nieomylny 28.02.05, 22:15 Badania były niepotrzebne wystarczy poprzeglądać to forum od czasu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unitestates co za bredniany bełkot ,,,,,,,,,, 28.02.05, 22:33 " już tylko 4 proc. obwinia Żydów o śmierć Chrystusa." oczywista brednia, wszyscy wiedzą że to Niemcy maczali w tym palce. Odpowiedz Link Zgłoś
john_wayne Żydzi: za wzrost notowań podziękujcie GW i Mich... 01.03.05, 05:18 Nikt tyle nie zrobił dla poróżnienia naszych narodów, jak ten "Żyd Roku". Ciągłe kłamliwe oskarżanie Polaków o wyssany z Adamowego palca antysemityzm zaczyna przynosić owoce. Michnika nie interesuje los Polaków. Niech ktoś znajdzie artykuł o 20% bezrobociu w Polsce. To nie jest problem dla tego osobnika. Bezrobocie na łamach GW nie istnieje. A jeśli już, to jako "towar eksportowy". Natomiast lustracja jest poważnym problemem dla Gazety. A dokładniej próby przeprowadzenia lustracji w Polsce. Boją się jej, jakby wszyscy w GW byli TW! Radio Maryja jest problemem dla Gazety. Łamie jej monopol na nieomylność. Liga też jest problemem dla Gazety, dlatego że nie uznaje autorytetów namaszczonych przez GW i Michnika. Aj waj. Ciężko jest Żydowi udawać goja. Tylko 1100 Żydów w Polsce nie udaje. Czy myślicie, że Michnik jest w tej liczbie? Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Żydzi: za wzrost notowań podziękujcie GW i Mi 01.03.05, 07:25 Bardzo lubię Johna - proponuję abyś w związku ze swymi poglądami - zmienił login. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin zapraszam na forum antypolskie! 01.03.05, 08:09 pisałem to już w trakcie dyskusji o anty"semickich" wlepkach, które można było kupić w sklepie wisły kraków, ale mimo to powtórze: 1. na serwerach wyborczej zostało założone forum antypolskie i jak patrzę od czasu do czasu, ma się całkiem dobrze. wyborcza nie widzi w tym nic złego. 2. co dziwnego, na wyborczej nie znalazłem forum anty"semickiego". dla mnie szok, tyle antysemitów i żadnego forum na wyborczej! mała dygresja: jak to jest, że odgrzewane są badania z 2002 roku (dziś jest 2005, w kwestii przypomnienia :)), że tropiciele wyborczej polują na cieńcienia anty"semityzmu", są jednocześnie ślepi na na inne "anty"? to śmierdzi, śmierdzi okrutnie. chyba czas przejść na dietę złożoną z rzepy. * anty"semityzm" - to mój konik :) do ludów semickich także palestyńczyków, babliończyków, fenicjan itp. wg takich badań w polsce rosna także nastroje antyfenickie... Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_komunistyczna_gadzinowka Definicja antysemityzmu 01.03.05, 09:35 Dawniej bylo tak, ze antysemita zostawal ten, kto nie lubil Zydow. Dzisiaj antysemita jest ten, kogo nie lubi Adam Michnik i inni Zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ANTYPOLONIZM Wyborczej ma się dobrze. 01.03.05, 10:42 Świadczy o tym wynik sondażu Wyborczej. Większość nawet nie zna antysemitów. Michnik do roboty! Klikaj chłopie, a może nabijesz i zmienisz sondaż i wyjdzie, że nienawidzimy Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
szpieg.z.krainy.dreszczowcow PRZCZYTALES MATOLE ARTYKUL??? 01.03.05, 10:44 Cyba nie bo donosze wrazenie ze niczego nie zrozumiales. To nie Michnik baranie robil te badania. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ale jestes chlopskim demagogiem: zupelnie jak... 01.03.05, 09:52 Lepper podpierany Rydzykiem i Jankowskim... Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_komunistyczna_gadzinowka On akurat ma racje... 01.03.05, 09:34 Trzeba miec klapki na oczach, zeby nie widziec, ze Michnik robi wszystko, zeby odrodzic antysemityzm w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Tez to chciałem napisać. 01.03.05, 20:41 Wywleka i drukuje sie jakies paranoiczne teksty ludzi którzy tak duzo przeszli że zatracili juz kontakt z rzeczywistoscią. Przedrukowywano np. jakis tekst w którym autorka (Zydówka) pisała ze w 1945 roku,a wiec po wojnie,bała sie jadąc pociagiem przyznac że jest Żydówką bo "wiadomo czym to groziło " ! Czym groziło i gdzie to było ? Dlaczego nic nie pisze sie (a jezeli pisze to za mało) jaki w czasie wojny był stosunek zagranicznych osrodków syjonistycznych do Żydów europejskich, zwłaszcza tych srodowisk amerykańskich które tyle szumu robiły niedawno, nie oszczedzajc nawet ks.Prymasa Glempa. Emisariusze polskich władz podziemnych m.in. Karski jezdzili ze specjalnymi misjami i co to dało ? Podobno nawet Hitler dawał do zrozumienia że chetnie "sprzeda" Zydów za zywa gotówke. Duzo by o tym pisac, nas sie po prostu prowokuje zebyśmy źle sie o Żydach wypowiadali bo na tym jak tez na holokauscie mozna zbic niezły kapitał polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Tez to chciałem napisać. 02.03.05, 09:06 efg napisał: > Duzo by o tym pisac, nas sie po prostu prowokuje zebyśmy źle sie o Żydach > wypowiadali bo na tym jak tez na holokauscie mozna zbic niezły kapitał polityczny. o to to :) dokładnie o to chodzi. pochodzę z regionu, gdzie było kiedyś mnóstwo żydów, większość zginęła w NIEMIECKICH obozach zagłady, pozostali wyemigrowali zaraz po wojnie. mimo to pamięć o nich jest dalej żywa. przez wiele, wiele lat usłyszałem tylko jedną (dosłownie JEDNĄ) negatywną wypowiedź osoby, którą można by uzanać za anty"semite". duzo ludzi wypowiada się o żydach nawet dość ciepło, ale większość ma ich po prostu gdzieś. czy teraz ja, skoro mam żydów zupełnie gdzieś i nie zamierzam umierać za nich, jestem anty"semitą"? np konflikt izraelsko-palestyński jest mi zupełnie obojętny. czy to już anty"semityzm"? Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Żydzi: za wzrost notowań podziękujcie GW i Mi 01.03.05, 16:28 To jest kliniczny przypadek antysemityzmu. Należy z tym udać się do psychiatry. W Polsce ukazuje się tyle gazet, że nie ma obowiązku czytać GW. Zresztą czytają ją głównie ludzie inteligentni, bo do nich jest ona adresowana. Wieszanie psów na Panu Adamie Michniku i na Gazecie Wyborczej należy do "dobrych obyczajów" ludzi spod wezwania o.Rydzyka i Romana Gertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_komunistyczna_gadzinowka To nie Rydzyk - to wina GW 01.03.05, 09:32 Ja nigdy nie uwazalem siebie za antysemity. Im wiecej czytam GW, tym gorsze mam zdanie o Zydach. Nie ma numeru GW, gdzie nie opisywaliby tych "biednych, skrzywdzonych ludzi". Michnik-manipulator posunal sie nawet do tego, ze Polakow przesladowanych przez Zydow na terenach ZSRR zaczal przedstawiac jako przesladowcow!!! GW obsesyjnie wypisuje brednie na temat Zydow, a to co widzimy to zwyczajna reakcja: im wiecej bzdur w TVP i GW, tym wieksza niechec do Zydow. Brawo Michnik: jeszcze piec lat takiej roboty jak teraz i pojawia sie pierwsze pogromy zydowskie w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
niezyt2 100% poparcia... 01.03.05, 11:54 A jak tworzylem sobie konto na tym forum, to musialem wpisac haslo z okienka. Tym haslem byla "waluta"... zreszta czego sie bylo spodziewac po forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 28.02.05, 22:41 odkad przyjechalem do Kanady (poltora roku temu) staram sie unikac Polakow, bo jak dotad znaczna wiekszosc to antysemici i rasisci!!! Jestem zniesmaczony i wstyd mi cholernie za takie osobniki... Zapewniam, ze nie jest to przypadek odosobniony, bo w Toronto juz kilka razy slyszalem n aprzyklad o polskich skinach... A w Polsce - jesli ktos twierdzi, ze nie spotkal/nie zna antysemity to albo jest hipokryta, albo mieszka w srodku puszczy bialowieskiej. W swietym zadupiu Krakowie i okolicach jest ich mnostwo... Serio, to wstyd byc Polakiem - wszedzie za granica sie ludziom kojarzymy z zabobonnymi, nietolerancyjnymi ksenofobami-katolikami i niestety jest to w duzej mierze prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
unitestates Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 28.02.05, 22:48 normalnie aż mi wstyd że jestem Polakiem, od dziś jak się ktoś zapyta com za jeden to od razu wypale żem żyd, a jak się coś nie będzie gościowi podobało to wyborczą gnoja poszczuje ksenofobem i rasistą nazwę. Tak na marginesie to po cholerę są w słowniku takie słowa jak rasista ksenofob faszysta bandyta złodziej itp. ? Nie wystarczy zwykłe "Polak" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Szczesliwie, nie kazdy Polak to rasusta, tuman, 01.03.05, 01:14 zlodziej i antysemita: to raczej "polaczki" taka gebe Polakom przyprawiaja na Zachodzie i Wschodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
forever.pl Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 02:27 RM produkuje i eksportuje robo-niewolników -- RM.forever . Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 05:19 Dla mnie jest interesujace, ze w Polsce stosunek liczby antysemitow, 12% 38 mln czyli ok. 4 mln do liczby Zydow 1100, jest 4,000:1. Zydzi wiec nie maja zadnej szansy aby zaszkodzic Polakom. Kiedys oprowadzalem po Warszawie dwoje Zydow z Izraela. Wstapilismy rowniez do synagogi. Rabbi, ktory nam pokazywal synagoge powiedzial, ze po wojnie byl tam tylko jeden slub zydowski - ale para mloda przyjechala z Nowego Jorku aby wziac slub w kraju ich rodzicow. Z tego wynika, ze w Polsce nie ma zadnego religijnego Zyda nie liczac rabina, ktory opiekuje sie synagoga. Anysemityzm, jak kazda inna ideologia nienawisci, to smutne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 05:24 Nazywanie przez zydowska prase Oswiecimia polskim obozem zaglady Zydow to jeszcze bardzej smutne. Zapytaj Rabbi co o tym sadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Kolejna antypolska pig, co opowiada bzdory... 28.02.05, 22:51 pig_letus napisał: > odkad przyjechalem do Kanady (poltora roku temu) staram sie unikac Polakow, bo > jak dotad znaczna wiekszosc to antysemici i rasisci!!! Jestem zniesmaczony i > wstyd mi cholernie za takie osobniki... Zapewniam, ze nie jest to przypadek > odosobniony, bo w Toronto juz kilka razy slyszalem n aprzyklad o polskich skina > ch... > Dobrze, ze piszesz, ze slyszales a nie widziales. Bo w przeciwnym razie trzeba by cie namierzyc i podac sprawe do polskiego konsulatu. > A w Polsce - jesli ktos twierdzi, ze nie spotkal/nie zna antysemity to albo jes > t > hipokryta, albo mieszka w srodku puszczy bialowieskiej. W swietym zadupiu > Krakowie i okolicach jest ich mnostwo... Tak tam najwiecej zwolennikow nowej Partii Demokratycznej, ktora jest wybitnie antysemicka... > Serio, to wstyd byc Polakiem - wszedzie za granica sie ludziom kojarzymy z > zabobonnymi, nietolerancyjnymi ksenofobami-katolikami i niestety jest to w duze > j > mierze prawda... Wszedzie, czyli gdzie przyklady prosze? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser straszysz? demokratycznie pewnie? I za co? 28.02.05, 23:23 ze nie widzial wszystkich polskich antysemitow? Poczytaj tutaj na tym forum wypociny antysemickie swoich rodakow, palancie. nie wstyd ci? Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Moich rodakow? 28.02.05, 23:35 A ty z jakiej nacji tchorzu? Z Agorowej? Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus a co ty masz monopol na bycie Polakiem? 01.03.05, 01:32 Nienawidze rasistow i anstysemitow i jestem Polakiem. Nie jestem Katolikiem. I dobrze mi z tym a zaden idiota nie ma prawa zawlaszczac dla siebie okreslenia 'Polak'. I przestan sie czepiac o konkretne przyklady antysemityzmu polskiego w Kanadzie, bo to dziecinada. Przyjedz (o ile oczywiscie nie siedzisz w USA na czarno...) i sam zobacz Odpowiedz Link Zgłoś
aszlej1 Re: a co ty masz monopol na bycie Polakiem? 01.03.05, 05:53 Popieram Letusa! W lipcu 2004 wyjechalem do USA i od tamtej pory staram sie trzymac jak najdalej od Polaczkow :D. To, co tutaj zastalem sprawilo ze zwatpilem we wszystko, lacznie w to, o co walczyli nasi przodkowie. Wsrod Polonii panuje tandeta, zacofanie, rasizm, antysemityzm i wszechobecna zawisc, obludnie ukrywana dzieki przeroznym organizacjom katolickim... W Polsce przez mysl mi nie przeszlo, ze mozna sie wstydzic Polskosci. Odkad tutaj jestem - to uczucie mi towarzyszy caly czas :/ Odpowiedz Link Zgłoś
h.amster Re: a co ty masz monopol na bycie Polakiem? 01.03.05, 15:35 przylaczam sie do przedmowcy - niestety!!! w ciagu ostatnich lat mieszkalam w niemczech, wloszech i teraz w holandii i pochodzenie (i obywatelstwo) polskie zdecydowanie utrudniaja znalezienie pracy, przyjaciol i zdobycie szacunku. a dlaczego? bo trzeba sie niezle postarac zeby przestali o tobie muslec ze jestes len, nierob, kanciarz, domorosly mardala i bez zadnych kwalifikacji, ale za to z pewnoscia katol-fundamentalista i antysemita. ciekawe skad takie opinie mamy niesamowite u innych ludow?... pewnie spisek zydowski, a jaak... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Anglicy są zadowoleni z polskich najemników 01.03.05, 22:04 Wątpię, czy byliby zadowoleni z najazdu hord żydowskich na wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
a47 Re: Anglicy są zadowoleni z polskich najemników 01.03.05, 22:08 davidmorst napisał: > Wątpię, czy byliby zadowoleni z najazdu hord żydowskich na wyspy. Jestes po prostu krtynem Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Polowa to reakcja na twoje prowokacje 01.03.05, 00:08 Antypolonosemito! Pamietaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus gratuluje poziomu 28.02.05, 23:24 wyobraz sobie, ze widzialem polskich antysemitow w Polsce i w Kanadzie. Podtrzymuje swoja teze, a Twoja wypowiedz tylko mnie utwierdza w tym, ze Polacy to jeden z najbardziej nietolerancyjnych narodow jakie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie to daj konkretne przyklady! 28.02.05, 23:37 Szczegolnie apropo polskich skinow w Kanadzie! Gdzie, kiedy i kto ich widzial? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: gratuluje poziomu 01.03.05, 00:09 O... Kandyjczycy sa znani ze swojego poprawnego stsunku do Indian, ich wlasnosci i praw. Znalazl sie cierpiacy za winy Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Poczytaj chocby prase brytyjska. I obejrzyj BBC - 01.03.05, 01:16 dokumenty z Polski. A przeciez media brytyjskie naleza raczej do tych Polakom zyczliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
johndoenj Zydowski anty-Polonizm w Ameryce!!! 01.03.05, 19:24 Jakos GW nabiera wody w usta jak Zydowskie media atakuja Polakow, katolicyzm i wartosci chzescijanske. "Polish jokes" produkowane przez zydowskie media w USA, anty-Polskie wypowiedzi i brednie o "Polskich obazach koncentracyjnych" to chleb powszdni zydowskich mediow. Kiedys Ann Landrs (zydowka pod zmienionym Amerykanskim nazwiskiem) nazwala Jana Pawla II "Polaczkiem, ktory nie ma pojecia o kobietach" Czy byly jakies protesty??? Tylko ze strony Poloniii I Polish American Congress. Jak sie gra "wieczno ofiare" to zawsze zdoby sie polityczne punkty i poparcie! John Doe, Clifton, NJ, USA Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 28.02.05, 23:14 Niestety mam nieprzyjemnośc mieszkać w Krakówku.O ile w wielu miastach Polski możemy mówić o "lokalnym patriotyźmie" o tyle w dawnej stolicy nalezałoby postawy mieszkańców nazwac "lokalnym szowinizmem".Gardza reszta kraju 9a Warszawa w szczególnosci)Wierza ,że sa europejska metropolia jak Wiedeń czy paryz a tak naprawdę to prawicowe zadupie , gdzie faszyści dumnie maszeruja ulicami a pokojowo demonstrujących przeciwników swiatłych rzadów Putina gania po miescie prewencja... Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus w Krakowie jest calkiem spore zaglebie ksenofobii 28.02.05, 23:25 tutaj sie z toba zgodze - ale antysemityzm tez kwitnie - przejdz sie 11 listopada albo 3 maja pod pomnik Grunwaldu to zobaczysz lyse paly z transparentami... Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: w Krakowie jest calkiem spore zaglebie ksenof 28.02.05, 23:35 Kraków z tego co wiem stosunkowo malo krwi oddał za wolność ojczyzny , ale zawsze jest pierwszy do hurra-bogoojczyźnianej bufonady.Ot taka Galicyjska mentalnosc... PS: A wydział historii na UJ to bastion "inteligecji" w Młodziezy Wszechpolskiej.Nic dziwnego ,że brunatni w Krakówku sa tacy silni... Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1604 Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 21:28 pig_letus napisał: > odkad przyjechalem do Kanady (poltora roku temu) staram sie unikac Polakow, bo > jak dotad znaczna wiekszosc to antysemici i rasisci!!! Jestem zniesmaczony i > wstyd mi cholernie za takie osobniki... Zapewniam, ze nie jest to przypadek > odosobniony, bo w Toronto juz kilka razy slyszalem n aprzyklad o polskich skina > ch... > > A w Polsce - jesli ktos twierdzi, ze nie spotkal/nie zna antysemity to albo jes > t > hipokryta, albo mieszka w srodku puszczy bialowieskiej. W swietym zadupiu > Krakowie i okolicach jest ich mnostwo... > Serio, to wstyd byc Polakiem - wszedzie za granica sie ludziom kojarzymy z > zabobonnymi, nietolerancyjnymi ksenofobami-katolikami i niestety jest to w duze > j > mierze prawda... Ja też wstydzę się, że jesteś POLAKIEM. Piszesz bzdury. Super, że wyjechałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Jak popatrzycie na Opolszczyznę to najbardziej zas 28.02.05, 23:05 Jak popatrzycie na Opolszczyznę to najbardziej zaszkodził związek korupcyjny SLD - Mniejszość Niemiecka, zatwierdził prezydent. Inwestorzy omijają to województwo, bezrobocie, nepotyzm. Nie kochają Opolszczyzny za nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill.europy A JAK JEST NAPRAWDĘ? 28.02.05, 23:06 Czy ktos zrobił badania jakiej narodowości sa osoby sprawujące wysokie stanowiska w administracji publicznej i innych instytucjach i organizacjach, istotnych dla funkcjonowania państwa w Polsce, Niemczech, USA etc? Proponuje zbadać, wtedy będziemy wiedzieli kto rządzi! Przecież nic prostszego. Niech Minister Spraw Wewnętrzch p. Rotfeld (nota bene) zrobi takie badania i się okaże jaka narodowość w jakim stopniu ma udział we władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk My wiemy: 90% Anglikow i z 10% Celtow w rzadzie. 01.03.05, 01:21 I jeden Zyd - Goldsmith, prokuratura generalna. Oraz kilku czarnych - z Karaibow. Jeden Zyd zostal wybrany na lidera Konserwatystow, glosami owych. W Labour Anglik pochodzenia irlandzkiego, u Liberalnych Demokratow - Szkot. W mediach moze jest paru Zydow, ale dominuja Anglicy z domieszka Irlandczykow Independent); zaczynaja sie tez pojawiac swietni czarni, tez z Karaibow (McDonald, Trisha) oraz Muzulmanie. Bywaja i Polacy, ale graja drugie skrzypce, wypadaja sporo gorzej od czarnych. JAK ci to pasuje do koncepcji zdominowania swiata przez ZYDOW? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Sa w City, w biurach doradczych, w sadach 02.03.05, 21:14 Nie potrzebuja urzedowych stolkow. ________________________________________________________________________________ Antysemityzm? Mowienie prawdy o Morelu, Zambrowskim, Bergmanie czy Michniku jest antysemityzmem? Czy tylko przypominaniem naszej historii? Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 W tym sęk ze rozpinanie rozporków nie wystarczy 02.03.05, 18:33 Ludzie dajcie sobie luz. Zgnoicie wszystko i wszystkich. Sa źli i dobrzy Żydzi, Polacy, Niemcy, Francuzi, Rosjanie....itp. Teria spiskowa - pozal sie Boze. p[oczytajcie o Macierewiczu,chiał budowc cos bardziej swińskiego niz PRON. Dlatego aby błyszczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Efekt propagandy..... 28.02.05, 23:08 Od Dmowskiego poczawszy , poprzez Gomółke , na Giertychu skonczywszy....A wszystko przy wydatnym wsparciu Kościoła kat. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Efekt propagandy..... 28.02.05, 23:15 Ja sadze, ze to raczej efekt propagandy GW i tym podobnych srodowisk, ktore znajduja antysemityzm nawet tam gdzie go nie ma. Przegiecie w jakakolwiek strone rodzi po prostu reakcje. Nie mozna rowniez zapominac o tym co sie dzieje w Izraelu. W sumie jakby na to nie spojrzec dzis Palestynczycy sa prezentowani jako gnebieni, a gnebia Zydzi. A gnebicieli nikt nie lubi .. Nie wypowiadam sie do istoty konfliktu bo to juz zamienia sie w konflikt o miedze sprzed 100 lat, o ktora do dzis zabijaja sie potomkowie owczesnych adwersarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus ta... propoganda, ulubione slowo idiotow 28.02.05, 23:21 jak tylko ktos cos sie odwazy powiedziec o antysemityzmie w Polsce, to zaraz setki ochotnikow bronia 'honoru' Polski itd., a przy okazji pada argument 'bo w Izraelu...' i broni sie Palestynczykow. Co ciekawe jak sie pisze o Arabach to jakos entuzjazm piszacych spada... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 28.02.05, 23:32 Jak ktoś tylko odważy się powiedzieć 'Żyd' w Polsce, to zaraz setki ochotników bronią 'honoru' Izraela itd., a przy okazji padają 'argumenty': "Bo w małych wsiach stare babcie słuchjące RM to mówią, że to Żydzi zabili Chrystusa", "każdy Polak wyssał antysemityzm z mlekiem matki", "Polacy mordowali Żydów" i broni się wszystkich Żydów. Co ciekawe jak sie pisze o żydowskich stalinowskich mordercach, czy wydających swoich braci podczas okupacji to jakoś entuzjazm piszących spada... chociaż nie nie spada, wtedy wracamy do standardowego --> antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 28.02.05, 23:51 Co ciekawe jak sie pisze o > żydowskich stalinowskich mordercach, czy wydających swoich braci podczas > okupacji to jakoś entuzjazm piszących spada Typowe endeckie kłamstwa.Wśród Stalinowców byli Ukraincy (Chruszczow) , gruzini (Beria) , Polacy (Wasilewska) ,Ormian (Mikojan) i przedstawiciele innych nacji a jak zwykle wszyscy pisza tyklo o żydach...Kiedy w Rosji zawiązał sie spisek na zycie Cara (nie pamietam nawet , którego) to wśród szerokiej rzeszy spiskowców było tylko kilku Zydów , po nieudany, zamachu propaganda całą odpowiedzialnoscia obarczyła własnie ową zydowską mniejszość PS:Popularność komunizmu wsrod zydów brał się z faktu że (teoretycznie ) nie odwoływał się do nienawisci na tle rasowym czy etnicznym.W dobie szalejacego nazizmu oczywistością był fakt , ze Żydzi wybrali ideologię o przeciwnej orientacji.. PSS:zabawne , ze w naszej swiadomosci Żyd jawi się zarówno , jako wielki kapitalista wykupujacy wszystko w koło , a zarazem jako twardogłowy komunista.ece od głuoty opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 28.02.05, 23:57 > Typowe endeckie kłamstwa. Niesamowity jesteś :-))) To są oczywiście endeckie kłamstwa, natomiast Twoje wypociny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21136541&a=21139872 i inne kalumnie rzucane przez 'GW' i reszte lewackiej hołoty, jak np. AKowcy mordujący Żydów to oczywiście najszczersza prawda. Punkij sie w swój pusty wybiórczy łepek. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 01.03.05, 00:04 Ja myslałem ,ze to w kazdym podręczniku do historii pisza... Nie masz ani kultury ani nawet podtawowego wyksztalcenia... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 01.03.05, 00:10 > Ja myslałem ,ze to w kazdym podręczniku do historii pisza... W Izraelu? Bardzo możliwe. > Nie masz ani kultury ani nawet podtawowego wyksztalcenia... O tak, tak, ziew... dyskutant to niekulturalny głupek ergo nie warto z nim rozmawiać. Tak należy zakończyć rozmowe z kimś niewygodnym. Guru Michnik dobrze Cie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 01.03.05, 17:51 > > Ja myslałem ,ze to w kazdym podręczniku do historii pisza... > > W Izraelu? Bardzo możliwe. Specjalnie dla Ciebie wytargałem z dna szafy bardzo popularny wsród kandydatów na studia podręcznik prof. Andrzeja Garlickiego - dziekana wydziały Historii UW.Oczywiscie są bardziej szczegółowe publikacje i zachęcam Cię jako osobę zainteresowana tematem do zapoznania się z częscią z nich... > O tak, tak, ziew... dyskutant to niekulturalny głupek ergo nie warto z nim > rozmawiać. Tak należy zakończyć rozmowe z kimś niewygodnym. Guru Michnik dobrze > > Cie nauczył. "Punkij sie w swój pusty wybiórczy łepek." To tutaj pokazałes brak szacunku dla rozmówcy i zwykle chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 01.03.05, 19:55 > Specjalnie dla Ciebie wytargałem z dna szafy bardzo popularny wsród kandydatów > na studia podręcznik prof. Andrzeja Garlickiego - dziekana wydziały Historii > UW.Oczywiscie są bardziej szczegółowe publikacje i zachęcam Cię jako osobę > zainteresowana tematem do zapoznania się z częscią z nich... Pan profesor jak rozumiem pisze o AKowcach i milionach Polaków mordujących Żydów? Bo pan szatek wykazał się świętym oburzeniem, że ponoć _tylko_ o Żydach się mówi apropo stalinowców (i zaczął wymieniać inne nacje, niewiadomo po co bo nikt nie mówił, że tylko Żydzi) jednocześnie 'radośnie' pisząc o polskim antysemityzmie i samych przykładach jak to Polacy zgodnie i masowo mordowali Żydów (łącznie z jakimiś teoriami spiskowymi). Także panie szatek swoje wyobrażenia i stereotypy to sachowaj pan dla siebie, bo na razie jest pan na poziomie: "Każdy Polak to pijak, a każdy pijak to złodziej" z jednoczesnym: "Ale przecież nie każdy Żyd to był komuch". > "Punkij sie w swój pusty > wybiórczy łepek." To tutaj pokazałes brak szacunku dla rozmówcy i zwykle > chamstwo... Przepraszam ale jak ktoś wykazuje się tak jawną beszczelnością i wybiórczym postrzeganiem wg. swojego uznania, to mi sie po prostu nóż w kieszeni otwiera (tak wiem jestem zoologicznym antysemitą...) z jednoczesny słodkim udawaniem idioty w stylu: "Od Dmowskiego poczawszy , poprzez Gomółke , na Giertychu skonczywszy....A wszystko przy wydatnym wsparciu Kościoła kat." Także mam dla pana panie szatek, marny prowokatorze tylko jedno staropolskie pozdrowienie: "Spier... pan". Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 02.03.05, 14:28 > Pan profesor jak rozumiem pisze o AKowcach i milionach Polaków mordujących > Żydów? Bo pan szatek wykazał się świętym oburzeniem, że ponoć _tylko_ o Żydach > się mówi apropo stalinowców (i zaczął wymieniać inne nacje, niewiadomo po co bo > > nikt nie mówił, że tylko Żydzi) jednocześnie 'radośnie' pisząc o polskim > antysemityzmie i samych przykładach jak to Polacy zgodnie i masowo mordowali > Żydów (łącznie z jakimiś teoriami spiskowymi). Widac ze kolega cierpi na chorobę toczącą wielu polaków - ANALFABETYZM PRAKTYCZNY.Nie wiem , gdzie w tekście napisałem o "zgodnych" czy "masowych" mordach dokonywanych przez "miliony" Polaków.Z tego co pamietam słowo "AK" w moich postach nie padło ani razu.Jesli się mylę , to prosze o wklejenie stosownego linku na dowód Twoich tez.Ja tylko napisałem , że ruch jawnie antysemicki katolicko-nacjonalistyczny zgrupowany wokół cieszył się ogromnym poparciem w społeczeństwie.Być może było to po prostu nastepstwo 123 lat niewoli , jednak fakt pozostaje faktem. Na dowód swoich wywodów proponuje zapoznać się z literaturą wydawnictwa "Ostoja" które rozpowszechnia dzieła "klasyków" ruchu narodowego od Dmowskiego poczawszy na Romanie Giertychu skonczywszy. oto przykładowy link (praca Jędrzeja Giertycha - ucznia Dmowskiego i dziadka Romka) www.poczytaj.pl/?sesja=5581435573&akcja=czytaj_wiecej&ksiazka=5365 A oto inne linki www.bastion.krakow.pl/index.php?nr=2&id=76 www.bastion.krakow.pl/index.php?nr=2&id=290 możesz pogmerac w internecie i pozamawiać wiecej:) Jak sam widzisz ksiażeczki w wiekszości kosztuja grosze. > Także mam dla pana panie szatek, marny prowokatorze tylko jedno staropolskie > pozdrowienie: "Spier... pan". Wiesz kolego ja wyznaję niepopularna teorię mówiącą o tym ,że ten kraj upadł z powodu chamstwa , pieniactwa , buty i nieumiejętnosci dyskutowania i dochodzenia do konsensusu jego obywalteli.Obrażasz mnie , gdyż w swoim egocentryźmie uważasz , że masz rację obiektywną , której żaden argument żadnego "lewackiego idioty" nie jest w stanie obalić.Ja przyjmuje do wiadomosci , że moge się mylic i jak tyklo MERYTORYCZNIE udowodnisz mi mój błąd ,przyznam Ci rację.Proponuje zakonczyc ten watek , gdyz nie wnosi on nic do naszej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
faworit666 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 01.03.05, 10:43 szatek100 napisał: > Co ciekawe jak sie pisze o > > żydowskich stalinowskich mordercach, czy wydających swoich braci podczas > > okupacji to jakoś entuzjazm piszących spada > > Typowe endeckie kłamstwa.Wśród Stalinowców byli Ukraincy (Chruszczow) , gruzini > > (Beria) , Polacy (Wasilewska) ,Ormian (Mikojan) i przedstawiciele innych nacji > a jak zwykle wszyscy pisza tyklo o żydach...Kiedy w Rosji zawiązał sie spisek > na zycie Cara (nie pamietam nawet , którego) to wśród szerokiej rzeszy > spiskowców było tylko kilku Zydów , po nieudany, zamachu propaganda całą > odpowiedzialnoscia obarczyła własnie ową zydowską mniejszość > > PS:Popularność komunizmu wsrod zydów brał się z faktu że (teoretycznie ) nie > odwoływał się do nienawisci na tle rasowym czy etnicznym.W dobie szalejacego > nazizmu oczywistością był fakt , ze Żydzi wybrali ideologię o przeciwnej > orientacji.. > > PSS:zabawne , ze w naszej swiadomosci Żyd jawi się zarówno , jako wielki > kapitalista wykupujacy wszystko w koło , a zarazem jako twardogłowy > komunista.ece od głuoty opadaja... Dla twoiej wiedzy. Przeczytaj choc "Ludzi bezdomnych" a dowiesz się że wśród żydów mieszkających w Polsce byli i bogaci i biedni . Więc mogą się jawic na dwa sposoby .A jak poczytasz o Lenie wolińskiej to dowiesz się czym się kierowali stalinowscy bandyci żydowskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: ta... antysemityzm, ulubione słowo kretynów 01.03.05, 17:55 > Dla twoiej wiedzy. Przeczytaj choc "Ludzi bezdomnych" a dowiesz się że wśród > żydów mieszkających w Polsce byli i bogaci i biedni . Więc mogą się jawic na > dwa sposoby .A jak poczytasz o Lenie wolińskiej to dowiesz się czym się > kierowali stalinowscy bandyci żydowskiego pochodzenia. Och ja cały czas do tego zmierzam .Wsród Żydów byli ludzie bogaci , biedni , konserwaywni , liberalni , porządni i nieporządni.jak w kazdej grupie etnicznej.Nie da się ich ujmowac jedna miara , jak czynia to endecy.W polsce mówimy o "zydach komunistach" czy "zydach kapitalistach".W niemczech mówi się o "polakach pijakach" i "polakach złodziejach".Jesteś pijakiem lub złodziejem? Ja nie bardzo... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Nie pierdz tyle 28.02.05, 23:59 Kiedy dostane konkrety z Kanady oszolomie z GW? Ps. Nie dostane ich nigdy, bo to tylko kreacja tzw. polskiego antysemityzmu. To czesc tej ostatniej histerii ktora ma sluzyc ukryciu prawdy. I odwroceniu uwagi od tego co jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus no jak juz sam sobie odpowiadasz... 01.03.05, 01:39 Tobie to nawet jakby szdjecia pokazac to i tak nie uwierzysz. Lepiej poczytaj troche skoro ci zalezy na dowodach. Niewinnie zakladam, ze znasz angielski... www.bnaibrith.ca/publications/audit1996/audit1996-06.html Polecam zwlaszcza sekcje 'Polish skinheads' - to o polskich idiotach antysemitacch w Kanadzie rzecz jasna.... Odpowiedz Link Zgłoś
henryad ''ANTYSEMITYZM'' kolejna PROWOKACJA ... 02.03.05, 07:08 Jeden z twórców żydowskiego komunizmu J.Stalin(Jewgashvili, po gruzińsku syn Zyda) za drugim ''wybitnym'' żydo-komunistą i oprawcą Trockim stosował metody permanentnej rewolucji. Na czym miały one polegać? Otóż chodziło o prowokowanie i wywoływanie obciążających wydarzeń wobec przeciwników politycznych aby można tymi zdarzeniami manipulować według własnego ułożonego scenariusza. Takie rozwiniencie diabelskiej metody: najpierw kuszenie ofiary, a gdy ta ofiara uległa następną fazą jest jej okarżenie a natępnie jej maksymalne uwikłanie i zniewolenie. Tak postępuje diabeł w przeciwieństwie do Boga, Jezusa Chrystusa, który jest naszym wyzwolicielem. Np Stalin wyprodukowaŁ 19 sztucznych pogromów żydowskich na terenie Polski (m im Kielce powieszono 11 Polaków bez sądu) aby zastraszyć Zydów ''antysemityzmem'' i zmusić ich do wyjazdu do Palestyny aby po II wojnie światowej tworzyli tam Izrael. Jednocześnie aby łatwiej przekonać opinię światową o konieczności powstania Izraela. Stalin powołał w tym celu cały departament w randze ministerstwa do wszelkiego wsparia tej idei wraz militarną, szkoleniową i szpiegowską. (brytyjski historyk Norman Davies) Z NkWD+KGB do MoSSAdu. Mossad postępuje tymi samymi metodami. Założył Hamas, organizuje terroryzm wsród Arabów przeciw Zydom aby bardziej nimi sterować i oskarżać wygodnie do ich Zydowskich celów, żadnych skrupułów nawet wobec rodzimej ludności żydowskiej. Podobny charakter działań MOSSAdu stosuje się wobec ludności Polskiej w Kanadzie i w Stanach Zjednoczonych. Cel nieustanne oskarżanie i produkowanie obciążających wydarżeń. Są natomiast uczciwi Zydzi tzw Torah Jews, którzy znając działalność tych Zydów- Komuno-Syjonistów i neokonserwatystów na swoich Websites ostrzegają cały świat przed tymi ''Zydami'' Twierdzą, że ci evil Jews (diabelscy-zli Zydzi) ukradli im nazwę Zydzi. Twierdzą, że oni są rakiem dla prawdziwego Zyda. Plakatują na ulicach NY, że nigdy nie uznają tego państwa Zła Izrael. Uważają, że Syjonizm=Nazizm. W swoich książkach ostrzegają szczególnie Polaków przed tymi evil Jewish manipulacjami ''antysemityzmem'' i prowokacjami.(Norman Finkelstein ''Holocaust Industry'' można zamówić na amazon.com) Idąc na google.com wpiszcie Torah Jews aby znaleźć ich strony internetowe. Ostrzegali Busha (przed tymi evil Jews i ich metodami), ale Bush jest zbyt tępy aby coś z tego zrozumieć. Jest proroctwo proroka Zachariasza(w Starym Testamencie) rozdział 13, które mówi, że przed ponownym przyjściem Jezusa Chrystusa 2/3 żydowskiej populacji ma zginąć. Dwa razy większy Holocaust niż za Hitlera, przed którym Zydzi-komuniści(Trocki, Stalin Kaganowicz, Dzierżyński/zyd który kupił to nazwisko o nazwisku Rufin ) w Rosji na Ukrainie wymordowali o jeden milion chrześcijan więcej niż Hitler wymordował wszystkich ludzi w II wojnie światowej). Nic się nie dzieje bez woli Boga, nawet wróbel nie spada z dachu, jak powiedział w NT Jezus Chrystus. Jezus Chrystus do nich mówił: dlaczego Mnie chcecie zabić, Mnie który mówi wam Prawdę? Dlatego, że waszym Ojcem jest Diabeł i wypełniacie porządliwości waszego Ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
faworit666 Re: ta... propoganda, ulubione slowo idiotow 01.03.05, 10:35 W UE były badania które pokazały że 60% europejczyków uważa Izrael za największe zagrożenie dla pokoju.W EU jest dużo więcej ataków na żydów niż w Polsce . Po drugie w samym Wrocławiu gmina żydowska liczy 5000 osób .Więc jak czytam palantów którzy wstydzą się byc Polakami to wiem skąd biorą przykład. Nie wiem czy wiecie że prazesem Śląska Wrocław w piłce i koszykówce jest pochodzenia żydowskiego i nic się nie dzieje a kibole to chyba największe antysemici . Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Efekt propagandy..... 28.02.05, 23:42 To popatrz sobie , jakie poparcie miała przed wojną jawnie antysemicka endecja.poczytaj o gettcie ławkowym i bojkocie sklepów żydówskich.Zwróć uwagę na zabójstwo "zydowskiego prezydenta "Gabriela Narutowicza - 1922r.Przyjrzyj sie materiałom historycznym o tym jak Polacy pomagali Niemcom mordowac Żydów w Jedwabem i innych miejscowosciach (ostatni wielki pogrom o ile dobrze pamiętam miał miejsce w Zabrzu w 46r.-na Niemców nie mozna juz zwalic winy).A moze wiesz cos o hasle Gomółki z marca 68r "syjonisci do syjonu"? Obcokrajowcy przyjezdzajacy do Polski zwracają uwagę , ze slowo "Żyd" budzi w polakach niezrozumiałe emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz No wiesz, Bergman, Michnik, Zambrowski... 01.03.05, 00:40 Oni takich bohaterow i oprawcow nie mieli. Ich nie trzymali za pysk i nie rozstrzeliawali za patriotyzm. Mam ndzieje, ze IPN i prof.Paczkowski nie sa uznawane za antysemitow (biorac pod uwage a moze przede wszystkim pochodzenie prof.Kieresa) Zeby dyskutowac trzeba miec wiedze. www.republika.pl/mbp_x/html/zydziwub.html Wszelkie odniesienia do spraw narodowosciowych, a szczegolnie do procentowego udzialu mniejszosci narodowych w aparacie bezpieczenstwa publicznego w PRL w latach 1944-1956 budza ogromne emocje i wywoluja kontrowersje. Miedzy pogladami skrajnymi (typu: UB = Zydzi czy tez - w UB nie bylo Zydow) wyroznic mozna wiele wersji posrednich, ktorych podstawowym mankamentem jest fakt, iz dotychczas nie prowadzono takich badan w sposob gwarantujacy obiektywizm uzyskanych wynikow. Co wiecej, nie bylo klimatu dla takich badan. Ich podjecie spotkaloby sie natychmiast ze strony osob przewrazliwionych z zarzutem "antysemityzmu". Cos sie jednak zmienia. Dowodem tego jest spotkanie w Zydowskim Instytucie Historycznym na powyzszy temat... Prelekcja prof. Andrzeja Paczkowskiego w Zydowskim Instytucie Historycznym na temat: "Zydzi w UB" (12 kwietnia 1995 r.) nie zostala naglosniona przez media, ponadto odbyla sie w godzinach rannych, dlatego zapewne frekwencja byla niewielka, a dyskusja krotka i powierzchowna. Samo spotkanie pokazalo jednak, iz nawet na tematy uwazane za kontrowersyjne, czy wstydliwe, dyskutowac mozna spokojnie, w dodatku w gronie sluchaczy skladajacym sie m.in. z bylych funkcjonariuszy. Prof. Paczkowski, przy oczywistych w tego typu badaniach zastrzezeniach metodologicznych (prelegent uznal m.in., iz kryteria uznania kogos za Zyda sa "niejasne"), stwierdzil, iz w latach 1944-1956, na 447 osob w centrali resortu bezpieczenstwa publicznego, pelniacych funkcje kierownicze (od naczelnika wydzialu wzwyz), bylo 131 Zydow. Daje to lacznie ponad 29% Zydow na stanowiskach kierowniczych w MBP! Inny wiarygodny historyk, Andrzej K. Kunert w wypowiedzi dla "Gazety Wyborczej" (z 24-25 kwietnia 1992 r.) stwierdzil: "Panuje opinia, ze bezpieka, informacja wojskowa, prokuratura, sadownictwo byly pelne Zydow. To jest opinia calkowicie falszywa - statystycznie w sadownictwie, bezpiece i informacji nie bylo wiecej niz 10 proc. Polakow pochodzenia zydowskiego". Ale 10% calej populacji komunistycznego aparatu terroru i represji, przy udziale ludnosci pochodzenia zydowskiego nie siegajacym wowczas nawet 1% ludnosci w Polsce, to jednak liczba, ktora robi wrazenie i podwaza calkowicie te opinie, ktore neguja udzial Zydow w bezpiece: a 29% Zydow na stanowiskach kierowniczych to fakt, dajacy podstawy do twierdzenia, iz wspolrzadzili oni tym aparatem. Skad sie wziela "zydokomuna" Alina Grabowska napisala zas w paryskiej "Kulturze" (nr 12/267 z 1969 r.), iz: "W pierwszych latach powojennych (a nawet i pozniej) znakomita, niestety, wiekszosc pracownikow UB stanowili Zydzi (...)". Druga liczba, podana przez prof. Paczkowskiego, dotyczyla czlonkow przedwojennych formacji komunistycznych (Komunistycznej Partii Polski, Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, Komunistycznej Partii Zachodniej Bialorusi, Komunistycznego Zwiazku Mlodziezy itp.). Otoz na owych 447 wysokich funkcjonariuszy bezpieki az 94 osoby, czyli 21% nalezalo przed wojna do nielegalnych struktur komunistycznych, dzialajacych w II RP. Wg stwierdzenia prof. Paczkowskiego, prawie wszyscy Zydzi w bezpiece byli przed wojna czlonkami KPP, KPZU, KPZB, KZM i ich przybudowek. Stad, wg niego, wzielo sie okreslenie "zydokomuna". Prelegent stwierdzil jednoczesnie, iz sa to jedyne dane liczbowe, ktorymi rozporzadza. Zaczerpnal je glownie z poufnego, czy tez tajnego opracowania Biura "C" Ministerstwa Spraw Wewnetrznych, wydanego w 1978 r., zatytuowanego: "Aparat Bezpieczenstwa w PRL w latach 1944-1976". Zawiera ono noty biograficzne funkcjonariuszy aparatu bezpieczenstwa, sporzadzone na podstawie ich akt personalnych, w tym wlasnych zyciorysow. Co ciekawe, wiekszosc Zydow w bezpiece wykazywala pochodznie "drobnoburzuazyjne", co tez wobec dokonujacej sie rzekomo "rewolucji proletariatu", ktora miala byc skierowana przeciw "burzuazji", stawia te rewolucje w nieco krzywym zwierciadle. Przypomina to slawne powiedzenie z tamych lat, na temat koniaku, ktory byl niegdys w ruchu komunistycznym symbolem kapitalizmu. Otoz koniak stal sie "napojem klasy robotniczej, spozywanym ustami jej przywodcow". Celem bezpieki nie bylo rutynowe w takiej sluzbie gromadzenie i przetwarzanie informacji. Nie byla to bowiem sluzba normalna, powolana do ochrony panstwa jako takiego. Wg naukowcow zajmujacych sie tym resortem profesjonalnie (A. Paczkowskiego i G. Jakubowskiego), "celem jego dzialania [byla] "obrona i utrwalanie wladzy ludowej". Byla to instytucja calkowicie zideologizowana (...) i poslugujaca sie - rowniez na uzytek wewnetrzny i operacyjny - jezykiem ideologii. Rzecz jasna komunistycznej". Pomocnicy rewolucji Dzieje ruchu komunistycznego przed wojna nie sa doglebnie zbadane. Dotychczasowe publikacje na ten temat to na ogol politgramota, przyodziana w szaty "naukowe", ale czasami mozna w nich znalezc interesujace dane. Ze zrozumialych wzgledow pomijano w nich zestawienia statystyczne, dotyczace spraw narodowosciowych. Skad zatem wzial sie stereotyp "zydokomuny"? W 1936 r. wladze KPP sporzadzily pisemny raport na temat sytuacji organizacyjnej. Wynika z niego, iz po postulowanych zmianach skladu narodowosciowego i socjalnego we wladzach organizacji komunistycznych, w centralnych wladzach KPP, liczacych 15 osob, bylo 8 Zydow i 7 Polakow. Na 15 sekretarzy komitetow okregowych, 8 bylo pochodzenia zydowskiego, a 7 polskiego. W styczniu 1936 r. na 30 czlonkow i zastepcow czlonkow KC KPP bylo 15 Polakow, 12 Zydow, 2 Ukraincow i 1 Bialorusin, a razem z KC KPZB (ale bez zastepcow czlonkow KC) na 52 osoby bylo 21 Zydow, 17 Polakow, 8 Bialorusinow, 5 Ukraincow i 1 Litwin. W "aktywie centralnym" bylo 53% Zydow, w aparacie wydawnicym 75%, w Miedzynarodowej Organizacji Pomocy Rewolucjonistom 90%, a w "aparacie technicznym" Sekretariatu Krajowego 100% (przy czym "aparat techniczny" nie oznaczal, wbrew pozorom, funkcji mniej waznych - byli to np. kurierzy do moskiewskiej centrali, lacznicy itp., ktorzy trzymali nici organizacyjne struktur komunistycznych w swych rekach). Rownie wysoki byl udzial Zydow w strukturach terenowych KPP. W okregu radomskim w 1932 r. bylo ich 37%, w okregu kieleckim ponad 54%. W strukturach mlodziezowych zas bylo ich jeszcze wiecej: w sierpniu 1930 r. w skali calego kraju w Zwiazku Mlodziezy Komunistycznej Polacy stanowili zaledwie 20%, Zydzi 50%, a Bialorusini i Ukraincy 30%. Autor jednej z monografii regionalnych KPP, wydanej w 1994 r. stwierdzil, iz "z uplywem czasu zwiekszal sie udzial mlodziezy zydowskiej w KZMP [Komunistycznym Zwiazku Mlodziezy Polskiej], w niektorych osrodkach stanowila ona prawie 100%". To oni wlasnie w znacznym stopniu ksztaltowali wojenne oblicze ruchu komunistycznego w kraju podczas okupacji, odbudowywanego na polecenie Stalina od 1942 r. (w postaci tzw. Polskiej Partii Robotniczej), a takze w Moskwie. Koncentracja w sluzbach specjalnych Wg prof. Paczkowskiego aparat bezpieczenstwa byl pierwszym czlonem nowego rezimu, budowanym calkowicie od podstaw. O ile w innych dziedzinach kompartia nastawiona byla poczatkowo raczej na kontrolowanie i dozorowanie przedwojennych fachowcow (w przemysle, szkolnictwie, wojsku, nawet w administracji), brakowalo jej bowiem oddanych czlonkow PPR, ktorymi mozna bylo ich zastapic, to do bezpieki i innych tajnych sluzb kierowano przede wszystkim "swoich". A ktoz mogl byc bardziej za takiego uznany, niz przedwojenny czlonek KPP i jej przybudowek? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 mój sąsiad powiedział do mnie: "Ty żydzie" 28.02.05, 23:18 Jak powiedziałem, że pożycze mu 1000 zł na oprocentowanie 33 w skali miesiąca... czy on już jest antysemitą, czy nie? PS. Ale kupuje codziennie w kiosku 'GW' to chyba nie antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus ales ty dowcipny 28.02.05, 23:30 tak tak, usmiac sie mozna - nie wiem tylko jaki miales zamiar? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 dowcipny to jest ten artykuł 28.02.05, 23:33 Ja chciałem tylko dorównać poziomem, chociaż wiem, że takiego poziomu absurdu, kretynizmu i manipulanctwa niestety nigdy nie osiągne :( Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus smieszny to ty jestes 28.02.05, 23:29 Twoj pseudonim wskazuje, ze wierzysz w Sad Ostateczny. Juz widze, jak sie pchasz do kolejki z 'niewinnymi'. Ale Pan widzie twoja milosc blizniego i cie osadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszb [...] 28.02.05, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszb Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 28.02.05, 23:45 Na dodatek wystarczy poczytac antypolskie wypowiedzi na tym forum. To nie pisza Polacy. Polskojezyczni zydzi prowokuja i jatrza, sztucznie stwarzajac anytsemityzm. Zaden z narodow na swiecie nie obraza sie o krytyke, ale sprobuj powiedziec cokolwiek na zyda, a juz obwolaja cie antysemita po wsze czasy. Ladnie to sobie wykombinowaliscie zydlaczki..... Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 00:54 nieźle schizujesz;-) zarzucasz 'polskojęzycznym żydom' sztuczne stwarzanie antysemityzmu, po czym cokolwiek obelżywie wspominasz o "żydłaczkach". przypomina mi to tezę i antytezę z rejsu;-)) bierzesz leki? pamiętaj o nawrotach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Czy ty juz sie leczysz? JAKA "polonofobia"? Ze 01.03.05, 01:29 polski cham to zajadly antysemita (tradycyjny)? Toz to od stuleci calemu swiatu wiadomo; zreszta to nie polska, ale CHAMSKA specjalnosc: klasy najnizsze, najciemniejsze, najmniej wyksztalcone w calej Europie "chlubia sie" antysemityzmem - bo czuja sie lepsi, majac kogos do kopania, tragiczne nieudaczniki;) Szkoda tylko, ze w Polsce CHAM MA GLOS i robi reszcie rodakow taka pieska reklame... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Jerzy Urban jest żydem. 28.02.05, 23:59 W mniemaniu tej Gazety jestem antysemitą! To co oni tu piszą to jakis absurd... nie ma wazniejszych rzeczy niz stopniowanie antysemityzmu...dosc juz tego zydolenia...to przypominanie o Zydach jest denerwujące.. Ale dzieki Gazecie przynajmniej wiem kim jestem. Popieram LPR, słucham RM, jestem endekiem wiec muszę byc antysemitą :D Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Nie do wiary 01.03.05, 00:11 ze na swiecie jest jeszcze taka ciemnota, ktora obwinia Zydow za Jezusa, no nie do pojecia, przeciez nawet nie ma dowodow, ze Jezus naprawde byl tym za kogo uwaza go kosciol katolicki. Jezus byl przeciez tez Zydem i krolem zydowskim. A reszta, antysemitow, to ludzie bez tradycji / wiara mojzeszowa ma przeszlo 5000 lat / i raczej przegrani zyciowo, gdzie wszedzie widza spiski. Antysemityzm polski jest pochodna stanu Panstwa i polityki okolopolskiego zagrozenia, ktos musi byc za to odpowiedzialny. No kto, to wiadomo, spisek Mossadu, Szaron, Michnik, Gomulka, Gierek... Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Oj jaki jestem poprawny politycznie zlywasyl! 01.03.05, 00:23 Ciemnota Polska i ja dobry Zyd wasyl! Ile was tam kreci ta spirale w GW? Ps. Mam bardzo bliskich znajomych pochodzenia semickiego i oni coraz bardziej sie brzydza tym co wy w GW robicie smrody. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Zenujacy , zaklamany artykul GW 01.03.05, 00:12 Poczytaj sobie inne gazety niz GW. Ze 2 lata temu w Polityce byl raoprt na temat liczebnosci mniejszosci preroznych w Polsce. Liczba osob pochodzenia zydowskiego szacowana byla na 180 tysiecy. Wieksza niz np.Ukraincow, Tatarow czy Bialorusinow. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Zenujacy , zaklamany artykul GW 01.03.05, 03:39 180 tys. to jednak lekka przesada. 15 tys. to jest max. z tego 10 tys. nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: Ze aż pokusze sie o cytaty: 01.03.05, 00:35 "Z perspektywy lat coraz bardziej widoczna będzie rola Adama Michnika jako tego, który zrobił niebywale wiele dla sprowokowania antyżydowskości w Polsce przez swój fanatyzm i jawne prowokacje, haniebne ataki na polską historię (w stylu ataku Cichego na Powstanie Warszawskie). Nikt bardziej niż Michnik nie przyczynił się do utrudnienia autentycznego dialogu polsko-żydowskiego, on sam jest jego widocznym przeciwstawieniem. Osobiście dużo bardziej wierzę w możliwość dialogu z Szymonem Wiesenthalem niż Michnikiem." J.R.Nowak "Żyd współczesny nie może żyć bez antysemityzmu. Jeśli gdzieś nie istnieje, on go stworzy". Laureat literackiej nagrody Nobla z 1978 roku pisarz pochodzenia żydowskiego - Jsaac Bashevis Singer. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Wiele spraw musi byc wyjasnionych 01.03.05, 00:45 Dla dobra Zydow i Polakow w Polsce, ale nie da sie tego zalatwic przedstawianiem Polakow jako antysemitow. Mozna powiedziec ruski duren, arabski glupek, niemiecka szuja, choc to niepowprawne niekulturalne i chamskie. Ale na okreslenie zydowski wszyscy maja jedno slow - antysemicki. A jak Fracuzi oddawli krew Palsetynczykom bombardowanym przez Zydow Ramallah to tez byli antysemitami? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Wiele spraw musi byc wyjasnionych 01.03.05, 03:49 Mozna powiedziec ruski duren, arabski glupek, niemiecka szuja, choc to > niepowprawne niekulturalne i chamskie. Ale na okreslenie zydowski wszyscy maja > > jedno slow - antysemicki. Bo jest jedna przyczyna. nigdy epitety pod adresem Rosjan, Arabow, Niemcow nie przerodzily sie w cos wiekszego przeciwko nim i zawsze oznaczalo tylko epitet, a nie np. izolacje ze spoleczenstwa, szykany czy pogromy (one byly zanim powstal komunizm). ale zwroc uwage, ze gdy o Arabach mowia z pogarda niektore srodowiska w Niemczech jest to odbierane jednoznacznie jako rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: masz fascynujące zródło mądrości;-) 01.03.05, 00:48 nowak to ten dyżurny historyk-faszysta od rydzyka? www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 00:50 wypowiedzi na tym forum wskazuja jednoznacznie, ze problem istnieje, niemniej: "Krzemiński pytał: czy Żydzi mają zbyt duży wpływ na życie społeczne i gospodarcze, ilu w Polsce jest polityków żydowskiego pochodzenia, jaki jest wpływ Żydów na media i jak badani oceniają wpływy Żydów w świecie. Okazało się, że osób, które twierdząco odpowiadają na te pytania, było w 2002 r. więcej niż w 1992." Nie wiem jakim cudem na pytanie z gatunku "jaki", "jak oceniasz" mozna odpowiedziec twierdząco badz przeczaco. Ja chcialbym jednak poznac brzmienie tych pytan i jak klasyfikowane byly odpowiedzi. Bo z tego, ze ktos uwaza, ze Zydzi maja duzy wplyw na media, wcale nie oznacza, ze uwazaja ze to zle czy jakies nadzwyczajne, a podejrzewam (bo jest to dosc powszechne), ze taka odpowiedz byla klasyfikowana jako antysemicka (nie wiem czemu niby). Znam Zydow, ktorzy uwazaja, ze Zydzi maja ogromny wplyw na nauke (bo maja i ja sie z nimi zgadzam). Czy to znaczy, ze sa (i ja jestem) antysemitami? ja tak nie uwazam. antysemityzm zaczyna sie tam, gdzie sie mowi, ze Zydzi dlatego ze sa Zydami szkodza, itd. Stwierdzenie, ze maja wplyw na polityke nie jest antysemickie (bo Zydzi w przeciwienstwie do wielu ludzi sa swiadomi politycznie i chodza do wyborow wszedzie na swiecie). Mowienie, ze ten wplyw jest szkodliwy bo zydowski (czy budowanie jakis koncepcji opartych na zasadzie "bo to Zydzi"), jest antysemickie. moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 01:04 Pod warunkiem, ze Zydzi dzialaj w sposob jawny. Dlatego szanuje Wildsteina, Rotfelda, ale juz mniej osoby udajace zasymilowane i ukrywajace sie za polskimi nazwiskami. Zauwaz, ze w wiekszosci krajow pozostawali przy swoich nazwiskach, ale nie w Europie Sodkowo-wschodniej. Pomysl na zmiane nazwisk zydowskich na slowianskie byl szatanskim pomyslem Stalina. A co mowic jesli Zydzi szkodzili? Udawc, ze tak nie bylo. Zamazac karty historii. Mowic, ze to byli UB-ecy a nie zydzi. Gdzie zaczac oklamywac samych siebie w swoim kraju, zeby nie urazic przybyszow? Mamy oszukiwac swoich obywateli? Ze Berman czy Zambrowski byli Polakami? Mamy zamiklknac w sprawie mordow Ukraincow na Polakach na Wolyniu, bo moga sie obrazic? Mamy sciskac sie z Niemcami i falszowac historie, wydajac jakies bzdurne oswiadczenia o nazizmie? Gdzie jest granica? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 03:28 wiesz, czesto zmiana nazwiska zwiazana jest np. z mieszanym malzenstwem. Zydzi zaczeli zmieniac nazwiska urzedowo tez duzo przed Stalinem. A bylo to spowodowane u niektorych obawami przed nietolerancja. Zydzi byli w UB (nie wiem, moze nawet wiekszosc oficerow w UB na poczatku to byli Zydzi - choc nie za bardzo w to wierze). Ale na pewno i to wiadomo wiekszosc Zydow nie byla ani w UB ani nie popierala komunizmu (zarowno przed jak i w czasie wojny - dla nich czystki na wschodzie byly takim samym koszmarem jak dla Polakow). Komunisci mordowali wszystkich przeciwnikow - bez wzgledu na narodowosc. nie podoba mi sie tez twoje rozgraniczenie na swoich i przybyszow. Polacy tez wedrowali i przesuwali sie po ziemiach w Europie Srodkowo-Wschodniej. Jesli ktos urodzil sie w danym kraju jest jego obywatelem i ma takie sama prawa i obowiazki. Teraz na Ukrainie w okregu Zytomierskim gubernatorem zostal Polak, ale on ma dzialac jak Ukrainiec a nie jak Polak. Nie chodzi o oklamywanie samych siebie. Ale nie mozna mowic, ze Zydzi szkodzili, bo byli w UB a nie mowic, Polacy tez szkodzili, bo tez byli w UB. Nie mamy zamilknac w sprawie mordow Ukraincow na Polakach na Wolyniu, ale powinnismy przynajmniej poznac motywy ich dzialania (z reszta mysle, ten temat akurat zostanie rozwiazany wkrotce. no chyba, ze tobie chodzi o permanetne wyciaganie tego, na co ja sie nie zgadzam. wiedziec i pamietac owszem, ale nie uzywac jako wiecznego argumentu). Co do Niemcow: oczywiscie trzeba pamietac, ze to Niemcy stowrzyly nazizm i to one sa razem z ZSRR wspolodpowiedzialne za II wojne, ale nie moze byc tez tak, ze obecne pokolenie Niemcow (nie mowie o noenazistach) ma zyc jako nazisci. Polacy tez nie sa bez skazy (no to zestawienie przy Niemcach z lat 30 dosc niefortunne, ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi). Jednak przez iles set lat nie potrafilismy dostrzec w Ukraincach narodu i aspiracji niepodleglosciowych na Ukrainie (i to uwazam za nasz polityczny blad). Wielu jest Zydow zasymilowanych, majacych polskie nazwiska, ale sie za nimi nieukrywajacych, oni sa po prostu porzadnymi obywatelami Rzeczpospolitej. (nazwiska jak juz pisalem maja po mezach, ojcach, albo po prostu zmienili w obawie przed nietolerancja - ona jednak istniala, chocby getta lawkowe; wielu zmienilo nazwiska z powodow politycznych po wojnie - np. Jasienica, ale nie z powodu sympatii czy wspierania komunizmu, wielu po 1968 - Szewinska zlikwidowala panienski czlon - Kirszensztein). Znam tez Zydowke mieszkajaca w Izraelu (ponad 80 lat), ktora mowi po polsku piekniej niz polowa Polakow i wzrusza sie bo mowi, ze to jej jezyk ojczysty i ze zawsze takim zostanie, bo ona sie w Polsce wychowala. I Warszawe wspomina pieknie. Znam Ukraincow, ktorzy wiem, ze sa moimi przyjaciolmi o od ktorych dowiedzialem sie o smierci Jana Nowaka Jezioranskiego. Mysle, ze powinnismy gruntownie przbudowac nasze wspolne relacje tu wlasnie w Europie Srodkowschodniej, gdzie razem mieszalo sie tyle narodow. Rozni ludzie byli w kazdym narodzie i rozne prady braly w roznych okresach gore. To nie znaczy, ze nalezy je wymazac z pamieci, nie. Ale wina nie mozna obarczac wszystkich jak leci. Poza tym znow wracajac do Zydow. Co maja wspolnego ci mieszkajacy w Europie Srodkowo-Wschodniej, z tymi z USA a ci z tymi z Izraela? Nic. wielu nie lubi siebie na wzajem nie mniej niz niektorzy tu na forum ich wszystkich. I to tez jest idiotyczne (tyle, ze nie ma watka obelg od innego narodu). Odpowiedz Link Zgłoś
fpytkeziomal [...] 01.03.05, 03:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 07:19 > wiesz, czesto zmiana nazwiska zwiazana jest np. z mieszanym malzenstwem. Zydzi Wiem, ale to tylko niewielki procebt. Zydzi nie tolerowali malzenstw mieszanych. Na tym polegal problem braku asymilacji nie tylko w POLSCE. w WIELU PANSTWACH NA SWIECIE. > Zydzi byli w UB (nie wiem, moze nawet wiekszosc oficerow w UB na poczatku to > byli Zydzi - choc nie za bardzo w to wierze). Masz to na gorze. Wystapienie Paczkowskiego. > nie podoba mi sie tez twoje rozgraniczenie na swoich i przybyszow. Polacy tez > wedrowali i przesuwali sie po ziemiach w Europie Srodkowo-Wschodniej. Jesli > ktos urodzil sie w danym kraju jest jego obywatelem i ma takie sama prawa i > obowiazki. Teraz na Ukrainie w okregu Zytomierskim gubernatorem zostal Polak, > ale on ma dzialac jak Ukrainiec a nie jak Polak. Dla dobrea Ukraina, nawet nie mam cienia watpliwosci. > > Nie chodzi o oklamywanie samych siebie. Ale nie mozna mowic, ze Zydzi > szkodzili, bo byli w UB a nie mowic, Polacy tez szkodzili, bo tez byli w UB. > Nie mamy zamilknac w sprawie mordow Ukraincow na Polakach na Wolyniu, ale > powinnismy przynajmniej poznac motywy ich dzialania (z reszta mysle, ten temat > akurat zostanie rozwiazany wkrotce. no chyba, ze tobie chodzi o permanetne > wyciaganie tego, na co ja sie nie zgadzam. wiedziec i pamietac owszem, ale nie > uzywac jako wiecznego argumentu). Tzn. jak Pamietac? > Co do Niemcow: oczywiscie trzeba pamietac, ze to Niemcy stowrzyly nazizm i to > one sa razem z ZSRR wspolodpowiedzialne za II wojne, ale nie moze byc tez tak, > ze obecne pokolenie Niemcow (nie mowie o noenazistach) ma zyc jako nazisci. > Polacy tez nie sa bez skazy (no to zestawienie przy Niemcach z lat 30 dosc > niefortunne, ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi). Jednak przez iles set > lat nie potrafilismy dostrzec w Ukraincach narodu i aspiracji > niepodleglosciowych na Ukrainie (i to uwazam za nasz polityczny blad). > > Wielu jest Zydow zasymilowanych, majacych polskie nazwiska, ale sie za nimi > nieukrywajacych, oni sa po prostu porzadnymi obywatelami Rzeczpospolitej. > (nazwiska jak juz pisalem maja po mezach, ojcach, albo po prostu zmienili w > obawie przed nietolerancja - ona jednak istniala, chocby getta lawkowe; wielu > zmienilo nazwiska z powodow politycznych po wojnie - np. Jasienica, ale nie z > powodu sympatii czy wspierania komunizmu, wielu po 1968 - Szewinska > zlikwidowala panienski czlon - Kirszensztein). > Znam tez Zydowke mieszkajaca w Izraelu (ponad 80 lat), ktora mowi po polsku > piekniej niz polowa Polakow i wzrusza sie bo mowi, ze to jej jezyk ojczysty i > ze zawsze takim zostanie, bo ona sie w Polsce wychowala. I Warszawe wspomina > pieknie. > > Znam Ukraincow, ktorzy wiem, ze sa moimi przyjaciolmi o od ktorych dowiedzialem > > sie o smierci Jana Nowaka Jezioranskiego. > > Mysle, ze powinnismy gruntownie przbudowac nasze wspolne relacje tu wlasnie w > Europie Srodkowschodniej, gdzie razem mieszalo sie tyle narodow. Rozni ludzie > byli w kazdym narodzie i rozne prady braly w roznych okresach gore. To nie > znaczy, ze nalezy je wymazac z pamieci, nie. Ale wina nie mozna obarczac > wszystkich jak leci. Taki pseudo poprawnopolityczny ton dorpowadzi do tego, co maja Niemcy z azylanatmi. Problem zydwoski w Polsce poleagl na tym, ze oni utrzymywali przez wieki calkowita odrebnosc kulturowa. Niemcom sie nie udalo, Holendryzy wtoplili sie w polska spolecznosc, a niezasymilowani Zydzi zawsze kaleczyli nasz jezyk, podkreslali odrebnolsc kulturowa, nie umieli zaakceptowac tego, ze moga byc Polakami. Spora czesc zydow przed wojna w malych miasteczkach nie umiala poprawnie mowic po polsku. > Poza tym znow wracajac do Zydow. Co maja wspolnego ci mieszkajacy w Europie > Srodkowo-Wschodniej, z tymi z USA a ci z tymi z Izraela? Nic. wielu nie lubi > siebie na wzajem nie mniej niz niektorzy tu na forum ich wszystkich. I to tez > jest idiotyczne (tyle, ze nie ma watka obelg od innego narodu). NIc. I w ogole mnie to nie interesuje, jakie sa relacje miedzy zydamik. Intersuje mnie jak sie zachowuja w Polsce, co mowia o Polakach, jak traktuja nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisany Re: Polski antysemityzm ma się dobrze - bzdura!!!! 01.03.05, 18:07 Drogi "niezapowiedzialny" - wspaniale, madre. BRAWO!!!!!!!!! Podpisuje sie nogami i rekami. Aby bylo wiecej jak Ty Polakow - bedzie nam lepiej w naszej kochanej Polsce. Co my Polacy chcemy od Zydow, ktorzy mieszkaja w Polsce. SA TO TACY SAMI POLACY jak ci "czysciokrwiowi" (przynajmniej tak im sie wydaje, ze sa czystej krwi Polakami). A tak to naprawde nalezy spokojnie podejsc do sprawy, Polacy maja dziwna "wade" nazywac kazdego Zydem, nie zagladajac mu przed tem do spodni!!!! Te wszystkie bzdury, ze zabili Chrystusa, ze ....ze .....ze ......!!! Polecam wszystkim interesujacy site: www.aish.com, "The Big Six - Are They Causes or Excuses?" 1.Economics - Nienawidzimy Zydow bo posiadaja wiecej "wealth and power" 2.Narod Wybrany : Nie nawidzimy Zydow, poniewaz arogancko twierdza ze "are the chosen people" 3.Scapegoat: Nienawidzimy Zydowbo "Jews are a convenient group to single out and blame for our troublesé 4. Deicide: Nienawidzimy Zydow poniewaz "they killed Jesus" 5. Outsiders: Nie nawidzimy Zydow bo "because the are different than us" 6. Racia Theory: Nie nawidzimy Zydow poniewaz ' they are inferior race". Proponuje, wspolnie z aish.com przeegzaminowac te szesc frekwentnych "przypadkow" i zastanowic sie czy sa one prawdziwymi przypadkami czy zas pretekstami. Za grzech popelniony przez Adama i Ewe Pan Bog zastosowal zbiorowa odpowiedzialnosc!!!!!!!!! Moze, wzorujac sie na Francji - Sejm Polski wyda odpowiednie USTAWY o walce z antysemityzmem i karami za antysemityzm. Z jednym sie nie zgadzam z "niezapowiedzialnym" - Niemcy nazisci i hitlerowcy. Dla mnie zawsze zoatana mordercami i zdania nie zmienie. Co do Ukraincow - tez nie dalabym grosza za ich "czyste rece". Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 09:30 Na terenach guberni rosyjskich Żydzi przyjmowali nazwiska od właścicieli ziemskich, na terenach których mieszkali, bądź też nadawano im nazwiska od nazw miejscowości, w których mieszkali lub np nazw miesięcy, pór roku. Na ziemiach austirackch lub pruskich były to nazwiska od kamieni, metali szlachetnych, drzew - Apfelbaum, Silberstein, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
langston CZY KRYTYKA ZYDOW TO ANTYSEMITYZ???? 01.03.05, 01:15 Czy jesli powiem ze: 1)Zydzi w bardzo wielu przypadkach byli winni przesladowaniom, denuncjacjom i smierci wielu Polakow na kresach po zajaciu ich przez armie czerwona. To fakt niezaprzeczalny. 2)Terror UB w duzej mierze oparty byl na Zydach. (Naczelny rabin Warszawy i Lodzi przyzanal ze Zydzi powinni za to przeprosic Polakow) ...CZY JESTEM ANTYSEMITOM. BO NIE JESTEM! Goraco polecam artykul z Reczpospolitej: Antypolonizm-Antysemityzm "Salon krzywych luster" www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050212/plus_minus_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: CZY KRYTYKA ZYDOW TO ANTYSEMITYZ???? 01.03.05, 01:21 Zaczekaj chwile, to sie przekonasz. Juz ukulam na potrzeby tego forum wlasne okreslenie Antypolonosemita (Zyd nienawidzacy Polakow). To jakas zwarta grupa - rodzinka Morela moze? W kolko Polacy sa antysemitami, faszystami, oszolomami... Ja wiem, ze to forum Wybiorczej, ale sa jakies granice obrazania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: CZY KRYTYKA ZYDOW TO ANTYSEMITYZ???? 01.03.05, 03:53 nie wiem dlaczego zakladasz, ze ci ludzie w ogole maja jakis zwiazek z Zydami. jest takie pojecie funkcjonujace wsrod Zydow: samonienawidzacy_sie_Zyd. Mysle, ze ono dotyczy wszystkich narodow. a wlasnie przez stawianie takich tez a priori, co zlego o nas to na pewno Zydzi, bo oni nam szkodza, jest antysemityzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz NIc z tego... 01.03.05, 07:05 Napisalam antypolonosemita! Zydz nienawidzacy Polakow. I Jak widac z rozwinietego watku bylam bardziej przewidujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk TAK, TO ANTYSEMITYZM. ALE NIE JEST NIM 01.03.05, 01:33 KRYTYKA TEGO CZY INNEGO ZYDA: GENERALIZOWANIE NA CALY NAROD CZYNI Z CIEBIE RASISTE(ANTYSEMITE). W TYM PROBLEM, TLUKU, NIE ZAS W KRYTYCE! I tak nie jestem antysemita mowiac, ze Jerzy Urban to cyniczny S.O.B; robiacy gruba forse na przywarach Polakow. Ale bede antysemita twierdzac, ze Zydzi to cyniczne takie syny. Pojal, czy klonica poprawic? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: TAK, TO ANTYSEMITYZM. ALE NIE JEST NIM 01.03.05, 01:44 Jasne masz racje!! Z tego samego powodu nie mozna powiedziec ze Polacy to antysemici. A taka propagande uprawia GW. Jak widac po na twoim przykladzie-z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja twierdze tylko, ze POLACZKI to CHAMY, a 01.03.05, 01:51 kazdy cham - bez wzgledu na nacje - to ANTYSEMITA: przeczytaj moje posty chocby na tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
faworit666 Re: Ja twierdze tylko, ze POLACZKI to CHAMY, a 01.03.05, 11:56 kropekuk napisał: > kazdy cham - bez wzgledu na nacje - to ANTYSEMITA: przeczytaj moje posty chocby > > na tym watku. Jak czytam takie teksty to zaczynm lubic konia Romana.A poważnie czy ty kiedyś coś dobrego widziałeś w Polsce , czy tylko masz żal że ci nie staje bo polki "są brzydkie" .Ale co tam poprawiaj swoje ego to wolny kraj . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo OK, to ja tez zglaszam akces do tej antysemickiej 01.03.05, 01:20 kliki, ktora podstepnie, acz systematycznie podkopuje fundamenty naszej mlodej, tolerancyjnej demokracji. A czynie to z chrzescijanskiej litosci dla tego tytulowanego biedaka Krzeminskiego, ktory to nieborak cala swa ponadprzecietna (w co watpic nie smiem) inteligencje, caly swoj czas i sume sil witalnych poswieca na wylapywanie i ewidencjonowanie tych ludzkich hien buchajacych nienawiscia do biednych, Bogu ducha winnych Judejczykow (choc nie zawsze trafia - pamietacie jak Wolka przepraszal?:). Wierze, ze w ten sposob przynajmniej w minimalnym stopniu uwiarygodnie ten jego ultrawiarygodny research i namawiam do tego innych - moze wtedy prof. Krzeminski uwierzy w koncu w te swoje cyferki i procenty konkludujac tym samym, ze cel jego naukowej pracy zostal osiagniety, genetyczny antysemityzm Lachow ponad watpliwosc udowodniony, wlasciwa mu pozycja w histriozofii i socjologii zapewniona, i ze mozna juz spokojnie spoczac sie na zasluzonych laurach, ewentualnie podjac jakis inny, niemniej zajmujacy i rownie peryferyjny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo PS. Test dla nieswiadomych swych krwiozerczych 01.03.05, 01:32 instynktow;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19185605&a=19185605 Odpowiedz Link Zgłoś
canadol A co to antysemityzm nowoczesny? 01.03.05, 01:20 Znow maca i mieszaja!!!! A co to znow za stwor: antysemityzm nowoczesny????? Czy to nie czasem chca pod to podciagnac antysyjonizm. Bo terazniejsza niechec do zydow, bierze sie nie z jakiegos rasizmu, czy "bo zabili Chrystusa". Bierze sie z przeciwstawienia wlasnie tej rasistowskiej polityki syjonistow. Odpowiedz Link Zgłoś
w0man29 Re: A co to antysemityzm nowoczesny? 01.03.05, 01:26 A pamiętacie nową rozszerzoną definicję antysemityzmu wg. Moshe Kacawa wypowiedzianą w Warszawie w czasie obchodów 60-tej rocznicy powstania w getcie ?? .. Teraz antysemityzmem jest również: działanie na szkodę państwa Israel oraz krytyka jego polityki .. Chyba pod to podpadamy .. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A co to antysemityzm nowoczesny? 01.03.05, 03:57 nie sadze, ze mowil o krytyce panstwa. ale dzialanie na jego szkode jest antysemityzmem. podobnie jak dzialanie na szkode Polski jest antypolonizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A ty o czym i o kim, frustracie nieszczesny? Tak 01.03.05, 01:23 cie GW w dupe szczypie? A wystarczy NIE CZYTAC!!! I nie zagladac na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ra88 naciagane brednie te tzw. badania. 01.03.05, 01:26 Komus bardzo widac zalezy na podtrzymywaniu religii anstysemityzmu,ktora niektorym jest bardzo na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 01:35 Antysemitami nie są: Niemcy gdzie neonaziści podpalają synagogi Francuzi gdzie dewastuje się kirkuty Rosjanie gdzie na ulicach bije się ludzi wychodzących z synagog .. Antysemitami jesteśmy my - dlaczego ??? Bo tylko Żydzi mają monopol na jego definicję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus polecam wszystkim - strona po angielsku 01.03.05, 01:42 www.bnaibrith.ca/publications/audit1996/audit1996-06.html Jak ktos nie wierzy, ze Polacy sa antysemitami nawet za granica to bardzo polecam sekcje 'Polish skinheads' Smutne ale prawdziwe, choc zawodowi antysemici i tak sie zaraz rozedra i nie uwierza... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk TO polecasz? To przejrzyj to - to czysty NAZIZM, 01.03.05, 01:49 takze i polski: www.skrewdriver.net/worldindex.html Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus Re: TO polecasz? To przejrzyj to - to czysty NAZI 01.03.05, 01:58 tak, bo mnie niektorzy oskarzali o to, ze sobie wymyuslam polskich antysemitow w Kanadzie... A to twoje, to obawiam sie niektorzy odbiora opacznie i jeszcze sie beda dopytywac o adresy... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk W Polsce adres prosty: ABW, ul. Rakowiecka 2a 01.03.05, 02:16 Warszawa ;)Juz zreszta paru z tych aniolkow dotad zdjeli w calej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Tu byl tekst o prowokacji 01.03.05, 12:13 pig letusa Powoluje sie strony o polskim antysemityzmie na stronach z zydowskiego portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz [...] 01.03.05, 01:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus po pierwsze to naucz sie kultury 01.03.05, 02:01 a jak ci sie link nie podoba to nie czytaj albo sobie poszukaj innego, tyle, ze dla takiego opetanego tropiciela Zydow jak ty to pewnie kazda strona jest zydowska albo krypto-zydowska nie mam dla takich dobrych ludzi jak ty czasu Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz [...] 01.03.05, 02:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz [...] 01.03.05, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz [...] 01.03.05, 12:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 04:02 Antysemitami nie są: > Niemcy gdzie neonaziści podpalają synagogi > Francuzi gdzie dewastuje się kirkuty > Rosjanie gdzie na ulicach bije się ludzi wychodzących z synagog .. Sa tak uwazani, wierz mi. Ale to nie zmienia faktu, ze u nas problem tez istnieje. Z braku Zydow jest raczej werbalny. Ale w Warszawie pobito Zydowke za to ze jest Zydowka, we Wroclawiu notorycznie wokol synagogi i gminy zydowskiej pojawiaja sie namalowane swastyki i hitlerowskie hasla. to jest normalne?? w dniu smierci Jana Nowaka Jezioranskiego na tablicy biura poselskiego jednej z poslanek wymalowano gwiazde dawida a cala tablice pokreslono. ja tej pani nie lubie, ale to jest powod do ocen polityka??? Odpowiedz Link Zgłoś
pig_letus i jeszcze jeden raport o polskich antysemitach: 01.03.05, 01:47 www.bnaibrith.ca/publications/audit1999/audit1999-00.html Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: i jeszcze jeden raport o polskich antysemitac 01.03.05, 02:01 Pogielo Cie? Ty srulu jeden. Strone o plskim antysemiztyzmie wziales ze stron zydowskich? www.bnaibrith.ca/publications/ Jak manipulujemy to na calego. Tu sobie zobacz antysemitow ze swiata (sa tez z Polski), a jak bedziesz chcial zdjecia z terytoriow okupowanych to Ci tez podesle link. www.palestyna.pl/index.php?idpage=10329724193d91e8835aebf I postudiuj sobie jeszcze biogradie Morela. Prowokatorze. Powalcz o prawa indian do ich ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jak osiagniesz jego IQ, to zrozumiesz. Przy twoim 01.03.05, 01:52 90IQ nawet sie ci nie da tego wytlumaczyc, prostaczku Bozy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Tez Cie witam Kropa. A moze by tak o nienawisci 01.03.05, 01:59 w UK?:) LONDON – It may sometimes seem that British Jews display upper lips as stiff as their non-Jewish countrymen's, preferring to suffer quietly or downplay prejudice directed against them. But new official statistics have revealed that anti-Semitic incidents in Britain have reached new heights. According to the Community Security Trust, the body that monitors threats to British Jewry, a total of 532 anti-Semitic incidents were recorded last year, marking a 42 percent increase from 2003. The figures include a 323% rise in anti-Semitic threats, with an all-time high of 93 such incidents last year, compared with 22 in 2003. There was also a 54% increase in assaults, with 83 attacks recorded last year, including four in which the victim's life was endangered. Britain has historically been a generally tolerant and calm society, but in recent years life has become more uncomfortable for the country's 290,000 Jews, most of whom live in London. "Violent assaults increased disproportionately," said the trust's director of communications, Michael Whine. "This increase is extremely alarming. The transfer of tensions in the Middle East to the streets of Britain has resulted in an unprecedented level of anti-Semitic incidents." (za Jerusalem Post) Odpowiedz Link Zgłoś
jukot Re: Polski antysemityzm ma się dobrze 01.03.05, 02:05 ....widocznie badacz nie slucha Radia Maryja....stad jego opinia. Odpowiedz Link Zgłoś