polski.szlachcic 05.09.05, 22:27 Czy sa na forum ludzie gotowi zaglosowac na niego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meska_szowinistyczna_swinia Już nie!! Po tym co wyczyniał na Białorusi i za to 05.09.05, 23:57 że chce powciskać 4 swoich dzieci na krzesełka poselskie w różnych miastach, chociaż nie wykazały się niczym, poza posiadaniem tego samego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Na Bialorusi to dymu narobil Tusk i reszta 06.09.05, 02:51 krzykaczy - dali argumenty Lukaszce, byle sobie u durnych wyborcow pare % zarobic, chocby kosztem bialoruskiej polonii. A jego dzieci? A KTO kaze wyborcom na nie glosowac? Przeciez Korwin nie stoi nad urna z kaleszem:) Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Na Bialorusi to dymu narobil Tusk i reszta 06.09.05, 15:19 kropekuk napisał: > krzykaczy - dali argumenty Lukaszce, byle sobie u durnych wyborcow pare % > zarobic, chocby kosztem bialoruskiej polonii. A jego dzieci? A KTO kaze > wyborcom na nie glosowac? Przeciez Korwin nie stoi nad urna z kaleszem:) Dokładnie. Cenię Korwina za taką "endecką" politykę wobec Białorusi i w ogóle wszystkich naszych wschodnich sąsiadów, Tuskiem i innymi kieruje ideologia demoliberalizmu i praw człowieka, a nie polski interes narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Zdrowy egoizm zawsze sie przyda, bo ani EU, ani 06.09.05, 15:40 NATO nie mysli umierac za polskie Grodno. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Korwin na Prezydenta! 07.09.05, 11:36 Dokładnie. Potrzebny jest nam prezydent, który będzie lizał buty Putinowi i Łukaszence. Brawo Korwin! Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Na Bialorusi to dymu narobil Tusk i reszta 07.09.05, 02:30 PJKM 12% dla komitetu nr 12 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Korwin Mikke 05.09.05, 22:29 Ja należę do grupy wyborców niezdecydowanych, aczkolwiek rozważam również oddanie głosu na J. K. M. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:03 którzy będą zabierać głosy Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:09 Ja wiem, ze moze z racji mlodego wieku, klikania ze sztabu Tuska, tudziez w ogole malej wiedzy o otaczajacej nas rzeczywistosci nie mozesz zrozumiec, ze sa ludzie ktorzy maja swoje poglady i beda glosowac zgodnie z nimi, a nie tak jak sondaze albo jakas gazeta lub telewizja im powie. Racz jednak uszanowac ich wybory polityczne chlopcze. rydzyk_fizyk napisał: > którzy będą zabierać głosy Tuskowi. > Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:13 a Ty racz uszanować, że ktoś może zgodnie ze swoimi poglądami zagłosować na Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:16 A czy por. Drebin próbował to negować? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:22 Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Rydzyk pisze, ze glosujacy na JKM osmielaja sie nie stosowac zasady tzw. zmarnowanego glosu i odbieraja glosy w ten sposob Tuskowi. Klika ze sztabu Tuska bo napisal akurat o Tusku. Jak znam zwolennikow JKM to czesc glosowalaby tez na Kaczora. Stad moj wniosek skad klika. Natomiast ten niby dogmat o "zmarnowanym glosie" jest wmawiany ludziom w Polsce juz od dobrych ponad 16-tu lat. Stad wyglada to wszystko jak wyglada. A tzw. elektorat zamiast myslec glosuje tak jak im tv lub jakies pismo powie, a nie tak jakie maja poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:37 frank_drebin napisał: > Jak znam zwolennikow > JKM to czesc glosowalaby tez na Kaczora. Stad moj wniosek skad klika. Frank, ty to POWAZNIE? Jakim cudem zwolennicy JKM moga byc SOCJALISTAMI czy vice versa: socjalisci elektoratem Korwina? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:42 Czesc by glosowala z tego powodu, ze PiS chce zaostrzenia prawa. Wez pod uwage, ze kazdy z programu danej partii wybiera to co go najbardziej boli - nie ma "idealnego" zwolennika PO, PiS, UPR, SLD itp ....... bo idealy nie istnieja. Kazdy ma jakies powody zeby glosowac, ale zwykle w 100% nie utozsamia sie z programem. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic glosowanie na partie cieszące sie 2% 06.09.05, 08:51 poparciem to marnowanie głosu. rzecz jasna przy obecnej ordynacji wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Re: glosowanie na partie cieszące sie 2% 06.09.05, 09:17 strata głosu to głosowanie na Giertycha - cóż on soba reprezentuje - jedynie chaos Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Tak - użyteczni idioci 06.09.05, 12:33 nie dasz pewnie wiary ale umiem czytać ze zrozumieniem... wszystko mi jedno skąd klika rydzyk - on ze sztabu Tuska a Ty ze sztabu JKM... a ja w ogóle z Marsa... moja uwaga tyczyła się tego co napisałeś w swoim poście i co potwierdzasz w tym powyższym "elektorat zamiast myśleć głosuje tak jak im tv lub jakieś pismo powie a nie tak jakie ma poglądy"... moim zdaniem jest to dosyć pogardliwe określenie ludzi, którzy nie będą głosować zgodnie z TWOIMI poglądami... i dlatego moja uwaga, że skoro nawołujesz innych do szacunku ich zdania to sam chyba powineneś również wziąć to do siebie (ale to może kwestia mojej naiwności). a Twój drugi post na mój temat... nie chce mi się na niego odpisywać... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Tak - użyteczni idioci 06.09.05, 00:06 Dzięki za kilka argumentów ad personam (nietrafionych zresztą) od razu się merytorycznie zrobiło :) Wybory traktuje jako teatr i szczególnie mnie nie podniecają więc mogę pozwolić sobie na obiektywne spojrzenie. Nic tak nie ucieszyłoby Cimoszewicza i Kaczyńskiego jak 15% JKM w wyborach prezydenckich :) Zaryzykuję nawet że w korzystniejszej sytuacji byłby Marszałek Sejmu. Tak więc abstrahując od poglądów wyborców - głosowanie na JKM najbardziej ucieszy konkurentów Tuska. Bo jak wiadomo ci wyborcy z nieba nie spadną. Przy okazji - to nie wybory parlamentarne - tu się nie marnuje głosów albo inaczej marnuje je się z założenia - nie ma drugich miejsc, jest tylko jeden zwycięzca. Można najwyżej pozbawić kogoś szans na drugą turę. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Tak - użyteczni idioci 06.09.05, 00:15 Kolego Rydzyk_fizyk - ma Pan poglądy słuszne, ale wyborcę takie argumenty na ogół guzik obchodzą. Nic zresztą nie jest z góry oczywiste - przypominam casus Tymiński. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Tusk nigdy 06.09.05, 15:17 nie miał głosu, nigdy też nic pożytecznego nie zrobił - to jest takie małe nic żyjące za nasze podatki Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jednak pannie "elojce" nalezy dac pokoj. Teraz 05.09.05, 23:34 bede wredny i zlosliwy. W koncu potwierdzila juz swoja nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem wpisujac sie w watku "Czy sa na forum ludzie gotowi zaglosowac na niego ?" z postem ze Ona nie zaglosuje. Logika by wskazywala, ze powinna sie wpisywac w watku nie zaglosuje na JKM. Bydle jestem nie ??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Janusz Korwin-Mikke to nietuzinkowy facet. 05.09.05, 23:46 Na pewno jest inteligentny, błyskotliwy i ma własne oryginalne poglądy. Mało który kandydat może się tym pochwalić. No i nosi muchę! Prezydent RP niewiele może, a z JKM na tym stanowisku będzie przynajmiej zabawnie, no i nikt nie będzie musiał się wstydzić, że reprezentuje nas jakiś kmiot, gbur, cwaniaczek czy harcerzyk. Zagłosuję na JKM, odbierając z satysfakcją mój głos innym kandydatom. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Fakt: prezydent powinien wiedziec jak trzymac noz 05.09.05, 23:47 i widelec. A nawet jak uzyc szczypcow do krabow;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jest tylko jeden problem.... 06.09.05, 00:31 Zakladam ze JKM zna jakis obcy jezyk - a co bedzie jak sie rozgada podczas obiadu z innymi prezydentami? Zaprezentuje swoje niezwykle oryginalne poglady na wszystko o co sie go spyta? I jak sie potem wytlumaczymy ze wybralismy go dla jaj? Owszem, moglby byc prezydentem ale przy jednoczesnym zakazie zabierania glosu oraz podpisywania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bedzie dusza towarzystwa! Myslisz, ze oni nie 06.09.05, 02:53 maja powyzej uszu tego swego oficjalnego sztywniactwa? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Fakt: prezydent powinien wiedziec jak trzymac 07.09.05, 11:38 a myślisz kropku że twój idol Łukaszenko wie jak trzymać szczypce do krabów? Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Re: Jednak pannie "elojce" nalezy dac pokoj. Tera 06.09.05, 16:58 ale inteligencja pozwoliła jej zrobić taj jak zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Jednak pannie "elojce" nalezy dac pokoj. Tera 06.09.05, 18:29 w sumie po wypowiedziach widać, że jesteście zwolennikami JKM... i oczywiście zazdroszczę umiejętności formułowania tak rzeczowych argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Jaknajbardziej Ja 06.09.05, 02:43 chociaż wiem że jest wielu którzy tego nie zrobią takie dupy które chciały by lecz boją się - ja zagłosuje na JKM i Platformę jego - 12 - lista nr 12 Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Ja 06.09.05, 03:08 Waham sie miedzy Maciejem a Januszem. Wybor trudny, bo prezydent w RP ma niewiele do powiedzenia, ale chcialabym miec prezydenta na poziomie. Mowie serio. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Ja się nie wacham 06.09.05, 08:01 6 miesiąc należe do UPR i nie mam żadnych wątpliwości na kogo zagłosuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dobrze ze napisalas.... 06.09.05, 17:11 bladatwarz napisała: > Mowie serio. Dobrze ze dodalas ze to na powaznie, bo trudno uwierzyc aby ktos powazny chcial miec za prezydenta: a) wielbiciela ZSRR i wspolpracownika Jaruzelskiego; b) pajaca; Ubawilem sie... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ja rozważam, szczególnie obserwując 06.09.05, 08:07 zaangażowanie służb w kampanię wyborczą. A to wcale nie przekonuje mnie ani do Tuska, ani do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
margala kto wartościowy na listach JKM? 06.09.05, 15:25 a widziałeś listy Platformy JKM? ludzie z łapanki chyba.... Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: np. prof. Wolniewicz i prof. Rocki (n/t) 06.09.05, 18:33 Tak? A gdzie startuje Wolniewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Re: Korwin Mikke 06.09.05, 15:37 Znając poziom intelektualny tego forum, założę się, że każdy z kandydatów znajdzie tu zwolenników - i kurdupel, i nazista, i burak. I Janusz. Korwin Mikke, nawet w kontekście polskiej polityki, jest postacią marginalną, jego otoczenie nie ma spójnego programu poza tym, że chce być prawicowi, i w tym celu grzebie w ideologicznych śmietnikach tych ostatnich 500 lat w poszukiwaniu starych, nieudanych pomysłów, którymi może zwrócić na siebie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Korwin Mikke 06.09.05, 15:50 o czym ty mówisz nasz program to praca wielu ludzi i niezmiennie przez 16 lat ten sam www1.atlas.intarnet.pl/mp3/wybory2005_popiela.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
clarit ma braki w zębach... 06.09.05, 17:31 ...które eksponuje w szerokim uśmiechu. to oczywiście dowód, ze jest prawdziwym \polakiem, bo Polaka na całym świecie poznasz po brudnych butach i brakach zębowych. dla mnie obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bastard_bloodwritten Re: Korwin Mikke 07.09.05, 11:00 na Senatora tak, na Prezydenta nie Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Korwin Mikke 07.09.05, 11:39 Korwin wielbiciel Jaruzelskiego i Łukaszenki a wróg Piłsudskiego. Takiego prezydenta nam trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś