Dodaj do ulubionych

Korwin Mikke

05.09.05, 22:27
Czy sa na forum ludzie gotowi zaglosowac na niego ?
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Ja. 05.09.05, 22:28
      • yossarian18 Ja też 05.09.05, 22:30
        • meska_szowinistyczna_swinia Już nie!! Po tym co wyczyniał na Białorusi i za to 05.09.05, 23:57
          że chce powciskać 4 swoich dzieci na krzesełka poselskie w różnych miastach,
          chociaż nie wykazały się niczym, poza posiadaniem tego samego nazwiska
          • kropekuk Na Bialorusi to dymu narobil Tusk i reszta 06.09.05, 02:51
            krzykaczy - dali argumenty Lukaszce, byle sobie u durnych wyborcow pare %
            zarobic, chocby kosztem bialoruskiej polonii. A jego dzieci? A KTO kaze
            wyborcom na nie glosowac? Przeciez Korwin nie stoi nad urna z kaleszem:)
            • yossarian18 Re: Na Bialorusi to dymu narobil Tusk i reszta 06.09.05, 15:19
              kropekuk napisał:

> krzykaczy - dali argumenty Lukaszce, byle sobie u durnych wyborcow pare %
              > zarobic, chocby kosztem bialoruskiej polonii. A jego dzieci? A KTO kaze
              > wyborcom na nie glosowac? Przeciez Korwin nie stoi nad urna z kaleszem:)

Dokładnie. Cenię Korwina za taką "endecką" politykę wobec Białorusi i w ogóle
              wszystkich naszych wschodnich sąsiadów, Tuskiem i innymi kieruje ideologia
              demoliberalizmu i praw człowieka, a nie polski interes narodowy.
              • kropekuk Zdrowy egoizm zawsze sie przyda, bo ani EU, ani 06.09.05, 15:40
                NATO nie mysli umierac za polskie Grodno.
                • aron2004 Korwin na Prezydenta! 07.09.05, 11:36
                  Dokładnie. Potrzebny jest nam prezydent, który będzie lizał buty Putinowi i
                  Łukaszence. Brawo Korwin!
              • conkret Re: Na Bialorusi to dymu narobil Tusk i reszta 07.09.05, 02:30
                PJKM 12% dla komitetu nr 12
        • gregorak I Ty Yossarianie... 06.09.05, 16:52
          ... przeciwko staremu Maciejowi.
          • kropekuk A kiedy byl ZA? 06.09.05, 17:11

• t-800 Re: Korwin Mikke 05.09.05, 22:29
      Ja należę do grupy wyborców niezdecydowanych, aczkolwiek rozważam również
      oddanie głosu na J. K. M.
      • elojka ja nie 05.09.05, 22:44

• rydzyk_fizyk Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:03
      którzy będą zabierać głosy Tuskowi.
      • kropekuk Uzyteczni, ale nie idioci :)))))))) 05.09.05, 23:04

• frank_drebin Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:09
        Ja wiem, ze moze z racji mlodego wieku, klikania ze sztabu Tuska, tudziez w
        ogole malej wiedzy o otaczajacej nas rzeczywistosci nie mozesz zrozumiec, ze sa
        ludzie ktorzy maja swoje poglady i beda glosowac zgodnie z nimi, a nie tak jak
        sondaze albo jakas gazeta lub telewizja im powie. Racz jednak uszanowac ich
        wybory polityczne chlopcze.

rydzyk_fizyk napisał:

> którzy będą zabierać głosy Tuskowi.
        >
        • elojka Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:13
          a Ty racz uszanować, że ktoś może zgodnie ze swoimi poglądami zagłosować na
          Tuska...
          • t-800 Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:16
            A czy por. Drebin próbował to negować?
          • frank_drebin Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:22
            Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Rydzyk pisze, ze glosujacy na JKM osmielaja
            sie nie stosowac zasady tzw. zmarnowanego glosu i odbieraja glosy w ten sposob
            Tuskowi. Klika ze sztabu Tuska bo napisal akurat o Tusku. Jak znam zwolennikow
            JKM to czesc glosowalaby tez na Kaczora. Stad moj wniosek skad klika. Natomiast
            ten niby dogmat o "zmarnowanym glosie" jest wmawiany ludziom w Polsce juz od
            dobrych ponad 16-tu lat. Stad wyglada to wszystko jak wyglada. A tzw. elektorat
            zamiast myslec glosuje tak jak im tv lub jakies pismo powie, a nie tak jakie
            maja poglady.
            • kropekuk Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:37
              frank_drebin napisał:
              > Jak znam zwolennikow
              > JKM to czesc glosowalaby tez na Kaczora. Stad moj wniosek skad klika.

Frank, ty to POWAZNIE? Jakim cudem zwolennicy JKM moga byc SOCJALISTAMI czy
              vice versa: socjalisci elektoratem Korwina?
              • frank_drebin Re: Tak - użyteczni idioci 05.09.05, 23:42
                Czesc by glosowala z tego powodu, ze PiS chce zaostrzenia prawa. Wez pod uwage,
                ze kazdy z programu danej partii wybiera to co go najbardziej boli - nie
                ma "idealnego" zwolennika PO, PiS, UPR, SLD itp ....... bo idealy nie istnieja.
                Kazdy ma jakies powody zeby glosowac, ale zwykle w 100% nie utozsamia sie z
                programem.
            • polonic glosowanie na partie cieszące sie 2% 06.09.05, 08:51
              poparciem to marnowanie głosu. rzecz jasna przy obecnej ordynacji wyborczej.
              • pniewiak Re: glosowanie na partie cieszące sie 2% 06.09.05, 09:17
                strata głosu to głosowanie na Giertycha - cóż on soba reprezentuje - jedynie
                chaos
            • elojka Re: Tak - użyteczni idioci 06.09.05, 12:33
              nie dasz pewnie wiary ale umiem czytać ze zrozumieniem... wszystko mi jedno
              skąd klika rydzyk - on ze sztabu Tuska a Ty ze sztabu JKM... a ja w ogóle z
              Marsa...
              moja uwaga tyczyła się tego co napisałeś w swoim poście i co potwierdzasz w tym
              powyższym "elektorat zamiast myśleć głosuje tak jak im tv lub jakieś pismo
              powie a nie tak jakie ma poglądy"... moim zdaniem jest to dosyć pogardliwe
              określenie ludzi, którzy nie będą głosować zgodnie z TWOIMI poglądami...

i dlatego moja uwaga, że skoro nawołujesz innych do szacunku ich zdania to sam
              chyba powineneś również wziąć to do siebie (ale to może kwestia mojej
              naiwności).

a Twój drugi post na mój temat... nie chce mi się na niego odpisywać...
        • rydzyk_fizyk Re: Tak - użyteczni idioci 06.09.05, 00:06
          Dzięki za kilka argumentów ad personam (nietrafionych zresztą) od razu się merytorycznie zrobiło :)

Wybory traktuje jako teatr i szczególnie mnie nie podniecają więc mogę pozwolić sobie na obiektywne spojrzenie. Nic tak nie ucieszyłoby Cimoszewicza i Kaczyńskiego jak 15% JKM w wyborach prezydenckich :) Zaryzykuję nawet że w korzystniejszej sytuacji byłby Marszałek Sejmu.

Tak więc abstrahując od poglądów wyborców - głosowanie na JKM najbardziej ucieszy konkurentów Tuska. Bo jak wiadomo ci wyborcy z nieba nie spadną.

Przy okazji - to nie wybory parlamentarne - tu się nie marnuje głosów albo inaczej marnuje je się z założenia - nie ma drugich miejsc, jest tylko jeden zwycięzca. Można najwyżej pozbawić kogoś szans na drugą turę.
          • tojajurek Re: Tak - użyteczni idioci 06.09.05, 00:15
            Kolego Rydzyk_fizyk - ma Pan poglądy słuszne, ale wyborcę takie argumenty na
            ogół guzik obchodzą. Nic zresztą nie jest z góry oczywiste - przypominam casus
            Tymiński.
      • pniewiak Jesteś 06.09.05, 03:06
        gó..
      • conkret Tusk nigdy 06.09.05, 15:17
        nie miał głosu, nigdy też nic pożytecznego nie zrobił - to jest takie małe nic
        żyjące za nasze podatki
    • frank_drebin Jednak pannie "elojce" nalezy dac pokoj. Teraz 05.09.05, 23:34
      bede wredny i zlosliwy. W koncu potwierdzila juz swoja nieumiejetnosc czytania
      ze zrozumieniem wpisujac sie w watku "Czy sa na forum ludzie gotowi zaglosowac
      na niego ?" z postem ze Ona nie zaglosuje. Logika by wskazywala, ze powinna sie
      wpisywac w watku nie zaglosuje na JKM. Bydle jestem nie ??? ;)
      • tojajurek Janusz Korwin-Mikke to nietuzinkowy facet. 05.09.05, 23:46
        Na pewno jest inteligentny, błyskotliwy i ma własne oryginalne poglądy.
        Mało który kandydat może się tym pochwalić. No i nosi muchę!
        Prezydent RP niewiele może, a z JKM na tym stanowisku będzie przynajmiej
        zabawnie, no i nikt nie będzie musiał się wstydzić, że reprezentuje nas jakiś
        kmiot, gbur, cwaniaczek czy harcerzyk.
        Zagłosuję na JKM, odbierając z satysfakcją mój głos innym kandydatom.
        • kropekuk Fakt: prezydent powinien wiedziec jak trzymac noz 05.09.05, 23:47
          i widelec. A nawet jak uzyc szczypcow do krabow;)
          • dr.krisk Jest tylko jeden problem.... 06.09.05, 00:31
            Zakladam ze JKM zna jakis obcy jezyk - a co bedzie jak sie rozgada podczas
            obiadu z innymi prezydentami? Zaprezentuje swoje niezwykle oryginalne poglady
            na wszystko o co sie go spyta? I jak sie potem wytlumaczymy ze wybralismy go
            dla jaj?
            Owszem, moglby byc prezydentem ale przy jednoczesnym zakazie zabierania glosu
            oraz podpisywania czegokolwiek.
            • kropekuk Bedzie dusza towarzystwa! Myslisz, ze oni nie 06.09.05, 02:53
              maja powyzej uszu tego swego oficjalnego sztywniactwa?
          • aron2004 Re: Fakt: prezydent powinien wiedziec jak trzymac 07.09.05, 11:38
            a myślisz kropku że twój idol Łukaszenko wie jak trzymać szczypce do krabów?
      • pniewiak Re: Jednak pannie "elojce" nalezy dac pokoj. Tera 06.09.05, 16:58
        ale inteligencja pozwoliła jej zrobić taj jak zrobiła
        • elojka Re: Jednak pannie "elojce" nalezy dac pokoj. Tera 06.09.05, 18:29
          w sumie po wypowiedziach widać, że jesteście zwolennikami JKM...

i oczywiście zazdroszczę umiejętności formułowania tak rzeczowych argumentów...
    • pniewiak Jaknajbardziej Ja 06.09.05, 02:43
      chociaż wiem że jest wielu którzy tego nie zrobią takie dupy które chciały by
      lecz boją się - ja zagłosuje na JKM i Platformę jego - 12 - lista nr 12
    • bladatwarz Ja 06.09.05, 03:08
      Waham sie miedzy Maciejem a Januszem.
      Wybor trudny, bo prezydent w RP ma niewiele do powiedzenia, ale chcialabym miec
      prezydenta na poziomie.
      Mowie serio.
      • conkret Ja się nie wacham 06.09.05, 08:01
        6 miesiąc należe do UPR i nie mam żadnych wątpliwości na kogo zagłosuję :)
      • dr.krisk Dobrze ze napisalas.... 06.09.05, 17:11
        bladatwarz napisała:

> Mowie serio.
        Dobrze ze dodalas ze to na powaznie, bo trudno uwierzyc aby ktos powazny chcial
        miec za prezydenta:
        a) wielbiciela ZSRR i wspolpracownika Jaruzelskiego;
        b) pajaca;
        Ubawilem sie...
    • asienka32 Ja rozważam, szczególnie obserwując 06.09.05, 08:07
      zaangażowanie służb w kampanię wyborczą.
      A to wcale nie przekonuje mnie ani do Tuska, ani do PO.
    • margala kto wartościowy na listach JKM? 06.09.05, 15:25
      a widziałeś listy Platformy JKM?
      ludzie z łapanki chyba....
      • yossarian18 np. prof. Wolniewicz i prof. Rocki (n/t) 06.09.05, 15:27
        • diablica.26 Re: np. prof. Wolniewicz i prof. Rocki (n/t) 06.09.05, 18:33
          Tak? A gdzie startuje Wolniewicz?
    • ianek70 Re: Korwin Mikke 06.09.05, 15:37
      Znając poziom intelektualny tego forum, założę się, że każdy z kandydatów
      znajdzie tu zwolenników - i kurdupel, i nazista, i burak. I Janusz.
      Korwin Mikke, nawet w kontekście polskiej polityki, jest postacią marginalną,
      jego otoczenie nie ma spójnego programu poza tym, że chce być prawicowi, i w
      tym celu grzebie w ideologicznych śmietnikach tych ostatnich 500 lat w
      poszukiwaniu starych, nieudanych pomysłów, którymi może zwrócić na siebie uwagę.
      • conkret Re: Korwin Mikke 06.09.05, 15:50
        o czym ty mówisz nasz program to praca wielu ludzi i niezmiennie przez 16 lat
        ten sam
        www1.atlas.intarnet.pl/mp3/wybory2005_popiela.mp3
        • clarit ma braki w zębach... 06.09.05, 17:31
          ...które eksponuje w szerokim uśmiechu. to oczywiście dowód, ze jest prawdziwym
          \polakiem, bo Polaka na całym świecie poznasz po brudnych butach i brakach
          zębowych. dla mnie obrzydliwe.
    • szuster Re: Korwin Mikke 07.09.05, 10:50
      Ja też
      • bastard_bloodwritten Re: Korwin Mikke 07.09.05, 11:00
        na Senatora tak, na Prezydenta nie
    • deltalima Re: Korwin Mikke 07.09.05, 10:57
      i ja - niezmiennie.
      • aron2004 Re: Korwin Mikke 07.09.05, 11:39
        Korwin wielbiciel Jaruzelskiego i Łukaszenki a wróg Piłsudskiego. Takiego
        prezydenta nam trzeba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka