jaroslaw2104 17.04.14, 20:03 Kaczyński przy nim to chłystek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zzarda Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 20:07 Powinna być debata Korwin vs Kaczor! Murowany hit! Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 20:23 Myślę że ani świroslaw ani Tusk nie zgodziliby się na f2f debatę z JKM. Raz że argumentami i logicznymi wywodami by ich zniszczył, a dwa że faktycznie ciężko się dyskutuje z argumentami na takim poziomie. Pozostaloby im próbować go ośmieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 20:34 Totalny odlot,skecz,kabaret.Rozpaczliwa persona. Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 20:37 Juz zlatują sie "Yntelygenci" chowani na telewizji i polskiej szkole.....Nie dorastasz Korwinowi do pięt a juz się pchasz z ocenami. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Korwin u Kraśki 18.04.14, 21:25 Na bazar w Dupkach Malych,by sie nadawal. Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 20:36 @adam111115 " Pozostaloby im próbować go ośmieszyć" To jest to co robią bez przerwy. Poza tym w każdej rozmowie udają "głupa", przerywają, sprowadzają rozmowe na poziom przedszkola - to jest co robił Kaśko dzisiaj - no chyba że jest rzeczywiście taki głupi :). Generalnie nie dorastaja Korwinowi do pięt - niezaleznie od tego czy sie go popiera czy nie. Problem jest w tym, że procent idiotów jest tak duży........ Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk JKM - guru gimbusów....... 17.04.14, 22:10 Uwielbiam jego "logiczne argumenty". Pamiętam niektóre pomysły - na przykład ten o całkowitym zniesieniu policji (oraz innych służb porządkowych) i zastąpieniu ich szeryfami..... Kompletny dekiel, uwielbiany przez tych, którzy wierzą że istnieją bardzo proste recepty na wszelkie bolączki ludzkości, tylko posłuchać guru w muszce. Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: JKM - guru gimbusów....... 17.04.14, 22:43 @dr.krisk I tak pleciesz trzy po trzy para pietnaście, mądralujesz i do tego konfabulujesz a gó... wiesz - a jakbyś pomyslał to wiedziałbyś co to policja lokalna np. w Stanach, że tam szefem takiej lokalnej policji znanej i przyjaznej mieszkańcom jest szeryf i że oni utrzymuja go z lokalnych podatków oprócz policji państwowej, że wybieraja tez np. prokuratorów rejonowych bo wiedzą, kto sie do tego nadaje i nie bierze łapówek itd itp - ale ty przekłapiesz całe swoje życie na forum takimi fałszywymi pseudo-madrościami gó... wiedząc jak mógłby normalny świat wyglądac. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 06:41 eses2 (SS2????) podajesz przykład, który nawet w twojej idealizacji budzi śmiech, w rzeczywistości jest parodią USA biją rekordy świata w statystykach kryminalnych, liczbie niewykrytych przestępstw, liczbie uniewinnień po wielu latach w więzieniu. lipnych wyrokach skazujących, uniewinnianiu zabójców, liczbie więźniow itp najmocniejszym fundamentem radykalnych poglądów jest brak wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 11:02 @calun_torunski Najmocniejszym fundamentem głupoty jest brak samodzielnego myslenia i przekonanie o własnej inteligencji. Jak sam piszesz to tylko przykład - ale chodzi w nim o to aby właśnie ograniczyć rolę Państwa jako decydenta i "opiekuna" od wszystkego - właśnie myśl konserwatywno-liberalna przesuwa odpowiedzialność za własne życie i czyny w ręce ludzi - paradoksalnie nie cieszy to was, lewaków bo wy chcecie o wszystkim decydować "w imieniu ludzi". Zamiast więc pleść duby smalone radzę więcej czytać np. Hoppego albo mniej skrajnych Rothbarta, Fukuyame czy Blancharda - dyskusja na poziomie przedszkola mało mnie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte myśl konserwatywno-liberalna przesuwa 18.04.14, 11:42 nas z powrotem do XVII-XVIII wieku. Nie ma w niej nic świeżego, nic nowego. Powtarzacie tylko "ja" i "to je moje". A Korwin to wyjątkowy cham i prymityw. Uczy chamstwa i prostactwa. Trafia do najniższych instynktów. Odpowiedz Link Zgłoś
fractale Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 12:58 Ja jestem za! W każdym powiacie. Wybierajmy. Oczywiście jak 1/3 będzie miała akta w IPN, 1/3 największym zawodowym atutem będzie posada ministranta, a 1/3 powiązania z lokalnym mafioso i/lub biznesem, to uznasz to za zwycięstwo demokracji. No tak, ale bo to Polska. A w USA mają tradycję, zwaną też Tradycją, wolności, demokracji i gry fair play. PS naprawdę po wydarzeniach ostatniej dekady nie pojawiła się najmniejsza refleksja na temat USA i "liberalizmu"? Najmniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 15:36 @fractale Bardzo słusznie napisałeś słowo "liberalizm" w cudzysłowie - bo nawet znaczenie tego słowoa wy lewacy wypaczyliście - choć nie wiem czy wiesz na czym polega róznica bo bełkot który wyrzuciłeś z siebie zniechęca do jakiejkolwiek dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
fractale Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 21:19 Czyli co to takiego ten liberalizm? Wyjaśnij mnie, bom ciemny. W kontekście twoim i podobnych tobie doktrynerów piszę "liberalizm", bo mam zbyt wiele szacunku do pierwotnej idei, by porównywać ją do waszych rojeń. Do idei. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Dobra, dobra, co oznacza slowo liberalizm ? 19.04.14, 23:49 Dobra, dobra, konkretenie, co oznacza slowo liberalizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski jak to wygląda w USA pokazały spór z kreacjonistam 18.04.14, 15:44 kreacjonostami zamienionymi potem na "intelligent design" ciemnota wybrana do rad nadzorujących lokalne szkolny usiłowana potem wciskać nauczanie bajek z biblii jako nauki ... Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 15:52 > Najmocniejszym fundamentem głupoty jest brak samodzielnego myslenia i przekonan > ie o własnej inteligencji. czyli wypisz wymaluj ty i twój JKM > Jak sam piszesz to tylko przykład - ale chodzi w nim o to aby właśnie ograniczy > ć rolę Państwa jako decydenta i "opiekuna" od wszystkego - właśnie myśl konserw > atywno-liberalna przesuwa odpowiedzialność za własne życie i czyny w ręce ludzi > - paradoksalnie nie cieszy to was, lewaków bo wy chcecie o wszystkim decydować > "w imieniu ludzi". jak słyszę "lewak" to wiem, ża mam do czynienia z przygłupem - który dawo temat naczytał się książek zakurzonych, a nigdy w życiu niczego nie zrobił - tak jak JKM - zbankrutował juz 20 lat temu i od tego czasu nic w dziedzinie biznesu nie zrobił, jest drobnym cwaniaczkiem żyjącym z pustego gadania - jak sprzedawca dywanów czy odkurzaczy, zwykły nieudacznik i gołodupiec, wyżerający kanapki na spotkaniach > Zamiast więc pleść duby smalone radzę więcej czytać np. Hoppego albo mniej skra > jnych Rothbarta, Fukuyame czy Blancharda - dyskusja na poziomie przedszkola mał > o mnie bawi. podałeś przykład USA jako wzoru do naślasowania, gdybyś przeczytał choc jedno dzieło jednego z tych autorów byłbyś w stanie zauważyć jak bardzo niedorzeczny był to przykład - i zamiast podziękować, że ci ktoś za darmo zwrócił uwagę zaczynasz od agresji jak podajesz przykład - to zadbaj o to, by ten przykład: 1. był rzeczywiście dobrym przykładem, a nie złym 2. jak można skorzystać w Polskim systemie z tego rozwiązania a nie rzucać bezmyślnie ochłapy Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 16:01 @calun_torunski Ten passus o mnie - ty psycholog jesteś? - nie, ty jesteś zwykła menda - i jednak "lewak" - tak, w najgorszym tego słowa znaczeniu. Boli cie to określenie, lewaku? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: JKM - guru gimbusów....... 19.04.14, 03:26 > Ten passus o mnie - ty psycholog jesteś? - nie, ty jesteś zwykła menda - i jedn > ak "lewak" - tak, w najgorszym tego słowa znaczeniu. Boli cie to określenie, le > waku? najbardziej mnie boli, że zamiast być ziomalem zdrowych i myślących ludzi, mam za 'sąsiadów' jakiś koszmarnych cymbałów słabo znających polski, gołodupców, nieudaczników - wyzywających innych od lewaków Odpowiedz Link Zgłoś
fractale Re: JKM - guru gimbusów....... 18.04.14, 21:29 Nie ma co się denerwować, koleś ma kilka frazesów i, jak to "liberał" zero poczucia żenady. Pomyśleć, że też kiedyś taki byłem. I wszystkich od lewaków wyzywałem (żeby nie było, śmieszą mnie często nadal. Ale ich diagnoza świata, choć też uproszczona, miejscami wręcz prostacka, to wyżyny, a nawet Tatry, na tle aktualnego "liberalizmu".) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Korwin u Kraśki 18.04.14, 04:32 Odpowiadasz na: adam111115 napisał: > Myślę że ani świroslaw ani Tusk nie zgodziliby się na f2f debatę z JKM. Raz że > argumentami i logicznymi wywodami by ich zniszczył, a dwa że faktycznie ciężko > się dyskutuje z argumentami na takim poziomie. Pozostaloby im próbować go ośmie > szyć Całkowita zgoda z Twoją opinią. Trafia w sedno. Ani NI , ani NG nie podjęliby z tych powodów tej rękawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 22:18 Moze i logiczny ten Korwin,ale za szybko sepleni,przez co jest zupelnie niezrozumiany i tak juz ponad trzydziesci lat na wlasny uzytek...ale zawsze w muszce.... Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Korwin u Kraśki 17.04.14, 23:26 Jeśli Kaczynski przy JKM to chlystek to kim przy nim jest Tusk? :-)))) "„They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety" Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: Korwin u Kraśki 18.04.14, 06:42 > Jeśli Kaczynski przy JKM to chlystek to kim przy nim jest Tusk? :-)))) supergeniuszem Odpowiedz Link Zgłoś
hordol a tusk przy korwinie kim jest? 18.04.14, 05:12 nie ma sprawy-glosuj na korwina Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Korwin u Kraśki 18.04.14, 11:19 hmmm,zakłopotanie, uczucie dyskomfortu, wstydu, żenujące kilkascie minut swira na ogolnopolskiej wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte są tacy, którzy dali by się za niego zabić :( 18.04.14, 11:46 bo uwierzyli, że "wizja" (wielkie słowo) Korwina mogłaby zadziałać. Wstyd. Uwierzyli, że to co głosi Korwin to wolność. Owszem, dla białych chrześcijańskich heteroseksualnych mężczyzn i dla nikogo więcej. Dla "panów stworzenia". Dla innych Korwin projektuje niespotykany zamordyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrymzimu Re: są tacy, którzy dali by się za niego zabić :( 18.04.14, 14:34 To Kraśko ( pozdrawiam dziadka Towarzysza Kraśko) ogłaszał swoje poglądy. To ze ma takie to wiadomo. Dupowliz. Ale gość choć nieco dziwaczny miał je wygłaszać i ich bronić. Niestety Kraśko jest tak tępy, ze nie wie na czym polega wywiad telewizyjny. Sam sobie zadawał pytania i udzielał odpowiedzi a wypowiedzi tego Mikke to bylo coś zbednego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw2104 Re: są tacy, którzy dali by się za niego zabić :( 18.04.14, 15:15 dobrymzimu napisał: > To Kraśko ( pozdrawiam dziadka Towarzysza Kraśko) ..... Nie zapomnij o pozdrowieniach dla tow.Rajmnunda, ojca dwóch podciepow co szkodzą Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Re: Korwin u Kraśki 18.04.14, 15:37 @szwampuch58 Kiedys myślałem (łudziłem się?) ze ilość takich tłuków jak ty jest w Polsce mała - ale jeżeli sie pomyliłem to niestety nie widzę żadnych szans dla Polski........... Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: Korwin u Kraśki 18.04.14, 15:55 > Kiedys myślałem (łudziłem się?) ze ilość takich tłuków jak ty jest w Polsce mał > a - ale jeżeli sie pomyliłem to niestety nie widzę żadnych szans dla Polski.... haha dobre - autorem tych słów jest geniusz partii ze szklanym sufitem 2 promili Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Korwin u Kraśki 20.04.14, 09:15 Wolska zdechla swirze a od Polski wara Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Czy to wtedy Korwin za friko słodził 18.04.14, 21:44 herbatę? Znaczy rozumie ekonomię. M. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Czy to wtedy Korwin za friko słodził 20.04.14, 11:17 No w domu juz moze gorzka pić . Cukru ma sporo na zapas:-) Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Panie premierze 20.04.14, 18:31 jak tu zyc ? Korwin takich ludzi nigdy nie przekona, bo ma idealy amerykanskie, ktore dla Polakow sie nie nadaja, o czym swiadczy powyzsze pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś