quark7 07.06.05, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darekwu Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatrzyman 07.06.05, 12:05 ia Modrzejewskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najważnie 07.06.05, 12:11 jsze... Podejrzewam, że gdyby powstała komisja sejmowa d/s na przykład korupcji w polskiej piłce i roman by w niej zasiadał pierwszym jego ruchem byłoby wezwanie Kwaśniewskiej albo Kwasniewskiego, no i oczywiście zazadanie z IPNu wszystkich teczek , które mogą sie przydać w przyszłości.... Szkoda, że nie mogę wprost napisać co o nim myślę, bo to sie do sądu by kwalifikowało.... Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najw 07.06.05, 12:23 to, ze giertych jest szuja, ktora wykorzystuja kazda okazje do gry na swoja kozysc , nie zmienia faktu, iz kwasek i szaza to para zlodzieji... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najw 07.06.05, 12:27 skipper_ napisał: nie zmienia faktu, iz kwasek i szaza to para zlodzieji... Od Giertych to asłyszałeś ?? Czy od jakiegoś Macierewicza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najw 07.06.05, 13:03 tylko podziwiac ,wierny do konca ,wbrew faktom i logice Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:05 Ale wśród polityków.... Czy Ty nie widzisz co oni wyprawiają....?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:13 widze i czesto szlak mnie trafia ,ale co to ma wspólnego z rozwalaniem komisji ,oni sa tacy jak caly parlament z niego przeciez wyszli ,to ponoc elita wsród polityków ,od dawna mówie zmienmy klase polityczna ,zmienmy cale panstwo ,aby nie bylo takich afer ,ale i takich upolitycznionych komisji, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:15 m15 napisał: > widze i czesto szlak mnie trafia ,ale co to ma wspólnego z rozwalaniem > komisji ,oni sa tacy jak caly parlament z niego przeciez wyszli ,to ponoc elita > > wsród polityków ,od dawna mówie zmienmy klase polityczna ,zmienmy cale > panstwo ,aby nie bylo takich afer ,ale i takich upolitycznionych komisji, Niestety , zawsze znajdzie się jakiś Kaczor.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:21 mangold napisał: > m15 napisał: > > > widze i czesto szlak mnie trafia ,ale co to ma wspólnego z rozwalaniem > > komisji ,oni sa tacy jak caly parlament z niego przeciez wyszli ,to ponoc > elita > > > > wsród polityków ,od dawna mówie zmienmy klase polityczna ,zmienmy cale > > panstwo ,aby nie bylo takich afer ,ale i takich upolitycznionych komisji, > > > Niestety , zawsze znajdzie się jakiś Kaczor.. .. tu sie róznimy ,moim zdaniem pis naprawi panstwo ,twoim zdaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:26 > tu sie róznimy ,moim zdaniem pis naprawi panstwo ,twoim zdaniem ? Podaj, proszę, jeden przykład, że oni potrafią cokolwiek poprawić/naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:28 PiS wprowadzi półfaszyzm a'la Piłsudski.... tutaj zacytuję Kazimierza Kutza, weź sobie do serca te słowa : " Z czasem niektórych się idealizuje, jak Piłsudskiego czy Gierka, ale to skutek naturalnej właściwości ludzkiej pamięci, w której zło umyka szybciej niż dobro. Piłsudski miał szczęście, bo udało mu się zrealizować mit niepodległościowy. Zaś wszystkie jego wady i fatalne dokonania stały się mało istotne: zamach majowy, likwidacja instytucji demokratycznych, Brześć, Bereza Kartuska, BBWR, pułkownikowska klika, antysemityzm, bieda czy zacofanie cywilizacyjne to też jego dzieło. Był charyzmatyczny i stało za nim wojsko, ale ukształtowany w zaborze rosyjskim miał demokrację w Polsce za niestosowność, bo jej nie rozumiał. Ponadto wschodnia granica nie była limitowana międzynarodowymi uchwałami, dlatego go nęciła. Dlatego prowadził na niej wojny. Granicę zachodnią zostawił łaskawemu losowi. Potem był zamach wojskowy, który kosztował 379 istnień ludzkich, później twierdza brzeska, w której osadził przywódców opozycji parlamentarnej i skazał wyrokami. A w 1934 roku w Berezie Kartuskiej uruchomiono obóz dla więźniów politycznych. Ten polski półfaszyzm realizowany był w imię sanacji moralnej społeczeństwa.Dziś najdalej idącym hasłem wyborczym jest rewolucyjna odnowa moralna lansowana pod patronatem i w kulcie Józefa Piłsudskiego. Ponieważ niepodległość mamy, wolność także mamy, wojna nam nie grozi, myślę zatem, że idzie o nawiązanie do tradycji piłsudczykowskich w sprawach wewnętrznych - jego pozamachowych form realizacji i konsekwencji politycznych. Oczywiście mechaniczne przenoszenie tamtych doświadczeń jest absurdalne, bo kalkomania w historii jest niemożliwa, ale idzie o sprawy fundamentalne dla demokracji......" Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:35 mangold napisał: > PiS wprowadzi półfaszyzm a'la Piłsudski.... tutaj zacytuję Kazimierza Kutza, we > ź > sobie do serca te słowa : > " Z czasem niektórych się idealizuje, jak Piłsudskiego czy Gierka, ale to skute > k > naturalnej właściwości ludzkiej pamięci, w której zło umyka szybciej niż dobro. > Piłsudski miał szczęście, bo udało mu się zrealizować mit niepodległościowy. Za > ś > wszystkie jego wady i fatalne dokonania stały się mało istotne: zamach majowy, > likwidacja instytucji demokratycznych, Brześć, Bereza Kartuska, BBWR, > pułkownikowska klika, antysemityzm, bieda czy zacofanie cywilizacyjne to też > jego dzieło. Był charyzmatyczny i stało za nim wojsko, ale ukształtowany w > zaborze rosyjskim miał demokrację w Polsce za niestosowność, bo jej nie > rozumiał. Ponadto wschodnia granica nie była limitowana międzynarodowymi > uchwałami, dlatego go nęciła. Dlatego prowadził na niej wojny. Granicę zachodni > ą > zostawił łaskawemu losowi. > Potem był zamach wojskowy, który kosztował 379 istnień ludzkich, później > twierdza brzeska, w której osadził przywódców opozycji parlamentarnej i skazał > wyrokami. A w 1934 roku w Berezie Kartuskiej uruchomiono obóz dla więźniów > politycznych. Ten polski półfaszyzm realizowany był w imię sanacji moralnej > społeczeństwa.Dziś najdalej idącym hasłem wyborczym jest rewolucyjna odnowa > moralna lansowana pod patronatem i w kulcie Józefa Piłsudskiego. Ponieważ > niepodległość mamy, wolność także mamy, wojna nam nie grozi, myślę zatem, że > idzie o nawiązanie do tradycji piłsudczykowskich w sprawach wewnętrznych - jego > pozamachowych form realizacji i konsekwencji politycznych. Oczywiście > mechaniczne przenoszenie tamtych doświadczeń jest absurdalne, bo kalkomania w > historii jest niemożliwa, ale idzie o sprawy fundamentalne dla demokracji...... bardzo dlugi tekst ,sprowadzajacy sie do jednego ,ty swobode jednostki przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewne ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu,czy dobrze zrozumiale? > " > > Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:40 m15 napisał: > > > > bardzo dlugi tekst ... Sorry, że zmusiłem Twój mózg do wysiłku...ktoś wreszcie musiał... ,sprowadzajacy sie do jednego ,ty swobode jednostki > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewne > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu,czy dobrze zrozumiale? > > " Dla dobra ogółu, piszesz... ale czy Kaczor chce mojego dobra ? Albo np. dobra gejów?? Czy nie należymy do ogółu? Czy może ogół to ludzie z wypranymi mózgami,na każdym kroku klaszczące temu półfaszyście .... hehe.. jeszcze półfaszyście, ale co bedzie za rok ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:49 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > > > > > > bardzo dlugi tekst ... > > Sorry, że zmusiłem Twój mózg do wysiłku...ktoś wreszcie musiał... > > > ,sprowadzajacy sie do jednego ,ty swobode jednostki > > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewn > e > > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu,czy dobrze zrozumiale? > > > " > Dla dobra ogółu, piszesz... ale czy Kaczor chce mojego dobra ? Albo np. dobra > gejów?? Czy nie należymy do ogółu? Czy może ogół to ludzie z wypranymi > mózgami,na każdym kroku klaszczące temu półfaszyście .... hehe.. jeszcze > półfaszyście, ale co bedzie za rok ?? dziekuje bardzo ,lecz nie sadze aby mój mózg byl wyprany ,mam takie poglady jakie mam i nic tego nie zmieni,jestem konserwatysta,tradycjonalista i jesli chcesz oszolomem bez "z radia maryja",i jeszcze jedno dobro jednostki nie zawsze jest identyfikowane z dobrem ogólu ,to nadal demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:49 Pewien znany poeta pisał - jednostka niczym, jednostka zerem. Kaczor określi co to jest dobro kraju i będzie je realizował metodami opisanymi przez K. Kutza. Tak to widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:54 uu1 napisała: > Pewien znany poeta pisał - jednostka niczym, jednostka zerem. Kaczor określi co > > to jest dobro kraju i będzie je realizował metodami opisanymi przez K. Kutza. > Tak to widzisz? i dalej tenze poeta pisal "potrzebny jest on ,tow,wódz ,komunista,stalin slowo jak dzwon kutz gleboko sie myli w swych sadach lub prowadzi gre przedwyborcza ,mysle ze raczej to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:57 Słowo Stalin można zastąpić słowem Kaczyński/Giertych/Leper. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:01 mozna zrobic szersza zbitke i dodac miller ,frasyniuk ,cimoszewicz ,lecz to niczego nie wyjasnia ,swoja droga zastanawia mnie czemu przeciwnicy pis-u robia takie zbitki jezykowe ,co ma pis do samoobrony lub lpr Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:04 Wodzów o tej samej (bardzo zbliżonej) mentalności. I członków identycznie zaślepionych. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:02 m15 napisał: > kutz gleboko sie myli w swych sadach lub prowadzi gre przedwyborcza ,mysle ze > raczej to drugie Czemu zwolennicy PiS wszedzie widzą drugie dno ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:14 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > kutz gleboko sie myli w swych sadach lub prowadzi gre przedwyborcza ,mysl > e ze > > raczej to drugie > > Czemu zwolennicy PiS wszedzie widzą drugie dno ?? widocznie maja lepszy wzrok i ciut wiecej intelektu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:15 m15 napisał: > > > > Czemu zwolennicy PiS wszedzie widzą drugie dno ?? > widocznie maja lepszy wzrok i ciut wiecej intelektu :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:17 Odpowiedź jest szalenie prosta. Ktokolwiek spadnie na dno, to pisowcy pukają do niego od dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:20 uu1 napisała: > Odpowiedź jest szalenie prosta. Ktokolwiek spadnie na dno, to pisowcy pukają do > > niego od dołu. wyjasnij prosze czy to mial byc dowcip,bo jesli tak to poziomem siegnal tematu Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:23 Nie. To odpowiedź na pytanie, dlaczego pisowcy wszędzie widzą drugie dno. Polecam St. Leca. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Wyluzuj troszku... 07.06.05, 14:23 m15 napisał: > wyjasnij prosze czy to mial byc dowcip,bo jesli tak to poziomem siegnal tematu Co Ty taki drażliwy na punkcie takich ..hehe... dowcipów... To nie my nazwaliśmy partię PiS... buahahahahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:28 m15 napisał: > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewne > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu A w stanie wojennym to kim byłeś? Zomowcem? Czy tatuś był? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:38 dziecina.betlejemska napisał: > m15 napisał: > > > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewn > e > > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu > > A w stanie wojennym to kim byłeś? Zomowcem? Czy tatuś był? doprawdy dziecina z ciebie ,takze intelektualna Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:39 Często wstawiasz podobne teksty, a na innych się oburzasz !! :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:46 mangold napisał: > Często wstawiasz podobne teksty, a na innych się oburzasz !! :-DD cóz jesli ktos od dawna wbrew wszystkiemu broni komuchów lub co gorsza takze ubeków to mozna domniemywac iz ma z nimi silne zwiazki ,takze personalne z moich wypowiedzi w nijaki sposób nie mozna wywnioskowac o jakichkolwiek powiazaniach z komuna ,wiec cóz mozna odpowiedziec jakiejs dziecinie ,tylko jedno ze jest idiota Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:47 Mentalnie blisko Ci , no może nie do ZOMO, ale do ORMO z całą pewnością tak ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:54 mangold napisał: > Mentalnie blisko Ci , no może nie do ZOMO, ale do ORMO z całą pewnością tak O proszę - to samo skojarzenie, dopiero teraz spojrzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:51 m15 napisał: > powiazaniach z komuna ,wiec cóz mozna odpowiedziec jakiejs dziecinie ,tylko > jedno ze jest idiota Ty nie jesteś zbyt bystry, co? Swoja uwagą pokazuję ci pewne pokrewieństwo poglądów, postaw i zachowań. Dla mnie tacy bezkrytyczni PiSuarowcy jak ty to potencjalni ZOMOwcy. Na pewno mentalni ZOMOwcy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:19 A może zmienić cały naród? Nowy, z Kaczorami na czele, to będzie to. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:28 uu1 napisała: > A może zmienić cały naród? Nowy, z Kaczorami na czele, to będzie to. moze masz racje ,moze trzeba poczekac az przyjdzie trzecie pokolenie nie dotkniete prl-em,moze dopiero wtedy uda sie przeprowadzic niezbedne zmiany ,lecz ze sytuacja teraz jest krytyczna próby naprawy nalezy podjac natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:32 Czy dasz kowalowi do naprawy zegarek? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:36 uu1 napisała: > Czy dasz kowalowi do naprawy zegarek? Zęba nawet dałby sobie wyrwać !! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:38 mangold napisał: > uu1 napisała: > > > Czy dasz kowalowi do naprawy zegarek? > > Zęba nawet dałby sobie wyrwać !! jestes w bledzie do kowala prowadzam tylko swoja klaczke Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:37 kowalowi nie ,kto wedlug ciebie jest zegarmistrzem Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:52 Wybacz, że odpowiem trochę obok. W tej chwili nie wiem kto. Ale wiem, że nie Kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:57 i tu wlasnie mamy problem,nie wiecie kto ,moze nawet komuna byle nie kaczory ,pewnie tez nie wiesz dlaczego nie pis Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:01 czy ty nie widzisz że plska pis-u to znowu nie będzie polska wzsystkich (dokladnie tak jak w czasach sld) tylko wybranych godzących się na rewolucje moralne i oczyszcanie kraju na modłę inkwizycyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:06 Tym bardziej, że to Kaczor chce być autorytetem moralnym...ale to nie można chcieć, to trzeba się zasłużyć przykładem niech będzie jeden z niewielu prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:12 mangold napisał: > Tym bardziej, że to Kaczor chce być autorytetem moralnym...ale to nie można > chcieć, to trzeba się zasłużyć przykładem niech będzie jeden z niewielu > prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki... dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,to mozna jeszcze dodac michnika on tez w imieniu narodu bez jego zgody przebaczal generalowi Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:13 m15 napisał: > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,to > mozna jeszcze dodac michnika on tez w imieniu narodu bez jego zgody przebaczal > generalowi Pięknie, że chcesz o wszystko naród pytać... to kiedy referendum w sprawie aborcji ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:17 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie, > to > > mozna jeszcze dodac michnika on tez w imieniu narodu bez jego zgody przeb > aczal > > generalowi > > Pięknie, że chcesz o wszystko naród pytać... to kiedy referendum w sprawie > aborcji ?? a kiedy o eutanazji komuchów?a kiedy o totalnej rezygnacji z pobierania podatków ?a kiedy o wprowadzeniu kolejnego wolnego od pracy dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:18 m15 napisał: > a kiedy o eutanazji komuchów?a kiedy o totalnej rezygnacji z pobierania > podatków ?a kiedy o wprowadzeniu kolejnego wolnego od pracy dnia? To sie chyba nazywa demagogia, co ?? Jedynie w tym PiS jest naprawdę dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:22 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > a kiedy o eutanazji komuchów?a kiedy o totalnej rezygnacji z pobierania > > podatków ?a kiedy o wprowadzeniu kolejnego wolnego od pracy dnia? > > To sie chyba nazywa demagogia, co ?? Jedynie w tym PiS jest naprawdę dobry... to bylo rozwiniecie twojej propozycji pytania narodu o wszystko ,kto wiec jest tym demagogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:26 m15 napisał: ,kto wiec jest > tym demagogiem? Ty !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:14 nie w imieniu narodu tylko swoim i ma do tego prawo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:40 an9991 napisał: > nie w imieniu narodu tylko swoim i ma do tego prawo!!!! w swoim imieniu tak, ma prawo,lecz przy okazji kazal nam wszystkim odpier....sie od generala Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:42 m15 napisał: przy okazji kazal nam wszystkim > odpier....sie od generala A co ?? Chętnie byś się przyp....ł ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:48 m15 napisał: > > prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki... > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie, Jesteś typowym przedstawicielem PiSuarowej bezmyślności i zakłamania. "Gruba kreska" (a własciwie linia) nie była głoszona w imieniu narodu, lecz rządu. Znaczyła to, co w cytacie pod spodem. Ale PiSuary i popierające ich prototalitarne środowiska mają problemy z myśleniem. A może świadomie przekręcają te słowa, jako element brudnej gry politycznej... Tadeusz Mazowiecki, expose z 1989 r: "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać. Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania". Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:52 Kaczory też przecież maczały paluchy (??) przy Okrągłym Stole.. Czemu teraz krzyczą, że to było BE ?? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:58 To są ostatnie okrzyki. Czują, że wyborcy przerobią ich na czerninę. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 15:10 uu1 napisała: > To są ostatnie okrzyki. Czują, że wyborcy przerobią ich na czerninę. wyborcy juz wiedza kogo na co przerobic i nic tu wasze krzyki nie pomoga ,lewica odchodzi panowie ,czy tego chcecie czy nie ,i bedzie odnowa moralna i bedzie lustracja lacznie z majatkowa i bedzie dekomunizacja i bedzie jeszcze kilka innych bardzo nieprzyjemnych dla was wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:14 Skoro jest tylu kandydatów na katów, to muszą być. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:18 uu1 napisała: > Skoro jest tylu kandydatów na katów, to muszą być. To egzekucje komuchów chyba na "kartki" będą .... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:26 Jasne. Im bardziej zasłużony w ściganiu "komuny" (vide <m15> czy <asieńka>) tym więcej talonów dostanie. Tylko co będzie jak się komuchy skończą a kartki nie? Chyba dobiorą spośród siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:28 uu1 napisała: Tylko co będzie jak się komuchy skończą a kartki nie? > Chyba dobiorą spośród siebie. Tych mniej ideowych...teraz wiem dlaczego niektórzy tak na forum się udzielają.... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus wspólgranie 07.06.05, 15:16 Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi... Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres... W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary... To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły górę nad Rzeczypospolitą... Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 A kjzes to chłpce widział Kieresa? 07.06.05, 17:52 sclavus napisał: > Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi... > Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres... > W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary... > > To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły > górę nad Rzeczypospolitą... > Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 A kajześ to chłopce widzioł Kieresa??? 07.06.05, 17:53 sclavus napisał: > Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi... > Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres... > W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary... > > To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły > górę nad Rzeczypospolitą... > Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus fandango10: A kajześ to chłopce widzioł Kieresa??? 07.06.05, 17:56 Zacinasz się czegoś? Byłyżby by to zwykłe zająknięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 17:50 Bedzie tak, jak to mowil Pietrzak: "łapaać, karać!". Typowo lewicowe metody w prawicowym opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:59 dziecina.betlejemska napisał: > m15 napisał: > > > prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki... > > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie, > > Jesteś typowym przedstawicielem PiSuarowej bezmyślności i zakłamania. "Gruba kr > eska" (a własciwie linia) nie była głoszona w imieniu narodu, lecz rządu. Znacz > yła to, co w cytacie pod spodem. > Ale PiSuary i popierające ich prototalitarne środowiska mają problemy z myśleni > em. A może świadomie przekręcają te słowa, jako element brudnej gry politycznej > ... > > Tadeusz Mazowiecki, expose z 1989 r: > "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedzicz > y. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać. Przes > złość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy > , by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania". a rzad w czyim imieniu sprawuje rzady madralo ? WLASNYM ,KOMUCHÓW CZY NARODU ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 15:22 m15 napisał: > a rzad w czyim imieniu sprawuje rzady madralo ? WLASNYM ,KOMUCHÓW CZY NARODU ? Rządy PiS-u bez wątpienia będą rządami w imieniu własnym (co już widac po Warszawie)... Narodu na pewno nie - tylko tej jego nowotworowej częsci, tej choroby Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:09 an9991 napisał: > czy ty nie widzisz że plska pis-u to znowu nie będzie polska wzsystkich > (dokladnie tak jak w czasach sld) tylko wybranych godzących się na rewolucje > moralne i oczyszcanie kraju na modłę inkwizycyjną? moze wiekszosc tego spoleczenstwa to tez tradycjonalisci i nie dla nich lewicowy projekt malzenstw homoseksualistów ,adopcji dzieci ,prowokacyjnych parad itp ,moze zaostrzenie walki z bandytami odpowiada spoleczenstwu ,moze eutanazja w polsce jest niemozliwa do przyjecia ,moze legalizacja narkotyków to daleka przyszlosc ,moze prowokacyjne prace nieznalskich szeroko promowane przez srodowiska powiedzmy liberalne obrazaja wiekszosc polaków itd,itp Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:12 m15 napisał: > moze wiekszosc tego spoleczenstwa to tez tradycjonalisci i nie dla nich > lewicowy projekt malzenstw homoseksualistów ,adopcji dzieci ,prowokacyjnych > parad itp ,moze zaostrzenie walki z bandytami odpowiada spoleczenstwu ,moze > eutanazja w polsce jest niemozliwa do przyjecia ,moze legalizacja narkotyków to > > daleka przyszlosc ,moze prowokacyjne prace nieznalskich szeroko promowane przez > > srodowiska powiedzmy liberalne obrazaja wiekszosc polaków itd,itp Z której plebanii nadajesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:28 mangold napisał: > m15 napisał: > > > moze wiekszosc tego spoleczenstwa to tez tradycjonalisci i nie dla nich > > lewicowy projekt malzenstw homoseksualistów ,adopcji dzieci ,prowokacyjny > ch > > parad itp ,moze zaostrzenie walki z bandytami odpowiada spoleczenstwu ,mo > ze > > eutanazja w polsce jest niemozliwa do przyjecia ,moze legalizacja narkoty > ków to > > > > daleka przyszlosc ,moze prowokacyjne prace nieznalskich szeroko promowane > przez > > > > srodowiska powiedzmy liberalne obrazaja wiekszosc polaków itd,itp > > Z której plebanii nadajesz ?? dzieki ,koncze dyskusje z toba ,ewidentny brak argumentów przez ciebie przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Kolejny karb na myszce... :-DD 07.06.05, 14:30 m15 napisał: > dzieki ,koncze dyskusje z toba ,ewidentny brak argumentów przez ciebie > przemawia Idź z Bogiem..... ( następny wymiękł...hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:13 a może władza powinna brać pod uwagę że społeczeństwo składa się i z konserwatystów i z liberałów? i że wszyscy mają takie samo prawo żyć w tym dziwnym kraju? tylko pis tego nie zapewnia (wręcz przeciwnie) i wtym problem Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:34 an9991 napisał: > a może władza powinna brać pod uwagę że społeczeństwo składa się i z > konserwatystów i z liberałów? i że wszyscy mają takie samo prawo żyć w tym > dziwnym kraju? tylko pis tego nie zapewnia (wręcz przeciwnie) i wtym problem ja na codzien widze wiecej przykladów ataków na katolików ich zwyczaje ,tradycje niz odwrotnie dlatego trudno mi przyjac twoje argumenty,faktem jest iz w panstwie jest miejsce dla wszystkich ,lecz mniejszosc nie moze obrazac wiekszosci i tylko dlatego ze jest mniejszoscia zadac wiekszych praw Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:36 m15 napisał: i tylko dlatego ze jest mniejszoscia zadac wiekszych praw > Ciekawe co byś mówił gdybyś był mniejszością...?? Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:36 a jaka to niby mniejszość żąda większych praw? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:54 an9991 napisał: > a jaka to niby mniejszość żąda większych praw? chocby czesto demonizowana,przyznaje , mniejszosc gejowska,sprawy ich seksualnosci to ich sprawy i nie musza wywlekac tego na ulice to tylko jeden drobny ,ale bardzo aktualny przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:58 oni nie żądają większych praw tylko respektowania praw podstawowych a kaczyński im tego w bezczelny sposób odmawia (nie bo nie)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:04 an9991 napisał: > oni nie żądają większych praw tylko respektowania praw podstawowych a kaczyński > > im tego w bezczelny sposób odmawia (nie bo nie)!!! nikt nie ma prawa do nieobyczajnego zachowywania sie na ulicy jest na to nawet paragraf w kk. ,czy pedofile tez moga zorganizowac parade promujaca ich zwyczaje ,czy naturysci moga w stroju organizacyjnym paradowac po miescie itp Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:08 m15 napisał: > nikt nie ma prawa do nieobyczajnego zachowywania sie na ulicy jest na to nawet > paragraf w kk. Czy trzymasz za rękę na ulicy swoja kobeitę ?? Geje robia to samo w stosunku do swoich partnerów i to chyba nie podpada pod paragraf?? ,czy pedofile tez moga zorganizowac parade promujaca ich > zwyczaje, Wiesz dobrze że homoseksualizm to nie to samo co pedofilia.... ale biorąc przykład ze swojego wodza, wyciągasz tak śmieszny argument.... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:08 ale żeby komuś zarzucić nieobyczajne zachowanie to on najpierw musi mieć możliwość aby tak się zachować!!! nie można wychodzić z założenia ze skoro demonstują homoseksualiści to na pewno będzie jakaś obscena to nielogiczne i nieuprawnione!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:13 an9991 napisał: > ale żeby komuś zarzucić nieobyczajne zachowanie to on najpierw musi mieć > możliwość aby tak się zachować!!! nie można wychodzić z założenia ze skoro > demonstują homoseksualiści to na pewno będzie jakaś obscena to nielogiczne i > nieuprawnione!!! wielokrotnie organizowali rózne parady i obscena byla ,to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:13 Panie prezydencie! Gej jest pańskim bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:22 Wszystkie dzieci są nasze. Stonka Twój wróg. Nie każdy, kto Cię z gówna wyciagnie to Twój przyjaciel. Nie znasz takich pieknych haseł? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:24 W społeczeństwie jest podobno ok 10 %( chyba, nie pamietam dokładnie) homoseksualistów... A u Kaczorków naprawdę 50 %??? :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:28 To nie do końca tak. Hasło brzmi "Gej Pańskim bratem" a nie "Pański brat gejem". To chyba mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:31 ooops !! To ja popełniłem gafę... Z tego miejsca chciałbym serdecznie przeprosić braci Kaczyńskich za mój nietakt... hehe... lepiej dmuchac na zimne...jeszcze mnie młodzieżówka PiS dopadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:41 cymbaly ,nie mylic z instrumentem muzycznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:54 Przedstawiając się, używasz liczby mnogiej? No, no. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:57 uu1 napisała: > Przedstawiając się, używasz liczby mnogiej? No, no. to bylo o was ,prawda ze sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:02 uu1 napisała: > Zajefajnie czyli uroczo w języku pisowskim. znając m15, zaraz Ci odpowie : co za brednie !!! :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:08 uu1 napisała: > Zbiłeś go z tropu. Nie odezwie się. :-)) Nie znasz go ...pustego posta wstawi, żeby jego zawsze było ostatnie....Kwak, kwak Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:11 To dobry chłopak. Głowę ma otwartą...na przestrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:13 uu1 napisała: > To dobry chłopak. Głowę ma otwartą...na przestrzał. Po klęsce PiSu łatwo da się nam uformować i zrozumie jak błędnie wybrał.... :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:18 mangold napisał: > uu1 napisała: > > > To dobry chłopak. Głowę ma otwartą...na przestrzał. > > Po klęsce PiSu łatwo da się nam uformować i zrozumie jak błędnie wybrał.... :- D > DD dobrze wiesz kto przegra ,juz grunt pod przyszla wspólprace przygotowujesz ,pis wygra to pewne ,mierni ,bierni ale pewni ,przydacie sie do czarnej roboty ,blysku w was nie dostrzegam ,ale jak mówie tacy tez sie przydaja Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:20 m15 napisał: > dobrze wiesz kto przegra ,juz grunt pod przyszla wspólprace przygotowujesz ,pis > > wygra to pewne ,mierni ,bierni ale pewni ,przydacie sie do czarnej > roboty ,blysku w was nie dostrzegam ,ale jak mówie tacy tez sie przydaja Ale mi chodzi o wybory w 2009 ....chociaż znając prawicę można się szybszego rozwiązania Sejmu spodziewać...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:28 Mówiłem Ci, że to bystrzak. Wyobraź sobie taki pochód. Przodem człapią dwa kaczory (a może jeden, tylko się w oczach dwoi) a za nimi sześciu <m15> niesie kanapę, żeby partia miała na czym usiąść. Nie piękne? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:30 uu1 napisała: a za nimi sześciu <m15> > niesie kanapę, żeby partia miała na czym usiąść. Nie piękne? Kanapę ?? chyba basenik na wodę, żeby sie można było potaplać... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:32 Fakt, zagalopowałem się. Ogarnęła mnie pasja animacji. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:22 Bierni, mierni ale wierni - czyli BMW. Młodzi, silni i debilni - czyli MSD. Co wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:31 uu1 napisała: > Bierni, mierni ale wierni - czyli BMW. > Młodzi, silni i debilni - czyli MSD. > Co wybierasz? wszystkie te przymiotniki pasuja do was jak ulal,jak juz mówilem przydacie sie do czarnej roboty,sorki ,debilni to zle slowo ,moze lepiej po przejsciach "indoktrynacja ,pranie mózgu etc" Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:34 m15 napisał: przydacie sie > do czarnej roboty przewidujesz klasowy ( sorry za wyrażenie) podział społeczeństwa... Wszystkie Pisiątka stojące wyżej i bydło zwane dla niepoznaki Narodem....??? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:35 To się będzie nazywało "Folwark ptasi" albo drobiowy, wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:37 uu1 napisała: > To się będzie nazywało "Folwark ptasi" albo drobiowy, wszystko jedno. I tak z tego bedzie pasztet.... drobiowy zresztą, ale nie do przełknięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:38 mangold napisał: > m15 napisał: > > przydacie sie > > do czarnej roboty > > przewidujesz klasowy ( sorry za wyrażenie) podział społeczeństwa... Wszystkie > Pisiątka stojące wyżej i bydło zwane dla niepoznaki Narodem....??? jakis podzial musi byc ,jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A gdzie wcisnisz TKM ?? 07.06.05, 16:40 m15 napisał: > jakis podzial musi byc ,jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd Hehe... oczywiście tam gdzie konfitury ....:-DD Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: A gdzie wcisnisz TKM ?? 07.06.05, 16:43 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > > jakis podzial musi byc ,jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczci > wych > i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd > > Hehe... oczywiście tam gdzie konfitury ....:-DD tkm wicepremiera t umiescic trzeba z reszte to oczywiste ,po co pytasz Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:40 jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i > > i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd pisiątka, czarni, dornowaci. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:48 uu1 napisała: > jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i > > > > i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd > pisiątka, czarni, dornowaci. a ciebie umiescimy zgodnie z twoimi pogladami wsród niezdecydowanych ,moze mamusia wezie za raczke i wytyczy droge Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:51 m15 napisał: ,moze > mamusia wezie za raczke i wytyczy droge Tak jak Tobie ?? Toksyczna staruszka.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:53 Ja już z mamusia rozmawiałem. Powiedziała - lepiej, żebyś całe życie tłukł kamienie niż wstapił do pisu. Takiego wstydu w naszej rodzinie nikt jeszcze nie narobił. Kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:58 uu1 napisała: > Ja już z mamusia rozmawiałem. Powiedziała - lepiej, żebyś całe życie tłukł > kamienie niż wstapił do pisu. Takiego wstydu w naszej rodzinie nikt jeszcze nie > > narobił. Kicha. bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:59 m15 napisał: > bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie Jeszcze tu jesteś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:02 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie > > Jeszcze tu jesteś ?? wlasnie wychodze ,ale jakis gostek ciagle posci Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:03 bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie Tak jak wy za komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:05 uu1 napisała: > bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie > Tak jak wy za komuny? Inaczej nie potrafią, taka juz mentalność, a nas próbuja pouczać...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:10 Czym skorupka za młodu nasiąknie tym Kaczor na starość trąci. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:13 uu1 napisała: > To dobry chłopak. chlopaki to u szewca drewniane gwozdzie mlotkami prostuja Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:33 uu1 napisała: > A te chłopaki, co to nie płaczą? do czasu ,juz niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:38 Zaczną płakać jak zobaczą kaczki na półmisku, nadziane jabłkami. Juz niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:45 uu1 napisała: > Zaczną płakać jak zobaczą kaczki na półmisku, nadziane jabłkami. Juz niedługo. niezly pomysl zwyciestwo uczcimy kaczka nadziewana jablkami ,niech chlopaki placza ,juz niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:47 m15 napisał: zwyciestwo uczcimy kaczka nadziewana jablkami ,niech chlopaki > placza ,juz niedlugo Zwycięstwem nazwiesz dzielenie władzy z LPrem. Samoobroną i PO... hehehe ?? W takim razie : SMACZNEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:56 mangold napisał: > m15 napisał: > > zwyciestwo uczcimy kaczka nadziewana jablkami ,niech chlopaki > > placza ,juz niedlugo > > Zwycięstwem nazwiesz dzielenie władzy z LPrem. Samoobroną i PO... hehehe ?? W > takim razie : SMACZNEGO !!! zobaczymy ,jestem optymista,na dzisiaj starczy,jade do domu zmeczyliscie mnie troche ,ale to nic bój to wasz jest ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:57 m15 napisał: > zobaczymy ,jestem optymista,na dzisiaj starczy,jade do domu zmeczyliscie mnie > troche ,ale to nic bój to wasz jest ostatni Jedź ostrożnie skarbie Ty nasz prawicowy jedyny..... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:00 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > zobaczymy ,jestem optymista,na dzisiaj starczy,jade do domu zmeczyliscie > mnie > > troche ,ale to nic bój to wasz jest ostatni > > Jedź ostrożnie skarbie Ty nasz prawicowy jedyny..... :-DD dziekuje lewico nie zdefiniowana Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:07 Myślisz, że mogłoby coś mu się stać? Zacząłby myśleć jak Bóg przykazał? Oj, bo wykraczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:09 uu1 napisała: > Myślisz, że mogłoby coś mu się stać? Zacząłby myśleć jak Bóg przykazał? Oj, bo > wykraczesz. Boje się że go swojaki z PiSu skasują za te rozmowy z nami..... bo przecież zawsze coś w nim zostanie z tych rozmów i rozłam w partii gotowy...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:12 mangold napisał: > uu1 napisała: > > > Myślisz, że mogłoby coś mu się stać? Zacząłby myśleć jak Bóg przykazał? O > j, bo > > wykraczesz. > > Boje się że go swojaki z PiSu skasują za te rozmowy z nami..... bo przecież > zawsze coś w nim zostanie z tych rozmów i rozłam w partii gotowy...hehe m15 się nie złamie..on jest jak opoka... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:16 > m15 się nie złamie..on jest jak opoka Ale kaczej świątyni na nim nie zbudujesz. To neofita. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:19 uu1 napisała: > > m15 się nie złamie..on jest jak opoka > > Ale kaczej świątyni na nim nie zbudujesz. To neofita. Miałem niejednokrotnie do czynienia z m15 i nawet mu proponowałem przemianę na m16... bo tak strzelał. Nic z tego! przetrwał...Opoka, ot co.. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:21 sclavus napisał: > m16... bo tak strzelał. > Nic z tego! przetrwał...Opoka, ot co.. Eeee tam !! Takie strzelanie... co tekst to jak kulą w płot ... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:30 mangold napisał: > sclavus napisał: > > > > m16... bo tak strzelał. > > Nic z tego! przetrwał...Opoka, ot co.. > > Eeee tam !! Takie strzelanie... co tekst to jak kulą w płot ... Aczkolwiek, jak zauważyłeś, dupę udaje mu się zawracac... jak temu katolikowi polskiemu jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:35 sclavus napisał: > Aczkolwiek, jak zauważyłeś, dupę udaje mu się zawracac... jak temu katolikowi > polskiemu jeden... Tyle, że katol-polski-one to przygłup, a m15 jest w miare inteligentny..wie, że nie ma racji ale ciagle walczy... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 cymbaly 08.06.05, 09:23 a jakie niegrzeczne,nieobecnego sie nie obgaduje ,ale wy szara ,chcialem powiedziec czerwona masa nic o tym nie wiecie ,ot proste proletariackie wychowanie ,ale to nic pomozemy wam wyjsc z tego dolka ,nie zalamujcie sie,z chrzescijanskim ,co ja pisze z proletariackim pozdrowieniem -m15 Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:23 W końcu nie wypadł kaczce, chciałem powiedzieć sroce spod ogona. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:25 uu1 napisała: > W końcu nie wypadł kaczce, chciałem powiedzieć sroce spod ogona. Polemizowałbym...a raczej może teraz chce tam wejść kaczuszce..wszak niedługo podział łupów..TKM nadchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:16 sclavus napisał: > > m15 się nie złamie..on jest jak opoka... Piotr też niby był opoką , i co ? Zanim koguta usłyszał trzy razy sie zaparł.. a może kaczkę ...już nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:12 mangold napisał: > uu1 napisała: > > > Zbiłeś go z tropu. Nie odezwie się. :-)) > > Nie znasz go ...pustego posta wstawi, żeby jego zawsze było ostatnie....Kwak, k > wak musialbym nazywac sie mangold i byc takim jak mangold uparciuchem do tego cynikiem i jednoczesnie stoikiem ,o przepraszam stójkowym Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Re: Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatr 07.06.05, 12:15 darekwu napisał: > ia Modrzejewskiego??? Słuzę uprzejmie: Otóż na miejscu zwolnionym przez Modrzejewskiego prezio i spółka zainstalowali towarzysza Wróbla. Który podobnie jak jego mocodawca był działaczem od dziecka. Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi za pomocą Porozumienia Bez Barier towarzyszki preziowej. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatr 07.06.05, 15:01 ubekkubek napisał: >Słuzę uprzejmie: Otóż na miejscu zwolnionym przez Modrzejewskiego prezio i >spółka zainstalowali towarzysza Wróbla. Który podobnie jak jego mocodawca był >działaczem od dziecka. Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we >wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi za pomocą Porozumienia Bez >Barier towarzyszki preziowej. Służę uprzejmie oszołku: „Otóż na miejscu zwolnionym przez” Jaskółę (był prezesem przez 6 najcięższych lat z woli załogi) ekipa TKM „zainstalowała towarzysza Modrzejewskiego. Który podobnie jak jego mocodawca był” ignorantem (nauczyciel fizyki bez doświadczenia po „kursach dokształcających”, który wcześniej w krótkiej karierze biznesowej popełnił co najmniej dwa przestępstwa), ignorantem„jak jego mocodawcy” Krzaklewski i Hronowski z Podkarpacia & Company. „Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi” na kampanie mocodawcy. Przypomnij sobie tylko te 9 mln. zł. wpłaconych tysiącami przekazów pocztowych w całej Polsce przez 5 osób na fundusz wyborczy Krzaklewskiego oraz „osobliwe” comiesięczne spotkania Modrzejewskiego z szefami J&S (czyżby jakieś rozliczenia). A kto jeszcze „umoczył dziób” tego się chyba nigdy nie dowiemy gdyż UOP-ki TKM Nowek i Libera oraz posłowie prawicy (szczególnie Wasserman, który ma na sumieniu zaginięcie dokumentów świadczących o przewałach w ORLEN i błyskawiczne umorzenie śledztwa w tej sprawie) pilnują, by sprawa ORLEN „rozpoczynała się” od aresztowania Modrzejewskiego w 2002 r. (z relacji z krakowskiej prokuratury niezbicie wynika, że sprawy „mafii paliwowej” mają źródło w latach dużo wcześniejszych) lub miała związek z początkiem lat 90-tych (ale nigdy z rządami AWS). Przypominam również jak w 2000 r. ekipa TKM postanowiła przejąć całkowitą kontrolę nad PKN ORLEN (ubezwłasnowolnić właścicieli akcji w tym Skarb Państwa) podpisując umowę depozytową z Bank of New York i uzależniając od siebie kilku członków Rady Nadzorczej (przez długi okres czasu się to udawało i Rządy Buzka i Millera nie mogły zmienić Zarządu firmy). Drugi etap tego przedsięwzięcia przewidywał połączenie (wymianę akcji) z węgierskim MOL i nieodwracalną utratę kontroli nad spółką przez Skarb Państwa. KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU realizuje powierzone zadanie metodą kreacji wirtualnej rzeczywistości. Maluczkich karmi się zagrożeniem energetycznym kraju, pochodzeniem majątku Kulczyka, aferami szpiegowskimi, tworzeniem teorii jak „PLANOWANO sPRZEDAĆ POLSKĘ” Rosjanom, ofiarodawcami fundacji Kwaśniewskiej, powiązaniami towarzyskimi o „zbrodniczym charakterze”, „PORAŻAJĄCYMI” zeznaniami przestępców oraz wszelkimi innymi pobocznymi wątkami nie związanymi z Orleanem (teczki IPN, założeniem fundacji mafii w MSWw 1991 r., itd., itd.). Komisja „odkrywa” materiały operacyjne CBŚ, postępowania prokuratorskie, „kontynuuje” śledztwa dziennikarskie itd. Jej członkowie idą po najmniejszej linii oporu, i „posługują” się pytaniami z protokółów przesłuchań prokuratury. SIC!. W całej aferze sprawa aresztowania Modrzejewskigo jest mało istotna, bo jest wtórna. Zasadniczym pytaniem jest: CZY I KTO BRAŁ KASĘ PRZED I PO MODRZEJEWSKIM I DO KOGO TA KASA TRAFIŁA ??? A na marginesie to te „niewiadomego pochodzenia” 9 mln. zł. na kampanię prezydencką Krzaklewskiego to mniej więcej czteroletnie przychody fundacji Kwaśniewskiej, która „coś” w tym czasie sfinansowała i dofinansowała. Przy takich obrotach nawet średnie przekręty wydają się niemożliwe. Pozdrawiam tylko myślących Odpowiedz Link Zgłoś
mangold :-DDDDD 07.06.05, 15:04 piglowacki napisał: > Pozdrawiam tylko myślących Dzięki, ja Ciebie też...hehe... to był piękny tekst... już go sobie skopiowałem Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: :-DDDDD 08.06.05, 12:15 mangold napisał: /..../ Cały problem w tym, że nasi ziomkowie „żyją” w MATRIX-ie wykreowanym przez naszą „klasę polityczną” i „wolne media”, a około 90% z nich nie rozumie, co czyta i co się do nich mówi. Politycy przeanalizowali sukces Samoobrony (pospolite ruszenie głupawych postaci stała się trzecią „siłą” w parlamencie za sprawą jednego demagoga „wylansowanego” przez „wolne media” i wyciągnęli właściwe wnioski. Aktualnie najczęściej stosowaną (bo najbardziej skuteczną) formą walki z przeciwnikiem politycznym jest populizm w najbardziej skrajnej jego formie. „Wolne media” kierujące się „kasą” i sympatiami politycznymi swoich właścicieli/prezesów pożądają jak najwięcej info. typu „człowiek pogryzł psa” byle zgodnego z „linią programową” i oczekiwaniami odbiorców. Dzisiaj bezkarnie z każdego uczciwego można „zrobić” złodzieja, z przestępcy pokrzywdzonego, z półinteligenta pierwszoplanową postać polityki i odwrotnie, z …… Wystarczy ciut wybiórczo dobranej prawdy, okraszonej półprawdami i doprawionej przemilczeniami / kłamstewkami / przeinaczeniami / oskarżeniami / reinterpretacjami (dopisz inne stosowane metody socjotechniki), a głównie insynuacjami polityczno medialnych „aktorów”. A że insynuacje zazwyczaj nie mają „materialnych podstaw” tego już oszołki nie wychwycą. Pozdrawiam Ponownie MANGOLD ! Podziwiam intelekt, wiedzę i opanowanie w „dyskusjach” z oszołkami SIC! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatr 07.06.05, 12:16 A co to ma do rzeczy? P{rzecież komisja bada nie tylko zatrzymanie Modrzejewskiego. Odsyłam do uchwały sejmowej powołującj komisję. W dodatku, po okryciu kilku wątków okrywy, naszym i komisji oczom ukazał się syf totalny, smietnik polityczny. Czy mają tego nie póbowac posprzątać? czy jak sprzątasz chatę i masz pozbierać papierki, to zostawiasz wielkie gó.. na dywanie, bo gó.. cię nie dotyczy, a ty jesteś od papierków??? Odpowiedz Link Zgłoś
kielcik Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:02 Po smierci Papieza ludzie w tym kraju odkryli, ze mozna funkcjonowac bez wzajemnej nienawisci. Politycy zamkneli geby na 10 dni, a zwykli obywatele na ulicach zaczeli sie do siebie odnosic z szacunkiem. Okazalo sie, ze mozna bylo przezyc te dni na poczatku kwietnia bez agresji i kraj nie pograzyl sie w zapasci gospodarczej i politycznej. Proponuje bojkot kazdej partii politycznej i kazdego kandydata na prezydenta, jesli ich kampania wyborcza bedzie polegala przede wszystkim na opluwaniu konkurentow. W koncu to my bedziemy ich karmic przez nastepne 4 (czy 5 lat) - przynajmniej niech sie wykaza dobrym wychowaniem i kultura polityczna. Kampanie juz startuja i juz zaczynaja sie orwellowskie seanse nienawisci i eskalacja chamstwa prowyborczego. Kilku anty-kandydatow znalazlo sie na mojej czarnej liscie. Zachecam do bojkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:26 Mówisz o nienawiści, a tu chodzi o zwykłe PORZĄDKI. PASUJE CI ŻYCIE W BURDELU? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:29 Źle sformułowane pytanie. W tej instytucji akurat panuje porządek. A personel znacznie milszy i sympatyczniejszy niż nasze elity polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kielcik Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:43 Nie pasuje, ale porzadki tez mozna robic bez nienawisci. Chodzi o metody walki politycznej, o szczucie ludzi. Nie dam sie nabrac ani zadnej neofaszystowskiej retoryce, ani prymitywnym populistom, tym bardziej jesli ich kampania polityczna bedzie na poziomie drecha z kijem bejsbolowym. Tylko z tonu waszych wypowiedzi na tym forum jasno wynika, ze juz dajecie sie nabuzowac roznym oszolomom zadnym wladzy, i juz zaczynacie na siebie szczekac. Basta z chamstwem, bo przez najblizsze miesiace ludzie rzuca sie sobie do gardel. Umiemy zyc inaczej, tylko paru lobuzow chce nam wmowic, ze jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:55 >Umiemy życ inaczej, tylko paru lobuzow chce nam wmowic, ze jest inaczej.> Syndrom autobusu w którym kilku "kiboli" terroryzuje pasażerów, których jest znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
putativus Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 14:49 jasne , kilka dni w pokojowej atmosferze, a jak juz zapomnieli Ci, którzy najbardziej łzy trwonili, to od razu do czynów przeszli, bo z wredności sie nie wyrasta nawet pod wpływem wyjątkowych zdrzeń, a takiem zdarzeniem dla niektórych była smierć JPII. Czasem az mnie korciło zapytać się jedengo i drugiego ekshibicjonistycznie ukazującego swój żal i łzy, czy za parę lat też będzie usmiechać się do dziadka który zajął jej miejsce w autobusie??? Okazało się ,że Nasza "wrazliwośc" była ekstremalnie krótka, to tylko ukazuje jakie społeczeństwo jest prostackie.... Az szkoda gadac!!!! Żałoba narodowa... Znicze w dłoniach... łzy i rozpach... a po tygodniu sąsiadka sąsiadce mąki nie pozyczy, bo za często pozycza:> Dla mnei nonsens!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 W demokratycznym kraju dokumenty ... 07.06.05, 12:14 ..wszystkich fundacji nie powinny stanowić tajemnicy. Chyba w tym przypadku mamy do czynienia ze strukturami mafijnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: kocham ten kraj...... 07.06.05, 12:15 dzien bez Giertycha, Macierewicza i Wassermanna to dzien stracony..... Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 Taki Prezydent nam potrzebny.P. Jolu pr. startować 07.06.05, 12:44 w wyborach i rozgonić tą bandę oszołomów, z którymi Pani mąż usiłował się bratać. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 dość tej hucpy!!! 07.06.05, 12:54 celem tej komisji nie jest analiza teczek sprzed 20 lat, lustrowanie polskich biznesmenów, ,kontrola sprawozdań fundacji porozumienie bez barier czy ustalanie kogo w ciągu 16 lat swojej działalności spotkał dochnal, jest to (cytuję) "Komisja Śledcza do zbadania zarzutu nieprawidłowości w nadzorze Ministerstwa Skarbu Państwa nad przedstawicielami Skarbu Państwa w spółce PKN Orlen S.A. oraz zarzutu wykorzystania służb specjalnych (d. UOP) do nielegalnych nacisków na organa wymiaru sprawiedliwości w celu uzyskania postanowień służących do wywierania presji na członków Zarządu PKN Orlen S.A. (SORN)" członkowie tej komisji już dawno zapomnieli po co zostali powołani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: dość tej hucpy!!! 07.06.05, 12:56 niczego nie zapomnieli.oni wiedzą co maja robic.tym bardziej,że trzeba zatuszować machlojki bankowe Giertycha. to wyjatkowa banda nierobów i dewiantów. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 12:59 Basieńce Giertych przez męża.. sprawa była w prokuraturze, czekamy co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:07 zadziwiajace ze niektórym forumowiczom zalezy na tuszowaniu machlojek komuny w takim samym lub wiekszym stopniu niz tejze komunie ,mam jedno pytanie czy was wynajeli do tej niewdziecznej roboty ?czy wy sami dobrowolnie wbrew interesowi kraju chcecie wszystko zamglic ,fakt w metnej wodzie ryby lowi sie latwiej Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:13 Nie używaj, proszę, argumentów kaczorów. Czy nie widzisz, ze działania tej komisji są światło ćmiące. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:19 uu1 napisała: > Nie używaj, proszę, argumentów kaczorów. Czy nie widzisz, ze działania tej > komisji są światło ćmiące. ogladam prace komisji i dzieki temu dowiedzialem sie o wielu bulwersujacych faktach o których wczesniej moglem sie tylko domyslac ,polecam ciekawa pozycja,to ze przy okazji jeden czy drugi posel robi z siebie idiote to sprawa drugorzedna Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:18 a możesz wyjaśnić co te zagrywki "komisarzy" wnoszą do sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:27 Czy zastanawiałeś się do kogo skierujesz swą nienawiść jak zabraknie Ci komuny. Przecież Ty bez wroga komunisty nie jesteś w stanie żyć. Bij zabij - to Twoje credo. Pamiętaj, że wszystkie rewolucje pożerają też swoje dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:44 co ty bredzisz ,jaki wróg,jakie credo ,twierdze tylko ze wszystkie afery i komuchów i ich przeciwników musza byc wyjasnione ,co do komuny to nawet jej swiatli czlonkowie przyznaja ze byla antydemokratyczna ze dopuscila sie wielu zbrodni itp za co wiec mialbym ja kochac? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek bo w tym wszystkim jest fałsz 07.06.05, 13:58 forumowicze krytykują prawicowców i lewicowców bo jedni nie umieli a drudzy nie zapowiadają w programach podjęcia najważniejszych spraw w naszym kraju jak choćby ogromnej biedy, naprawy w kulejącej gospodarki. Jednym i drugim chodzi tylko o władzę. Radykalizm poglądów jest wynikiem oczekiwań mediów i to dla nich jest potęgowany wodospad oskarżeń a nie merytoryczna dyskusja która jest o wiele nudniejsza. Fałsz polega na pomijaniu istoty spraw a nienawiść na ubożeniu części społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno I Bardzo dobrze,najwyższy czas... 07.06.05, 13:29 ...żeby na poważnie i bez ceregieli zająć się tą ŻMIJĄ o skąpo zaciśniętych zakłamanych usteczkach i podłym spojrzeniu.Pora wyjaśnić te wszystkie afery i aferki z tą rzekomą"fundacją"pod płaszczykiem której nasza miłościwie nam panująca gwiazda kręci lewe interesy,a rżnie kogoś wspaniałego i dobrodusznego,kogoś-kim nie jest i nigdy nie była.Pora odstawić od koryta wszystkich czerwonych popaprańców i złodzieji i to raz na zawsze.Dość panoszenia się kulczyków,kuno-żagli i innych franc!Dość okradania tego biednego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 13:34 zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 13:40 mangold napisał: > zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy... oczywiscie ze wyjasnic ,jesli jest co Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 13:41 m15 napisał: > > zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy... > oczywiscie ze wyjasnic ,jesli jest co A nie jest ?? I kto tu zaciemnia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 14:24 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > > zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy... > > oczywiscie ze wyjasnic ,jesli jest co > > > A nie jest ?? I kto tu zaciemnia ?? wybacz nie znam sprawy wiec sie nie wypowiadam ,jestem za wyjasnianiem wszystkich przekretów ,powtarzam to jeszcze raz,dla jasnosci > > Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek klinika oddana do użytku, trzeba od razu zamknąć ? 07.06.05, 13:29 Jola na idola !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fireplace gwoli komentarza 07.06.05, 14:42 Abstahując od kompetencji komisji do sprawdzania tych dokumentów, rzeczywiście niezwykłe jest aby publiczna fundacja tak bardzo wzbraniała się przed publikowaniem swoich finansów. Jeżeli darczyńcy działali w słusznej sprawie, nie sądzę aby w chwili publicznej debaty w tej kwestii, oburzali się opublikowaniem swoich danych. Innym powodem może być tylko to w jaki sposób pieniądze są wydawane, jakie są ich rzeczywiste przepływy, kto w fundacji i w jakiej wysokości pobiera wynagrodzenie, jak prowadzona jest księgowość itd. Krótko mówiąc czy pani Kwaśniewska rzeczywiście poświęca się dobroczynności, czy korzystając z faktu bycia pierwszą damą, robi interesy i zbija kapitał polityczny, jako klon Matki Teresty po faceliftingu i Ladi Di bez rodowodu. Czy jest to arystokratką ducha i działaczką społeczną czy też bizneswoman działającą na granicach prawa i dobrego obyczaju. Czy serca polaków skradła dzięki oddaniu innym czy cynicznej socjotechnice. Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 niestety 07.06.05, 13:40 nie czytam żadnych bzdur w typie "komisja żšda......etc" żenujšcš sprawš jest że polska ziemia cišgle nosi Giertycha. Niemniej żenujšcš sprawš jest to, że gazeta którš do?ć szanuje pozwala sobie na tytuł "....od Kwa?niewskiej..." chyba jaki? normy do cholery również was obowišzujš!? Nie jest to ani wasza koleżanka, ani byle kto. Należy co najmniej napisać Jolanty Kwa?niewskiej, o ile nie: Pani.... . Trochę kultury powinno was obowišzywać panowie i panie z "GAZETY" Odpowiedz Link Zgłoś
kossmann Jak wszystko to wszystko, panie Macierewicz... 07.06.05, 13:42 Jak teczki i grzebanie w życiorysach, to może warto Panie Macierewicz odświeżyć swój własny, ale ten prawdziwy życiorys. Może się wszak znaleźć jakiś upierdliwy niedowiarek, co zechce dociekać i podważać Pańskie zasługi dla czarnego harcerstwa i pytać, … co było wcześniej. Przypomnijmy więc wszystko od początku…. Maj 1952. Pracownica Archiwum Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego, Elżbieta Macierewicz, jako matka samotnie wychowująca syna Antoniego dostaje przydział na mieszkanie służbowe w bloku SB-eckim przy ulicy Ogrodowej 7 (ówczesna dzielnica Mirów) Antoni jest zdolnym i ambitnym chłopcem. Do szkoły podstawowej nr.25, gdzie rozpoczyna naukę w roku 1955, ma „z górki”. Wystarczy zbiec trzy piętra, przejść przez bramę między blokami, przebiec przez Ogrodową i zasiąść w klasie w drugiej ławce w rzędzie przy oknie – to wszystko dosłownie w 2 minuty. Wkrótce mamy rok 1956 i odwilż październikową. W ramach tejże odwilży i przeprowadzonej weryfikacji kadr w UB, pani Elżbieta Macierewicz znajduje pracę w …Archiwum Akt Państwowych na ulicy Długiej. Antoni kontynuuje naukę w szkole podstawowej nr. 25 do roku 1959, a następnie (po likwidacji 25-tki; utworzono w tym budynku pomaturalne Studium Stenotypii i Języków Obcych) w szkole podstawowej nr. 221 na rogu Żelaznej i Ogrodowej. Nauczenie się od podstaw poczetu królów polskich i dat panowań nie sprawiło Antkowi specjalnego kłopotu. Incydentalną sprawą było też opublikowanie przez Antka kredkowanego dwustronicowego pisemka „Picigrilli”. Edukację podstawową Antoni Macierewicz kończy w roku 1962. Następnie …….cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold :-)))) 07.06.05, 13:44 Teraz wiem skąd to zamiłowanie do teczek, archiwów..... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jak wszystko to wszystko, panie Macierewicz.. 07.06.05, 14:01 Ładne. Czekam na ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Decyzja przesłuchania Kwaśniewskiej - słuszna ! 07.06.05, 13:44 Nie jest obojetne kto wpłacał na konto jej Fundacji i czy chciał tylko pomagac dzieciom czy także sobie !! Nie podlega natomiast dyskusji fakt oczywisty ze prowadzona przez nia akcja pomocy chorym dzieciom zasługuje na uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie podlega tez dyskusji fakt, że sprawa jest 07.06.05, 13:46 wybitnie polityczna.... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Decyzja przesłuchania Kwaśniewskiej - słuszna 07.06.05, 13:55 a skąd niby kwaśniewska ma wiedzieć jakimi przesłankami kierują się wpłacający? i tym bardziej co mogą w kwestii intencji rozjaśnić dokumenty fundacji? nie bądź naiwny to ewidentna rozgrywka polityczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:00 Tam jest m. in. odpowiedz na pytanie: Co ma Kwasniewska do zatrzymania Modrzejewskiego. Jest tez zacytowana wypowiedz Wrobla z jakiejs Rady Nadzorczej Orlenu mowiaca, zeby dac jakies pieniadze na ten Przekret bez barier. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:02 a kto jest autorem tej powieści sensacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:06 Pewnie największy historyk wszechczasów - Paczkowski. Albo Wieczorkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:09 panowie troczhę powagi to na pewno poważne naukowe dzieło (do kupienia tylko w św.brygidzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:14 Dariusz Wilczak (neewswek) i Grzegorz Indulski (kiedys Przekroj, ale w zeszlym tygodniu wywalony z redakcji przez NAjsztuba) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:18 newsweek jest mniej więcej tak obiektywny w ocenie kwaśniewskiego jak wprost, sugeruję zatem inne źródła informacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:24 an9991 napisał: > newsweek jest mniej więcej tak obiektywny w ocenie kwaśniewskiego jak wprost, > sugeruję zatem inne źródła informacji!!!! Fakty i mity oraz NIE i Trybune... Dziekuje, wole pozostac przy WPROST i NEEWSWEKu. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:32 asienka32 napisała: >> Fakty i mity oraz NIE i Trybune... > Dziekuje, wole pozostac przy WPROST i NEEWSWEKu. niekoniecznie ale elementarny szacunek dla rzeczywistości wymaga aby tego co, wprost zwłaszcza, choć newsweek też, pisze o kwaśniewskich zwyczajnie sie brzydzić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:38 Nie sądzisz, że używasz zbyt trudnych zwrotów - "elementarny szacunek dla rzeczywistości"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:40 specjalnie tak napisałem bo wiedziałem że będziesz czytał:))!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:15 No to autorem jest Pająk albo Bubel. Tertium non datur. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:15 an9991 napisał: > panowie troczhę powagi to na pewno poważne naukowe dzieło (do kupienia tylko w św.brygidzie!!!! Jakas obsesja na punkcie schorowanego na ciele i umysle pralata??? Ale nie przejmuj sie - to sie leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:17 asienka32 napisała: > > Jakas obsesja na punkcie schorowanego na ciele i umysle pralata??? Ale nie > przejmuj sie - to sie leczy. Efebofilię ?? Prałat się zmartwi... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:21 Bingo. Narobiłeś zamieszania. Google się grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:23 Jankowski jest psychiczny, do tego ciezko schorowany. Wycofal sie z zycia publicznego, zabronili mu odprawiac mszy i mowic kazan... Czyli de facto problem z jego osoba dawno jest zalatwiony. Naprawde nie macie wiecej wrogow, zeby sie go czepiac? A moze lewactwo juz tak nisko upadlo, ze zabraklo mu odrobiny przyzwoitosci i kopie lezacego - chociaz samo glosi ze nad biednymi trzeb asie pochylac. Wszakze to Wy pedalow holubicie, skad wiec ta nienawisc dla homoseksulnego czesto kleru??? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:27 asienka32 napisała: > A moze lewactwo juz tak nisko upadlo, ze zabraklo mu odrobiny przyzwoitosci i > kopie lezacego... > A prawicowe prostactwo już tak nisko upadło, że nawet zmarłych się czepia...przykładem Miłosz.... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:30 mangold napisał: > A prawicowe prostactwo już tak nisko upadło, że nawet zmarłych się > czepia...przykładem Miłosz.... A kto sie czepia Milosza? Poza dyskusjami na temat pochowku, ktore mialy miejsce rok temu nie slysze nic o Miloszu. Moze cos tam Rydzyk plecie, ale Rydzyk to ekstrema a nie zadna prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:32 asienka32 napisała: ę > > czepia...przykładem Miłosz.... > > A kto sie czepia Milosza? Poza dyskusjami na temat pochowku, ktore mialy > miejsce rok temu nie slysze nic o Miloszu.... Własnie do tego nawiązuję ...prawica starsze sprawy przecież wyciąga ... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:52 mangold napisał: > Własnie do tego nawiązuję ...prawica starsze sprawy przecież wyciąga ... A zakonnica w czarnej woldze porywa dzieci... Czesto to nie prawica wyciaga, tylko lewica wypomina i w kolko przypomina sprawiajac, ze stare wydarzenia wciaz zyja wlasnym zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:54 asienka32 napisała: > Czesto to nie prawica wyciaga, tylko lewica wypomina i w kolko przypomina > sprawiajac, ze stare wydarzenia wciaz zyja wlasnym zyciem. O tak !! Lewica wyciaga wszystkie teczki tego swiata i pogrywa nimi jak oszalała !!!! :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:56 Odnosze niekiedy wrażenie, że gdyby przez przypadek spłonęły wszystkie akta IPN, to żałoba na prawicy byłaby większa i bardziej szczera niz po papieżu.... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:08 Zaloba na prawicy i wesele na lewicy (no chyba ze polaczone ze lzami za teczkami kleru). Nikt nie chce karac nikogo za zawartosc teczek, prawica domaga sie powszechnego dostepu do informacji na temat kto na kogo donosil za PRLu. I raz na zawsze uciecia spekulacji wszelkich. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:58 A lewica broni sie jak lew, zeby teczki zakopac lub spalic... Czemu po prostu ich nie ujawnic i nie przeciac raz na zawsze spekulacji. Z narodem jak z dzieckiem, bedzie sie o zabawki bic dopoki beda zakazane. A potem w kat, bo juz nie beda ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:00 Jak myślisz-komu wszystkie teczki bardziej zaszkodzą ?? Lewicy ?? Nie sadzę...ich drogi i wybory życiowe są znane ....To prawica się dzięki nim zagryzie...po co to Wam ?? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:15 mangold napisał: > Jak myślisz-komu wszystkie teczki bardziej zaszkodzą ?? Lewicy ?? Nie > sadzę...ich drogi i wybory życiowe są znane ....To prawica się dzięki nim > zagryzie...po co to Wam ?? Ha! Po to zeby oczyscic prawice z idiotow. Niech sie gryza. Mysle, ze powszechna informacja jest potrzebna i to nie tylko zeby obnazyc SLD-owskich dzialaczy, ale tez po to aby opozycja dawna dowiedziala sie kto im szkodzil, zeby wies dowiedziala sie, ze ukochany proboszcz to kapus a sasiad - dzieki komu nie dostal paszportu na zagraniczne wczasy. I na koniec - zeby nikt nikogo juz nie szantazowal i zeby jelop Macierewicz nie urzadzal publicznych polowan na czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:18 a pamietasz co było po opublikowaniu listy wildsteina? to pomóż razy 1000 i zastanów się raz jeszcze czy tego chcesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:21 Liste Wildsteina lista agentow nazwal nikt inny jak GW... i tylko GW. Wlasnie dzika lustracja jest szkodliwa, ja mowie o jawnym, cywilizowanym otwarciu archiwow. A Wildstein tylko pokazal jakim niebezpiecznym narzedziem sa trzymane w skrytosci akta IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:22 asienka32 napisała: ja mowie o jawnym, cywilizowanym > otwarciu archiwow. ???? Już widzę ten orgazm Macierewicza... ( czas był...hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:27 On ma orgazm tylko jak ujawnia tajemnice. Jak teczki beda jawne - Macierewicz pewnie bedzie musial sie poleczyc na .... impotencje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:19 asienka32 napisała: > Ha! Po to zeby oczyscic prawice z idiotow. Niech sie gryza. Mysle, ze > powszechna informacja jest potrzebna i to nie tylko zeby obnazyc SLD-owskich > dzialaczy, ale tez po to aby opozycja dawna dowiedziala sie kto im szkodzil, > zeby wies dowiedziala sie, ze ukochany proboszcz to kapus a sasiad - dzieki > komu nie dostal paszportu na zagraniczne wczasy. I na koniec - zeby nikt nikogo > > juz nie szantazowal i zeby jelop Macierewicz nie urzadzal publicznych polowan > na czarownice. No to uważaj: przebudzenie się z palcem w nocniku napewno będzie waszym udziałem... i będzie to bardzo bolesne... Każdziutki kijek zawsze ma dwa końce... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:20 asienka32 napisała: > > Ha! Po to zeby oczyscic prawice z idiotow. To będzie Was mniej niż gejów... ale spoko , dostaniecie pozwolenie na manifestację ...!!hehee... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:55 asienka32 napisała: > Czesto to nie prawica wyciaga, tylko lewica wypomina i w kolko przypomina > sprawiajac, ze stare wydarzenia wciaz zyja wlasnym zyciem. kpisz czy o drogę pytasz? kiedy ostatni raz lewica używała przeszłości w rozgrywkach politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:04 an9991 napisał: > kiedy ostatni raz lewica używała przeszłości w rozgrywkach politycznych? Na przyklad nie wiedziec czemu Wyborcza meczy temat Jankowskiego i Rydzyka na okraglo. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:05 asienka32 napisała: > > Na przyklad nie wiedziec czemu Wyborcza meczy temat Jankowskiego i Rydzyka na > okraglo. Bo non-stop coś wywijają.. ale przeszłości juz nikt im nie wyciaga.. może i dobrze..hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:10 A co oni wywijaja? Jeden dogorywa na cukrzyce, drugi od dziesieciu lat na antenie Radia plecie to samo i placze do babc o datki. Gdyby nie rzetelnosc Wyborczej - nikt normalny ni epamietalby o obydwu panach. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:13 asienka32 napisała: > A co oni wywijaja? > Jeden dogorywa na cukrzyce, drugi od dziesieciu lat na antenie Radia plecie to > samo i placze do babc o datki. > Gdyby nie rzetelnosc Wyborczej - nikt normalny ni epamietalby o obydwu panach. są antysemitami (karalne w tym kraju), obrażają wałęsę co by nie było bohatera tego kraju bezczelnie kłamią i pomawiają ludzi (vide ostatni list jankowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:18 an9991 napisał: > są antysemitami (karalne w tym kraju), obrażają wałęsę co by nie było bohatera > tego kraju bezczelnie kłamią i pomawiają ludzi (vide ostatni list jankowskiego) Wszystko sie zgadza ... tylko skad masz te informacje? Sluchales RM, czytales Nasz Dziennik? NIE ...czytales Wyborcza. przestanie Michnik o tym pisac, temat upadnie smiercia naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:22 czytuje wydania internetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:25 Zaprawdę , swoistego rodzaju masochizm... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:29 mangold napisał: > Zaprawdę , swoistego rodzaju masochizm... Nie, po prostu jestem ciekawa co slychac u Rydzyka a spokojne hipnotyczne glosy prowadzacych RM mnie nudza... Nie ma jak Pacewicz czy Wronski. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:32 asienka32 napisała: > a spokojne hipnotyczne glosy > prowadzacych RM mnie nudza... Ale przecież te mantry są świetne !!!! Na sen.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Współgranie 07.06.05, 17:47 Uparciuch ze mnie, ale to przeszło chyba niezauważone... nawet przez m15 :-) Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi... Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres... W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary... To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły górę nad Rzeczypospolitą... Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Współgranie 08.06.05, 09:33 sclavus napisał: > Uparciuch ze mnie, ale to przeszło chyba niezauważone... nawet przez m15 :-) > > Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi... > Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres... > W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary... > > To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły > górę nad Rzeczypospolitą... > Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów... wrecz przeciwnie ,lecz twój tekst -w tym przypadku nie wart komentarza z wielu powodów ,wyluszczac ich nie bede bo i tak nie zrozumiesz ,lub raczej nie zechcesz zrozumiec ,zamkniety we wlasnej skorupce nienawisci czy niezrozumienia dla innych postaw i wartosci niz twoje wlasne,to nie my katolicy ,konserwatysci jestesmy oszolomami,ten przymiotnik bardziej pasuje wam,takze z wielu powodów Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:21 tu nie chodzi o to żeby temat umarł śmiercią naturalną, tu chodzi o to żeby napiętnować takie zachowania i w miarę ukarać sprawców na tym polega państwo prawa, domagasz się kary dla aferzystów z lewicy o.k. ale żądaj też dla tych z prawicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:26 Afera z Orlenem dotyczy wielkiej kasy i siega najwyzszej glowy w panstwie. Dzialalnosc RM to promil w porowniu z Orlenem. Jesli ktos sie czuje urazony -nich skarzy Radio, po to mamy sady. Poza tym, nie wiedziec czemu, RM jest nadawca publicznym, chociaz cialo docydujace o nim przez lata bylo mocno zwiazane z SLD. Moze lewicy Rydzyk jest potrzebny jako zastepczy temat, a chocby do ochrony Kwasniewskich przed atakiem mediow? Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:29 jak rm dostawało koncesję rządziła w krritv prawica (na marginesie) skąd wiesz że kwaśniewski jest zamieszany w aferę orlenu? powielasz hasła giertycha i wasermanna nie biorąc pod uwagę że oni chcą kwaśniewskiemu zwyczajnie dokopać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:29 asienka32 napisała: Moze lewicy Rydzyk jest potrzebny jako > zastepczy temat, a chocby do ochrony Kwasniewskich przed atakiem mediow? To PiSowi potrzebny jest temat zastępczy, żeby ktoś przypadkiem o program gospodarczy na najbliższe lata nie zapytał.... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:28 wszyscy doskonale wiedzą że prałat to maskotka polskiego lewactwa nie musisz się tak obruszać za tą zgryźliwością kryje sie autentyczna sympatia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:28 Widzisz, nie bardzo czujesz bluesa. Nie odróżniasz żartu od chamstwa. Dlaczego używasz zwrotu "lewactwo"? PS. Kopać trzeba leżącego, bo jak wstanie , może oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 14:39 Ponoc to "wolny kraj" i każdy może wyrazać swoją opinię,tylk po co? Oczywiste jest że nie chodzi w Polsce o dzielenie na złych i dobrych według klucz przynaleznosci politycznej,zaciemniacze do tego sprowadzają każdą dyskusję. Zapewne to działalność celowa i "refundowana" gdyż w tym belkocie niknie jedyny istotny cel jakiego może pragnąć kazdy Polak. Chcemy mieć uczciwe państwo,z jasnymi regułami,z tym większą odpowiedzialnością im wyższe jest stanowisko,bez względu na to z czyjego jest "nadania". Mamy chore państwo zarówno dzieki takim jak giertych,jak i takim jak kwaśniewszczyzna,tylko niestety ci drudzy mieli na wszystko nieporównywalnie wiekszy wpływ,a zatem powinni ponieś odpwiednio do yego konsekwencję.Zapytacie czego(?)-rozejrzyjcie się dokoła,wezcie pierwsza lepsza gazetę.Staciliśmy pietnascie lat(choć nie wszyscy,niektórzy(koledzy ze studiow kwasniactwa na PRZYKŁAD)zyskali,mamy państwowość na poziomie iraku za czasów saddama i "elity",które nie są zdolne do działania bez bez udziału w przekrętach.TKMy i podobne idee na sztandarach,a społeczeństwo tak ogłupione że nawet chce głosowac za UEstytucją(która w takij formie nigdy nie wejdzie w życie)podczas gdy nie ma za co leczyć dzieci. A miało być tak dobrze,niestety zaczęło się od rządów mazowieckiego z kiszczakiem(pseudo -człowiek honoru). Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 14:45 to nie zaciemnianie rzeczywistości tylko niezgoda na jej totalną krytykę; masz zupełnie inne spojrzenie na polskę niż np. ja; temu krajowi naprawdę sie udało to nie jest irak a ostatnie 15 lat było sukcesem choć wiele oczywiście trzeba jeszcze naprawić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 15:42 TAAAK,zapewne masz "swoje racje",a ja jakbym słyszał piewców gierkowskiej epoki szczęśliwości,wtedy "też się udawalo".Fakty są zaś takie że z pierwszej pozycji wśród "nowych demokracji(?)" we wszystkich wskaznikach przesunęliśmy się na ostatnią,no może poza wzsaznikiem skorumpowania. Zresztą mogę się zgodzić ,faktycznie się udało,wykorzystać jakieś 20 % szans,zawsze to lepiej niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 15:43 zib11 napisał: > TAAAK,zapewne masz "swoje racje",a ja jakbym słyszał piewców gierkowskiej epoki Kaczorki są piewcami epoki Piłsudskiego...Czy wtedy wszystko było the best ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 16:14 ZApewne nie było,ale co to ma do rzeczy.Dyskusja na temat,kto kradnie więcej,czerwoni czy biali nie ma sensu,chodzi raczej o stworzenie państwa w którym każdy zlodziej trafi do kicia,a kazdy poseł będzie sie budził z myślą czy go dzisiaj odwołają(wyborcy). Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 16:17 zib11 napisał: > ZApewne nie było,ale co to ma do rzeczy.Dyskusja na temat,kto kradnie > więcej,czerwoni czy biali nie ma sensu,chodzi raczej o stworzenie państwa w > którym każdy zlodziej trafi do kicia,a kazdy poseł będzie sie budził z myślą > czy go dzisiaj odwołają(wyborcy). To nie róbmy nagonki tylko na lewicę, bo odnosze wrażenie, że po cichu prawica coś tam skubie głośno krzycząc" Łapać złodzieja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:26 Nie zauważyłem "nagonki"na lewicę(cokolwiek to znaczy),dobrze natomiast że,niśmialo,zaczęto się brać za złodzieji,szkoda że nie za wszystkich,a tylko za tych,którzy w chwili obecnej są na najbardziej eksponowanym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:28 zib11 napisał: > Nie zauważyłem "nagonki"na lewicę... ?????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:36 Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu wzrok zmąci. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:38 uu1 napisała: > Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu wzrok zmąci. Ba !! Nawet rozum odbiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:42 No, to teraz wiem dlaczego kaczki kwaczą wciąż tę samą melodię. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:49 Noooo!To żescie sobie pogadali,zawsze takie twórcze dyskusje "na lewicy"? Z tego co widzę to poniektórym "bozia" nie ma co odbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 15:50 a ty myślałeś że polska w ciągu 2 lat stanie się krajem mlekiem i miodem płynącym? w zeszłym roku wzrost gospodarczy wynosił 5,6% inflacja 3,4% jesteśmy w ue i nato dzięki czemu polska jest bezpiecznym i stabilnym ktrajem który ma dobre perspektywy rozwoju i to jest prawda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 16:17 Jasne że sa poizytywy,tylko że można wybudowac dom przez rok,a można przez dzisięć,pozwalając przy tym aby majster sprzedawał materiały budowlane na lewo (zapewne bez konotacji z "lewicą"). Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU 07.06.05, 15:03 ubekkubek napisał: >Słuzę uprzejmie: Otóż na miejscu zwolnionym przez Modrzejewskiego prezio i >spółka zainstalowali towarzysza Wróbla. Który podobnie jak jego mocodawca był >działaczem od dziecka. Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we >wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi za pomocą Porozumienia Bez >Barier towarzyszki preziowej. Służę uprzejmie oszołku: „Otóż na miejscu zwolnionym przez” Jaskółę (był prezesem przez 6 najcięższych lat z woli załogi) ekipa TKM „zainstalowała towarzysza Modrzejewskiego. Który podobnie jak jego mocodawca był” ignorantem (nauczyciel fizyki bez doświadczenia po „kursach dokształcających”, który wcześniej w krótkiej karierze biznesowej popełnił co najmniej dwa przestępstwa), ignorantem„jak jego mocodawcy” Krzaklewski i Hronowski z Podkarpacia & Company. „Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi” na kampanie mocodawcy. Przypomnij sobie tylko te 9 mln. zł. wpłaconych tysiącami przekazów pocztowych w całej Polsce przez 5 osób na fundusz wyborczy Krzaklewskiego oraz „osobliwe” comiesięczne spotkania Modrzejewskiego z szefami J&S (czyżby jakieś rozliczenia). A kto jeszcze „umoczył dziób” tego się chyba nigdy nie dowiemy gdyż UOP-ki TKM Nowek i Libera oraz posłowie prawicy (szczególnie Wasserman, który ma na sumieniu zaginięcie dokumentów świadczących o przewałach w ORLEN i błyskawiczne umorzenie śledztwa w tej sprawie) pilnują, by sprawa ORLEN „rozpoczynała się” od aresztowania Modrzejewskiego w 2002 r. (z relacji z krakowskiej prokuratury niezbicie wynika, że sprawy „mafii paliwowej” mają źródło w latach dużo wcześniejszych) lub miała związek z początkiem lat 90-tych (ale nigdy z rządami AWS). Przypominam również jak w 2000 r. ekipa TKM postanowiła przejąć całkowitą kontrolę nad PKN ORLEN (ubezwłasnowolnić właścicieli akcji w tym Skarb Państwa) podpisując umowę depozytową z Bank of New York i uzależniając od siebie kilku członków Rady Nadzorczej (przez długi okres czasu się to udawało i Rządy Buzka i Millera nie mogły zmienić Zarządu firmy). Drugi etap tego przedsięwzięcia przewidywał połączenie (wymianę akcji) z węgierskim MOL i nieodwracalną utratę kontroli nad spółką przez Skarb Państwa. KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU realizuje powierzone zadanie metodą kreacji wirtualnej rzeczywistości. Maluczkich karmi się zagrożeniem energetycznym kraju, pochodzeniem majątku Kulczyka, aferami szpiegowskimi, tworzeniem teorii jak „PLANOWANO sPRZEDAĆ POLSKĘ” Rosjanom, ofiarodawcami fundacji Kwaśniewskiej, powiązaniami towarzyskimi o „zbrodniczym charakterze”, „PORAŻAJĄCYMI” zeznaniami przestępców oraz wszelkimi innymi pobocznymi wątkami nie związanymi z Orleanem (teczki IPN, założeniem fundacji mafii w MSWw 1991 r., itd., itd.). Komisja „odkrywa” materiały operacyjne CBŚ, postępowania prokuratorskie, „kontynuuje” śledztwa dziennikarskie itd. Jej członkowie idą po najmniejszej linii oporu, i „posługują” się pytaniami z protokółów przesłuchań prokuratury. SIC!. W całej aferze sprawa aresztowania Modrzejewskigo jest mało istotna, bo jest wtórna. Zasadniczym pytaniem jest: CZY I KTO BRAŁ KASĘ PRZED I PO MODRZEJEWSKIM I DO KOGO TA KASA TRAFIŁA ??? A na marginesie to te „niewiadomego pochodzenia” 9 mln. zł. na kampanię prezydencką Krzaklewskiego to mniej więcej czteroletnie przychody fundacji Kwaśniewskiej, która „coś” w tym czasie sfinansowała i dofinansowała. Przy takich obrotach nawet średnie przekręty wydają się niemożliwe. Pozdrawiam tylko myślących Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 NIECH PANI NIE ULEGA DEBILOM 07.06.05, 15:50 Nie zawsze zgadzam się z polityką Pani małżonka,ale działalność Pani popieram całym sercem.Jurka Owsiaka też atakują. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: NIECH PANI NIE ULEGA DEBILOM 07.06.05, 16:05 snajper21 napisał: > Nie zawsze zgadzam się z polityką Pani małżonka,ale działalność Pani popieram > całym sercem.Jurka Owsiaka też atakują. finanse wszystkich fundacji sa i musza byc jawne ,dlatego szanowna pani k nie ulegaj sugestia róznych zlych ludzi i udowodnij ze wszystkie donosy to klamstwa a twoja fundacja jest czysta jak lza i nie masz czego sie obawiac przekazujac cala dokumentacje komisji Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak Ktos napisal, ze Kwasniewska kazala zabic Papale 07.06.05, 17:50 Wprost? No to chyba trzeba to wszystko wyjasnic.Moim zdaniem bylaby potrzebha powolac osobna komisje do spraw przestepczej dzialalnosci Fundacji Bez Barier Jolanty K. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 17:50 Niech sie Pani nie przejmuje szczekaniem tych prawicowych kundli. W koncu ma Pani czyste sumienie. Tylko maz Pani sie trafil taki dziwny... Pierwszy raz Pania oszukal na egzaminie. Pamieta Pani - w Gdansku. Biedna, czekala Pani na niego pod drzwiami, martwila sie Pani czy wyjdzie magister, czy nie. I niech Pani zobaczy, tyle lat trzymal Pania w nieswiadomosci, paskuda jedna.. Pani jeszcze do niedawna byla przekonana, ba pewna, ze Olo to wyksztalcony facet. Co on tam wyprawial w tej sali egzaminacyjnej, skubaniec? Lepiej nie myslec. A te pozniejsze sprawy? Doszlo do tego, ze pchnal Pania w lapy tego psychola Macierewicza. No, ze juz nie wspomne, ze musiala sie Pani fotografowac z ludzmi, ktorych Pani nie zna, a ktorych tak szczerze mowiac na tych fotografiach nie powinno byc. A teraz cholera mebelki toaletowe sie przywalaja. No i prosze popatrzec jeszcze, jaki ten Pani maz jest zapominalski.. On nawet nie wie ile, Pani zarobila na tych tam, no pamieta Pani - ubezpieczeniach. Troche to dziwne, bo w koncu chyba mieszkacie pod jednym dachem. Ale moze zyjecie Panstwo w separacji? Kto to wie? Ale w sumie to przeciez dobrze jest miec troche zaskurniakow. Jednego nie rozumiem - czemu Olo kazal Pani bawic sie w budowe jakis wiezowcow w Wilanowie? Po co sobie szargac nazwiska w trakcie prezydentury? Ja wiem, Pani na pewno nie chciala, ale musiala. To juz taki dylemat milosciwie nam panujacych. A czemu Pani maz zabrania Pani ujawnienia tych tam dobroczyncow, ktorzy wplacali pieniadze na Pani fundacje, zeby zalatwic....tfu, przepraszam, zeby leczyc dzieci? A teraz kazdy oszolom ma ochote zajrzec przez dziurke od kulczyka, sorry, kluczyka, zeby znalezc nie wiadomo co. Przeciez wszyscy wiedza, ze sprawa jest czysta jak lza wiec po co te zamieszanie? Wystarczy wylozyc kawe na zagiel, cholera...na lawe naturalnie i wszystko bedzie jasne. Po co ma jakis tam drob krecic na to wszystko kuprem, albo co gorsza klapac dziobem. A i mozna sobie przeciez tyle nerwow zaoszczedzic. I bron Boze niech Pani nie spuszcza tych papierow di pisuaru. Zatka sie i kaczuchy zlapia tylko trzeci oddech. A jak wszystko bedzie cacy, to im ta pralnia, sorry, fundacja jeszcze stanie w dziobie. I jeszcze jedna prosba: Prosze sie postarac coby Szanowny Malzonek nie startowal do ONZ-u. Ten ichniejszy sekretarz (jakie swojskie!) odwiedza czasami rozne okropne miejsca. Duzo gorsze niz cmentarze! To dziala zle na psychike. Najgorsze jest to, ze czesto sa to kraje biedniejsze niz Polska i nie maja tam samochodow. A czesto tez maja, ale bez bagaznikow. No i nie ma gdzie wsiasc, a poza tym w tym New Jorku, to w ten spsob wsiada sie tylko dwa razy: pierwszy i ostatni. Bo tam glupole maja inna mentalnosc i nie lubia, jak czlowieka boli golen w czasie godzin pracy. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kune, sorry kciuki. PiS: jestem pewien, ze czesc zarzutow przeciwko Szanownej Pani jest wyssana z dzioba, pardon, palca Odpowiedz Link Zgłoś
laura_leeno Re: Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 17:52 Zlodziejka kwsniewska zostanie ukarana..ot taka kur... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 17:58 laura_leeno napisała: > Zlodziejka kwsniewska zostanie ukarana..ot taka kur... Taka jak ty czy taka jak nie ty - ot, nachlałaś się babo i pleciesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1113 Zoska Bigosowa na Pierwsza Dame 07.06.05, 18:02 Bedzie lepsza niz ta kwasniewska z pewnoscia. I NASZA PATRIOTKA. A nie jakas tam z domu Kontny, czy jakos tam po zydowsku pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zoska Bigosowa na Pierwsza Dame 07.06.05, 18:07 jurek1113 napisał: > Bedzie lepsza niz ta kwasniewska z pewnoscia. I NASZA PATRIOTKA. A nie jakas > tam z domu Kontny, czy jakos tam po zydowsku pewnie. Cosik mi sie Jontuś widzi, ze ci zoden downo nie pzydupceł... Nie tylko tUMAŃSTWO naprawdę wzięło górę nad Rzeczypospolitą, ale... także nie ma granic... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Kochana Pani Prezydentowo: 08.06.05, 09:42 sclavus napisał: > laura_leeno napisała: > > > Zlodziejka kwsniewska zostanie ukarana..ot taka kur... > > Taka jak ty czy taka jak nie ty - ot, nachlałaś się babo i pleciesz.. brawo, kolejny przedostatni stójkowy prl-u ,w obronie niewiasty -na pistolety,tylko czy wy czerwoni znacie kodeks honorowy?czemu przy okazji inna kobiete zniewazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A Ty już na posterunku ?? 08.06.05, 10:17 Jeżeli jakś kobieta obraża inna kobietę to nie widze powodu dlaczego by nie miała zostać przywołana do porządku.... na chamstwo odpowiada się chamstwem...albo inaczej powiem, po chrześcijańsku; oko za oko ząb za zab... P.S. Przy okazji Ciebie spytam : to dlaczego qrwa za pieniądze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: A Ty już na posterunku ?? 09.06.05, 10:28 mangold napisał: > Jeżeli jakś kobieta obraża inna kobietę to nie widze powodu dlaczego by nie > miała zostać przywołana do porządku.... na chamstwo odpowiada się > chamstwem...albo inaczej powiem, po chrześcijańsku; oko za oko ząb za zab... > > P.S. Przy okazji Ciebie spytam : to dlaczego qrwa za pieniądze ?? innymi slowy spieprzaj dziadu jest uprawnione?tez tak myslalem ,lecz tylko w odniesieniu do mezczyzn,co do zasady oko za oko to mozna by ja przypisac wielu ,lecz nie nam p.s. qrwa-to styl bycia i zycia, zawsze za darmo ; dziwka,prostytutka-to zawód ,zawsze za pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 18:00 Co za klasa. Możesz jeszcze coś dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Kochana Pani Prezydentowo: 09.06.05, 10:30 uu1 napisała: > Co za klasa. Możesz jeszcze coś dodać? mogem ale nie chcem Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Do mangold 08.06.05, 12:18 mangold napisał: /..../ Cały problem w tym, że nasi ziomkowie „żyją” w MATRIX-ie wykreowanym przez naszą „klasę polityczną” i „wolne media”, a około 90% z nich nie rozumie, co czyta i co się do nich mówi. Politycy przeanalizowali sukces Samoobrony (pospolite ruszenie głupawych postaci stała się trzecią „siłą” w parlamencie za sprawą jednego demagoga „wylansowanego” przez „wolne media” i wyciągnęli właściwe wnioski. Aktualnie najczęściej stosowaną (bo najbardziej skuteczną) formą walki z przeciwnikiem politycznym jest populizm w najbardziej skrajnej jego formie. „Wolne media” kierujące się „kasą” i sympatiami politycznymi swoich właścicieli/prezesów pożądają jak najwięcej info. typu „człowiek pogryzł psa” byle zgodnego z „linią programową” i oczekiwaniami odbiorców. Dzisiaj bezkarnie z każdego uczciwego można „zrobić” złodzieja, z przestępcy pokrzywdzonego, z półinteligenta pierwszoplanową postać polityki i odwrotnie, z …… Wystarczy ciut wybiórczo dobranej prawdy, okraszonej półprawdami i doprawionej przemilczeniami / kłamstewkami / przeinaczeniami / oskarżeniami / reinterpretacjami (dopisz inne stosowane metody socjotechniki), a głównie insynuacjami polityczno medialnych „aktorów”. A że insynuacje zazwyczaj nie mają „materialnych podstaw” tego już oszołki nie wychwycą. Pozdrawiam Ponownie MANGOLD ! Podziwiam intelekt, wiedzę i opanowanie w „dyskusjach” z oszołkami SIC! Odpowiedz Link Zgłoś