Gość: wlodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 12:22 ,ze maja takich obronców jak ci skretyniali lewacy z tut. forum -wezcie ich na jakies szkolenie, albo co... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mogiliani WSPÓŁCZUJĘ POLAKOM!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.04, 12:25 Rozpal mnie, Panie, przeszyj mnie, pochłoń mnie w ogniu Twojej miłości, abym ja był w Tobie, a Ty we mnie! Niebo i ziemia, aniołowie i święci, pomóżcie mi chwalić Pana. Duchy płonące miłością, serafini, którzy znacie miłość i jej moc, przyjdźcie mi z pomocą, bo spalam się z miłości. Kiedy mnie zawołasz, o Boże, moja jedyna nadziejo, moja chwało, moje schronienie i moja radości, mój ukochany, słodyczy mojego serca, światło wieczności, które rozbłyskasz na moim wewnętrznym niebie, mój Panie, który jedyny jesteś godny, aby być kochanym? Kiedy zabierzesz mnie do siebie, abym mógł tworzyć jednego ducha z Tobą i nigdy nie oddalił się od Ciebie? O ukochany, słodyczy mojego życia, wysłuchaj mnie; nie patrz na moją niegodność. Niech zawsze będzie ze mną Twoje miłosierdzie. Amen. (Św. Piotr z Alcantary) Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani ZMÓW MODLITWĘ: Chwała Ojcu... (3 razy) 29.08.04, 12:28 Anioł Pański zwiastował Pannie Maryi, i poczęła z Ducha Świętego. Zdrowaś, Maryjo.... Oto ja służebnica Pańska, niech mi się stanie według słowa Twego Zdrowaś, Maryjo... A Słowo stało się Ciałem i między nami. Zdrowaś, Maryjo... zamieszkało Módlmy się: Rozlej, Panie, w naszych duszach swoją łaskę; Ty, który za zwiastowaniem anielskim objawiłeś nam wcielenie Chrystusa, Swego Syna, przez Jego mękę i krzyż prowadź nas do chwały Jego zmartwychwstania. Przez Chrystusa, Twojego Syna. Amen. Chwała Ojcu... (3 razy). Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani ANIOŁ CIĘ OPÓŚCIŁ???????? 29.08.04, 12:30 Chwalebny opiekunie mojej duszy, który błyszczysz na niebie jak czysty i słodki płomień w pobliżu tronu Boga, Ty zszedłeś na ziemię dla mnie i rozjaśniasz mnie Twoim blaskiem, stałeś się dla mnie bratem, przyjacielem i pocieszycielem. Mój drogi Aniele, pozdrawiam Cię i dziękuję Ci. Módl się za mnie i ze mną w momentach, w których nie mogę się modlić, módl się zamiast mnie. Pozwól mi spotkać w mieszkaniu Boga aniołów stróżów moich bliskich, osób, z którymi żyję i tych, do których jestem wezwany, aby zanieść moją pomoc. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omoj A może lepiej współczuć krajom tolerancji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:56 ... dla gejów: Izajasz 3,8: Zaiste Jeruzalem upada i Juda się wali, bo przeciw Panu są ich słowa i czyny, by oczy Jego chwały obrażać. Stronniczość ich świadczy przeciw nim, jak Sodoma ogłaszają swój grzech, nie ukrywają go. Biada im, bo sami sobie gotują nieszczęście Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Pomódl się przed obiadkiem 29.08.04, 13:58 Modlitwy przed posiłkiem A. Bądź pochwalony, Panie Boże nasz, za te dary które z Twej dobroci spożywać mamy. Przez Chrystusa Pana naszego. Amen. B. Boże, dzięki Ci składamy za to, co pożywać mamy. Ty nas żywić nie przestajesz, bądź pochwalon za to, co nam dajesz. Amen. C. Pobłogosław Panie Boże nas, pobłogosław ten posiłek, tych, którzy go przygotowali i naucz nas dzielić się chlebem i radością ze wszystkimi. Amen. D. Pobłogosław Panie z wysokiego nieba, co by na tym stole nie zabrakło chleba. Nie zabrakło ch, nie zabrakło gruli ani też miłości ku naszej matuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo3 Re: ANIOŁ CIĘ OPÓŚCIŁ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 16:28 w tworkach nie ucza ortografii? Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani zmiłuj się nade mną grzesznikiem 29.08.04, 16:45 Modlitwa Jezusowa Jezu Chryste, Synu Boga żywego, zmiłuj się nade mną grzesznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala zdecyduj sie co piszesz IP: *.rdu.bellsouth.net 29.08.04, 16:49 raz jeczysz ze atakujemy i rzadzimy swiatem, innym razem wspolczujesz slabosci naszej. pomieszany katonazol. Kraj PAP, jkl /2004-08-29 13:28:00 Ks. Jankowski: Nie ustąpię Nie ustąpię, będę trwał i nie oszukam narodu-powiedział podczas mszy w bazylice św. Brygidy jej proboszcz, Henryk Jankowski. Podczas kazania krytykował za komentarze do "wymyślonych historyjek" niektórych kapłanów, redaktorów naczelnych i biskupów. Ks. Henryk Jankowski/TVN24 "Od 70-tego roku tu byłem i pozostanę" - powiedział po mszy dziennikarzom. Zapytany przez PAP, co będzie, jeśli metropolita gdański, abp. Tadeusz Gocłowski odwoła go z funkcji proboszcza, prałat Jankowski powiedział: "Arcybiskup musi mieć powody, a ja pracuję normalnie. A to, że arcybiskupowi przeszkadzają media, nie interesuje mnie to". Ks. Jankowski powiedział też dziennikarzom, że metropolita nie namawiał go do rezygnacji z kierowania parafią. Na pytanie, czy kupi warty ponad 100 tys. zł samochód marki jaguar, o którym donosiły media, prałat Jankowski odpowiedział pytaniem: "A po co mi on?". Tymczasem jeszcze podczas homilii auto wyjechało z dziedzińca przed plebanią. Podczas kazania ks. Jankowski nawiązywał do wątku kupna samochodu i ataków na jego osobę. Apelował do wiernych, aby nie dali sobą manipulować mediom i ulegać goebbelsowskiej propagandzie. Za komentarze do "wymyślonych historyjek" krytykował kapłanów i biskupów. "Minął kolejny tydzień, w którym media prześcigają się w wymyślaniu kolejnych historii, aby tylko w oczach społeczeństwa zohydzić kapłana, kościół, zniszczyć autorytet, czy choćby zasiać ziarno zwątpienia" - powiedział. "Najsmutniejsze jednak w tym wszystkim jest to, że niektórzy kapłani, redaktorzy naczelni, których skądinąd można by podejrzewać o więcej rozwagi, dają się wciągnąć w te ataki, komentując bzdury telewizyjne, odnosząc się do wymyślonych historyjek jako do faktów, którym można dać wiarę" - podkreślił. Cytując słowa ewangelii prałat ostrzegł: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni!". "Tym bardziej nie krzywdźcie fałszywym osądem, bo żaden z Was nie chce dochodzić prawdy, a opiera się na kłamstwach i pomówieniach i obawiam się, że robi to świadomie z pełną premedytacją wyładowując swoją niechęć i nienawiść, lub, co gorsza, sprzedaje swój autorytet wrogom kościoła" - podkreślił. Dodał, że w Polsce dochodzą obecnie do głosu siły, których działania są obliczone na zniszczenie tego, co polskie i katolickie, co może stanowić, że ludzie będą kierowali się wyższymi wartościami niż chęć posiadania. "I atak często idzie w tym kierunku. Wymyśla się bogactwo i przypisuje je kapłanom po to, by odsunąć od ludzi, stworzyć barierę, skłonić ludzi do ograniczenia swej ofiarności, bo wtedy problem Kościoła sam zniknie. Trudno niekiedy orzec, ile w tym przemyślanego działania na szkodę Kościoła i narodu, a ile zwykłej, ale równie szkodliwej bezmyślności, głupoty i awanturnictwa, jak w przypadku komentujących każdą bzdurę księży, redaktorów czy nawet biskupów" - powiedział podczas homilii prałat Jankowski. Po mszy nie chciał powiedzieć, pod czyim adresem kierował swoje słowa. Pytany przez jednego z dziennikarzy, czy chodzi o "Tygodnik Powszechny" (redaktorem naczelnym jest ks. Adam Boniecki - PAP) odpowiedział: "Ja tego nie powiedziałem, to pan to powiedział". Podczas mszy prałat Jankowski apelował do wiernych w kościele, by nie kupowali nie polskich szmatławych gazet, piszących bzdury i kłamstwa. Gdańska Prokuratura Okręgowa od końca lipca wszczęła dochodzenie w sprawie molestowania seksualnego nieletnich. O wątku domniemanego wykorzystywania byłego ministranta, obecnie 16-letniego Sławomira R. z Gdańska powiadomił prokuraturę miejscowy sąd rodzinny. Szef nadzorującej śledztwo Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku Janusz Kaczmarek potwierdził, że zeznania matki jednego z chłopców wskazują na proboszcza parafii św. Brygidy w Gdańsku. Śledztwo prowadzone jest w sprawie, a nie przeciwko konkretnej osobie. W ostatni wtorek zdecydowano, że poprowadzi je Prokuratura Okręgowa w Elblągu.( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: zdecyduj sie co piszesz - wlodzio IP: *.rdu.bellsouth.net 29.08.04, 17:01 katonazisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 17:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: zdecyduj sie co piszesz - wlodzio IP: *.rdu.bellsouth.net 29.08.04, 17:38 koles, ja z najbardziej kapitalistycznego kraju swiata. Kraju ktory wymyslil i wprowadza swiatowy , globalny liberalizm ekonomiczny i walczy z nacjonalistami, antysemirami i pedofilia -USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: zdecyduj sie co piszesz - wlodzio IP: *.acn.pl 29.08.04, 17:43 Gość portalu: chala napisał(a): > koles, ja z najbardziej kapitalistycznego kraju swiata. Kraju ktory wymyslil i > > wprowadza swiatowy , globalny liberalizm ekonomiczny i walczy z nacjonalistami, > > antysemirami i pedofilia -USA. to wszytko jeszcze nie czyni automatycznie ciebie mądrym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: zdecyduj sie co piszesz - wlodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:31 w kazdym kraju sa czerwone swolocze a w USA pozbyki sie wiekszosci najszybciej - nie boj sie przyjdzie czas i na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Pomiot szatana? 29.08.04, 17:42 Gość portalu: wlodek napisał(a): > spadaj ty czerwona dziwko, pomiocie urbana i srody! Dużo nad tobą trzeba się modlić. Kiedy przyjdzie czas ... Jak to będzie przy końcu świata? Niektórzy wstaną z martwych do życia wiecznego, inni zaś na wieczne potępienie ... Ciekawi nas to i interesuje raczej z czysto komercyjnego a nawet rozrywkowego punktu widzenia. Chcielibyśmy to zobaczyć na filmie, jak w "Armagedonie" lub poczytać, jak o zagadce zaginięcia Atlantydy. A przecież z każdym dniem naszego życia zbliżamy się nieubłaganie do naszego osobistego dnia sądu, dnia ostatniego. Coraz bardziej czujemy, jak nasze ciało przestaje działać, jak sprawna i dobrze wyregulowana maszynka, jak bolą nas coraz bardziej stawy i kości, jak serce od czasu do czasu odmawia posłuszeństwa i oddech staje się coraz krótszy ... a my nie umiemy rozpoznawać znaków czasu i nie chcemy się przyznać, że zbliża się czas ... moment ostatecznego rozrachunku. Jest gdzieś taki krajobraz, który zobaczymy jako ostatni Jest w kalendarzu taka data, która dla mnie będzie ostatnią datą. I na zegarze godzina ... moja ostatnia ... godzina. Czy jestem gotowy? Czy zdaję sobie sprawę, że każdą chwilą i każdym czynem (dobrym lub złym) piszę swój ostatni testament, a właściwie należałoby powiedzieć otwarcie: "Piszę na siebie wyrok!" Wiem, że czytając te słowa czujesz się nieswojo i gotów jesteś zarzucić mi niedelikatność, brak wyczucia i grubiaństwo. To takie nieestetyczne. A w ogóle to niegrzecznie jest przypominać i mówić o "tych sprawach". Tylko że ten dzień ostatni zbliża się do każdego z nas nieubłaganie, bez względu na to czy jest to estetyczne czy nie, czy tego chcemy, czy nie chcemy o tym słuchać. "Kiedy przyjdzie czas ... jedni wstaną do życia wiecznego, inni zaś na wieczne potępienie ..." A gdzie ja będę? Po której stronie? Już teraz o tym decyduję. Moim codziennym życiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIERONIM Re: Pomiot szatana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:32 moze byc te modlitewne uwagi kierowal takze do Zydow i lewakow -cos za bardzo jednostronny jestes swinko morska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zo Re: Pomiot szatana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:15 moze on woli do dzieci sztana je kierowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: zmiłuj się nade mną grzesznikiem 29.08.04, 16:52 www.karmel.pl/teresa/ Odpowiedz Link Zgłoś