dystans4 25.07.14, 20:08 Trudno oglądać i słuchać Macierewicza. Nawet opisywać trudno tego łgarza. Podły sabotażysta. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dystans4 Re: S...syn 25.07.14, 20:14 Powiedział, że ludzie przegrywali z nim procesy, nie że sąd stwierdzał formalnie niewłaściwe określenie pozwanego. Właściwie JKM ma sporo racji. Takiemu jak ten ****, sam dałbym po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: S...syn 25.07.14, 20:18 dystans4 napisał: > Powiedział, że ludzie przegrywali z nim procesy, nie że sąd stwierdzał formalni > e niewłaściwe określenie pozwanego. > Właściwie JKM ma sporo racji. Takiemu jak ten ****, sam dałbym po mordzie. Jak przegrywali to ile kasy dostał? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: S...syn 25.07.14, 20:33 W taki sam sposób kłamała Kempa, zanim dobitnie wskazano kłamstwo. Tym razem dziennikarka nie reagowała na kłamstwa tak jak powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
dupeteczek Re: Trudno słuchać Macierewicza 25.07.14, 20:20 Współczuję tej dziennikarce, bo oszołom nawet jej pytania interpretuje jako atak ruskiego agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Trudno słuchać Macierewicza 25.07.14, 20:29 świra nikt nigdy nie przegada - powiedział emerytowany psychiatra Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Trudno słuchać Macierewicza 25.07.14, 20:47 Jakkolwiek wyglądałoby to i świadczyło o mnie (:D), spróbowałbym. I pewnie by mu się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Trudno słuchać Macierewicza 25.07.14, 20:57 To przyszły minister,Rydzyk wskaże,moher wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A konkretniej? 25.07.14, 20:44 Jeszcze konkretniej? Powtórzę, co napisałem: "Powiedział, że ludzie przegrywali z nim procesy". Nikt nie przegrał z nim procesu i nie wypłacał mu odszkodowania. Za to Skarb Państwa wypłacał odszkodowania ludziom, przed którymi odpowiadał w miejsce Macierewicza. Bo Macierewicz wyrządzając Polsce zło, zasłaniał się urzędem i krył się jak szczur. Szmata i zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: A konkretniej? 25.07.14, 20:56 1. Nic nie słyszałem zeby p. Macierewicz żądał odszkodowań wiec co to ma do rzeczy? 2. Ile procesów wytoczonych p. Macierewiczowi skończyło sie tak jak powiedział a ile w inny sposób? 3. Proszę abys pisał o faktach a nie prezentował subiektywne opinie i nadinterpretacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A konkretniej? 25.07.14, 21:04 qqazz napisał: > 1. Nic nie słyszałem zeby p. Macierewicz żądał odszkodowań wiec co to ma do rze > czy? To na czym polegała jego wygrana w sądzie? Sąd stwierdzał, że Antek ma żółte papiery i iończył rozprawę, a poszkodowanym płaciło państwo. > 2. Ile procesów wytoczonych p. Macierewiczowi skończyło sie tak jak powiedział > a ile w inny sposób? No właśnie, ile? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: A konkretniej? 25.07.14, 21:09 1. Co to ma do rzeczy? Dystans pisze ze nikt mu takowego nie zasądził, ale czy Macierewiczs w ogóle się tego kiedykolwiek domagał? 2. No to ja się pytam ile, skoro Dystans o tym wspomina. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A konkretniej? 25.07.14, 21:12 qqazz napisał: > 1. Co to ma do rzeczy? Dystans pisze ze nikt mu takowego nie zasądził, ale czy > Macierewiczs w ogóle się tego kiedykolwiek domagał? To na czym polegała jego wygrana? Na tym, że sąd stwierdził, iż jako urzędnik państwowy nie odpowiada za swoje czyny? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A konkretniej? 25.07.14, 21:06 Ad. 1. Macierewicz nie był powodem w sprawach, zatem nie żądał odszkodowań. Ad. 2. Nie wiem ile dokładnie procesów wytoczonych Macierewiczowi zakończyło się tak, jak napisałem, ale więcej, niż dwa. Ad. 3. Wspomniane wyżej, to fakty. Nie opinie i nadinterpretacje. Dodam, Macierewicz nie odpowiedział na pytanie o publikację w necie zdjęć wywiadowców, i na zarzut załamania ochrony kontrwywiadowczej po denuncjacji polskich oficerów. Jeśli chodzi opinie i nadinterpretacje, przykładami mogłyby być jego pomówienia na temat agenturalności. Znacznie więcej przemawia na rzecz agenturalności Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: A konkretniej? 25.07.14, 21:12 1. To czemu piszesz o tym, ze nie dostał odszkodowania? 2, Wytoczonych Macierewiczowi czy MON? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A konkretniej? 25.07.14, 21:49 qqazz napisał: > 1. To czemu piszesz o tym, ze nie dostał odszkodowania? To ja tak napisałem, bo nie dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A konkretniej? 26.07.14, 11:02 1. Bo nie dostał, bo nie działa mu się żadna krzywda i nie było podstaw do żądań. 2. Chodzi o procesy wytoczone Macierewiczowi, w których zasłonił się państwem i państwo za niego ponosi odpowiedzialność. Takie prawo, że urzędnik bezpośrednio nie odpowiada za to, co robi. Trzeba powtórzyć: Macierewicz zdradził. Ujawnił dane agentów i zniweczył możliwości polskiego wywiadu na dziesięciolecia. Zdrada główna i kara główna. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Trudno ....bo prawda boli 25.07.14, 21:41 bo prawda zawsze boli. ps za likwidację WSI należy się mu Order Orla Białego Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Trudno ....bo prawda boli 25.07.14, 21:44 Macierewicz i prawda ? To oksymoron. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Trudno ....bo prawda boli 25.07.14, 21:48 2kecaw napisał: /.../ > ps > za likwidację WSI należy się mu Order Orla Białego Raczej stryczek, ale na szczęście dla tego po...ba karę śmierci w Polsce już zniesiono... Odpowiedz Link Zgłoś
dupeteczek Re: Trudno ....bo prawda boli 25.07.14, 21:51 Jakbyś nie kłamał, to prawda by cię nie bolała! 2kecaw napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
piq wacuniu,... 26.07.14, 04:24 tawariszcz Matieriewicz wysługuje się najprawdopodobniej GRU (przynajmniej z obserwacji, kto go wspiera w Rosji tak wynika), pytanie tylko: czy świadomie, czy też został zwerbowany pod fałszywą flagą. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski pełna zgoda 2kecaw, order orła białego należy mu s 26.07.14, 07:02 się jak psu zupa pl.wikipedia.org/wiki/Order_Or%C5%82a_Bia%C5%82ego_(Rosja) Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: pełna zgoda 2kecaw, order orła białego należy 26.07.14, 08:53 Nie porównuj orderu , który Twoja rodzina tak troskliwie przechowuje od przeszło 150 lat Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski pełna zgoda 2kecaw, ruskiorder orła białego należy 26.07.14, 08:58 > Nie porównuj orderu , który Twoja rodzina tak troskliwie przechowuje od przesz > ło 150 lat w końcu zdobyty w boju prze prapradziadka, w dodatku musiał tego protoplastę Macierewicza bagnetem dobić, co nie było łatwe bo się ruska świnia broniła Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Trudno ....bo prawda boli 26.07.14, 11:34 Być może dlatego Macierewicz kłamał. Ale bardzo możliwe, że nie ma już wcale sumienia. Podobno prezes zarządził usuwanie resztek sumienia (też) przy wstępowaniu do PiS. Migalskiemu, kiedy tym akcie wystąpił w tv, zmienił się głos, stał się wyższy. A słyszałem, że po mutacji takie rzeczy się nie dzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Trudno ....bo prawda boli 26.07.14, 11:44 Macierewicz przygotował zamach na polskiego prezydenta. Upewnił się, że pogoda fatalna, samolot wyleci opóźniony, i można liczyć na katastrofę przy lądowaniu. Psychiczne pranie mózgu zrobił prezydentowi takie, żeby wydał polecenie lądowania w warunkach ekstremalnych. Sam się przyglądał i kiedy było po wszystkim, natychmiast wrócił do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Kiedyś dopadną go ci, 26.07.14, 07:38 których sprzedał. To tylko kwesta czasu. To są zawodowcy. Nie wybaczą tej kanalii M. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Kiedyś dopadną go ci, 26.07.14, 07:54 Najgorsze jest to, ze tym kanaliom udało się zrobić wodę z mózgów Polaków i zapewne wygrają najbliższe wybory. A wtedy kwestią czasu będzie ponowne oddanie Polski Moskwie. forum.gazeta.pl/forum/w,28,148649500,148650205,To_kolejny_sukces_ruskiej_agentury.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie sprzedawaj skóry na niedźwiedziu 26.07.14, 08:41 Po pierwsze Wakacje i wielu wskazujących na PO wyjechało. Mój znajomy jest ankietowany. Mówił mi że celowo wskazuje na PiS, choć nie ma zamiaru na tą partię głosować. Mówi, że z PO powinna się bać. Gdyby mnie ankieter sondażowni zapytał, pewnie postąpiłbym tak samo. Przed wyborami do PE CBOS był najbliższy prawdy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Kiedyś dopadną go ci, 26.07.14, 11:49 Ale tak powinno być. Bo poprzednia dawka szczepionki była za mała. A dopóki PiS istnieje, każda partia może się czuć zwolniona od wprowadzania reform, likwidacji złodziejstwa związków zawodowych, elektoratu ZSL i samego ZSL. Tak że lepiej, żeby na jakiś czas PiS doszedł do władzy. Powiększy się miejsce dla nowych inicjatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Kiedyś dopadną go ci, 26.07.14, 11:45 Dziwię się, że do tej pory chodzi po ziemi. Widać GRU dobrze go chroni. Odpowiedz Link Zgłoś