Dodaj do ulubionych

Dirlof słonko,

16.04.15, 20:09
czy Ty masz jakiś dyżur na portalu?
Sześć wątków na FK i siedem na Oślej, lecisz na rekord, czy musisz wyrobić normę, bo inaczej nie zapłacą?
Obserwuj wątek
    • a12avenger2 Czandrusiu, kwiatuszku, nie. 16.04.15, 20:34
      Uprawiam tzw. wolny zawód, zatem sam sobie panem i czasomierzem. I sam sobie dzisiejszy dzień wykreowałem.
      Poza tym, toś niegrzeczny i za wścibski. Czy ja Wam to codzienne przesiadywanie tutaj wypominam, wyliczam? Nie było mnie jakieś dwa tyg., a dziś mnie naszło.
      Po prostu;-)
      • czan-dra Re: Czandrusiu, kwiatuszku, nie. 16.04.15, 20:37
        Wytłumaczyłeś, ja zrozumiałem, i przyjąłem do wiadomości, i wcale nie jestem wścibski, po prostu zamartwiam się o Ciebie, znikasz, pojawiasz się znienacka, i jesteś nad wyraz płodny, każdy by się zdziwił :)
        • a12avenger2 Re: Czandrusiu, kwiatuszku, nie. 16.04.15, 20:58
          No już dobrze, dobrze... ;-)
          Ekhem, ja też tęskniłem... ;-P
      • dystans4 Re: Czandrusiu, kwiatuszku, nie. 17.04.15, 21:36
        Powtórzę to, czemu poświęcony był wczorajszy wątek o "Pisiętach", bezpośrednio i bez elementów zabawowych.

Nie jestem fanem obecnej prezydentury i gdyby pojawiła się jakakolwiek rozsądna alternatywa, zastanawiałbym się nad jej wyborem. Ale nawet nie pomyślę o zagłosowaniu na Dudę, bo byłaby to jeszcze bardziej skarlała karykatura kopii prezesa, oraz z powodu b. poważnych zarzutów, kryminalnych w przypadku sprzedaży ułaskawień itp., oraz politycznych.

Nie będę się pastwić nad kreowaniem tej publicznej wywłoki, Martusi - a może masz ją za przykład jaki z bilbordów, ambon i płotów R.Maryja nawołujących za PiSem - powinien świecić katolickiej części społeczeństwa? Dla mnie określenie publiczna wywłoka albo szmata jest w pełni adekwatne i nie widzę w nim cienia przesady.
        Ale to przede wszystkim sprawa PiS, jaką chce mieć wizytówkę, a swoimi odczuciami nie muszę publicznie dzielić.

Ale już publiczna i dotycząca całego państwa działalność PiS powinna nas obchodzić. Pojedynczy zarzut (z tych niżej) stanowiłby sygnał ostrzegawczy, dwa - powód do nadzwyczaj skrupulatnego sprawdzenia, czy nie doszło do aktu zdrady i sabotażu państwa. Tymczasem mamy nie jeden i nie dwa, ale cały ciąg przykładów sabotażu państwa, lista z wątku o "Pisiętach" nie jest kompletna:

- rozbicie społeczeństwa w okresie rządów IV RP,
        - zmontowany naprędce i piekielnie skuteczny przemysł smoleński (PiS tym kierował? - sam nie potrafił zrobić nawet prowokacji przeciw Lepperowi),
        - wiadomej proweniencji eksperci - parówkolog i inni - wyjmowani jak króliki z kapelusza,
        - ujawnienie źródeł osobowych i rozwalenie wywiadu na dziesięciolecia,
        - najdroższe i najmniej korzystne dla Polski zakupy gazu,
        - sabotaż Trójkąta Weimarskiego,
        - równie piekielnie skuteczne uwalenie lustracji,
        - rozwalenie "pierwiastka",
        - ogromna wojna behawioralna rozniecona przez PiS i dzieląca Polskę na dziesięciolecia,
        itd. itd. itp.

Znów: jedno zdarzenie to może być przypadek, ale koincydencja dwóch wymaga nadzwyczaj skrupulatnego badania na okoliczność "pomagania" losowi. Wystąpienie większej ilości nie wymaga już badania, ale prokuratora.
        A teraz jeszcze, na zawołanie, histeria z rajdem motocyklistów, potrzebna wiadomo komu. Żeby świat się upewnił, że Polska niepoważna i rusofobiczna. Kto to rozgrywa? PiS.

Nie jestem przeciw współpracy z Rosją. Jestem przeciw sprzedawaniu kraju, obniżaniu jego pozycji w Europie, niszczeniu społeczeństwa, na którym to polu PiS zapisał się szczególnie "wybitnie", oczywiście zawsze przeciw zdradzie głównej w wykonaniu agentury. Jej metody oddziaływania na społeczeństwa łatwo odszukać w materiałach mocodawców, będziemy do nich wracać.

Uznawanie orderów i odznaczeń wybitych na cześć bohaterów akcji Wołyń, to, jak wspomniałem, odrębna sprawa. Burzenie pomników polskich ofiar i gloryfikacja oprawców, przyjmowanie przez Dudę i odznaczeń... o tym nie da się powiedzieć tak jak należy, bo brak zwykłych słów na tak specyficzną zdradę, pamięci o ofiarach, pamięci narodowej w ogóle. Chwilowo powstrzymam się od powiedzenia, co myślę o odbierających popanderowskie odznaczenia, maszerujących pod sztandarami OUN/UPA. Tu słów cywilizowanych nie ma.

I nijak ma się to do wyborów. W przypadku PiS to constans.
        --
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
        • dystans4 PULL UP !! 18.04.15, 00:51
          Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
          • dystans4 Re: PULL UP !! 18.04.15, 12:52

• dystans4 PULL UP !! 20.04.15, 16:02

• buldog2 PULL UP !! 13.09.15, 12:10

• erte2 Re: Czandrusiu, kwiatuszku, nie. 27.08.15, 09:55
        a12avenger2 napisał:

> Uprawiam tzw. wolny zawód, zatem sam sobie panem i czasomierzem.
        Na telefon czy pod latarnią?
        • nazimno ...ale sie napalil... 27.08.15, 09:59
    • dystans4 Re: Dirlof słonko, 16.04.15, 21:12
      Musiał się na kimś odgryźć i odstresować. Na buldogu najlepiej...
      • a12avenger2 Re: Dirlof słonko, 16.04.15, 21:56
        Ty lepiej powiedz swojemu przyszłemu psychoterapeucie, za co/za kogo odgryzasz się na tym forum, pisząc ten bełkot o PiS. Codziennie. W kilkunastu wątkach.
        • dystans4 Re: Dirlof słonko, 16.04.15, 22:31
          Zakładam jeden wątek na kilka dni, jeśli już.
          O PiSie podaję konkrety, fakty i mocne poszlaki.
          Godzinę czy dwie temu dostałeś wyliczankę, Zakwestionujesz cokolwiek?
          • x2468 Re: Dirlof słonko, 18.04.15, 15:12
            Kilof przepadł w smoleńskiej mgle?
            • dystans4 Re: Dirlof słonko, 18.04.15, 16:10
              Kiedyś się znajdzie. Poczekamy.
              • dystans4 Re: Dirlof słonko, 29.04.15, 22:12
                Czekamy.
                • behemot17-13 Re: Dirlof słonko, 29.04.15, 22:21
                  gambit smoleński 2, ale nie tu się produkuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka