zlamas-kutany 13.03.23, 09:00 Europejskim"- Beata Szydło na spędzie PiSiej ferajny... I co by tu jeszcze dodać? Może Reja: „A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzewuski1 Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Parlame 13.03.23, 09:35 I dobrze bo większość jej nie zrozumie i mniejszy wstyd będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 17:56 TAK dobrze to nie jest. Wszyscy mają tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Parlame 13.03.23, 09:52 Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Parlamencie tym bardziej,że nie znam żadnego innego języka a i po polsku mówienie idzie mi kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 10:26 Sendo sprawy,hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Parlame 13.03.23, 12:10 zlamas-kutany napisał: > I co by tu jeszcze dodać? Że to żaden wstyd brylować na europejskich salonach i ani be, ani me. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt-myslacy Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Parlame 13.03.23, 17:02 Głupi nigdy nie wie o tym, że jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
virtualnie Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 18:24 Przemowy w języku własnym na sesjach plenarnych nie są niczym dziwnym. Od tego w PE jest armia tłumaczy. Ale europoseł/posłanka powinni znać przynajmniej jeden popularny język obcy. Oprócz oficjalnych spotkań, jest 3 razy tyle rozmów kuluarowych i rozmaitych lunchów/kolacji gdzie dogaduje się mnóstwo ważnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 18:29 I z kim sie dogadala? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt-myslacy Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 18:34 Ktoś, kto nie zna żadnego języka obcego jest po prostu mało zdolny, lub jak mówią inni jest głupkiem, należą do nich zarówno Szydlo jak i Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 18:34 dunajec1 napisał: > I z kim sie dogadala? I o czym pogada? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Par 13.03.23, 21:55 Andrzej nie wstydzi sie przemawiać po angielsku, tylko dlaczego Kamala Harris skręciła się ze śmiechu? www.youtube.com/watch?v=RfXR40P00wU Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Z Madziarami 14.03.23, 08:09 dunajec1 napisał: > I z kim sie dogadala? Węgierska język , łatwa język Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Z Madziarami 14.03.23, 09:26 No nie wiem zlamas czy madziarski to latwy jezyk, basamawateteremtete. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: "Ja nie wstydzę się mówić po polsku w Parlame 13.03.23, 22:07 parę latek temu niejaki borusewicz przemawiał na jakimś ważnym gremium międzynarodowym. a tam były dni angielski i francuskie. akurat trza było gadać w języku zabojadów. on ani be- ani me. napisali mu przemówienie na kartce FONETYCZNIE. PRZECZYTAŁ. Nikt ze znajuących piękny język moliera ni NIE ZROZUMIAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś