. Nawet palcem nie kiwnięto w planach zagospodarowania przestrzennego.

No i przeinwestowała, skoro forsy brak i idzie ogolne łupienie kieszeni za wszystko, co tylko można złupić z mieszkańców. Są powody do niezadowolenia.
        • giwi Re: Owszem. :-) 04.03.13, 17:40
          Wydawało mi sie, że kiedys pisałes że jesteś z Olsztyna. To przepraszam.

To nie HGW zajmuje się planem zagospodarowania przestrzennego. Jednak faktycznie, bardzo wolno ta siatka powstaje ale to nieprawda, że jej w ogółe nie ma.

Przeinwestowanie mówisz? A nie słyszałes o kryzysie gospodarczym? Tak się dzieje w całej Polsce i w Warszawie nie jest jeszcze najgorzej. W sobotę miałam okazje jechać przez Białystok. Jakas trasa, która tam powstaje od strony wjazdu z zachodu została rozkopana i porzucona. Podobnie jest między Kielcami i Krakowem.
          • m.c.hrabia Re: Owszem. :-) 04.03.13, 17:56
            giwi napisała:

> Wydawało mi sie, że kiedys pisałes że jesteś z Olsztyna.

> .
            on ziomal Suskiego , ten sam typ inteligencji.

Grójec się kłania.
          • haen2010 Przeprosiny przyjmuję. 04.03.13, 18:17
            Mogę natomiast stwierdzić w obronie Hanki, że przekrętów i korupcji w Warszawie śladowe ilości. Jak przyjeżdżają inwestorzy z innych miast to normalnie zdumieni są. Zwłaszcza krakusi.

Tyle że burdel, inwestycyjny, finansowy, bezplanowanie. Wszystko idzie na chaos. Może kiedyś coś się z tego wyłoni, jak na Dzikim Zachodzie.
      • palnick Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 20:50
        giwi napisała:

> Warszawa to znaczy kto?
        > Co Ty możesz wiedzieć o nastrojach warszawskich jak mieszkasz na drugim końcu P
        > olski? Nie sugeruj się tak bardzo sondażami pisowskimi. Nie zdziwiłaby mnie jej
        > trzecia kadencja. HGW bardzo dużo inwestuje. Pobiła na głowę wszystkich swoic
        > h poprzedników z Lechem Kaczyńskim na czele. Jak dokończy metro trzecią kadencj
        > e będzie miec zapewniona już w przedbiegach.

---
        Oto dlaczego niektóre posty sa wycinane a inne nie :-)
        Ślepa miłość do Pospolitych Oszustów, czy udziały w łupach? :-)
        • m.c.hrabia Re: Warszawa ma dość HGW. Referendum. 04.03.13, 20:57
          palnick napisał:

dlaczego ?
          palnick to kretyn ?
    • wlodzimierz.iljicz Urzędnikom ze Śródmieścia nakazano 04.03.13, 16:27
      osobiście doręczać ludziom nakazy podatkowe.
      Bo poczta "za droga".
      Więc chodzą po mieszkaniach po pracy.
      Często nikogo nie zastają.
      Wówczas trzeba zwolnić się z pracy i iść do urzędu.
      Albo możesz nie odebrać nakazu.
      Trzeba wtedy płacić "na gębę", bez nakazu, po własnym telefonie do Urzędu Środmieście.
      Już za to Gronkiewiecz należy się usunięcie.
      • wsk175 Re: Urzędnikom ze Śródmieścia nakazano 04.03.13, 17:57
        Wy pisiorki to możecie sobie pousuwać..............
        włochy z nosa prezesa najwyżej.
        • wlodzimierz.iljicz A od kiedy to W.I. jest "pisiorkiem"? 04.03.13, 18:09
          Za arogancję i chamstwo takie jak twoje, za absurdalne pomysły aby dziesiątki tysiecy ludzi zwalniało się z pracy i przyszło do urzędu od 8.00 do 16.00 by odebrać nakazy stojąc w olbrzymich kolejkach, słowem za nieudolne doręcznanie nakazów podatkowych, urzędasów wyrzuca się w kosmos!
          • palnick Re: A od kiedy to W.I. jest "pisiorkiem"? 05.03.13, 21:52
            Pisiorkiem jest się od momentu, kiedy racjonalnie krytykuje sie POspolitych Oszustów :-)
    • lionold Re: Pier.....l się 05.03.13, 21:59
      idioto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka