luci-c 19.11.16, 11:30 Intronizacja króla,detronizacja rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 11:32 Na polskim tronie zasiadali już obcokrajowcy, ale Jezus wywodzi się w prostej linii z rodu króla Dawida, a – jak mawiał pewien do niedawna jeszcze ksiądz – żydowski imperializm to największe zagrożenie dla katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 11:40 wyborcza.pl/7,75968,20999924,zyd-krolem-polski.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 W kwestii formalnej z tym królem 19.11.16, 15:56 scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15078766_1306765739365424_5735141279066280775_n.jpg?oh=9834d51e511870cedac7b3b36c71c85a&oe=58D40714 M. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: W kwestii formalnej z tym królem 21.11.16, 18:40 poseł kaczynski nie mógł się przeliczyć bo nie potrafi liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: W kwestii formalnej z tym królem 21.11.16, 21:47 On liczy na kolejne wygrane wybory, zostanie pomazańcem króla i wtedy pomaże cały PiS, wybory niepotryebne Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 11:41 do m.c.hrabia, Czy to możliwe,że - po intronizacji - Polacy będą żydowskimi antysemitami? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 11:44 w tak wypranych przez kk czerepach ,wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 11:46 Jezus był Polakiem, katolikiem, królem Polski od zawsze! Kto tego nie wie tego deportować! Najlepiej do Izreala!......zaprzance jedne,ze tez kary na was nie ma w tym ciemnogrodzie wolskim,cholera jasna Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c ONR-owcy mają przesrane 19.11.16, 11:58 Jeżeli naprawdę jesteśmy potomkami króla Dawida to osiłki z ONR-u,mimo wszystko,nie powinni być deportowani Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: ONR-owcy mają przesrane 19.11.16, 12:11 luci-c napisał: > Jeżeli naprawdę jesteśmy potomkami króla Dawida to osiłki z ONR-u,mimo wszystko > ,nie powinni być deportowani Fajny post i język .Jaka to osoba z tak znamienitym wykształceniem i polonista skrywa się za ekranem kompa?Administrator też człowiek nie nadąża z usuwaniem postów trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: ONR-owcy mają przesrane 19.11.16, 12:29 Oj,taniarada, mylisz się,ja mam tylko wykształcenie niepełne podstawowe (po wieczorówce),gdybym ja miał takie wykształcenie jak Ty,to dopiero bym tutaj na tym forum pohulał,oj pohulał.... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: ONR-owcy mają przesrane 20.11.16, 14:05 Tym bydlakom jest wszystko jedno kogo bija. Byle bić. M. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 12:15 szwampuch58 napisał: > Jezus był Polakiem, katolikiem, królem Polski od zawsze! Kto tego nie wie tego > deportować! Najlepiej do Izreala!......zaprzance jedne,ze tez kary na was nie m > a w tym ciemnogrodzie wolskim,cholera jasna > szwampuch jak ty człowieku pieprzysz .Na trzeźwo to piszesz? Niemożliwe.Ile tym masz lat ? Zawsze mnie intrygowało .Bo nie wiem czy to jest iloraz inteligencji ,czy wiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: zaspokoje twoja ciekawosc 19.11.16, 12:23 Ociec ,liczba wymierzonych kopow w kacze kupry Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Episkopat jak chorągiewka... 19.11.16, 12:08 Ustawia się pod aktualną władzę. „Ogłaszanie Chrystusa Królem Polski jest niewłaściwe, niepotrzebne, niezgodne z myślą Episkopatu” – napisali polscy biskupi 16 marca 2008 r. W 2012 r. jeszcze uważali, że: ''Nie trzeba Chrystusa ogłaszać Królem, wprowadzać Go na tron" Okazuje się , że zalecenie Chrystusa przekazane bł. Celakównie jest " niewłaściwe, niepotrzebne, niezgodne z myślą Episkopatu” ... :))) www.tokfm.pl/Tokfm/7,102433,20989192,episkopat-przyznal-sie-do-bledu-pierwszy-raz-ks-boniecki.html Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Episkopat jak chorągiewka... 19.11.16, 12:35 To ta bł.Celakówna narobiła tyle rabanu? Jak poseł Kaczyński zostanie wicekrólem to -jak mur -będą miesięcznice intronizacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A co z Matka Boska - zdetronizuja ja ? 19.11.16, 12:14 - czy bedziemy miec Dwuwladze ? ja jestem za detronizacja. Byla sie juz nakrolowala - bo kroluje nam juz od 17.go wieku... pl.wikipedia.org/wiki/Naj%C5%9Bwi%C4%99tsza_Maryja_Panna_Kr%C3%B3lowa_Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: A co z Matka Boska - zdetronizuja ja ? 19.11.16, 12:27 "od 17.go wieku..." Od tych czasów same klęski, strasznie się widać opie...ła........ Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ale co z moim pytaniem ? - detronizacja ? 19.11.16, 12:33 detronizacja Matki Boskiej, czy podzial wladzy i koalicyjne wspolrzady razem z wlasnym synem ? ja jestem za detronizacja MB, bo dwuwladze niedobrze wspominam... - mielismy juz czasy dwoch Papiezy... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Matka Boska będzie teraz regentką. 19.11.16, 14:50 Tak na wszelki wypadek. Podwójnie zabezpieczeni. Wszelkie wątpliwości powinni wyjaśnić teolodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 12:45 Co za wredny wpis,przecież to dobrze mieć króla,b o wtedy konstytucja jest niepotrzebna,a TK i sądy out,tylko z z ziobrą zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no bez jaj... 19.11.16, 12:48 ucyk_trojanski napisał: > przecież to dobrze mieć króla,b o wtedy konstytucja jest niepotrzebna, - o Monarchii Konstytucyjnej nie slyszales ? tylko z z Ziobrą zrobić? - spokojnie. pojdzie na Szambelana Dworu. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: no bez jaj... 19.11.16, 13:03 o Monarchii Konstytucyjnej słyszałem,ale chyba nie sądzisz,że Chrystus Król podporządkuje się konstytucji Kwaśniewskiego,ale mam problem:co z konkordatem? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k spokojnie... 19.11.16, 13:32 kucyk_trojanski napisał: ale chyba nie sądzisz, że Chrystus Król podporządkuje się konstytucji? Spokojnie, Matka Boska Królowa Polski podporzadkowala sie tej PRLowskiej - to i nasz WiceKról i z samym Chrystusem Królem sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada 19 listopad 19.11.16, 12:57 Dzień toalet.Proszę się nie wypróżniać na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 13:18 To juz jest pelna zydokomuna, czy jeszcze czegos brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 13:28 Żyd Jezus i religia, ja a jestem filosemitą i ateistą to mam problem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 13:39 Zyd krolem i komunistyczny rzad. Tego jeszcze nigdzie nie bylo. Nalezy jednak przyznac, ze pasuja do siebie. Czytajac Biblie rzuca sie w oczy, ze Jezus jako pierwszy glosil to co pozniej glosili komunisci, a jego stosunek do kupcow to juz caly PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 13:44 Nauka Jezusa jest mądra i piękna,ale ona nie ma nic wspólnego ani z komunizmem,ani z katolicyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 13:49 Z katolicyzmem zwłaszcza polskim nie ma nic wspólnego, to fakt. Co do drugiej czesci twojej tezy to mam duze wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wszystko juz bylo... 19.11.16, 13:58 pies_na_czarnych napisała: > Zyd krolem i komunistyczny rzad. Tego jeszcze nigdzie nie bylo. Alesz bylo . matka Zydowka Krolowa Polski i rzad PRLu. ja jestem za dobra zmiana. Matka Boska juz sie narzadzila, bo krolowa Polski jest od 360-ciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: wszystko juz bylo... 19.11.16, 14:12 Za PRL ja ukoronowano? Nie zwracano uwagi na glupoty sredniowieczne i dlatego pozostala ku uciesze czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie za PRL 19.11.16, 14:15 pies_na_czarnych napisała: > Za PRL ja ukoronowano? Nie za PRL - tylko sam Krol Jan Kazimierz w roku 1656 ja ukoronowal, a PRL tylko ten akt z koniecznosci uznala. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nie za PRL 19.11.16, 14:31 Tam byl "?". Uznala? Nic o tym nie slyszalem. Przemilczala byloby trafniej. Nie zwracano uwagi na sredniowieczne glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nieskromnie dodam: 19.11.16, 14:39 pies_na_czarnych napisała: Przemilczala byloby trafniej. Nie zwracano uwagi na sredniowieczne glupoty. Nieskromnie dodam, ze Sredniowiecze skonczylo sie roku 1492 - a rok 1656 - to okres Kontreformacji. A na temat: - PRL nie poszla na walke z Kosciolem tez z cwaniactwa, bo walczyla dzielnie z kapitalizmem i na wiecej frontow walki nie miala juz sil. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nieskromnie dodam: 19.11.16, 15:06 Sredniowieczne glupoty wystepuja bez wzgledu na epoke. :p > PRL nie poszla na walke z Kosciolem Zyli w swietnej symbiozie. Dziwi mnie tylko dlaczego dzisiaj rzady PL wynagradzaja im krzywdy zaznane za czasow PRL :) Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: nieskromnie dodam: 20.11.16, 17:45 Biskupi i sekretarze pzpr razem polowali na dzikie świnie,zające i kuropatwy Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 13:32 Potomstwa nie ma, ale ma ojca. Tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ojciec Tadeusz to jest druga Trojca Swieta 19.11.16, 14:28 Bo to Ojciec i jednoczesnie Syn Bozy, a i Ducha mu nie brakuje. Idzieki temu KK majac die Trojce Swiete stoi mocno - bo na dwoch nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 19:41 Zwróciłbym uwagę na to, że bezojcowskie, niepokalane poczęcia Martusi szlachetnym sztychem ubogacają obraz Rodziny Świętej Naczelnika i Króla Polski Zarazem. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Precz z monarchią! 19.11.16, 14:09 luci-c napisał: > Intronizacja króla,detronizacja rozumu. Równość, wolność, braterstwo. Króla zdjąć z krzyża i na szafot! :) Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 14:25 luci-c napisał: > Intronizacja króla,detronizacja rozumu. Wyznajemy wobec nieba i ziemi, że Twego królowania nam potrzeba. Wyznajemy, że Ty jeden masz do nas święte i nigdy nie wygasłe prawa. Dlatego z pokorą chyląc swe czoła przed Tobą, Królem Wszechświata, uznajemy Twe Panowanie nad Polską i całym naszym Narodem, żyjącym w Ojczyźnie i w świecie Ożesz ......czy czas cofnął się do średniowiecznych mroków? Stek bzdur łojców kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 14:33 Królem Wszechświata... Skoro tak to po co rozmieniaja go na drobne? Odpowiedz Link Zgłoś
znak-wodny Hmm, czyli Jarosław Kaczyński się przeliczył, 19.11.16, 14:42 katabasi go przechytrzyli i moherowy motłoch przyklepał obrzezanego cudzoziemca na króla Polski. Tak nawiasem, Duda jest Prezydentem RP, czy kościelnym ministrantem? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Hmm, czyli Jarosław Kaczyński się przeliczył, 19.11.16, 16:22 wiadomosci.onet.pl/kraj/memy-internauci-kpia-z-jaroslawa-kaczynskieg/dz5ld3 // Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Na jego koszt bawią się Rzeczpospolitą. 20.11.16, 15:00 Jakby w niej nie było innych problemów. Czy po koronacji wzrośnie np. wzajemny szacunek wśród kierowców na polskich drogach, nie będzie już pieszych rozjechanych na pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 "Królestwo moje jest nie z tego świata" 19.11.16, 14:59 To słowa Chrystusa. Teraz już rozumię, o co tu chodzi. Moje samopoczucie już lewituje, a to podobno łaska mistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: "Królestwo moje jest nie z tego świata" 19.11.16, 15:10 > Moje samopoczucie już lewituje Poczekaj na lewitacje ciala i mozesz zostac nastepca krola. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Królestwo moje jest nie z tego świata" 19.11.16, 15:11 to widać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
bardzolysapala Re: "Królestwo moje jest nie z tego świata 19.11.16, 15:49 Widziałem takiego krola. W ZOO, I napisali Uwaga: małpa rzuca piaskiem Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: "Królestwo moje jest nie z tego świata" 20.11.16, 15:16 Biskupi też są nie z tego świata,może o to chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 19.11.16, 16:38 ciekawe czy nasranie na nowego królika ,zakwalifikują do obrazy uczuć religijnych , czy znieważenia głowy państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 20.11.16, 14:08 czy ktos w twoja religie ingeruje? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 20.11.16, 18:06 To już czwarta koronacje tego Żyda na to samo stanowisko. Ciekawe, co się stało z poprzednimi trzema koronami. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 20.11.16, 18:13 Ponieważ są 3 boskie osoby to muszą być 3 korony,każda osoba ma swoją,a czwarta jest dla czwartej osoby,której jeszcze nie ma - ale będzie Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 20.11.16, 18:57 A kto jest czwartą osobą skoro korona już została przyznana? Dziwisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
sosna_pospolita Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 20.11.16, 19:52 pbs.twimg.com/media/CxoAW-gXgAAIEXl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 21.11.16, 13:33 To zdjecie pokazuje potomstwo krola? Jurny chlop musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
rirei Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 21.11.16, 10:00 to Lech nie był jego synem ? Nie było apelu smoleńskiego na uroczystości? Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Czyli cichy zamach stanu 21.11.16, 12:21 No,ciekawe,jak długo utrzyma się ten nowy król,iedy podpadnie ePiSkopatowi,do którego sortu będzie zaliczony przez Prezesa Jarka i Ojca Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski I co z tego 21.11.16, 13:28 Nowy król bez potomstwa,ale za to ze zgrają błaznów Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: I co z tego 22.11.16, 11:09 Każdy król ma swoich błaznów,a w PiSie mają ich dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: I co z tego 22.11.16, 13:42 Teraz każdy Polak; katolik powinien sobie reznąć napletek bo tak ma król i pan w niebiesiech jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: I co z tego 22.11.16, 16:22 Nie tacy oni skorzy do chlastanie siebie, chociaż by był to i ten napletek. Nie dotyczy to jednak innych, gdzie szafowaną propagandowo miłość bliźniego można przyjmować przynajmniej na poziomie ostrzeżenia. Papież Jan XXIII (Angelo Giuseppe Roncalli) krytykowany był za niszczenie katolickiej wojowniczości :) www.bibula.com/?p=67493 Odpowiedz Link Zgłoś
stadnicky Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 22.11.16, 15:37 Profesor Bartczak wypowiedział sie na temat kopalni Krupiński należącej do JSW. Polecam lekturę bo jest bardzo ciekawa. gornictwo.wnp.pl/prof-barczak-o-kopalni-krupinski-licza-sie-wyliczenia-ekonomiczne-a-nie-nadzieja,286099_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Polska to nie kraj. To stan umysłu. 25.11.16, 10:51 Królowa Polski uratuje kobiety przed przemocą mężczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Polska to nie kraj. To stan umysłu. 25.11.16, 10:54 luci-c napisał: > Królowa Polski uratuje kobiety przed przemocą mężczyzn Kończ waść wstydu oszczędź.Ten temat cię przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Polska to nie kraj. To stan umysłu. 25.11.16, 11:29 Oj,taniarado, nie oszczedzę sobie wstydu,bo jestem rozrzutny. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Polska to nie kraj. To stan umysłu. 25.11.16, 11:09 gwałcicieli kastrować bedziemy krzywoprzysiedcom będziemy obcinać jezyki. Katolicy =Lud wybrany przez Boga Ojca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Nowy Król Polski bez potomstwa 25.11.16, 11:05 Jesus-Christos ma ponad mijard potomków I żadne jego dziecię żydem niejest. Odpowiedz Link Zgłoś