01.09.20, 17:23
Witam.
Czytamy artykuł wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26258732,margot-o-pobycie-w-areszcie-straznicy-po-kilkanascie-razy.html#s=BoxOpImg5
Co za dureń to napisał, twierdząc, że to całe Margot to kobieta.
Do togo jeszcze komentarze wyłączone, bo wiecie "redaktorzy" z Gazeta.pl, że posypią się gromy na waszą głupotę!
Obserwuj wątek
    • quark_ds9 Re: Margot 01.09.20, 17:31
      Dobrze, że Michałowi było dobrze ze współwięźniami. Mam nadzieję, że zabawi tam dłużej.
      • inocom Przecież to kretyn 03.09.20, 00:32
        quark_ds9 napisał(a):

> Dobrze, że Michałowi było dobrze ze współwięźniami. Mam nadzieję, że zabawi tam
        > dłużej.

• boblebowsky Re: Margot 01.09.20, 17:52
      Witam? A co ty tu jakiś gospodarz trollu? Co za dureń potrafi wyczytać z tekstu coś czego w nim nie ma?
      • elpapiotr2 Re: Margot 01.09.20, 17:55
        boblebowsky - czytaj ze zrozumieniem :
        Cytat -
        Prawie wszyscy współwięźniowie zwracali się do mnie żeńskimi zaimkami, czego nie mogłam wyegzekwować ze strony służby więziennej" - powiedziała Margot w rozmowie z miesięcznikiem "Vogue".
        • dwaczarnekoty Re: Margot 01.09.20, 17:58
          Nie istotne co kto twierdzi, istotne co zainteresowana czuje. Nie wierzysz że są ludzie uwięzieni nie w swoim ciele?
          • elpapiotr2 Re: Margot 01.09.20, 18:17
            Ha ha. Nie wierzę. A skoro tak, to niech sobie utnie albo płeć zmieni, jak taka nieszczęśliwa kobieta z niego.
            • dwaczarnekoty Re: Margot 01.09.20, 19:33
              Musicie do niej list napisać, że dla waszego lepszego samopoczucia katofaszystow musi zrobić porządek z częściami zakrytymi przez bieliznę, bo one wam spokoju nie dają

• elpapiotr2 Re: Margot 01.09.20, 20:12
                W życiu. Tak z ciekawości - jaki adres tego "jej" ?
              • no-popis [...] 02.09.20, 15:41
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • aniechto.only Re: Margot 02.09.20, 18:05
                  no-popis napisała:

> dwaczarnekoty napisał(a):
                  >
                  > > Musicie do niej list napisać, że dla waszego lepszego samopoczucia katofa
                  > szysto
                  > > w musi zrobić porządek z częściami zakrytymi przez bieliznę, bo one wam s
                  > pokoju
                  > > nie dają
                  > I Oni (katofaszyści) mają pisać do Was ateistów komunistów ? Abyś mieli lepsze
                  > POczucie neobolszewicy ?
                  > No, no, no.
                  > Potrafisz coś napisać bez obrażania rozmówcy ? Spróbuj neokomunistko.

Tak jest , niech nie obraża rozmówcy i pisze tak kulturalnie jak niepopisek w tym samym wątku:

no-popis napisała:

>Tego pacanie nie jesteś w stanie zrozumieć bo Ci na to Twoje neokomunistyczne frustracje nie pozwalają.

• dwaczarnekoty Re: Margot 01.09.20, 17:55
      Spoko ta Margot. Inteligentna i wojownicza. No i plus dla Płocka. Zachowali się na poziomie.
      • elpapiotr2 Re: Margot 01.09.20, 18:01
        A mnie się wydaje, że cwany chłopek żerujący na naiwności innych. Rżnie głupa, że jest kobitką, jednocześnie zarabiając na tych durniach z LG... i coś tam.
        • no-popis Re: Margot 02.09.20, 17:14
          elpapiotr2 napisał:

> A mnie się wydaje, że cwany chłopek żerujący na naiwności innych. Rżnie głupa,
          > że jest kobitką, jednocześnie zarabiając na tych durniach z LG... i coś tam.

Toż już dostał ze zrzutki kilkadziesiąt tysięcy złotych :)
        • kylax4 Re: Margot 06.09.20, 14:57
          Dlaczego oceniasz innych swoją miarą?
          • no-popis Re: Margot 06.09.20, 16:20
            kylax4 napisał:

> Dlaczego oceniasz innych swoją miarą?
            Mowa jest o faktach.
          • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 17:31
            kajlaks, jesteś głupszy, niż Kot prezesa!
            Czytaj:

W telegraficznym skrócie!
            - Czy "zrzutka" to jest dla was sposób na zarabianie pieniędzy?
            Margot:
            - No to tak

youtu.be/lrQ7Npmi9BU?t=911
            • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 17:39
              buldog2 napisał:

> kajlaks, jesteś głupszy, niż Kot prezesa!
              > Czytaj:
              >
              > W telegraficznym skrócie!
              > - Czy "zrzutka" to jest dla was sposób na zarabianie pieniędzy?
              > Margot:
              > - No to tak

Obawiam się, że dopuściłeś się klasycznej manipulacji, formułując ten własny niby cytat z wypowiedzi Margot.
              • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 17:58
                Ja się nie obawiam.

Pytanie brzmi, dosłownie:

"...czy to jest wasz sposób na zarabianie pieniędzy, takie zrzutki"?

Odpowiedź:

"...no w sensie, jeśli ktoś widzi to w ten sposób... no to tak".

Już raz w tym wątku próbowałeś odpowiedzieć serio, a wyszedł żart, w innym (o pieniądzach Hołowni) na odwrót - miał być żart, a wyszło poważnie.
                Polecam pisać bardziej rozważnie.
                • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 18:34
                  buldog2 napisał:

> Ja się nie obawiam.
                  >
                  > Pytanie brzmi, dosłownie:
                  >
                  > "...czy to jest wasz sposób na zarabianie pieniędzy, takie zrzutki"?
                  >
                  > Odpowiedź:
                  >
                  > "...no w sensie, jeśli ktoś widzi to w ten sposób... no to tak".
                  >
                  > Już raz w tym wątku próbowałeś odpowiedzieć serio, a wyszedł żart, w innym (o p
                  > ieniądzach Hołowni) na odwrót - miał być żart, a wyszło poważnie.
                  > Polecam pisać bardziej rozważnie.
                  >

Twój "telegraficzny skrót" to manipulacja w czystej postaci. I teraz znowu w tych trzech kropeczkach pominąłeś kilka zdań z których wynika co Margot rozumie przez zarabianie pieniędzy i na co są pożytkowane, o czym otwarcie mówi. Co do Hołowni, podobnie, wydajesz wyroki na podstawie swojego wydaje mi się, czyli na podstawie subiektywnej oceny opartej o spekulacje.
                  • piq buahahaha, "o czym otwarcie mówi",... 06.09.20, 22:40
                    ...rozumiem, że twoje podejście do gości wchodzących w posiadanie znacznych sum cudzych pieniędzy stosuje się nie tylko do Margota, ale też do innych osób, partii politycznych, ngosów, stowarzyszeń i fundacji? Bo inaczej byłoby niesprawiedliwie.

Wystarczy zatem powiedzieć "wydałem tę kasę na rozesłanie ... szt. (tu wpisać odpowiednio dużo) nader słusznych wlepek" i szlus. Nie musisz mieć żadnych faktur ani pokwitowań. Wszyscy oszuści świata uznaliby cię za swojego guru, Bobek. Ja uznaję cię za zideologizowanego naiwniaka - w najlepszym wypadku. Nie wierzę albowiem, żebyś był aż takim durniem.
                    • kylax4 Re: buahahaha, "o czym otwarcie mówi",... 08.09.20, 22:04
                      "Demokracja" po polsku. Faktury, ZUS i papierkologia głównym sensem życia.....
                      • boblebowsky Re: buahahaha, "o czym otwarcie mówi",... 08.09.20, 23:30
                        kylax4 napisał:

> "Demokracja" po polsku. Faktury, ZUS i papierkologia głównym sensem życia.....
                        >

Dzięki, mi już sił brakło.
                        • piq rozumiem, że Bobek i Kylas... 09.09.20, 21:08
                          ...nie będą mieli nic przeciwko temu, jeśli zbiorę pół milionika w zbiórce publicznej i wydam na co chcę bez udokumentowania, bylem się zdeklarował jako niebinarny?

Jak już napisałem i jak widać, obydwie osoby te wyznają prymitywną w gruncie rzeczy religię polegającą na bezgranicznej wierze w absolutną bezgrzeszność osób tzw. niebinarnych. Paradny przejaw zideologizowania albo głupoty. Zresztą ideologizacja jest zawsze skrajną glupotą, co widać na powyższym przykładziku.
                  • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 23:28
                    Powtórzę, bez kropek:

"...czy to jest wasz sposób na zarabianie pieniędzy, takie zrzutki"?

Odpowiedź:

"...no w sensie, jeśli ktoś widzi to w ten sposób... że jestem częścią ??? kolektywu, który bierze hajs ze społeczności i wydaje go na to na co sobie społeczność ta która nas sponsoruje, życzy... no to tak. W sensie, ja myślę, że nikt z ??? dzieciaków nie żałuje wegańskiej picki, raz na jakiś czas."

No tak to wygląda. Wyłudzam, borę jak własne, bo myślę, że nikt z darczyńców mi tego nie żałuje.

Gratulacje. Dokładnie w stylu PISu.
                    PISz jeszcze.
                    • boblebowsky Re: Margot 07.09.20, 22:01
                      buldog2 napisał:

> Powtórzę, bez kropek:
                      >
                      > "...czy to jest wasz sposób na zarabianie pieniędzy, takie zrzutki"?
                      >
                      > Odpowiedź:
                      >
                      > "...no w sensie, jeśli ktoś widzi to w ten sposób... że jestem częścią ??? kole
                      > ktywu, który bierze hajs ze społeczności i wydaje go na to na co sobie społeczn
                      > ość ta która nas sponsoruje, życzy... no to tak. W sensie, ja myślę, że nikt z
                      > ??? dzieciaków nie żałuje wegańskiej picki, raz na jakiś czas."
                      >
                      > No tak to wygląda. Wyłudzam, borę jak własne, bo myślę, że nikt z darczyńców mi
                      > tego nie żałuje.
                      >
                      > Gratulacje. Dokładnie w stylu PISu.
                      > PISz jeszcze.
                      >

Dalej nie precyzyjnie, jeszcze kontekst. Mówi też o produkcji i wysłaniu wlepek, itd... ale wybacz, nie mam już siły betonu kruszyć. Zażenowany jestem i tyle.
                      • buldog2 Re: Margot 07.09.20, 23:18
                        Cytat kompletny, żaden kontekst nic nie zmieni, ani zdjęcie Jana Pawła II, ani kolor podkoszulka.
                        A tam jeszcze inne ciekawe rzeczy były (tylko mi szkoda czasu dla tej kreatury).
                        Ale kombinuj.
                      • buldog2 Re: Margot 07.09.20, 23:22
                        A tak w ogóle, jaki kontekst pozwala zbierać pieniądze na cel publiczny i wydawać je na siebie? Pewnie takiego, co pozwoliło Ojcu Dyrektorowi malwersować pieniądze na ratowanie Stoczni Gdańskiej.
                        Napisz, ponieważ zainteresowało to mnie.
                        • boblebowsky Re: Margot 07.09.20, 23:33
                          buldog2 napisał:

> A tak w ogóle, jaki kontekst pozwala zbierać pieniądze na cel publiczny i wydaw
                          > ać je na siebie? Pewnie takiego, co pozwoliło Ojcu Dyrektorowi malwersować pien
                          > iądze na ratowanie Stoczni Gdańskiej.
                          > Napisz, ponieważ zainteresowało to mnie.
                          >
                          >

Nie rozumiesz co to znaczy kruszyć beton? Albo co oznacza uczucie zażenowania? Dziękuję.
                          • buldog2 Re: Margot 08.09.20, 00:03
                            Ale na zadane pytania nie odpowiesz? Rozumiem.
                            Zauważ tylko, co zauważają tu wszyscy. Że najpierw zaprzeczasz skrótowi myślowemu, że nie cytat, później że z kropkami, dalej, jak już kropki zapełnione, że kontekst. I stop, dalej już idziesz w beton, więcej nie zostaje nic. To już pewne.
                            Ale napisz, proszę, jaki to kontekst pozwala zbierać pieniądze na cel publiczny i wydawać na siebie? Napisz, ponieważ zainteresowało to mnie.
                            • boblebowsky Re: Margot 08.09.20, 00:12
                              buldog2 napisał:

> Ale na zadane pytania nie odpowiesz? Rozumiem.
                              > Zauważ tylko, co zauważają tu wszyscy. Że najpierw zaprzeczasz skrótowi myślowe
                              > mu, że nie cytat, później że z kropkami, dalej, jak już kropki zapełnione, że k
                              > ontekst. I stop, dalej już idziesz w beton, więcej nie zostaje nic. To już pewn
                              > e.
                              > Ale napisz, proszę, jaki to kontekst pozwala zbierać pieniądze na cel publiczny
                              > i wydawać na siebie? Napisz, ponieważ zainteresowało to mnie.
                              >

No widzisz, a u mnie odwrotnie, zamiast zainteresowania coraz większe poczucie zażenowania.
                              • buldog2 Re: Margot 08.09.20, 00:35
                                A w temacie nic?
                                Trochę tak jak Lichocka...
                              • buldog2 Re: Margot 08.09.20, 10:53
                                Masz pełną odpowiedź, bez kropek, i żaden kontekst nic nie zmienia, a reszta rozmowy rozwija ten punkt widzenia.

Tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,170464574,170464574,I_to_jest_propisowskie_na_wskros.html
                                masz coś podobnego. Pieniądze w kasie nasze.
                                Możesz się zastanowić, co tu budzi zażenowanie.
                              • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 01:18
                                No widzisz, a u mnie odwrotnie, zamiast zainteresowania coraz większe poczucie zażenowania.

No to w końcu jaki był sens wypowiedzi Margot - że nie wolno kraść pieniędzy ze społecznych zbiórek? Gdzie on coś takiego powiedział? Zacytuj, napisz w którym miejscu nagrania.

Ale niczego takiego nie ma, jest tylko przyznanie malwersacji dokładnie w stylu Ojca Dyrektora.

W końcu możliwości kłamania i manipulacji zostały skutecznie wyeliminowane. I zniknąłeś.
                                • boblebowsky Re: Margot 09.09.20, 10:10
                                  buldog2 napisał:

> No widzisz, a u mnie odwrotnie, zamiast zainteresowania coraz większe poczuc
                                  > ie zażenowania.

>
                                  > No to w końcu jaki był sens wypowiedzi Margot - że nie wolno kraść pieniędzy ze
                                  > społecznych zbiórek? Gdzie on coś takiego powiedział? Zacytuj, napisz w którym
                                  > miejscu nagrania.
                                  >
                                  > Ale niczego takiego nie ma, jest tylko przyznanie malwersacji dokładnie w stylu
                                  > Ojca Dyrektora.
                                  >
                                  > W końcu możliwości kłamania i manipulacji zostały skutecznie wyeliminowane. I z
                                  > niknąłeś.
                                  >

Tak, tak...a teraz fanfary dla zwycięzcy:))
                                  • piq zostałeś należycie zaorany, bo sam się ośmieszyłeś 09.09.20, 21:12
                                    Milo było obserwować, jak żuczek Bobek leży na pleckach, wywija rozpaczliwie odnóżami i udaje, że tak właśnie zaplanował, wymyślił i że jest to jak najbardziej słuszne i zbawienne.
                                    • dwaczarnekoty Re: zostałeś należycie zaorany, bo sam się ośmies 09.09.20, 21:27
                                      Raczej spokojnie odpowiadał. Bardziej był znudzony i umęczony.
                                      • buldog2 Re: zostałeś należycie zaorany, bo sam się ośmies 09.09.20, 22:00
                                        Kiedy odpowiedzi rzeczowej nie miał. Co jeszcze bardziej widać w wątku obok:
                                        forum.gazeta.pl/forum/w,28,170469095,170469095,Tak_To_pewne_.html

Całkiem rozkleił się i znikł.
            • kylax4 Re: Margot 08.09.20, 22:03
              Aha, czyli jednak mam rację.
      • quark_ds9 Re: Margot 01.09.20, 18:19
        Zrób przelew na Stop Bzdurom. Koniecznie!
        • elpapiotr2 Re: Margot 01.09.20, 18:37
          Podaj numer konta, może im dam ... jakieś 5 groszy. Będzie wesoło.
    • 141288bs Re: Margot 01.09.20, 18:13
      elpapiotr2 napisał:

> Witam.
      > Czytamy artykuł wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26258732,margot-o-pobycie-w-areszcie-straznicy-po-kilkanascie-razy.html#s=BoxOpImg5
      > Co za dureń to napisał, twierdząc, że to całe Margot to kobieta.
      > Do togo jeszcze komentarze wyłączone, bo wiecie "redaktorzy" z Gazeta.pl, że po
      > sypią się gromy na waszą głupotę!

- powini co godzine przez dobe to robic, by przywrocic sprawnosc pod sklepieniem
    • no-popis w tym totalitarnym kraju są represjonowani ..... 01.09.20, 19:44
      ...obywatele, którzy uważają, że są Napoleonami. TOTALITARYZM.
    • piq Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą... 01.09.20, 21:38
      ...i lesbijką oraz czegłewarą rewolucji; po aresztowaniu oddał się w swoim haremie w skłocie żarciu, piciu, spaniu i grzmoceniu, jak sam napisał. Cwaniaczek jakich mało, ale już niektórzy dziennikarze zaczynają podejrzewać, że ktoś ich robi w bambuko, np. Agnieszka Gozdyra. W GW oczywiście nie obowiązują fakty, tylko redakcyjna ideologia, zatem nie wolno się zorientować.
      • boblebowsky Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 01.09.20, 22:03
        piq napisał:

> ...i lesbijką oraz czegłewarą rewolucji; po aresztowaniu oddał się w swoim hare
        > mie w skłocie żarciu, piciu, spaniu i grzmoceniu, jak sam napisał. Cwaniaczek j
        > akich mało, ale już niektórzy dziennikarze zaczynają podejrzewać, że ktoś ich r
        > obi w bambuko, np. Agnieszka Gozdyra. W GW oczywiście nie obowiązują fakty, tyl
        > ko redakcyjna ideologia, zatem nie wolno się zorientować.

No i co padre, dalej nic. A linkowałem badania naukowe dotyczące płci... Dla ciebie jednak jak dla wszystkich pisowskich tłumoków, musi być albo czarne, albo białe, innych opcji twój wybitny intelekt nie rozpoznaje.
        Więc jeszcze raz, poczytaj, doucz się i więcej się nie kompromituj.
        • piq biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 01.09.20, 22:39
          ...a nie zależy od wyboru jakiejś osoby. Dziennikarz ma obowiązek ustalać prawdę obiektywną opierając się na wiarygodnych źródłach, najlepiej dokumentach. Dokumenty mówią, że pan Margot jest chłopcem, a zatem publicznie można o nim mówić, że jest chłopcem. Skoro zresztą pan Margot ma prącie, którym zalicza laski ze skłota, to tym bardziej należy przyjąć, że jest chłopcem.

Jeśliby zaś przyjąć, żę osoba jest nie tym, kim jest, lecz tym, za kogo się podaje, to przypominam iż pani Łania może się uważać za zwierzynę, wtedy następuje uzasadnione podejrzenie, że pan Margot nie jest lesbijką, jak to deklaruje, jeno zoofilką (zoofilię Światowa Organizacja Zdrowia zalicza do jednostek chorobowych). W takim razie poprzez afiszowanie seksualnej zażyłości z panią Łanią jest możliwe popełnienie przez pana Margota przestępstwa z art. 202 par. 3 (6 miesięcy do 8 lat) oraz naruszenie Ustawy o ochronie zwierząt (która wyszczególnia seks ze zwierzęciem jako znęcanie się - w art. 6 pkt 16) - art. 35 przewiduje za to pozbawienie wolności do lat 3 i ewentualne nawiązki na ochronę zwierząt w wysokości 1000-100.000 zł oraz odebranie zwierzęcia i/lub zakaz posiadania zwierząt. Ale sądząc po filmikach ze skłota po konfiskacie pani Łani pan Margot jakoś sobie da radę ze zwykłymi aktywistkami postępu. Może któraś niebinarna zgodzi się nawet zostać Lochą lub Waderą, czy co tam sobie czegłewara postępu pan Margot zażyczy.
          • boblebowsky Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 01.09.20, 23:15
            Napociłeś się dziadek, miało być zabawnie, a tu dalej nic, dalej z gołą dupą stoisz. Takie dowcipaski w stylu Leppera, jak to można zgwałcić prostytutkę, brakowało tylko tego, he, he. Ale muszę przyznać jedną frazę, wprawdzie przez przypadek, ale udało ci się napisać, że "nie zależy od wyboru jakiejś osoby". Spróbuj dalej tym tropem, kto wie.
            • elpapiotr2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 09:17
              Dalej jest zabawnie. Chłop robi za babę, a was (ciebie) w konia.
            • piq drogi Bobku, widać po każdym twoim pościku do mnie 02.09.20, 14:25
              ...że nie masz nic oryginalnego ani twórczego do powiedzenia oraz że zazdrościsz mi inteligencji i swobody umysłu pozwalającej mieć racjonalne własne zdanie. Pozwalam ci to robić dalej, bo stanowisz znakomity przykład człeczyny niby wykształconego, niby z inteligencji, ale nie dającego nikomu nic poza oklepanymi gdzie indziej i wygłaszanymi z pociesznie nadętą miną frazesami. Pan Margot to, jak już zauważył buldog, a wcześniej kilka innych publicznych przytomnych osób, rodzaj Kalibabki. I to jest dla was, post-tępych, najlepsza wersja; gorsza, jeśli to podstawiony agencik lub sterowany dyskretnie przez służby Kamińskiego figurant.

Właśnie ogłosił, że jest chrześcijanką w związku z panią Łanią, z którą chce wziąć ślub kościelny, ale on ma dodatkowo partnera, a ona partnerki. Jeśli nadal się na to łapiecie, to jesteście bandą kompletnych durniów. Gość zrobił z siebie karykaturę ideału lewicowej seksualności tak 100% zgodną z absurdalną ideologią rodem z fantazji profesor Środy, że niemożliwą, żeby to nie były jaja.

To ja może powtórzę: facet, który jest kobietą, ale lesbijką, lecz na wszelki wypadek jest też jednocześnie homo- i heteroseksualistą, bo ma chłopaka, gdyż jest "poliamoryczny", a na dodatek jest chrześcijanką i chce z narzeczoną (która jest także lesbijką) wziąć ślub kościelny jako osoba głęboko wierząca. Nikt nie zrobił z siebie lepszego uosobienia idealnego bohatera, pardą, bohaterki liryczne-go/j duszoszczypatielnych tekstów w GW i Wysokich Obcasach. I nikt dotychczas bardziej ich nie ośmieszył.

Moja przyjaciółka ma córkę, którą znam od urodzenia, uczyłem ją podstawowych elementów gry w koszykówkę. Śliczne i mądre dziecko. Córka nie czuje się dziewczyną, ale też prawdopodobnie nie do końca czuje się chłopakiem. To stos niewyobrażalnego dramatu i cierpienia tej istoty ludzkiej i jej rodziców. A tu przychodzi bezczelny pajac Margot z jakąś Łanią (która jak sądzę jest jego spiritus movens), który czerpie różnorakie profity ze swojego błaznowania i bezceremonialnie ośmiesza, ba, wręcz antagonizuje opinię publiczną wobec osób borykających się z autentyczną tragedią podstawowej kwestii we własnej tożsamości. Na dodatek w samym środku kampanii propagandowej najgorszej swołoczy w Polsce - ludzi Zbigniewa Ziobry - opartej na tym temacie, która ma mu przynieść władzę, tym razem już bez ograniczeń, wspiera ich przekaz swoimi prymitywnymi prowokacjami. A ty oszustowi Margotowi, matole, basujesz, bo ci to pasuje do ideologii i dobrego samopoczucia - bo taki jesteś postępowy i rozumiejący ludzkie problemy. Gdybyś sam się zetknął z czymś takim, to może byś się przynajmniej zastanowił. Ale skoro masz na uwadze tylko własne ideologicznie słuszne samopoczucie, to możesz to mieć w dupie - i prawdę mówiąc masz.
              • boblebowsky Re: drogi Bobku, widać po każdym twoim pościku do 02.09.20, 15:04
                piq napisał:

> ...że nie masz nic oryginalnego ani twórczego do powiedzenia oraz że zazdrościs
                > z mi inteligencji i swobody umysłu pozwalającej mieć racjonalne własne zdanie.
                > Pozwalam ci to robić dalej, bo stanowisz znakomity przykład człeczyny niby wyks
                > ztałconego, niby z inteligencji, ale nie dającego nikomu nic poza oklepanymi gd
                > zie indziej i wygłaszanymi z pociesznie nadętą miną frazesami. Pan Margot to, j
                > ak już zauważył buldog, a wcześniej kilka innych publicznych przytomnych osób,
                > rodzaj Kalibabki. I to jest dla was, post-tępych, najlepsza wersja; gorsza, jeś
                > li to podstawiony agencik lub sterowany dyskretnie przez służby Kamińskiego fig
                > urant.
                >
                > Właśnie ogłosił, że jest chrześcijanką w związku z panią Łanią, z którą chce wz
                > iąć ślub kościelny, ale on ma dodatkowo partnera, a ona partnerki. Jeśli nadal
                > się na to łapiecie, to jesteście bandą kompletnych durniów. Gość zrobił z siebi
                > e karykaturę ideału lewicowej seksualności tak 100% zgodną z absurdalną ideolog
                > ią rodem z fantazji profesor Środy, że niemożliwą, żeby to nie były jaja.
                >
                > To ja może powtórzę: facet, który jest kobietą, ale lesbijką, lecz na wszelki w
                > ypadek jest też jednocześnie homo- i heteroseksualistą, bo ma chłopaka, gdyż je
                > st "poliamoryczny", a na dodatek jest chrześcijanką i chce z narzeczoną (która
                > jest także lesbijką) wziąć ślub kościelny jako osoba głęboko wierząca. Nikt nie
                > zrobił z siebie lepszego uosobienia idealnego bohatera, pardą, bohaterki liryc
                > zne-go/j duszoszczypatielnych tekstów w GW i Wysokich Obcasach. I nikt dotychcz
                > as bardziej ich nie ośmieszył.
                >

Dalej dziadek widzę jedynie emocjonalnie nacechowany bełkot, który próbujesz podpierać jakimś jednostkowym, prawdopodobnie zmyślonym przykładem. Do tego wysypujesz dziesiątki zdań, jakbyś z Margot odbył dziesiątki sesji terapeutycznych i niczym seksuolog ją zdiagnozował. Mnie z resztą też już profesjonalnie zdiagnozowałeś:)) To dla ciebie i twojego samouwielbienia charakterystyczne, bo jesteś jak Jaruś, wiedziałeś już wszystko i przed wszystkimi. Nie wątpię natomiast, że twoje zdanie jest samodzielne i w tym własnie leży twój problem czym nie jestem w żaden sposób zaskoczony, bo wypowiadasz się autorytarnie w każdej dziedzinie. Dlatego zarzucanie mi nadętej miny jest po prostu komiczne.
                No powiedz sam, cóż może być bardziej komicznego niż pacan, któremu się wydaje, że pozjadał wszystkie rozumy.
              • dwaczarnekoty Re: drogi Bobku, widać po każdym twoim pościku do 02.09.20, 15:27
                To nie Inteligencja charakteryzuje czy naznacza twoje wypowiedzi, ale agresja i pogarda. Inteligencji ci nie brak, ale jest tu duża konkurencja. Inteligencja wyrażona w zrównoważonej emocjonalnie wypowiedzi to jest miód na serce.
              • no-popis Re: drogi Bobku, widać po każdym twoim pościku do 02.09.20, 17:34
                piq napisał:

> A tu przychodz
                > i bezczelny pajac Margot z jakąś Łanią (która jak sądzę jest jego spiritus move
                > ns), który czerpie różnorakie profity ze swojego błaznowania i bezceremonialnie
                > ośmiesza, ba, wręcz antagonizuje opinię publiczną wobec osób borykających się
                > z autentyczną tragedią podstawowej kwestii we własnej tożsamości.
                Spora część osób z grupy lgbt, rozmawiałem, znam, jest przeciwna całej tej kampanii działającej na ich szkodę, Margotom i innym lgbtowskim celebrytom utrzymujących się z tych prowokacji. Lemingi nie rozumieją tego, że to działa wzmacniająco i utrwala waaadzę Naczelnika Kaczyńskiego.
                Cała nadzieja w tym, że (może!) Konfederaci rozbiją w przyszłych wyborach ten szkodliwy dipol polityczny.
                • kylax4 Re: drogi Bobku, widać po każdym twoim pościku do 06.09.20, 15:07
                  Ta, jak to nazywasz "spora część" to żyjący w ukryciu, żeby tylko się nie wychylać.

Jeszcze nikt, nigdzie, niczego nie wywalczył bez walki.
              • kylax4 Re: drogi Bobku, widać po każdym twoim pościku do 06.09.20, 15:05
                Cierpienie bierze się stąd, że ci młodzi ludzie muszą zewsząd wysłuchiwać nienawistnych bredni i jadu sączącego się z ust polskiej katoprawicy i ruchów faszystowskich.
                W normalnych krajach orientacja i tożsamość płciowa jest normalną cechą i traktowana jak lewo- lub praworęczność. Osoby LGBT mają równe prawa i nie są permanentnie wyszydzane, wyśmiewane i obrażane.

A co do chrześcijaństwa. Polska, nazistowska odmiana katolicyzmu to nie jest nawet prawdziwy katolicyzm.
                Dwa, katolicyzm to nie jest nawet połowa chrześcijaństwa. Inne kościoły uważają równość małżeńską i adopcyjną osób LGBT za coś normalnego i to popierają.
                • piq a ta druga większa połowa chrześcijaństwa... 06.09.20, 22:50
                  ...ta postępowa, to ci sami, co sfajczyli dziesięciokrotnie więcej ludzi na stosach niż ta okropna inkwizycja, którą się tak podniecacie? I to bez prawa do obrońcy, bez oceny wiarygodności świadków oraz dowodów, które wprowadzili zbrodniczy katolscy inkwizytorzy?

Jak widać, można wybaczyć protestantom, kalwinom i anglikanom masowe palenie ludzi bez sądu, jeśli tylko uznali małżeństwa homoseksualne. Katolom za dziesięciokrotnie mniejszy dorobek należy zawsze wpinkolić, na dodatek łżąc jak cukier kotka. Ciekawy przykład podwójnej lewackiej moralności, towarzyszu kylaxigen. Zapisaliscie się już do PiSu? Przyjęliby was, bo np. Jarosław Kaczyński jest - jak pewnego razu stwierdził - agnostykiem, a katolika udaje tylko dla interesu, więc znają tam już takich jak wy.
                  • kylax4 Re: a ta druga większa połowa chrześcijaństwa... 08.09.20, 22:06
                    Dam Ci radę: cofnij się do czasów jaskiniowców.....to bardzo interesujące.
          • dwaczarnekoty Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 02:19
            Pig. Prawda obiektywna i subiektywna jest taka, że to wstyd dla człowieka tak się zapomnieć w mowie nienawiści. Przykro czytać.
            • buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 09:57
              Pig ma brutalny język, niepolityczny język. Ale rzeczywistość opisuje (przerysowuje) trafnie.
              Ja, tak jak ogromna większość, czytam i słyszę - Margot i wyobrażam sobie osobę z nieuporządkowaną, rozmytą tożsamością i w dobrej wierze przyjmuję to i odnoszę z życzliwością. Kiedy dowiaduję się, że:
              - fizycznie jest facetem,
              - jego "targetem" są dziewczyny,

a zarazem:

- uważa się za kobietę, ale niezupełnie (się zapomni, mówi "zrobiłem", "widziałem" itd.),
              - skłonność do dziewczyn tłumaczy tym, że jest lesbijką,

przypominają mi się kolejne epicykle dokładane do teorii, żeby nie padła.

Sam mógłbym się w taki schemat zmieścić.
              Same korzyści w relacjach z dziewczynami, Margot przypomina opozycjonistów zmieniających spalone kolejne mieszkania i bliskie znajomości na nowe. Czuć oszustwem na kilometr.
              • buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 10:03
                Nie mogłem się zdecydować, jednak dodam jeszcze jedną, heurystyczną, uwagę: duck typing.
                Stosuje się nie tylko do zainteresowań seksualnych, ale i "zarabiania".
                Oszust i naciągacz. kalibabka.
              • boblebowsky Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 10:12
                buldog2 napisał:

> Pig ma brutalny język, niepolityczny język. Ale rzeczywistość opisuje (przeryso
                > wuje) trafnie.
                > Ja, tak jak ogromna większość, czytam i słyszę - Margot i wyobrażam sobie osobę
                > z nieuporządkowaną, rozmytą tożsamością i w dobrej wierze przyjmuję to i odnos
                > zę z życzliwością. Kiedy dowiaduję się, że:
                > - fizycznie jest facetem,
                > - jego "targetem" są dziewczyny,

>
                > a zarazem:
                >
                > - uważa się za kobietę, ale niezupełnie (się zapomni, mówi "zrobiłem", "widział
                > em" itd.),
                > - skłonność do dziewczyn tłumaczy tym, że jest lesbijką,
                >
                > przypominają mi się kolejne epicykle dokładane do teorii, żeby nie padła.
                >
                > Sam mógłbym się w taki schemat zmieścić.
                > Same korzyści w relacjach z dziewczynami, Margot przypomina opozycjonistów zmie
                > niających spalone kolejne mieszkania i bliskie znajomości na nowe. Czuć oszustw
                > em na kilometr.
                >

O, tu się widzę nieco rozwinąłeś, niestety bez pojęcia kompletnie, za to z naturalną ludzką skłonnością do upraszczania sobie zagadnień których się nie rozumie. Trudno oczywiście znać się na wszystkim, ale z sieci potrafisz korzystać i korzystasz, szkoda tylko, że w tym przypadku uznałeś, że nie musisz. Proponuję jednak zasięgnąć wiedzy seksuologów i psychologów, żeby... no wiesz.....
                • buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 10:28
                  Tak, wiem.
                  Heurystyczna reguła "duck..." to wynik refleksji pokoleń nad ludzkim zachowaniem. Potwierdzona stuleciami praktyki zasada metodologiczna. Dodam, fenomenologiczna, zatem nie wymaga wnikania w mechanizm czyjegoś zachowania.
                  Nie chciałem przywoływać jej z uwagi na oczywiste i uprawnione skojarzenia z PISem (bo nie na temat), ale w końcu się na to zdobyłem.

Mógłbym napisać więcej, powstrzymam się póki co.
                  Rozumiem
                  • boblebowsky Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 14:43
                    buldog2 napisał:

> Tak, wiem.
                    > Heurystyczna reguła "duck..." to wynik refleksji pokoleń nad ludzkim zachowanie
                    > m. Potwierdzona stuleciami praktyki zasada metodologiczna. Dodam, fenomenologic
                    > zna, zatem nie wymaga wnikania w mechanizm czyjegoś zachowania.
                    > Nie chciałem przywoływać jej z uwagi na oczywiste i uprawnione skojarzenia z PI
                    > Sem (bo nie na temat), ale w końcu się na to zdobyłem.

To co przeczytałem to czysta erystyka, albo raczej wężykowanie. Przypomnę, że seksuologia to dziedzina wiedzy uznana za samodzielną naukę ze sto lat temu. Proponuję zapoznać się nieco z tematem u samego źródła, np. tu
                    • buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 15:02
                      NIE.
                      Dowiedz się, co takiego heurystyka i co oznacza przymiotnik "fenomenologiczny" (choćby na przykładzie termodynamiki fenomenologicznej). Jak tylko to zrozumiesz, wszystko stanie się jasne. I to, że piszę na temat, nie tuż obok, i to, że z sensem.

Ale nie musisz trudzić się nad metodologią, której, jak widzę, nie ogarniasz (to może być zadanie uciążliwe brać się z marszu), w omawianym przypadku wystarczy że przeczytasz choćby to co napisał piq.
                      • dwaczarnekoty Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 15:17
                        Piq przede wszystkim okazał jak kobietą gardzi. Zabrakło filtra który mówi, że wysyłając to, polecisz o jeden most za daleko.
                        • m.c.hrabia Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 15:34
                          pig to zakuty fanatyk z tych najgorszych, udający oświeconego.
                      • boblebowsky Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 16:57
                        buldog2 napisał:

> NIE.
                        > Dowiedz się, co takiego heurystyka i co oznacza przymiotnik "fenomenologiczny"
                        > (choćby na przykładzie termodynamiki fenomenologicznej). Jak tylko to zrozumies
                        > z, wszystko stanie się jasne. I to, że piszę na temat, nie tuż obok, i to, że z
                        > sensem.
                        >
                        > Ale nie musisz trudzić się nad metodologią, której, jak widzę, nie ogarniasz (t
                        > o może być zadanie uciążliwe brać się z marszu), w omawianym przypadku wystarcz
                        > y że przeczytasz choćby to co napisał piq.
                        >

Następny z tych co to już wiedzieli wszystko przed wszystkimi. Możesz próbować wekslować dyskusję na tory filozofii, ale seksuologia, bez względu na metodologię badań jaką się posługuje jest powszechnie uznaną nauką. I tak jak w innych dziedzinach wymaga konfrontacji teorii z doświadczeniem.
                        • buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 17:13
                          Filozofia? To chyba nie najszczęśliwsze określenie dla heurystyki.
                          A te reguły stosują się w życiu. Zresztą, z życia wzięte.
                          Twoja pierwsza teza też z sufitu, ale nie bawi mnie już odpowiadanie w konwencji. Znów musiałbym tłumaczyć, żebyś zrozumiał, to już pewne.
                          • boblebowsky Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 17:36
                            buldog2 napisał:

> Filozofia? To chyba nie najszczęśliwsze określenie dla heurystyki.
                            > A te reguły stosują się w życiu. Zresztą, z życia wzięte.

Doprawdy, gdzieś określiłem heurystykę filozofią? Pewnie w ogóle z filozofią nie ma nic wspólnego, tak samo jak fenomenologia.

> Twoja pierwsza teza też z sufitu..

Oczywiście, co rozkosznie potwierdziłeś kolejnym wpisem:))
                            • buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 19:46
                              "Doprawdy, gdzieś określiłem heurystykę filozofią? Pewnie w ogóle z filozofią nie ma nic wspólnego, tak samo jak fenomenologia."

Cytuję za wikipedią:

Fenomenologia (z gr. phainomenon – „to, co się jawi”) – XX-wieczny kierunek filozoficzny, polegający na opisie i oglądzie tego, co bezpośrednio jest dane.

Głównymi twórcami i reprezentantami są Edmund Husserl oraz Max Scheler (w dużej mierze niezależny od Husserla), a także wytworzona przez ten kierunek metoda badań filozoficznych, stosowana przez filozofów egzystencji.

I tak w kółko macieju.
                              • boblebowsky Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 20:54
                                buldog2 napisał:

> "Doprawdy, gdzieś określiłem heurystykę filozofią? Pewnie w ogóle z filozofią n
                                > ie ma nic wspólnego, tak samo jak fenomenologia."
                                >
                                > Cytuję za wikipedią:
                                >
                                > Fenomenologia (z gr. phainomenon – „to, co się jawi”) – XX-wieczny kierunek
                                > filozoficzny, polegający na opisie i oglądzie tego, co bezpośrednio jest dane.
                                >
                                > Głównymi twórcami i reprezentantami są Edmund Husserl oraz Max Scheler (w dużej
                                > mierze niezależny od Husserla), a także wytworzona przez ten kierunek metoda b
                                > adań filozoficznych, stosowana przez filozofów egzystencji.

>
                                > I tak w kółko macieju.

No patrzcie państwo jednak była próba zwekslowania seksuologii na filozofię. Taki bystrzak, a sarkazmu nie dostrzegł. Bez emotikonek widzę ani rusz:) Doprawdy myślałeś, że z googla nie potrafię korzystać? Operetka się z tego robi normalnie:)) Szkoda tylko, że kolejny post i niestety nie na temat.
              • dwaczarnekoty Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 15:08
                Co ja wiem o Margot. Wiem, ze napadała furgonetkę. Czy pochwalam napaść? - nie. Czy są okoliczności łagodzące? - tak. Jesli ktoś jest nękany przez całe dorosłe życie - homofobiczne hasła, odzywki, wyzwiska, dyskryminacja - to ryje w głowie. Czy mogą puścić nerwy? - mogą. Nie zaatakowała przypadkowego przechodnia, ale prowokatorów. Nekanie niszczy, na dodatek tego nękania nie można złgosic na policję, bo na TO nękanie jest przyzwolenie.

Część środowiska ją poprze, część woli oswajać z tematem spokojniej, pokojowo, część woli, aby zrobił to ktoś za nich i nadstawiał tyłka. Niemniej coś się w ludziach zmienia, rośnie tolerancja, zrozumienie - sam fakt, jak Margot była traktowana w więzieniu Płocku. Homofobia przy okazji staje się passe, nie nowoczesna. A my chcemy być nowocześni, wyjść poza nienormalność, przestać się biczować jeden drugiego i siebie samych.

Piszesz o rozmytej tożsamości. Myslę, że Margot nie miała tyle szczęscia co 6 letni Bartek, którego matka z trudem ale zaakceptowała, ze jej dziecko jest chłopcem i czuje się chłopcem. Był jeden pisarz, któremu od dziecka wmawiano, ze jest dziewczynką, gdyż matka nie chciała kolejnego chłopca. Bardzo to wpłyneło na rozwój jego tożsamości, a wręcz na jej brak i poszukiwanie jej do konca życia. Pewnie z tożsamością płciową było tak samo, ale tu ogólnie problem był ujety. Ona ma prawo mieć problemy z tożsamością, bo natura a potem kultura zrobiła gwałt na jej ciele. Tak jak problemy z tożsamoscia płciową mają dorośli molestowani w dzieciństwie. Nie mamy prawa jej obwiniać, ze według naszych standardów nie określiła sie do końca jesli chodzi o seksualność. Nie zyliśmy w jej butach, gdy miała te 6, 10, 13, 18 lat.

A co do upraszczania to ono jest wygodne. Ono uśmierza poczucie niesprawiedliwości, że nie każdy miał tyle szcześcia co my, i że właściwe nas to też mogło spotkać . I przestajemy czuc złość i żal, że bóg może się tak sie pomylić przy tworzeniu człowieka, tylko myślimy jakiś poj.eb jego wina. I lżej na sercu.

• buldog2 Re: biedulku, prawda obiektywna jest jedna,... 02.09.20, 16:32
                  Napaści na samochody, a także stan upojenia alkoholowego (wieszanie tęczowej flagi) nie mają tu nic do rzeczy, dlatego dalej pomijam je.

Kiedy napisałem, że domyślam się rozmytej tożsamości, cały czas nie wykluczam tego.
                  Jednocześnie, przy całym ewentualnym rozmyciu psyche, osoba ta systematycznie "zalicza" dziewczyny i tylko (mówię o tym, co potwierdzone, nie deklarowane). Zalicza je na sposób nie jakiś rozmyty, ale 100% męski. Powtórzę: biorę pod uwagę to co wiadomo, nie deklaracje, które, dodatkowo, są kompromitujące (nie oddające rzeczywistości psychicznej, niespójne, sprzeczne, ktoś to źle wymyślił).
                  Zatem, jeśli za zbiór danych przyjmiemy to co potwierdzone,
                  - wygląda jak facet,
                  - zachowuje się, jak facet,

nie może być mowy o uwięzieniu w złym obcym ciele (nawiasem mówiąc, żywcem zerżnięte z mitu gnostyckiego), a "duck" daje jednoznaczną odpowiedź: to nie kobieta, obojętne, co deklaruje.

Dodam, seks kobiety z kobietą (filmików mnóstwo) to nie to samo, co z facetem.
                  Ajeśli kto jest kobietą, do tego uwięzioną w ciele faceta, to przecież zachowywać będzie się jak kobieta, a nie facet.
                  I tu znów sypie się legenda - legenda, nie rzeczywistość, rzeczywistość, czyli to co potwierdzone, legendę obala. Obojętnie przez kogo i po co wymyślona, nie wytrzymuje konfrontacji z życiem. Z tym, co wiemy o życiu.

Gdybym miał szukać jakichkolwiek zbieżności zachowań, sięgnąłbym nie po modne opowiadania o nieustalonej tożsamości, a do historii Nadieżdy Tołonnikowej, która po konflikcie na wydziale zbuntowała się przeciw społeczeństwu (swoje racje miała), i skończyła w antyrządowej skandalizującej grupie Pussy Riot. Czy coś podobnego mogło mieć miejsce tutaj - nie wiem, stwierdzam tylko zbieżność zachowań końcowych (alkohol, agresja, skandale itd.)
                  Głębiej w te rozważania nie myślę wchodzić.
            • piq wskaż paluszeczkiem, kochanie,... 02.09.20, 13:50
              ...w którym miejscu użyłem owej "mowy nienawiści". Z góry dziękuję.
        • no-popis [...] 02.09.20, 15:16
          • dwaczarnekoty Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 15:31
            'kosmici'

A skąd wiesz, że nie żyją? Gdzie wyczytałes że człowiek to jedyna inteligencja we wszechświecie? To do poPISa, którego zaraz klikną.
            • no-popis [...] 02.09.20, 16:24
              • dwaczarnekoty Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 16:41
                Skąd wiesz, że nie żyją NA ZIEMI własnie?!
                • no-popis Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 18:33
                  dwaczarnekoty napisał(a):

> Skąd wiesz, że nie żyją NA ZIEMI własnie?!
                  Tak też myślałem, że Ty możesz mieć takie wątpliwości. Może Margot jest kosmitką i kosmitą zarazem ?
                  • dwaczarnekoty Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 18:47
                    no-popis napisała:

> dwaczarnekoty napisał(a):
                    >
                    > > Skąd wiesz, że nie żyją NA ZIEMI własnie?!
                    > Tak też myślałem, że Ty możesz mieć takie wątpliwości. Może Margot jest kosmit
                    > ką i kosmitą zarazem ?
                    >
                    >
                    Nie chcę cię przypadkiem wystraszyć.
      • buldog2 Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 01:26
        Mnie przypomina to sytuację z książki "Oko otchłani". Tam też był skłot bardzo podobny do współczesnego i podobna mistyfikacja.
        • boblebowsky Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 10:03
          buldog2 napisał:

> Mnie przypomina to sytuację z książki "Oko otchłani". Tam też był skłot bardzo
          > podobny do współczesnego i podobna mistyfikacja.
          >

Mistyfikacja powiadasz.... Zdanie własne, czy na prawicowych portalach coś wyczytałeś? Jakieś uzasadnienie czy tylko kolejny stan emocjonalny?
          • buldog2 Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 10:05
            Nie zaglądam na prawicowe portale, wyobraź sobie, sam zauważyłem, aż tak źle z moim IQ nie jest.
            Zbieżność całkowita. 100%.
          • buldog2 Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 10:06
            Ale odpowiem w konwencji:
            Nigdy nie umiesz nic wymyślić? Tylko powtarzasz to, co ci podadzą?
            • boblebowsky Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 10:14
              buldog2 napisał:

> Ale odpowiem w konwencji:
              > Nigdy nie umiesz nic wymyślić? Tylko powtarzasz to, co ci podadzą?
              >

Znowu zero uzasadnienia tylko emocje. Powyżej napisałeś nieco więcej, szkoda tylko, że niezbyt mądrze.
              • buldog2 Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 02.09.20, 10:21
                Odpowiedziałem, kontynuowałem odpowiedź stosownie do tego, co napisałeś. Normalnie bym tego nie napisał, to specjalnie dla ciebie.
      • kod_matrixa Re: Margot jest świetnie urządzony: jest kobietą. 03.09.20, 16:57
        Łoooo tam to panie dopiero cudeńka na kiji się dzieją. Jeden cwany dziennikarz po wypastowaniu czarną pastą do butów facjaty potrafił narodowcom w myślach czytać. Cyganki ze swoimi zdolnościami przy nim wymiękają.
    • aniechto.only Re: Margot 02.09.20, 18:14
      elpapiotr2 napisał:

A kogo tu nazwiesz durniem?

uwaga.tvn.pl/uwaga-po-uwadze,2680,n/bartek-czy-zosia-dziewczyna-czy-chlopak-uwaga-po-uwadze-23-ix-2019-oficjalna-strona-programu-uwaga-t,301170.html
    • kod_matrixa Re: Margot 03.09.20, 16:41
      Okazuje się, że Monika Jaruzelska jest jedną z tych osób, która została przy zdrowych zmysłach, w przeciwieństwie do całej reszty zidiociałych lewackich fanatyków.
      • boblebowsky Re: Margot 03.09.20, 17:36
        kod_matrixa napisał:

> Okazuje się, że Monika Jaruzelska jest jedną z tych osób, która została przy zd
        > rowych zmysłach, w przeciwieństwie do całej reszty zidiociałych lewackich fanat
        > yków.
        >

W tym uznanych psychologów i seksuologów. Ale co tam przecież Monika Jaruzelska zna się na tych sprawach jak nikt inny:))
        • buldog2 Re: Margot 05.09.20, 07:45
          Uznani psychologowie w latach siedemdziesiątych wychwalali zalety pedofilii.
          Wcześniej nauczali, że kobieta ma 1/3 duszy człowieka.
          Polegaj na uznanych psychologach, zawsze będziesz miał rację. Ja to wiem przecież.
          • boblebowsky Re: Margot 05.09.20, 09:08
            buldog2 napisał:

> Uznani psychologowie w latach siedemdziesiątych wychwalali zalety pedofilii.
            > Wcześniej nauczali, że kobieta ma 1/3 duszy człowieka.
            > Polegaj na uznanych psychologach, zawsze będziesz miał rację. Ja to wiem przeci
            > eż.
            >

Nie ma co, mocny argument podsumowujący i chyba zamykający całą dyskusję. Muszę przyznać, że akurat po tobie się takiej puenty nie spodziewałem. No cóż....
            • buldog2 Re: Margot 05.09.20, 11:46
              Taki to argument o nieomylności papieża...
              • boblebowsky Re: Margot 05.09.20, 11:54
                buldog2 napisał:

> Taki to argument o nieomylności papieża...
                >

Oczywiście nauka nie jest wolna od błędów, ale porównywanie jej do wiary....
                Skąd ja to znam. Myślisz, że to już jest max, a tu okazuje się można jeszcze "lepiej":)) Pozostaje tylko pogratulować.
                • buldog2 Re: Margot 05.09.20, 20:50
                  Dziękuję za gratulacje.
                  W razie potrzeby służę dogmatami z zakresu nauk uważanych za ścisłe, jak ten, z końca XIX w., że za kilka dziesięcioleci świat znajdzie atomy jedynie w kurzu bibliotek. Niestety, nie pamiętam autora tych złotych myśli.
                  • boblebowsky Re: Margot 05.09.20, 21:03
                    buldog2 napisał:

> Dziękuję za gratulacje.
                    > W razie potrzeby służę dogmatami z zakresu nauk uważanych za ścisłe, jak ten, z
                    > końca XIX w., że za kilka dziesięcioleci świat znajdzie atomy jedynie w kurzu
                    > bibliotek. Niestety, nie pamiętam autora tych złotych myśli.
                    >

Zgadzam się, dokładnie tak samo było z Kopernikiem jakieś 400 lat temu.
              • no-popis Re: Margot 05.09.20, 20:31
                buldog2 napisał:

> Taki to argument o nieomylności papieża...
                Błąd . Pisz "papieRZa" a nie "papieża" zapytaj koleżanki z tr o llowni Aniechtoonly, leminRZej purystki językowej:)
      • no-popis Re: Margot 05.09.20, 20:53
        kod_matrixa napisał:

> Okazuje się, że Monika Jaruzelska jest jedną z tych osób, która została przy zd
        > rowych zmysłach, w przeciwieństwie do całej reszty zidiociałych lewackich fanat
        > yków.
        A czym Ty niby jesteś zaskoczony ? Zdziwiony ?
        Monika Jaruzelska to mądra osoba.
    • kod_matrixa Re: w tym totalitarnym kraju są represjonowani .. 03.09.20, 16:52
      Zajebiście, osoba niebinarna. Dotąd były to zaburzenia tożsamości płciowej. Nowomowa 21 wieku. Proponuję jeszcze poprzydzielać reszcie jednostek chorobowym / zaburzeniom politpoprawne nazwy, a choroby same znikną.

Na koniec dodajmy zaklęcie z Jacka Kleyffa - "A ucisk i zło, żeby tego nie robiło."
      • boblebowsky Re: w tym totalitarnym kraju są represjonowani .. 03.09.20, 17:33
        kod_matrixa napisał:

> Zajebiście, osoba niebinarna. Dotąd były to zaburzenia tożsamości płciowej. Now
        > omowa 21 wieku. Proponuję jeszcze poprzydzielać reszcie jednostek chorobowym /
        > zaburzeniom politpoprawne nazwy, a choroby same znikną.
        "
        Kiedyś panie to nawet byki miały dłuższe rogi.
    • man_sapiens Re: Margot 05.09.20, 10:41
      elpapiotr2 napisał:

Ten "dureń" to ktoś, kto uważa, człowiek, to przede wszystkim umysł lub jak kto woli dusza a nie takie czy inne narządy.
      A dla pisowskiej propagandy człowiek to albo jądra albo jajniki.
      Swoją drogą zdarzają się - mniej więcej raz na 500 urodzeń - ludzie, którzy mają i jądra i jajniki. Co z nimi zrobią pisiewicze? Przerąbią na pół?
      • no-popis Re: Margot 05.09.20, 20:55
        Ludzie głupieją hurtowo i mądrzeją detalicznie Szymborska
        To ona zgłupiała czy zmądrzała jak pisała wiersze-peany o Leninie i Stalinie ?
        • man_sapiens Re: Margot 09.09.20, 15:39
          no-popis napisała:

> Ludzie głupieją hurtowo i mądrzeją detalicznie Szymborska
          > To ona zgłupiała czy zmądrzała jak pisała wiersze-peany o Leninie i Stalinie ?

Poczytaj sobie ze zrozumieniem wiersze Szymborskiej i poczytaj ze zrozumieniem o stalinowskim państwie - to będziesz wiedzieć.
    • dwaczarnekoty Re: wracając do tematu MArgot 05.09.20, 20:40
      Sam widzisz, że agresja słowna nie jest fajna, więc się opanuj, bo widzę, że jakieś świństwa zamieszczasz pod moimi postami, że cię kropkują moderatorzy.
      • no-popis Re: wracając do tematu MArgot 05.09.20, 20:52

> Sam widzisz, że agresja słowna nie jest fajna, więc się opanuj, bo widzę, że ja
        > kieś świństwa zamieszczasz pod moimi postami, że cię kropkują moderatorzy.
        Sama wiesz, że to nieprawda.
        Reaguję tylko na agresję wobec mnie.
        Mam Ci przytoczyć nicki forumowiczów, którym wolno znacznie więcej a ich agresja jest lepsza niż moja :)
    • behemot17-13 Re: Margot 06.09.20, 09:20
      Otworzyłem link, wysłuchałem, przeczytałem dyskusję od a do zet. Ten gość jest zwyczajnym oszustem. Ktoś kto nie potrafi odpowiedzieć na zadane pytanie, proste pytanie, jest oszustem. Proste pytanie rozmówczyni zbija argumentem - a w Ameryce m... biją. Zwykły najzwyklejszy oszust, a zarazem niezły cwaniaczek. Aaaa, zastanawia zero emocji w jego wypowiedziach, to oszust jest..
      • dwaczarnekoty Re: Margot 06.09.20, 12:43
        Jeśli nie ma emocji to psychopata. A oszustem może niekoniecznie, tylko słabym reprezentantem środowiska. I jego 5 minut chyba mija. Agresja zniechęca
        • behemot17-13 Re: Margot 06.09.20, 13:06
          >Jeśli nie ma emocji to psychopata
          Poszedłeś o kilka kroków za daleko. Jest cwaniaczkiem bez skrupułów, nastawionym wyłącznie na wyniesienie siebie na piedestał. Jeszcze raz, to oszust
          • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 13:27
            behemot17-13 napisał:

> >Jeśli nie ma emocji to psychopata
            > Poszedłeś o kilka kroków za daleko. Jest cwaniaczkiem bez skrupułów, nastawiony
            > m wyłącznie na wyniesienie siebie na piedestał. Jeszcze raz, to oszust
            >

Po wysłuchaniu jednego wywiadu jest, jasna, wnikliwa i nie budząca wątpliwości diagnoza, oszust! A ten kto tak nie uważa to przynajmniej naiwniak jak nie idiota. I tak behomot zamknął temat, a co....
            • behemot17-13 Re: Margot 06.09.20, 13:35
              Tak, dokładnie jak napisałeś, po wysłuchaniu jednego wywiadu, moja subiektywna opinia o tym gościu sprowadza się do - oszust.
              > A ten kto tak nie uważa to przynajmniej naiwniak jak nie idiota. I tak behomot zamknął temat,
              Nic takiego nie napisałem.
              • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 17:44
                behemot17-13 napisał:

> Tak, dokładnie jak napisałeś, po wysłuchaniu jednego wywiadu, moja subiektywna
                > opinia o tym gościu sprowadza się do - oszust.

Ok, moja subiektywna ocena jest taka, że za słabo znasz się na ludziach, żeby ich jednoznacznie oceniać, na podstawie jednego wywiadu. No zawodowo z pewnością się tym nie zajmujesz.
                • behemot17-13 Re: Margot 06.09.20, 18:01
                  Zgadza się, zawodowo się nie zajmuję, ale, jest forum, jest moja ocena. Być może masz rację, słabo znam się na ludziach.. Zatem, stawiam pytanie, czy Ty znasz się lepiej na ludziach ode mnie?
                  • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 18:38
                    behemot17-13 napisał:

> Zgadza się, zawodowo się nie zajmuję, ale, jest forum, jest moja ocena. Być moż
                    > e masz rację, słabo znam się na ludziach.. Zatem, stawiam pytanie, czy Ty znasz
                    > się lepiej na ludziach ode mnie?
                    >

To bardzo trudne pytanie, na które nie sposób jednoznacznie odpowiedzieć. Jedno z pewnością nas różni, ja w przeciwieństwie do ciebie, nie wydaje tak jednoznacznych wyroków opartych na tak nikłych podstawach.
                    • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 18:54
                      Ależ, tylko w tym wątku wydałeś ich kilka.
                      Wszystkie, w dalszym ciągu, sfalsyfikowane.
                      • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 19:22
                        buldog2 napisał:

> Ależ, tylko w tym wątku wydałeś ich kilka.
                        > Wszystkie, w dalszym ciągu, sfalsyfikowane.
                        >

D o p r a w d y....???
                        • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 21:36
                          Tak. W kilku miejscach tego wątku jest potwierdzenie tej tezy.
                          Pokazać jak dziecku, gdzie?
                    • behemot17-13 Re: Margot 06.09.20, 19:01
                      Wiesz, lubię z Tobą pogadać na tym forum, bo jesteś pod swoim nickiem przez wiele lat, bo zero u Ciebie agresji, choć czasami potrafisz przywalić i dobrze, bo zasób słów w Twoich postach wykracza ponad przysłowiową normę. Jestem krótkodystansowcem, wchodzę w temat, rozmawiam z ludźmi mi bliskimi i mam frajdę. Nie znajdziemy punktu stycznego, cóż, se zakończę i pozdrawiam.
                      • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 19:21
                        behemot17-13 napisał:

> Wiesz, lubię z Tobą pogadać na tym forum, bo jesteś pod swoim nickiem przez wie
                        > le lat, bo zero u Ciebie agresji, choć czasami potrafisz przywalić i dobrze, bo
                        > zasób słów w Twoich postach wykracza ponad przysłowiową normę. Jestem krótkody
                        > stansowcem, wchodzę w temat, rozmawiam z ludźmi mi bliskimi i mam frajdę. Nie z
                        > najdziemy punktu stycznego, cóż, se zakończę i pozdrawiam.
                        >

:)
                  • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 18:40
                    Tu: forum.gazeta.pl/forum/w,567,170438115,170438115,bardzo_fajne_wywiady_z_Margot_Michalem.html

jest znacznie więcej opinii, takiej, jak Twoja. Są też bardziej zdecydowane, jak choćby ta, cytowana przez queen.maeve, pochodząca od Umberto Eco:

Jednym z pierwszych, którzy rozłam we własnych szeregach opisali, był Umberto Eco:

Doktor Wagner - Austriak od lat mieszkający w Paryżu, stąd wymowa Vagnere, zalecana każdemu, kto chciał pochwalić się za­żyłością z tym uczonym - od mniej więcej dziesięciu lat był regu­larnie zapraszany do Mediolanu przez dwie grupy rewolucyjne wy­wodzące się z okresu bezpośrednio po sześćdziesiątym ósmym. Wyrywały go sobie i oczywiście każda z nich podawała radykalnie odmienną wersję jego myśli.

....

Dlaczego właściwie te dwie grupy znalazły źródło inspiracji ideologicznej w teoriach Wagnera, to całkiem inna sprawa. Ale w tam­tych latach psychoanaliza Wagnera wydawała się wystarczająco de­struktywna, kontrowersyjna, nastawiona na kwestię libido, by dać teoretyczny zapłon dla działalności rewolucyjnej.
                    Okazało się, że jest niestrawna dla robotników, i być może właś­nie dlatego w pewnym momencie dwie grupy musiały wybierać mię­dzy robotnikami a Wagnerem i wybrały Wagnera. Wypracowano koncepcję, że nowym podmiotem rewolucyjnym będzie nie proleta­riat, lecz zboczeńcy seksualni.

Umberto Eco - Wahadło Foucaulta
                    • behemot17-13 Re: Margot 06.09.20, 19:11
                      Trochę za daleko ta wymiana zdań zaszła, za cholerę nie rozumiem rozbierania na czynniki pierwsze, pozdrawiam.
                • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 18:52
                  Skąd wiedziałeś, że on/ona nie zajmuje się tym zawodowo? Czy też napisałeś, bo przyszło Ci to do głowy i pasowało do przyjętej linii ataku?
                  Dodam, przyglądałem się temu, co Margot mówi, i jestem pewien, że począwszy tak od 15:20 (po pytaniu 15:10) jest zmieszany i kręci jak tylko może, żeby udało się nie powiedzieć prawdy. Ale nie udało się.
                  Oszust.
                  Tak samo, jak i oszust seksualny.
                  • boblebowsky Re: Margot 06.09.20, 19:36
                    buldog2 napisał:

> Skąd wiedziałeś, że on/ona nie zajmuje się tym zawodowo? Czy też napisałeś, bo
                    > przyszło Ci to do głowy i pasowało do przyjętej linii ataku?
                    > Dodam, przyglądałem się temu, co Margot mówi, i jestem pewien, że począwszy tak
                    > od 15:20 (po pytaniu 15:10) jest zmieszany i kręci jak tylko może, żeby udało
                    > się nie powiedzieć prawdy. Ale nie udało się.
                    > Oszust.
                    > Tak samo, jak i oszust seksualny.
                    >

Taaa... Z trudem, ale wybaczam brak zrozumienia problemów, sposobu rozumowania i postrzegania świata przez młodych ludzi, ale absurdalne wnioski z prostej wydaje się wymiany zdań, doprowadza mnie do wniosku, że mam do czynienia ze starym kapciem, który już mało co kuma. Nie nie wiedziałem, a jedynie suponowałem, że behemot nie zajmuje się zawodowo psychologią tak jak nie przypuściłem żadnego ataku, ale jak widać komuś nastawionemu na konfrontacje wszystko kojarzy się z jednym. O twojej wiedzy psychologicznej i seksuologicznej wypowiedziałem się już wcześniej więc już sobie daruje.
                    Wymocz lepiej odciski, weź garstkę swoich "witamin" i idź spać. Dobrej nocy.
                    • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 21:31
                      Napisałeś, że jesteś pewien:
                      "No zawodowo z pewnością się tym nie zajmujesz."

Odsyłam już tylko do sjp.
                    • sverir Re: Margot 08.09.20, 22:29
                      "Nie nie wiedziałem, a jedynie suponowałem, że behemot nie zajmuje się zawodowo psychologią"

Suponowałeś tak samo jak behemot. I co w tym złego? Zamiast brnąć, po prostu skończ wątek.
                      • boblebowsky Re: Margot 08.09.20, 23:27
                        sverir napisał:

> "Nie nie wiedziałem, a jedynie suponowałem, że behemot nie zajmuje się zawodowo
                        > psychologią"
                        >
                        > Suponowałeś tak samo jak behemot. I co w tym złego? Zamiast brnąć, po prostu sk
                        > ończ wątek.

Bo...? Ktoś cię pytał o zdanie? Widzę, że nie bardzo wiesz o co chodzi, ale chętnie się wcinasz.
                        • sverir Re: Margot 09.09.20, 08:06
                          "Bo...? Ktoś cię pytał o zdanie?"

Ja ciebie o zdanie nie pytałem, a jednak uznałeś za stosowne skomentować. I słusznie, bo na tym polega dyskusja na forum.

"Widzę, że nie bardzo wiesz o co chodzi, ale chętnie się wcinasz"

W takim razie sam nie wiesz, o co chodzi buldogowi. A to dziwne, bo nie bawił się w subtelności.
        • piq Re: Margot 06.09.20, 23:04

> Jeśli nie ma emocji to psychopata. A oszustem może niekoniecznie, tylko słabym
          > reprezentantem środowiska. I jego 5 minut chyba mija. Agresja zniechęca

No i o to w tym wszystkim chodzi. Wbrew rewolucyjnym bredniom co poniektórych, nigdy trwale nie osiągnięto niczego w drodze konfliktowania się ani w świadomości, ani w prawie. Antagonizowanie partnera społecznego (czyli reszty społeczeństwa) to nie tylko marnowanie szansy na zmiany, ale wręcz wystawienie obywateli LGBTQ na prześladowania.

Ofiarą głupoty Margota i jego akolitów w typie Bobkalebowskiego padnie pan Ryszard z jakiejś Limanowej, dotychczas żyjący sobie spokojnie ze swoim chłopakiem Staszkiem, tolerowany przez sąsiadów. Ale nieoceniona pomoc takich Margotów dla Ziobry we wzbudzaniu wrogości do do osób pozostających poza normalną seksualnością wkrótce ośmieli psycholi z drugiej strony do czegoś bardziej konkretnego. Przeczytałem niedawno na TT wpis jednej aktywistki czy aktywisty, który pragnie czyjejś śmierci żeby "sprawę osób nieheteronormatywnych nagłośnić". Margoty i ich protektorzy prą w tę właśnie stronę.

Ale aktywistów nie obchodzi pan Ryszard i jego Staszek - oni chcą brylować na salonikach towarzystewek w Warszawce jako obrońcy i krzewiciele szczytnych idei dla dobra pana Ryszarda i Staszka. Oczywiście wielkie idee wymagają ofiar - nie będzie nią Bart Staszewski czy inny celebryta aktywistyczny, tylko pan Ryszard i jego Staszek. Dla ich dobra, rzecz jasna.
      • kylax4 Re: Margot 06.09.20, 15:00
        Standardowy argument polskiej, faszystowskiego katoprawicy. Ktoś kto walczy o swoje prawa jest:

a) oszustem/oszustką
        b) maniulantem/manipulantką
        c) finansowany/a przez żydów

Polska katoprawica to zbieranina wyjątkowo podłych ludzi. Chyba wiem, czemu żydzi tak nienawidzą Polaków i czego doświadczyli przed II w.ś. i w trakcie.
        • kylax4 Re: Margot 06.09.20, 15:00
          faszystowskiej n/t
          • dwaczarnekoty Re: Margot 06.09.20, 19:31
            Dzięki za inny głos w dyskusji. Nie wiem czy walka jest potrzebna. To co do tej pory osoby LGBT wywalczyły to po prostu wychodząc z szafy i oswajając ludzi z tym , że są wśród nas i że są zupełnie normalni. Paradoksalnie ataki katoprawicy działały na zasadzie dzwigni dla głosów przeciwstawnych. I rosło zrozumienie i tolerancja. A od agresywnego zachowania lewica będzie się odcinać. Bo co innego stanąć w obronie dyskryminowanego, uciskanego a co innego, gdy ktoś łamie umowy społeczne, które gwarantują bezpieczeństwo.
            • kylax4 Re: Margot 08.09.20, 22:10
              Jakie umowy społeczne? Blokowanie faszystowskich furgonetek, czy wieszanie flag? To ma być radykalne działanie? Ty chyba na oczy nie widziałeś radykalnych protestów i akcji. Polecam wyjazd na kilka dni do Berlina i Paryża, tudzież do Nowego Jorku.
          • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 21:32
            Tak. Dziękujemy za ten głos.
            • piq tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 06.09.20, 23:10
              ...doprawdy bezcenny i szczery głos.
              • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 07.09.20, 05:36
                Chodzi o post, gdzie argumentuje, że trzeba walczyć, że Margo nie może inaczej. Ale ta wypowiedź też trafna. Wystarczy sobie przypomnieć strajk nauczycieli czy niepelnosprawnych. W przypadku tych drugich, bezbronnych, dotkniętych niewyobrażalną niesprawiedliwością od losu to przypięcie im łatki 'politycznie' było (nie ma lżejszego słowa) nieludzkim skur......synstwem.
                • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 07.09.20, 05:41
                  To jest taka perfidna taktyka. Zagłuszyć czyjeś wołanie o pomoc, apel, prośbę o wysłuchanie, kierując uwagę społeczną na wymyślone oszczerstwa. Nigdy mi nie bedzie z ta bandą pozbawioną skrupułów po drodze.

• buldog2 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 07.09.20, 17:23
                  Nie uważam, że Margot nie może inaczej. Na pewno może.

Jeśli chodzi o nauczycieli i niepełnosprawnych, to pełna zgoda. Ale tak jak wiele osób, ja też uważam, że okupacja Sejmu to nie sposób. Każdy mógłby to zrobić i państwo przestałoby po części działać.
                  Jeszcze jedno chodzi za mną. Co rusz trwają zbiórki na leczenie za granicą, przede wszystkim ciężko chorych dzieci. NFOZ nie płaci, bo brak pieniędzy. A pomyślmy, ile z tych wszystkich zbiórek w skali Polski mogło być rocznie pieniędzy - 20 milionów, 30... może 50.

To skandal, że NFOZ nie bierze tego na siebie. W skali jego wydatków to nic i nie rozumiem, w czym problem. Na Macierewicza, misiewiczów pieniądze są i przy tej obleśnej władzy mnie to nie dziwi, ale wcześniej też nie inaczej było.
                  • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 07.09.20, 18:25
                    To nie chodzi o okupację sejmu. Ale o przypięcie łatki, że to polityczny strajk, że ktoś chce na tym kapitał zbić. A chodziło o biedę w jakiej żyją rodziny, gdzie jest niepełnosprawność. O chleb chodziło A rzadzacy chcąc zmanipulować opinia publiczna, że nie to , że rząd zły bo nie udzieli pomocy finansowej, wmawiał że to polityczni aferzysci. To perfidna, wyrafinowana manipulacja faktami.
                    • 141288bs Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 09:54
                      Tu nie zgodze sie z stwierdzeniem, dwaczarnekoty pisze; To nie chodzi o okupacje sejmu. Ale o przypiecie latki, ze ktos chce na tym kapital zbic. A chodzilo o biede w jakiej zyja rodziny, gdzie jest niepelnosprawnosc.
                      - Ciekawe jaka biede klepala ta, ktora uczestniczac w okupacji sejmu, z synami na wozkach, stala sie poslanka
                      z Torunia? Syn, byl i jest, zatrudniony w instytucji charytatywnej z poborami ktorych niejeden by zazdroscil, stal sie tez celebryta bynajmiej nie jako spolecznik.
                      Takich przykladow mozna znalezc wiecej gdzie z protestu, wskakuja na intratne stolki, a wczesniej niby biede klepali.
                      • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 10:35
                        - masz rację, niepełnosprawni żyją jak paczki w maśle. Strajk byl dla zabawy
                        • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 11:06
                          - tak działa Seweryn. Wystarczy odwrócic uwagę od problemu społecznego i już nikt nie myśli o losie niepełnosprawnych tylko o aktywistę, której charyzmę docenili wyborcy. Pogadajmy o waszych żonach w spółkach pisiewicze
                          • buldog2 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 17:16
                            Mam konkretne pytanie.
                            Na jakim poziomie, w stosunku do płacy - średniej, minimalnej, mediany - społeczeństwo powinno zapewniać byt osobom niepełnosprawnym.
                            • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 17:47
                              Zaczepka. Zaczepka skrajnego liberała. Wiadomo jak się skończy
                              • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 19:07
                                Znajomym rodziny urodziło sie dziecko z porażeniem. Wyjechali do Niemiec bo tu żadnej pomocy. A tam: za darmo odżywki, leki, pampersy, dojazdy do lekarzy, łóżko, rehabilitacja w domu, dofinansowanie do duzego samochodu, mieszkanie dostali, operacje. Inna bajka. A my wolimy za 70 mln drukować makulaturę, a niepełnosprawnych wyzywać od uzurpatorów i nagonkę organizować za publiczne pieniądze.
                                • buldog2 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 16:21
                                  Znajomym rodziny urodziło sie dziecko z porażeniem. Wyjechali do Niemiec bo tu żadnej pomocy. A tam: za darmo odżywki, leki, pampersy, dojazdy do lekarzy, łóżko, rehabilitacja w domu, dofinansowanie do duzego samochodu, mieszkanie dostali, operacje. Inna bajka. A my wolimy za 70 mln drukować makulaturę, a niepełnosprawnych wyzywać od uzurpatorów i nagonkę organizować za publiczne pieniądze.

Tak, ale Niemcy to kraj o wiele od nas bogatszy, w Arabii Saudyjskiej czy Emiratach świadczenia pewnie jeszcze wyższe. Ale do zamożności Niemcy (ludzie) doszli własną pracą, nie wyciągali ręki po niezapracowane, bo tak się nie robi. Co innego ci, którzy z wypracowaniem tego majątku nie mieli nic wspólnego. Po prostu dostać, bo sienależy. To samo co PISowcy.
                                  • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 16:41
                                    To ile muszą kosztowac nas apaszki czy makulatura Sasina aby popierać żądania niepełnosprawnych? Możemy w nieskończoność mówi że jeszcze nie stać nas na wyciągnięcie ręki do pokrzywdzonych przez los
                                    • buldog2 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 17:20
                                      Czy kiedykolwiek pochwaliłem jakiekolwiek apaszki, nagrody czy inne złodziejstwa PISowców?
                                      Nie.
                                      Czy uważam, że lepiej byłoby wydać te pieniądze na niepełnosprawnych?
                                      Tak.

Inna sprawa, to prawo, moralne, do sięgania po pomoc. Dlatego dyskusja jej wysokości nie jest wyrazem bezduszności, ale rzetelnym, uczciwym podejściem do tematu. I to sprawa zupełnie inna, niż kolejność przyznawania pieniędzy - na niepełnosprawnych i apaszki.

W kwestii apaszek i reszty. Tu a priori możliwe są dwa podejścia do sprawy:

- płacić tak jak należy, za należyte zarządzanie ogromnym majątkiem i wspólnymi sprawami, także wielkiej wagi. Liczebność parlamentu jest zbytecznie duża, ale po jej zmniejszeniu każdy poseł, senator powinien zarabiać z grubsza tyle, ile otrzymuje europoseł,
                                      - pensja na poziomie nie wyższym, niż np. 4 średnie (ona musi uwolnić człowieka od codziennych trosk, ale to żadne dorabianie się), istnienie w polityce ma wynikać z potrzeby serca, służenia innym. Takie podejście gwarantuje pełne zaangażowanie, o które łatwiej ludziom zamożnym i/lub bezinteresownym. Oczywiście, jest to podejście mi bliższe, ale w obecnej sytuacji uważam je za nierealistyczne (chętni będą, ale tacy, jakich widzimy i lepiej już, żeby wcale ich nie było).

Ja uważam, że dopóki można poradzić sobie własnymi siłami, nie wolno wyciągać ręki po cudze. I nie jest to puste gadanie pozbawionego empatii liberała, dodatkowo sknery. Kiedy moja matka miała wylew, radziłem sobie własnymi siłami i nawet do głowy mi nie przyszło przerzucać to na innych. Nawet do głowy... Co innego, gdybym nie był w stanie zapewnić opieki samodzielnie, wtedy pewnie bym się na to zdobył, ale wyłącznie w ostateczności. I NIGDY, ale to NIGDY nie ośmieliłbym się powiedzieć, że mi sienależy. To skandaliczne i amoralne.
                                      • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 17:37
                                        Ludzie pokrzywdzeni przez los zazwyczaj przepraszają, że żyją. Życie i los ich tak przeczołga, że naturalnie mają inne priorytety Nie rozpychają się łokciami. To samo z ludźmi związanymi z zawodami niosącymi pomoc innym.
                                        • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 17:41
                                          Mnie nawet nie chodzi o żebranie, przerzucanie odpowiedzialności, ale o taką organizację państwa, że rodzi się dziecko niepełnosprawne to rodzice z urzędu dostają: to, to i to.
                                          • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 18:55
                                            Jestem z tych osób, co jak same sobie poradzą w trudnych momentach to nie wymagam, że ktoś nie powinien mieć lżej idę mnie, ale wręcz jestem za tym, aby kto nie daje rady nie był zmuszony przez to przechodzić.

A czasem dzięki tym co się buntowali poprawialo się na lepsze.
                        • 141288bs Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 16:49
                          Nie, czarne koty_dwa, byl to strajk z scisle okreslonym celem,...politycznym.
                  • manhu Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 00:39
                    buldog2 napisał:
                    > To skandal, że NFOZ nie bierze tego na siebie. W skali jego wydatków to nic i n
                    > ie rozumiem, w czym problem.
                    W urojeniach lewicy.

Takich dzieci jest wiele tysięcy, jak też staruszek z ciężkimi chorobami, które można wyleczyć za 10 mln $ czy też przedłużyć im życie o rok. To, że Fundacja Polsat zbiera na chore dzieci i to chyba z raz na miesiąc to nie znaczy, że tych dzieci jest 12.

Co do Margota to jest kolejne przeginanie po Bęgowskim (Grodzka), Rafalali i teraz to dziwadło Margot. Grodzka przynajmniej zrobiła wszystko by być kobietą (ubrania, fryzura, zmiana płci), a co robi Margot? NIC. Opozycja popierając to się ośmiesza.
                    • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 05:59
                      "Grodzka przynajmniej.. "

Typowo wolsko katolskie osądzanie i typowo pisowskie kręcenie się na poziomie genitaliów.

• buldog2 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 17:49
                        Typowo wolsko katolskie osądzanie i typowo pisowskie kręcenie się na poziomie genitaliów.

Sprowadzanie człowieka do fizjologii to nieporozumienie, ale odrzucanie jej znaczenia to również błąd.
                        A zaś w rzeczonym przypadku, do czego sprowadza się aktywność Margot? O ile wiadomo, to prócz skandalizujących i niebłyskotliwych (p. dialog z prof. Hartmanem) akcji propagandowych, działalność M. sprowadza się do wyłącznie cielesności oraz bytowania na poziomie szumowiny (np.: wszyscy klną, także w swoich domach). Konkretnie, jestem zmuszony do dosłowności, do rżnięcia panienek męskim członkiem, wyrażania się w stylu latrynowo-koszarowym.
                      • sverir Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 22:28
                        "Typowo wolsko katolskie osądzanie i typowo pisowskie kręcenie się na poziomie genitaliów"

Ani wolskie, ani katolskie. Odrzuć Margota i jego prymitywną filozofię i zobaczysz, że na płeć można spojrzeć z różnych stron, ale w tym i od strony czystej biologii. Zresztą, co ja piszę, psychika to też czysta biologia.
                        • dwaczarnekoty Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 22:49
                          Można, a jak widać niektórzy wręcz nie mają innej możliwości jak pozostać na poziomie biologii. Tu odciąć, tam dorobić, świat należy upraszczać do poziomu budowy cepa . Totalna kontrola. Nie moje klimaty a przynajmniej mam taką nadzieję
                  • kylax4 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 08.09.20, 22:08
                    Polska to państwo, gdzie bez radykalnych i ostrych działań, NIC się nie wywalczy. Zatem bardzo dobrze, że okupowali Sejm i zakłócili spokój politycznemu towarzystwu wzajemnej adoracji (zwanym też chlewem na Wiejskiej ).
                    • buldog2 Re: tak, bardzo dziękujemy osobie kylax4,... 09.09.20, 08:06
                      kajlaks, jesteś głupszy, niż Kot prezesa.
                      Czy potrafisz wyobrazić sobie działanie Sejmu, jeśli za przykładem rodzin niepełnosprawnych zjadą się tam wszyscy niezadowoleni? Niepełnosprawni będą w znikomej mniejszości i nie będą najsilniejsi. A najsilniejsi, z łomami, kilofami i petardami będą czuli się jak ryba w wodzie.

Jesteś głupszy od Kota prezesa, kajlaks.

Może jeszcze zdołasz zauważyć, że, w przeciwieństwie do Twojej, moją opinię potrafię uzasadnić.
    • buldog2 Re: Margot 06.09.20, 23:05
      Przecież ten cały Margot to nie tylko oszust i naciągacz, ale i menel:
      youtu.be/lrQ7Npmi9BU?t=1418

Oczywiście, wie że wszyscy (sic!) u siebie w domu (sic!!) przeklinają (sic!!!).
      Skończony menel.
      • kylax4 Re: Margot 08.09.20, 22:11
        Inteligentniejsza od Ciebie, by a long shot.
        • boblebowsky Re: Margot 08.09.20, 22:21
          kylax4 napisał:

> Inteligentniejsza od Ciebie, by a long shot.
          >

To ograniczenie które już pewnie zauważyłeś to kwestia kulturowa i mentalna. Ja już odpuściłem, brak sił.
          • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 08:18
            Okazało się, że cytaty z nagrania przekłamujesz, jak długo możesz i za każdym razem, kiedy wytknie Ci się kłamstwo, to je rozbudowujesz. Najpierw kłamliwe stwierdzenie, później niepełny cytat, a jeszcze później kontekst. I nie wynika z tego nic poza tym, że walą się kolejne Twoje konstrukcje. A za to tego, co niby Margot miał powiedzieć, też nie ma.

Nie masz żadnych argumentów, to już pewne. Wykręcanie się zażenowaniem również kompromituje.
            • boblebowsky Re: Margot 09.09.20, 10:04
              buldog2 napisał:

> Okazało się, że cytaty z nagrania przekłamujesz, jak długo możesz i za każdym r
              > azem, kiedy wytknie Ci się kłamstwo, to je rozbudowujesz. Najpierw kłamliwe stw
              > ierdzenie, później niepełny cytat, a jeszcze później kontekst. I nie wynika z t
              > ego nic poza tym, że walą się kolejne Twoje konstrukcje. A za to tego, co niby
              > Margot miał powiedzieć, też nie ma.
              >
              > Nie masz żadnych argumentów, to już pewne. Wykręcanie się zażenowaniem również
              > kompromituje.
              >

Taaa.. i to jest właśnie twój problem, wszystko jest dla ciebie już pewne jak u tego nadętego pajaca piqa. Próbowałeś ten wątek sprowadzać na rożne boczne tory kończąc w ostateczności argumentem ad Lichocka, szkoda tylko, że zapomniałeś lub w ogóle nie zauważyłeś o co tak naprawdę chodzi z tym dzieciakiem. Dla ciebie ten problem po prostu nie istnieje, bo w twoim świecie pewne rzeczy są nieakceptowalne, bo twoim świecie dobry gej to taki, który siedzi schowany w szafie, a każda inna forma jest nie do zaakceptowania. Nie ważne więc czy go kijem, pałką czy klawiaturą ważne żeby nie wyłaził i nie burzył twojego estetycznego porządku świata, który jest ważniejszy niż prawo do wolności innych. Bo to tak jak napisałem to jest kwestia kulturowa i mentalna i nigdy tego nie zrozumiesz.
              Smutny jest ten twój końcowy triumfalizm, bo ewidentnie nie czujesz tego problemu i traktujesz go tylko jak jedną z wielu forumowych potyczek, a Stowarzyszenie Prawo do Życia, Ordo Iuris i PiS swoją robotę może uważać za wykonaną i tyle. I nie nie męcz mnie już więcej, bo kopanie się z koniem na zmianę z kruszeniem betonu mnie autentycznie mnie wypaliło.
              • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 10:36
                Znowu pudło. Kolejny raz.
                W żadnym miejscu nie mam nic przeciw gejom. Pisałem po wielokroć, że nie nic mi do tego, kto kim jest.

Odnoszę się do tego, że ktoś jest oszustem, naciągaczem, malwersantem. Szumowiną.
                • boblebowsky Re: Margot 09.09.20, 10:42
                  buldog2 napisał:

> Znowu pudło. Kolejny raz.

A jakże bu inaczej. Jeszcze raz fanfary.
                  I bądź łaskaw....
                  • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 18:05
                    Wystarczy, że powstrzymasz się od, eufemizm, tekstów, które wymagają sprostowania.
                    Tak.
                    c. b. d. o.
    • 141288bs Re: Margot 06.09.20, 23:24
      Posel PO Urbaniak w niedzielnym Woronicza17, jednoznacznie stwierdzil, ze Margot jest to cos co nie nalezy do zadnych struktur osobowosciowych.
    • dwaczarnekoty Re: Margot 08.09.20, 17:51
      Prosto i w punkt skomentował wczoraj pan Biedroń u p. Wielowiejskiej: środowisko jest różnorodne. Tak jak i środowisko hetero.
      • buldog2 Re: Margot 08.09.20, 18:10
        Pełna zgoda. Nie pisałem tego o wszystkich, absolutnie nie. Mam kolegę geja, który tę całą "bohemę" traktuje na ogromny dystans i żadnych związków.
        • suender Re: Margot 08.09.20, 18:16
          buldog:

> Mam kolegę geja, który tę .....

Tylko, że ten kolega nie jest PRAWDZIWYM gejem, - ot co, ....

Pozdr.
          • dwaczarnekoty Re: Margot 08.09.20, 18:57
            No tak, w krzywym pisowskie zwierciadle jest podział na naszych i waszych pedofilów, teraz doszedł podział na naszych i waszych gejów. Najistotniejsze to dzielić, dzielić, dzielić. Jątrzyć, jątrzyć, jątrzyć.
            • boblebowsky Re: Margot 09.09.20, 16:30

> No tak, w krzywym pisowskie zwierciadle jest podział na naszych i waszych pedof
              > ilów, teraz doszedł podział na naszych i waszych gejów. Najistotniejsze to dzie
              > lić, dzielić, dzielić. Jątrzyć, jątrzyć, jątrzyć.

Jak widzisz w tym wątku emocje silniejsze od zdrowego rozsądku i empatii.
              • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 16:43
                Bo Margot to oszust a jego oszustwo polega na tym, że jako przyjaciółka kobiet ma lepszy do nich dostęp niż klasyczni konfederaci - ci hetero oczywiście.
                • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 18:17
                  Nie, nie tak. Oszustwo Margot/a polega nie na tym, a na wyłudzaniu pieniędzy, udawaniu że to OK., sienależy, a zrobieni w bambuko, którzy wpłacali na akcję, nie utrzymanka, tego sobie życzyli.
                  O relacjach i pozyskiwaniu przez Margot (hetero Margot/a - patrz test ducka) kobiet chyba najtrafniej napisano tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,567,170438115,170438115,bardzo_fajne_wywiady_z_Margot_Michalem.html

A co się tyczy heterokonfederatów, sam jestem zdziwiony ich niesamowitemu powodzeniu u kobiet, patrz np. J.K.M.
                  • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 18:49
                    Nie widzę żadnych dowodów na to, że ten pan wymiata konkurencję.
                    • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 19:04
                      Wymiata, bez dwóch zdań.
                      Spróbuję coś na temat znaleźć.
                      • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 19:25

Super Express
                        Kilka dni temu "Super Express" jako pierwszy podał informację o ślubie Janusza Korwin-Mikkego. Europoseł poślubił znacznie młodszą kobietę - 30-letnią Dominikę Sibigę. Nowa żona Korwin-Mikkego jest jego trzecią małżonką.

Natemat
                        Feministka i miss UPR. Kim jest żona Janusza Korwina-Mikke ...

TVN24
                        Ale wszystkie moje dzieci są nieślubne - podsumował swoją sporą, bo ośmioosobową, gromadkę dzieci, ich ojciec, Janusz Korwin-Mikke.

Znaczy, żony trzy, dzieci ośmioro.
                        Czytałem, że zaliczył więcej podbojów skonsumowanych, niesformalizowanych, a dziewczyny o niego zabiegają/konkurują.

Podaję ot tak, dla porządku.
                        Wydaje się, że wystarczy.
                        • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 19:51
                          Młoda i piękna szuka młodego i pięknego. Ale nie będę komentować urody...

Poza tym typowy konfederat kojarzy mi się z singlem, mizoginem
                          • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 20:47
                            Tu można polemizować, tak bardzo w świecie artystycznym częste są związki dojrzałych i bardzo dojrzałych mężczyzn z młodymi, czasem bardzo, kobietami.
                            Pozwolę sobie zauważyć, że ostatnią miłością około (blisko, ponad?) siedemdziesięcioletniego J.W. Goethe była szesnastoletnia dziewczyna.
                            • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 20:51
                              Czy też współczesne małżeństwo Candice Night i Ritchiego Blackmore'a.
                            • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 21:05
                              Miłością (platoniczną) to sobie mogła być. Na Wiki jest napisane, że rodzina odrzuciła oświadczyny. Szkoda byłoby dziewczyny, gdyby przyjęła. Kobiety wybierane jak klacze . Ale i jeszcze dziś ludzie próbują aranżować małżeństwa.
                    • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 19:08
                      Jeszcze zacytuję wypowiedzi z tamtego wątku. Wszystko opinie kobiet:

kozica111
                      Re: bardzo fajne wywiady z Margot/Michałem
                      02.09.20, 07:04
                      Niezły jajacarz z niego.

ajaksiowa
                      02.09.20, 07:32
                      Michał czuje się kobietą,£ania czuje si€ facetem i są parą?😕

triss_merigold6
                      02.09.20, 07:51
                      To jest świetny patent na trzymanie pod ręką haremu idiotek, uważających się za bardzo trendy i wyzwolone z okowów patriarchatu. A dyma je hurtowo cwany koleś i nawet nie mogą być o siebie zazdrosne.
                      • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 19:14
                        Dzięki. Same moje autorytety.
                        JKM nie wymiata. Nie wiem jak Margo. A ty jesteś zainteresowany adoracja przez lezbijki?
                        • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 19:47
                          O JKM notka wyżej.
                          Na temat męskiej urody nie potrafię się wypowiedzieć. Adoracja przez lesbijki to w moim przypadku sprzeczność, nieistniejąca. Jestem facetem, zatem nie jestem przedmiotem zainteresowania lesbijek, adorowanie mnie przez lesbijki wykluczone jest z definicji. Zbiór adorujących mnie lesbijek jest pusty, zatem nie ma o czym mówić. Wypowiadać się na ten temat z punktu widzenia logiki byłoby bez sensu.
                          • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 19:53
                            Czyli z twojego punktu zbiór adoratorek Margo jest również pusty.
                            • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 20:43
                              Ależ nie. Dla lesbijki, z definicji, obiektem zainteresowania jest osoba z pierwszorzędnymi cechami płciowymi kobiety.
                              Adoratorkami Margo są dziewczyny zainteresowane facetem i tym co daje ciało faceta, jego fizjologia. Być może z kulturowymi udziwnieniami (zbuntowane, pragnące być na topie mody).
                              • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 21:03
                                I jest to zbiór niepusty i bardzo liczny. Przynajmniej w skali skłota.
                                • dwaczarnekoty Re: Margot 09.09.20, 21:08
                                  Może tak być. Często ludzie chcą to samo co inni chcą.
                        • buldog2 Re: Margot 09.09.20, 21:08
                          Kamień z serca, bo już się bałem, że nie trafię w gust.
                          Proponuję jeszcze opinię Umberto Eco, którą cytuje znany złodziej pisowski leszab (queen.maeve):

Doktor Wagner - Austriak od lat mieszkający w Paryżu, stąd wymowa Vagnere, zalecana każdemu, kto chciał pochwalić się za­żyłością z tym uczonym - od mniej więcej dziesięciu lat był regu­larnie zapraszany do Mediolanu przez dwie grupy rewolucyjne wy­wodzące się z okresu bezpośrednio po sześćdziesiątym ósmym. Wyrywały go sobie i oczywiście każda z nich podawała radykalnie odmienną wersję jego myśli.

....

Dlaczego właściwie te dwie grupy znalazły źródło inspiracji ideologicznej w teoriach Wagnera, to całkiem inna sprawa. Ale w tam­tych latach psychoanaliza Wagnera wydawała się wystarczająco de­struktywna, kontrowersyjna, nastawiona na kwestię libido, by dać teoretyczny zapłon dla działalności rewolucyjnej.
                          Okazało się, że jest niestrawna dla robotników, i być może właś­nie dlatego w pewnym momencie dwie grupy musiały wybierać mię­dzy robotnikami a Wagnerem i wybrały Wagnera. Wypracowano koncepcję, że nowym podmiotem rewolucyjnym będzie nie proleta­riat, lecz zboczeńcy seksualni.

Umberto Eco - Wahadło Foucaulta
        • kylax4 Re: Margot 08.09.20, 22:12
          I dlatego musi się ukrywać. Mentalność niewolnika tkwi w Polakach. Brednie o "panach i chamach" w literaturze, kultura przepełniona "uległością wobec kościoła" i tak dalej.
    • no-popis podsumowanie 14.09.20, 06:21
      99 % ludzi to biologicznie albo kobieta, albo mężczyzna.
      1 % to "mieszkańcy czyli mężczyźni z cechami kobiet lub kobiety z cechami męskimi jak np wagina i niewykształcona moszna.
      To potwierdzają badania naukowe.
      Istnienie innych płci jest projekcją umysłu a nie biologii. To podobnie jak ktoś uważa, że jest Napoleonem . Jedna z wielu odmian tzw "płci" to np "feminizm księżycowy" gdzie mężczyzna czuje się kobietą ale tylko w nocy i tutaj czasami zawsze w nocy a czasami tylko podczas pełni księżyca , jak wilkołaki.
      Oczywiście to nie jest żaden powód aby tych ludzi zamykać w psychiatrykach czy atakować w dowolny sposób.
      • snajper55 Re: podsumowanie 14.09.20, 12:58
        no-popis napisała:

> 99 % ludzi to biologicznie albo kobieta, albo mężczyzna.
        > 1 % to "mieszkańcy czyli mężczyźni z cechami kobiet lub kobiety z cechami męski
        > mi jak np wagina i niewykształcona moszna.
        > To potwierdzają badania naukowe.
        > Istnienie innych płci jest projekcją umysłu a nie biologii.

A kto twierdzi że istnieją jakieś inne biologiczne płcie? Przecież gej jest mężczyzną a lesbijka jest kobietą. Nie mylisz płci z orientacją seksualną?

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka