Dodaj do ulubionych

PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja

22.09.05, 07:05
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • mactiger PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 07:07
      PIS to taka sama sekta jak rydzyk i sp-ka Kaczynscy by dusze diablu oddali zeby tylko rzadzic Apeluje do zwolennikow PIS zrobcie sobie rachunek sumienia i zagladnijcie sobie w dusze na kogo chcecie glosowac
      ps.nie jestem z rzadnej innej parti
      • miekraw [...] 22.09.05, 07:12
        • augu Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 09:05
          miekraw napisała:
          > Sądząc po bykach ortograficznych, to jesteś zapewne
          > słuchaczem “jedynej słusznej rozgłośni” ojca R….

Dlaczego Twoim zdaniem jedno wynika z drugiego?

> A ja tam jestem za PO

Jednym słowem należysz do elity jaśnie oświeconych?
          • davidmors ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 09:19
            Platforma Obywatelska nie jest warta twojego głosu.
            • paycza Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 09:35
              No Twojego na 100%! Słuchaj dalej populistycznego bełkotu PISu.
              • arbaal Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 11:29
                Szykują się cztery lata zmarnowanej szansy dla Polski pod przewodnictwem Prawa
                i Socjalizmu (PiS)
                • bialamyszkabiala Re: Populizmu i Socjalizmu;-))) 22.09.05, 12:30

• adas313 Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 13:11
                  > Szykują się cztery lata zmarnowanej szansy dla Polski pod przewodnictwem Prawa
                  > i Socjalizmu (PiS)

Zeby chociaz prawa...
                  • bialamyszkabiala Re: Nie: Prawa, tylko: POPULIZMU;-)))! 22.09.05, 14:37

• osse W ŻYCIU 22.09.05, 13:20
                ... nie myślałem że kiedyś będę się zgadzał z tym co mówi Kaczor i jego alter ego. Aż do
                jakiegoś ubiegłego tygodnia. Ave Kaczor! Zdanie "cały wizerunek Tuska oparty jest na
                kłamstwie" to strzał w dyche, tylko ćwierćmózgi tego nie dostrzegają. Kaczor mimo że
                zawsze grał szeryfa i bonzo, ma u mnie punkty za to. Z dwojga pajaców wybieram
                Kaczuche. Mam nadzieję że wygra wybory parlamentarne. Z kretesem.
                • arbaal Re: W ŻYCIU 22.09.05, 14:54
                  Ave ale Kaczor Donald :-)
              • kajfasz7 Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 13:39
                A ja jestem też za PO. Kaczory, aż im piana z pyska cieknie,tak rwą się do
                władzy.Będą tak samo jak SLDowcy postępować. Panie żobro z małej liery.
                Myślałem ,że Pan ma więcej honoru, Jesteś Pan takie same g...o jak kaczory.
            • mlody_junak WSŁUCHAJCIE SIĘ W SWOJE SZCZEKANIE pisowcy.. 22.09.05, 09:37
              przysłowia są mądrością narodów.. no to jedno na tę okoliczność:

KTO POD KIM DOŁKI KOPIE..

no Panowie Cymański z Kurskim i świtą - umiecie dokończyć?
            • dziecina.betlejemska Re: Wojna Polski z sektą 22.09.05, 10:47
              I wszystko stało się jasne! Nie ma żadnego podziału na postkomunę i postsolidarnośc. To była wygodna etykieta, służaca do osiągnięcia doraźnycvh celów politycznych.

Teraz jednak widać, że podział przebiega po innej linii. Polska kontra sekta umysłowych dewiantów i psychicznych zboczeńców. Polakom zostałą wypowiedziana wojna! Plugawa szczekaczka, finansowana przez szmalcowników, antysemitów, neofaszystów, prawdopdobnie też przez rosyjskie służby specjalne. Ta czerń chce zawładnąć Polską.
              Hańba dla Pis-u, że sie do tego miesza. Ale w sumie nic dziwnego - Ziobro już kilka miesięcy temu zaprezentował w RM prawdziwe oblicze PiS-u, szkalujać Polskę razem z Lepperem i Macierewiczem.
              • js23 twój nick mówi wszystko... 22.09.05, 11:11
                i kto posługuje się "jezykiem nienawiści" ? przeczytaj co napisałeś
                • dziecina.betlejemska Re: twój nick mówi wszystko... 22.09.05, 11:51
                  js23 napisał:

> i kto posługuje się "jezykiem nienawiści" ? przeczytaj co napisałeś

Wypowiedzieliście wojnę Polsce. Nie ma miejsca na kurtuazję.
                  • neofita_bm Od kiedy PO=Polska ? 22.09.05, 12:40
                    Od kiedy to wykazywanie słabych stron Platformy = atakowanie Polski?
                    Nowa linia podziału, czyli różnice w wizji kraju, oznacza normalność.
                    • doktorhabilitowany.1 Re: Od kiedy PO=Polska ? 22.09.05, 13:35
                      Ale chamskie ataki na tzw. 'przyjaciół' w RM to szczyt pieniactwa i prywaty. I
                      dlatego dziecina ma rację. Nowy podział robi się wyraźny. To podział na tych,
                      którzy chcą ciężką pracą coś zmienić (PO, PD,może ludzie Korwina) i na tych,
                      którzy chcą brać cudze i rozdawać nie swoje - PiS, LPR, SLD, Sramoobora.
                    • dziecina.betlejemska Re: Od kiedy PO=Polska ? 22.09.05, 16:24
                      neofita_bm napisał:

> Od kiedy to wykazywanie słabych stron Platformy = atakowanie Polski?

To nie jest wykazywanie słabych stron Platformy, tylko metodyczne niszczenie wszelkich przeciwników politycznych, którzy nie podzielają punktu widzenia sekty.
                      Linia podziału przebiega więc tak:
                      PO: nowoczesność, otwartość, rozwój gospodarczy, rozważna polityka zagraniczna

Sekta: zacofanie (Polska biedna ale katolicka), zaścianek, świadczenia socjalne, postawy antyeuropejskie, segragacja narodowa, religijna, płciowa; antysemityzm, podtrzymywanie w Polakach nienawiści, prymat kleru nad rozumem, itd
                  • miss.take Re: twój nick mówi wszystko... 22.09.05, 14:09
                    dziecina.betlejemska napisał:

> js23 napisał:
                    >
                    > > i kto posługuje się "jezykiem nienawiści" ? przeczytaj co napisałeś
                    >
                    > Wypowiedzieliście wojnę Polsce. Nie ma miejsca na kurtuazję.

Oni wypowiedzieli jedynie wojne rozumowi...
            • kfadam Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 10:50
              Kaczor i jego PiS-uar wykazały się już swoimi zdolnościami w warszawie
              zawalając niemal wszystko co się dało zawalić. Kaczor wykazał się już swoją
              wizją Prawa i Sprawiedliwości wymieniajac całą ekipe na swoich nieudaczników
              KA
              • bialamyszkabiala Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 12:32
                Kapciowy Urbański etc. - nieudacznikami tylko? Łaskawyś Pan wielce:-)))
                • doktorhabilitowany.1 Czy PiS łapie stolce? 22.09.05, 13:09
                  Powiedzcie mi proszę, bom ja prowincjusz et perweniusz, czy w Stolicy jest to
                  becikowe? A jesli tak to jakie i czy przybyło od tego pampersów?
            • b.wlosek Re: ZATOPIĆ PLATFORMĘ ! Pod wodę z platformą ! 22.09.05, 15:18
              zatpić walnięte kaczki z tobą na czele.
      • tades1 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 07:16
        Masz rację. Zwolennicy PiS , faktycznie zwróćcie uwagę czy po drodze Wam z
        Kurskim i Rydzykiem.
        • wisi.mi.to Radio Ma Ryja 22.09.05, 07:24
          a co ma być nie po drodze?
          przeca po władzę idą
          potrzeba innych wspólnych mianowników?
      • etylkapl Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 08:05
        i dobrze, chyba że analfabetów (żaden nie rzaden!!!)
      • miekraw Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 09:51
        I co ja takiego napisałem – że niejaki mactiger powinien kupić sobie słownik
        ortograficzny? Cenzura jak za PRL-u, wstyd!!!
      • marc1951 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 10:50
        Koniec koncesji nadawcy spolecznego dla Rydzykowej rozglosni!! Placic Wielebny
        Ojcze!!!!!
      • teehaanuu ale zjazd 22.09.05, 11:10
        kaczory cmokaja sie z rydzykiem, chwala prl, tepia homoseksualistow, so za
        rynkiem, sa przeciw rynkowi, obniza podatki, podniosa podatki do wyboru do
        koloru, partia dla kazdego.
        stan skrajny belkotliwy... zena kompletna
        • adas313 Re: ale zjazd 22.09.05, 13:13
          Jutro jeden z nich poprze a drugi oprotestuje budowe Centrum Przeciw Wypedzeniom ;o)
    • kiks11 Słów kilka o pośle Cymańskim 22.09.05, 07:15
      Miałem wątpliwa przyjemność słuchać tego pana na prywatnym spotkaniu w pewnej
      proboszczówce. Byłem przerażony, gdyż miałem wrażenie, że to posiedzenie
      podziemia knującego jak zniszczyć wszystkich konkurentów, wszelkimi metodami,
      po to, aby sięgnąć do władzy dającej możliwość "wreszcie odkucia się". Ludzie
      o innych poglądach mieli szansę w najlepszym przypadku na obóz karny. Cel
      podstawowy to zpędzić do różańca i wprowadzić pełna indoktrynację pogladów
      rodem z ciemnogrodu, a sami PiSowcy staliby się elitą społeczeństwa. Im
      dłużej słuchałem, bo odezwać to się bałem, bo tak ma, że boję się ludzi z
      obłędem w oczach, to rodził sie we mnie autetyczny strach, że uczestniczę w
      zbiorowej terapi grupy ludzi psychicznie niezrónoważonych. Sposób mówienia,
      tembr głosu, "ogniste" spojrzenia i nieznosząca sprzeciwu postawa, brrr jak
      sobie przypomnę to....
      • doktorhabilitowany.1 Jaka jest różnica między PiS i LPR? 22.09.05, 09:53
        Taka, że LPR mówi, że Polska musi pozostać zaściankiem, a PiS to realizuje.
      • erg_samowzbudnik Re: Słów kilka o pośle Cymańskim 22.09.05, 10:01
        kiks11 napisał:

> Miałem wątpliwa przyjemność słuchać tego pana na prywatnym spotkaniu w pewnej
        > proboszczówce. Byłem przerażony, gdyż miałem wrażenie, że to posiedzenie
        > podziemia knującego jak zniszczyć wszystkich konkurentów, wszelkimi metodami,
        > po to, aby sięgnąć do władzy dającej możliwość "wreszcie odkucia się". Ludzie
        > o innych poglądach mieli szansę w najlepszym przypadku na obóz karny. Cel
        > podstawowy to zpędzić do różańca i wprowadzić pełna indoktrynację pogladów
        > rodem z ciemnogrodu, a sami PiSowcy staliby się elitą społeczeństwa. Im
        > dłużej słuchałem, bo odezwać to się bałem, bo tak ma, że boję się ludzi z
        > obłędem w oczach, to rodził sie we mnie autetyczny strach, że uczestniczę w
        > zbiorowej terapi grupy ludzi psychicznie niezrónoważonych. Sposób mówienia,
        > tembr głosu, "ogniste" spojrzenia i nieznosząca sprzeciwu postawa, brrr jak
        > sobie przypomnę to....

To dobrze że cię nie namierzyli. Miałbyś ciepło :))
      • kroczak Re: Słów kilka o pośle Cymańskim 22.09.05, 14:11
        Na 100% to zwykla sekta po braniu prochow,juz to kiedys widzialem na
        filmie.Rydzyk jest pomiotem szatana chce zniszczyc katolikow polskich za
        pieniadze rosyjskiej cerkwi to niejest zadna tajemnica.
    • slon16 [...] 22.09.05, 07:15
      • jolunia55 Re: Homo homo homo 22.09.05, 07:25
        No to chociaż jest wesoło.Normalny wyborca ma teraz pustkę w głowie i o to
        chodziło.PoPis dają świetnie wyreżyserowany spektakl wzajemnej niechęci i używa
        tanich chwytów aby zniechęcić ludzi do głosowania.Po wyborach ,w odnowionym
        barku w gmachu sejmu wypiją po dużym koniaczku i karuzela będzie kręcić się
        dalej.Tam Rydzyka nie będzie.A stołki już zostały podzielone z dala od kamer.Z
        drugiej strony na kogo głosować na BuBla z jego oszołomami?Gorszy on ci niż
        stado Rydzyków w jednej zagrodzie.
    • witzjack Czy chrzescijanin koniecznie musi "zatopic"? 22.09.05, 07:20
      To skandal, ze ojciec R. miesza sie w ten sposob do polityki, uzywajac w
      dodatku gangsterskich wyrazonek.

Moze wreszcie Kuria zamknie Rydzykowi pysk i odesle do klasztoru, zeby sobie
      przemyslal.
      • malaszaramysz Musi, to jest Arka Rydzyka 22.09.05, 08:36
        Zabiera na Arkę wszystkich,których kocha. I liczy,że przez to czerwono-
        liberalne morze przepłynie:-))
        • bialamyszkabiala Re: Musi, to jest Arka Rydzyka. Myszy też??? 22.09.05, 08:40

• malaszaramysz Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 08:42
            Popiela pamieta.
            • bialamyszkabiala Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 08:46
              Taki stary, a tak się dobrze trzyma ten Ojciec Dyrektora;-)))
              • malaszaramysz Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 08:55
                Bo on jest przedpotopowy:-)
                • bialamyszkabiala Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 08:57
                  Stary testament?
                  • malaszaramysz Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 09:01
                    Bardzo, bardzo stary testament:-))))))))
                    • bialamyszkabiala Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 09:02
                      A komu zapisał???
                      • malaszaramysz Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 09:27
                        Kaczorom
                        • bialamyszkabiala Re: A nie Rodzinie Radia MaRyja??? :-)) n/t 22.09.05, 09:28

• malaszaramysz Re: A nie Rodzinie Radia MaRyja??? :-)) n/t 22.09.05, 09:31
                            Rodzina to jemu zaPiSała.
                            • bialamyszkabiala Re: A nie Rodzinie Radia MaRyja??? :-)) n/t 22.09.05, 09:33
                              A teraz PiSzczy;-)))
                              • bialamyszkabiala Re: A nie Rodzinie Radia MaRyja??? :-)) n/t + 22.09.05, 09:34
                                cieniutko...
                • erg_samowzbudnik Re: Myszy to on się boi,kuzynko :-)) 22.09.05, 10:06
                  malaszaramysz napisała:

> Bo on jest przedpotopowy:-)

Robią mu transwuzję z krwi dzieci nienarodzonych Ha Ha

• doktorhabilitowany.1 Erupcja z PiSuaru zalała POPiS. Pierd i Smród. 22.09.05, 09:59
                Polucje i Szczyny zasmradzają całą Polskę, Populizm i Szaleństwo atakuje z całą
                mocą. A my bedziemy patrzeć jak w przyszłym parlamencie panuje Paraliż i Syf.
                Sytuacja będzie Paskudna i Smrodliwa.
                • bialamyszkabiala Re: Prawda i Sama prawda - n/t 22.09.05, 10:01
                  to n/t postu:-)))
                  • doktorhabilitowany.1 Paskudna i Smutna ta prawda o PiS:)) 22.09.05, 10:09
                    Poj.b.ni i Szaleni atakują:( Teraz faulują PO, potem rozwalą parlament, a
                    jeszcze później, jak im nic nie wyjdzie oskarżą o spisek wrogie siły. Dowiemy
                    się, że to Zydzi i masoni na rowerach uniemożliwili naprawę Polski.
                    • dem0kryt Re: Paskudna i Smutna ta prawda o PiS:)) 22.09.05, 10:13
                      Bez przesady doktorku. To wszystko harce przedwyborcze, dlatego właśnie
                      Kaczyńscy wypuszczają do boju takiego Kurskiego. Ale i tak wszyscy wiedzą, że
                      obie partie są skazane na współpracę, ciekaw więc jestem, jak Kurski będzie
                      powstrzymywał odruchy wymiotne, gdy przyjdzie mu się witać z kolegami -
                      koalicjantami.. :))). Oczywiście zawsze może zmienić przynależność partyjną - w
                      tym jest świetny.

A jaka będzie ta współpraca PO i PiS - to juz odrębny temat...
                      • doktorhabilitowany.1 Re: Paskudna i Smutna ta prawda o PiS:)) 22.09.05, 10:22
                        Stanowczo się nie zgadzam z poglądem, iż w imię zdobywania elektoratu można
                        posuwać się do podłości. Jesli PiS jest podły teraz, to taki będzie w
                        przyszłości. Ci kolesie dobitnie pokazują gdzie mają normy moralne. A jeszcze
                        straszyli 'rewolucją moralną', czyli pewnie taką, gdzie normy przestaną
                        obowiązywać, a cel będzie uświęcał środki. Brzydzę się bolszewikami, a teraz
                        brzydzę się PiSowcami.
                        • dem0kryt Re: Paskudna i Smutna ta prawda o PiS:)) 22.09.05, 10:28
                          Masz oczywiście rację. Jednak dla PiSu pokusa, aby zgarnąć większość elektoratu
                          prawicy i stać się głównym rozgrywającym na tej części strony politycznej - jest
                          zbyt silna. Paradoksalnie - nie przeszkadzają im w tym ukłony w stronę sierot po
                          Cimoszewiczu, bo w warstwie ekonomiczno - socjalnej nasza "prawica narodowo -
                          patriotyczna" nie odbiega specjalnie od socjalistów...
                          • doktorhabilitowany.1 Re: Paskudna i Smutna ta prawda o PiS:)) 22.09.05, 10:35
                            PiS różni się od SLD tym, czym faszyzm od komunizmu - to doktryny bliźniacze,
                            jak Jarek i Lech.
                            Można powiedzieć: Czym sie różni komunizm od faszyzmu? Tym czym Jarek K. od
                            Lecha K.
                            • jasiuf Pieprzykiem ? 22.09.05, 11:28
                              doktorhabilitowany.1 napisał:

> PiS różni się od SLD tym, czym faszyzm od komunizmu - to doktryny bliźniacze,
                              > jak Jarek i Lech.
                              > Można powiedzieć: Czym sie różni komunizm od faszyzmu? Tym czym Jarek K. od
                              > Lecha K.
        • erg_samowzbudnik Re: Musi, to jest Arka Rydzyka 22.09.05, 10:04
          malaszaramysz napisała:

> Zabiera na Arkę wszystkich,których kocha. I liczy,że przez to czerwono-
          > liberalne morze przepłynie:-))

A póżniej już same profity :dziesięcina, darmowa praca na pańskim, prawo
          pierwszej nocy :DDD
        • adas313 Re: Musi, to jest Arka Rydzyka 22.09.05, 13:18
          > Zabiera na Arkę wszystkich,których kocha. I liczy,że przez to czerwono-
          > liberalne morze przepłynie:-))

To ja wole przejsc sucha stopa...

Tak jest! Z egipskiej niewoli socjalizmu do Ziemi Obiecanej wolnosci i dobrobytu!

Tak swoja droga Izrael w ciagu dwoch lat przeszedl z niewoli 5/6 drogi.
          Potem sie wystraszyl Kananejczykow i przez 38 lat lazil dookola jednej oazy
          zanim Jozue nie zrobil z nimi porzadku.

Zwroccie uwage na podobienstwo: u nas byly 4 lata normalnych rzadow rozwoju,
          potem 12 lat socjalizmu. Mam nadzieje ze nie bedziemy musieli czekac jeszcze 24
          lat na normalnosc...
      • mg2005 Re: Czy chrzescijanin koniecznie musi "zatopic"? 22.09.05, 10:01
        Są rzeczy i partie,które lepiej "zatopić" -dla dobra Polaków.
      • erg_samowzbudnik Re: Czy chrzescijanin koniecznie musi "zatopic"? 22.09.05, 10:03
        witzjack napisał:

> To skandal, ze ojciec R. miesza sie w ten sposob do polityki, uzywajac w
        > dodatku gangsterskich wyrazonek.
        >
        > Moze wreszcie Kuria zamknie Rydzykowi pysk i odesle do klasztoru, zeby sobie
        > przemyslal.
        Episkopat nic nie zrobi. Oficialnie niby jest przeciw ale druga reką klepie po
        plecach.
      • edytanet Re: Czy chrzescijanin koniecznie musi "zatopic"? 22.09.05, 10:35
        Nie ufam ani PiS ani PO, ale jestem przeciwko temu aby Ojciec Rydzyk mieszał
        się do polityki. Chyba Kościołowi nie chodzi o tworzenie rozłamów i podziałów.
        Kościół musi, podkreślam musi zająć konkretne stanowisko wobec Rydzyka. Co się
        zaś tyczy konfliktu miedzy tymi ugrupowaniami, to będzie jeszcze fajniej jak
        wygrają wybory. Kłucą się nie o program, bądż jego brak-kłucą się o KASĘ
    • walesa4 3*15% wielkie kłamstwo" 22.09.05, 07:21
      3*15% to slogan wyborczy i nic więcej, na dłoni katus mi wyrośnie, jak go
      wprowadzą, musieliby pokasować wszystkie renty i emerytury, zasiłki, wprowadzić
      płatną służbę zdrowia i płatne szkolnictwo żeby zrównoważyć budżet...
      jedyne co możliwe jest to wprowadzenie kroczącego ze stawkiami w dół corocznie
      podatku progresywnego, tak jak chciał to wprowadzić Balcerowicz za czasu AWS a
      Prezio to zawetował (to proponuje PiS). Rokita sam się plącze w "zeznaniach",
      mówi że nikomu nie podniosą podatków :), zapowiada likwidację samochodów
      rządowych dla ministrów :) (pewnie będą jeździć autobusami :) albo
      taksówkami!!), że zabiorą (obniżą) renty Ubekom (ciekawe jak duże oszczędności
      by to były :) ), a nie wszystkim milicjantom i żołnierzom z czasów PRL
      Z 3*15% to nawet Frasynuik się śmieje, dawny kolega Tuska z Unii Wolności, choć
      on sam jest za wprowadzeniem takiego ale na poziomie 19%

chcesz to głosuj na PO, syna Wałęsy
      www.platforma.org/index.php/kandydaci&pT=candidatelist&sP=CONTENT,objectI
      D,3274&L=pl i Niesiołowskiego (liberał się znalazł), Widzyka i Biernackiego,
      (drugi AWS) ja nie zamierzam, oddaję głos na Romka (Giertycha) a na Prezydenta
      L. Kaczyńskiego, proponuję głosować na PiS, jak nie chcesz głosować na komuchów
      czy LPR, sam głosowałbym na PiS tylko boję się, że po wyborach PiS dogada się z
      PO i zrezygnuje z prosocjalnego programu na rzecz liberalnego
      • jolunia55 Re: 3*15% wielkie kłamstwo" 22.09.05, 07:29
        Kochany,jednego Wałęsę przeżyliśmy.Boże chroń przed następnymi,bo ma ih troche
        nasz były i jedyny sprawiedliwy elektryk.Co nie słyszałeś o jabłku co to daleko
        od jabłoni nie upadnie
      • oszuwar Re: 3*15% wielkie kłamstwo" 22.09.05, 07:31
        socjalizm to mieliśmy już przez 15 lat, wystarczy
      • miss.take Re: 3*15% wielkie kłamstwo" 22.09.05, 10:06
        Czlowieku, zanim wyslesz post na forum przeczytaj co napisales a oszczedzi nam
        to czytania bzdur. A zanim napiszesz, poszperaj w internecie i poczytaj co
        pisza madrzejsi o podatku liniowym wprowadzonym juz w wielu krajach swiata,
        oszczedzi to Tobie pisania bzdur. I wszyscy beda szczesliwsi!
        Zeby ci oszczedzic szukania to napisze ci, ze kraje te zanotowaly zarowno
        wzrost przychodow z podatkow jak i wzrost gospodarczy.
        Nawet w slynacej z socjalizmu i progresywnych podatkow Szwecji rozwaza sie
        podatek liniowy na dosc wysokim poziomie 25%. Oczywiste staje sie twierdzenie,
        ze jezeli kraj chce konkurowac z innymi gospodarkami swiata to MUSI wprowadzic
        podatek liniowy zeby przyciagnac inwestycje i zmniejszyc koszty prowadzenia
        dzialalnosci gospodarczej. Dezinformacja PiSu polega na tym, ze nie biora pod
        uwage spadku wydatkow rodziny zwiazanych z obnizeniem VAT z 22% na 15% i w
        rezultacie obnizka cen na wiele towarow.
        • js23 B R E D Z I S Z 22.09.05, 11:13
          www.mniejpodatkow.pl/
          KAŻDY MOŻE SOBIE SAM POLICZYĆ ile straci...
          • miss.take Re: B R E D Z I S Z 22.09.05, 13:10
            Policzylem i wychodzi mi, ze zyskam.
            Nie zapomnij, ze leki, zywnosc trzeba wyprodukowac i dowiezc do sklepow i aptek
            a to jest objete 22%VAT i koszt ten wplywa na ostateczna cene zywnosci.
            Dlatego kalkulator podatkowy PiS jest manipulacja.
            Zreszta wystarczy popatrzec jakie to "znakomitosci" ekonomi sie pod nim
            podpisuja.

Jezeli jestes taki madry to pomysl sobie o bezrobotnych, ktorzy dzieki
            propozycji PO maja szanse wreszcie wyrwac sie z beznadziei, bo koszty
            dzialalnosci gospodarczej sie zmniejsza i latwiej bedzie zatrudniac nowych
            pracownikow.
            • doktorhabilitowany.1 Re: B R E D Z I S Z 22.09.05, 15:27
              miss.take napisała:

> Dlatego kalkulator podatkowy PiS jest manipulacja.
              > Zreszta wystarczy popatrzec jakie to "znakomitosci" ekonomi sie pod nim
              > podpisuja.
              >
              > Jezeli jestes taki madry to pomysl sobie o bezrobotnych, ktorzy dzieki
              > propozycji PO maja szanse wreszcie wyrwac sie z beznadziei, bo koszty
              > dzialalnosci gospodarczej sie zmniejsza i latwiej bedzie zatrudniac nowych
              > pracownikow.

On nie pomyśli, bo nie umie:( Potrafi tylko klepać jak paciorek bzdety Kaczek,
              co sprowadza się do 'precz z preczem' i 'nie bo nie', albo: "jak nie zrobicie
              tak jak chcę to sie poskarżę... Rydzykowi".
    • vitmik PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 07:37
      to zażądajcie od rydzykow wszystkich zaleglych oplat,goncie ich po skarbowce i
      sadach, i zazadajcie takze konkretnych ruchow tych eunuchow w episkopacie
      mieniacych sie przywodcami polskiego kk.
      • jolunia55 Re: PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 07:44
        A ty coŚwiadek Jehowy,czy wyznawca jakiejś innej jedynej i prawdziwej opcji
        religijnej.Przecież Ojciec rydzyk to nie cały kościół katolicki.A poza tym
        trzeba umieć słuchać,bo po to ći chybaPan Bozia dał rozum,i wyciągać
        wnioski.Swoista księżofobia przez ciebie przemawia.Wszechpolaków P{olacy też
        mają po grdykę,jak powiedział w chłopach oryna.
        • vitmik Re: PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 07:56
          ja heteryk-heretyk,jak powiedział vitmik w portalu gazety
        • indianski Re: PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 07:57
          A co masz przeciw innym wyznaniom .? Krzyknij sobie jeszcze "zydzi do gazu" .
          • vitmik Re: PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 08:07
            ludzie wy naprawde jestescie tacy głupi ze nie potraficie czytac postów i
            wypisujecie totalne bzdury?
            • indianski Re: PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 08:10
              Robaczku - to nie bylo do ciebie - wiec na cholere odpowiadasz ?
      • mg2005 Re: PO, MACIE JAJA??? 22.09.05, 09:54
        Nie mają -odkąd odeszła prof.Zyta...
    • indianski Pisuar w radio ma ryja 22.09.05, 07:45
      Czy te czeresniaki nie maja sie kim pdpierac ? musza prosic o pomoc tego
      splesnialego podgrzybka ? Lepszej reklamy PO nie mogli zrobic .
    • el_bigos Ziobro, nie mogę uwierzyć, że byłeś w RM 22.09.05, 07:46
      bez względu na Twoje pochodzenie partyjne myślałem, że masz na tyle rozsądku aby
      izolować od tego bagna tylko przez pomyłkę nazywane Radio Maryja, bo z radiem
      katolickim absolutnie nie ma nic wspólnego!!
      • pantanal Moja zona miala ochote glosowac na Ziobro 22.09.05, 09:19
        Juz jej przeszlo!
        • miss.take Re: Moja zona miala ochote glosowac na Ziobro 22.09.05, 10:13
          pantanal napisał:

> Juz jej przeszlo!

Ziobro sie tym nie zmartwi...
          Dla niego wazne jest, ze tysiac moherowych beretow na niego zaglosuje.
          Zaczynam sobie przemysliwac, ze towarzysz Miller mial racje z tym zerem.
          • el_bigos Re: Moja zona miala ochote glosowac na Ziobro 22.09.05, 13:52
            teraz dopiero widać w jakiej desperacji są Kaczyńscy i całe PiS skoro popadją w
            skrajność i jednoczą się z RM, żeby im sie tylko to radio jeszcze czkawką nie
            odbiło, bo przyjdzie czas kiedy zacznie się rozliczać Rydzyka, a wtedy co na to
            PiS???
    • indianski Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 07:55
      A tak wlasnymi slowami ? Ciekawe ze pisuarczycy wogule nie potrafia mowic
      ludzkim glosem . Potrafia jedynie wypowiadac zlote mysli swojego führera .
      • jolunia55 Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 08:01
        Ja czytam twoje pozal się Boże wypociny i stwierdziłam,że nie tylko Ty właśnie
        jesteś opużniny w rozwoju,ale na domiar złego jesteś facet niedouczony!!!
        • indianski Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 08:11
          Dlatego ze nie przepadam za kaczorkiem ?
        • pantanal Ortografia, Joluniu, ortografia!!! 22.09.05, 09:20
      • jacentymaz Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 08:05
        naucz się cłopie gramatyki i ortografi
        • jolunia55 Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 08:11
          Jak brakuje argumentów to zaczyna się czepianie.A najpierw zmienia się swój
          pseudonim na forum.Zakłamanie nie ma swojej ceny.
          • indianski Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 08:14
            Jednak nie odespaliscie .
        • indianski Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 08:13
          Cala elita pisuaru zebrala sie na forum :) jak to milo. Zdazyliscie odespac po
          nocnej nasiadowce przy radio ma ryja ?
        • doktorhabilitowany.1 Re: Jak to Tusk, Mazowiecki i inni przyczynili si 22.09.05, 14:17
          jacentymaz napisał:

> naucz się cłopie gramatyki i ortografi

pisze się: "chłopie" i "ortografii", a poza tym nie poprawiajmy sobie błędów,
          bo każdemu się trafia? Czyż nie?
    • maruda.r Re: 3x15 wyjasnienie 22.09.05, 08:00
      muszka37 napisała:

Według danych Ministerstwa Finansów w 2004 r. podatnicy z pierwszego przedziału
      podatkowego (stawka 19%), po uwzględnieniu ulg i odliczeń, realnie zapłacili
      zaledwie 13,52%.

Po tą są ulgi i odliczenią, żeby je odliczać. Do kogo pretensje?

• johndoe Re: 3x15 wyjasnienie 22.09.05, 10:50
        muszka37 napisała:

> PIT: Platforma domaga się jednolitej, liniowej stawki podatkowej od dochodów
        > osób fizycznych w wysokości 15 % . Likwidacji mają ulec dotychczasowe ulgi i
        > odliczenia.
        > Według danych Ministerstwa Finansów w 2004 r. podatnicy z pierwszego przedziału
        >
        > podatkowego (stawka 19%), po uwzględnieniu ulg i odliczeń, realnie zapłacili
        > zaledwie 13,52%.
        W pierwszym przedziale sa
        a/ tacy, co maja tylko na chleb i czynsz. jakie wydatki moaga sobie odliczac? jezeli na zadne nie moga sobie pozwolic? lewe fakturki? to popierasz?
        b/ wiekszosc ztrudnionych w nieduzych firmach. tam pracodawca zaniza oficjalne pensje /ze wzgledu na zus itd./. Ci moga sobie pozwolic na wydatki i odliczenia. tylko, ze powinni placic nie 19% a 30 % podatek.
        c/ uczciwie zarabiajacy /nie oskarzam tych z b\ o nieuczciwosc/ i odliczajacy, ale tych jest sadze wcale nie najwiecej.

Czyli Platforma proponuje de facto podwyżkę z aktualnego
        > poziomu 13,52 do 15%. Jest to wzrost o 11% dla blisko 95% polskich podatników,
        > którzy do tej pory byli w pierwszym przedziale podatkowym.

wsrod tych 95% sa np. wlasciciele wiekszosci firm w tym kraju .

> Prawdziwe intencje proponowanych zmian podatkowych Platformy najwyraźniej widać
        >
        > przy korzyściach jakie będą mieli podatnicy z II i III przedziału
        > (opodatkowanego dzisiaj odpowiednio 30% i 40% podatkiem PIT).
        > W II przedziale podatkowym (dochody od 37 024 tys. zł do 74 048 tys. zł
        > rocznie) 4,38% ogółu podatników płaci dziś realnie stawki na poziomie 18,57%.
        > Zatem na propozycji Platformy zyskuje.
        > W III przedziale podatkowym (dochody powyżej 74 048 tys. zł rocznie) 0,85%
        > podatników efektywnie płaci 28,74%. Oni na propozycji Platformy zyskują
        > najwięcej!
        0,85%? ile to bedzie? 200 tys.? tylko 200 tys osob w tym kraju ma dochod miesiecznie powyzej 6000 brutto? i Ty w to wierzysz?

> VAT: Po wprowadzeniu przez Platformę Obywatelską 15 % stawki VAT na wszystkie
        > towary i usługi w miejsce dzisiejszych: 0,3,7,22% -wzrosną koszty utrzymania
        > Polaków.
        > Po zsumowaniu wzrostów i obniżek cen wg tabeli wydatków gospodarstwa domowego
        >
        > GUS, okazuje się, że statystyczna polska rodzina per saldo będzie musiała
        > zapłacić więcej o 4,6 % za swoje utrzymanie.

Czy wliczone w tej tabelce sa wzrosty podarku vat do stawki podstawowej i oblozeni pewnych nowych towarow i uslug vatem zgodnie z dyrektywami unii europejskiej?
        wiesz gdzie mozna sobie takie statystyki...

Uwzględniony
        > spadek cen w związku z obniżeniem podatku VAT z 22% do 15 % faktycznie będzie
        > uzależniony od dobrej woli sprzedawców - czy zechcą automatycznie obniżyć cenę.
        no, to juz jest argument.
    • piotrgardias Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA 22.09.05, 08:07
      Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA

Twa mądrość Ojcze, jak rzeka szeroka,
      przetacza ludu, masy ogromne,
      płynąc wysiewa, pszenicę w duszach,
      zalesia serca, stawia ogrody.
      W gmachu Jezusa, miejsce jest Twoje,
      Pan Bóg rozumny, otwarł podwoje.
      Perła geniuszu, bije od Ciebie
      z głębin Twej Duszy, myśl nieodparta,
      mądrość Maryi, krzewisz otwarcie,
      w kraju poety, domu ojczystym
      jak gór szczyty, twa wielkość błyszczy,
      Jezusa Pana, trzymasz opokę.
      Pany zwaliłeś, do stołków przykutych,
      ugory wiary, Ojcze nawodniłeś,
      jałowym gruntom, nawóz przydałeś.
      Ludzie zbudzeni, to dzięki Tobie!
      Na ziemi swojej, łamią się chlebem,
      dzielisz im pokój, tak sprawiedliwie.
      Ty ich opływasz, rzeko rozumna,
      ty wiejesz zdrowiem, wiatrem urody,
      przebijasz góry, mocą nadludzką,
      łączysz narody, rozsiewasz pokój.
      Miłość Twa Ojcze, jest nieprzeparta,
      Kochamy Ciebie za Radio Maryja,
      milość do Ciebie, jest sprawą niezwykłą,
      miłość ta stale nas dziś rozpiera.
      Ojcze nasz Kochany, prowadź nas prosto,
      przez gęste łany, nasz Dyrektorze,
      słowem i czynem, dajesz swym owcom,
      przejście łagodne, przez życia meandry.
      Niech Panna Maryja, daje Ci siłę,
      a Ty ją przelewaj, na nasze oblicze.

W darze dziękczynnym
      Wierni słuchacze RADIA MARYJA
      • witzjack Re: Niedaleko padlo jablko... 22.09.05, 08:18
        Grafomania do n-tej potegi, ale fkat ze Rydzyko-myslna. Kiedys tak pisano o
        Wielkim Stalinie. Niedaleko padlo jablko od jabloni.
        • miss.take Re: Niedaleko padlo jablko... 22.09.05, 10:17
          witzjack napisał:

> Grafomania do n-tej potegi, ale fkat ze Rydzyko-myslna. Kiedys tak pisano o
          > Wielkim Stalinie. Niedaleko padlo jablko od jabloni.

:)
          Niech nam zyje Ojciec Rydzyk
          On ma usta slodsze od bryndzy

Stalin mial lepiej bo sie rymowal Stalin-malin
      • werter-6 Częstchowskie rymy beztaleńcie!!!!!!! 22.09.05, 08:35
        • doktorhabilitowany.1 Re: Częstchowskie rymy beztaleńcie!!!!!!! 22.09.05, 14:30
          Zgadzam sie z Twoją surową (aczkolwiek troche dysortograficzną)opinią:)) To
          zdaje się skopiowane ze strony Radia Maryja:)))))
      • bialamyszkabiala Re: Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA 22.09.05, 08:39
        "..Niech Panna Maryja, daje Ci siłę,
        a Ty ją przelewaj, na nasze oblicze..."

Chyba "palce maczała" w tym poemacie jola_dywity?;-)))
        • malaszaramysz Re: Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA 22.09.05, 08:56
          Bez dwóch zdań:-)))))))))
          • bialamyszkabiala Re: Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA 22.09.05, 08:58
            Jolka, Jolka, pamiętasz... Ojca Dyrektora???
            • malaszaramysz Re: Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA 22.09.05, 09:27
              Radio ze snów?
              • bialamyszkabiala Re: Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA 22.09.05, 09:29
                Ze snów delirycznych, z białymi myszkami...
    • rudex1 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 08:07
      Polityka PiS ma krótkie nogi. To drugie lewicowe ugrupowanie po SLD zbierającew
      głosy na populiźmie i rozdawnictwie. Nie wiadomo kto z przodu a kto z tyłu.
    • piotrgardias NASZ OJCIEC TADEUSZ RYDZYK 22.09.05, 08:08
      NASZ OJCIEC TADEUSZ RYDZYK jest założycielem RADIA MARYJA. OJCIEC DYREKTOR to
      prawdziwy patriota, szczerze zatroskany o naszą Ojczyznę i właśnie z natchnienia
      Ducha Świętego oraz potrzeby uczynienia czegoś świętego dla ludzi i Maryii
      OJCIEC TADEUSZ RYDZYK STWORZYŁ RADIO MARYJA. Sam OJCIEC jest osobą bardzo
      skromną, urodził się w 1945 roku, działa w Zakonie Redemptorystów (CSsR). OJCIEC
      TADEUSZ RYDZYK jest niezwykłym charyzmatykiem, wizjonerem, człowiekiem, który o
      wiele lat uprzedza rzeczywistość. Jest człowiekiem ciepłym, emanującym dobrocią
      i przede wszystkim uczynnym. Wszyscy zapewne cenimy jego poczucie humoru. OJCIEC
      RYDZYK to człowiek niezłomny, pokazuje nam swoją duchową siłę, nigdy nie łamie
      się pod ciężarem oszczerstw, bluźnierstw i ataków wrogiego konglomeratu. OJCIEC
      TADEUSZ RYDZYK, charakteryzuje się medialnym głosem oraz trafną puentą, którą
      potrafi wyjątkowo podsumować i zebrać myśli innych rozmówców. Kochamy Cię OJCZE
      DYREKTORZE! Modlimy się za Ciebie!
      • witzjack Jaki ojciec taki syn... 22.09.05, 08:56
      • dem0kryt Re: NASZ OJCIEC TADEUSZ RYDZYK 22.09.05, 10:21
        "Kochamy Cię OJCZE DYREKTORZE! Modlimy się za Ciebie!"

Czasem mam wrażenie, że nie tyle "za Ciebie" ile "do Ciebie"... :)
      • miss.take Re: NASZ OJCIEC TADEUSZ RYDZYK 22.09.05, 10:26
        piotrgardias napisał:

> Kochamy Cię OJCZE
        > DYREKTORZE! Modlimy się za Ciebie!

Ja tez sie modle, bo mam nadzieje, ze O Rydzyk sie nawroci z drogi siania
        nienawisci i zajmie sie pomaganiem poszukujacym Chrystusa a nie wybierajacym
        prezydenta. Modle sie, bo jak O Rydzyk tego nie zrobi to bedzie sie smazyl w
        najwiekszym kotle piekla za sasiadow majac Goebelsa, Mengele, Dzierzynskiego
        Modle sie tez za wszystkich, ktorzy O Rydzyka sluchaja, zeby sie uwolnili od
        trucizny, ktora ojciec Rydzyk saczy.

• adas313 Re: NASZ OJCIEC TADEUSZ RYDZYK 22.09.05, 13:25
          > Modle sie, bo jak O Rydzyk tego nie zrobi to bedzie sie smazyl w
          > najwiekszym kotle piekla za sasiadow majac Goebelsa

Hm... tak z tym Goebbelsem to wlasnie pomyslalem jakby to bylo, gdyby na Walach
          Jasnogorskich o. Rydzyk glosil koniecznosc totalnej wojny z masoneria,
          liberalizmem itp. itd.
          A cale przemowienie (homilia to jednak cos innego) zakonczyl z niemiecka okrzykiem
          "Wollt ihr den totalen Krieg?" ;o))))
    • piotrgardias Roman Giertych 22.09.05, 08:10
      Roman Giertych założył LIGĘ, bo chce tak jak my wlaczyć z zepsuciem otaczającego
      nas świata, Pan Roman Giertych walczy o wolną Polskę i my jako świadoma swoich
      praw młodzież chcemy mu pomóc. Walczymy z zepsuciem społecznym i aborcją oraz
      wszechobecnymi agentami, Nasza Ojczyzna musi się wreszcie oczyścić z ludzi
      którzy chcą zabijać dzieci nienarodzone, niegodziwców, szaleńców i obłąkańców,
      którzy bezczeszczą imię NASZEGO OJCA ŚWIĘTEGO JANA PAWŁA II WIELKIEGO i atakują
      RADIO MARYJA. Ludzie Ci wykazują się wybitną nieodpowiedzialnością za nasz kraj.
      W tym miejscu chcemy także powierzyć Panu Bogu Romana Giertycha oraz całą jego
      ciężką codzienną pracę na rzecz obrony rodziny przed homoseksualizmem, pedofilią
      i innymi ohydztwami zachodu. Należy także napierać na posłów do parlamentu
      europejskiego z ramienia LPR aby prowadzili polityke braku akceptacji dla Unii
      Europejskiej. Pokażmy, posłom, że polski naród chce wyzwolenia spod jarzma
      zachodniego, powiedzmy dość degradacji naszego rolnictwa, przemysłu, transportu.
      Wyraźnie widzimy przecież odgórną próbę demontażu naszego kraju, przez zachodnie
      elity, oni widzą, że nasz kraj jest bogaty i starają się wyrwać jak najwięcej
      dla siebie. Brońmy Polski i Polskości to nasz obowiązek!!!
      • jolunia55 Re: Roman Giertych 22.09.05, 08:16
        A po nas tylko potop.Amen.Jak słucham Ojca Rydzyka to mam wrażenie że ceka nas
        tylko Armagedon i nic więcej.A potem mam nocne koszmary.To po to są te nocne
        Polaków rozmowy.Ja jestem osobą wieżącą i nie chcę się bać słów kapłana.
        • davidmors politykę niepodległości Polski i interesów narodow 22.09.05, 09:27
          "... politykę niepodległości Polski i interesów narodowych..."
          - - -
          I to jest sedno sprawy. Sól w oku środowiska antypolskiej Gazety Wyborczej.
          Głosuj na partie narodowe i patriotyczne !
        • zyks Aha,"mam nocne koszmary"."jolunia55" gorąco Kaczor 22.09.05, 12:46
          ki popiera. Już wiem, dlaczego...
      • indianski Re: Roman Giertych 22.09.05, 08:17
        Wow . Niezle . Czyj to tekst ?
      • jacentymaz Re: Roman Giertych 22.09.05, 08:17
        jusz ich wyślijcie do nieba
      • adas313 Powstrzymac pseudokatolicka oblude!!! 22.09.05, 13:28
        > którzy bezczeszczą imię NASZEGO OJCA ŚWIĘTEGO JANA PAWŁA II WIELKIEGO

Jak sie do tego maja radiomaryjni KRYPTOLEFEBRYCSI????

Dlaczego na niektorych stronach katolicko-narodowych (zamieszczajacych notabene
        setki linkow do RM i tekstow jego ekspertow) zarzuca sie sp. Janowi Pawlowi II
        APOSTAZJE, a Jego Swiatobliwosci Benedyktowi XVI zarzuca sie WYPACZANIE DOKTRYNY??

Zamilknijcie wilki w owczych skorach (w habitach redemptorystow rowniez) i
        nawroccie sie, bo bliskie jest Krolestwo Niebieskie.
      • doktorhabilitowany.1 Re: Roman Giertych 22.09.05, 13:44
        piotrgardias napisał:

> Roman Giertych założył LIGĘ, bo chce tak jak my wlaczyć z zepsuciem
        otaczająceg
        > o
        > nas świata, Pan Roman Giertych walczy o wolną Polskę .... blablabla
        Niech to będzie za komentarz:

piw.internetdsl.pl/wiersz/transformacja_www_giertych_stop_kom_pl.swf
    • maruda.r Ręka w pisuarze 22.09.05, 08:13

Rozmowę poprowadził ojciec Jan Król, prawa ręka dyrektora o. Tadeusza Rydzyka.

Obecnie, ta ręka znajduje się pisuarze.
      • jolunia55 Re: Ręka w pisuarze 22.09.05, 08:18
        Ta wypowiedż jest denna.Poziom inteligencji dyskutanta poniżej zera.
        >
        • maruda.r Re: Ręka w pisuarze 22.09.05, 11:09
          jolunia55 napisała:

> Ta wypowiedż jest denna.Poziom inteligencji dyskutanta poniżej zera.

A cóż ja mogę poradzić na inteligencję dyskutantów w Radiu Maryja?

• piotrgardias Mądrości ekspertów RM 22.09.05, 08:19
      1. Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak się je pije na przykład o
      północy, stojąc na jednej nodze, to już wtedy zaczyna się okultyzm i diabeł.
      2. Telewizja i gry komputerowe mogą być przyczyną masturbacji, która będzie
      później przeszkadzała w tworzeniu więzi rodzinnych. Badania na całym świecie
      wskazują, że masturbacja jest główną przyczyną rozwodów na całym świecie.
      3. Muzyka techno w takim samym, a może nawet większym stopniu co narkotyki,
      uzależnia. Wywołuje bowiem w organizmie podobne reakcje chemiczne. Prowadzi też
      do rozwiązłości seksualnej.
      4. Miłość do Boga można wyrażać w rozmaity sposób. Na przykład można postanowić
      sobie: dziś nie nażrę się czekolady jak świnia.
      5. Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich bohaterowie są
      głosicielami satanizmu... na przykład ten kwaczący kaczor Donald... On nie zna
      litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to
      po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.
    • piotrgardias ZŁOTE CYTATY OJCA DYREKTORA: 22.09.05, 08:21
      "Czy to nie jest eutanazja... To jest eksterminacja! Przygotować tak wszystko
      żeby ludzie biednieli, żeby sami padali. Bo przecież Platforma chce pedalstwa!"

"Mniej dzwońcie, więcej płaćcie - A jak już dzwonicie, to mówcie krótko i na
      temat. Bez tylu lamentacji! Skracajcie się nawet po modlitwie przez telefon:
      krótko, imię i miasto, skąd jesteście, a nie głosić elaboratów. Zaoszczędzone na
      rozmowach pieniądze wpłacajcie na nasze konto!"

"Byłem w Białymstoku i widziałem taki perfidny plakat. Taki wielki... niby był
      przeciwko AIDS. Pisało na nim: "Wszyscy to robicie, ale róbcie to z głową".
      Jakież to wstrętne... wszyscy robicie, a przecież ja tego nie robię."
      "Ja już nie mogę się na to wychowanie seksualne patrzeć. I popatrzcie, jak ono
      jest wprowadzane w Polsce. Rękami katolików jest wprowadzane. To jest normalny
      instruktaż. Dzieci się instruuje, jak robić samogwałt, jak sobie robić dobrze...
      bez Boga."

"Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła."

"Kochani... należy siać, siać, siać! Trzeba siać, aby urosło. Siać... siać, a
      jak nie będziecie siać, to... to i tak urośnie."

"A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne.I popatrzcie, kto się koło tych
      narzędzi diabła zatrzymuje. Popatrzcie... góry mięsa z hormonami � bo przecież
      nie ludzie. Trzeba siać, siać... tak, tak... zwierzęta z hormonami. A potem
      przychodzą z płaczem do księży."

"Przyjeżdżają tu do Torunia ludzie i mówią: "Jakie to sobie pałace budują
      księża." A to jest ich dziadostwo - tych ludzi dziadostwo i mały mózg. Zacofanie!"
      • 18261826www Kto zadaje sie z RM traci szacunek i wiarygodnosc! 22.09.05, 08:39
        Kaczynski po prostu sie zeszmazcil,uzywajac tej plugawej szczekaczki jako
        swojej trybuny.Zaden maz stanu nie poda reki kaczynskiemu,a nasz kraj tylko na
        tym ucierpi.
        • walesa4 wieśniak z ciebie i tyle 22.09.05, 08:43
          Mąż nie musi, bo on ma żonę, głąbie :)))))))
          • doktorhabilitowany.1 Sam jesteś głąb:)) 22.09.05, 10:51
            walesa4 napisała:

> Mąż nie musi, bo on ma żonę, głąbie :)))))))
            Jarek jest starym pe... tfu kawalerem :))))))))))))))))

A twój wódz:
        • hatteras Re: Kto zadaje sie z RM traci szacunek i wiarygod 22.09.05, 08:49
          18261826www napisa?:

> Kaczynski po prostu sie zeszmazcil,uzywajac tej plugawej szczekaczki jako
          > swojej trybuny.Zaden maz stanu nie poda reki kaczynskiemu,a nasz kraj tylko
          na
          > tym ucierpi.
          ===============================================================================
          Kaczynski nie ma ani honoru ,ani godnosci i dla zdobycia w?adzy zrobi wszystko.
          • mg2005 "Kto zadaje sie (i pije wódkę) z Urbanem... 22.09.05, 10:59
            ..i Kiszczakiem -traci szacunek i wiarygodność" -powiedział Adam Michnik
            • doktorhabilitowany.1 Kto stoi za Kaczyńskimi i Giertychem... 22.09.05, 11:21
      • hatteras Tylko g?upi Dawidmors s?ucha radia Maryja. 22.09.05, 08:44
        i dlatego Kaczynski przegra.Bo nikt normalny nie bedzie na niego
        g?osowa?.Gratulacje dla Tuska.
    • almagus Taki etap rozwoju . Bóg jest w nich ,Bóg jest ich! 22.09.05, 08:24
      Taki etap rozwoju . Bóg jest w nich ,Bóg jest ich!
      PiS i psychole! Jak narobią gnoju, to powiedzą, że Bóg tak chciał.
      Ich bóg pazerności, nietolerancji , biedy i wojny!
      Z Bogiem!
      Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
    • greg2111 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 08:25
      Gdyby nawet wszyscy kandydaci wszystkich parti oprócz PIS-owców byli agentami
      Marsjan, KGB, SB i Bóg wie kogo jeszcze to ja i tak nie głosowałbym na PIS i
      Kaczyńskiego. Ci panowie są zwyczajnie niepoważni, nie są żadną prawicą jeśli
      już to bliżej im do socjalistów i komuchów a Pan Kaczyński dał taki popis będąc
      prezydentem Warszawy, że uchowaj Boże resztę Polski przed nim i jego brakiem
      jakichkolwiek zdolności bycia dobrym gospodarzem. Rządzenie większością nie
      polega tylko na krytykowaniu innych ale przede wszystkim na rządzeniu czyli
      budowaniu, inicjowaniu i kreowaniu nowej rzeczywistości a tego jak wszyscy
      Warszawiacy wiedzą niestety (dla Warszawy) brakuje temu panu.
      • toban1 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 12:56
        A propos Warszawy... Mój ojciec (ze Szczecina) będąc u mnie (mieszkam teraz w
        Warszawie) powiedział, że na Kaczyńskiego będą głosowali wszyscy warszawiacy...
        tylko po to, żeby przestał się Warszawą zajmować :-))))) Trudno mi się z tym
        nie zgodzić :)
    • sluczyn Niech Kaczyński zostanie kościelnym u Rydzyka! 22.09.05, 08:33
      Niech Kaczyński zostanie kościelnym u Rydzyka!
      Ma w swoich szeregach ZChN największą zakałę Solidarności i stopera reform. To
      oni blokowali reformy Balcerowicza, rozwalali rządy w imię aborcji i konkordatu.
      W tej sytuacji niech wygra PO i reformujemy państwo.

Feromonem Kaczyńskiego Rydzykowa gnojowica!

• bialamyszkabiala Re: 3x15 wyjasnienie - znowu te brednie, ufff! 22.09.05, 08:36

• malaszaramysz Oni chyba Ciebie,kuzynko widzą 22.09.05, 08:38
        Albo zamiast białych myszek ogromne podatki:-)))))))
        • bialamyszkabiala Re: Oni chyba Ciebie,kuzynko widzą 22.09.05, 08:43
          Bo oni nie widza dalej niż koniec własnego nosa, sorry: dzioba???
          • lukasito Re: Oni chyba Ciebie,kuzynko widzą 22.09.05, 12:18
            Trudno coś zobaczyć nie wyjmując dzioba z kupra:-)
            • bialamyszkabiala Re: Tyż prawda;-))) n/t 22.09.05, 12:25

• doktorhabilitowany.1 I dlatego mają brunatne dzioby? 22.09.05, 13:10

• bialamyszkabiala Re: I dlatego mają brunatne dzioby? 22.09.05, 14:44
                  Tak, bo jak się dziób trzyma cały czas w - excusez le mot - wg..., to
                  zbrunatnieją niechybnie;-)))
                  • doktorhabilitowany.1 Re: I dlatego mają brunatne dzioby? 22.09.05, 15:11
                    bialamyszkabiala napisała:

> Tak, bo jak się dziób trzyma cały czas w - excusez le mot - wg..., to
                    > zbrunatnieją niechybnie;-)))

In excrementa aut merda; lub też po prostu 'w stolcu' (na razie warszawskim,
                    ale L. Kaczka aspiruje do stolca prezydenckiego...) a en francais... dans le
                    caca ou la merde:))) PiS trąci w każdym jezyku:-)
                    • bialamyszkabiala Re: Yes, sir:-))) n/t 22.09.05, 15:26

• jolunia55 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 08:43
      Radom to nie tylko Radi Maryja.To wspaniałe miasto ze wspaniałymi ludżmi.
    • szejn83 Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 08:46
      No najlepiej iść sobie do Rydzyka i u niego się żalić i narzekać, trzymanie z
      Radiem Maryja to najlepszy sposób na zyskanie potężnego elektoratu. Oby tak
      dalej. Poza tym cały czas jest o Platformie i jej programie tudzież braku, jak
      to się słyszy. PiS szumnie opowiada o swoim programie, ale prawda jest taka, iż
      ci którzy najwięcej gadają najmniej robią, skąd my to znamy??... Zagłosuję na
      Platformę, zdecydowanie!!!
      • broetje Re: PO atakowana przez PiS w Radiu Maryja 22.09.05, 08:47
        w kampanii wyborczej się gada, robi się potem
    • adivarek Re: PO atakowana przez PiS 22.09.05, 08:49
      no proszę już lamentują językiem SLD
      podobnie jak oni nic nie maja do zaproponowania
      od dawna wiadomo im ładniejsze opakowanie tym bardziej puste w środku
      a jak puste to tym bardziej żądne...
      programu nie mają
      szykują nam POgrom!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka