Dodaj do ulubionych

Socjologowie o Cimoszewiczu

26.06.05, 16:37
Nie ma to jak czary-mary mediów.... Rozumiem, ze to ma zachęcic Cimoszewicza
na zasadzie nie chce ale musze - dla dobra Polski oczywiście...
Bawuią się dzieci od socjotechniki w matrixa.
Lepiej niech pograja w gry komputerowe. Mniej niszczące dla demokracji.
Obserwuj wątek
    • witek7205 Re: Socjologowie o Cimoszewiczu 26.06.05, 17:01
      > Nie ma to jak czary-mary mediów.... Rozumiem, ze to ma zachęcic Cimoszewicza
      > na zasadzie nie chce ale musze - dla dobra Polski oczywiście...
      > Bawuią się dzieci od socjotechniki w matrixa.

Ten artykul nie jest skierowany do Cimoszewicza.
      On juz doskonale wie, ze wystartuje i zrobi to w ostatnim mozliwym dniu.
      Ten artykul jest skierowany "do ludu", aby pokazac, Że Cimoszewicz to nie SLD.
      Bo SLD kojarzy się źle, A Cimoszewicz jak jednostka znacznie lepiej, tylko mu w
      tej statystyce przynaleźność do SLD przeszkadza. I teraz chcą z niego
      męczennika zrobić, abo go wybielić. Dużo ludzi na to pójdzie.
      To już kolejny artukuł pokazujący jak to Cimoszewicz jest niewinny jak mały
      niemowlaczek.
      • ubekkubek Kim byłby Cimoszewicz bez SLD-UP d.PZPR? 26.06.05, 17:10
        Chodowcą trzody chlewnej.
        • kropekuk WYKSZTALCONYM HODOWCA - wycofal sie na 26.06.05, 17:30
          wies bodajze w stanie wojennym, nie wiem czy nie byl przypadkiem - jak wielu
          partyjnych wowczas mlodych (min.Swiecicki) - zaplatanym w tzw. struktury
          poziome. Nie ma na koncie nic, co by go hanbilo, a zadna wypowiedzia ni w
          kraju, ni za granica ni siebie, ni Polski nie osmieszyl. Coz, jak na polskie
          warunki to juz bardzo duzo!
          • ubekkubek Carex sekretarzował na UW do 1985 26.06.05, 17:48
            kropekuk napisał:

> wies bodajze w stanie wojennym, nie wiem czy nie byl przypadkiem - jak wielu
            > partyjnych wowczas mlodych (min.Swiecicki) - zaplatanym w tzw. struktury
            > poziome. Nie ma na koncie nic, co by go hanbilo, a zadna wypowiedzia ni w
            > kraju, ni za granica ni siebie, ni Polski nie osmieszyl. Coz, jak na polskie
            > warunki to juz bardzo duzo!

W żadne tam struktury nawet nie ośmielił się zabawiać.

pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82odzimierz_Cimoszewicz
            • kropekuk Pozanales go w tych czasach? I CO ty wiesz o UW? 26.06.05, 19:33
              Sadzac po jezyku i glebi ocen to wiesz o uniwersytetach przerazliwie niewiele ;)
          • ayran Re: WYKSZTALCONYM HODOWCA - wycofal sie na 26.06.05, 18:37
            Podobno wiesz coś o jego demonstracyjnym wyjściu z partii - rzuciłbyś wreszcie
            jakieś szczegóły - jaka partia, jaka demonstracja itp.?
            • ubekkubek Re: WYKSZTALCONYM HODOWCA - wycofal sie na 26.06.05, 19:15
              ayran napisał:

> Podobno wiesz coś o jego demonstracyjnym wyjściu z partii - rzuciłbyś wreszcie
              > jakieś szczegóły - jaka partia, jaka demonstracja itp.?

Był długoletnim działaczen PZPR. Gdy tow. Rakowski wypowiedział pamiętne
              słowa: "Sztandar PZPR wyprowadzić!" wyszedł za sztandarem. Przez pewien czas
              był nietajnym współpracownikiem SdRP i SLD, po czym skruszony powrócił na łono.
              • ayran Re: WYKSZTALCONYM HODOWCA - wycofal sie na 26.06.05, 19:26
                Wyjaśnię, że w innym wątku kolega o nicku kropekuk był łaskaw naśmiewać się z
                tych, co nie słyszeli o demonstracyjnym wyjściu Cimoszewicza z sld.
                • kropekuk Pocaluj mnie w cztery litery - przez papierek 26.06.05, 19:35
                  Zapewne wiecej wiem o Cimoszewiczu, nizli ty o Livingstonie czy Mendelsonie;)
                  • ayran Re: Pocaluj mnie w cztery litery - przez papierek 26.06.05, 19:40
                    kropekuk napisał:

> Zapewne wiecej wiem o Cimoszewiczu, nizli ty o Livingstonie czy Mendelsonie;)

Najwyraźniej masz mgliste pojęcie o pisowni nazwisk, kłamczuszku.

• tenare Ktoś by i Pana może pocałował w dupę, ale 27.06.05, 19:30
                    musiał by Pan ściągnąć majtki. Całowanie penisa jest lepsze niż dupy i Panu
                    serdecznie polecam taką pieszczotę.
          • lej_czerwonego Are you a jerk??? 27.06.05, 10:09
            Chcesz nasz przekonac, ze zasluzony dzialacz partyjny Cimoszewicz, ktory np. w
            swoim rzadzie teke ministra edukacji narodowej powierzyl megaklamcy Jerzemu
            Wiatrowi - typowemu betonowemu komuniscie, ktory mial Millera na stanowisku
            ministra spraw wewnetrznych czy Kaczmarka jako ministra gospodarki, nie jest
            powiazany z cala ta sitwa?

Tam bylo jeszcze kilka fajnych nazwisk: Buchacz, Zielinski co to dziwne rzeczy
            robil w sektorze telekomunikacji, rzecz jasna Siemiatkowski.

Twoja glupota jest wprost rozczulajaca :))))
            • kropekuk A kumople KACZUNSKIEGO? Paru siedzi, siedzialo 27.06.05, 21:55
              i bedie siedziec. Po pierwsze: Bagsik... Wymieniac?
              • lej_czerwonego Re: A kumople KACZUNSKIEGO? Paru siedzi, siedzial 27.06.05, 22:20
                Ten, ktoremu Dziewulski ochranial kaske na lotnisku?
                Pudlo, dawaj dalej ...
        • lej_czerwonego Przyslowia sa madroscia narodow 26.06.05, 17:36
          Na przyklad:
          "Kto z kim przestaje takim sie staje"
          albo
          "Kiedy wejdziesz miedzy wrony musisz krakac tak jak one"

Nie lekcewazylbym tych ludowych madrosci ...
        • prudent1 Re: Kim byłby Cimoszewicz bez SLD-UP d.PZPR? 26.06.05, 18:33
          Poza bardzo fajnym "nickiem" niestety niczego madrego nie wymysliles kolego, o,
          popatrz jak mi sie rymnelo! Nie znam ososbiscie dr. Cimoszewicza, ale:
          studiowal z Kaczorem, doktorat zrobil, jest niewatpliwie inteligentny,pelnil
          kilka wysokich funkcji w panstwie,angielski zna i to dobrze, to MOZE bylby
          jednak OK-Prezydentem? Bo jak patrze na jego konkurentow, to slabo mi sie robi,
          bo jakiez u licha maja oni kwalifikacje na te funkcje? Moze troche Kaczor?!Ale
          ten z kolei nie ma ZADNEJ prezencji. A to, nie smiejcie sie, bo nie mieszkacie
          poza Polska, ma swoje znaczenie, przede wszystkim wsrod kobiet, a te z kolei
          maja NIEWATPLIWA intuicje w przeciwienstwie do nas, jednokomorkowcow, czyli
          mezczyzn. Za to z kolei MY patrzymy strategicznie, wiec to takze "Cimoszko"
          spelnia.Normalnie nie poszedlbym na te wybory za zadne skarby, ale
          jesli "Cimoszko" jednak wystartuje, to bede glosowal na niego!I nie kojarzcie
          go ciagle z tym SLD, bo kto w zyciu nie zbladzil, ale zdal sobie z tego sprawe
          i sprobowal sie z tego wyciagnac, to jest godzien choc krztyny szacunku!
          A wiec sprobujcie zrobic uzytek z mozgu, a nie ciagle tylko kierowac sie
          jakimis emocjami i absolutnie denna wiedza na jakikolwiek temat.
          Co to bedzie, co to bedzie...Tego akurat nie wiem, ale moze kobiety cos czuja???
          • ubekkubek Re: Kim byłby Cimoszewicz bez SLD-UP d.PZPR? 26.06.05, 19:02
            prudent1 napisał:

!I nie kojarzcie
            > go ciagle z tym SLD, bo kto w zyciu nie zbladzil, ale zdal sobie z tego
            sprawe
            > i sprobowal sie z tego wyciagnac, to jest godzien choc krztyny szacunku!

Wierzysz że się z SLD wyciągnie? To dlaczego tkwi tam do tej pory?
            Nie słyszałem, żeby legitymację oddał.
            • kropekuk Startowal z listy bodajze Unii Pracy 26.06.05, 19:39

• ayran Re: Startowal z listy bodajze Unii Pracy 26.06.05, 19:45
                Piszesz co ci do głowy przyjdzie?
                • kropekuk <a href="http://www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/048.htm" target="_ 26.06.05, 19:46
                  www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/048.htm
                  • ayran Re: <a href="<a href="http://www.sejm.gov.pl/poslowie/" target 26.06.05, 19:49
                    To ma być dowód, że startował z listy Unii Pracy?
              • ubekkubek Startował jak bezpartyjny kandydat SdRP ! 26.06.05, 19:47
                Kliknij w to czerwone.

pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_prezydenckie_w_Polsce_1990
                • kropekuk Wlasnie - juz wyjezdzalem z Polski, gdy do SLD 26.06.05, 20:03
                  wstapil - wiedzialem, ze cos bylo z jego clonkostwem. I ze chyba jednak
                  struktury poziome, jak i Swiecicki ;)
                  "Po rozwiązaniu PZPR był przewodniczącym Parlamentarnego Klubu Lewicy
                  Demokratycznej. Nie wstąpił do SdRP. W 1991 odmówił objęcia funkcji szefa klubu
                  parlamentarnego SLD protestując w ten sposób przeciwko objęciu mandatu
                  poselskiego przez Leszka Millera, zamieszanego w sprawę tzw. pożyczki
                  moskiewskiej. Członkiem SLD został dopiero w 1999."
              • lej_czerwonego Re: Startowal z listy bodajze Unii Pracy 27.06.05, 00:59
                Kropek, przed wyborami w 2001 zostala zawiazana koalicja SLD-UP z 8% progiem do
                przekroczenia. Dales popis sporej niewiedzy albo niepamieci.
          • polakmoronslayer Re: Kim byłby Cimoszewicz bez SLD-UP d.PZPR? 26.06.05, 19:04
            ....ale sciema -amerykanie w takiej sytuacji mowia "go and f..k youreself!!!"
            • kropekuk Tylko do POLAKOW, bo to slawni SELF-FUCKERS ;) 26.06.05, 19:39

• kropekuk I masz racje - jego data urodzenia wskazuje, ze 26.06.05, 19:37
            wiele nagrzeszyc nie mogl, a nawet jesli grzeszyl, to jako mlody chlopak;)
          • adep1 Re: Kim byłby Cimoszewicz bez SLD-UP d.PZPR? 26.06.05, 20:28
            To prawda, że z wszystkich kandydatów Cimoszewicz i Tusk mają najlepszą
            prezencję, co niewątpliwie jest warte wzięcia pod uwagę, w końcu, "jak nas
            widzą, tak nas piszą", a Prezydent RP jest "nami" - czyli tym człowiekiem,
            którego "image" ma wpływ na powstające opinie o Polakach w innych krajach;
            sądzę, że prezencja nie jest jego jedynym atutem, a w porównaniu z już
            zgłoszonymi kandydatami wypada super - między innymi właśnie dltego, że JESZCZE
            nic nie namieszał, nikogo nie obraził, nic nie obiecywał; jest
            jeszcze "czysty", czymś w rodzaju czarnego konia - to może pociągnąć sporą
            część wyborców.
    • panbox Pan Cimoszewicz, to jedyny POLITYK wsrod kandydato 26.06.05, 18:33
      Reszta, to ludzie biegajacy po akermanskich stapach polityki w te i wewte i
      wykrzykujacy haselka typu "prawo i sprawiedliwosc" myslac jednoczesnie "teraz
      k.... my", albo pogubione sierotki polityczne typu Pan Religa. Pozycja Pana
      Cimoszewicza pokazuje jedno: ze prawica kojarzy sie Polakom z brunatnym bez-
      prawiem i ze ludzi o pogladach lewicowych w Polsce dosc, by mogl wygrac.
      Pytanie czy Pan Cimoszewicz powinien startowac? Ja uwazam, ze nie, bo SLD
      skompromitowalo sie politycznie tak dalece, ze powinno zniknac ze sceny
      politycznej, by mogla powstac jakas partia lewicowa, ktorej nie beda sie
      wstydzic ludzie o lewicowych pogladach. To rozwiazanie jest korzystne i dla
      Polski, i dla polskiej lewicy. SLD to zadne zaplecze polityczne, a bez niego
      bycie prezydentem w sumie nie ma sensu.
      IV RP Kaczynskich, Rokity i Giertycha to zas w sumie polityczna dintojra
      bedaca emocjonalna i polityczna reakcja na Okragly Stol i na bledy
      popelnione przez ludzi lewicy i prawicy sprawujacych wladze przez ostatnie 15
      lat. Ma ona mozliwosci przetrwania takie jak mydlana banka... Jak peknie
      po "rewolucji moralnej" brunatnej bolszewii, Polska bedzie potrzebowala kogos
      takiego jak Pan Cimoszewicz: polityka z najwiekszym chyba dzis w Polsce
      doswiadczeniem, potrafiacego myslec w kategoriach racji stanu, w kontekscie
      europejskim i swiatowym, w dlugiej perspektywie...
      Coz, czas dzis myslec juz o V RP, Polsce przyszlosci dla wszystkich Polek i
      Polakow...
      • polakmoronslayer Re: Pan Cimoszewicz, to jedyny POLITYK wsrod kand 26.06.05, 19:06
        Sciema dla ubogich,az smierdzi populizmem.
        • kropekuk A Kaczor ci populizmem NIE SMIERDZI? 26.06.05, 19:40

• mmkkll Re: A Kaczor ci populizmem NIE SMIERDZI? 26.06.05, 19:42
            I to jest właśnie cała tragedia. Jeśli w drugiej turze będą Kaczyński i
            Cimoszewicz, to nie idę na wybory. I nie przekonuje mnie argument, że
            Cimoszewicz to inteligentny facet, który jest tylko trochę związany z całym tym
            gangiem.
            • kropekuk Z jednym i tym samym gangiem zwiazani sa tu 26.06.05, 19:45
              WSZYSCY, i z lewicy, i z prawicy - Sejm to swietne miejsce omawiania brudnych
              interesow, forsowania oplaconych ustaw etc.etc. Szkoda tylko, ze Polacy OCZU
              NIE CHCA OTWORZYC i zaczac to tatalajstwo kontrolowac ;)
              • mmkkll Re: Z jednym i tym samym gangiem zwiazani sa tu 26.06.05, 20:00
                Ano widzisz... Grupa wariatów krzyczy : "JOW!",a reszta nie słucha. Oczywiście
                nie jest to jedyny element rozwiązania problemów. Jest i lustracja, ale jak
                teczki się skończą i zostaną tylko materiały o "charakterze obyczajowym", to
                przyjdzie czas, by zająć się sprawami gospodarczymi.
                Co do tego, co mówisz, to myślę, że ktoś powinien zrobić fotoreportaż z sejmowej
                knajpy, gdzie będzie pokazane, jak "wrogowie" ze sobą chleją. Może to
                rzeczywiście otworzyłoby komuś oczy.
                Ciekawe, czy wywlecze się jakieś dodatkowe afery z udziałem polityków PiS.
                Dotychczas, pomimo tego, o czym pisałeś(Solo, Telegraf), przy gangu, jakim jest
                środowisko lewicy, sprawiali wrażenie takiego "Gangu Olsena"(nie byli tylko tak
                sympatyczni, bo to nie film). I to nie czyni ich wcale lepszymi, po prostu-
                nieudacznicy.
                • kropekuk Nowe sojusze sa POMAGDALENKOWE. Rodzily 26.06.05, 20:05
                  sie tez w Sejmie przy kupowaniu ustaw i "na okolicznosc" roznych ukladow,
                  powstajacych ad hoc. Tu lustracja guzik pomoze, choc tu akurat tkwi serce i
                  mozg dzisiejszego mafijnego ustroju Polski ;)
                • kropekuk Zartowano w Sejmie, ze losers nawet krasc NIE 26.06.05, 20:08
                  POTRAFIA (to na temat najpardziej prawej prawicy). A chla kazdy z kazdym, je
                  takoz - to tylko lud prosty, co o Sejm i tamtejsze knajpy sie nigdy nie otarl
                  ma DURNE wyobrazenie o polityce. I wlasnie dlatego jest tylko LUDEM i tylko
                  ludem pozostanie ;)
                  • mmkkll Re: Zartowano w Sejmie, ze losers nawet krasc NIE 26.06.05, 20:22
                    1)Tym niemniej myślę, że opublikowanie tego rodzaju zdjęć(nie słyszałem, by coś
                    takiego miało wcześniej miejsce) byłoby także jakimś sposobem na oczyszczenie
                    klasy politycznej(bo po prostu jest co czyścić). Wiem, że to dość normalny
                    element polityki, tak samo, jak różne podejrzane osoby w pałacu prezydenckim ,
                    czy tzw. "kampania negatywna"(wywlekanie największych świństw z życiorysu
                    polityka), i gdy jakieś medium wyraża z tego powodu oburzenie to znaczy, że
                    manipuluje. Tak samo traktuję lustrację(nie jest mi żal polityków, którzy byli
                    TW, tak samo, jak nie będzie mi żal lustratorów, kiedy skończą im się pomysły na
                    Polskę i nie będzie już czego ukraść). Zajmowanie w tych sprawach
                    świętoszkowatej postawy zawsze będzie manipulacją. Wykorzystanie gniewu ludu
                    może zaś być manipulacją pozytywną, o ile robi to odpowiedzialna osoba.
                    2)A masz jakąś receptę na to, by z kapitalizmu
                    polityczno-mafijno-etatystyczno-koncesyjnego powstał kapitalizm wolnorynkowy? Ja
                    tylko mogę przytoczyć z pewnej fajnej książki "podstawowe prawo ekonomiczne
                    formacji postsocjalistycznej". Mianowicie jest ono takie, że pierwotna
                    akumulacja kapitału jest zarazem akumulacją ostateczną . I taki chyba będzie
                    morał ;). *

*Brzmienie może nie być dosłowne, ale sens zachowany.
    • doomsday Obywatele o ojcu Cimoszewicza i powodzi 1997 roku 26.06.05, 19:24
      Obywatele pamietaja ,jak zalanemu Wroclawiowi i innym miastom Dolnego Slaska w
      czsie pamietnej powodzi 1997 roku pan premier Cimoszewicz , powiedzial ,ze
      ludzie sami sa sobie winni ,bo sie nie ubezpieczyli i pomocy nie dostana .

Obywatele pamietaja tez , ze jablko niedaleko pada od jabloni :

(...) Oto przyszły pułkownik Cimoszewicz w czasie wybuchu wojny w 1939 roku,
      mając lat 22, nie uczestniczy w obronie Polski, nie jest żołnierzem Armii
      Polskiej, broniącej ojczyzny przed dwoma najeźdźcami. Przeciwnie - już w
      październiku 1939 r. jest "poborcą dostaw obowiązkowych w wołkowyskim
      Rejnopolnamzakie. Czyli jest na służbie jednego z zaborców - bolszewików.
      Rekwirował płody rolne od polskich rolników na rzecz najeźdźcy. Jakucki w
      cytowanym wcześniej artykule powoływał się na zeznania świadka Romualda U.,
      który zapamiętał M. Cimoszewicza jako "seksota" (tajnego agenta) komisarza
      kadr, ówczesnego naczelnika kadr w dziale technicznym parowozowni w
      Białymstoku. W 1943 roku Cimoszewicz skończył szkolę pracowników politycznych i
      do końca wojny był w aparacie politycznym. Od kwietnia 1945 robi błyskawiczną
      karierę w Informacji Wojskowej - w ciągu trzech lat zostaje komendantem w
      Głównym Zarządzie Informacji, kontrolowanym wówczas przez dwóch sowieckich
      zbrodniarzy, pułkowników NKWD w Polsce: Wozniesieńskiego i Skulbaszewskiego, a
      także szefem Informacji Wojskowej na WAT. Robert Mazurek, autor interesująco
      naszkicowanej sylwetki Włodzimierza Cimoszewicza (Metamorfozy pana C., Życie
      Warszawy z 31 marca 1997) pisał, że ojciec Cimoszewicza w 1951 r. trafia do
      Wojskowej Akademii Technicznej. Tam aresztuje komendanta uczelni gen. Floriana
      Grabczyńskiego. Z jego rozkazu, aresztowano też kilkunastu oficerów WAT, którzy
      wcześniej byli w AK. Dokonujący tej bezwzględnej czystki na wyższej uczelni
      major Marian Cimoszewicz był w tym czasie oficerem bez żadnego wykształcenia.
      Dopiero kilka lat później - w 1957 roku skończył liceum i zdał maturę (!).
      Dodajmy do tego informacje o wcześniejszej roli Mariana Cimoszewicza w
      likwidowaniu oddziałów AK- sam się chwalił podczas spotkania z oficerami
      akademii, że w 194r1 r zlikwidował oddział AK. Według innych źródeł w 1946 r
      jako oficer IW kierował grupą likwidującą "bandę" Bohuna (P Jakucki, op. cit.).
      Cimoszewiczowie zamieszkali w domu na Boemerowie (Bemowo), odebranym prawowitym
      właścicielom, których przymusowo wysiedlono z Boemerowa na początku lat 50.
      jako "element politycznie niepewny" (Gazeta Lokalna, nr 2/104, luty 1996 r.).

Wiecej znajdziesz tu: www.afery.prx.pl/CIMOSZEWICZ.html
      • doomsday [...] 26.06.05, 19:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kropekuk [...] 26.06.05, 19:46
        • iza.bella.iza Giwi! Post Doomsday'a nie złamał regulaminu... 27.06.05, 20:37
          ...ani netykiey. Zdążyłam go przeczytać. Jeśli nie mam racji, to spróbuj mi to
          udowdnić. Jeśli mam rację, to powinnaś post przywrócić.

• iza.bella.iza I prawa też nie!!! n/t 27.06.05, 20:39
          • wojoxx Re: Giwi! Post Doomsday'a nie złamał regulaminu.. 27.06.05, 21:53
            Giwi boi sie chyba Naczelnego , bo w usunietym poscie bylo , ze brat Michnika i
            tatus Cimoszewicza , to jedno , a wspolnota rodzinnych losow zobowiazuje .
      • kropekuk [...] 26.06.05, 19:42
      • kropekuk PS: Opowiedz nam lepiej o SWOIM TATUSIU. Czyzby 26.06.05, 19:43
        byl w...SUTANNIE i dlatego nam na jego temat milczys?
    • tenare Cimoszka na Prezia! Popieram. 27.06.05, 19:06
    • douglasmclloyd Re: Socjologowie o Cimoszewiczu 27.06.05, 19:10
      "Wiele osób postrzega marszałka Sejmu Włodzimierza Cimoszewicza jako osobę
      ponadpartyjną"

Jaka ci ludzie maja slaba pamiec.
      • tenare A co nas obchodzi jakaś słaba pamięć! 27.06.05, 19:18
        Niech wybierze sobie jakąś laseczkę na rzecznika Prezydenta, taką co będzie
        wszystko pamiętać lepiej, niz laptopy i inteligentne palmtopy.
    • rojek40 Re: Socjologowie o Cimoszewiczu 27.06.05, 22:17
      Nie moge sie doczekac decyzii na tak.Oby bylo 53% w pierwszej turze ,tego zycze.
      • borbali Re: Socjologowie o Cimoszewiczu 27.06.05, 23:15
        Rzeczywiście Roją ci się w głowie głupstwa.
    • 7uop KwaKwa landi mowimy stanowcze NIE 28.06.05, 01:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka