Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta

• chamzbmw marionetka w rekach ordynackiej i sld 28.06.05, 12:28
      "kandydat niezalezny" haha
    • strajker Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:29
      Teraz Tusk zrobi posępną minę i powie, że:
      "nie ulega wątpliwości, że to poważny kandydat..."
      a Kaczyński "że to kolejny komunista"

tymczasem obaj powinni się uśmiechnąć i powiedzieć:
      nie nie nie, pan marszałek Cimoszewicz nie ma szans na wygranie tych wyborów,
      dlatego, że raz pan marszałek mówi coś, a potem zmienia zdanie o 180 stopni;
      to jest niepoważne, a Polacy napewno nie chcą mieć niepoważnego prezydenta...

Trzeba Cimoszewicza zlekceważyć- jakby go nie było! To nie działa na Leppera,
      ale może zadziałać na tego akurat komunistę- właśnie dlatego, że on jest...
      poważnym kandydatem
      • bprzybysz ciekawa wizja, skad pomysl na takie wyniki? 28.06.05, 12:35
        • strajker Re: ciekawa wizja, skad pomysl na takie wyniki? 28.06.05, 12:47
          W moim przekonaniu wszystko ku temu idzie:

1. Poparcie dla POPiSu jest napewno trochę przeszacowane
          2. Do tego jeszcze się kłócą, więc napewno korzystają na tym inni- np. Giertych
          który i tak zawsze wszystkich przelicytuje bo jest przeciw wszystkim
          3. Wczoraj w telewizji mieliśmy POPiSową bitewkę- od dwóch tygodni mamy takie
          bitewki i także od dówch tygodni "Cimoszewicz się waha"- i dziś nagle wskakuje.
          Tak jak przy wyjeździe Kwasa do Moskwy Kaczyńscy umiejętnie wykorzystali moment
          żeby się pokazać i zyskali w sondażach, tak teraz komuniści wykorzystali
          moment, żeby przy kłótniach prawicy pokazać coś pozytywnego itd

ja oczywiście mam nadzieję, że się ludzie na to wszystko nie dadzą nabrać,
          ale...
          • pandada Re: ciekawa wizja, skad pomysl na takie wyniki? 28.06.05, 14:10
            Tzn masz nadzieję, że komu nie dadzą się nabrać?
            Może hasło "dajcie się nabrać na prawo i sprawiedliwość".
            • strajker Re: ciekawa wizja, skad pomysl na takie wyniki? 28.06.05, 14:27
              Kwaśniewskim, Cimoszewiczom, pedom i Giertychom
              • strajker Re: ciekawa wizja, skad pomysl na takie wyniki? 28.06.05, 14:27
                ... i Lepperom
    • zegmarek Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:32
      On jest taki czerwony jak ty biały
    • demokratus POLSKA ZBAWIONA. PROCES demokratyzacji kraju 28.06.05, 12:32
      nie zostanie powstrzymany. Teraz możemy spać spokojnie, obudzimy się w wolnej
      Polsce, bez pogromów, bez falangi faszystowskiej. Kocham Cię Włodku.
      • pamin1 Re: POLSKA ZBAWIONA. PROCES demokratyzacji kraju 28.06.05, 12:34
        Kolega potrafi egzystowac tylko w szambie...wspolczuje.
      • ciekawymbardzo Re: Szambo 28.06.05, 12:38
        demokratus napisała:

> nie zostanie powstrzymany. Teraz możemy spać spokojnie, obudzimy się w wolnej
        > Polsce, bez pogromów, bez falangi faszystowskiej. Kocham Cię Włodku.

ŻENUJĄCE.
      • ogromnejadra I postawny jest, piekną ma twarz, zna języki obce 28.06.05, 12:38
        i garnitur na mim ślicznie leży. Jest postępowym obywatelem tego kraju. Ja
        zagłosują na niego bo warto. Godny następca Aleksandra
        • inna57 Re: I postawny jest, piekną ma twarz, zna języki 28.06.05, 13:10
          no to już lepiej oddaj swój głos na sklepowego manekina, też dobrze leży na nim
          garnitur. ludzie może jakiś test na inteligencje przed głosowaniem.
      • quasimodos1 Re: POLSKA ZBAWIONA. PROCES demokratyzacji kraju 28.06.05, 13:36
        Coś ci się demosie poprzestawiało. Demokracja to inaczej władza ludu, a nie
        motłochu
        • kupsztajn EDEMOS KRATOS 28.06.05, 13:39
          only for PEDERASTOS!!!!
    • adamw8 Ja na niego nie zagłosuję!! 28.06.05, 12:33
      Ja na niego ne zagłosuję - pewno bym głosował gdyby od razu się zdecydował
      kandydować lecz teraz widzę, że jego wcześniejsza "rezygnacja" to była gra pod
      publikę.
      Zagłosuję na jakiegoś zdecydowanego polityka (czyli nie lekarza ani "cudaka"
      peruwiańsko-kanadyjsko-chinskiego).
      Takich polityków jest kilku - każdy sobie wybierze takiego jaki mu odpowiada.
      • kroczak Re: Ja na niego nie zagłosuję!! 28.06.05, 13:05
        Chlopcze to jest taktyka pszed meczem bardzo dobrze zrobil,CE klasa dostanie
        lanie do pszerwy i po meczu.Dla kaczek jest miejsce w stawie.
        • inna57 Re: Ja na niego nie zagłosuję!! 28.06.05, 13:38
          lepiej wróć do szkoły, to co piszesz jest ortograficznie nie do przyjęcia.
          jedyna nadzieja że może z postawieniem krzyżyka na karcie do głosowania
          będziesz miał takie same trudności zak z polską pisownią.
    • sialalisialala Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:33
      przeciez to bylo pewne.Brak slow zalosne
    • wielokrotny_recydywista Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:34
      sadząc po wrogiej cimoszewiczowi kampanii na forum prawicowe konusy wpadły
      w popłoch i już walą w pory
    • an9991 lament prawicy wiele mówi!!! 28.06.05, 12:35
      cimoszewicz ma największe szanse na bycie prezydentem więc teraz zacznie się
      oskarżanie go o to że jest niekonsekwentny że chce za wszelką cenę ratować
      partię i pozycję nomenklatury że jego ojciec jest zbrodniarzem że sondaże są
      pisane pod dyktando lewicy itd.itp. ale nic to nie zmieni on jest najlepszym
      kandydatem i takiego prezydenta polska potrzebuje
      • ciekawymbardzo Re: Uciecha czerwonych aferzystów wiele mówi 28.06.05, 12:57
        • pandada Re: Uciecha czerwonych aferzystów wiele mówi 28.06.05, 14:15
          Rozmawiałeś z Pęczakiem?
          Wasi aferzyści, jak Zalewski, pewnie już się szykowali do wyjścia po ułaskawieniu przez Kaczkę.
          • rnrr Re: Uciecha czerwonych aferzystów wiele mówi 28.06.05, 14:17
            To co Pęczak sie szykuje???? Rywin chyba już wyszedł w obawie przed Kaczorem,
            który by już do nie wypuścił chyba???
    • duna24 KOMUNA WRACA - POLACY DALEJ NAIWNI.... 28.06.05, 12:35
      To policzek dla wszystkich tych co waliczyli o wolną Polskę.

Ludzie! To jest komunista, czyli robi tak żeby jemu było wygodnie.
      Nigdy Polakom.
      Wszak komuniści to pachołki ZSRR, który właśnie się chce odrodzic.

Nie bądzcie naiwni!!!

Wychodzimy przed światem na idiotów, co 15 lat po obaleniu komuny chcą żeby władzę mieli znowu czerwni. Jesteśmy żałośni i smieszni.

Świat już nigdy nas poważnie nie potraktuje.
      To jest aktor!!! ale KOMUCH, na pewno współpracował z SB, UB, KGB i innymi.

• wacek44 Jestem absolutnie zaskoczony ! 28.06.05, 12:36
      No nie spodziewałem się, ale mnie zaskoczył, to dopiero. Zupełnie jak inspekcja
      robotniczo-chłopska. Nikt się nie spodziewał (w związku z tym malowali
      krawężniki na biało) a oni przyjeżdżali i robili porządki w interesie narodu.
      Jak tam Cimoszewicz sprawa powodzi ? Nie uwiera ?
    • pcat WALDEMAR ŁYSIAK "SALON" - Czytajcie!!! 28.06.05, 12:40
      Każda nawrócona dusza do jesieni na wagę złota. Propaguję tę ksiażkę wśród
      moich znajomych i muszę powiedzieć, że ma potężną siłę rażenia. Walić GW.
    • morfeush_1986 Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:40
      Tak szczerze to dla mnie to jest żałosne i nie poważne... Człowiek, który
      zapowiada kategoryczny koniec zpolityką i opowiada wsżedzie ze nie ma zamiaru
      ulegać wszechobecnej presji...Po miesiącu zmienia zdanie..dla mnie to jest
      kpina i celowa gra polityczna(przemyślany plan działnia z góry ustalony) panie
      Włodzimierzu mimo że bardzo pana sobie cenie to wiele stracił pan w moich
      oczach i życzę panu aby ten jakże misterny paln sie nie powiódł i nie dął panu
      w taki sposób fotela prezydenckiego. Osobiście pańskie zwyciestwo odczytąłbym
      jako zwyciestwo demagogii i teatralnego hamletzyowania w celu amrolnych gier
      politycznych. W tym jakże złozonym i sprytnym palnie lewicowej propagandy widac
      całą mentalnośc postkomunistycznej lewicy 3RP, dla której to nie liczy sie
      jakość lecz wynik co równiez odzwierciedla ostnie 4 lata SLD-wskich rządów!! z
      poważaniem 19-letni maturzysta Wojciech Sawicki z Piaseczna
      • pcat Wojtku, odzyskuję wiarę w młode pokolenie. 28.06.05, 12:42
      • inna57 Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 13:16
        gratuluję Tobie i Twoim Rodzicom z całym szacunkiem wychowali mądrego syna
        który nie tylko ma jasne i zdecydowane poglądy ale i się ich nie wstydzi. Brawo
        życzę Ci powodzenia w życiu.
      • kroczak Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 13:17
        Zalosne jest to jak malo znasz sie na polityce i zabierasz glos sam doskonale
        eierz ze Kaczynski czy Tusk to sa miernoty polityczne bazoja tylko na
        pomowieniach i na plotkach Prawdziwy polityk musi miec jaja i rozum co twoim
        kandydatom brakoje,noi oczywiscie jeden z nich ma parszywy wyglad a to sie
        bardzo liczy jak sam wierz kobiety glosoja d...Pozdrawiam

• inna57 Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 13:35
          jak się nie ma żadnego mądrego argumentu to się bluzga, oto prawdziwa czerwona
          natura (uważaj ten kolorek nie chodzi)
    • doropod Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:40
      do dzisiaj myslalam ze to jeden z nielicznych politykow z twarza!!!!ale dzis
      wyszlo szydlo z worka i okazalo sie ze jest on zwyklym sprzedawczykiem,
      karierowiczem!!!po prostu zwyklaz niego czerwona szuja( czyt. szmata)!!!!!!!!!!
      • wj_2000 Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:47
        doropod napisała:

> do dzisiaj myslalam ze to jeden z nielicznych politykow z twarza!!!!ale dzis
        > wyszlo szydlo z worka i okazalo sie ze jest on zwyklym sprzedawczykiem,
        > karierowiczem

Pokochałeś go - rzekomo -, bo się wycofał z rywalizacji. A jak podjął wyzwanie,
        to jest be.
        Dokładnie tak rozumowano w Średniowieczu. Jak kobieta, wrzucona do wody
        utonęła - płakano nad nią. Biedna, niewinna. A jak pływała - czarownica! Na
        stos! Nie dławi Cie własna hipokryzja?
    • c64 POWINNI SIĘ UBEZPIECZYĆ! (c) 1997 Cimoszewicz 28.06.05, 12:41
      Powodzianie nigdy ci tych słów nie zapomną! Pamiętamy jak w 1997 roku
      odpowiedziałeś na ludzkie nieszczeście. I ten bufon ma jeszcze czelność
      startować w wyborach prezydenckich!
      • pandada Re: POWINNI SIĘ UBEZPIECZYĆ! (c) 1997 Cimoszewicz 28.06.05, 14:19
        Przecież poleciał do powodzian, zapowiedział im pomoc rządu i ta pomoc została zrealizowana. Popytaj powodzian czy zostali na lodzie.
      • tajak Re: POWINNI SIĘ UBEZPIECZYĆ! (c) 1997 Cimoszewicz 28.06.05, 21:53
        c64 napisał:

> Powodzianie nigdy ci tych słów nie zapomną! Pamiętamy jak w 1997 roku
        > odpowiedziałeś na ludzkie nieszczeście. I ten bufon ma jeszcze czelność
        > startować w wyborach prezydenckich!
        Bardzo sprawiedliwie by było jakby powiedział ubezpieczonym "Po cholerę sie ubezpieczacie ja komunista dam wam wszystkim i tak po równo" to by było super.
    • maciej48 SOCJOTECHNICZNY KIT 28.06.05, 12:43
      Cimoszko , ach Cimoszko
      Z tobą nam będzie bosko
      Ocal nasze stołki
      Czerwone wyją kołki!!!!
    • jemar Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:44
      a ja się cieszę że Cimoszewicz bedzie kandydował bo ja i moi bliscy będziemy na
      niego głosować
    • hirsh1 Boże! Nareszcie normalny kandydat! Jestem za! 28.06.05, 12:46
      • pamin1 Re: Boże! Nareszcie normalny kandydat! Jestem za! 28.06.05, 12:50
        Widze, ze uwielbiasz zlodziejstwo i korupcje. Tak, to dla ciebie rzeczywiscie
        normalny kandydat.
    • adas313 "Uczciwość"... "słowność".... 28.06.05, 12:49
      Do dzisiaj uważałem p. Cimoszewicza za enklawę względnej normalności i
      przyzwoitości w SLD... Wycofał się z polityki... i wraca, po to żeby pozostać w
      niej kolejne 5 lat jako Prezio... Niech Pan przestanie oszukiwać społeczeństwo i
      da sobie spokój...
    • zulus3 Komuchy kontratakuja;Epizod IV 28.06.05, 12:49
      • zulus3 Jezeli Cimoszewicz by wygral,to tak naprawde 28.06.05, 12:53
        ten burak Kwasniewski bedzie dalej prezydentem.
    • lolektyrmand Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:53
      NIEBYWAŁE!!! A jednak się zdecydował. No, no kto by pomyślał? Była Zawisza
      (Czarny) teraz mamy Cimoszewicza. Jak coś powie, można mu wierzyć. Ależ musi
      byc Białowieża wydeptana przez te tabuny pielgrzymów, którzy nakłaniali
      Cimoszewicza do stanięcia do wyborów.
      Jakoś nie bardzo słyszę głosy oburzenia, że do kampanii została wykorzystana
      szacowna instytucja, jaką jest Uniwersytet Warszawski. Bardzo mnie dziwi i
      boli, że Pan Cimoszewicz kampanię rozpoczął w murach uniwersyteckich. Moim
      skromnym zdaniem, nie jest to miejsce, które winno być wykorzystywane do
      działań politycznych.
      • wj_2000 Do lolka_tyrmanda 28.06.05, 12:58
        Odpowiedz mi na jedno pytanie:

Czy gdyby nie zmienił zdania o wycofaniu i się DZISIAJ nie zgłosił, to głosował
        byś na niego?
        TO PO CO PIER.ZIELISZ.
        • lolektyrmand Re: Do lolka_tyrmanda 28.06.05, 14:05
          Czy mam rozumieć, że mam prawo wypowiadać sie tylko o tych, na których chcę
          głosować? W takim razie już wiem, czemu Ty tak się obnosisz z głosowaniem na
          SLD. Masz mózg wyżarty przez ideologię komunistyczną i tyle.
    • wj_2000 Opatrzność czuwa nad Polską. 28.06.05, 12:53
      Aż sie dziwię, za co. 10 lat temu znalazł się kandydat (choć za to i za owo
      mógłbym sie go czepiać), co uratował nas z alternatywy Wałęsa - Bubel - Pawlak,
      czy kto tam jeszcze.
      Do południa dzisiaj sytuacja była katastrofalna. Realna alternatywa drugiej -
      tury to był Kaczyński - Lepper. Znośni kandydaci (Tusk, Borowski, Religa) - bez
      szans.
      Cimoszewicz - to jest to! Wygra w cuglach i ochroni nas przed kompromitacją.
      • quasimodos1 Re: Opatrzność czuwa nad Polską. 28.06.05, 13:41
        chyba masz kasiorę za te swoje posty, bo przeciez nikt rzeczywisty nie może być
        tak nikczemnie pusty.
    • an9991 PRAWICO SKĄD TEN POPŁOCH? 28.06.05, 12:54
      przecież cały naród ma co od miesięcy ludziom wmawiacie dość lewicy podobno
      polacy chcą rzekomo nowego otwarcia chcą 4rp a tu nagle taki strach przed
      cimoszewiczem? jeżeli społeczeństwo chce tego co wy nie poprze cimoszewicza a
      tuska czy kaczyńskiego
      • ciekawymbardzo Re: LEWACKIE ZŁODZIEJE SKĄD TA RADOŚĆ 28.06.05, 13:01
        Przecież jeszcze nie został prezydentem, nie jest nawet w drugiej turze i może
        do niej się nie dostanie.
        • ciekawymbardzo Re:Prezydent ma PRAWO ŁASKI i dlatego 28.06.05, 13:05
          złodziejstwo lewackie liczy na ratunek. Wałęsa z Wachowskim mogli
          ułaskawić "Słowika", to Cimoszewicz będzie mógł ułaskawiać lewackich łotrów.
          • pe1 Re:Prezydent ma PRAWO ŁASKI i dlatego 28.06.05, 13:09
            a ty lepiej sprawdź wreszcie, co to jest ten "lewak", analfabeto jeden
        • an9991 CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 13:08
          i to najlepiej świadzczy o tym że cimoszewicz jest głównym kandydatem do fotela
          prezydenta i nie dlatego że popierają go media (tvp jest tak prawicowa jak za
          walendziaka) nie dlatego że zaczyna kilka miesięcy wcześniej kampanię nie
          dlatego że krytykuje wszystko co polska osiągnęła tylko dlatego że
          społeczeństwo mu ufa i go szanuje
          • alfredkujot Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 13:21
            an9991 napisał:

> i to najlepiej świadzczy o tym że cimoszewicz jest głównym kandydatem do
            fotela
            >
            > prezydenta i nie dlatego że popierają go media (tvp jest tak prawicowa jak za
            > walendziaka) nie dlatego że zaczyna kilka miesięcy wcześniej kampanię nie
            > dlatego że krytykuje wszystko co polska osiągnęła tylko dlatego że
            > społeczeństwo mu ufa i go szanuje

Dobra jest a piwo bedzie ?
          • ciekawymbardzo Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 13:27
            Dostosowuję się do Twojego poziomu, ale na dobre mi to nie wychodzi.
            • an9991 Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 13:32
              ciekawymbardzo napisał:

> Dostosowuję się do Twojego poziomu, ale na dobre mi to nie wychodzi.

ale ja nie jestem nerwowy tylko szczęsliwy; polska za prezydentury cimoszewicza
              bedzie lepszym krajem; ale fajnie!!!!
              • rnrr Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 13:45
                Ja też jestem szczęsliwy, że Cimoszewicz awansuje do drugiej tury i ludzie
                pójdą po rozum do głowy bo zobaczą co za banda go lansuje. I wtedy wybiorą
                Kaczora a Ty będziesz musiał cierpieć przez te cztery lata i załować, ze jednak
                ktoś umiarkowany nie wszedł do drugiej tury tylko dwaj tacy żałosne okazy
                lewicy i prawicy. Ale fajnie!!!!!
                • an9991 Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 13:58
                  problem polega na tym ze dla ciebie umiarkowanie sprowadza się do tuska a dla
                  mnie jest to pojęcie szersze obejmujące również cimoszewicza; a jeżeli chodzi o
                  drugą turę to cimoszewicz jest jej zdecydowanym faworytem a kaczyński może mieć
                  problemy żeby do niej w ogóle wejść
                  • rnrr Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 14:07
                    drugą turę to cimoszewicz jest jej zdecydowanym faworytem a kaczyński" -a to od
                    kiedy????? rozumiem, ze 800 osobowe sondaże telefoniczne to wyrocznia, ale
                    takiej symulacji, ze jest to jeszcze nie widziałem???? A umiarkowane nie
                    sporwadza sie do tuska sprowadza sie do religi i tuska i to niestety tylko w
                    formie deklaratywnej w drugiej turze dopiero pofatyguje sie na wybory.
                    Umiarkowany Cimoszewicz - to że tak uważasz to chyba tylko ty. Nikt po za Tobą
                    nie uwierzy w to, ze człowiek, który 20 lat byl w PZPR a następnych 16 posłem
                    SLD premierem, minister i wszystkim co mu partia kazała jest umiarkowany. Nie
                    badz proszę śmieszny
                    • an9991 Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 14:19
                      rnrr napisał:

> drugą turę to cimoszewicz jest jej zdecydowanym faworytem a kaczyński" -a to
                      od
                      >
                      > kiedy????? rozumiem, ze 800 osobowe sondaże telefoniczne to wyrocznia, ale
                      > takiej symulacji, ze jest to jeszcze nie widziałem???? A umiarkowane nie
                      > sporwadza sie do tuska sprowadza sie do religi i tuska i to niestety tylko w
                      > formie deklaratywnej w drugiej turze dopiero pofatyguje sie na wybory.
                      > Umiarkowany Cimoszewicz - to że tak uważasz to chyba tylko ty. Nikt po za
                      Tobą
                      > nie uwierzy w to, ze człowiek, który 20 lat byl w PZPR a następnych 16 posłem
                      > SLD premierem, minister i wszystkim co mu partia kazała jest umiarkowany. Nie
                      > badz proszę śmieszny

co do sondaży to metodyka ich wykonywania zakłada próby 800-1000 osobowe i
                      również te w których prowadził kaczyński czy prowadzi po są na takich robione;
                      również zleceniodawcy nie można zarzucić stronniczości (tvp od pewnego czasu
                      jest wyraźnie prawicowa); nie wiem też za bardzo co wspólnego z brakiem
                      umiarkowania ma przynależność do pzpr i sld czy bycie premierem lub ministrem?
                      i na koniec zarzucanie cimoszewiczowi najbardziej niezależnemu z partyjnych
                      polityków w polsce robienia tego co mu partia każe (podasz oczywiście przykład
                      rezygnacji z msz i przyjęcia fotela marszałka ale tam sytuacja była taka że
                      nikt inny nie dostałby poparcia; może dasz jakiś inny przykład?) jest
                      delikatnie mówiąc chybione
                      • rnrr Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 14:52
                        METODOLOGIA wykonywania ogólnopolskich sondazy zakładała do tej pory 1134 lub
                        tak 1108 osobowe próby i było to próby ADRESOWE i to był standard. Nie
                        kwestionuję sondaży, aczkolwiek sposób przeprowadzenia go przez pentor
                        był "dziwny" co stwierdził nawet Kwaśniewski i wiesz sam dobrze dlaczego!!! Jak
                        zwykle nie raczyleś napisąc czy był sondaż pokazujacy zwyciestwo w drugiej
                        turze Cimoszewicza, ale przywkłem już do tego, ze równie do tego, ze z
                        odpowiedzia to czasem cieżko.
                        Co tam dalej??? No dalej to czystka gwiazda: "nie wiem też bardzo z brakiem
                        umiarkowania ma przynależność do pzpr i sld czy bycie premierem lub ministrem?
                        i na koniec zarzucanie cimoszewiczowi najbardziej niezależnemu z partyjnych
                        polityków w polsce robienia tego co mu partia każe " no widzę, ze nie wiesz, bo
                        jeśli pamietasz wszyscy kandydaci pochądzą ze srodowisk politycznych (nawet
                        religa) środowiska zawsze sie lokują na skali lewica-prawcia i przez to biorą
                        bagaż na siebie. Akutar środowisko cimoszewicza tak pięknie i często dawało
                        przykład umiarkowania (teraz taktycznie Cimoszewicz się odcina, ale lata całe
                        szedł z nim za pan brat przez co, że mimo tego, ze czasami syknał na Sojusz to
                        nawet nie raczył opuścić partii jak Borówki bo po co. Swoich sie nie zdradza.
                        Dla mnie umiarkowanie to usytuowanie sie w centrum, centoprawie i centrolewie,
                        a Cimoszewicz jest na brzegu, na krawędzi dowody czy umiarkowanego kandydata
                        zachęcali by do poparcia działacze UNII Leiwcy (podobno najbardziej czerwonej
                        formacji i Włodek Czarzasty oczywiście ze nie.
                        Wreszcie na koniec innego kandydata na szefa parlametnu to takie szanse miał i
                        Zych i Nałęcz i kto im na to nie pozwolił umiarkowani z SLD tak???
                        • an9991 Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 15:18
                          dwa sondaże i dla polskiego radia idla tvp dwa różne ośrodki i dwie pomyłki?
                          mało prawdopodobne ale najbliższe wyniki dadzą pełną odpowiedź; cimoszewicz w
                          sld jest od 1999 roku czyżby to miało świadczyć o jego umoczeniu w partyjne
                          interesy? pewnie napiszesz że to taktyczne odcinanie się; zarzut że nie
                          przeszedł do sdpl aż się zdziwiłem czyli całym sercem popierasz decyzję
                          hausnera i belk o zakładaniu pd? prawdziwym kwiatkiem jest to że umiarkowanie
                          to usytuowanie w centrum z szacunku dla ciebie nie będę komentował; co do
                          wyborów marszałka sejmu to już nie mogę się doczekać twojego oburzenia jak
                          największy klub przyszłego sejmu (załóżmy po) nie poprze kandydata np. pd
                          (centrowa partia czyli umiarkowana)
                          • aron2004 Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 15:21
                            > dwa sondaże i dla polskiego radia idla tvp dwa różne ośrodki i dwie pomyłki?

a jak było przed poprzednimi wyborami parlamentarnymi? Wszystkie ośrodki dawały SLD powyżej 50%, a dostali 41%.

> mało prawdopodobne ale najbliższe wyniki dadzą pełną odpowiedź; cimoszewicz w
                            > sld jest od 1999 roku czyżby to miało świadczyć o jego umoczeniu w partyjne
                            > interesy?

wstąpił do SLD w 1999 i akurat zaczęły się afery. Ciekawostka taka.
                            • an9991 Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 15:41
                              w 1991roku nie było partii sld za to była partia sdrp a w niej cimoszewicza nie
                              było; w 1991roku odmówił objęcia funkcji szefa klubu parlamentarnego sld
                              protestując w ten sposób przeciwko objęciu mandatu poselskiego przez leszka
                              millera zamieszanego w sprawę tzw. pożyczki moskiewskiej a do sld wstąpił w
                              1999roku; ciekawostka taka
                              • rnrr Re: CIEKAWYMBARDZO ZACZYNASZ SIĘ ROBIĆ NERWOWY 28.06.05, 19:42
                                Z przyczyn zawodowych nie mogłem wcześniej odpisać zatem czynie to dopiero
                                teraz. Na początku słówko o sondażach nie kotestowałem sondażu TNS bo to
                                wiarygodna od lat firma. Pentor od lat słynie z największych odchylen, wpadek i
                                problemów metodologicznych. Jeżeli rozumiesz co pisze to powtarzam, w
                                nawiazaniu do wcześniejszego postu, że mówiłem o sondażach w drugiej turze II
                                turze. Ja nie zarzucam, ze nie przeszedł do SDPL - jak zwykle mnie zdziwiłes -
                                pisałem, że nie raczył wtedy nawet odejść nie koniecznie do SDPL, po prostu
                                odejść z SLD jak moja ulubiona posłanka lewicy Barbara Blida. Belki i Hausnera
                                to juz w to nie mieszaj bo poprzez ich akces cierpi teraz cała Unia w sondażach
                                (nie wymienię nazwiska szefa w jednym z miast i w prywatnej osobie bardzo
                                przeklina decyzje o Belce itd, ale trwa, tym sposobem niestety Unia na którą
                                głosowałem raz straciłą też szanse na mój głos. Komentuj wszystko co pisze
                                nawet największe moje kwiatki na pewno sie nie obraże aczkolwiek miło mi, ze
                                masz do mnie szacunek. I na koniec co do wyboru marszałka. Rzeczywiście sie
                                niedoczekasz mojego oburzenia bo jak zwykle nie zrozumiałeś moich intencji, ale
                                fakt, ze tym razem może nie napisałem PROSTO i WYRAŹNIE. W przypadku następcy
                                Oleksego pojawiły sie kandydatury ludzi z innych ugrupowań i niektórzy z nich
                                mogli zostać marszałkami wbrew interesom SLD. Zych na pewno dostałby 230 głosów
                                tylko nie wiem czy pamietasz Oleksy oswiadczał, ze sie do dymisji nie poda.
                                Cimoszewicz zaś mógł być dalej szefem MSZ, ale nie miał to gdzieś i kandydował
                                bo był jedynem człowiekiem SLD którego by SDPL poparła i tyle. Po prostu.

W nawiazaniu do odpowiedzi na post jakiego ARONA też Ci jedną ciekawostke
                                sprzedam: W 2001 roku Cimoszewicz zgodził się być ministrem u tegoż Millera, a
                                w 1993 głosował za rządem w którym tenże Miller został szefem MSWiA, ale coż w
                                koncu to czlowiek, "który pierwszy raz w życiu zminił decyzję"
    • doradca1 Komunista będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:55
      Po przeczytaniu tej informacji musiałem posilić się kisielkiem. Ten produkt ma
      to do siebie, że tak samo wchodzi i wychodzi z przełyku. Te "niezliczone
      głosy", które go skłoniły to brzmi tak pięknie jak retoryka ludzi radzieckich.
      Komu on chce przeszkodzić w zdobyciu fotela prezydenta RP??? Już raz próbował i
      ciekawe czy będzie miał lepszy wynik niż wtedy gdy był kandydatem nieboszczki
      PZPR.
    • henat Re: Cimoszewicz będzie kandydował na prezydenta 28.06.05, 12:56
      ale pomięszał szyki - w zasadzie wszystkim! Od Borowskiego do Religi. Zabierze
      tak Tuskowi jak i jednojajowemu.
      Wszyscy będą psioczyć. No i jeszcze piękna Jolka jako sztabowa!! A gdzieżesz
      nasza Henia Bochniarz?
      Fajnie, że Cimoszko kandyduje. Obojętnie czy kalkulował od początku czy naprawdę
      zmienił decyzję.
      "jak razi ich kłamstwo!!!" - jak cię razi to zamknij oczka.
      Pozdrowienia dla wszystkich prezydentów.
    • ogromnejadra NIE SĄDZĘ ABY TYLKO HOŁOTA GŁOSOWAŁA NA 28.06.05, 12:58
      cimoszkę. Znajdzie się jeszcze wielu pożytecznych idiotów, którzy oddadzą się
      upojeniu tym zwyrodnialcem, którego tatko dobrze wyszkolił. A to Polska
      właśnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka