Dodaj do ulubionych

Lepper – opalony, ale zimny ;-)))))))))))))))))

• henryk.log P."myszko" !!- gdzie Pani?? n/t 19.07.05, 21:38
    • jestemzewsi Re: Wszystko przeczytałem, ok ;-))))))))) 20.07.05, 05:53

• jestemzewsi Re: Lepper – opalony, ale zimny ;-))))))))) 20.07.05, 05:54
      Dziękuję za miłą współpracę;-)))
    • jestemzewsi Re: Lepper – opalony, ale zimny ;-))))))))) 20.07.05, 05:55
      Czekam teraz na TEMACIK od Pani , Pani msm, albo od Pana Henryka;-)))
      • numer54321 Lepper ? opalony, bo w naturze czerwony.... 20.07.05, 14:01
        Podobno ci od wizerunku wodza doradzili mu zrobienie sie na mulata, bo w naturze sie bez przerwy
        czerwienil, zwlaszcza po jednym glebszym, albo jak go dziennikarze zdenerwowali... Powiedzieli mu,
        zeby byl lepiej opalony niz czerwony... (na gebie). Ale kogo on chce tym zmylic?
        • bac1 Re: Lepper ? opalony, bo w naturze czerwony.... 13.08.05, 07:35
          Może jola_dywity?
    • jestemzewsi Re: Lepper – opalony, ale zimny ;-))))))))) 20.07.05, 05:59
      A na koniec pytanie pod rozwagę:

terenia.nasweter kiedyś napisała:

To ludzie zawierzenia i ubogaceni prawdziwi prawicowcy !!!!

Czy można to samo powiedzieć "na odwrót", np. o Andrju????

To ludzie zawierzenia i ubogaceni prawdziwi lewicowcy?

>>Nastały takie czasy, że nie wiadomo,
      czy jeszcze ktoś pozostał przy zdrowych zmysłach<<
      Mikołaj Gogol
      • malaszaramysz Cytat świetny:-)) 20.07.05, 11:19
        Tylko o co chodzi z tym zawierzeniem i ubogaceniem? :-))) Terenia wypowiada się
        jak prawdziwy prawicowiec :-)))))))))
        • jestemzewsi Re: Cytat świetny:-)) 20.07.05, 11:29
          Gdybym to ja wiedział! Terenia pisała o jakichś politykach, ale nie pamiętam
          dokładnie, chyba o Giertychu, Wassermanie i Macierewiczu.

Pani msm: w prezencie przesyłam jeszcze jedna zwrotkę, remisową, i czekam
          na Państwa pomysły wątku - wytchnienia zakątku;-)))

SAM(OO)BRONEK

Basia Renię zobaczyła,
          za kłonicę wnet chwyciła,
          - Pójdź tu, Renia, to cię zdzielę
          i będzie weselej!
          LEJ! LEJ!
          Oj, dana, dana, brona moja kochana!

I jeszcze jedno: oczywiście, dzięki obojgu Państwu, "700" była moja;-))))))))))

• jestemzewsi Re: Z Oskarem po kraju:-)) 20.07.05, 14:03
            Rodzina pozazdrościła i założyła własny wątek. Może Pani msm i Pan H. zajrzą?
            Zapraszam.
            • numer54321 Lepper opalony, bo czerwony.... 20.07.05, 14:08

Podobno ci od wizerunku wodza doradzili mu zrobienie sie na mulata, bo w naturze sie bez przerwy
              czerwienil, zwlaszcza po jednym glebszym, albo jak go dziennikarze zdenerwowali... Powiedzieli mu,
              zeby byl lepiej opalony niz czerwony... (na gebie). Ale kogo on chce tym zmylic?
              • jestemzewsi Re: Może Barbarę D. i Renatę B.?;-))))))))) 20.07.05, 14:12

• malaszaramysz Już jest :-)))))))) 20.07.05, 14:23
            Nasz badacz kultury ludowej:-)))))))))) Tylko trzeba "przejąć wątek " bo kaczki
            tuż :-)))))))) Ksiundz mile widziany - ma poczucie humoru ale ma zbyt poważny
            stosunek do omawianych zagadnień :-)))))))
    • henryk.log [...] 20.07.05, 18:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • malaszaramysz Re: [...] 20.07.05, 18:08
        Nowy wątek - linka w poczcie:-))))))
    • jestemzewsi Re: Z KRONIKARSKIEGO OBOWIĄZKU;-)))))))))))))))))) 21.07.05, 08:17
      Ostatnie wieści n/t:

Cios w plecy Leppera: powstaje Samoobrona Bis

Dawni koledzy Andrzeja Leppera założyli nową partię polityczną - Samoobronę
      Narodu Polskiego.

Tadeusz Mazanek:
      - Lepper zapomniał o wsi i walczy tylko o własne koryto!
      Samoobrona stała się partią latyfundystów. Pokazała, że nie obchodzą jej ani
      wieś, ani miasto. Dałem się nabrać Lepperowi. Mówił, że jak wejdziemy do Sejmu,
      to obalimy rząd. A gdy już weszliśmy, to w kolejnych głosowaniach grzecznie
      podnosił łapkę i rząd popierał.

Leszek Zwierz:
      Wywalał wszystkich, którzy trochę lepiej od niego umieli czytać i pisać i mogli
      być dla niego zagrożeniem.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2830832.html
      • lolek1313 Re: SMOK a SO;-))))))))))))))))) 21.07.05, 23:59
        Ja tam swojego koryta (Wisły) nawet Andrju bym nie oddał! Do Samoobrony bym się
        jednak nadał - ogniem bym opalał Andrju od rana do wieczora. Solarium byłoby
        niepotrzebne!;-)))))))))) SMOK
        • jestemzewsi Re: Do SMOK ;-))))))))))))))))) 22.07.05, 06:46
          Panie SMOK, ten wątek jest już ZAMKNIĘTY! (piiiszeee pooowoooliii, bo SMOKI
          pooowoooliii czytają, tak słyszałem od Syrenek);-)))
          Prosżę po dobroci - zostaw go w spokoju. Lepiej pilnuj koryta, bo ci je
          Andrzejek Lepper zakosi i do czego się Twoja Dziuńka rzuci, jak Wisły nie
          będzie?
          • lolek1313 Re: SMOKI się nie boją ;-))))))))))))))))) 22.07.05, 10:12
            Pranie mózgu czy instruktaż dla działaczy Samoobrony?

"Pusta miska, głód doskwiera - nie lubimy pana premiera.
            Jak nam nie da na kotlecik, to spalimy gabinecik..."
            - w taką wyliczankę bawią się dzieci, występujące w nagraniu przeznaczonym
            dla działaczy Samoobrony - pisze "Rzeczpospolita".

I co Pan na to, Panie ze Wsi?

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7654183&rfbawp=1122016395.120&redId=183092852042e09c8b21b59&redTs=1
            122016395&ticaid=1

• jestemzewsi Re: SMOKI się nie boją ;-))))))))))))))))) 22.07.05, 10:49
              lolek1313 napisał:

> "Pusta miska, głód doskwiera - nie lubimy pana premiera.
              > Jak nam nie da na kotlecik, to spalimy gabinecik..."
              > - w taką wyliczankę bawią się dzieci, występujące w nagraniu przeznaczonym
              > dla działaczy Samoobrony - pisze "Rzeczpospolita".
              >
              > I co Pan na to, Panie ze Wsi?

Pani Myszo, wspólniczko!!!

Mamy V zwrotkę gotową, a to całość:

SAM(OO)BRONEK

Lepper nie jest małpą
              Małpy nie są takie głupie,
              to, co mówią, mają w głowie,
              a nie w d.....ie…
              UPIE, UPIE!

Nie wierz w obietnice,
              nie wierz, moja miła,
              Andrju tyle obiecywał,
              Jola się puściła…
              IŁA, IŁA!

Jedzie Andrju na traktorze,
              Renia krząta się w oborze.
              - Chodź, Andrzejku, na solarium,
              zanim zamkną cię w terrarium!
              HU-HA-HA!

Basia Renię zobaczyła,
              za kłonicę wnet chwyciła,
              - Pójdź tu, Renia, to cię zdzielę
              i będzie weselej!
              LEJ! LEJ!

Pusta miska, głód doskwiera
              - nie lubimy pana Leppera.
              Jak nam nie da na kotlecik,
              to spalimy gabinecik!
              CIK, CIK!

Pozdrawiam.

• lolek1313 Re: SMOKI się nie boją ;-))))))))))))))))) 22.07.05, 19:33
                Chcę się wkupić do spółki - nabywam 1/6 udziałów za VI zwrotkę, o ile zostanie
                zaakceptowana przez Zarząd i Radę Nadzorczą. Proszę o wiadomość, to umówię nas
                z mecenasem Dzido z Samoobrony w/s porady prawnej:

Gdyby dzioba Dziuba miała,
                toby w niego wnet dostała,
                a że Dziuba dzioba nie ma,
                to skończony temat!
                MA(t)! MA(t)!

Czekam na werdykt obojga wspólników. Dziuńka też chce pisać, ale nie umie,
                bo... gdzieś już o tym było. W razie co, będzie mi dyktować do ucha. Ona kocha
                wszystkich polityków!!!!!!!!!!!!!
                • malaszaramysz Jeżeli o mnie chodzi - to jesteś przyjęty :-))) n 22.07.05, 20:27
                  • jestemzewsi Re: Jeżeli o mnie chodzi - to jesteś przyjęty :-) 23.07.05, 00:45

• lolek1313 Re: Jeżeli o mnie chodzi - to jesteś przyjęty :-) 23.07.05, 15:21
                      No to w dechę! Bo Lajkonik się pyta, kiedy będą próby krakowskiego tria!
                      Sammo(o)brona krakowska doczekać się nie może. Sękju; może niebawem
                      do Zarządu wejdę? A w ogóle, to co to za spółka? Nazwę jakąś ma ten limited?
                      • jestemzewsi Re: Jeżeli o mnie chodzi - to jesteś przyjęty :-) 23.07.05, 16:15
                        Wszelką kompetencję w sprawie nazewnictwa dzierży Pani MYsz. Jaka nazwa tria???
                        • lolek1313 Re: Jeżeli o mnie chodzi - to jesteś przyjęty :-) 23.07.05, 16:18
                          Nazwa tria? Nie pamiętam, chyba coś pisałem, musze przejrzec posty. Albo co
                          nowego wymyślić!!!
    • ksiundz Uwaga post dla dorosłych 22.07.05, 14:23
      Szukałem odpowiedzi na pytanie inicjujące dyskusję:

"Ciekawi mnie, czy zwolenicy z SO zgadzają się z Barbrarą Dziubą?"

I takowej nie znalazłem - natomiast zgłębiłem, wydaje się, to co w
      podświadomości cnotliwej Dziuby niewątpliwie się pojawia, kiedy myśli o
      Przewodniczącym. Badanie było nieskomplikowane, oto "wrzuciłem" na google
      sekwencję wybranych losowo-kwotowo pojęć: "opalony zimny delikatnie" uzyskując
      następujący wynik
      www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1&q=Opalony+zimny+delikatnie&btnG=Szukaj&lr=

Pamiętając o oczach Renaty, należałoby zadać pytanie: czyżby Przewodniczący
      miał coś z Wielkiego Trzynastego Nikosia Dyzmy ? :)))
      • jestemzewsi Re: ALEŻ ksiundz UBOGACIŁ, że ;-)))))))))))) 22.07.05, 14:33
        sama terenia.nasweter lepiej by tego nie zrobiła!!! ;-))))
        • ksiundz W TAKIM wątku konieczny był aspekt freudowski, 22.07.05, 14:46
          powiem więcej, wartość samej Brony tkwi w tym, że wszelkie teorie jakie wydumał
          człowiek mogą znaleźć w niej uzasadnienie. Ot choćby wedle śledztwa samo
          Broniego CIA brakujące ogniwo w teorii Darwina, okazało się elementem krowiego
          łańcucha z Klewek - odpowiedni raport w teczce Przewodniczącego :))))
          • jestemzewsi Re: W TAKIM wątku konieczny był aspekt freudowski 22.07.05, 14:54
            Właściwie się z ksiundzem zgadzam, mam tylko wątpliwość co do teczki
            Przewodniczącego. Bo może stało się tak, jak w przypadku L. Kaczyńskiego,
            który - pokazując jakąś teczkę - powiedział, że …nie jest to jego "teczka",
            bo - jak dodał - ta "zniknęła" w niejasnych okolicznościach.
            A może - też hipoteza badawcza - to Pan Przewodniczący ma teczkę Pana
            Kandydata?;-)))))

• ksiundz Odpowiadam poważnie bo okoliczności poważne 22.07.05, 15:28
              jest kilka szaf w której teczki Kaczora można szukać :))))
              Oprócz Kapciowego, Lecha W. wskazałbym szafę płk Lesiaka z UOP, który w 1993
              r. z ramienia rządu, którym formalnie kierowała "nasza Hania Kochana", ale
              faktycznie - Jan Maria Rokita, zajmował się inwigilacją prawicy.
              Więc to akurat mnie nie dziwi :)))))
              • jestemzewsi Re: Odpowiadam poważnie bo okoliczności poważne 22.07.05, 15:37
                Dziekuję za poważną odpowiedź. Dodam tylko gwoli ścisłości, że ten pan, obecnie
                z PO, jest trojga imion: Jan Maria WŁADYSŁAW Rokita;-)))
                A może ksiundz coś wie o teczce drugiego Kaczora?
              • jestemzewsi Re: Dodatek do powyższych postów 22.07.05, 15:50
                Temat teczek JLK - winien znaleźć się w innym wątku, tym o mównicy;-)))))))
                • ksiundz O teczce drugiego można sądzić to samo 22.07.05, 19:37
                  Pamiętam, że była niezła afera z szafą pancerną tego Lesiaka, jak odchodził za
                  AWS w 1998 r. - wysypało się z niej dużo dokumentów z gryfem tajne :))))

> Temat teczek JLK - winien znaleźć się w innym wątku, tym o mównicy;-)))))))

APAGE SATANS - tamto też ma ponad 300 postów mój komp tego nie wytrzyma :)))
      • malaszaramysz Re: Uwaga post dla dorosłych 22.07.05, 14:37
        Ja przepraszam ale czy Ksiundzu wypada takie zgorszenie siać w porządnym
        lewackim wątku :-)))))))))))))))))))
        • jestemzewsi Re: Uwaga post dla dorosłych 22.07.05, 14:39
          Ja osobiście ksiundza zaprosiłem;-)))))))))))))))))))))))))
          • malaszaramysz Re: Uwaga post dla dorosłych 22.07.05, 14:40
            Ksiundz do wątku pasuje jak najbardziej :-))))))))) Ale taaaaaaaaaaaaakie
            zgroszenie?????????? Kliknij w ten ksiundza link:-))))))))
            • jestemzewsi Re: Uwaga post dla dorosłych 22.07.05, 14:54
              KLIKŁEM!!!
            • ksiundz Generalnie uważam, że warto by prześwietlić losowo 22.07.05, 20:20
              -kwotowo goooglowo wszystkich kandydatów i partyje - takie małe zgorszonko
              pewnie okazałoby się malutkim :))))

> Ale taaaaaaaaaaaaakie
              > zgroszenie?????????? Kliknij w ten ksiundza link:-))))))))
        • ksiundz W lewackim wątku brak Freuda ? - nie wstyd wam ? 22.07.05, 14:47
          :))))
          • jestemzewsi Re: WSTYD;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 22.07.05, 14:56
            Tyle że ja Freuda, Zygmunta zresztą, wyznawcą nie jestem, proszę ksiundza. Może
            gossposia plebanijna jest jego fanką?

• malaszaramysz Re: W lewackim wątku brak Freuda ? - nie wstyd wa 22.07.05, 14:57
            Już jest:-)))))) Ksiundz przyszedł i nadrobił zaległości:-)) Ale czy Ksiundzu
            nie wstyd takie bezeceństwa wypisywać? :-))))))))))
            • ksiundz A to ja wypisuje - wrzuciłem dowolną sekwencję po 22.07.05, 15:16
              jęć :))))
              To Samo Bronkę trzaby badaniom poddać :)))

> Już jest:-)))))) Ksiundz przyszedł i nadrobił zaległości:-)) Ale czy Ksiundzu
              > nie wstyd takie bezeceństwa wypisywać? :-))))))))))
              • malaszaramysz Nawet najlepszy zespół psychiatrów w kraju 22.07.05, 15:19
                po przebadaniu Bronki zostanie zamkniety we własnym szpitalu w charakterze
                pacjentów:-)))))))))) Tego ludzki umysł nie wytrzyma :-)))))))))
                • ksiundz A to wzamian coś na korzyść Bronki - znaczy 22.07.05, 15:38
                  niewątpliwie chora to ona jest, ale to wynik zaangażowania świeżego,
                  nieskalanego myślą umysłu w lekturę podręcznika do psychofizjonomiki w języku
                  oryginału "Lehrbuch der physiognomischen Menschenkenntnis" ("Podręcznik do
                  psychofizjonomicznego znawstwa ludzi"), gdzie przystępnie omówiono następujące
                  kwestie:

Co wyraża czoło?
                  Co wyraża skroń?: Socjalny kapitalizm i kapitalistyczny socjalizm
                  Co wyraża tył głowy i szyja?
                  Co wyraża czubek głowy?
                  Co wyrażąją oczy?
                  Co waraża nos?
                  Co wyrażają usta?
                  Co wyrażają; broda i szczęki?
                  Co wyrażają uszy?
                  Co wyrażają; szyja i policzki?

Masz rację:
                  >Tego ludzki umysł nie wytrzyma :-)))))))))
                  • malaszaramysz O rany :-)))))))))))))))))))) n/t 22.07.05, 15:56
      • henryk.log Człek mylnym jest:) Od dziś u mnie jesteś Pan "ks" 22.07.05, 16:21
        :-)
        • ksiundz Płeć w lewackim wątku jest tematem tabu - inaczej 22.07.05, 19:39
          spalą na stosie za seksizm :)))
          • henryk.log Re: Płeć w lewackim wątku jest tematem tabu - ina 22.07.05, 20:01
            ksiundz napisała:

> spalą na stosie za seksizm :)))

Czyżbym się pomylił określając P. "b.inteligentnym" gdzieś, uznałem nawet za
            godnego przerobienia "na lewo"???
            A takie coś "ks - książę" wśród "prawego" pospólstwa, nie zechciało na myśl
            przyjść! :))

Nim "naszym" P."ks" się staniesz, oceany wody....! :-)))
            • ksiundz Kto nie błądzi tego kamieniem :))) 22.07.05, 20:25
              > Czyżbym się pomylił określając P. "b.inteligentnym" gdzieś, uznałem nawet za
              > godnego przerobienia "na lewo"???

Za godnego ?????, ja nie wierzę w bajki: nie byłem za młodu socjalistą dlatego
              na starość nie mam ryjka i kopytek :))))))

> A takie coś "ks - książę" wśród "prawego" pospólstwa, nie zechciało na myśl
              > przyjść! :))

"Ks. - książe" ? mamy demokrację hrabio Henryku :))))

> Nim "naszym" P."ks" się staniesz, oceany wody....! :-)))

I to przelewany naparstkiem :))))))
              • henryk.log ;-( do niezobaczenia ;-( Szanowny Panie. Henryk 23.07.05, 02:02
                • ksiundz Mnie tam miło było poznać Waści, do zatem :) 23.07.05, 06:48
                  • henryk.log Zatem :) 24.07.05, 15:22
                    ???:-)) Sz. P.
                    Źle jakoś się czułem po tym "do nie..", ... późna pora..."szaleństwo
                    wątka"...bezkrytycznie przyjazne nastawienie i ...!!:

"na starość nie mam ryjka i kopytek :))))))"

Nie tyle "baranem x-letnim(?)" co "wielbłądem(!)" poczułem się "potraktowany";-)
                    Proszę o uznanie za niebyłe "nie...", już wiem, że nie we mnie to było:)
                    Pzdr. Henryk
    • henryk.log Jesteście winni??-Czego??-P. ksiundz?? -tu?? 22.07.05, 16:09
      • malaszaramysz Kogo moje oczy widzą? :-)))))))))))))))))))))))) 22.07.05, 16:12
        Panie Heniu, w kaczym wątku ze 100 postów na Pana czeka :-)))))))))))))
        • henryk.log Re: Kogo moje oczy widzą? :-))))))))))))))))))))) 22.07.05, 16:28
          malaszaramysz napisała:

> Panie Heniu, w kaczym wątku ze 100 postów na Pana czeka :-)))))))))))))

:DD - P."myszko":)

W "kaczym"?- trochę się "przeziębiłem"?, P Terska gorączkę "zbija" , może
          "przebieg" choroby "Trener" za niedługo opisze? :-)

ogarnia mnie...>obsesja??..(nie)mam!<
          "Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy, Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród
          złośliwy" z>Zabytkowej tablicy<
      • ksiundz Ksiundz?? -tu?? - winnym zaśmiecenia lewackiego 22.07.05, 19:42
        watku przez Ciemnogrodzianina jest....

• lolek1313 Re: Ksiundz?? SAMO(O)BRONA?? TAK! 22.07.05, 19:49
          Jestem SMOKIEM, nie żadnym lewakiem, cieszę się, że ksiundza tu spotykam
          ;-))))))))))))
          ksiundz się wszystkim przyda, nawet niewierzącym, jakby nadszedł czas Samo(o)
          brony i A.L., że o Reni i Basi przy ksindzu nie wspomnę;-)))))))))))))))))
        • henryk.log No to jeszcze raz! ) P. "ks" ;)) 22.07.05, 20:08
          ksiundz napisała:

> spalą na stosie za seksizm :)))

Czyżbym się pomylił określając P. "b.inteligentnym" gdzieś, uznałem nawet za
          godnego przerobienia "na lewo"???
          A takie coś "ks - książę" wśród "prawego" pospólstwa, nie zechciało na myśl
          przyjść! :))

Nim "naszym" P."ks" się staniesz, oceany wody....! :-)))
    • lolek1313 Re: OD SMOKA DLA WSZYSTKICH;-))))))))) 22.07.05, 16:40

polityka.onet.pl/galeria.asp?PGNUM=2&M=RA
    • omamiony.wiedzmin Re: Skoro tu taki humorystyczny wątek to i ja ... 22.07.05, 21:46
      bez związku z Andrew ale mnie rozśmieszyły
      Przychodzi żaba do lekarza ze skarpetą na głowie, lekarz pyta: -Co Pani
      dolega??? A żaba na to:
      - Nic mi kur.a nie dolega, to jest napad!
      --------------------

Noc. W kuchni ze skrzypieniem otwierają się drzwi od lodówki.
      Wychodzi z niej spasiona mysz w jednej łapie trzymając prawie kilogramowy
      kawał żółtego sera a drugą ciągnąc za sobą wielkie pęto kiełbasy. Idzie do
      pokoju skąd rozlega się potężne chrapanie gospodarzy i taszczy ten cały
      majdan przez środek izby w stronę szafy, pod którą ma wejście do swojej
      norki. Już jest przed wejściem gdy w świetle księżyca dostrzega pułapkę na
      myszy a na niej malutki kawałeczek słoninki. Mysz kręci z dezaprobatą
      głową i mruczy pod nosem :
      - Jak dzieci, ku.. , jak dzieci.
      I przepraszam Szanowne Pelagię i Małąszarąmyszkę,to nie było specjalnie,akurat
      te kawałki najbardziej mi pasiły na forum-humorum :)))
      ps. i jeszcze jeden...
      Stara chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące sporą gromadkę
      dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada prezerwatywę.
      Małzonka oburzona podnosi lament:
      - Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? Dzieciska butów na zimę ni mają, a ty se
      ciula stroisz?!

pozdrawiam Wesołe Towarzystwo :)))
      • malaszaramysz A u kaczek byłeś ? Tam to się dzieje:-))))))))) 22.07.05, 21:51
      • jestemzewsi Re: Skoro tu taki humorystyczny wątek to i ja ... 23.07.05, 17:49
        Bze związku z Andrju??? A to dobre, omamiony.wiedzminie! Tutaj wszystko musi
        mieć związek z Andrju i ma, co wykażę poniżej:

1.
        Przychodzi żaba do lekarza z[e] [starą] skarpetą [Andrju] na głowie, lekarz
        pyta:
        -Co Pani dolega???
        A żaba na to:
        - Nic mi kur.a nie dolega, to jest napad, [nici z sam(o)obrony]!

2.
        Noc. W kuchni [Barbary Dziuby] ze skrzypieniem otwierają się drzwi
        od lodówki.Wychodzi z niej spasiona [na owsie Renaty Beger] mysz w jednej łapie
        trzymając prawie kilogramowy kawał żółtego sera a drugą ciągnąc za sobą wielkie
        pęto kiełbasy. Idzie do pokoju skąd rozlega się potężne chrapanie gospodarzy
        [bo Baśka czasami boi się seksu]i taszczy ten cały majdan przez środek izby
        w stronę szafy, pod którą ma wejście do swojej norki. Już jest przed wejściem
        gdy w świetle księżyca dostrzega pułapkę na myszy a na niej malutki kawałeczek
        słoninki. Mysz kręci z dezaprobatą głową i mruczy pod nosem :
        - Jak dzieci, ku.. , jak dzieci.

3.
        Stara [popegieerowska] chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące
        sporą gromadkę dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada
        prezerwatywę.
        Małzonka oburzona podnosi lament:
        - Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? [Co będzie, jak się Andrju dowie, że]
        dzieciska butów na zimę [na blokady] ni mają, a ty se ciula stroisz?!

Pozdrawiam omamionego.wiedzmina;-))))))))))))))))))))))))

• henryk.log >- Jak dzieci, ku.. , jak dzieci.< ;)))))))))))))) 23.07.05, 17:52
          • jestemzewsi Re: >- Jak dzieci, ku.. , jak dzieci.< ;) 23.07.05, 17:55
            Panie Henryku, nie takie już dzieci, przynajmniej jeśli o mnie chodzi, to prawa
            wyborcze posiadam od tuzina lat.
            • henryk.log Mówisz? Pan!, dobra:) x + 12 = aha! :)) :-)))) 23.07.05, 18:18
              O!, kaczko_blada! :)), na...lata przyszło mnie się ze "szczawikami:)" w jednej
              drużynie! :))
              • jestemzewsi Re: Mówisz? Pan!, dobra:) x + 12 = aha! :)) :-)) 23.07.05, 18:24

Szczawik to ja byłem, kiedy Samo(o)brony jeszcze na świcie nie było!;-)
                • lolek1313 Re: Mówisz? Pan!, dobra:) x + 12 = aha! :)) :-)) 24.07.05, 01:21
                  Tu SMOK. Szczawikiem jestem... tylko z koloru skóry!;-))))
                  • henryk.log Re: Mówisz? Pan!, dobra:) x + 12 = aha! :)) :-)) 24.07.05, 08:29
                    lolek1313 napisał:

> Tu SMOK. Szczawikiem jestem... tylko z koloru skóry!;-))))

Uuu!.. ha.. ha :-))))
                    SMOKU!!! - No wiesz Pan!?, "nihilista" nieomal się "obraził"-)).
                    Pan SMOKU! potrafisz słowom przywracać ich prawdziwe znaczenia.:-)
                    Ps
                    W niepamięć proszę! SMOKU, puść Pan te:.."mysz do yam", bo "podłymi" były
                    insynuacjami :-))
    • jestemzewsi Re: "Na dobre i na złe" z A. Lepperem;-))))))))) 23.07.05, 00:53
      Samo(o)brona wkracza na ekrany TVP2!!!!!!!!!!!!!!!

Odcinek pilotażowy nowej serii

Operacja "ReBe"

Do szpitala w Leśnej Górze trafia Renata Beger. Ma poważne kłopoty ze
      wzrokiem po tym, jak całe noce przygotowywała się do matury.
      Dr Burski po konsultacji z dr. Walickim dochodzi do wniosku, że niezbędna
      jest operacja usunięcia ku..ków z oczu pacjentki.
      Renata jest zrozpaczona. Żąda, aby Burski dodatkowo skonsultował wyniki badań
      ze specjalistami
      z zachodu. Proponuje Anana Kofana.
      Tymczasem wieść o kłopotach zdrowotnych posłanki dociera do przewodniczącego A.
      Leppera. Wsparty kilkunastoma chłopami z pobliskiej wsi A. Lepper wdziera się
      na oddział i urządza blokadę sali, na której leży Renata Beger.
      Przewodniczący żąda widzenia się z dr. Burskim. Obiecuje zniesienie blokady pod
      warunkiem, że szpital spełni jego postulaty. Domaga się:
      - do czasu operacji posłanki Beger dzienne wyżywienie pacjentki będzie
      wzbogacane w owies;
      - chirurdzy operować będą w biało - czerwonych krawatach;
      - z operacji sporządzony zostanie specjalny raport nad którym pracować będzie
      poseł Łączny;
      - miejsce serialowego Mareczka zajmie wychodzący wkrótce z więzienia syn
      posłanki Hojarskiej.
      Burski zgadza się, jednak 4 postulat kwituje krótkim:
      - Umówmy się, że tego nie słyszałem.
      A. Lepper dość dosłownie interpretuje słowa doktora, bo raz jeszcze, ale tym
      razem używając megafonu, recytuje treść 4 postulatu.
      Postawiony pod ścianą Burski zgadza się na wszystko, łącznie z tym, że przy
      operacji asystować będzie poseł Łyżwiński który w sejmie nowej kadencji
      przymierzany jest do objęcia funkcji przewodniczącego komisji do spraw zdrowia.
      Podczas operacji poseł chwali się, że chirurgia nie jest mu całkiem obca,
      gdyż w latach swej młodości praktykował w ubojni w Klewkach i proponuje nawet
      Burskiemu, że wykona pierwsze nacięcie wzdłuż gardła pacjentki.
      Lekarz cierpliwie tłumaczy Łyżwińskiemu, iż w przypadku operacji oczu takie
      cięcie może wywołać niepotrzebne komplikacje.
      Operacja pozornie kończy się sukcesem.
      Posłanka R. Beger wraca do wielkiej polityki, jednak bez dawnego blasku w
      oczach szybko przestaje
      być ikoną popkultury, co niestety bezpośrednio przekłada się na spadek notowań
      Samoobrony.
      Lepper grzmi:
      - Doktor Burski musi odejść !!!

Autor Nieznany
      • lolek1313 Re: "Na dobre i na złe" z A. Lepperem;-))))))))) 24.07.05, 01:26
        Kiedy to dadzą w TVP2? Telewizor jak raz mi się popsuł, kiedy ostatnio Roz-
        mównica Monisia z jakimś kaczodziobcem na oczach abonamentów flirtowała, to
        muszę się do znajomego Lajkonika na projekcję wprosić z całą rodziną.SMOK
        • bac1 Re: "Na dobre i na złe" z A. Lepperem;-))))))))) 24.07.05, 07:37
          Smoku lolku1313 -
          w razie, gdyby Lajkonik niechętny był wizycie Waszej familii, do nas
          zapraszamy, do Warszawy! Póki jeszcze stołecznym miastem jest. Musisz przyznać,
          Panie Smoku, że to miasto waleczne, niepokonane... nawet przez swego
          prezydenta, Kaczoleona.
          Chodzą słuchy, że Klewki??????
          • lolek1313 Re: "Na dobre i na złe" z A. Lepperem;-))))))))) 24.07.05, 11:49
            Tu SMOK. Odpowiadam w przelocie. Za zaproszenie unisono dziękuję, ale właśnie
            lece do Lajkonika na film o Kaczorach, pt. "Postrzelone blixniaki"! SMOK
            • bac1 Re: "Na dobre i na złe" z A. Lepperem;-))))))))) 24.07.05, 15:38
              Zaproszenie zawsze aktualne, może TV wkrótce pokaże film "Kacze Jaja"?
              • malaszaramysz To dopiero będzie SF 24.07.05, 16:12
                Kaczory , jak powszechnie wiadomo, jaj nie mają .
                • bac1 Re: To dopiero będzie SF 24.07.05, 16:25
                  Ani jeden z dwóch?;-))))))))))
                  • malaszaramysz Re: To dopiero będzie SF 24.07.05, 16:34
                    Ani pół :-))))))))))
                • lolek1313 Re: To dopiero będzie SF 24.07.05, 16:25
                  Bo im je SMOKi dawno temu na bagnach zjadły;-)))))))))))))
                  • malaszaramysz Re: To dopiero będzie SF 24.07.05, 16:56
                    Dobra robota .
                    • lolek1313 Re: To dopiero będzie SF - n/t b/o 24.07.05, 19:04
                      ;-))))))))))))))))))))
    • cheetah15 Re: Hej, hej, RODACY ;-))))))))) 23.07.05, 06:13
      Spicie, a tu obiad serwuja. O zadnej Dziubie, Samoobornie, A. Lepperze
      i R. Be(g)er(ze) ani widu, ani slychu. Dajecie sobie bezez mnie rade. Panie
      Heniu, poluje Pan na "1000"? Ja jestem bez szans;-)
      Pilnujcie Andrzeja, zebym mial do czego wracac!!!
      • malaszaramysz Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 08:46
        Akurat coś dla kotów :-)))))))
        • jestemzewsi Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 08:51
          Panie Sawannowy, no, no?!! Tutaj sie starszne rzeczy porobiły - A. Lepper
          trzyma się pazurami, Renia i Baśka swawolą, SMOK okrutny grasuje, myszy
          podbiera, zaba_pelagia dała nogę do innego bajorka, Szanowny Pan Henryk poluje
          bez umiaru. I w ogóle jest wesoło!!!!
          • malaszaramysz Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 08:56
            Szanowny Pan Henryk wygrywa bez umiaru :-)))))))))) Żaba twierdzi,że się od
            komputera odzwyczaja :-))))))))Mysz jest - nie dała się podebrać:-)) Smok
            zamiast Kota - na kaczki dobry:-)))))))
            • jestemzewsi Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 08:58
              Mam VII zwrotkę, prosżę Panią MYsz o opinię:

Renia owsa nakupiła,
              Basia fryzur utrefiła,
              Po co? A jak się wam zdaje?
              Andrju lunch wydaje!
              JE! JE! JE!

• malaszaramysz Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 09:03
                Dobra, widzę,że pieśń się rozrasta :-))))))))))))
                • jestemzewsi Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 09:06
                  Proszę nadgonić, w miarę możliwości, swoje "udziały"!!!
                  Bo to będzie przebój OBU kampanii;-)))))))))))))))))))))))
                  • malaszaramysz Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 09:15
                    To trochę później bo teraz jestem po pierwszej kawie :-)))))))) Jeszcze do
                    końca się nie obudziłam.:-)))))))))))))))))Zaraz będzie druga jak mi z maszynki
                    nie wykipi.Coś zrobili z prądem i ekspres nie działa - nie mam siły go
                    przenosić i szukać przedłużaczy,żeby do innego gniazdka podłączyć:-(((((
                    • jestemzewsi Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 09:22
                      Ok, szkoda, że się trochę mijamy na fk, ale i tak pieśń się rozrasta! Nie znam
                      nikogo, kto mógłby muzykę napisać;-))))))))))))))))))))))))
                      Jedziemy do drugiej wsi, W. Może tam ktoś nam się napatoczy, kto tak samo kocha
                      Samo(o)bronę!!!!!!!!!!!!!!

• malaszaramysz Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 09:25
                        To się może więcej napatoczyć :-))))))))) I może laptopa naprawią albo drugiego
                        będzie można kupić?
          • henryk.log .tóż! to!!:)>SMOK okrutny grasuje, myszy podbiera< 23.07.05, 11:11
            Sz.Panowie! :)
            Przyleciało!! "wielkie"!, "płachtami ogromnemi zielonymi" machło i myszkę
            przefikołkowało "omałoco" do swej yamy.:)
            Rozepchł się "Krakus_Zielony"!:), "Przednich" ze straży "Jej" na "tylnych"
            ciepnął! :)
            ... a "ONA"... ->Mysz jest - nie dała się podebrać:-))< - ..he..he.."zielona
            zalotnica":-)
            "TEMU" uległa!!! - Mądra-jest, wie co dobre! :-)

..innemu "takiemujednemu" było mu "te..te 800 razy niecnota",
            co w "Jej" pobliżu kiedyś się znalazł, też "omałoco"...:)
            Nie jesteście Panowie w stanie wyobrazić sobie metod jakich "ów" się imał:
            barwy szaro-czarne swych szat w zielone drapować usiłował,
            elokwencjo_rzekomo_erudycjo "Jej" kadził...
            "tym" to "mysz" jeszcze dzielnie opór stawiała.
            "Nadszedło" jednak co to najgorsze, o mało co, dobył rzeczony z "orenża" swych
            niecnych środków to co "najgorszemiał"!!
            "Prezydentufką", najohydniejszą z pułapek na myszy, ją "obślepił"...ja to
            widziałem, murem twardym(co to nie runął wcześniej) "zablokowany"!!
            Jużżem widział "zmianę barw"...!!..cudem niewyobrażlnym jakimś, dobyła z się
            ostatni pisk rozpaczy z mężnej swej mysiej piersi i ...nie uległa!! :))

Wam! Panowie! mogłem to rzec, bo.. (nie)jestem zazdrosny o "Nią":) i znacie
            "miłego początki.."
            Pzdr. :-))))
          • lolek1313 Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 11:39
            Tu SMOK. nie mieliśmy przyjemności, ale pozdrowienia smocze ślę. Do walki
            z Samoobroną przystąpiłem, myszy nie podkradam, bom nie kot. Za to z Kaczorami
            bój wiodę okrutny;-)
            • jestemzewsi Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 18:21
              Potwierdzam, choć jestemzewsi i uważania żadnego u żywiny wszelakiej w tym
              watku nie mam. Chyba pseudo-nick sobie zmienię!
              cheetah15 - to brzmi dumnie, lolek1313 (SMOK)- też niewąsko.
              A ja jestemzewsi. Kiepściutko. Nawet Andrju woli tych z miasta;-)))
              • henryk.log Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 19:22
                jestemzewsi napisał:

> Potwierdzam, choć jestemzewsi i uważania żadnego u żywiny wszelakiej w tym
                > watku nie mam. Chyba pseudo-nick sobie zmienię!
                > cheetah15 - to brzmi dumnie, lolek1313 (SMOK)- też niewąsko.
                > A ja jestemzewsi. Kiepściutko. Nawet Andrju woli tych z miasta;-)))

No patrz Pan! :), im dłużej na "kaczym" froncie, tymś Pan mądrzejszy, ja jako
                starszy przyjaciel, o zmianie P. "pseudo-nick"-a nie ważyłem się nawet zająknąć,
                a musiałeś Pan nieraz obserwowac moje "wygibasy" by w należytej formie się do
                Niego zwracać.
                Pytanie jedno pozostaje, jak "my" w razie czego rozpoznamy Pana??????? ;-(
                Wiesz Pan co?,.. zostań Pan jednak "jak dotąd", to "inne:-)" się liczy w tem
                wszystkim! : -))))
                Pzdr
                • znudzony.nihilista Re: Witaj,teraz na kaczki polujemy :-)))))))))) 23.07.05, 19:25
                  Po tym mnie Pan pozna, Panie Henryku Szanowny! I po zapale bojowym;-))))))))
      • henryk.log Wiiitaam:D-"lat koopy" ;-)), długo nie byłeś 23.07.05, 09:35
        "drapieżco"!!!, tyle się dzieje.. nie"jesteześmy"("myszka"?-tak!) w stanie
        ogarnąć tematu..:)))))))
        Ps
        "100"?? - mam ".. w banku"!:)...he..he
    • znudzony.nihilista Re: 777- MOJE ;-))))))))) 23.07.05, 19:26

• henryk.log Re: 777- MOJE ;-))))))))) 23.07.05, 20:06
        Mam czas!:) do 1000 jeszcze 223 :)!!!!
    • lolek1313 Re: Tu SMOK ;-))))))))) 24.07.05, 00:24
      Dzisiaj słuchałem chcąc nie chcąc rozmowy o tej koalicji PiS-u z Samoobroną.
      Wcale nie jest wykluczony taki rozwój sytuacji. Kaczory i Lepper? Na mój smoczy
      łeb - wielce prawdopodobne! Jeżeli Kaczory wygrają wybory, po co im koalicja
      z PO, one chytre są, chytrzejsze od Andrju, choć on myśli napewno inaczej;-)
      • znudzony.nihilista Re: Tu ;-))))))))) 24.07.05, 07:48
        Ma SMOK rację. W dodatku PiS ruszył na wieś, chłopów przed wyborami tumanić,
        jakby ich dostatecznie Samo(o)brona cały czas nie tumaniła. Ale nie wróżę
        Kaczorom wielkiego powodzenia. Andrju, co by o nim nie powiedzieć, to dla wielu
        na wsi taki "swój chłop". Watpię, czy Kaczoleonki umieją z prawdziwymi chłopami
        rozmawiać. Zawsze chłopi wyczują, że Kaczory uważają się za lepsze ptaszki od
        wiejskiego drobiu;-)))
        • lolek1313 Re: Tu ;-))))))))) 24.07.05, 14:39
          Kaczoleonki to się uważają za lepsze nawet od SMOKów, o myszach i baranach nie
          wspominając nawet! Jeśli dojdzie do takiej koalicji, wcale łab by nie dał, czy
          Kaczoleonki nie przecenią siebie, niedoceniając Andrju. SMOK
          • malaszaramysz Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 14:40
            Polskę trzeba zLepperować :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Nowe hasło SO
            • lolek1313 Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 14:46
              Takie samo urocze, jak
              M - jak miłość,
              B - jak Borowski
              ;-)))))))))))))))))

Raczej i zLepperują, i zeP(i)sują!
              • malaszaramysz Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 14:59
                Ze(PiS)ują :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
                • lolek1313 Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 15:04
                  Tu SMOK. To mi przypomina malutkiego smoczka, który chce coś zLepperować (nie
                  chodzi o jego myszy!), a w rezultacie - wszystko poP(i)Suje;-))))))))
                  Dziuńka zresztą tyż!
                  • malaszaramysz Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 15:40
                    Właśnie, co za rozkoszne gaworzenie z tej brony się dobywa:-)))))))

Pozdrowienia dla Smoczka i Dziuńki , niech lepiej niczego nie lepperują bo jama
                    może nie przeżyć :-)))))))))))0
                    • lolek1313 Re: SĘKJU:-))))))) b/o 24.07.05, 19:06
                  • bac1 Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 15:40
                    Coś mi się wydaje, że "ta" Dziunka to ma ze SMOKIem krzyż pański;-)
                    Calkiem jak A.Lepper ze swoimi uroczymi koleżankami???
                    • henryk.log Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 16:07
                      Dobrze, że zechciałaś Pani"MPW" wpaść i tu na chwilę:)
                      Na Pani wątku "dwóch" z Zielonych, na wszelkie możliwe i nie sposoby, maltretują
                      malutkie, takie żółciutkie, puszki, w szale jakimś, "zieleniną straszną"
                      potraktowani chyba?!
                      I na nic juz nie bacząc, o "to" najmilsze z naszych stworzonko do "kopii" zaraz
                      im przyjdzie..
                      Pani Miła! to ja! miałem się tą zzielaniale-krnąbrną "zgrają" opiekować??
                      Za co!!!
                      • bac1 Re: Właśnie wyczytałam:-))))))) 24.07.05, 16:26
                        Panie Henryku.log:

Mam do Pana pełne zaufanie, zarówno w tym, jak i w drugim wątku;-))))

Pozdrawiam.
                        • malaszaramysz 800 !!!!! dla bac1 :-))))))))))))))))) 24.07.05, 16:34
                          Gratulacje dla zdobywczyni trofeum i autora wątku :-)))))))))
                          • lolek1313 Re: 800 !!!!! dla bac1 :-))))))))))))))))) 24.07.05, 16:41
                            Przyznam się, że pod wpływem pewnego pana - chciałem i ja zapolować wcale nie
                            na Kaczory tą razą. Nie wyszło??? Czy mysza pewna, że to nie SMOK???
                            • malaszaramysz Mysz pewna. Wątek długi i czyta 24.07.05, 16:57
                              " od najnowszego". Było 800 i bac1 na końcu:-)))))))))) Smok może w kaczkach na
                              666 zapolować.To dopiero smocza liczba:-)))))))))))))
                              • znudzony.nihilista Re: Mysz pewna. Wątek długi i czyta 24.07.05, 17:10
                                Albo tutaj na 888, taka kacza-bliźniacza;-))))))
                              • lolek1313 Re: Mysz - SĘKJU;-))))))))))))))) 24.07.05, 19:08
                                ale nie skorzystam, bo nie mam czasu na takie numery, muszę się sposobić
                                do połkniecia Połykacza! SMOK

A gdzie moja sygnaturka, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • malaszaramysz To zadanie jest bardzo ważne 24.07.05, 19:31
                                  inaczej Połykacz połknie nas :-))))))))))
                                  • znudzony.nihilista Re: To zadanie jest bardzo ważne 24.07.05, 23:20
                                    Kaczka-Połykacz, Lepper-Połykacz - cóż można zrobić, kiedy takie "ptaszki"
                                    ubzdurały sobie, że nadają się na przywódców narodu średniej wielkości państwa,
                                    leżącego w Europie. SMOKU, wierzę, że się dobrze przygotujesz i dasz radę
                                    ;-))))))))
                                    • malaszaramysz Re: To zadanie jest bardzo ważne 24.07.05, 23:24
                                      Niezły obiad dla Smoka : 2 kaczki i burak pastewny. Z tym burakiem może być
                                      problem, bo Smok do lepszego jedzenia przywykły :-)))
                                      • znudzony.nihilista Re: Czuj, czuj, czuwaj! 24.07.05, 23:43
                                        Ale ma Dziuńkę w odwodzie;-))))))
                                        • malaszaramysz Re: Czuj, czuj, czuwaj! 24.07.05, 23:46
                                          Taaaak, w Dziuńce nadzieja,że jakoś tego buraka przyprawi :-))
                                          • znudzony.nihilista Re: Czuj, czuj, czuwaj! 24.07.05, 23:50
                                            Wyrzuciłem z kosza taki test na spostrzegawczośc o A.Lepperze i o buraku. Teraz
                                            żałuje, ale może Pani MYsza zna?
                                            • malaszaramysz Niestety :-((((((((( 24.07.05, 23:52
                                              Ale nie trzeba być bardzo spostrzegawczym,żeby zauważyć identyczność obu
                                              obiektów:-))))))))
                                              • znudzony.nihilista Re: Niestety :-((((((((( 25.07.05, 00:24
                                                Może gdzieś to jeszcze znajdę, to "podeślę". Po prostu nie mogłem się na to
                                                patrzeć, mimo że na poczatku mnie rozśmieszyło;-))))))))))))
                          • henryk.log Re: 800 !!!!! dla bac1 :-))))))))))))))))) 24.07.05, 16:47
                            malaszaramysz napisała:

> Gratulacje dla zdobywczyni trofeum i autora wątku :-)))))))))
                            Dąłączam się z całego serca:-)

Należy się Mamie Założycielce!:-) i winniście wiedzieć Kochani kto to mówi, "on"
                            był "blisko", "techniczną" opiekę sprawując:))
                            • lolek1313 Re: 800 !!!!! dla bac1 :-))))))))))))))))) 24.07.05, 16:58
                              Ode mnie tyż. SMOK. Coś potem przygotuję specjalnie dla Autorki, ale w drugim
                              wątku, tym, co to dla niego jest MATKĄ POLKĄ ZAŁOŻYCIELKĄ. Baj! baj! SMOK
                              • bac1 Re: 800 !!!!! dla bac1 :-)))))))) Do SMOKA 25.07.05, 06:24
                                Dziekuję, przenoszę się zatem od A. Leppera do LJKaczyńskiego;-)))))))))
                            • bac1 Re: 800 !!!!! dla bac1 :-))))) Do Henryka.log;-))) 25.07.05, 06:27
                              Raczej mi się nie należy, bo z nawału prac w gospodarstwie - rzec można -
                              wpadam i do Andrzeja Leppera, i do LJKaczyńskiego jak po ogień;-)))))))))))))
                • henryk.log Polskę zeP(i)Sujmy Mości Panowie, Polskę..;-( n/t 24.07.05, 19:29
                  >na kaczą śpiewkę< ;-(((

malaszaramysz napisała:

> Ze(PiS)ują :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
          • znudzony.nihilista Re: Tu ;-))))))))) b/o 25.07.05, 11:23
            To w końcu czego by SMOK nie dał???
            Napisane jest: ŁAB;-))))))))
            Tzn. : ŁAP czy ŁBA?
            • lolek1313 Re: Tu ;-))))))))) b/o 25.07.05, 12:47
              Tu SMOK. W przerwie na brancz odpowiadam: ani tego, ani tego nie dałbym nikomu,
              nikomu, Andrzejowi i Kaczorom tym bardziej;-))))))))) SMOK

Mam sygnaturkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • lolek1313 Re: APEL DO MYSZY ;-))))))))) 24.07.05, 16:46
      Tu SMOK. Jak mysza nie będzie odpisywac na posty, to myszy myszę zjedzą;-))))
      • malaszaramysz Re: APEL DO MYSZY ;-))))))))) 24.07.05, 18:16
        Mysz przeprasza ale czasem się gubi :-))))))))) Myszy myszy nie zjedzą bo mysz
        jest szara a nie Popiel - ata:-)))))))))
    • henryk.log I jeszce w kwestii "technicznej">inż-zbud&poliS.A< 24.07.05, 17:08
      Tuż przed stanem(dokładniej "999")-"1000gmp" ogłosi się tycią przerwę
      "konserwacyjno-licznikową", ze względu na spodziewany
      "szczyt-przeciążenie"...(ee - co ja wam "nietechniczni" będę zresztą tłumaczył!!..)
      Później? - się jeszce zobaczy! :))
      Ps
      z reklamacjami?? - proszę "Wyżej"
      • znudzony.nihilista Re: I jeszcze... Nic nie rozumiem!!!!!!!!! 24.07.05, 17:54
        Ani tu, u A. Leppera, ani tam, u LJKaczora;-)))
        Proszę mnie jakoś oświecić, bo jestemzewsi;-)))))))))
        • henryk.log Re: I jeszcze... Nic nie rozumiem!!!!!!!!! 24.07.05, 18:01
          ?jakoś oświecić<??;-)- z reklamacjami było! - "Wyzej" :-))

.he..he..:)) chciała by "dusza" cyferkę okrągluutką miłą?..tego bez "techniki
          umiejętnie stosowanej" nie da się zrobić !!! :-))
          • kum.z.antalowki test na spostrzegawczość 25.07.05, 00:36
            blowsmurf.nl/pps/new/18Lepper%20w%20humorach.pps#344,5,Slajd 5
            • znudzony.nihilista Re: DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:_))))))))))) 25.07.05, 00:54

• deoszolomizacja Re: A może tutaj?;-))))))))))))) 25.07.05, 07:46

www.google.pl/search?hl=pl&q=blowsmurf&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
                • znudzony.nihilista Re: Też dziękujemy;-))))))))))))) 25.07.05, 11:25

• jestemzewsi Re: I jeszcze... Nic nie rozumiem!!!!!!!!! 27.07.05, 23:45
          Ze wsi to ja jestem!
      • bac1 Re: I jeszce w kwestii "technicznej">inż-zbud 13.08.05, 07:46
        Panie Henryku.log:
        z Pana wcale nie gorszy bajerant niż z ALa;-)))
        • henryk.log Re: I jeszce w kwestii "technicznej">inż-zbud 13.08.05, 08:09
          Czy to miał być kompliment,
          henryk bajerant al.a??
          Tak się ze mną Pani Żegnasz?.
          Bez Pani!- Droga Pani, odium owego, "potem" ni krwią ni łzą moją ostatnią, nie
          zdejmę.
    • jestemzewsi Re: Do Pani MYszy ;-))))))))) 25.07.05, 00:58
      Spokojnej nocy, niech się Pani ani Lepper, ani burak nie przyśnią;-)))))))))
    • znudzony.nihilista Re: Przepiekna Renata B.!!!!!!!!!!!!!! ;-))))))))) 25.07.05, 09:12
      "Zobaczyć Renię i..."

Beger: figura zależy od mężczyzny

wiadomosci.wp.pl/kat,31116,wid,7442122,wiadomosc.html
      • lolek1313 Re: Przepiekna Renata B.!!!!!!!!!!!!!! ;-)))))))) 25.07.05, 12:49
        OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrze, że jeszcze nie zacząłem jeść tego barnczu, co mi Dziuńka dała do roboty
        (pycha... i Dziuńka, i brancz;-)
      • lolek1313 Re: Renata B.!!!!!!!!!!!!!! ;-)))))))) 25.07.05, 17:30
        Tu SMOK, obiecuje uroczyście, jak na sądzie ostatecznym, że już nigdy,
        przenigdy nie spojrzę na Renatę B.!
    • znudzony.nihilista Re: SAM(OO)BRONEK + 1 ;-))))))))) 25.07.05, 11:11

Renia mówi o figurze,
      Baśka kładzie na się róże.
      Skąd ten popłoch, jak myślicie?
      I tak skończą w życie!
      CIE! CIE!
      • lolek1313 Re: SAM(OO)BRONEK + 1 ;-))))))))) 25.07.05, 12:52
        No, jak na znudzonego wiejskiego nihilistę, całkiem, całkiem;-)
        SMOK też może coś dorzuci, ale o tem - potem;-)))
        Na razie "nie przyszłem" do siebie po widoku Reńki;-)))SMOK

Mam sygnaturkę!!!!!!!!!
        • czytaczgazet Bede opalonym prezydentem.... 25.07.05, 13:11
          Trzy pytania, trzy odpowiedzi
          Jaka jest najwazniejsza cecha przyszlego prezydenta?
          Jest opalony....
          Wszystko na temat....

Będę opalonym prezydentem - Andrzej Lepper dla WP
          wp.pl 06:04
          Andrzej Lepper

Mnie nie trzeba promować, bo ja znany byłem i jestem znany. Pracuję nad sobą bardzo solidnie. Bardzo
          lubię się opalać ? tak charakteryzuje siebie przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper. Kandydat na
          prezydenta Polski w specjalnym wywiadzie dla Wirtualnej Polski.
          • jestemzewsi Re: Bedę opalonym prezydentem.... b/o 25.07.05, 13:20
            Dzięki, ale to już było daaaaaaaawnoooooooooo temu, czyli kilkaset postów
            wstecz;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • grom3 Re: Bedę opalonym prezydentem.... b/o 25.07.05, 13:52
              Opalenizna ma dwa aspekty uboczne udar mozgu i bielmo na oczach,oby tylko te
              dwie rzeczy nie zaszkodzily wielkiemu Wodzowi.
              • lolek1313 Re: Bedę opalonym prezydentem.... b/o 25.07.05, 17:15
                Panie groom, tu SMOK. ZA wizyte dziękujemy, ale Pan Andrju nie potrzebuje
                chłopców do prawdziwych koni, on ma mechaniczne. I to jakie!
                • jestemzewsi Re: Poszły konie po Samo(o)bronie;-))).... b/o 27.07.05, 23:47

• znudzony.nihilista Opalony, ale zimny Lepper zmienia oblicze!!! 25.07.05, 15:09
      W Poznaniu na drugim miejscu listy wyborczej do parlamentu A. L. chce umieścić
      przewodniczącą miejscowej gminy żydowskiej. A pierwsze miejsce rezerwuje
      dla działacza oskarżanego o antysemityzm.
      "Jesteśmy partią tolerancyjną" - zapewnia Andrzej Lepper.

"Przewodniczący zmienia oblicze partii - - mówi Alicja Kobuz.

wiadomosci.wp.pl/kat,31116,wid,7357909,wiadomosc.html
      • lolek1313 Re: Opalony, ale zimny Lepper zmienia oblicze!!! 25.07.05, 17:13
        Tu SMOK. Dobrze, że tylko oblicze partii, bo by się Dziuńka zapłakała,
        że o Reni i Basi nie wspomnę;-)

Andrju, ty leppiej nic nie zmieniaj. Babom taki sniady się pdobasz!
        • jestemzewsi Re: Lepper walczący;-))))))))))) 25.07.05, 19:00

Lepper walczy (s)piskiem z antysemityzmem!!!

Drugie miejsce dla szefowej gminy żydowskiej, to zdaniem pierwszego na liście
          przewodniczącego wielkopolskiej Samoobrony Tadeusza Dębickiego przejaw
          spisku. "Chodzi chyba o rozbicie Samoobrony"
          Kilka miesięcy temu Dębicki, podczas komisji rolnictwa wielkopolskiego sejmiku
          miał powiedzieć: "Dobry Żyd, to martwy Żyd".
          . "Trzeba zawierać kompromisy, tym bardziej, że pan Dębicki zapewnił mnie, że
          tak nie powiedział" – odpowiada
          Alicja Kobuz.

wiadomosci.wp.pl/kat,31116,wid,7357909,wiadomosc.html
          • lolek1313 Re: Lepper walczący;-))))))))))) 25.07.05, 19:04
            (S)piskiem to chyba walczą te wszystkie baby, co za Andrju szaleją, bo je
            szalejem pasie;-))))

Mam sygnatyrke, sękju, śękju!!!!!!!!!!
      • malaszaramysz Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 18:13
        Ma sprawdzić najnowsze doniesienia ze świata medycyny w sprawie wpływu solarium
        na mózg i układ nerwowy:-))) Coś musi być na rzeczy.
        • lolek1313 Re: Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 18:17
          A nie może się myszy spytać i już? Przecież mysz w tym temacie biegła jak kot
          ;-)))
          • malaszaramysz Re: Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 18:19
            Taka mysz jest biegła w "tym temacie",że już zakaz łażenia do solarium dostała
            w zeszłym roku:-))))))))Widać jest coś " na rzeczy" .
            • lolek1313 Re: Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 18:27
              To już rozumiem, czego mysza taka cięta na Andrju. Zazdrości mu i tyle!
              Ja Dziuńki nigdy na solarium nie puszczam, chociaż ona o tym nie wie, bo
              wmówiłem jej, że solarium to dom dla ryb, które są smoczym przysmakiem, a zwą
              się "sole".

Mam sygnaturkę!!!!!!!!!!!!!!
              • malaszaramysz Re: Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 18:37
                Mysz taka głupia nie jest.Wymyślili nowinkę - opalnie natryskowe - i mysz
                chodziła dopóki z domu wypuszczali :-)))))))))))) Andrju to zacofaniec jest i
                tyle:-))))))))))))
                • lolek1313 Re: Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 18:50
                  Tu SMOK. Nie mówiłem, że mysza jest taka głupia, jak moja Dziuńka.
                  Niech mysza siedzi w domu, jak Pan Mąż kazali, nigdzie się nie szwęda, bo trafi
                  ją jak mnie Renia B. swą fizjonomią szczerą aż do bólu!;-)))))))
                  • znudzony.nihilista Re: Mąż dostał zadanie bojowe :-))))))) 25.07.05, 19:04
                    Fajna, nie?
                    • lolek1313 Re:Myszo, opinia, pliz!!!!!!!! :-))))))) 25.07.05, 19:09
                      Czy Renia B. ładniejsza od Kaczora L.????

Mam, mam, mam!!!!!!!!!!!!!
                      • znudzony.nihilista Re:Myszo, opinia, pliz!!!!!!!! :-))))))) 25.07.05, 19:14

• lolek1313 Re:Myszo, opinia, pliz!!!!!!!! :-))))))) 25.07.05, 19:15

• znudzony.nihilista Re Panią MYszę wcięło!!!!!!!! :-))))))) 25.07.05, 19:24

• znudzony.nihilista Re: Re Panią MYszę :-))))))) 25.07.05, 19:26
                              Znalazłem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-))))))))))))))))))))))))))
                          • malaszaramysz Jestem, jestem :-))))))))) 25.07.05, 19:28
                            Musiałam pana i władcę do pracy wypuścić:-))))) Wypuszczanie jest trochę
                            czasochłonne bo pudełko z jedzonkiem trzeba przygotować:-)))
                            Renia B. przepiękną damą jest 31 października.Sama bym jej cukierków dała:-)))
                            Co do kaczki L. - Panowie, nie mówcie mi ,że mam wydać opinię o nim jako o
                            facecie. Jak nie wiem do czego on jest podobny:-)) To znaczy wiem, ale damy się
                            tak nie wyrażają :-)))))
                            Znacie, Panowie mili, takie powiedzenie : " Do (...) nie podobny"
                            • znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) 25.07.05, 20:42
                              Ponadto, Pani MYszo, damy nie powinny zadawać się z barbarzyńcami, czego liczne
                              dowody znajdujemy w historii starożytnej;-))))))))

Andrzej Lepper,
                              czyli Barbarzyńca zdecydowany

Ja – jako Andrzej Lepper…
                              Lepper nie jest kukłą, nie jest małpą.
                              Lepper był sobą, jest i będzie sobą.
                              Mnie nie trzeba było promować,
                              bo ja znany byłem i jestem znany.
                              Od lat głosiłem program,
                              który dzisiaj jest praktycznie
                              jedynym ratunkowym dla Polski.
                              Ja chcę być aktywnym prezydentem.
                              Prezydentem, który naprawdę
                              będzie rozwiązywał problemy.
                              Nam próbowano wmawiać i mówić,
                              że my jesteśmy nieokrzesani,
                              niewychowani, nieinteligentni,
                              że my barbarzyńcami jesteśmy.
                              Jesteśmy partią tolerancyjną!
                              Zdecydowanie jesteśmy zdeterminowani,
                              ale zdecydowanie jestem przeciwnikiem!
                              Tak, zdecydowanie jestem za tym.
                              Tak, zdecydowanie…
                              Zdecydowanie mamy dużo osiągnięć!
                              Jestem na tyle zdeterminowany, że to co mówię,
                              to nie są obietnice i puste hasła,
                              tylko konkretny program!
                              (cytaty z różnych wypowiedzi)
                              • malaszaramysz Re:Damą być:-))))))))) 25.07.05, 20:56
                                A tak zdecydowanie to kim on w końcu jest?
                                • znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) 25.07.05, 21:01
                                  malaszaramysz napisała:

> A tak zdecydowanie to kim on w końcu jest?

Uwaga, MYsie Damy, czli DaMYszy zatykają uszka, bo mówię:
                                  CHAMIDŁEM z awansu, choć trzeba przyznać, że się szybko uczy;-))))))))
                                  • malaszaramysz Re:Damą być:-))))))))) 25.07.05, 21:09
                                    znudzony.nihilista napisał:

> malaszaramysz napisała:
                                    >
                                    > > A tak zdecydowanie to kim on w końcu jest?
                                    >
                                    > Uwaga, MYsie Damy, czli DaMYszy zatykają uszka, bo mówię:
                                    > CHAMIDŁEM z awansu, choć trzeba przyznać, że się szybko uczy;-))))))))

Szybko się jeszcze większego chamstwa uczy:-)))))
                                    >
                                    >
                                    • znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) MYsza na... 25.07.05, 21:28
                                      ,,, wszystkich taka cieta w pyszczku?
                                      • malaszaramysz Re:Damą być:-))))))))) MYsza na... 25.07.05, 21:33
                                        Nie, tylko na drób i na tych co " r" nie wymawiają :-))))))
                                        • znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) MYsza na... 25.07.05, 21:35
                                          To na moją Panią Matkę też????? Ona nie wymawia;-))))))))))))
                                          • malaszaramysz Re:Damą być:-))))))))) MYsza na... 25.07.05, 22:44
                                            Na forum nie słychać:-)))))))))
                                            Na tych , co słychać na papierze,że nie wymawiają :-)))))))))))))))
                                            • znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 25.07.05, 22:58
                                              terenia.nasweter?

terenia.nasweter napisała:

To ludzie zawierzenia i ubogaceni prawdziwi prawicowcy !!!!
                                              „To ubogacony znakiem polityk (JMWRokita). A zone (Nelly Rokitę) nauczy!
                                              To kobieta (Nelly Rokita) ubogacona i zawierzenia, bydlaku !!!!
                                              Tu mówią wieki./ Tu kamienie mówią./ W tych murach słychać/ modlitwę wieków/ Tu
                                              mieszka Chwała Boga (por. 1 Krl 8, 11)/ i Bóg zamieszkał pośród nas (J 1, 14)./
                                              Bogu dziękuję/ i Wam Czcigodni,/ że mogę stanąć tu/ jako pielgrzym.
                                              Wybaczam Ci bydlaku z sld !!!

(cytaciki z różnych wątków)
                                              • malaszaramysz Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 25.07.05, 22:59
                                                Terenia to chyba robi za Damę Kameliową w Lubiążu :-)))))))))))

• znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 25.07.05, 23:05
                                                  malaszaramysz napisała:

> Terenia to chyba robi za Damę Kameliową w Lubiążu :-)))))))))))

Pani, jestemzewsi. Co jest w Lubiążu? Siedziba cjakiej s partii, np. SO lub PiS?

• malaszaramysz Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 25.07.05, 23:12
                                                    Prawie :-))

Największy w regionie szpital psychiatryczny z oddziałem dla ciężkich
                                                    przypadków.

Klasztor cysterski też - cud urody ale to inna bajka.
                                                  • znudzony.nihilista Re:Damą być:-))))))))) Tak toczna;-))))))))))))) 25.07.05, 23:16
                                                    Takie nasze Tworki, znaczytsa. Panimaju;-))))
                                              • bac1 Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 26.07.05, 00:53
                                                OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, cóż za ciekawe opinie o plitykach i ich żonach;-)))
                                                Szkoda wielka, że Pani Terenia.nasweter nie zagląda tutaj osobiście. Cóż za
                                                bogate słownictwo! Wrećż -ubogacone! I ja bym się przy niej ubogaciła do
                                                szaleństwa;-))))))))
                                              • henryk.log Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 26.07.05, 15:57

> terenia.nasweter?
                                                >
                                                > terenia.nasweter napisała:
                                                >
                                                > To ludzie zawierzenia i ubogaceni prawdziwi prawicowcy !!!!
                                                > „To ubogacony znakiem polityk (JMWRokita). A zone (Nelly Rokitę) nauczy!
                                                > To kobieta (Nelly Rokita) ubogacona i zawierzenia, bydlaku !!!!
                                                > Tu mówią wieki./ Tu kamienie mówią./ W tych murach słychać/ modlitwę wieków/ Tu
                                                >
                                                > mieszka Chwała Boga (por. 1 Krl 8, 11)/ i Bóg zamieszkał pośród nas (J 1, 14)./
                                                >
                                                > Bogu dziękuję/ i Wam Czcigodni,/ że mogę stanąć tu/ jako pielgrzym.
                                                > Wybaczam Ci bydlaku z sld !!!
                                                >
                                                > (cytaciki z różnych wątków)

P.terenia.nasweter i mnie "lewaka" ubogaciła niegdyś!!!.

Czym "jej" odpłaciłem?, mogłbę tylko w gronie ściśle męskim:-))
                                                Ps
                                                Szanowne Panie! - broń boże! - bez "słów" było! :-)
                                                • bac1 Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 27.07.05, 21:16
                                                  Panie Henryku.log:
                                                  Wdzięczną Ci jestem za powstryzmanie się od wulgaryzmów, które na fk latają jak
                                                  Kaczory;-))) Pozdrawiam:-)))))
                                              • jestemzewsi Re:Damą być:-))))))))) Czy taką, jak 27.07.05, 23:50

Cóż za ubogacającym polszczyzne zasobem słowoperuje ta nobliwa panienka. Czytam
                                                i czytam, i nie mogę odejść nie ubogacony!
                                          • henryk.log Re:Damą być:-))))))))) MYsza na... 26.07.05, 15:44

> To na moją Panią Matkę też????? Ona nie wymawia;-))))))))))))

To na mnie też???. Ja na "pół" wymawiam :-))
    • znudzony.nihilista Re: Wojna Światów!!!!!!!!!! 25.07.05, 22:40
      I co my, biedne ludki, mamy robić???????

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1310&news_id=65843&scroll_article_id=65843&layout=1&p
      age=text&list_position=1
      • malaszaramysz Re: Wojna Światów!!!!!!!!!! 25.07.05, 22:44
        Budować schrony!!!
        • znudzony.nihilista Re: Wojna Światów!!!!!!!!!! 25.07.05, 22:48
          Nie muszę, znam taki jeden całkiem zapomniany! Niestety, Kaczki chyba też go
          znają (aut.);-))))))))))
          • malaszaramysz Re: Wojna Światów!!!!!!!!!! 25.07.05, 22:51
            Z kaczkami w jednym schronie? Co masz zamiar robić w kurniku czy jak to się tam
            nazywa? Kacznik????
            • znudzony.nihilista Re: Wojna Światów!!!!!!!!!! w kaczniku;-))))))))) 25.07.05, 22:59
              A w kaczniku ogień płonie... (dalej wyleciało mi z głowy, ale chodzi o tego
              DRABA;-))))))))

• bac1 Re: Wojna Światów!!!!!!!!!! 13.08.05, 07:51
            Ja też ten bunkier znam: jak miałam 2, 3 lata - zjeżdżałam z niego na sankach!
    • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) 26.07.05, 00:10
      Tu SMOK. Wiem, nawaliłem na całej linii, ale malutki walnął łebkiem w kamyk
      wielkości młyńskiego koła i nie mam czasu. NARA;-)))

Ale mam sygnaturkę!!!!!!!!
      • bac1 Re: POZDRO ;-))))))))) 26.07.05, 00:59
        Panie SMOKU, liczymy na Pana! Syrenki czekają na nowe zwrotki - w obu wątkach.
        Założyły zespół baletowo-śpiewaczy "La vie en l'eau", ćwiczą zapamiętale.
        Pozdrawiają kwartet "Prawy Wodnik ze Sparwiedliwym ziobrem";-)))
        Pewnie i trio "Płonące opony" nie może się doczekać poszerzonego repertuaru;-)
        Pani Myszo Mała Szara, Panie Henryku.log & etc. itd. itp. - artyści się
        niecierpliwią, publika takoż!!!
        • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) 26.07.05, 09:29
          Wena na spacer poszła i nie chce wrócić :-))
          • jestemzewsi Re: POZDRO ;-))))))))) 27.07.05, 23:53
            Czy wena już wróciła? Bo jak nie, to wyślemy specjalną grupę pościgową w
            składzie: Lajkonik ze Smokiem i Renia z Dziubą;-)))
      • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) 26.07.05, 09:30
        Myszka uściski Smoczkowi przesyła w trudnych chwilach.Mam nadzieję,że już nie
        boli.:-)))))))
        • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 09:37
          Andrzej wściekły huka,
          wrzeszczy coś o nędzy,
          Oby się udało
          dorwać do pieniędzy!
          DZY! DZY!

Tu Smok! Dodaję zwrotkę - piękna ona jest;-)
          Trzaśnięty ma się lepiej, a było tak, że nagle kamień wielkości młyńskiego koła
          znalazł się między jego łebkiem a gruntem. Teraz trochę podziałam na fk, bo
          malutki śpi, jak trzaśnięty, ha! Jak się zbudzi, to nas zje! Nie, nie! Zje
          ciasteczko-kaczorka! Wszystkim dziękuję, SMOK

Sygnaturka jest!
          • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 09:44
            Zwrotka cud urody.Chyba najlepsza ze wszystkich:-)) Masz ,Smoku talent.

Cieszę się,że ze Smoczkiem wszystko w porządku. Maleństwa już tak mają,że
            przeszkody dziwne pojawiają się na ich drodze.
            • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 09:51
              Hej, tu SMOK!
              Czy mysza pamieta, jak to było z tym czymś zrobionym(?) z kaczego kupra? Czy to
              się używałao do łowienia "na grunt"? Dziuńka sie pyta, a ja nie miałem czasu
              pozerkać w mysine mądrości z Google. Dziuńka już nie chce jechać do stolicy,
              tam jest zadyma i przestała lubić obu Kaczorów!

Sygnaturka jest!!!!!!!!!
              • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 09:56
                Mysz nie ma pojęcia o łapaniu ryb ale zapyta męża jak dyżur odeśpi :-))))
                ale jakieś słowo " mucha" mi się tam przewinęło - może Smok będzie wiedział.

W Warszawie zadyma , powiadasz.Mam nadzieję,że nasi trzymają się w bezpiecznej
                odległości :-))))))))
                • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 10:03
                  Mysza dobrze mówi! Ten ze wsi to jakiś idealista, marnie się nadaje
                  na podstępne Kaczki - Połykacze. Moja mysz komputerowa dziwnie działa - jak by
                  się sera napchała - nie chce śmigać!

Sygnaturka jest!
                  Mysza zgadza się na pogawędke na zmianę: raz o A. L, raz o LJK? Dopóki malutki
                  śpi, a inni się nie odzywają? To by wiele ułatwiło mnie, SMOKOWI;-)
                  • malaszaramysz Smoku - gratulacje :-)))))))))))))) 26.07.05, 10:07
                    888 Twoje !!!!!

Jasne,że się zgadzam ale forum czasem muli te wątki:-))))))) Opóźnienie niezłe
                    jest - nawet do 4 minut.:-)))))))
                    • lolek1313 Re: Smoku - gratulacje :-)))))))))))))) 26.07.05, 10:14
                      Tu SmOK, dziekuję!!!!
                      Czy mysza zna znaczenie liczb tajemnych?

Zajrzałem do Florka, tam jakieś propozycje niecne od znudzonego dla myszy. Nie
                      taki on znudzony, ten nihilista;-))) Czy na wsi Chablis zastąpiło wino marki
                      wino? Co Andrju pija? Chyba napar z szaleju – SMOK właśnie słyszał, jak mówi o
                      JPII!!!!

A teraz bredzi niejaka Sobecka;-))))))))

b.k.
                      • malaszaramysz Re: Smoku - gratulacje :-)))))))))))))) 26.07.05, 10:23
                        Zaglądałam, jeszcze nie odpisałam. Chablis pojawiło się w jednym z naszych
                        wątków jako eleksir, po którym mysz przepowiada przyszłość:-))))))))))))))))

To ulubiony trunek myszy wszelakich, drugi ulubiony też na"ch" - Chivas :-)))
                        • lolek1313 Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 10:33
                          SMOK woli trunki bardziej ogniste: okowitę na lód zmrożoną. Gdyby nie opieka
                          nad malutkim, to SMOK by sobie łyknąl, bo nie może już słuchać, jak te figury
                          od Madame Tissaud pastwią sie znowu nad JPII.
                          Mam za pazuchą coś nowego dla Matki, etc., ale widzę, że ona rzadko zagląda,
                          puszczę to wieczorem. Czy mysz wytrzyma, czy z ciekawości pazurki sobie
                          pogryzie?;-)))

Sygnaturka! Sygnaturka! Sygnaturka!
                          • malaszaramysz Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 10:36
                            Wytrzyma, mysz cierpliwa jest :-)))))))))
                            Okowita na lód zmrożona też jest dobra ale do łykania "pod coś".Tak samo z
                            siebie to "regalik" bez wody,bez lodu i innych takich albo Chablis:-))) Ale
                            godzina nie ta.

Gdzie się durnoty jakieś pastwią?
                            • lolek1313 Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 10:42
                              SMOK słucha radyja, ale nie Maryja, tylko Studio Parlament. Jest transmisyja
                              z obrad Sejmu RP. Teraz mówią o ustanowieniu święta 16 października
                              na okolicznośc JPII. No i się wymądrzają, kto GO bardziej kocha, rozumie.
                              Anulka Sobecka, ta to prawdziwa katoliczka miłosierna!
                              • malaszaramysz Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 10:46
                                O rany!!! Mysz co prawda ateistyczna ale coś się jej wydaje,że ten Bóg to ma
                                cierpliwość olbrzymią . Powinien tych "kochających" jakimś piorunem potraktować
                                albo czymś podobnym.
                                Zero szacunku dla człowieka,życia,śmierci.Fe!!!
                                • lolek1313 Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 10:51
                                  Gabryś Janowski zażądał odnowy w duchu chrześcijańskim!!!!!!!!!!!
                                  Rany boskie! Odnowa za odnową!!!!!!!!!!!!!! SMOK chiba tego nie przetrzyma!!!
                                  Dziuńkę to poślę w ramach odnowy do gabinetu kosmetycznego, ale co zrobi SMOK?
                                  Banach (ta obrzydliwa ropucha z SdPl) poprawia Sobecką!!! Sobecka się pomyliła,
                                  1979 zamiast 1978 powiedziała!!! Ale się dzieje;-))))))))))))
                                  • lolek1313 Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 10:56
                                    Z ostatniej chwili:

Wniosek Sobeckiej: 16 października – dzień JPII, wolny od pracy!!!
                                    • malaszaramysz Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 11:01
                                      O rany!!!!!!!!!!!! Psychiatry !!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • lolek1313 Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 11:06
                                        A mąż nie pomoże? OOOOOOOO:
                                        31 sierpnia - Dniem Wolności i Solidarności!!!!

Czy też wolny od pracy???????????? A dlaczego nie??????????????

Ogłośmy wszystkie dni wolne od pracy. Stać nas. Do Europy wniesiemy WOLNOŚĆ
                                        od pracy!!!!!!!!!!!! Tylko co SMOK zrobi, jak się Dziuńka o tym dowie???
                                        Będzie musiał całe dnie w jamie siedzieć i z malutkim bawić się (z)myszkami;-)))
                                        • malaszaramysz Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 11:09
                                          Mąż ma "swoich" wariatów po dziurki w nosie.Na każdym dyżurze paru się trafia :-
                                          ))) Mysz sadystką nie jest i własnego, rodzonego męża do tych wariatów nie
                                          pośle.Pogotowia w tej Warszawie nie mają czy co? Wystarczy 999 wystukać.
                                          • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:15
                                            Pytanka nie było. Postukać się w czółko też nie zaszkodzi, po co odrazu służbę
                                            zdrowia nadużywać? Jedna karetka byłoby za mało, trzeba zaanektować te
                                            autobusy, którymi górnicy przyjechali. Zmieściłyby się w nich wszystkie patie
                                            i kandydaci na prezydenta i jeszcze wolne miejsca by zostały na wsiakij
                                            słuczaj;-))))))))
                                            • malaszaramysz Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:18
                                              Tylko gdzie ich wszystkich pozamykać ? Chyba w żadnym psychiatryku tyle miejsc
                                              nie ma :-)))

Co tam na polu sejmowej bitwy? Uchwalili już coś czy dalej bredzą?

P.S. Dziękuję za gratulacje. Jak tak dalej nam ładnie pójdzie to 1000 zwiniemy
                                              komkurencji sprzed nosa :-))))
                                              • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:23
                                                Propos konkurencji - nie widuję Pana Henia, czy się z nami już nie koleguje? Ja
                                                z tym baranem (on sam tak o sobie mówił) to żartowałem;-))) Mysza na fk szaleje
                                                dłużej, może coś mi podpowie?
                                                Dalej plotą, tym razem o Solidarności. Pewnie zara wyciągnie ktoś Bolka, Lolka
                                                i Tole, no i KTO ma prawo, a KTO nie;-)))
                                                • malaszaramysz Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:28
                                                  Pan Henio czasem znika :-)) Powody mogą być różne: zona na urlopie - ma szansę
                                                  z nią pobyć (pracuje w takiej samej firmie jak mój mąż - więc tylko korzystać z
                                                  okazji),wyjechał gdzieś, radiowy net mu padł - różnie bywa. Na pewno wróci :-)))
                                                  • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:32
                                                    No, to mnie mysza pocieszyła, bo Dziuńka mi tu głowę suszy, że człowieka
                                                    wystraszyłem swoimi bredzeniami. ZNOWU DZIEŃ WOLNY MA BYĆ - tak zeznał
                                                    Ujazdowski!!!
                                                    Zaczyna się debata, już to słyszę;-))))
                                                    Czy mam reporterować, czy mysza słucha???
                                                  • malaszaramysz Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:33
                                                    Mysza nie słucha, to nie jest na mysi układ nerwowy :-))))))))) Smok jest
                                                    większy to przeżyje :-))))))))))))
                                                  • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:39
                                                    Jak czekałem na mysze, to musiałem wstawić się za jeżem w wątku o Kazi Szczuce.
                                                    Czy mysza ma coś przeciwko feministkom?
                                                  • malaszaramysz Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:49
                                                    Przeciwko nie:-))))))) Tylko czasem wydaje się myszy,że muszą być bardzo
                                                    nieszczęśliwe:-))))))) Ale może mysz jest od rzeczywistości oderwana: nikt mnie
                                                    nigdy nie dyskryminował, mąż rozpieszcza, koledzy lubią.
                                                    A ja lubię podobać się panu i władcy, piec chleb na zakwasie, gotować obiadki
                                                    itp... Ale w domu pieniądze to ja zarabiam, mąż ma misję:-))) Więc może jednak
                                                    jestem feministką,tylko o tym nie wiem :-))))))))
                                                  • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 11:58
                                                    Oj, to dobrze, bo jakby się Dziuńka dowiedziała, że mysza przeciwna jest, to by
                                                    mi zakazała kolegowania się z myszą;-))) Mysza jest kryptofaministką, bez
                                                    samoświadomości. Pewnie mysza dobrze trafiła na odpowiedniego męża (tak, jak
                                                    Dziuńka na mnie, choć my na smoczą łapę) i zię jako feministka obnosić nie
                                                    musi;-))) Dziuńka też nie, ale broni innych kobiet jak lwica przed nędznymi
                                                    osobnikami rodzaju przeciwnego;-)))
                                                  • malaszaramysz Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 12:08
                                                    Ja też czasami się w głowę pukam jak widzę obładowaną zakupami kobitkę a obok
                                                    faceta "luzem". :-))))))))))Chyba,że to właśnie jest feministka :-))) Nie mów
                                                    Dziuńce:-)))))))))))))))))
                                                  • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 12:15
                                                    Ja takiego facecika to chciałbym puknąc baaaardzoooo mocno.
                                                    A Dziuńka się z tym solidaryzuje:

Nasz manifest:
                                                    Jesteśmy brzydkie - bo nie poddajemy się terrorowi piękności!
                                                    Jesteśmy wredne - bo jesteśmy asertywne! Jesteśmy leniwe - bo nie
                                                    zgadzamy się na nierówny podział obowiązków w domu!
                                                    DON'T STEREOTYPE ME!"

www.racjonalista.pl/kk.php/s,3994

To nie takie gupie, tak myślę;-)))

I Andrju, i Kaczory są napewno przeciwk feministkom!
                                                  • malaszaramysz Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 12:22
                                                    Andrju i kaczory na pewno są przeciw :-)))))) Uwielbiają kogoś do czegoś
                                                    zmuszać!!!! Ja gotuję bo lubię a nie bo muszę.I tu jest chyba ta delikatna
                                                    różnica. Pan i władca się obudził - śniadanko idę robić :-)))
                                                  • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 12:34
                                                    Niuanse były zawsze ważne. OK, i ja mam zajęcie: zawieźć malutkiego
                                                    na kontrolkę. Jeszcze wrócę, nie wiem , kiedy. Ale wątek feministyczny Dziuńka
                                                    każe zostawić i kontynuować w miarę rozwoju sytuacji;-)))
                                                    Poprawka, może tym rzem się uda:

• znudzony.nihilista Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 14:36
                                                    Nici z poprawki. Komis czeka!!!
                                                  • lolek1313 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 28.07.05, 08:51
                                                    A niech czeka. Najpierw muszę do Reńki się na korepetycje dostać;-)))
                                                  • bac1 Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 13.08.05, 07:55
                                              • znudzony.nihilista Re: MYSZA - gratulacje :-))))))) 900;-)))))) 26.07.05, 14:34
                                                Znudzony nihilista też pędzi w te pędy i gratuluje, to dobry znak, że Pani
                                                MYszy tak się szczęści. Dobry - dla antykaczystów i antyandrzejkowców;-)))
                            • znudzony.nihilista Re: Smoku - gratulacje :-))))))) Regal;-)))))) 26.07.05, 14:31
                              Przepraszam, że interruptuję, ale podzielam mysie gusta w sparwie chivas saute.
                              Choc nieraz lodu użyje. Też bym się napił...
                      • znudzony.nihilista Re: Smoku - gratulacje :-)))))))))))))) 26.07.05, 14:28
                        Once more: nie wsadzaj dzioba, gdzie nie trzeba, Ty, Ty, Ty...
                        Pilnuj Dziuńki, malutkiego i Kaczorów, że o Andrju nie nadmienię tym razem;-)))
                        • lolek1313 TAK JEST! PILNUJĘ :-)))))))))))))) 26.07.05, 23:41

• znudzony.nihilista Re: Smoku - gratulacje :-)))))))))))))) Też!!! 26.07.05, 14:26

• znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 14:25
                    Niebawem będę jechał koło Twojej Jamy, pilnuj się, gadzie!!!
                    • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 23:42
                      Spotkajmy się u stóp Wawelu, tra-la-la! Kaczory dwa!
                      • znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 27.07.05, 09:31
                        Wolę Loch Camelot;-)))
                        Tam w karcie nie ma żadnego drobiu ani gadów!;-)))
                        • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 27.07.05, 16:01
                          SMOK wpadł jak po ogień i nie będzie dyskutować - spotkamy sie w "Chimerze".
                          Odpowiednia dla nas nazwa;-)))
                          • jestemzewsi Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 27.07.05, 23:41
                            Chimera? Lew z przodu, wąż z tyłu i koza w środku? To Baśka. Zaś Renia na
                            odwrót:-))) Potwór niszczący kraj ogniem, buchającym mu z pyska. Całkiem
                            odpowiedni opis Samo(o)brony;-)))

>>Nastały takie czasy, że nie wiadomo,
                            czy jeszcze ktoś pozostał przy zdrowych zmysłach<<
                            Mikołaj Gogol
            • znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 14:24
              Co prawda, to prawda. Ale gdzie SPRAWIEDLIWOŚĆ???
              • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 14:38
                Kaczory ukradły :-)))))))))))
                • znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 14:43
                  To u Pani MYszy było włamanie? A to wstrętne Kaczodioby, pewnie uciekały jak
                  najdalej od Warszawy;-)))
                  • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 15:25
                    Dzisiaj miały powód dpo zwiewania. Miasto zdemolowane - kaczek nie ma. A
                    potem : to nie my, to oni !!!!!!!!!!!
                    • znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 15:31
                      Czuję, jak pysznie pachnie:-)))

Z nudów (w koncu nick zobowiązuje) nowe zwrotki:

Baśka nie ma seksu głodu,
                      Nawet się go boi,
                      Renia lubi dużo słodu
                      i na owsie stoi!
                      DOI! DOI!

Andrju jeździ terenówką,
                      a kredyty w banku puchną,
                      ale kto się o to pyta,
                      kiedy blisko do koryta!
                      TA! TA!

;-)))))))))))))))))))))))))))))))))

• malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 26.07.05, 15:32
                        Piękne, może Trubadurom mailem wyślemy? Chyba jakąś stronę mają? :-)))))))))))))
                        • znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) A nasi ARTYŚCI ??? 26.07.05, 15:36
                          W zyciu! Zapomniała Pani MYsz, że kwartet z Krakowa i zespół z Warszawy czekają
                          na ten repertuar???

• malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) A nasi ARTYŚCI ??? 26.07.05, 15:44
                            Nie zapomniałam ale wyobraź sobie minę tych Trubadurów jak taki tekst zobaczą :-
                            )))))
                            • znudzony.nihilista Re: POZDRO ;-))))))))) A nasi ARTYŚCI ??? 26.07.05, 15:49
                              Są "lep(per)siejsze" od ich!
                              • malaszaramysz Re: POZDRO ;-))))))))) A nasi ARTYŚCI ??? 26.07.05, 15:50
                                To fakt:-)))))))))
                                • znudzony.nihilista Re: Rozstańmy się na razie z tą gałązką, ok?;-))) 26.07.05, 15:57

• lolek1313 A nasi ARTYŚCI ??? 26.07.05, 23:46
                            Mysza uważa, co mówi! Lajkonik rozwścieczony jest groźny i kopie! Nie tylko
                            Kaczki-Bliźniaczki, ale mniejszą żywinę takoż!
                      • lolek1313 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) DOBRE! 26.07.05, 23:44
                        Podobają mi się obie!!! Słowo SMOKa! To przeboje nam rosną, że hej! idę w las...
                        na Kaczory i inne takie;-)))
                • bac1 Re: POZDRO ;-))))))))) Obiecanka;-))) 13.08.05, 07:57
                  Ponieważ zrówno parwo jak i sparwiedliwość słusznie do Kaczorów należą, to nie
                  mogły niczego ukraść! Pani Mysz insynuuje niecnie;-)))
          • henryk.log Dzielnyś SMOKU:-)-cierpisz! a mimo?..strofki:) 26.07.05, 16:59
            Ha..ha:)z za ŁUSEK (nic, że Zielonych:), Tatuś!.. Tatuś:), wychynął:))

Jestem z Tobą-SMOKU:-)) w tym bólu z "malutkiego" bólu , kto wie czy przez??
            "Dziuńkę", Jej wymownym spojrzeniem, jakoś nie spotęgowanym:-))

Mój "b"(!)malutki:-), dziś 24 l.(1.88 m) BŁAŻEJ, wbił "sobie" tuż pod oczko tyci
            szkiełko...dawno temu...
            ...sztafeta pokoleń..tatusiów..
            Trzym:_) się SMOKU :-), brzdącom i Mamom ich szybko się goi. :-))

"Jeśli wypłaczesz już wszystkie swoje łzy, zacznij się śmiać"->Amos Oz<

lolek1313 napisał:

> Andrzej wściekły huka,
            > wrzeszczy coś o nędzy,
            > Oby się udało
            > dorwać do pieniędzy!
            > DZY! DZY!
            > Oj, dana, dana, brona moja kochana!
            • lolek1313 Re: DO Pana Henia;-)))))))) SMOK: 26.07.05, 23:50
              Sękju, zaganiany SMOK taki, że hej, ale musi być dobrze - malutki wydobrzeje,
              Kaczory się potopi, Andrju podeślemy jakąś panienkę z agencji i nadamy sprawę
              pięknemu Romkowi;-)))
    • znudzony.nihilista Re: Lepper – opalony, ale zimny ;-))))))))) 26.07.05, 13:59
      Kosi, kosi, łapki...
      Pan Henryk sie nie załapał, no, no!;-)))))))))))))))

KOSIKOSIŁAPKI DWA; Pani MYsz i SMOK!!!
      Czytać będę w skupieniu, gdzie zechcę - wstawię komentarz, ha!
      • czytaczgazet Gasinski powraca.... 26.07.05, 15:41
        KRA0283 3 SPN 290 PAP20050726W03350 PROCES-GASIŃSKI-APELACJA-OLSZTYN Uchylono wyrok
        wobec Bogdana G. - "informatora" Andrzeja Leppera 26.7.Olsztyn (PAP) - Sąd Okręgowy w Olsztynie
        uchylił we wtorek wyrok wobec Bogdana G. - "informatora" Andrzeja Leppera co do rzekomej korupcji
        wśród polityków - skazanego na 3,5 roku więzienia za wyłudzenia, fałszowanie dokumentów, a także
        podszywanie się pod inne osoby. Sąd skierował sprawę ponownie do sądu I instancji.
        To właśnie powołując się na informacje od G., Lepper mówił w Sejmie w 2001 r. o rzekomej korupcji
        znanych polskich polityków - za co lider Samoobrony ma oddzielny proces. G. zasłynął też
        opowieściami o afgańskich talibach lądujących w Klewkach oraz wągliku, który miał się tam rzekomo
        znajdować.
        W październiku 2004 r. Sąd Rejonowy w Olsztynie skazał G. na 3,5 roku więzienia.
        Prokuratura oskarżyła Bogdana G. o wyłudzenie kilkudziesięciu tys. zł oraz działanie na niekorzyść
        spółki InterCommerce, której był pracownikiem i zarządzał gospodarstwem rolnym w Klewkach.
        Zarzucono mu podrobienie faktur zakupu lekarstw weterynaryjnych. G. przyznał, że sfałszował faktury,
        ponieważ chciał zalegalizować w Polsce leki kupione w obwodzie kaliningradzkim w Rosji. Zdaniem
        sądu, w pierwszej instancji nie ustalono celu, do którego miałby dążyć G. Spółka InterCommerce
        natomiast uważa, że w wyniku tych działań została poszkodowana na kwotę ok. 30 tys. zł.
        Wyrokiem Sądu Rejonowego G. skazano też za wyłudzenia pieniędzy na podstawie legitymacji prasowej
        TVP. Podając się za zabitego w 2004 r. w Iraku Waldemara Milewicza, obiecywał pewnej kobiecie pomoc
        w wyciągnięciu jej syna z więzienia. Kolejnym zarzutem było podawanie się przez G. za starostę
        powiatu olsztyńskiego Adama Sierzputowskiego.
        Według Sądu Okręgowego, do uchybień sądu I instancji należało m.in. to, że jedna z opinii
        psychiatrycznych mających zaświadczyć, czy oskarżony może odpowiadać z zarzucane mu czyny,
        dotyczyła tylko niektórych elementów oskarżenia, a inna opinia biegłych była lakoniczna i opierała się
        na fragmentach akt sprawy.
        Na początku rozprawy Bogdan G. zwrócił się do sądu w Olsztynie o zmianę adwokata, do którego - jak
        mówił - nie ma zaufania, gdyż jego zdaniem obecny "niezwykle rzadko" omawiał z nim linię obrony.
        Przy braku sprzeciwu dotychczasowego mecenasa sąd przychylił się do wniosku oskarżonego. (PAP)
        sos/ bb dsr/ kaj/ 15:15 05/07/26
        • malaszaramysz Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 15:47
          Miło Ciebie widzieć :-)))))))))

Facet i tak nadaje się do Lubiąża czy innych Tworek. Talibów widział :-)))))))

• czytaczgazet Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 15:48
            A Majka Wiernikowska napisala ksiazke, z ktorej wynika, ze mu wierzy...
            • malaszaramysz Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 15:51
              Majka talibów widziała - tylko nie w Klewkach :-)))))))))))) Może jej się
              pomyliło:-))))))))
              • czytaczgazet Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 15:58
                Podczas wywiadu w TVN 24 powiedziala, ze Gasinski do niej sie odezwal z wiezienia z tekstem: Tylko
                pani zna prawde...
                Nie wiem, jak to tlumaczyc, ale z ksiazki wynika, ze ona naprawde mu wierzy... i sie dziwi, ze telewizja
                nie chciala jej puscic reportazu na podstawie opowiesci Gasinskiego...
                • znudzony.nihilista Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 16:08
                  M. Wernnikowską bardzo cenię za jej "wojenne" reportaże, ale słuchy chodzą, że
                  potem trochę jej odbiło, kilka niepowodzeń i nie mogła się pozbierać (spadła
                  w końcu z wysokiego... drzewa). Może to tylko ploty?
                  • malaszaramysz Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 16:15
                    Raczej, niestety nie ploty. Ale jeżeli uwierzyła Gasińskiemu, to z nią coś nie
                    tak:-(((
                    • czytaczgazet Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 16:24
                      Ksiazke zatytulowala ?Zwariowalam?, ale jej sie wydaje, ze ona jedna rozszyfrowala zawile opowiesci
                      Gasinskiego, ktore jej sie ukladaja w logiczna calosc... Szkoda. Tez lubilem jej wojenne reportaze...
                      • malaszaramysz Re: Czort z Gasińskim :-)))))))))) 26.07.05, 16:25
                        O rany, naprawdę zwariowała. Wielka szkoda :-(((
                    • znudzony.nihilista Re: Czort :-)))))))))) 26.07.05, 16:25
                      Troche znam to środowisko przez Panią M., dlatego jestem bardzo ostrożny; tam
                      idzie walka na smierć i życie, zwłaszcza teraz, kiedy nie wiadomo, kto
                      ostatecznie "weźmie" TVP. Niby "bierze" PO, ale znając Kaczory - nie odpuszczą!
                      • czytaczgazet Wszystkie watki prowadza do... jednego 26.07.05, 16:35
                        Masz racje! Kaczory za bardzo lubia siebie w mediach, zeby odpuscic TVP. Bedzie terror i zamordyzm w
                        programach informacyjnych i telefon z pretensjami po kazdym materiale, ktory wyda im sie krytyczny...
                        I zobaczcie od czego nie zaczniemy konczymy na tych pierzastych napuszonych stworach
                        wystepujacych w przyrodzie podwojnie...
                      • malaszaramysz Re: Czort :-)))))))))) 26.07.05, 16:53
                        Kaczory wszystko odpuszczą ale nie telewizję :-)))))))) Kto ma telewizję ten ma
                        władzę. A oprócz tego takie śliczne są te kaczorki w telewizorze i takie
                        elokwentne i większe jakieś się wydają i mniej wymięte :-)))))))))))
                        • znudzony.nihilista Re: Czort :-)))))))))) 26.07.05, 16:59
                          Zwracam uwage, nie wiem dlaczego, na dłonie - te kacze tłuściutkie łapki są
                          ohydne! Zwykle Kaczory je z lubością zacierają;-)))
                          • znudzony.nihilista Re: Czort :-)))))))))) To napewno ten wątek??? 26.07.05, 17:03

• czytaczgazet Re: Czort :-)))))))))) To napewno ten wątek??? 26.07.05, 17:18
                              Szkoda, ze nie mozemy ich polaczyc? Byloby juz prawie 2 tysiace wpisow...
                              • znudzony.nihilista Re: Czort :-)))))))))) To napewno ten wątek??? 26.07.05, 17:27
                                Niestety, podobno to niemożliwe, SAMA GIWI mi o tym napisała w odpowiedzi na
                                pytanie (nie o te wątki, tylko w ogóle);-)
                                A jakby sie serwer korkował!!!
                              • henryk.log Dobrze, że nie możemy połączyć:) "2:0" ??? 26.07.05, 17:28
                                w meczu "Henryk:ZIELONI"??????
                                • znudzony.nihilista Re: Dobrze, że nie możemy połączyć:) "2:0" ??? 26.07.05, 17:43
                                  Panie Henryku Szanowny, a dlaczego to Pan się alienuje? Proszę i siebie zrobić
                                  na zielono!!!
                                  Zielony to kolor natury i nadziei, szkoda, że zawłaszczony przez PSL;-)

• henryk.log Re: Dobrze, że nie możemy połączyć:) "2:0" ??? 26.07.05, 18:08

> Panie Henryku Szanowny, a dlaczego to Pan się alienuje? Proszę i siebie zrobić
                                    > na zielono!!!
                                    > Zielony to kolor natury i nadziei, szkoda, że zawłaszczony przez PSL;-)

FKzielony, P."nihi..", to ja od dawna już... :)))

Ładnie Pan określił, "alienuje" do "Nad:Zielonych" :-)) i choć Panu obce te
                                    "naprawdę.." mnie, choć "stary", to "bawi" :-)

I może coś takiego za "Dyzmą" ~~ ...co miałem do powiedzania..w ..temacie..
                                    napisałem.. :)
                                    • znudzony.nihilista Re: POLOWANIE: w "sąsiednim" wątku;-)) N/T b/o 26.07.05, 18:14
                                      Specjalnie dla WIELKIEGO ŁOWCZEGO!!!
                                      • henryk.log Dzięki:),"byłemuwas" w"sąsiednim" wątku;-))N/T b/o 26.07.05, 18:42
                                        • malaszaramysz Jak to " u nas " ???????????? 26.07.05, 18:45
                                          Powinno być : " byłem u siebie w sąsiednim wątku " :-))))))))))))))
                                          • henryk.log Ach!:)P."myszko" forma("obsesja?) mi wraca?:-)) 26.07.05, 19:57
                                            Na FK na zawsze, u WasNas jestem WaszNasz! :)))))))

-"bylemuwas":))) zdradzę kiedyś Pani, co znaczy :-))

malaszaramysz napisała:

> Powinno być : " byłem u siebie w sąsiednim wątku " :-))))))))))))))
                                        • jestemzewsi Re: Panie Henryku!!!!!! 966 Pańskie! b/o 26.07.05, 18:47
                                          Data chrztu Polski!!!
                                          • henryk.log Widziałem;)), tyle, że tyle trofeów juz tych? :-)) 26.07.05, 19:45
                                            Po "próżnicy" nie ganiam! :-)
                                            A wiesz Pan co!, nasza "myszka (w)góry..." lata i kropki "ochrania", za Panem(?)
                                            zdybałem ją tam :))

Data ur. lub(chrztu) 13-ego moja :))
                                            • malaszaramysz Re: Widziałem;)), tyle, że tyle trofeów juz tych? 26.07.05, 20:09
                                              Kropki to nie tylka ja ochraniam. O co tej Izie Głupek chodzi? :-)))))))))))))
                          • malaszaramysz Re: Czort :-)))))))))) 26.07.05, 17:06
                            Zupełnie jak Baba Jaga na widok Jasia i Małgosi :-)))))))))))))))))A jak
                            skończyła się ta bajka?
                            • znudzony.nihilista Re: Czort :-)))))))))) DOBRZE;-)))))) 26.07.05, 17:11
                              ...dla Jasia i Małgosi, bo nie dla BJ. Może dla LJ też się skończy tak samo jak
                              dla BJ?;-)))

"Niechaj żywi nie tracą nadziei..."
                              • malaszaramysz A ma inne wyjście ? 26.07.05, 17:23
                                Musi, bajki zawsze się dobrze kończą :-)
                                • znudzony.nihilista Re: A ma inne wyjście ? 26.07.05, 17:30
                                  Pan Henryk raz wybrał się na polowanie...

Zna Pani MYsz ten wiersz Charmsa? (tam jest Janusz, ale co to dla nas
                                  za problem...)
                                  Dam go w watku o Kaczorach, jeśli Pani nie zna!
                                  • malaszaramysz Re: A ma inne wyjście ? 26.07.05, 17:41
                                    Nie znam, poproszę :-))
                                    • znudzony.nihilista Re: Już Pani MYsza zna;-))) b/o 26.07.05, 18:12

• lolek1313 Re: Znam taką, co się źleskończyła;-))))) 26.07.05, 23:52
                                  ale to była bajka-bujda! Niby o mnie, taka legenda. I o Wandzi też;-)))
                                  • jestemzewsi Re: Znam taką, co się źleskończyła;-))))) 27.07.05, 23:56
                                    I ty, SMOKU, i Wandzia - jesteście chimerycznymi chimerami z grodu Kraka;-)))
      • henryk.log Skosi, Skosi!!-okrąglutką:) 26.07.05, 17:16
        A "mysz" "drobniaki" niech ma! :-) - co mi tam :-)
        • malaszaramysz Witam głownego łowczego :-))))))))) 26.07.05, 17:25
          To jak to będzie z tą przerwą techniczną ? :-))))))))
          • znudzony.nihilista Re: Witam głownego łowczego :-))))))))) I ja! 26.07.05, 17:30

• znudzony.nihilista Re: Witam głownego łowczego :-))))))))) I ja! Też! 26.07.05, 17:31
          • henryk.log Re: Witam głownego łowczego :-))))))))) 26.07.05, 17:36
            malaszaramysz napisała:

> To jak to będzie z tą przerwą techniczną ? :-))))))))

Jak w ogłoszeniu! :-))) Trudno:-), przesłanki te same:), gorzej wydaje się być,
            niż by się mogło ..
            > ktoś z nadzoru<
    • henryk.log Coś mnie tknęło:).Jest na "zielonych" 30 strofek:) 26.07.05, 20:14
      Przepięknych nad wyraz!!
      Musicie!! "je" wszystkie po kolei "zobaczyć" , post po poście, dla mnie WIELE
      znaczą!! :))
      ...zatem...
      • henryk.log 1-sza!, pozostało jeszcze 27, nie martwcie się! :) 26.07.05, 20:27
        znudzony.nihilista 25.07.2005 11:11

Renia mówi o figurze,
        Baśka kładzie na się róże.
        Skąd ten popłoch, jak myślicie?
        I tak skończą w życie!
        CIE! CIE!
        • malaszaramysz Panie Heniu - widzę,że świetny z Pana inżynier 26.07.05, 20:30
          konstruktor :-)))))))) Wszystko tak dokładnie wyliczone, pułapka na "zielonych"
          zastawiona a 1000 blisko :-))))))))))))))0
          • henryk.log Re: Pani"myszko" - widzę,że świetny humor "Masz":) 26.07.05, 20:48
            wybaczy Pani? :), jestem w fazie wdrażania projektu techn. pn.-"To co
            najlepsze", zostało mi jeszcze gdzies tak ze 24 "namiary", wtedy będę "cały" do
            Pani dyspozycji! ;-))
            malaszaramysz napisała:

> konstruktor :-)))))))) Wszystko tak dokładnie wyliczone, pułapka na "zielonych"
            >
            > zastawiona a 1000 blisko :-))))))))))))))0
            • malaszaramysz Czy "myszy myśliwskie " zostały w tym 26.07.05, 20:52
              projekcie uwzględnione:-)))

Bo mysz siedzi i czeka :-)))))))))
              • henryk.log Re: Czy "myszy myśliwskie " zostały w tym 26.07.05, 21:16
                malaszaramysz napisała:

> projekcie uwzględnione:-)))
                >
                > Bo mysz siedzi i czeka :-)))))))))

Oo! - Przepraszam Pani "myszko", z "dobrymi-inż.(!) już tak jest!!, gdy pozwolą
                im "realizować" choćby i "najdurniejsze" pomysły, w zapamiętaniu o "galanterii"
                zapominają :))
                Ale ! :)) już jestem!:), przedsięwzięcie, by mogło się w pełni udać, potrzebuje
                jednak do współpracy najlepszych z doświadczonych w "zespole" :-)

Ps
                "Przerwa techniczna" na wątkach może być "konieczna", niech się ich Rodzice
                zastanowią :)), dzieci "opasłe", mitręga okrutna na spacerach z nimi, no! -
                prawie się nie da! :-) P. "myszko" :-)
                • malaszaramysz Zaraz tu wrócę :-)) 26.07.05, 21:23
                  Muszę na dyżur męża wyszykować bo się jakoś głupio pozamieniali i idzie za
                  kolegę na 22.00 :-))))))))))
                  • henryk.log Re: Zaraz tu wrócę :-)) 26.07.05, 21:33
                    malaszaramysz napisała:

> Muszę na dyżur męża wyszykować bo się jakoś głupio pozamieniali i idzie za
                    > kolegę na 22.00 :-))))))))))

Wobec powyższego "lekkie" danie , odgrzewane może, nim jednak "najlepsi" dotrą,
                    przybliży Cel nieco, co nie :)- P."myszko"? :))
                    • henryk.log Oto danie :)) 26.07.05, 21:34
                      Gość: quchnia polska 04.06.2005 22:34 + odpowiedz

kaczor raz
                      wypruć flaki
                      obciąć jaja, o ile ma
                      wypchać sianem
                      wcisnąć jabłko w dziób
                      zatkać nos
                      podawać z odrazą
                      • malaszaramysz Re: Oto danie :)) 26.07.05, 22:00
                        Rodzonemu mężowi mam to dać ? Kanapki dostał :-))))))
                        • henryk.log Re: Oto danie :)) 26.07.05, 22:17
                          malaszaramysz napisała:

> Rodzonemu mężowi mam to dać ? Kanapki dostał :-))))))

"Rodzony" Dyżurki tak w przerwie sobie głośno "podjadał".

Pani Dyżurek to ma dobrze:), Osobista Pani Jego normalnie go karmii, nie jakimiś
                          tam "My Wam S'ma'łu'żymy" :))
        • henryk.log 2-ga!, pozostało jeszcze 25, nie martwcie się:) 26.07.05, 20:40
          Jedzie Andrju na traktorze,
          Renia krząta się w oborze.
          - Chodź, Andrzejku, na solarium,
          zanim zamkną cię w terrarium!
          HU-HA-HA!
          Oj, dana, dana, brona moja kochana! (nihil..<
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka