Dodaj do ulubionych

Komisja żąda dokumentów od Fundacji J. Kwaśniew...

07.06.05, 12:02
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • darekwu Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatrzyman 07.06.05, 12:05
      ia Modrzejewskiego???
      • mangold Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najważnie 07.06.05, 12:11
        jsze... Podejrzewam, że gdyby powstała komisja sejmowa d/s na przykład korupcji
        w polskiej piłce i roman by w niej zasiadał pierwszym jego ruchem byłoby
        wezwanie Kwaśniewskiej albo Kwasniewskiego, no i oczywiście zazadanie z IPNu
        wszystkich teczek , które mogą sie przydać w przyszłości.... Szkoda, że nie mogę
        wprost napisać co o nim myślę, bo to sie do sądu by kwalifikowało....
        • skipper_ Re: Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najw 07.06.05, 12:23
          to, ze giertych jest szuja, ktora wykorzystuja kazda okazje do gry na swoja
          kozysc , nie zmienia faktu, iz kwasek i szaza to para zlodzieji...
          • mangold Re: Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najw 07.06.05, 12:27
            skipper_ napisał:

nie zmienia faktu, iz kwasek i szaza to para zlodzieji...

Od Giertych to asłyszałeś ?? Czy od jakiegoś Macierewicza ??
            • m15 Re: Nic, ale dla Romana nie to jest przecież najw 07.06.05, 13:03
              tylko podziwiac ,wierny do konca ,wbrew faktom i logice
              • mangold Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:05
                Ale wśród polityków.... Czy Ty nie widzisz co oni wyprawiają....??
                • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:13
                  widze i czesto szlak mnie trafia ,ale co to ma wspólnego z rozwalaniem
                  komisji ,oni sa tacy jak caly parlament z niego przeciez wyszli ,to ponoc elita
                  wsród polityków ,od dawna mówie zmienmy klase polityczna ,zmienmy cale
                  panstwo ,aby nie bylo takich afer ,ale i takich upolitycznionych komisji,
                  • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:15
                    m15 napisał:

> widze i czesto szlak mnie trafia ,ale co to ma wspólnego z rozwalaniem
                    > komisji ,oni sa tacy jak caly parlament z niego przeciez wyszli ,to ponoc elita
                    >
                    > wsród polityków ,od dawna mówie zmienmy klase polityczna ,zmienmy cale
                    > panstwo ,aby nie bylo takich afer ,ale i takich upolitycznionych komisji,

Niestety , zawsze znajdzie się jakiś Kaczor....
                    • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:21
                      mangold napisał:

> m15 napisał:
                      >
                      > > widze i czesto szlak mnie trafia ,ale co to ma wspólnego z rozwalaniem
                      > > komisji ,oni sa tacy jak caly parlament z niego przeciez wyszli ,to ponoc
                      > elita
                      > >

> > wsród polityków ,od dawna mówie zmienmy klase polityczna ,zmienmy cale
                      > > panstwo ,aby nie bylo takich afer ,ale i takich upolitycznionych komisji,
                      >
                      >
                      > Niestety , zawsze znajdzie się jakiś Kaczor..
                      ..
                      tu sie róznimy ,moim zdaniem pis naprawi panstwo ,twoim zdaniem ?
                      • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:26
                        > tu sie róznimy ,moim zdaniem pis naprawi panstwo ,twoim zdaniem ?
                        Podaj, proszę, jeden przykład, że oni potrafią cokolwiek poprawić/naprawić.
                      • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:28
                        PiS wprowadzi półfaszyzm a'la Piłsudski.... tutaj zacytuję Kazimierza Kutza, weź
                        sobie do serca te słowa :
                        " Z czasem niektórych się idealizuje, jak Piłsudskiego czy Gierka, ale to skutek
                        naturalnej właściwości ludzkiej pamięci, w której zło umyka szybciej niż dobro.
                        Piłsudski miał szczęście, bo udało mu się zrealizować mit niepodległościowy. Zaś
                        wszystkie jego wady i fatalne dokonania stały się mało istotne: zamach majowy,
                        likwidacja instytucji demokratycznych, Brześć, Bereza Kartuska, BBWR,
                        pułkownikowska klika, antysemityzm, bieda czy zacofanie cywilizacyjne to też
                        jego dzieło. Był charyzmatyczny i stało za nim wojsko, ale ukształtowany w
                        zaborze rosyjskim miał demokrację w Polsce za niestosowność, bo jej nie
                        rozumiał. Ponadto wschodnia granica nie była limitowana międzynarodowymi
                        uchwałami, dlatego go nęciła. Dlatego prowadził na niej wojny. Granicę zachodnią
                        zostawił łaskawemu losowi.
                        Potem był zamach wojskowy, który kosztował 379 istnień ludzkich, później
                        twierdza brzeska, w której osadził przywódców opozycji parlamentarnej i skazał
                        wyrokami. A w 1934 roku w Berezie Kartuskiej uruchomiono obóz dla więźniów
                        politycznych. Ten polski półfaszyzm realizowany był w imię sanacji moralnej
                        społeczeństwa.Dziś najdalej idącym hasłem wyborczym jest rewolucyjna odnowa
                        moralna lansowana pod patronatem i w kulcie Józefa Piłsudskiego. Ponieważ
                        niepodległość mamy, wolność także mamy, wojna nam nie grozi, myślę zatem, że
                        idzie o nawiązanie do tradycji piłsudczykowskich w sprawach wewnętrznych - jego
                        pozamachowych form realizacji i konsekwencji politycznych. Oczywiście
                        mechaniczne przenoszenie tamtych doświadczeń jest absurdalne, bo kalkomania w
                        historii jest niemożliwa, ale idzie o sprawy fundamentalne dla demokracji......"
                        • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:35
                          mangold napisał:

> PiS wprowadzi półfaszyzm a'la Piłsudski.... tutaj zacytuję Kazimierza Kutza,
                          we
                          > ź
                          > sobie do serca te słowa :
                          > " Z czasem niektórych się idealizuje, jak Piłsudskiego czy Gierka, ale to
                          skute
                          > k
                          > naturalnej właściwości ludzkiej pamięci, w której zło umyka szybciej niż
                          dobro.
                          > Piłsudski miał szczęście, bo udało mu się zrealizować mit niepodległościowy.
                          Za
                          > ś
                          > wszystkie jego wady i fatalne dokonania stały się mało istotne: zamach majowy,
                          > likwidacja instytucji demokratycznych, Brześć, Bereza Kartuska, BBWR,
                          > pułkownikowska klika, antysemityzm, bieda czy zacofanie cywilizacyjne to też
                          > jego dzieło. Był charyzmatyczny i stało za nim wojsko, ale ukształtowany w
                          > zaborze rosyjskim miał demokrację w Polsce za niestosowność, bo jej nie
                          > rozumiał. Ponadto wschodnia granica nie była limitowana międzynarodowymi
                          > uchwałami, dlatego go nęciła. Dlatego prowadził na niej wojny. Granicę
                          zachodni
                          > ą
                          > zostawił łaskawemu losowi.
                          > Potem był zamach wojskowy, który kosztował 379 istnień ludzkich, później
                          > twierdza brzeska, w której osadził przywódców opozycji parlamentarnej i skazał
                          > wyrokami. A w 1934 roku w Berezie Kartuskiej uruchomiono obóz dla więźniów
                          > politycznych. Ten polski półfaszyzm realizowany był w imię sanacji moralnej
                          > społeczeństwa.Dziś najdalej idącym hasłem wyborczym jest rewolucyjna odnowa
                          > moralna lansowana pod patronatem i w kulcie Józefa Piłsudskiego. Ponieważ
                          > niepodległość mamy, wolność także mamy, wojna nam nie grozi, myślę zatem, że
                          > idzie o nawiązanie do tradycji piłsudczykowskich w sprawach wewnętrznych -
                          jego
                          > pozamachowych form realizacji i konsekwencji politycznych. Oczywiście
                          > mechaniczne przenoszenie tamtych doświadczeń jest absurdalne, bo kalkomania w
                          > historii jest niemożliwa, ale idzie o sprawy fundamentalne dla
                          demokracji......

bardzo dlugi tekst ,sprowadzajacy sie do jednego ,ty swobode jednostki
                          przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewne
                          ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu,czy dobrze zrozumiale?
                          > "
                          >
                          >
                          • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:40
                            m15 napisał:

>
                            >
                            >
                            > bardzo dlugi tekst ...

Sorry, że zmusiłem Twój mózg do wysiłku...ktoś wreszcie musiał...

,sprowadzajacy sie do jednego ,ty swobode jednostki
                            > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewne
                            > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu,czy dobrze zrozumiale?
                            > > "
                            Dla dobra ogółu, piszesz... ale czy Kaczor chce mojego dobra ? Albo np. dobra
                            gejów?? Czy nie należymy do ogółu? Czy może ogół to ludzie z wypranymi
                            mózgami,na każdym kroku klaszczące temu półfaszyście .... hehe.. jeszcze
                            półfaszyście, ale co bedzie za rok ??
                            • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:49
                              mangold napisał:

> m15 napisał:
                              >
                              > >
                              > >
                              > >
                              > > bardzo dlugi tekst ...
                              >
                              > Sorry, że zmusiłem Twój mózg do wysiłku...ktoś wreszcie musiał...
                              >
                              >
                              > ,sprowadzajacy sie do jednego ,ty swobode jednostki
                              > > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewn
                              > e
                              > > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu,czy dobrze zrozumiale?
                              > > > "
                              > Dla dobra ogółu, piszesz... ale czy Kaczor chce mojego dobra ? Albo np. dobra
                              > gejów?? Czy nie należymy do ogółu? Czy może ogół to ludzie z wypranymi
                              > mózgami,na każdym kroku klaszczące temu półfaszyście .... hehe.. jeszcze
                              > półfaszyście, ale co bedzie za rok ??
                              dziekuje bardzo ,lecz nie sadze aby mój mózg byl wyprany ,mam takie poglady
                              jakie mam i nic tego nie zmieni,jestem konserwatysta,tradycjonalista i jesli
                              chcesz oszolomem bez "z radia maryja",i jeszcze jedno dobro jednostki nie
                              zawsze jest identyfikowane z dobrem ogólu ,to nadal demokracja
                          • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:49
                            Pewien znany poeta pisał - jednostka niczym, jednostka zerem. Kaczor określi co
                            to jest dobro kraju i będzie je realizował metodami opisanymi przez K. Kutza.
                            Tak to widzisz?
                            • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:54
                              uu1 napisała:

> Pewien znany poeta pisał - jednostka niczym, jednostka zerem. Kaczor określi
                              co
                              >
                              > to jest dobro kraju i będzie je realizował metodami opisanymi przez K. Kutza.
                              > Tak to widzisz?
                              i dalej tenze poeta pisal "potrzebny jest on ,tow,wódz ,komunista,stalin
                              slowo jak dzwon
                              kutz gleboko sie myli w swych sadach lub prowadzi gre przedwyborcza ,mysle ze
                              raczej to drugie
                              • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:57
                                Słowo Stalin można zastąpić słowem Kaczyński/Giertych/Leper.
                                • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:01
                                  mozna zrobic szersza zbitke i dodac miller ,frasyniuk ,cimoszewicz ,lecz to
                                  niczego nie wyjasnia ,swoja droga zastanawia mnie czemu przeciwnicy pis-u robia
                                  takie zbitki jezykowe ,co ma pis do samoobrony lub lpr
                                  • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:04
                                    Wodzów o tej samej (bardzo zbliżonej) mentalności. I członków identycznie
                                    zaślepionych.
                              • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:02
                                m15 napisał:

> kutz gleboko sie myli w swych sadach lub prowadzi gre przedwyborcza ,mysle ze
                                > raczej to drugie

Czemu zwolennicy PiS wszedzie widzą drugie dno ??
                                • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:14
                                  mangold napisał:

> m15 napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > kutz gleboko sie myli w swych sadach lub prowadzi gre przedwyborcza ,mysl
                                  > e ze
                                  > > raczej to drugie
                                  >
                                  > Czemu zwolennicy PiS wszedzie widzą drugie dno ??
                                  widocznie maja lepszy wzrok i ciut wiecej intelektu :)
                                  • mangold Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:15
                                    m15 napisał:

> >
                                    > > Czemu zwolennicy PiS wszedzie widzą drugie dno ??

> widocznie maja lepszy wzrok i ciut wiecej intelektu :)
                                    • uu1 Re: Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:17
                                      Odpowiedź jest szalenie prosta. Ktokolwiek spadnie na dno, to pisowcy pukają do
                                      niego od dołu.
                                      • m15 Re: Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:20
                                        uu1 napisała:

> Odpowiedź jest szalenie prosta. Ktokolwiek spadnie na dno, to pisowcy pukają
                                        do
                                        >
                                        > niego od dołu.
                                        wyjasnij prosze czy to mial byc dowcip,bo jesli tak to poziomem siegnal tematu
                                        • uu1 Re: Buahahahahaaha !!!!!!! 07.06.05, 14:23
                                          Nie. To odpowiedź na pytanie, dlaczego pisowcy wszędzie widzą drugie dno.
                                          Polecam St. Leca.
                                        • mangold Wyluzuj troszku... 07.06.05, 14:23
                                          m15 napisał:

> wyjasnij prosze czy to mial byc dowcip,bo jesli tak to poziomem siegnal tematu

Co Ty taki drażliwy na punkcie takich ..hehe... dowcipów... To nie my nazwaliśmy
                                          partię PiS... buahahahahahaaa
                          • dziecina.betlejemska Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:28
                            m15 napisał:

> przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewne
                            > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu

A w stanie wojennym to kim byłeś? Zomowcem? Czy tatuś był?
                            • m15 Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:38
                              dziecina.betlejemska napisał:

> m15 napisał:
                              >
                              > > przedkladasz nad dobro ojczyzny ,ja odwrotnie ,potrafie zaakceptowac pewn
                              > e
                              > > ograniczenia wolnosci jednostki dla dobra ogólu
                              >
                              > A w stanie wojennym to kim byłeś? Zomowcem? Czy tatuś był?
                              doprawdy dziecina z ciebie ,takze intelektualna
                              • mangold Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:39
                                Często wstawiasz podobne teksty, a na innych się oburzasz !! :-DD
                                • m15 Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:46
                                  mangold napisał:

> Często wstawiasz podobne teksty, a na innych się oburzasz !! :-DD
                                  cóz jesli ktos od dawna wbrew wszystkiemu broni komuchów lub co gorsza takze
                                  ubeków to mozna domniemywac iz ma z nimi silne zwiazki ,takze personalne
                                  z moich wypowiedzi w nijaki sposób nie mozna wywnioskowac o jakichkolwiek
                                  powiazaniach z komuna ,wiec cóz mozna odpowiedziec jakiejs dziecinie ,tylko
                                  jedno ze jest idiota
                                  • mangold Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:47
                                    Mentalnie blisko Ci , no może nie do ZOMO, ale do ORMO z całą pewnością tak .....
                                    • dziecina.betlejemska Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:54
                                      mangold napisał:

> Mentalnie blisko Ci , no może nie do ZOMO, ale do ORMO z całą pewnością tak

O proszę - to samo skojarzenie, dopiero teraz spojrzałem.
                                  • dziecina.betlejemska Re: m15 zomowcem? 07.06.05, 14:51
                                    m15 napisał:

> powiazaniach z komuna ,wiec cóz mozna odpowiedziec jakiejs dziecinie ,tylko
                                    > jedno ze jest idiota

Ty nie jesteś zbyt bystry, co?
                                    Swoja uwagą pokazuję ci pewne pokrewieństwo poglądów, postaw i zachowań. Dla mnie tacy bezkrytyczni PiSuarowcy jak ty to potencjalni ZOMOwcy. Na pewno mentalni ZOMOwcy.
                  • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:19
                    A może zmienić cały naród? Nowy, z Kaczorami na czele, to będzie to.
                    • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:28
                      uu1 napisała:

> A może zmienić cały naród? Nowy, z Kaczorami na czele, to będzie to.
                      moze masz racje ,moze trzeba poczekac az przyjdzie trzecie pokolenie nie
                      dotkniete prl-em,moze dopiero wtedy uda sie przeprowadzic niezbedne
                      zmiany ,lecz ze sytuacja teraz jest krytyczna próby naprawy nalezy podjac
                      natychmiast
                      • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:32
                        Czy dasz kowalowi do naprawy zegarek?
                        • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:36
                          uu1 napisała:

> Czy dasz kowalowi do naprawy zegarek?

Zęba nawet dałby sobie wyrwać !!
                          • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:38
                            mangold napisał:

> uu1 napisała:
                            >
                            > > Czy dasz kowalowi do naprawy zegarek?
                            >
                            > Zęba nawet dałby sobie wyrwać !!
                            jestes w bledzie do kowala prowadzam tylko swoja klaczke
                        • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:37
                          kowalowi nie ,kto wedlug ciebie jest zegarmistrzem
                          • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:52
                            Wybacz, że odpowiem trochę obok. W tej chwili nie wiem kto. Ale wiem, że nie
                            Kaczory.
                            • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:57
                              i tu wlasnie mamy problem,nie wiecie kto ,moze nawet komuna byle nie
                              kaczory ,pewnie tez nie wiesz dlaczego nie pis
                              • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 13:58
                                Wiem.
                              • an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:01
                                czy ty nie widzisz że plska pis-u to znowu nie będzie polska wzsystkich
                                (dokladnie tak jak w czasach sld) tylko wybranych godzących się na rewolucje
                                moralne i oczyszcanie kraju na modłę inkwizycyjną?
                                • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:06
                                  Tym bardziej, że to Kaczor chce być autorytetem moralnym...ale to nie można
                                  chcieć, to trzeba się zasłużyć przykładem niech będzie jeden z niewielu
                                  prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki...
                                  • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:12
                                    mangold napisał:

> Tym bardziej, że to Kaczor chce być autorytetem moralnym...ale to nie można
                                    > chcieć, to trzeba się zasłużyć przykładem niech będzie jeden z niewielu
                                    > prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki...
                                    dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,to
                                    mozna jeszcze dodac michnika on tez w imieniu narodu bez jego zgody przebaczal
                                    generalowi
                                    • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:13
                                      m15 napisał:

> dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,to
                                      > mozna jeszcze dodac michnika on tez w imieniu narodu bez jego zgody przebaczal
                                      > generalowi

Pięknie, że chcesz o wszystko naród pytać... to kiedy referendum w sprawie
                                      aborcji ??
                                      • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:17
                                        mangold napisał:

> m15 napisał:
                                        >
                                        >
                                        > > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,
                                        > to
                                        > > mozna jeszcze dodac michnika on tez w imieniu narodu bez jego zgody przeb
                                        > aczal
                                        > > generalowi
                                        >
                                        > Pięknie, że chcesz o wszystko naród pytać... to kiedy referendum w sprawie
                                        > aborcji ??
                                        a kiedy o eutanazji komuchów?a kiedy o totalnej rezygnacji z pobierania
                                        podatków ?a kiedy o wprowadzeniu kolejnego wolnego od pracy dnia?
                                        • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:18
                                          m15 napisał:

> a kiedy o eutanazji komuchów?a kiedy o totalnej rezygnacji z pobierania
                                          > podatków ?a kiedy o wprowadzeniu kolejnego wolnego od pracy dnia?

To sie chyba nazywa demagogia, co ?? Jedynie w tym PiS jest naprawdę dobry...
                                          • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:22
                                            mangold napisał:

> m15 napisał:
                                            >
                                            >
                                            > > a kiedy o eutanazji komuchów?a kiedy o totalnej rezygnacji z pobierania
                                            > > podatków ?a kiedy o wprowadzeniu kolejnego wolnego od pracy dnia?
                                            >
                                            > To sie chyba nazywa demagogia, co ?? Jedynie w tym PiS jest naprawdę dobry...
                                            to bylo rozwiniecie twojej propozycji pytania narodu o wszystko ,kto wiec jest
                                            tym demagogiem?
                                            • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:26
                                              m15 napisał:

,kto wiec jest
                                              > tym demagogiem?

Ty !!!!
                                    • an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:14
                                      nie w imieniu narodu tylko swoim i ma do tego prawo!!!!
                                      • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:40
                                        an9991 napisał:

> nie w imieniu narodu tylko swoim i ma do tego prawo!!!!
                                        w swoim imieniu tak, ma prawo,lecz przy okazji kazal nam wszystkim
                                        odpier....sie od generala
                                        • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:42
                                          m15 napisał:
                                          przy okazji kazal nam wszystkim
                                          > odpier....sie od generala

A co ?? Chętnie byś się przyp....ł ???
                                    • dziecina.betlejemska CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:48
                                      m15 napisał:
                                      > > prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki...
                                      > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,

Jesteś typowym przedstawicielem PiSuarowej bezmyślności i zakłamania. "Gruba kreska" (a własciwie linia) nie była głoszona w imieniu narodu, lecz rządu. Znaczyła to, co w cytacie pod spodem.
                                      Ale PiSuary i popierające ich prototalitarne środowiska mają problemy z myśleniem. A może świadomie przekręcają te słowa, jako element brudnej gry politycznej...

Tadeusz Mazowiecki, expose z 1989 r:
                                      "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać. Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania".
                                      • mangold Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:52
                                        Kaczory też przecież maczały paluchy (??) przy Okrągłym Stole.. Czemu teraz
                                        krzyczą, że to było BE ??
                                        • uu1 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:58
                                          To są ostatnie okrzyki. Czują, że wyborcy przerobią ich na czerninę.
                                          • m15 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 15:10
                                            uu1 napisała:

> To są ostatnie okrzyki. Czują, że wyborcy przerobią ich na czerninę.
                                            wyborcy juz wiedza kogo na co przerobic i nic tu wasze krzyki nie
                                            pomoga ,lewica odchodzi panowie ,czy tego chcecie czy nie ,i bedzie odnowa
                                            moralna i bedzie lustracja lacznie z majatkowa i bedzie dekomunizacja i bedzie
                                            jeszcze kilka innych bardzo nieprzyjemnych dla was wiesci
                                            • mangold A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:11

• uu1 Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:14
                                                Skoro jest tylu kandydatów na katów, to muszą być.
                                                • mangold Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:18
                                                  uu1 napisała:

> Skoro jest tylu kandydatów na katów, to muszą być.

To egzekucje komuchów chyba na "kartki" będą ....
                                                  • uu1 Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:26
                                                    Jasne. Im bardziej zasłużony w ściganiu "komuny" (vide <m15> czy <asieńka>) tym
                                                    więcej talonów dostanie. Tylko co będzie jak się komuchy skończą a kartki nie?
                                                    Chyba dobiorą spośród siebie.
                                                  • mangold Re: A szubienice też będą ?? 07.06.05, 15:28
                                                    uu1 napisała:
                                                    Tylko co będzie jak się komuchy skończą a kartki nie?
                                                    > Chyba dobiorą spośród siebie.

Tych mniej ideowych...teraz wiem dlaczego niektórzy tak na forum się
                                                    udzielają.... :-DD
                                            • sclavus wspólgranie 07.06.05, 15:16
                                              Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi...
                                              Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres...
                                              W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary...

To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły
                                              górę nad Rzeczypospolitą...
                                              Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów...
                                              • fandango10 A kjzes to chłpce widział Kieresa? 07.06.05, 17:52
                                                sclavus napisał:

> Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi...
                                                > Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres...
                                                > W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary...
                                                >
                                                > To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły
                                                > górę nad Rzeczypospolitą...
                                                > Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów...
                                              • fandango10 A kajześ to chłopce widzioł Kieresa??? 07.06.05, 17:53
                                                sclavus napisał:

> Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres...
                                                >
                                                > To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły
                                                • sclavus fandango10: A kajześ to chłopce widzioł Kieresa??? 07.06.05, 17:56
                                                  Zacinasz się czegoś?
                                                  Byłyżby by to zwykłe zająknięcia?
                                            • fandango10 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 17:50
                                              Bedzie tak, jak to mowil Pietrzak: "łapaać, karać!". Typowo lewicowe metody w
                                              prawicowym opakowaniu
                                      • m15 Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 14:59
                                        dziecina.betlejemska napisał:

> m15 napisał:
                                        > > > prawdziwych autorytetów w tym kraju- Mazowiecki...
                                        > > dzieki grubej kresce w imieniu narodu ,bez pytania tego narodu o zdanie,
                                        >
                                        > Jesteś typowym przedstawicielem PiSuarowej bezmyślności i zakłamania. "Gruba
                                        kr
                                        > eska" (a własciwie linia) nie była głoszona w imieniu narodu, lecz rządu.
                                        Znacz
                                        > yła to, co w cytacie pod spodem.
                                        > Ale PiSuary i popierające ich prototalitarne środowiska mają problemy z
                                        myśleni
                                        > em. A może świadomie przekręcają te słowa, jako element brudnej gry
                                        politycznej
                                        > ...
                                        >
                                        > Tadeusz Mazowiecki, expose z 1989 r:
                                        > "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą
                                        dziedzicz
                                        > y. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać.
                                        Przes
                                        > złość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co
                                        uczyniliśmy
                                        > , by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania".
                                        a rzad w czyim imieniu sprawuje rzady madralo ? WLASNYM ,KOMUCHÓW CZY NARODU ?
                                        • dziecina.betlejemska Re: CO ZNACZY GRUBA KRESKA! 07.06.05, 15:22
                                          m15 napisał:

> a rzad w czyim imieniu sprawuje rzady madralo ? WLASNYM ,KOMUCHÓW CZY NARODU ?

Rządy PiS-u bez wątpienia będą rządami w imieniu własnym (co już widac po Warszawie)...
                                          Narodu na pewno nie - tylko tej jego nowotworowej częsci, tej choroby Polski...
                                • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:09
                                  an9991 napisał:

> czy ty nie widzisz że plska pis-u to znowu nie będzie polska wzsystkich
                                  > (dokladnie tak jak w czasach sld) tylko wybranych godzących się na rewolucje
                                  > moralne i oczyszcanie kraju na modłę inkwizycyjną?
                                  moze wiekszosc tego spoleczenstwa to tez tradycjonalisci i nie dla nich
                                  lewicowy projekt malzenstw homoseksualistów ,adopcji dzieci ,prowokacyjnych
                                  parad itp ,moze zaostrzenie walki z bandytami odpowiada spoleczenstwu ,moze
                                  eutanazja w polsce jest niemozliwa do przyjecia ,moze legalizacja narkotyków to
                                  daleka przyszlosc ,moze prowokacyjne prace nieznalskich szeroko promowane przez
                                  srodowiska powiedzmy liberalne obrazaja wiekszosc polaków itd,itp
                                  • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:12
                                    m15 napisał:

> moze wiekszosc tego spoleczenstwa to tez tradycjonalisci i nie dla nich
                                    > lewicowy projekt malzenstw homoseksualistów ,adopcji dzieci ,prowokacyjnych
                                    > parad itp ,moze zaostrzenie walki z bandytami odpowiada spoleczenstwu ,moze
                                    > eutanazja w polsce jest niemozliwa do przyjecia ,moze legalizacja narkotyków to
                                    >
                                    > daleka przyszlosc ,moze prowokacyjne prace nieznalskich szeroko promowane przez
                                    >
                                    > srodowiska powiedzmy liberalne obrazaja wiekszosc polaków itd,itp

Z której plebanii nadajesz ??
                                    • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:28
                                      mangold napisał:

> m15 napisał:
                                      >
                                      > > moze wiekszosc tego spoleczenstwa to tez tradycjonalisci i nie dla nich
                                      > > lewicowy projekt malzenstw homoseksualistów ,adopcji dzieci ,prowokacyjny
                                      > ch
                                      > > parad itp ,moze zaostrzenie walki z bandytami odpowiada spoleczenstwu ,mo
                                      > ze
                                      > > eutanazja w polsce jest niemozliwa do przyjecia ,moze legalizacja narkoty
                                      > ków to
                                      > >
                                      > > daleka przyszlosc ,moze prowokacyjne prace nieznalskich szeroko promowane
                                      > przez
                                      > >
                                      > > srodowiska powiedzmy liberalne obrazaja wiekszosc polaków itd,itp
                                      >
                                      > Z której plebanii nadajesz ??
                                      dzieki ,koncze dyskusje z toba ,ewidentny brak argumentów przez ciebie
                                      przemawia
                                      • mangold Kolejny karb na myszce... :-DD 07.06.05, 14:30
                                        m15 napisał:

> dzieki ,koncze dyskusje z toba ,ewidentny brak argumentów przez ciebie
                                        > przemawia

Idź z Bogiem..... ( następny wymiękł...hehe)
                                  • an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:13
                                    a może władza powinna brać pod uwagę że społeczeństwo składa się i z
                                    konserwatystów i z liberałów? i że wszyscy mają takie samo prawo żyć w tym
                                    dziwnym kraju? tylko pis tego nie zapewnia (wręcz przeciwnie) i wtym problem
                                    • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:34
                                      an9991 napisał:

> a może władza powinna brać pod uwagę że społeczeństwo składa się i z
                                      > konserwatystów i z liberałów? i że wszyscy mają takie samo prawo żyć w tym
                                      > dziwnym kraju? tylko pis tego nie zapewnia (wręcz przeciwnie) i wtym problem
                                      ja na codzien widze wiecej przykladów ataków na katolików ich
                                      zwyczaje ,tradycje niz odwrotnie dlatego trudno mi przyjac twoje
                                      argumenty,faktem jest iz w panstwie jest miejsce dla wszystkich ,lecz
                                      mniejszosc nie moze
                                      obrazac wiekszosci i tylko dlatego ze jest mniejszoscia zadac wiekszych praw
                                      • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:36
                                        m15 napisał:

i tylko dlatego ze jest mniejszoscia zadac wiekszych praw
                                        >
                                        Ciekawe co byś mówił gdybyś był mniejszością...??
                                      • an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:36
                                        a jaka to niby mniejszość żąda większych praw?
                                        • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:54
                                          an9991 napisał:

> a jaka to niby mniejszość żąda większych praw?
                                          chocby czesto demonizowana,przyznaje , mniejszosc gejowska,sprawy ich
                                          seksualnosci to ich sprawy i nie musza wywlekac tego na ulice to tylko jeden
                                          drobny ,ale bardzo aktualny przyklad
                                          • an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 14:58
                                            oni nie żądają większych praw tylko respektowania praw podstawowych a kaczyński
                                            im tego w bezczelny sposób odmawia (nie bo nie)!!!
                                            • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:04
                                              an9991 napisał:

> oni nie żądają większych praw tylko respektowania praw podstawowych a
                                              kaczyński
                                              >
                                              > im tego w bezczelny sposób odmawia (nie bo nie)!!!
                                              nikt nie ma prawa do nieobyczajnego zachowywania sie na ulicy jest na to nawet
                                              paragraf w kk. ,czy pedofile tez moga zorganizowac parade promujaca ich
                                              zwyczaje ,czy naturysci moga w stroju organizacyjnym paradowac po miescie itp
                                              • mangold Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:08
                                                m15 napisał:

> nikt nie ma prawa do nieobyczajnego zachowywania sie na ulicy jest na to nawet
                                                > paragraf w kk.

Czy trzymasz za rękę na ulicy swoja kobeitę ?? Geje robia to samo w stosunku do
                                                swoich partnerów i to chyba nie podpada pod paragraf??

,czy pedofile tez moga zorganizowac parade promujaca ich
                                                > zwyczaje,

Wiesz dobrze że homoseksualizm to nie to samo co pedofilia.... ale biorąc
                                                przykład ze swojego wodza, wyciągasz tak śmieszny argument....
                                              • an9991 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:08
                                                ale żeby komuś zarzucić nieobyczajne zachowanie to on najpierw musi mieć
                                                możliwość aby tak się zachować!!! nie można wychodzić z założenia ze skoro
                                                demonstują homoseksualiści to na pewno będzie jakaś obscena to nielogiczne i
                                                nieuprawnione!!!
                                                • m15 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:13
                                                  an9991 napisał:

> ale żeby komuś zarzucić nieobyczajne zachowanie to on najpierw musi mieć
                                                  > możliwość aby tak się zachować!!! nie można wychodzić z założenia ze skoro
                                                  > demonstują homoseksualiści to na pewno będzie jakaś obscena to nielogiczne i
                                                  > nieuprawnione!!!
                                                  wielokrotnie organizowali rózne parady i obscena byla ,to fakt
                                              • uu1 Re: Odnowa moralna ?? Tak !!!! 07.06.05, 15:13
                                                Panie prezydencie! Gej jest pańskim bratem.
                                                • mangold Ooooops !! 07.06.05, 15:17

• uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:22
                                                    Wszystkie dzieci są nasze.
                                                    Stonka Twój wróg.
                                                    Nie każdy, kto Cię z gówna wyciagnie to Twój przyjaciel.
                                                    Nie znasz takich pieknych haseł?
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:24
                                                    W społeczeństwie jest podobno ok 10 %( chyba, nie pamietam dokładnie)
                                                    homoseksualistów... A u Kaczorków naprawdę 50 %??? :-DD
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:28
                                                    To nie do końca tak. Hasło brzmi "Gej Pańskim bratem" a nie "Pański brat
                                                    gejem". To chyba mniej?
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:31
                                                    ooops !! To ja popełniłem gafę... Z tego miejsca chciałbym serdecznie przeprosić
                                                    braci Kaczyńskich za mój nietakt... hehe... lepiej dmuchac na zimne...jeszcze
                                                    mnie młodzieżówka PiS dopadnie...
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:41
                                                    cymbaly ,nie mylic z instrumentem muzycznym :)
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:54
                                                    Przedstawiając się, używasz liczby mnogiej? No, no.
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 15:57
                                                    uu1 napisała:

> Przedstawiając się, używasz liczby mnogiej? No, no.
                                                    to bylo o was ,prawda ze sympatycznie
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:01
                                                    Zajefajnie czyli uroczo w języku pisowskim.
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:02
                                                    uu1 napisała:

> Zajefajnie czyli uroczo w języku pisowskim.

znając m15, zaraz Ci odpowie : co za brednie !!! :-DD
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:06
                                                    Zbiłeś go z tropu. Nie odezwie się. :-))
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:08
                                                    uu1 napisała:

> Zbiłeś go z tropu. Nie odezwie się. :-))

Nie znasz go ...pustego posta wstawi, żeby jego zawsze było ostatnie....Kwak, kwak
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:11
                                                    To dobry chłopak. Głowę ma otwartą...na przestrzał.
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:13
                                                    uu1 napisała:

> To dobry chłopak. Głowę ma otwartą...na przestrzał.

Po klęsce PiSu łatwo da się nam uformować i zrozumie jak błędnie wybrał.... :-DDD
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:18
                                                    mangold napisał:

> uu1 napisała:
                                                    >
                                                    > > To dobry chłopak. Głowę ma otwartą...na przestrzał.
                                                    >
                                                    > Po klęsce PiSu łatwo da się nam uformować i zrozumie jak błędnie wybrał.... :-
                                                    D
                                                    > DD
                                                    dobrze wiesz kto przegra ,juz grunt pod przyszla wspólprace przygotowujesz ,pis
                                                    wygra to pewne ,mierni ,bierni ale pewni ,przydacie sie do czarnej
                                                    roboty ,blysku w was nie dostrzegam ,ale jak mówie tacy tez sie przydaja
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:20
                                                    m15 napisał:

> dobrze wiesz kto przegra ,juz grunt pod przyszla wspólprace przygotowujesz ,pis
                                                    >
                                                    > wygra to pewne ,mierni ,bierni ale pewni ,przydacie sie do czarnej
                                                    > roboty ,blysku w was nie dostrzegam ,ale jak mówie tacy tez sie przydaja

Ale mi chodzi o wybory w 2009 ....chociaż znając prawicę można się szybszego
                                                    rozwiązania Sejmu spodziewać...hehe...
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:28
                                                    Mówiłem Ci, że to bystrzak. Wyobraź sobie taki pochód. Przodem człapią dwa
                                                    kaczory (a może jeden, tylko się w oczach dwoi) a za nimi sześciu <m15> niesie
                                                    kanapę, żeby partia miała na czym usiąść. Nie piękne?
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:30
                                                    uu1 napisała:

a za nimi sześciu <m15>
                                                    > niesie kanapę, żeby partia miała na czym usiąść. Nie piękne?

Kanapę ?? chyba basenik na wodę, żeby sie można było potaplać... :-DD
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:32
                                                    Fakt, zagalopowałem się. Ogarnęła mnie pasja animacji.
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:22
                                                    Bierni, mierni ale wierni - czyli BMW.
                                                    Młodzi, silni i debilni - czyli MSD.
                                                    Co wybierasz?
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:31
                                                    uu1 napisała:

> Bierni, mierni ale wierni - czyli BMW.
                                                    > Młodzi, silni i debilni - czyli MSD.
                                                    > Co wybierasz?
                                                    wszystkie te przymiotniki pasuja do was jak ulal,jak juz mówilem przydacie sie
                                                    do czarnej roboty,sorki ,debilni to zle slowo ,moze lepiej po
                                                    przejsciach "indoktrynacja ,pranie mózgu etc"
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:34
                                                    m15 napisał:

przydacie sie
                                                    > do czarnej roboty

przewidujesz klasowy ( sorry za wyrażenie) podział społeczeństwa... Wszystkie
                                                    Pisiątka stojące wyżej i bydło zwane dla niepoznaki Narodem....???
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:35
                                                    To się będzie nazywało "Folwark ptasi" albo drobiowy, wszystko jedno.
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:37
                                                    uu1 napisała:

> To się będzie nazywało "Folwark ptasi" albo drobiowy, wszystko jedno.

I tak z tego bedzie pasztet.... drobiowy zresztą, ale nie do przełknięcia...
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:38
                                                    mangold napisał:

> m15 napisał:
                                                    >
                                                    > przydacie sie
                                                    > > do czarnej roboty
                                                    >
                                                    > przewidujesz klasowy ( sorry za wyrażenie) podział społeczeństwa... Wszystkie
                                                    > Pisiątka stojące wyżej i bydło zwane dla niepoznaki Narodem....???
                                                    jakis podzial musi byc ,jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i
                                                    i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd
                                                  • mangold A gdzie wcisnisz TKM ?? 07.06.05, 16:40
                                                    m15 napisał:

> jakis podzial musi byc ,jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych
                                                    i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd

Hehe... oczywiście tam gdzie konfitury ....:-DD
                                                  • m15 Re: A gdzie wcisnisz TKM ?? 07.06.05, 16:43
                                                    mangold napisał:

> m15 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    > > jakis podzial musi byc ,jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczci
                                                    > wych
                                                    > i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd
                                                    >
                                                    > Hehe... oczywiście tam gdzie konfitury ....:-DD
                                                    tkm wicepremiera t umiescic trzeba z reszte to oczywiste ,po co pytasz
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:40
                                                    jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i
                                                    >
                                                    > i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd
                                                    pisiątka, czarni, dornowaci.
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:48
                                                    uu1 napisała:

> jak zawsze z tym ze ja proponuje podzial na uczciwych i
                                                    > >
                                                    > > i reszte ,w reszcie podgrupy ,komuchy ,ubecja ,nomenklatura itd
                                                    > pisiątka, czarni, dornowaci.
                                                    a ciebie umiescimy zgodnie z twoimi pogladami wsród niezdecydowanych ,moze
                                                    mamusia wezie za raczke i wytyczy droge
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:51
                                                    m15 napisał:

,moze
                                                    > mamusia wezie za raczke i wytyczy droge

Tak jak Tobie ?? Toksyczna staruszka.... :-))
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:53
                                                    Ja już z mamusia rozmawiałem. Powiedziała - lepiej, żebyś całe życie tłukł
                                                    kamienie niż wstapił do pisu. Takiego wstydu w naszej rodzinie nikt jeszcze nie
                                                    narobił. Kicha.
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:58
                                                    uu1 napisała:

> Ja już z mamusia rozmawiałem. Powiedziała - lepiej, żebyś całe życie tłukł
                                                    > kamienie niż wstapił do pisu. Takiego wstydu w naszej rodzinie nikt jeszcze
                                                    nie
                                                    >
                                                    > narobił. Kicha.
                                                    bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:59
                                                    m15 napisał:

> bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie

Jeszcze tu jesteś ??
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:02
                                                    mangold napisał:

> m15 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie
                                                    >
                                                    > Jeszcze tu jesteś ??
                                                    wlasnie wychodze ,ale jakis gostek ciagle posci
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:03
                                                    bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie
                                                    Tak jak wy za komuny?
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:05
                                                    uu1 napisała:

> bedziesz cichym wspolpracownikiem ,mamusia sie nie dowie
                                                    > Tak jak wy za komuny?

Inaczej nie potrafią, taka juz mentalność, a nas próbuja pouczać...hehe...
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:10
                                                    Czym skorupka za młodu nasiąknie tym Kaczor na starość trąci.
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:13
                                                    uu1 napisała:

> To dobry chłopak.
                                                    chlopaki to u szewca drewniane gwozdzie mlotkami prostuja
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:23
                                                    A te chłopaki, co to nie płaczą?
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:33
                                                    uu1 napisała:

> A te chłopaki, co to nie płaczą?
                                                    do czasu ,juz niedlugo
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:38
                                                    Zaczną płakać jak zobaczą kaczki na półmisku, nadziane jabłkami. Juz niedługo.
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:45
                                                    uu1 napisała:

> Zaczną płakać jak zobaczą kaczki na półmisku, nadziane jabłkami. Juz niedługo.
                                                    niezly pomysl zwyciestwo uczcimy kaczka nadziewana jablkami ,niech chlopaki
                                                    placza ,juz niedlugo
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:47
                                                    m15 napisał:

zwyciestwo uczcimy kaczka nadziewana jablkami ,niech chlopaki
                                                    > placza ,juz niedlugo

Zwycięstwem nazwiesz dzielenie władzy z LPrem. Samoobroną i PO... hehehe ?? W
                                                    takim razie : SMACZNEGO !!!
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:56
                                                    mangold napisał:

> m15 napisał:
                                                    >
                                                    > zwyciestwo uczcimy kaczka nadziewana jablkami ,niech chlopaki
                                                    > > placza ,juz niedlugo
                                                    >
                                                    > Zwycięstwem nazwiesz dzielenie władzy z LPrem. Samoobroną i PO... hehehe ?? W
                                                    > takim razie : SMACZNEGO !!!
                                                    zobaczymy ,jestem optymista,na dzisiaj starczy,jade do domu zmeczyliscie mnie
                                                    troche ,ale to nic bój to wasz jest ostatni
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:57
                                                    m15 napisał:

> zobaczymy ,jestem optymista,na dzisiaj starczy,jade do domu zmeczyliscie mnie
                                                    > troche ,ale to nic bój to wasz jest ostatni

Jedź ostrożnie skarbie Ty nasz prawicowy jedyny..... :-DD
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:00
                                                    mangold napisał:

> m15 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > zobaczymy ,jestem optymista,na dzisiaj starczy,jade do domu zmeczyliscie
                                                    > mnie
                                                    > > troche ,ale to nic bój to wasz jest ostatni
                                                    >
                                                    > Jedź ostrożnie skarbie Ty nasz prawicowy jedyny..... :-DD
                                                    dziekuje lewico nie zdefiniowana
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:07
                                                    Myślisz, że mogłoby coś mu się stać? Zacząłby myśleć jak Bóg przykazał? Oj, bo
                                                    wykraczesz.
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:09
                                                    uu1 napisała:

> Myślisz, że mogłoby coś mu się stać? Zacząłby myśleć jak Bóg przykazał? Oj, bo
                                                    > wykraczesz.

Boje się że go swojaki z PiSu skasują za te rozmowy z nami..... bo przecież
                                                    zawsze coś w nim zostanie z tych rozmów i rozłam w partii gotowy...hehe
                                                  • sclavus Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:12
                                                    mangold napisał:

> uu1 napisała:
                                                    >
                                                    > > Myślisz, że mogłoby coś mu się stać? Zacząłby myśleć jak Bóg przykazał? O
                                                    > j, bo
                                                    > > wykraczesz.
                                                    >
                                                    > Boje się że go swojaki z PiSu skasują za te rozmowy z nami..... bo przecież
                                                    > zawsze coś w nim zostanie z tych rozmów i rozłam w partii gotowy...hehe

m15 się nie złamie..on jest jak opoka...
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:16
                                                    > m15 się nie złamie..on jest jak opoka

Ale kaczej świątyni na nim nie zbudujesz. To neofita.
                                                  • sclavus Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:19
                                                    uu1 napisała:

> > m15 się nie złamie..on jest jak opoka
                                                    >
                                                    > Ale kaczej świątyni na nim nie zbudujesz. To neofita.

Miałem niejednokrotnie do czynienia z m15 i nawet mu proponowałem przemianę na
                                                    m16... bo tak strzelał.
                                                    Nic z tego! przetrwał...Opoka, ot co..
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:21
                                                    sclavus napisał:

> m16... bo tak strzelał.
                                                    > Nic z tego! przetrwał...Opoka, ot co..

Eeee tam !! Takie strzelanie... co tekst to jak kulą w płot ...
                                                  • sclavus Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:30
                                                    mangold napisał:

> sclavus napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > m16... bo tak strzelał.
                                                    > > Nic z tego! przetrwał...Opoka, ot co..
                                                    >
                                                    > Eeee tam !! Takie strzelanie... co tekst to jak kulą w płot ...

Aczkolwiek, jak zauważyłeś, dupę udaje mu się zawracac... jak temu katolikowi
                                                    polskiemu jeden...
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:35
                                                    sclavus napisał:

> Aczkolwiek, jak zauważyłeś, dupę udaje mu się zawracac... jak temu katolikowi
                                                    > polskiemu jeden...

Tyle, że katol-polski-one to przygłup, a m15 jest w miare inteligentny..wie, że
                                                    nie ma racji ale ciagle walczy...
                                                  • m15 cymbaly 08.06.05, 09:23
                                                    a jakie niegrzeczne,nieobecnego sie nie obgaduje ,ale wy szara ,chcialem
                                                    powiedziec czerwona masa nic o tym nie wiecie ,ot proste proletariackie
                                                    wychowanie ,ale to nic pomozemy wam wyjsc z tego dolka ,nie zalamujcie sie,z
                                                    chrzescijanskim ,co ja pisze z proletariackim pozdrowieniem -m15
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:23
                                                    W końcu nie wypadł kaczce, chciałem powiedzieć sroce spod ogona.
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:25
                                                    uu1 napisała:

> W końcu nie wypadł kaczce, chciałem powiedzieć sroce spod ogona.

Polemizowałbym...a raczej może teraz chce tam wejść kaczuszce..wszak niedługo
                                                    podział łupów..TKM nadchodzi...
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:34
                                                    ZCHN też się zbliżał i szlag go trafił.
                                                  • mangold Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:16
                                                    sclavus napisał:

>
                                                    > m15 się nie złamie..on jest jak opoka...

Piotr też niby był opoką , i co ? Zanim koguta usłyszał trzy razy sie zaparł.. a
                                                    może kaczkę ...już nie pamiętam...
                                                  • uu1 Re: Ooooops !! 07.06.05, 17:18
                                                    Tak czy tak coś z drobiu.
                                                  • m15 gamonie:) 08.06.05, 09:24
                                                  • m15 Re: Ooooops !! 07.06.05, 16:12
                                                    mangold napisał:

> uu1 napisała:
                                                    >
                                                    > > Zbiłeś go z tropu. Nie odezwie się. :-))
                                                    >
                                                    > Nie znasz go ...pustego posta wstawi, żeby jego zawsze było ostatnie....Kwak,
                                                    k
                                                    > wak
                                                    musialbym nazywac sie mangold i byc takim jak mangold uparciuchem do tego
                                                    cynikiem i jednoczesnie stoikiem ,o przepraszam stójkowym
      • ubekkubek Re: Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatr 07.06.05, 12:15
        darekwu napisał:

> ia Modrzejewskiego???

Słuzę uprzejmie: Otóż na miejscu zwolnionym przez Modrzejewskiego prezio i
        spółka zainstalowali towarzysza Wróbla. Który podobnie jak jego mocodawca był
        działaczem od dziecka. Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we
        wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi za pomocą Porozumienia Bez
        Barier towarzyszki preziowej.
        • piglowacki Re: Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatr 07.06.05, 15:01
          ubekkubek napisał:

>Słuzę uprzejmie: Otóż na miejscu zwolnionym przez Modrzejewskiego prezio i
          >spółka zainstalowali towarzysza Wróbla. Który podobnie jak jego mocodawca był
          >działaczem od dziecka. Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we
          >wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi za pomocą Porozumienia Bez
          >Barier towarzyszki preziowej.

Służę uprzejmie oszołku: „Otóż na miejscu zwolnionym przez” Jaskółę (był
          prezesem przez 6 najcięższych lat z woli załogi) ekipa TKM „zainstalowała
          towarzysza Modrzejewskiego. Który podobnie jak jego mocodawca był” ignorantem
          (nauczyciel fizyki bez doświadczenia po „kursach dokształcających”, który
          wcześniej w krótkiej karierze biznesowej popełnił co najmniej dwa
          przestępstwa), ignorantem„jak jego mocodawcy” Krzaklewski i Hronowski z
          Podkarpacia & Company.

„Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we wałaściwe ręce ciężkie
          pieniądze między innymi” na kampanie mocodawcy. Przypomnij sobie tylko te 9
          mln. zł. wpłaconych tysiącami przekazów pocztowych w całej Polsce przez 5 osób
          na fundusz wyborczy Krzaklewskiego oraz „osobliwe” comiesięczne spotkania
          Modrzejewskiego z szefami J&S (czyżby jakieś rozliczenia).

A kto jeszcze „umoczył dziób” tego się chyba nigdy nie dowiemy gdyż UOP-ki TKM
          Nowek i Libera oraz posłowie prawicy (szczególnie Wasserman, który ma na
          sumieniu zaginięcie dokumentów świadczących o przewałach w ORLEN i błyskawiczne
          umorzenie śledztwa w tej sprawie) pilnują, by sprawa ORLEN „rozpoczynała się”
          od aresztowania Modrzejewskiego w 2002 r. (z relacji z krakowskiej prokuratury
          niezbicie wynika, że sprawy „mafii paliwowej” mają źródło w latach dużo
          wcześniejszych) lub miała związek z początkiem lat 90-tych (ale nigdy z rządami
          AWS).

Przypominam również jak w 2000 r. ekipa TKM postanowiła przejąć całkowitą
          kontrolę nad PKN ORLEN (ubezwłasnowolnić właścicieli akcji w tym Skarb Państwa)
          podpisując umowę depozytową z Bank of New York i uzależniając od siebie kilku
          członków Rady Nadzorczej (przez długi okres czasu się to udawało i Rządy Buzka
          i Millera nie mogły zmienić Zarządu firmy). Drugi etap tego przedsięwzięcia
          przewidywał połączenie (wymianę akcji) z węgierskim MOL i nieodwracalną utratę
          kontroli nad spółką przez Skarb Państwa.

KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU

realizuje powierzone zadanie metodą kreacji wirtualnej rzeczywistości.
          Maluczkich karmi się zagrożeniem energetycznym kraju, pochodzeniem majątku
          Kulczyka, aferami szpiegowskimi, tworzeniem teorii jak „PLANOWANO sPRZEDAĆ
          POLSKĘ” Rosjanom, ofiarodawcami fundacji Kwaśniewskiej, powiązaniami
          towarzyskimi o „zbrodniczym charakterze”, „PORAŻAJĄCYMI” zeznaniami przestępców
          oraz wszelkimi innymi pobocznymi wątkami nie związanymi z Orleanem (teczki IPN,
          założeniem fundacji mafii w MSWw 1991 r., itd., itd.). Komisja „odkrywa”
          materiały operacyjne CBŚ, postępowania prokuratorskie, „kontynuuje” śledztwa
          dziennikarskie itd. Jej członkowie idą po najmniejszej linii oporu,
          i „posługują” się pytaniami z protokółów przesłuchań prokuratury. SIC!.

W całej aferze sprawa aresztowania Modrzejewskigo jest mało istotna, bo jest
          wtórna. Zasadniczym pytaniem jest:

CZY I KTO BRAŁ KASĘ PRZED I PO MODRZEJEWSKIM
          I DO KOGO TA KASA TRAFIŁA ???

A na marginesie to te „niewiadomego pochodzenia” 9 mln. zł. na kampanię
          prezydencką Krzaklewskiego to mniej więcej czteroletnie przychody fundacji
          Kwaśniewskiej, która „coś” w tym czasie sfinansowała i dofinansowała. Przy
          takich obrotach nawet średnie przekręty wydają się niemożliwe.

Pozdrawiam tylko myślących
          • mangold :-DDDDD 07.06.05, 15:04
            piglowacki napisał:

> Pozdrawiam tylko myślących

Dzięki, ja Ciebie też...hehe... to był piękny tekst... już go sobie skopiowałem
            • piglowacki Re: :-DDDDD 08.06.05, 12:15
              mangold napisał: /..../

Cały problem w tym, że nasi ziomkowie „żyją” w MATRIX-ie wykreowanym przez
              naszą „klasę polityczną” i „wolne media”, a około 90% z nich nie rozumie, co
              czyta i co się do nich mówi.

Politycy przeanalizowali sukces Samoobrony (pospolite ruszenie głupawych
              postaci stała się trzecią „siłą” w parlamencie za sprawą jednego
              demagoga „wylansowanego” przez „wolne media” i wyciągnęli właściwe wnioski.
              Aktualnie najczęściej stosowaną (bo najbardziej skuteczną) formą walki z
              przeciwnikiem politycznym jest populizm w najbardziej skrajnej jego formie.

„Wolne media” kierujące się „kasą” i sympatiami politycznymi swoich
              właścicieli/prezesów pożądają jak najwięcej info. typu „człowiek pogryzł psa”
              byle zgodnego z „linią programową” i oczekiwaniami odbiorców. Dzisiaj bezkarnie
              z każdego uczciwego można „zrobić” złodzieja, z przestępcy pokrzywdzonego, z
              półinteligenta pierwszoplanową postać polityki i odwrotnie, z …… Wystarczy ciut
              wybiórczo dobranej prawdy, okraszonej półprawdami i doprawionej
              przemilczeniami / kłamstewkami / przeinaczeniami / oskarżeniami /
              reinterpretacjami (dopisz inne stosowane metody socjotechniki), a głównie
              insynuacjami polityczno medialnych „aktorów”. A że insynuacje zazwyczaj nie
              mają „materialnych podstaw” tego już oszołki nie wychwycą.

Pozdrawiam Ponownie MANGOLD ! Podziwiam intelekt, wiedzę i opanowanie
              w „dyskusjach” z oszołkami SIC!
      • pan.nikt Re: Koński łbie, powiedz jeszcze co to ma do zatr 07.06.05, 12:16
        A co to ma do rzeczy?
        P{rzecież komisja bada nie tylko zatrzymanie Modrzejewskiego.
        Odsyłam do uchwały sejmowej powołującj komisję.

W dodatku, po okryciu kilku wątków okrywy, naszym i komisji oczom ukazał się
        syf totalny, smietnik polityczny. Czy mają tego nie póbowac posprzątać?
        czy jak sprzątasz chatę i masz pozbierać papierki, to zostawiasz wielkie gó..
        na dywanie, bo gó.. cię nie dotyczy, a ty jesteś od papierków???
      • kielcik Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:02
        Po smierci Papieza ludzie w tym kraju odkryli, ze mozna funkcjonowac bez
        wzajemnej nienawisci. Politycy zamkneli geby na 10 dni, a zwykli obywatele na
        ulicach zaczeli sie do siebie odnosic z szacunkiem. Okazalo sie, ze mozna bylo
        przezyc te dni na poczatku kwietnia bez agresji i kraj nie pograzyl sie w
        zapasci gospodarczej i politycznej. Proponuje bojkot kazdej partii politycznej
        i kazdego kandydata na prezydenta, jesli ich kampania wyborcza bedzie polegala
        przede wszystkim na opluwaniu konkurentow. W koncu to my bedziemy ich karmic
        przez nastepne 4 (czy 5 lat) - przynajmniej niech sie wykaza dobrym wychowaniem
        i kultura polityczna. Kampanie juz startuja i juz zaczynaja sie orwellowskie
        seanse nienawisci i eskalacja chamstwa prowyborczego. Kilku anty-kandydatow
        znalazlo sie na mojej czarnej liscie. Zachecam do bojkotu.
        • pan.nikt Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:26
          Mówisz o nienawiści, a tu chodzi o zwykłe PORZĄDKI.
          PASUJE CI ŻYCIE W BURDELU?
          • uu1 Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:29
            Źle sformułowane pytanie. W tej instytucji akurat panuje porządek. A personel
            znacznie milszy i sympatyczniejszy niż nasze elity polityczne.
          • kielcik Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:43
            Nie pasuje, ale porzadki tez mozna robic bez nienawisci. Chodzi o metody walki
            politycznej, o szczucie ludzi. Nie dam sie nabrac ani zadnej neofaszystowskiej
            retoryce, ani prymitywnym populistom, tym bardziej jesli ich kampania
            polityczna bedzie na poziomie drecha z kijem bejsbolowym. Tylko z tonu waszych
            wypowiedzi na tym forum jasno wynika, ze juz dajecie sie nabuzowac roznym
            oszolomom zadnym wladzy, i juz zaczynacie na siebie szczekac. Basta z
            chamstwem, bo przez najblizsze miesiace ludzie rzuca sie sobie do gardel.
            Umiemy zyc inaczej, tylko paru lobuzow chce nam wmowic, ze jest inaczej.
            • uu1 Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 13:55
              >Umiemy życ inaczej, tylko paru lobuzow chce nam wmowic, ze jest inaczej.>
              Syndrom autobusu w którym kilku "kiboli" terroryzuje pasażerów, których jest
              znacznie więcej.
        • putativus Re: Bojkot propagandy nienawisci w polityce 07.06.05, 14:49
          jasne , kilka dni w pokojowej atmosferze, a jak juz zapomnieli Ci, którzy
          najbardziej łzy trwonili, to od razu do czynów przeszli, bo z wredności sie nie
          wyrasta nawet pod wpływem wyjątkowych zdrzeń, a takiem zdarzeniem dla niektórych
          była smierć JPII.

Czasem az mnie korciło zapytać się jedengo i drugiego ekshibicjonistycznie
          ukazującego swój żal i łzy, czy za parę lat też będzie usmiechać się do dziadka
          który zajął jej miejsce w autobusie???

Okazało się ,że Nasza "wrazliwośc" była ekstremalnie krótka, to tylko ukazuje
          jakie społeczeństwo jest prostackie....
          Az szkoda gadac!!!!

Żałoba narodowa...
          Znicze w dłoniach...
          łzy i rozpach...
          a po tygodniu sąsiadka sąsiadce mąki nie pozyczy, bo za często pozycza:>

Dla mnei nonsens!!!!!
    • t-800 Lista Kwaśniewskiej 07.06.05, 12:08
      www.fpbb.qdnet.pl/lista.pdf
    • adalberto3 W demokratycznym kraju dokumenty ... 07.06.05, 12:14
      ..wszystkich fundacji nie powinny stanowić tajemnicy. Chyba w tym przypadku
      mamy do czynienia ze strukturami mafijnymi.
    • u_bolt Re: kocham ten kraj...... 07.06.05, 12:15
      dzien bez Giertycha, Macierewicza i Wassermanna to dzien stracony.....
    • zen16 Taki Prezydent nam potrzebny.P. Jolu pr. startować 07.06.05, 12:44
      w wyborach i rozgonić tą bandę oszołomów, z którymi Pani mąż usiłował się
      bratać.
    • an9991 dość tej hucpy!!! 07.06.05, 12:54
      celem tej komisji nie jest analiza teczek sprzed 20 lat, lustrowanie polskich
      biznesmenów, ,kontrola sprawozdań fundacji porozumienie bez barier czy
      ustalanie kogo w ciągu 16 lat swojej działalności spotkał dochnal, jest to
      (cytuję) "Komisja Śledcza do zbadania zarzutu nieprawidłowości w nadzorze
      Ministerstwa Skarbu Państwa nad przedstawicielami Skarbu Państwa w spółce PKN
      Orlen S.A. oraz zarzutu wykorzystania służb specjalnych (d. UOP) do
      nielegalnych nacisków na organa wymiaru sprawiedliwości w celu uzyskania
      postanowień służących do wywierania presji na członków Zarządu PKN Orlen S.A.
      (SORN)"
      członkowie tej komisji już dawno zapomnieli po co zostali powołani!!!

• venus99 Re: dość tej hucpy!!! 07.06.05, 12:56
        niczego nie zapomnieli.oni wiedzą co maja robic.tym bardziej,że trzeba
        zatuszować machlojki bankowe Giertycha.
        to wyjatkowa banda nierobów i dewiantów.
        • mangold I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 12:59
          Basieńce Giertych przez męża.. sprawa była w prokuraturze, czekamy co dalej...
          • m15 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:07
            zadziwiajace ze niektórym forumowiczom zalezy na tuszowaniu machlojek komuny w
            takim samym lub wiekszym stopniu niz tejze komunie ,mam jedno pytanie czy was
            wynajeli do tej niewdziecznej roboty ?czy wy sami dobrowolnie wbrew interesowi
            kraju chcecie wszystko zamglic ,fakt w metnej wodzie ryby lowi sie latwiej
            • mangold I kto to mówi ?? hehe... 07.06.05, 13:11

• uu1 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:13
              Nie używaj, proszę, argumentów kaczorów. Czy nie widzisz, ze działania tej
              komisji są światło ćmiące.
              • m15 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:19
                uu1 napisała:

> Nie używaj, proszę, argumentów kaczorów. Czy nie widzisz, ze działania tej
                > komisji są światło ćmiące.
                ogladam prace komisji i dzieki temu dowiedzialem sie o wielu bulwersujacych
                faktach o których wczesniej moglem sie tylko domyslac ,polecam ciekawa
                pozycja,to ze przy okazji jeden czy drugi posel robi z siebie idiote to sprawa
                drugorzedna
            • an9991 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:18
              a możesz wyjaśnić co te zagrywki "komisarzy" wnoszą do sprawy?
              • uu1 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:20
                Bingo.
            • 4xl Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:27
              Czy zastanawiałeś się do kogo skierujesz swą nienawiść jak zabraknie Ci komuny.
              Przecież Ty bez wroga komunisty nie jesteś w stanie żyć. Bij zabij - to Twoje
              credo. Pamiętaj, że wszystkie rewolucje pożerają też swoje dzieci!
              • m15 Re: I jeszcze zapomniałeś o załatwianiu egzaminów 07.06.05, 13:44
                co ty bredzisz ,jaki wróg,jakie credo ,twierdze tylko ze wszystkie afery i
                komuchów i ich przeciwników musza byc wyjasnione ,co do komuny to nawet jej
                swiatli czlonkowie przyznaja ze byla antydemokratyczna ze dopuscila sie wielu
                zbrodni itp za co wiec mialbym ja kochac?
            • mrlusiek bo w tym wszystkim jest fałsz 07.06.05, 13:58
              forumowicze krytykują prawicowców i lewicowców bo jedni nie umieli a drudzy
              nie zapowiadają w programach podjęcia najważniejszych spraw w naszym kraju jak
              choćby ogromnej biedy, naprawy w kulejącej gospodarki. Jednym i drugim chodzi
              tylko o władzę. Radykalizm poglądów jest wynikiem oczekiwań mediów i to dla
              nich jest potęgowany wodospad oskarżeń a nie merytoryczna dyskusja która jest o
              wiele nudniejsza. Fałsz polega na pomijaniu istoty spraw a nienawiść na
              ubożeniu części społeczeństwa.
    • nessuno I Bardzo dobrze,najwyższy czas... 07.06.05, 13:29
      ...żeby na poważnie i bez ceregieli zająć się tą ŻMIJĄ o skąpo zaciśniętych
      zakłamanych usteczkach i podłym spojrzeniu.Pora wyjaśnić te wszystkie afery i
      aferki z tą rzekomą"fundacją"pod płaszczykiem której nasza miłościwie nam
      panująca gwiazda kręci lewe interesy,a rżnie kogoś wspaniałego i
      dobrodusznego,kogoś-kim nie jest i nigdy nie była.Pora odstawić od koryta
      wszystkich czerwonych popaprańców i złodzieji i to raz na zawsze.Dość panoszenia
      się kulczyków,kuno-żagli i innych franc!Dość okradania tego biednego kraju!
      • mangold To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 13:34
        zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy...
        • m15 Re: To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 13:40
          mangold napisał:

> zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy...
          oczywiscie ze wyjasnic ,jesli jest co
          • mangold Re: To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 13:41
            m15 napisał:

> > zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy...
            > oczywiscie ze wyjasnic ,jesli jest co

A nie jest ?? I kto tu zaciemnia ??
            • m15 Re: To może przy okazji wyjaśnić przekręty 07.06.05, 14:24
              mangold napisał:

> m15 napisał:
              >
              >
              > > > zakonu salezjańskiego w Lubuskiem...jak wszyscy to wszyscy...
              > > oczywiscie ze wyjasnic ,jesli jest co
              >
              >
              > A nie jest ?? I kto tu zaciemnia ??
              wybacz nie znam sprawy wiec sie nie wypowiadam ,jestem za wyjasnianiem
              wszystkich przekretów ,powtarzam to jeszcze raz,dla jasnosci
              >
              >
    • mrlusiek klinika oddana do użytku, trzeba od razu zamknąć ? 07.06.05, 13:29
      Jola na idola !!!
      • fireplace gwoli komentarza 07.06.05, 14:42
        Abstahując od kompetencji komisji do sprawdzania tych dokumentów, rzeczywiście
        niezwykłe jest aby publiczna fundacja tak bardzo wzbraniała się przed
        publikowaniem swoich finansów. Jeżeli darczyńcy działali w słusznej sprawie,
        nie sądzę aby w chwili publicznej debaty w tej kwestii, oburzali się
        opublikowaniem swoich danych.
        Innym powodem może być tylko to w jaki sposób pieniądze są wydawane,
        jakie są ich rzeczywiste przepływy, kto w fundacji i w jakiej wysokości pobiera
        wynagrodzenie, jak prowadzona jest księgowość itd.
        Krótko mówiąc czy pani Kwaśniewska rzeczywiście poświęca się dobroczynności,
        czy korzystając z faktu bycia pierwszą damą, robi interesy i zbija kapitał
        polityczny, jako klon Matki Teresty po faceliftingu i Ladi Di bez rodowodu.
        Czy jest to arystokratką ducha i działaczką społeczną czy też bizneswoman
        działającą na granicach prawa i dobrego obyczaju. Czy serca polaków skradła
        dzięki oddaniu innym czy cynicznej socjotechnice.
    • bgp2001 niestety 07.06.05, 13:40
      nie czytam żadnych bzdur w typie "komisja żšda......etc" żenujšcš sprawš jest
      że polska ziemia cišgle nosi Giertycha. Niemniej żenujšcš sprawš jest to, że
      gazeta którš do?ć szanuje pozwala sobie na tytuł "....od Kwa?niewskiej..."
      chyba jaki? normy do cholery również was obowišzujš!? Nie jest to ani wasza
      koleżanka, ani byle kto. Należy co najmniej napisać Jolanty Kwa?niewskiej, o
      ile nie: Pani.... . Trochę kultury powinno was obowišzywać panowie i panie
      z "GAZETY"
    • kossmann Jak wszystko to wszystko, panie Macierewicz... 07.06.05, 13:42
      Jak teczki i grzebanie w życiorysach, to może warto Panie Macierewicz odświeżyć
      swój własny, ale ten prawdziwy życiorys. Może się wszak znaleźć jakiś
      upierdliwy niedowiarek, co zechce dociekać i podważać Pańskie zasługi dla
      czarnego harcerstwa i pytać, … co było wcześniej. Przypomnijmy więc wszystko
      od początku….

Maj 1952. Pracownica Archiwum Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego, Elżbieta
      Macierewicz, jako matka samotnie wychowująca syna Antoniego dostaje przydział
      na mieszkanie służbowe w bloku SB-eckim przy ulicy Ogrodowej 7 (ówczesna
      dzielnica Mirów) Antoni jest zdolnym i ambitnym chłopcem. Do szkoły podstawowej
      nr.25, gdzie rozpoczyna naukę w roku 1955, ma „z górki”. Wystarczy zbiec trzy
      piętra, przejść przez bramę między blokami, przebiec przez Ogrodową i zasiąść w
      klasie w drugiej ławce w rzędzie przy oknie – to wszystko dosłownie w 2 minuty.
      Wkrótce mamy rok 1956 i odwilż październikową. W ramach tejże odwilży i
      przeprowadzonej weryfikacji kadr w UB, pani Elżbieta Macierewicz znajduje pracę
      w …Archiwum Akt Państwowych na ulicy Długiej. Antoni kontynuuje naukę w szkole
      podstawowej nr. 25 do roku 1959, a następnie (po likwidacji 25-tki; utworzono w
      tym budynku pomaturalne Studium Stenotypii i Języków Obcych) w szkole
      podstawowej nr. 221 na rogu Żelaznej i Ogrodowej. Nauczenie się od podstaw
      poczetu królów polskich i dat panowań nie sprawiło Antkowi specjalnego kłopotu.
      Incydentalną sprawą było też opublikowanie przez Antka kredkowanego
      dwustronicowego pisemka „Picigrilli”. Edukację podstawową Antoni Macierewicz
      kończy w roku 1962. Następnie …….cdn.
      • mangold :-)))) 07.06.05, 13:44
        Teraz wiem skąd to zamiłowanie do teczek, archiwów..... :-DD
      • uu1 Re: Jak wszystko to wszystko, panie Macierewicz.. 07.06.05, 14:01
        Ładne. Czekam na ciąg dalszy.
    • rsrh Decyzja przesłuchania Kwaśniewskiej - słuszna ! 07.06.05, 13:44
      Nie jest obojetne kto wpłacał na konto jej Fundacji i czy chciał tylko pomagac
      dzieciom czy także sobie !!
      Nie podlega natomiast dyskusji fakt oczywisty ze prowadzona przez nia akcja pomocy
      chorym dzieciom zasługuje na uznanie.
      • mangold Nie podlega tez dyskusji fakt, że sprawa jest 07.06.05, 13:46
        wybitnie polityczna....
      • an9991 Re: Decyzja przesłuchania Kwaśniewskiej - słuszna 07.06.05, 13:55
        a skąd niby kwaśniewska ma wiedzieć jakimi przesłankami kierują się wpłacający?
        i tym bardziej co mogą w kwestii intencji rozjaśnić dokumenty fundacji? nie
        bądź naiwny to ewidentna rozgrywka polityczna!!!
    • asienka32 Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:00
      Tam jest m. in. odpowiedz na pytanie: Co ma Kwasniewska do zatrzymania
      Modrzejewskiego.
      Jest tez zacytowana wypowiedz Wrobla z jakiejs Rady Nadzorczej Orlenu mowiaca,
      zeby dac jakies pieniadze na ten Przekret bez barier.
      • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:02
        a kto jest autorem tej powieści sensacyjnej?
        • uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:06
          Pewnie największy historyk wszechczasów - Paczkowski. Albo Wieczorkiewicz.
        • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:07
          Forsyth ??
          • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:09
            panowie troczhę powagi to na pewno poważne naukowe dzieło (do kupienia tylko w
            św.brygidzie!!!!
            • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:14
              Dariusz Wilczak (neewswek) i Grzegorz Indulski (kiedys Przekroj, ale w zeszlym
              tygodniu wywalony z redakcji przez NAjsztuba)
              • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:18
                newsweek jest mniej więcej tak obiektywny w ocenie kwaśniewskiego jak wprost,
                sugeruję zatem inne źródła informacji!!!!
                • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:24
                  an9991 napisał:

> newsweek jest mniej więcej tak obiektywny w ocenie kwaśniewskiego jak wprost,
                  > sugeruję zatem inne źródła informacji!!!!

Fakty i mity oraz NIE i Trybune...
                  Dziekuje, wole pozostac przy WPROST i NEEWSWEKu.
                  • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:32
                    asienka32 napisała:

>> Fakty i mity oraz NIE i Trybune...
                    > Dziekuje, wole pozostac przy WPROST i NEEWSWEKu.

niekoniecznie ale elementarny szacunek dla rzeczywistości wymaga aby tego co,
                    wprost zwłaszcza, choć newsweek też, pisze o kwaśniewskich zwyczajnie sie
                    brzydzić!!!!
                    • uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:38
                      Nie sądzisz, że używasz zbyt trudnych zwrotów - "elementarny szacunek dla
                      rzeczywistości"? :-)
                      • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:40
                        specjalnie tak napisałem bo wiedziałem że będziesz czytał:))!!!!
            • uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:15
              No to autorem jest Pająk albo Bubel. Tertium non datur.
            • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:15
              an9991 napisał:

> panowie troczhę powagi to na pewno poważne naukowe dzieło (do kupienia tylko
              w św.brygidzie!!!!

Jakas obsesja na punkcie schorowanego na ciele i umysle pralata??? Ale nie
              przejmuj sie - to sie leczy.
              • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:17
                asienka32 napisała:

>
                > Jakas obsesja na punkcie schorowanego na ciele i umysle pralata??? Ale nie
                > przejmuj sie - to sie leczy.

Efebofilię ?? Prałat się zmartwi...
                • uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:21
                  Bingo. Narobiłeś zamieszania. Google się grzeje.
                • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:23
                  Jankowski jest psychiczny, do tego ciezko schorowany. Wycofal sie z zycia
                  publicznego, zabronili mu odprawiac mszy i mowic kazan... Czyli de facto
                  problem z jego osoba dawno jest zalatwiony. Naprawde nie macie wiecej wrogow,
                  zeby sie go czepiac?
                  A moze lewactwo juz tak nisko upadlo, ze zabraklo mu odrobiny przyzwoitosci i
                  kopie lezacego - chociaz samo glosi ze nad biednymi trzeb asie pochylac.
                  Wszakze to Wy pedalow holubicie, skad wiec ta nienawisc dla homoseksulnego
                  czesto kleru???
                  • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:27
                    asienka32 napisała:

> A moze lewactwo juz tak nisko upadlo, ze zabraklo mu odrobiny przyzwoitosci i
                    > kopie lezacego...
                    >

A prawicowe prostactwo już tak nisko upadło, że nawet zmarłych się
                    czepia...przykładem Miłosz....
                    • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:30
                      mangold napisał:
                      > A prawicowe prostactwo już tak nisko upadło, że nawet zmarłych się
                      > czepia...przykładem Miłosz....

A kto sie czepia Milosza? Poza dyskusjami na temat pochowku, ktore mialy
                      miejsce rok temu nie slysze nic o Miloszu. Moze cos tam Rydzyk plecie, ale
                      Rydzyk to ekstrema a nie zadna prawica.
                      • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:32
                        asienka32 napisała:
                        ę
                        > > czepia...przykładem Miłosz....
                        >
                        > A kto sie czepia Milosza? Poza dyskusjami na temat pochowku, ktore mialy
                        > miejsce rok temu nie slysze nic o Miloszu....

Własnie do tego nawiązuję ...prawica starsze sprawy przecież wyciąga ...
                        • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:52
                          mangold napisał:
                          > Własnie do tego nawiązuję ...prawica starsze sprawy przecież wyciąga ...

A zakonnica w czarnej woldze porywa dzieci...
                          Czesto to nie prawica wyciaga, tylko lewica wypomina i w kolko przypomina
                          sprawiajac, ze stare wydarzenia wciaz zyja wlasnym zyciem.
                          • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:54
                            asienka32 napisała:

> Czesto to nie prawica wyciaga, tylko lewica wypomina i w kolko przypomina
                            > sprawiajac, ze stare wydarzenia wciaz zyja wlasnym zyciem.

O tak !! Lewica wyciaga wszystkie teczki tego swiata i pogrywa nimi jak oszalała
                            !!!! :-DD
                            • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:56
                              Odnosze niekiedy wrażenie, że gdyby przez przypadek spłonęły wszystkie akta IPN,
                              to żałoba na prawicy byłaby większa i bardziej szczera niz po papieżu....
                              • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:08
                                Zaloba na prawicy i wesele na lewicy (no chyba ze polaczone ze lzami za
                                teczkami kleru).
                                Nikt nie chce karac nikogo za zawartosc teczek, prawica domaga sie powszechnego
                                dostepu do informacji na temat kto na kogo donosil za PRLu. I raz na zawsze
                                uciecia spekulacji wszelkich.
                            • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:58
                              A lewica broni sie jak lew, zeby teczki zakopac lub spalic... Czemu po prostu
                              ich nie ujawnic i nie przeciac raz na zawsze spekulacji.
                              Z narodem jak z dzieckiem, bedzie sie o zabawki bic dopoki beda zakazane. A
                              potem w kat, bo juz nie beda ciekawe.
                              • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:00
                                Jak myślisz-komu wszystkie teczki bardziej zaszkodzą ?? Lewicy ?? Nie
                                sadzę...ich drogi i wybory życiowe są znane ....To prawica się dzięki nim
                                zagryzie...po co to Wam ??
                                • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:15
                                  mangold napisał:

> Jak myślisz-komu wszystkie teczki bardziej zaszkodzą ?? Lewicy ?? Nie
                                  > sadzę...ich drogi i wybory życiowe są znane ....To prawica się dzięki nim
                                  > zagryzie...po co to Wam ??

Ha! Po to zeby oczyscic prawice z idiotow. Niech sie gryza. Mysle, ze
                                  powszechna informacja jest potrzebna i to nie tylko zeby obnazyc SLD-owskich
                                  dzialaczy, ale tez po to aby opozycja dawna dowiedziala sie kto im szkodzil,
                                  zeby wies dowiedziala sie, ze ukochany proboszcz to kapus a sasiad - dzieki
                                  komu nie dostal paszportu na zagraniczne wczasy. I na koniec - zeby nikt nikogo
                                  juz nie szantazowal i zeby jelop Macierewicz nie urzadzal publicznych polowan
                                  na czarownice.
                                  • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:18
                                    a pamietasz co było po opublikowaniu listy wildsteina? to pomóż razy 1000 i
                                    zastanów się raz jeszcze czy tego chcesz!!!
                                    • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:21
                                      Liste Wildsteina lista agentow nazwal nikt inny jak GW... i tylko GW.
                                      Wlasnie dzika lustracja jest szkodliwa, ja mowie o jawnym, cywilizowanym
                                      otwarciu archiwow.
                                      A Wildstein tylko pokazal jakim niebezpiecznym narzedziem sa trzymane w
                                      skrytosci akta IPNu.
                                      • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:22
                                        asienka32 napisała:
                                        ja mowie o jawnym, cywilizowanym
                                        > otwarciu archiwow.

???? Już widzę ten orgazm Macierewicza... ( czas był...hehe)
                                        • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:27
                                          On ma orgazm tylko jak ujawnia tajemnice. Jak teczki beda jawne - Macierewicz
                                          pewnie bedzie musial sie poleczyc na .... impotencje.
                                  • sclavus Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:19
                                    asienka32 napisała:

> Ha! Po to zeby oczyscic prawice z idiotow. Niech sie gryza. Mysle, ze
                                    > powszechna informacja jest potrzebna i to nie tylko zeby obnazyc SLD-owskich
                                    > dzialaczy, ale tez po to aby opozycja dawna dowiedziala sie kto im szkodzil,
                                    > zeby wies dowiedziala sie, ze ukochany proboszcz to kapus a sasiad - dzieki
                                    > komu nie dostal paszportu na zagraniczne wczasy. I na koniec - zeby nikt
                                    nikogo
                                    >
                                    > juz nie szantazowal i zeby jelop Macierewicz nie urzadzal publicznych polowan
                                    > na czarownice.

No to uważaj: przebudzenie się z palcem w nocniku napewno będzie waszym
                                    udziałem... i będzie to bardzo bolesne...
                                    Każdziutki kijek zawsze ma dwa końce...
                                  • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:20
                                    asienka32 napisała:

>
                                    > Ha! Po to zeby oczyscic prawice z idiotow.

To będzie Was mniej niż gejów... ale spoko , dostaniecie pozwolenie na
                                    manifestację ...!!hehee...
                          • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:55
                            asienka32 napisała:

> Czesto to nie prawica wyciaga, tylko lewica wypomina i w kolko przypomina
                            > sprawiajac, ze stare wydarzenia wciaz zyja wlasnym zyciem.

kpisz czy o drogę pytasz? kiedy ostatni raz lewica używała przeszłości w
                            rozgrywkach politycznych?
                            • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:04
                              an9991 napisał:
                              > kiedy ostatni raz lewica używała przeszłości w rozgrywkach politycznych?

Na przyklad nie wiedziec czemu Wyborcza meczy temat Jankowskiego i Rydzyka na
                              okraglo.
                              • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:05
                                asienka32 napisała:

>
                                > Na przyklad nie wiedziec czemu Wyborcza meczy temat Jankowskiego i Rydzyka na
                                > okraglo.

Bo non-stop coś wywijają.. ale przeszłości juz nikt im nie wyciaga.. może i
                                dobrze..hehe...
                                • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:10
                                  A co oni wywijaja?
                                  Jeden dogorywa na cukrzyce, drugi od dziesieciu lat na antenie Radia plecie to
                                  samo i placze do babc o datki.
                                  Gdyby nie rzetelnosc Wyborczej - nikt normalny ni epamietalby o obydwu panach.
                                  • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:13
                                    asienka32 napisała:

> A co oni wywijaja?
                                    > Jeden dogorywa na cukrzyce, drugi od dziesieciu lat na antenie Radia plecie
                                    to
                                    > samo i placze do babc o datki.
                                    > Gdyby nie rzetelnosc Wyborczej - nikt normalny ni epamietalby o obydwu panach.

są antysemitami (karalne w tym kraju), obrażają wałęsę co by nie było bohatera
                                    tego kraju bezczelnie kłamią i pomawiają ludzi (vide ostatni list jankowskiego)
                                    • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:18
                                      an9991 napisał:

> są antysemitami (karalne w tym kraju), obrażają wałęsę co by nie było
                                      bohatera
                                      > tego kraju bezczelnie kłamią i pomawiają ludzi (vide ostatni list
                                      jankowskiego)

Wszystko sie zgadza ... tylko skad masz te informacje? Sluchales RM, czytales
                                      Nasz Dziennik?
                                      NIE ...czytales Wyborcza. przestanie Michnik o tym pisac, temat upadnie
                                      smiercia naturalna.
                                      • mangold Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:21
                                        Z wyjątkiem forum, co ??
                                        • asienka32 Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:22
                                          czytuje wydania internetowe.
                                          • mangold Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:25
                                            Zaprawdę , swoistego rodzaju masochizm...
                                            • asienka32 Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:29
                                              mangold napisał:

> Zaprawdę , swoistego rodzaju masochizm...

Nie, po prostu jestem ciekawa co slychac u Rydzyka a spokojne hipnotyczne glosy
                                              prowadzacych RM mnie nudza... Nie ma jak Pacewicz czy Wronski.
                                              • mangold Re: Ty chyba nie czytasz GW ??? 07.06.05, 15:32
                                                asienka32 napisała:

>
                                                a spokojne hipnotyczne glosy
                                                > prowadzacych RM mnie nudza...

Ale przecież te mantry są świetne !!!! Na sen....
                                                • sclavus Współgranie 07.06.05, 17:47
                                                  Uparciuch ze mnie, ale to przeszło chyba niezauważone... nawet przez m15 :-)

Jakże to wspaniale wspólgra i współbrzmi...
                                                  Do paradoinalnego tercetu Giertych- Wassermann- Macierewicz dołączył Kieres...
                                                  W kwartecie raźniej.. można pokombinować pary...

To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one wzięły
                                                  górę nad Rzeczypospolitą...
                                                  Nie odrywałbym od tematu "projektu konstytucji" imć Kaczorów...

• m15 Re: Współgranie 08.06.05, 09:33
                                                    sclavus napisał:

> Uparciuch ze mnie, ale to przeszło chyba niezauważone... nawet przez m15 :-)
                                                    >
                                                    >
                                                    > To już nie tylko TUMAŃSTWO, to równiez OBSESJA PARANOIDALNA i razem one
                                                    wzięły

wrecz przeciwnie ,lecz twój tekst -w tym przypadku nie wart komentarza z wielu
                                                    powodów ,wyluszczac ich nie bede bo i tak nie zrozumiesz ,lub raczej nie
                                                    zechcesz zrozumiec ,zamkniety we wlasnej skorupce nienawisci czy niezrozumienia
                                                    dla innych postaw i wartosci niz twoje wlasne,to nie my katolicy ,konserwatysci
                                                    jestesmy oszolomami,ten przymiotnik bardziej pasuje wam,takze z wielu powodów
                                      • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:21
                                        tu nie chodzi o to żeby temat umarł śmiercią naturalną, tu chodzi o to żeby
                                        napiętnować takie zachowania i w miarę ukarać sprawców na tym polega państwo
                                        prawa, domagasz się kary dla aferzystów z lewicy o.k. ale żądaj też dla tych z
                                        prawicy!!!
                                        • asienka32 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:26
                                          Afera z Orlenem dotyczy wielkiej kasy i siega najwyzszej glowy w panstwie.
                                          Dzialalnosc RM to promil w porowniu z Orlenem.
                                          Jesli ktos sie czuje urazony -nich skarzy Radio, po to mamy sady. Poza tym, nie
                                          wiedziec czemu, RM jest nadawca publicznym, chociaz cialo docydujace o nim
                                          przez lata bylo mocno zwiazane z SLD. Moze lewicy Rydzyk jest potrzebny jako
                                          zastepczy temat, a chocby do ochrony Kwasniewskich przed atakiem mediow?
                                          • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:29
                                            jak rm dostawało koncesję rządziła w krritv prawica (na marginesie)
                                            skąd wiesz że kwaśniewski jest zamieszany w aferę orlenu? powielasz hasła
                                            giertycha i wasermanna nie biorąc pod uwagę że oni chcą kwaśniewskiemu
                                            zwyczajnie dokopać!!!!
                                          • mangold Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 15:29
                                            asienka32 napisała:
                                            Moze lewicy Rydzyk jest potrzebny jako
                                            > zastepczy temat, a chocby do ochrony Kwasniewskich przed atakiem mediow?

To PiSowi potrzebny jest temat zastępczy, żeby ktoś przypadkiem o program
                                            gospodarczy na najbliższe lata nie zapytał....
                  • an9991 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:28
                    wszyscy doskonale wiedzą że prałat to maskotka polskiego lewactwa nie musisz
                    się tak obruszać za tą zgryźliwością kryje sie autentyczna sympatia!!!
                  • uu1 Re: Polecam lekture ksiazki On, Kwasniewski 07.06.05, 14:28
                    Widzisz, nie bardzo czujesz bluesa. Nie odróżniasz żartu od chamstwa. Dlaczego
                    używasz zwrotu "lewactwo"?
                    PS. Kopać trzeba leżącego, bo jak wstanie , może oddać.
    • zib11 Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 14:39
      Ponoc to "wolny kraj" i każdy może wyrazać swoją opinię,tylk po co?
      Oczywiste jest że nie chodzi w Polsce o dzielenie na złych i dobrych według
      klucz przynaleznosci politycznej,zaciemniacze do tego sprowadzają każdą
      dyskusję. Zapewne to działalność celowa i "refundowana" gdyż w tym belkocie
      niknie jedyny istotny cel jakiego może pragnąć kazdy Polak. Chcemy mieć uczciwe
      państwo,z jasnymi regułami,z tym większą odpowiedzialnością im wyższe jest
      stanowisko,bez względu na to z czyjego jest "nadania".
      Mamy chore państwo zarówno dzieki takim jak giertych,jak i takim jak
      kwaśniewszczyzna,tylko niestety ci drudzy mieli na wszystko nieporównywalnie
      wiekszy wpływ,a zatem powinni ponieś odpwiednio do yego konsekwencję.Zapytacie
      czego(?)-rozejrzyjcie się dokoła,wezcie pierwsza lepsza gazetę.Staciliśmy
      pietnascie lat(choć nie wszyscy,niektórzy(koledzy ze studiow kwasniactwa na
      PRZYKŁAD)zyskali,mamy państwowość na poziomie iraku za czasów saddama
      i "elity",które nie są zdolne do działania bez bez udziału w przekrętach.TKMy i
      podobne idee na sztandarach,a społeczeństwo tak ogłupione że nawet chce
      głosowac za UEstytucją(która w takij formie nigdy nie wejdzie w życie)podczas
      gdy nie ma za co leczyć dzieci. A miało być tak dobrze,niestety zaczęło się od
      rządów mazowieckiego z kiszczakiem(pseudo -człowiek honoru).
      • an9991 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 14:45
        to nie zaciemnianie rzeczywistości tylko niezgoda na jej totalną krytykę; masz
        zupełnie inne spojrzenie na polskę niż np. ja; temu krajowi naprawdę sie udało
        to nie jest irak a ostatnie 15 lat było sukcesem choć wiele oczywiście trzeba
        jeszcze naprawić!!!!
        • zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 15:42
          TAAAK,zapewne masz "swoje racje",a ja jakbym słyszał piewców gierkowskiej epoki
          szczęśliwości,wtedy "też się udawalo".Fakty są zaś takie że z pierwszej pozycji
          wśród "nowych demokracji(?)" we wszystkich wskaznikach przesunęliśmy się na
          ostatnią,no może poza wzsaznikiem skorumpowania.
          Zresztą mogę się zgodzić ,faktycznie się udało,wykorzystać jakieś 20 %
          szans,zawsze to lepiej niż nic.
          • mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 15:43
            zib11 napisał:

> TAAAK,zapewne masz "swoje racje",a ja jakbym słyszał piewców gierkowskiej epoki

Kaczorki są piewcami epoki Piłsudskiego...Czy wtedy wszystko było the best ??
            • zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 16:14
              ZApewne nie było,ale co to ma do rzeczy.Dyskusja na temat,kto kradnie
              więcej,czerwoni czy biali nie ma sensu,chodzi raczej o stworzenie państwa w
              którym każdy zlodziej trafi do kicia,a kazdy poseł będzie sie budził z myślą
              czy go dzisiaj odwołają(wyborcy).
              • mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 16:17
                zib11 napisał:

> ZApewne nie było,ale co to ma do rzeczy.Dyskusja na temat,kto kradnie
                > więcej,czerwoni czy biali nie ma sensu,chodzi raczej o stworzenie państwa w
                > którym każdy zlodziej trafi do kicia,a kazdy poseł będzie sie budził z myślą
                > czy go dzisiaj odwołają(wyborcy).

To nie róbmy nagonki tylko na lewicę, bo odnosze wrażenie, że po cichu prawica
                coś tam skubie głośno krzycząc" Łapać złodzieja !!!!
                • zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:26
                  Nie zauważyłem "nagonki"na lewicę(cokolwiek to znaczy),dobrze natomiast
                  że,niśmialo,zaczęto się brać za złodzieji,szkoda że nie za wszystkich,a tylko
                  za tych,którzy w chwili obecnej są na najbardziej eksponowanym miejscu.
                  • mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:28
                    zib11 napisał:

> Nie zauważyłem "nagonki"na lewicę...

?????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • uu1 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:36
                      Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu wzrok zmąci.
                      • mangold Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:38
                        uu1 napisała:

> Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu wzrok zmąci.

Ba !! Nawet rozum odbiera....
                        • uu1 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:42
                          No, to teraz wiem dlaczego kaczki kwaczą wciąż tę samą melodię.
                          • zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:49
                            Noooo!To żescie sobie pogadali,zawsze takie twórcze dyskusje "na lewicy"?
                            Z tego co widzę to poniektórym "bozia" nie ma co odbierać.
                            • uu1 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 17:51
                              Poważka?
          • an9991 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 15:50
            a ty myślałeś że polska w ciągu 2 lat stanie się krajem mlekiem i miodem
            płynącym? w zeszłym roku wzrost gospodarczy wynosił 5,6% inflacja 3,4% jesteśmy
            w ue i nato dzięki czemu polska jest bezpiecznym i stabilnym ktrajem który ma
            dobre perspektywy rozwoju i to jest prawda!!!!
            • zib11 Re: Etatowi zaciemniecze ann997 i goldman. 07.06.05, 16:17
              Jasne że sa poizytywy,tylko że można wybudowac dom przez rok,a można przez
              dzisięć,pozwalając przy tym aby majster sprzedawał materiały budowlane na lewo
              (zapewne bez konotacji z "lewicą").
    • piglowacki KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU 07.06.05, 15:03

ubekkubek napisał:

>Słuzę uprzejmie: Otóż na miejscu zwolnionym przez Modrzejewskiego prezio i
      >spółka zainstalowali towarzysza Wróbla. Który podobnie jak jego mocodawca był
      >działaczem od dziecka. Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we
      >wałaściwe ręce ciężkie pieniądze między innymi za pomocą Porozumienia Bez
      >Barier towarzyszki preziowej.

Służę uprzejmie oszołku: „Otóż na miejscu zwolnionym przez” Jaskółę (był
      prezesem przez 6 najcięższych lat z woli załogi) ekipa TKM „zainstalowała
      towarzysza Modrzejewskiego. Który podobnie jak jego mocodawca był” ignorantem
      (nauczyciel fizyki bez doświadczenia po „kursach dokształcających”, który
      wcześniej w krótkiej karierze biznesowej popełnił co najmniej dwa
      przestępstwa), ignorantem„jak jego mocodawcy” Krzaklewski i Hronowski z
      Podkarpacia & Company.

„Wyżej wymieniony towarzysz wyprowadził z Orlenu we wałaściwe ręce ciężkie
      pieniądze między innymi” na kampanie mocodawcy. Przypomnij sobie tylko te 9
      mln. zł. wpłaconych tysiącami przekazów pocztowych w całej Polsce przez 5 osób
      na fundusz wyborczy Krzaklewskiego oraz „osobliwe” comiesięczne spotkania
      Modrzejewskiego z szefami J&S (czyżby jakieś rozliczenia).

A kto jeszcze „umoczył dziób” tego się chyba nigdy nie dowiemy gdyż UOP-ki TKM
      Nowek i Libera oraz posłowie prawicy (szczególnie Wasserman, który ma na
      sumieniu zaginięcie dokumentów świadczących o przewałach w ORLEN i błyskawiczne
      umorzenie śledztwa w tej sprawie) pilnują, by sprawa ORLEN „rozpoczynała się”
      od aresztowania Modrzejewskiego w 2002 r. (z relacji z krakowskiej prokuratury
      niezbicie wynika, że sprawy „mafii paliwowej” mają źródło w latach dużo
      wcześniejszych) lub miała związek z początkiem lat 90-tych (ale nigdy z rządami
      AWS).

Przypominam również jak w 2000 r. ekipa TKM postanowiła przejąć całkowitą
      kontrolę nad PKN ORLEN (ubezwłasnowolnić właścicieli akcji w tym Skarb Państwa)
      podpisując umowę depozytową z Bank of New York i uzależniając od siebie kilku
      członków Rady Nadzorczej (przez długi okres czasu się to udawało i Rządy Buzka
      i Millera nie mogły zmienić Zarządu firmy). Drugi etap tego przedsięwzięcia
      przewidywał połączenie (wymianę akcji) z węgierskim MOL i nieodwracalną utratę
      kontroli nad spółką przez Skarb Państwa.

KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU

realizuje powierzone zadanie metodą kreacji wirtualnej rzeczywistości.
      Maluczkich karmi się zagrożeniem energetycznym kraju, pochodzeniem majątku
      Kulczyka, aferami szpiegowskimi, tworzeniem teorii jak „PLANOWANO sPRZEDAĆ
      POLSKĘ” Rosjanom, ofiarodawcami fundacji Kwaśniewskiej, powiązaniami
      towarzyskimi o „zbrodniczym charakterze”, „PORAŻAJĄCYMI” zeznaniami przestępców
      oraz wszelkimi innymi pobocznymi wątkami nie związanymi z Orleanem (teczki IPN,
      założeniem fundacji mafii w MSWw 1991 r., itd., itd.). Komisja „odkrywa”
      materiały operacyjne CBŚ, postępowania prokuratorskie, „kontynuuje” śledztwa
      dziennikarskie itd. Jej członkowie idą po najmniejszej linii oporu,
      i „posługują” się pytaniami z protokółów przesłuchań prokuratury. SIC!.

W całej aferze sprawa aresztowania Modrzejewskigo jest mało istotna, bo jest
      wtórna. Zasadniczym pytaniem jest:

CZY I KTO BRAŁ KASĘ PRZED I PO MODRZEJEWSKIM
      I DO KOGO TA KASA TRAFIŁA ???

A na marginesie to te „niewiadomego pochodzenia” 9 mln. zł. na kampanię
      prezydencką Krzaklewskiego to mniej więcej czteroletnie przychody fundacji
      Kwaśniewskiej, która „coś” w tym czasie sfinansowała i dofinansowała. Przy
      takich obrotach nawet średnie przekręty wydają się niemożliwe.

Pozdrawiam tylko myślących
    • snajper21 NIECH PANI NIE ULEGA DEBILOM 07.06.05, 15:50
      Nie zawsze zgadzam się z polityką Pani małżonka,ale działalność Pani popieram
      całym sercem.Jurka Owsiaka też atakują.
      • m15 Re: NIECH PANI NIE ULEGA DEBILOM 07.06.05, 16:05
        snajper21 napisał:

> Nie zawsze zgadzam się z polityką Pani małżonka,ale działalność Pani popieram
        > całym sercem.Jurka Owsiaka też atakują.
        finanse wszystkich fundacji sa i musza byc jawne ,dlatego szanowna pani k nie
        ulegaj sugestia róznych zlych ludzi i udowodnij ze wszystkie donosy to klamstwa
        a twoja fundacja jest czysta jak lza i nie masz czego sie obawiac przekazujac
        cala dokumentacje komisji
        • jeremiaszpolak Ktos napisal, ze Kwasniewska kazala zabic Papale 07.06.05, 17:50
          Wprost? No to chyba trzeba to wszystko wyjasnic.Moim zdaniem bylaby potrzebha
          powolac osobna komisje do spraw przestepczej dzialalnosci Fundacji Bez Barier
          Jolanty K.
    • pamin1 Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 17:50
      Niech sie Pani nie przejmuje szczekaniem tych prawicowych kundli. W koncu ma
      Pani czyste sumienie. Tylko maz Pani sie trafil taki dziwny... Pierwszy raz
      Pania oszukal na egzaminie. Pamieta Pani - w Gdansku. Biedna, czekala Pani na
      niego pod drzwiami, martwila sie Pani czy wyjdzie magister, czy nie. I niech
      Pani zobaczy, tyle lat trzymal Pania w nieswiadomosci, paskuda jedna.. Pani
      jeszcze do niedawna byla przekonana, ba pewna, ze Olo to wyksztalcony facet. Co
      on tam wyprawial w tej sali egzaminacyjnej, skubaniec? Lepiej nie myslec. A te
      pozniejsze sprawy? Doszlo do tego, ze pchnal Pania w lapy tego psychola
      Macierewicza. No, ze juz nie wspomne, ze musiala sie Pani fotografowac z
      ludzmi, ktorych Pani nie zna, a ktorych tak szczerze mowiac na tych
      fotografiach nie powinno byc. A teraz cholera mebelki toaletowe sie przywalaja.
      No i prosze popatrzec jeszcze, jaki ten Pani maz jest zapominalski.. On nawet
      nie wie ile, Pani zarobila na tych tam, no pamieta Pani - ubezpieczeniach.
      Troche to dziwne, bo w koncu chyba mieszkacie pod jednym dachem. Ale moze
      zyjecie Panstwo w separacji? Kto to wie? Ale w sumie to przeciez dobrze jest
      miec troche zaskurniakow. Jednego nie rozumiem - czemu Olo kazal Pani bawic sie
      w budowe jakis wiezowcow w Wilanowie? Po co sobie szargac nazwiska w trakcie
      prezydentury? Ja wiem, Pani na pewno nie chciala, ale musiala. To juz taki
      dylemat milosciwie nam panujacych. A czemu Pani maz zabrania Pani ujawnienia
      tych tam dobroczyncow, ktorzy wplacali pieniadze na Pani fundacje, zeby
      zalatwic....tfu, przepraszam, zeby leczyc dzieci? A teraz kazdy oszolom ma
      ochote zajrzec przez dziurke od kulczyka, sorry, kluczyka, zeby znalezc nie
      wiadomo co. Przeciez wszyscy wiedza, ze sprawa jest czysta jak lza wiec po co
      te zamieszanie? Wystarczy wylozyc kawe na zagiel, cholera...na lawe naturalnie
      i wszystko bedzie jasne. Po co ma jakis tam drob krecic na to wszystko kuprem,
      albo co gorsza klapac dziobem. A i mozna sobie przeciez tyle nerwow
      zaoszczedzic. I bron Boze niech Pani nie spuszcza tych papierow di pisuaru.
      Zatka sie i kaczuchy zlapia tylko trzeci oddech. A jak wszystko bedzie cacy, to
      im ta pralnia, sorry, fundacja jeszcze stanie w dziobie. I jeszcze jedna
      prosba: Prosze sie postarac coby Szanowny Malzonek nie startowal do ONZ-u. Ten
      ichniejszy sekretarz (jakie swojskie!) odwiedza czasami rozne okropne miejsca.
      Duzo gorsze niz cmentarze! To dziala zle na psychike. Najgorsze jest to, ze
      czesto sa to kraje biedniejsze niz Polska i nie maja tam samochodow. A czesto
      tez maja, ale bez bagaznikow. No i nie ma gdzie wsiasc, a poza tym w tym New
      Jorku, to w ten spsob wsiada sie tylko dwa razy: pierwszy i ostatni. Bo tam
      glupole maja inna mentalnosc i nie lubia, jak czlowieka boli golen w czasie
      godzin pracy. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kune, sorry kciuki.
      PiS: jestem pewien, ze czesc zarzutow przeciwko Szanownej Pani jest wyssana z
      dzioba, pardon, palca

• laura_leeno Re: Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 17:52
        Zlodziejka kwsniewska zostanie ukarana..ot taka kur...
        • sclavus Re: Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 17:58
          laura_leeno napisała:

> Zlodziejka kwsniewska zostanie ukarana..ot taka kur...

Taka jak ty czy taka jak nie ty - ot, nachlałaś się babo i pleciesz..
          • jurek1113 Zoska Bigosowa na Pierwsza Dame 07.06.05, 18:02
            Bedzie lepsza niz ta kwasniewska z pewnoscia. I NASZA PATRIOTKA. A nie jakas
            tam z domu Kontny, czy jakos tam po zydowsku pewnie.
            • sclavus Re: Zoska Bigosowa na Pierwsza Dame 07.06.05, 18:07
              jurek1113 napisał:

> Bedzie lepsza niz ta kwasniewska z pewnoscia. I NASZA PATRIOTKA. A nie jakas
              > tam z domu Kontny, czy jakos tam po zydowsku pewnie.

Cosik mi sie Jontuś widzi, ze ci zoden downo nie pzydupceł...

Nie tylko tUMAŃSTWO naprawdę wzięło górę nad Rzeczypospolitą, ale... także nie
              ma granic...
          • m15 Re: Kochana Pani Prezydentowo: 08.06.05, 09:42
            sclavus napisał:

> laura_leeno napisała:
            >
            > > Zlodziejka kwsniewska zostanie ukarana..ot taka kur...
            >
            > Taka jak ty czy taka jak nie ty - ot, nachlałaś się babo i pleciesz..
            brawo, kolejny przedostatni stójkowy prl-u ,w obronie niewiasty -na
            pistolety,tylko czy wy czerwoni znacie kodeks honorowy?czemu przy okazji inna
            kobiete zniewazasz?
            • mangold A Ty już na posterunku ?? 08.06.05, 10:17
              Jeżeli jakś kobieta obraża inna kobietę to nie widze powodu dlaczego by nie
              miała zostać przywołana do porządku.... na chamstwo odpowiada się
              chamstwem...albo inaczej powiem, po chrześcijańsku; oko za oko ząb za zab...

P.S. Przy okazji Ciebie spytam : to dlaczego qrwa za pieniądze ??
              • m15 Re: A Ty już na posterunku ?? 09.06.05, 10:28
                mangold napisał:

> Jeżeli jakś kobieta obraża inna kobietę to nie widze powodu dlaczego by nie
                > miała zostać przywołana do porządku.... na chamstwo odpowiada się
                > chamstwem...albo inaczej powiem, po chrześcijańsku; oko za oko ząb za zab...
                >
                > P.S. Przy okazji Ciebie spytam : to dlaczego qrwa za pieniądze ??
                innymi slowy spieprzaj dziadu jest uprawnione?tez tak myslalem ,lecz tylko w
                odniesieniu do mezczyzn,co do zasady oko za oko to mozna by ja przypisac
                wielu ,lecz nie nam
                p.s. qrwa-to styl bycia i zycia, zawsze za darmo
                ; dziwka,prostytutka-to zawód ,zawsze za pieniadze
        • uu1 Re: Kochana Pani Prezydentowo: 07.06.05, 18:00
          Co za klasa. Możesz jeszcze coś dodać?
          • m15 Re: Kochana Pani Prezydentowo: 09.06.05, 10:30
            uu1 napisała:

> Co za klasa. Możesz jeszcze coś dodać?
            mogem ale nie chcem
    • piglowacki Do mangold 08.06.05, 12:18
      mangold napisał: /..../

Cały problem w tym, że nasi ziomkowie „żyją” w MATRIX-ie wykreowanym przez
      naszą „klasę polityczną” i „wolne media”, a około 90% z nich nie rozumie, co
      czyta i co się do nich mówi.

Politycy przeanalizowali sukces Samoobrony (pospolite ruszenie głupawych
      postaci stała się trzecią „siłą” w parlamencie za sprawą jednego
      demagoga „wylansowanego” przez „wolne media” i wyciągnęli właściwe wnioski.
      Aktualnie najczęściej stosowaną (bo najbardziej skuteczną) formą walki z
      przeciwnikiem politycznym jest populizm w najbardziej skrajnej jego formie.

„Wolne media” kierujące się „kasą” i sympatiami politycznymi swoich
      właścicieli/prezesów pożądają jak najwięcej info. typu „człowiek pogryzł psa”
      byle zgodnego z „linią programową” i oczekiwaniami odbiorców. Dzisiaj bezkarnie
      z każdego uczciwego można „zrobić” złodzieja, z przestępcy pokrzywdzonego, z
      półinteligenta pierwszoplanową postać polityki i odwrotnie, z …… Wystarczy ciut
      wybiórczo dobranej prawdy, okraszonej półprawdami i doprawionej
      przemilczeniami / kłamstewkami / przeinaczeniami / oskarżeniami /
      reinterpretacjami (dopisz inne stosowane metody socjotechniki), a głównie
      insynuacjami polityczno medialnych „aktorów”. A że insynuacje zazwyczaj nie
      mają „materialnych podstaw” tego już oszołki nie wychwycą.

Pozdrawiam Ponownie MANGOLD ! Podziwiam intelekt, wiedzę i opanowanie
      w „dyskusjach” z oszołkami SIC!
      • m15 Re: Do mangold 09.06.05, 10:29
        klakier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka