ukos 22.01.26, 11:29 Łaska Pomarańczowego spłynęła na Batyra. Przymilnie się lasił, to ma pochwałę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Ale na kasie siedzi Donek... 22.01.26, 11:45 ukos napisał: > Łaska Pomarańczowego spłynęła na Batyra. Przymilnie się lasił, to ma pochwałę. Ale na kasie siedzi Donek... i moze wysuplac tego miliarda - albo i nie... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Powiedziałbym Putinowi, co myślę :) 22.01.26, 12:02 Po spotkaniu z prezydentem USA stwierdził, że „Zaproszenie dla Polski, dla prezydenta Polski do Rady Pokoju jest dowodem na poważne traktowanie Polski” – powiedział Nawrocki. Uchylił się jednak od odpowiedzi na pytanie, czy rozmawiał z prezydentem Trumpem o Putinie. oko.press/na-zywo/na-zywo-relacja/nawrocki-w-republice-o-spotkaniu-z-trumpem-powiedzialbym-putinowi-co-mysle Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Powiedziałbym Putinowi, co myślę :) 22.01.26, 12:36 Faktycznie tylko 60 państw na świecie Trump poważnie traktuje. Dobre i to dla Polski. Może sądzi że pozostałe państwa nawet cienia szansy nie mają aby wyasygnować ten miliard dolarów na bycie członkami? Pewnie i San Escobar dostałby zaproszenie gdyby tylko miał ten miliard wolny Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Powiedziałbym Putinowi, co myślę :) 25.01.26, 22:31 privus napisał: > Po spotkaniu z prezydentem USA stwierdził, że „Zaproszenie dla Polski, dla prez > ydenta Polski do Rady Pokoju jest dowodem na poważne traktowanie Polski” – powi > edział Nawrocki. Uchylił się jednak od odpowiedzi na pytanie, czy rozmawiał z p > rezydentem Trumpem o Putinie. > To brzmi jak podręcznikowy PR-owy frazes mający przykryć to, czego nie powiedział. „Dowód na poważne traktowanie Polski” – czyli co dokładnie? Zaproszenie do jakiejś „Rady Pokoju” ma być twardym wskaźnikiem znaczenia państwa? To jest retoryka z gatunku: „ktoś nas poklepał po plecach, więc jesteśmy ważni”. Poważne traktowanie mierzy się konkretem: decyzjami, gwarancjami, wspólnymi projektami, pieniędzmi, zobowiązaniami, terminami. A tu dostajemy napompowaną interpretację zaproszenia, bez żadnej treści. Nadmuchany sukces bez pokrycia To jest klasyczne „sprzedawanie atmosfery”: zamiast informacji – podniosłe zdanie o randze Polski. Ma brzmieć dumnie, ale w praktyce jest puste, bo nie wyjaśnia: - kto zaprasza, w jakim trybie, z jakim mandatem, - co Polska realnie zyskuje, - jakie są warunki i konsekwencje. Bez tego to nie „dowód”, tylko opowieść o dowodzie. Unik o Putinie mówi więcej niż odpowiedź Najważniejszy temat (Putin, wojna, bezpieczeństwo regionu) i nagle „uchylenie się”. To wygląda jak świadome omijanie pola minowego: żeby nie narazić się ani jednej stronie, ani drugiej – czyli polityka „żeby nic nie powiedzieć, ale dobrze zabrzmieć”. W efekcie wychodzi: „mamy zaproszenie, więc jesteśmy ważni”, ale gdy pada pytanie o sedno – cisza. Niewygodna logika: jeśli było tak „poważnie”, to czemu tak niejasno? Skoro spotkanie i zaproszenie są rzekomo dowodem powagi, to uniki w kluczowej sprawie robią z tego karykaturę. Poważna polityka to transparentność i priorytety, a nie konferencyjne hasła i omijanie trudnych pytań. W skrócie: to nie jest komunikat państwowy, tylko marketingowa wydmuszka Nawrockiego – dużo patosu o randze Polski, mało treści, a na koniec ucieczka od tematu, który naprawdę sprawdza, czy Nawrocki ma odwagę i kompetencje mówić poważnie. Widzimy - nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Pan pochwalił 22.01.26, 12:17 Serwilizm PiS wobec USA zły ale mega-serwilizm PO wobec niemieckich KOlonizatorów (czy też jak to woli opcja niemiecka, odwiecznych przyjaciół) to już sPOKO😜 Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Pan pochwalił 22.01.26, 12:44 lizanie pomarańczowego rowa, to jest to, smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a zeby ten kolor Ci sie dobrze kojarzyl :) 22.01.26, 12:50 m.c.hrabia napisał: > lizanie pomarańczowego rowa, to jest to, smacznego a zeby ten kolor Ci sie dobrze kojarzyl... - buen apetito! :) www.medme.pl/artykuly/pomarancze-czy-sa-zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Pan pochwalił 22.01.26, 12:57 Zmieszanie pomarańczowego z czerwonym daje wręcz zachwycający kolor cynoberowego szkarłatu. Czyli stare praktyki w najnowszym wydaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ale to juz Prezydent Wojciechowski wiedzial 22.01.26, 13:13 privus napisał: > Zmieszanie pomarańczowego z czerwonym daje wręcz zachwycający kolor cynoberoweg > o szkarłatu. Czyli stare praktyki w najnowszym wydaniu :) . ale to juz Prezydent Wojciechowski wiedzial . x.com/Jan34733995/status/1508383937667776512 Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Pan pochwalił 22.01.26, 18:21 "Smacznego" PO Tworku? Do mnie? Lepiej POpatrz jak robią to co siedzi w głowach tobie POdobnych, smaKOsze pro-niemieccy choćby nawet na tym forum. Ja NIGDY nie upadłem tak nisko i nawet jak zwracałem uwagę, że lepsze od amerykańskich "gwarancji" są konkrety (nie mylić z "KOnkretami" jakimi nabrała lemingów opcja niemiecka:) czyli sprzęt, transfer technologii, włączenie w system rozpoznania satelitarnego etc to NIGDY nie chwaliłem ewentualnego nadmiernego uzalezniania się od USA. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Pan pochwalił 25.01.26, 19:26 Spoko jest wtedy, gdy przywódca największej partii opozycyjnej w Polsce paraduje w czerwonej czapeczce z napisem - Tramp. To jest właśnie serwilizm, lizanie ... i tym podobne zachowania sprowadzające się do wniosku - piz... a nie mąż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Pan pochwalił 26.01.26, 07:18 behemot17-13 napisał: > Spoko jest wtedy, gdy przywódca największej partii opozycyjnej w Polsce paraduj > e w czerwonej czapeczce z napisem - Tramp. To jest właśnie serwilizm, lizanie . > .. i tym podobne zachowania sprowadzające się do wniosku - piz... a nie mąż sta > nu. To jest żenujące. Kaczyński - lider największej partii opozycyjnej w Polsce ma r eprezentować powagę państwa i interes kraju, a nie robić z siebie chodzący billboard cudzej kampanii, paradując w czerwonej czapeczce z napisem „Trump”. To nie jest „gest”, to jest pokaz uległości i mentalności wasala: „zobaczcie, umiem się przypodobać choć w tej czapeczce wyglądam jak infantylny przygłup”. W polityce międzynarodowej takie numery nie budują szacunku — one krzyczą desperacją i kompleksem. To jest autoponiżenie w wersji premium: zamiast podmiotowości mamy cosplay, zamiast strategii mamy gadżet, zamiast męża stanu — człowieka od PR-owych wygłupów. I to ma być poważna alternatywa dla rządzących? Jeśli tak wygląda „lider”, to reszta jest tylko dekoracją. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Pan pochwalił 22.01.26, 15:18 Pan jest dumny z protegowanego. Tak powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Pan pochwalił 22.01.26, 17:47 ukos napisał: > Pan jest dumny z protegowanego. Tak powiedział. Włączył się do sporu o Grenlandie i też chce kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Pan pochwalił 22.01.26, 18:02 Protegowany potrafi się odwdzięczyć... www.facebook.com/reel/3806923432944806 Odpowiedz Link Zgłoś
hordol a tusk się głowi i sam nie wie 22.01.26, 18:02 zgodzić się na trumpową propozycję czy też nie zgodzić? tak zle i tak niedobrze. a w sumie prezydent nie poleci samowolnie do waszyngtonu z kilkunastoma tonami studolaruwuek dla trumpa Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: a tusk się głowi i sam nie wie 23.01.26, 16:50 Przecież nie musi płacić. Ten miliard jest na dożywotnie zasiadanie Nawrockiego w tej radzie. Ewentualnie Trumpa. Teoretycznie na 3 lata jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: a tusk się głowi i sam nie wie 24.01.26, 07:17 stasi1 napisał: > Ten miliard jest na dożywotnie zasiadanie Nawrockiego > w tej radzie. Otóż to - niech więc Nałroky zapłaci z własnej kieszeni‼️ To świetna inwestycja w przyszłość Będzie zasiadał dożywotnio -jako Nałroky 🤣 A podatnicy nie muszą i nie powinni robić takiego prezentu prywatnej osobie No chyba, że jego wyznawcy zasponsorują albo zamożni koledzy z branży Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: a tusk się głowi i sam nie wie 25.01.26, 15:55 To już prędzej koledzy z branży. Swoją drogą to i tak nie pewny interes, ile lat życia ma przed sobą Trump? Zresztą jak już nie będzie prezydentem to i tak raczej nikt z nim nie będzie chciał się spotykać. Nawet Nawrocki. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k czy ja wiem..., - pomysl ma gosc niezly... 25.01.26, 16:10 zeby przerobic strefe Gazy na Las Vegas (za nieswoje pieniadze) postawi tam kopie Trump Tower i po zakonczeniu kadencji Prezydenta bedzie dyrektorem tego burdelu. . www.instagram.com/p/DO9BVDekVtq/ Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: czy ja wiem..., - pomysl ma gosc niezly... 27.01.26, 16:34 Pomysł ma dobry aby wyciągnąć kilka miliardów dolarów. Ciekawe czy tych miliardów oczekiwał tylko od Nawrockiego czy też od innych ? Odpowiedz Link Zgłoś