19.04.16, 13:34
Wyniki za marzec (PKB: +0,2%) są katastrofalne i nie pozostawiają wątpliwości. A przecież PiS wciąż jedzie na gospodarce odziedziczonej po poprzednikach. Okres utrzymywania się skutków działań poprzedniej ekipy zazwyczaj trwa ok. roku (nawet dłużej), ale tempo sabotażu państwa osiągnęło rozmiary wcześniej niewidziane.

Zmiana jest koszmarna i jak najbardziej realne jest przejście w końcu roku w recesję.
Ojczyzna dojna Prezesa, Antoniego, wiceprezesów, Martusi i Ruchadła PiS ugina się pod ich ciężarem.

W końcu kadencji zobaczymy kraj w kondycji Węgier, być może znacznie gorszej. PiSowski aparatczyk-ekonomista Bugaj wieszczył (2009/2010) Polsce kryzys gorszy od argentyńskiego, jeśli tylko władzy i urzędu prezydenta nie weźmie PiS i nie uratuje kraju i jego stanowiska w pałacu prezydenckim.
I mają - Staniszkis, Bugaj, Wolniewicz i cała reszta "intelektuallistów" i oszustów - świetlaną przyszłość, którą lata całe głosili razem z międzynarodówką Prezesa i Orbana. I Poroszenko, i Le Pen. Poroszenko jak najbardziej na miejscu, bo to banderowska miłość PiS - całkiem niedawno pod sztandarami OUN/UPA reprezentując Polskę stało PiSowskie Ruchadło. Ale rzecz nie o Ruchadle i Martusi PiS.

Korupcja i sabotaż państwa już są. Pod opiekuńczymi skrzydłami opryczniny Mariusza Ułaskawionego żaden działacz PiS(b) nie cierpi głodu i niedostatku, a polska gospodarka jest korumpowana na skalę ukraińską. Afera hazardowa PiS (przePiSanie ustawy Gilowskiej) i SKOK to preludium.
Kurs na pohybel Polsce trwa.

Pojawia się klasyczne pytanie, jakie w tej części Europy staje na porządku dziennym co kilkadziesiąt lat, tyle że wbrew matołkowatej propagandzie PiS jego autorem nie był Lenin, a Czernyszewski. CO ROBIĆ?

--
Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1.

Obserwuj wątek
    • inocom Elastyczny czas pracy czy jak to zwą PO daje efekt 19.04.16, 13:40
      buldog2 napisał:

> Wyniki za marzec (PKB: +0,2%) są katastrofalne i nie pozostawiają wątpliwości.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,161282598,161282598,Innowacyjnosc_w_domu_i_zagrodzie_.html
      Petru będzie forsował 70 godzin tygodniowo, za mniejsze wynagrodzenie.
    • kosel_maruvi Re: Recesja? 19.04.16, 13:44
      min. 12 zl/h juz wprowadzono ?
      • buldog2 Re: Recesja? 19.04.16, 13:50
        Czeka nas więcej zmian. A górnicze Bataliony Ochronne PiS(b) dobiją gospodarkę. Bo jak podrożeje energia, to zmniejszy się konkurencyjność całej gospodarki.

PIR PIS trwa. Jak na wideo wyżej.
        • kosel_maruvi Re: Recesja? 19.04.16, 14:05
          Poczekajmy jeszcze na darmowa sluzbe zdrowia oplacana z budzetu, podwyzszenie kwoty wolnej od podatku i obnizenie wieku emerytalnego.
          Kraj czeka swietlana przyszlosc.
          • buldog2 Re: Recesja? 19.04.16, 14:16
            Darmowa służba zdrowia to wydatek, pewnie lepszy, niż opłacanie złodziejstw PiS(b), ale najważniejsze, że nie jest czynnikiem generującym koszty w najważniejszych sektorach gospodarki. Podobnie 12 zł/h - takich pieniędzy nie biorą ludzie obsługujący drogie maszyny, specjaliści i in., których wkład w gospodarkę i eksport jest największy.

Podwyżka cen energii uderza w fundamenty gospodarki przetwórczej, a taką jest gospodarka polska.

--
            • buldog2 Re: Recesja? 19.04.16, 20:17
              Dla porządku przypomnę, że karetek (chyba wypadkowych) mamy w Polsce ok. 1500, a limuzyn rządu PiS ponad 1700 i ich liczba stale rośnie.

Oto program gospodarczy PiS:
              "po wygranej PiS żaden działacz czy zwolennik naszej partii, który wykrwawiał się w naszych kampaniach wyborczych, nie może cierpieć głodu i niedostatku. Ci ludzie muszą w satysfakcjonujący sposób przejąć władzę w części sektora podlegającej rządowi".
    • ave.duce Szybko to idzie ... 19.04.16, 13:58
      ... Pi$fachowcy gnają na łeb na szyję.
      • buldog2 Re: Szybko to idzie ... 19.04.16, 15:00
        Дaёшь пятилеткy в двa гoдa!
        Takich zmian oczekiwałem na jesień (na koniec roku). Przyznaję, budowa IV RP PiS(b) idzie stachanowskimi tempami.

--
        • ave.duce Re: Szybko to idzie ... 19.04.16, 17:02
          "Polska musi szybko się rozwijać" - w tym zdaniu K. Jarosława należy pominąć "roz".
    • savras Re: Recesja? 19.04.16, 14:00
      nie wiem czy to widzieliście:

W ciągu roku spadła o dwa miesiące statystyczna długość życia Polaka. To ewenement, bo do tej pory z roku na rok żyliśmy coraz dłużej.

https://wyborcza.biz/biznes/1,147880,19940539,zaskakujace-dane-spadla-statystyczna-dlugosc-zycia-polaka.html

może sobie ludzie wzięli do serc starą maksymę:
      poprzyj ojczyznę czynem i umrzyj przed terminem?
      • oba.ma.jadra Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 15:12

Przestałem już liczyć swoje pieniądze. Za długo mi to zajmuje. Czas to pieniądz.
        Teraz je ważę. Też tak macie?
        • ta Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 15:28
          Bilon jest ciężki, więc ważąc masz więcej radości. Uwaga, ten żółty to nie złoto.
          • oba.ma.jadra Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 15:32
            Bilonu nie gromadzę:) Ważę milionami w setkach:)
            • buldog2 Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 15:37
              Należysz do kategorii "12 zł/h" czy "Ojczyznę dojną.."?
              • oba.ma.jadra Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 17:46
                buldog2 napisał:

> Należysz do kategorii "12 zł/h" czy "Ojczyznę dojną.."?>

Należę do kategorii niezależnie zamożnych:)
                • x2468 Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 19:54
                  Sprzedajesz konie z Janowa czy Michalowa? A może je tylko usypiasz?
                  • oba.ma.jadra Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 20:02

Ważę swoją kasę a w wolnej chwili POmogłem POgrążyć PO.
        • erte2 Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 21:13
          oba.ma.jadra napisał(a):

Przestałem już liczyć swoje pieniądze. Za długo mi to zajmuje. Czas to pieniądz . Teraz je ważę. Też tak macie?

Jak powiedział "klasyk": "Jeśli ktoś ma pieniądze to znaczy że skądś je ma" (tak tak, to są słowa jarosława kaczyńskiego).
          No to niech zgadnę: kasa z Wołomina? Od Biereckiego? Czy jeszcze z FOZZ-u czy Telegrafu?
          • buldog2 Re: Recesja? Jaka recesja! 19.04.16, 21:38
            Jednodniowy nick z brygady PiS(b) jest wiarygodny tak samo, jak i jego szef JAR.
    • czekam.na.lewice i tutaj 19.04.16, 15:45
      Trudno mi dyskutować z postem czysto emocjonalnopolitycznym ale owszem gospodarka jest dużym problemem przy władzy PiS.
      Inwestorzy się wycofują. Kilku moich klientów też się wycofało z Polski z powodów politycznych a dokładnie to niepewności status quo co do wielu przepisów itp.
      Rząd chce rozwijać państwo w oparciu o spółki skarbu państwa na czym wyłożył się Gierek, Jaruzelski i wyłoży się i PiS.
      Owszem. Stołki porozdawane za zasługi i rady nadzorcze czy zarządy spółek SP wykonają każdą , nawet głupią decyzję gospodarczą jeżeli będzie ona potrzebna aby osiągnąć cel polityczny.
      Mam wielki żal do np. Nowoczesna, że podejmują dyskusję propagandową a nie rozjadą decyzji gospodarczych PiS ale ...też nie mają kompetencji.
      • buldog2 Re: i tutaj 19.04.16, 16:00
        Nikt nie zmusza, ani namawia. Nie dyskutuj.
        • czekam.na.lewice Re: i tutaj 19.04.16, 16:17
          buldog2 napisał:

> Nikt nie zmusza, ani namawia. Nie dyskutuj.
          Nie pisałem nic takiego. Sensu prostego zdania nie potrafisz zrozumieć.
          Poza tym nie przyznawał mi praw, które już posiadam, Gdybym nie chciał to bym nie dyskutował.
        • buldog2 Re: i tutaj 19.04.16, 17:15
          Dodam, nie ma żadnej niepewności odnośnie status quo. Była do końca ub. roku, może jeszcze w styczniu-lutym.
          Dziś jest praktycznie pewność upadku. Część (zawartość) emocjonalna nie jest treścią tej rozmowy, ale oprawką dla rozmowy o kryzysie, który nadchodzi, o jego przyczynach, odpowiedzialności i o tym, co z tym robić. O tym, że PO potrzebna alternatywa i że PiS alternatywą nie jest, mówiliśmy kilka lat temu. Pamiętasz, co pisałem w 2008/2009? 2012? Miałeś wtedy coś konkretnego do powiedzenia? Teraz?

Gospodarka to nie opozycja. Nie da się poszczuć jej ABC, Batalionami Ochronnymi czy samym Mariuszem Ułaskawionym. Tego już formacja poprzedzająca PiS próbowała w 1982, dziś byłoby jeszcze gorzej. I szybciej.

Dziś można powiedzieć, że poważnej bazy społecznej, która by stanęła za reżymem, nie będzie.
          Przeprowadzić Polski z UE do Związku Euroazjatyckiego też raczej się PiSowi nie uda, na wyprowadzenie z NATO też raczej nie starczy sił Targowicy.

Trzeba się zastanawiać, co będzie kiedy reżym padnie. Na pewno potrzebne jest stwierdzenie nieważności decyzji ogłaszanych PiS aktami prawnymi i pociągnięcie winnych do odpowiedzialności.

--
    • buldog2 Re: Recesja? 19.04.16, 19:01
      Powtórzę wpis Savrasa wyżej, bo tego wart:

savras 19.04.16, 14:00
      nie wiem czy to widzieliście:

W ciągu roku spadła o dwa miesiące statystyczna długość życia Polaka. To ewenement, bo do tej pory z roku na rok żyliśmy coraz dłużej.

wyborcza.biz/biznes/1,147880,19940539,zaskakujace-dane-spadla-statystyczna-dlugosc-zycia-polaka.html

może sobie ludzie wzięli do serc starą maksymę:
      poprzyj ojczyznę czynem i umrzyj przed terminem?
      • cossa.nostra Statystyczna długość życia elektoratu PO 19.04.16, 19:08

Zgadza się. Po wyborach nagły szlag trafił sympatyków PO I stąd statystyczny spadek długości życia. I ten trend przez jakiś czas się utrzyma:) Następna fala samobójstw sympatyków PO nastąpi po rozwiązaniu sprawy TK.
        • buldog2 Re: Statystyczna długość życia elektoratu PO 19.04.16, 19:30
          Nieprawda. Renciści i emeryci to nie elektorat PO. Kłamiesz, jak na PiS(b) przystało.
          Prawdą są doniesienia o nadchodzącej recesji, skracaniu długości życia Polaków i odchodzeniu od UE i NATO. W kierunku statusu Łukaszenki.

--
          • mara571 mlodzi tez PO nie wybrali Buldogu 19.04.16, 19:51
            a KOD to zebranie nowych moherowych beretow. Poniewaz towarzystwo jest bogatsze od tych pan, ktore Tusk tak ochrzcil, to berety nie sa wlasnorecznie zrobione z wloczki.
            Wracjac od tego 0,2 procenta, to rada bym wiedziec skad to wziales.
            Na razie widzialam na stronie GUSu dane o produkcji przemyslowej, o wydobyciu (bez rozbicia na miedz i wegiel) i o produkcji budowlano montazowej. Te ostatnie to konsekwencja zezwolen budowlanych sprzed ca 6 miesiecy i decyzji inwestycyjnych sprzed 2 do 1,5 roku.
            • buldog2 Re: mlodzi tez PO nie wybrali Buldogu 19.04.16, 20:21
              O KODzie w tym wątku nie ma co rozprawiać, nie taki temat wątku.
              O 0,2% było dziś rano w dzienniku TOK FM, chyba dwa razy słyszałem. Przyznaję, porażająca szybka wiadomość, przeze mnie oczekiwana na jesień.
        • x2468 Re: Statystyczna długość życia elektoratu PO 19.04.16, 20:01
          Pisiorstwo.Dorwaöo się wyglodzene do koryt w Dojnej i popadali z przeżarcia, już wasz idol Stalin tłumaczył: "łyżeczką nie chochlą".
    • kylax1 "Dobra zmiana" w gospodarce. 19.04.16, 19:49
      Czego Kaczyński się nie dotknie to spie......
      • cossa.nostra Kaczyński to geniusz polityczny! 19.04.16, 19:52
        kylax1 napisał:

> Czego Kaczyński się nie dotknie to spie......>

Z wyjątkiem wyborów:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
        • kylax1 To wyjątek potwierdzający regułę. 19.04.16, 20:00

• x2468 Re: Kaczyński to geniusz polityczny! 19.04.16, 20:33
          Wybory również spie...lił. Tyle wrzasku i jedynie 19%
    • wilk_z_wolfow Re: Recesja? 19.04.16, 20:10
      Po POdPiSaniu umowy TTIP , nie będzie czasu na myślenie , tylko zmęczony/a 12 godzinną "służbą dla ojczyzny "bez zjedzenia kolacji położysz się na materac
      "zdobyty" w organizacji charytatywnej
      i zaśniesz spokojnie .W nocy bedziesz śnił/śnila o karierze księdza albo siostry
      zakonnej , albo przynajmiej karierze nosilszczyka w caritasie .
    • ric-ard Re: Ja powiem ci co robić 19.04.16, 20:16
      wszystkich banksterów (takich jak Balcerowicz czy jego mutacje jak Petru) wywołujących w sztuczny sposób kryzysy do wora a wór do jeziora!
      • wilk_z_wolfow Re: Ja powiem ci co robić 19.04.16, 20:35
        ric-ard napisał:

> wszystkich banksterów (takich jak Balcerowicz czy jego mutacje jak Petru) wywoł
        > ujących w sztuczny sposób kryzysy do wora a wór do jeziora!
        >
        >

Musisz zwrócić uwagę na Goldmann Sachs i
        spółkę -córkę Merrill Lynch ,
        pracownicy tych banków są członkami partii zwaną dla humoru Prawem i Sprawiedliwością .
      • x2468 Re: Ja powiem ci co robić 19.04.16, 21:40
        Gdybyś tak mógł zapaczkować do wora twój marny "musk" i wywalić go śmietnik.
        • ric-ard Re: Ja powiem ci co robić 19.04.16, 22:21
          idź do petru on ma lekki musk. nie nadwyrężysz się
          • buldog2 Re: Ja powiem ci co robić 19.04.16, 22:44
            Długo tu jesteś i głosisz chwałę Prezesa? Miesiąc-dwa? Poziom web-brygady coraz niższy, równa do przeciętnej w Partii.

--
            • fredi07 Re: Ja powiem ci co robić 19.04.16, 23:25
              Mama po 70 tce jest. ,,-Za komuny byli źli ale przynajmniej inteligentni" W pislandi to chyba jedynym kryterium dopuszczenia do władzy jest debilizm.(Piszę o tych przy władzy bo nie o rysiu. Jest coś mniej niż debil?)
              www.youtube.com/watch?v=uDGPaJQAf1I
      • kaczezero Re: Ja powiem ci co robić 21.04.16, 19:34
        jak to wolaczek zrobi? chcialby zabijac, niszczyc, ale tu jest banda sojusznikow i demokracji im sie chce. na nic, damy rade zabijac i niszczyc, rzekl prezes, krol zemsty.
    • buldog2 Re: Recesja? 20.04.16, 12:23
      Kolejna wiadomość. Stopa oprocentowania polskich obligacji (chyba o nie chodzi) jest już wyższa, niż węgierskich. Źródło: EKG Tok FM. Niejasność dotyczy tego, że w audycji była mowa o kredytach, domyślam się (nie sprawdzałem), że chodzi o obligacje. Jak śpiewał W. Młynarski "Krzywa, krzywa rośnie!".
      Takich zmian będzie coraz więcej.
      • buldog2 Re: Recesja? 21.04.16, 19:25
        Ubiegłoroczny marzec był (tak mówią) wyjątkowo udany, dlatego pewnie spadek tempa wzrostu PKB nie jest aż tak drastyczny. Ale jest, proces przesuwa się o kilka miesięcy. Ile? Dwa, trzy, cztery - nie więcej, niż pół roku.
    • buldog2 PiSowski SKOK Jowisz. 22.04.16, 09:19
      Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) jednogłośnie zawiesiła z dniem 22 kwietnia 2016 r. działalność Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo – Kredytowej „Jowisz” w Czeladzi (SKOK Jowisz).

Ustawowy obowiązek wydania decyzji na podstawie art. 74k ust. 1 ustawy o spółdzielczych kasach oszczędnościowo – kredytowych jest związany z faktem, że aktywa SKOK Jowisz nie wystarczają na zaspokojenie jej zobowiązań.
      www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/2016/zawieszenie_dzialalnosci_skok_jowisz.html

Każda taka "dobra" zmiana pcha nas w jednym kierunku - ku Białorusi.

--
    • rirei Re: Recesja? 22.04.16, 12:33
      obiecali Polskę w ruinie, więc dotrzymają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka