mangold 01.10.05, 12:01 BOROWSKI !! BOROWSKI !! BOROWSKI !! BOROWSKI !! BOROWSKI !! BOROWSKI !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zhk Re: KACZYŃSKI PREZYDENTEM. 01.10.05, 12:07 Robisz nachalną głupią kampanię. A może to celowe. I nabijasz punkty Tuskowi. Bo to antykampania. Zrażanie do kandydata. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
emulec KACZYŃSKI PREZYDENTEM NA 100% 01.10.05, 12:36 Antyreklame robi sobie od dawna jak i PO(UW) "Pultusk". I bardzo dobrze bo Polska potrzebuje mocnego, twardego i inteligentnego prezydenta, ktory nie bedzie podatny na wplywy i lobbing z zewnatrz. Tusk to taki wystraszony wypierdek z rozbieganymi oczkami, ktory razem z HGW tylko szuka mozliwosci dobrania sie do panstwowej kasy, to chciwy karierowicz i nic wiecej. Rozumie to ten, ktory obserwuje scene polityczna od 1990 roku a nie od 2000. Wszystkie te smieszne i dziecinne prowokacje GW, ktora boi sie Kaczorow jak ognia sa dobre dla szczeniakow, ktorzy nic nie rozumieja a nie dla doroslych, powaznych i myslacych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Z DWOJGA ZŁEGO GORSZY P. TUSK 01.10.05, 12:46 Obłęd w oczach jak u p. Balcerowicza, ten sam nieszczery uśmiech - DAJCIE MI WŁADZĘ. Ta kłótliwość godna przekupki: podajcie natychmiast nazwisko premiera, nie podamy nazwiska wicepremiera, nie będziemy nic uzgadniać w zespołach, podajcie nam gotowy program (na który się nie zgodzimy), przewodniczący partii nie będzie brał udziału w rozmowach dwóch partii i to wieczne przypominanie o bliźniactwie - chcę rozmawiać z braćmi; potwierdźcie, że Marcinkiewicz jest prawdziwy. PREZYDENTEM ZOSTANIE P. TUSK - BĘDĄ WIECZNE KŁÓTNIE FRUSTRATÓW Z PO. KRĘTACZ."w 92'opowiedział się przeciwko lustracji i knuł z SLD nad obaleniem rządu Jana Olszewskiego!!!" Potem, jak przypomniał p. Kaczyński, głosił po r. 2000, że w Polsce nie ma korupcji. "Reformy socjalne – ograniczenie wydatków i skupienie się jedynie na „naprawdę potrzebujących” (klasycznie ogólnikowa kwestia). Wprowadzić należy jednolitą stawkę VAT. Zgoda znajdzie się na drobne opłaty za niektóre usługi lekarskie. Studenci nie muszą się obawiać odpłatności za studia, chyba, że powstanie zaawansowany system stypendialny. Patrząc na format partii, jest to dosyć zaskakujące. Chociaż patrząc na wysokość poparcia dla PO wśród studentów, nie może to budzić większego zaskoczenia. " "gdyby porównać zawansowaną „proeuropejskość” PO w roku 2000, z dzisiejszymi stwierdzeniami Tuska – „Jeśli chodzi o sprawę konstytucji, to dziś interes Polski w Europie wymaga jednego: czekania” – widać sporą zmianę. Po wyborach wszystko znowu może ulec ewolucji. " "Prezydent RFN, spotkał się z Donaldem Tuskiem, jako z jedynym przedstawicielem spoza oficjalnych władz. " MIŁOŚNIK NIEMCÓW Konferencja Pamięć i polityka zagraniczna Warszawa, 28 czerwca 2005 "Ważne wydaje się też podjęcia zobowiązania zawieszenia jakichkolwiek roszczeń finansowych za okres II wojny. Unia Europejska musi być – zdaniem Tuska – „Unią bez roszczeń”, a Polska jest najbardziej wiarygodnym krajem, który mógłby wystąpić z takim postulatem." www.batory.org.pl/mnarod/pamiec.htm "Donald Tusk spotkał się w Gnieźnie z Helmutem Kohlem 18.09.2005 13:18 Kandydat PO na prezydenta Donald Tusk spotkał się w Gnieźnie z byłym kanclerzem Niemiec Helmutem Kohlem. Kohl uczestniczy w Szóstym Zjeździe Gnieźnieńskim. ... W spotkaniu uczestniczył też szef frakcji chadeckiej w Parlamencie Europejskim Hans-Gert Poettering. Donald Tusk wyraził nadzieję na zwycięstwo kandydatki prawicy Angeli Merkel w dzisiejszych wyborach w Niemczech. Jego zdaniem, zwycięstwo Merkel oznaczałoby dla Polski wyraźny krok w stronę naprawy wzajemnych stosunków. Kandydat Platformy wezwał wszystkich uczestników kampanii wyborczej, aby nie robili niczego, co mogłoby utrudnić przyszłą współpracę. Myślę, że Lech Kaczyński mnie rozumie - dodał Tusk. www.radio.com.pl/news/iar/default.asp?newsID=1944723 A więc p. Tusk naskarżył chadekowi p. Kohlowi na chadeka p. Kaczyńskiego. Porównajmy z wypowiedzią p. J. Kaczyńskiego <cytat przytaczamy z błędami dziennikarzy>: "Jarosław Kaczyński: Tak to jest dobre streszczenie tego apelu pamiętajmy kto tę wojnę, pamiętajmy o tym kto tę wojnę prowadził w niesłychanie okrutny i zbrodniczy sposób. ... Trwa także proces zmierzający do tego, by doprowadzić do przekonania, że były dwie ofiary wojny - Żydzi bo holocaust i Niemcy bo bombardowania, bo przesiedlenia. O potwornych zbrodniach popełnionych na Polakach zapomina się. W Parlamencie Europejskim są tacy i to niestety takich jest wielu. ... Krótko mówiąc trzeba tej prawdy bronić, to jest kwestia moralna, ale także kwestia polityczna. To co jest moralnym roszczeniem Polski zostało uchylone. Co więcej dochodzi do tego, że to wobec Polski coraz bardziej zdecydowanie te roszczenia zostają zgłaszane i z czasem może to mieć poważne i złe dla Polski konsekwencje. Czas skończyć milczenie. Sytuacja się zmienia, ona nigdy nie była tak dobra jak nam wmawiano. Ja pamiętam moje rozmowy z Kanclerzem Kohlem sprzed 12 lat i ta rozmowa była dla mnie wstrząsająca, bo Kanclerz Kohl przekonywał mnie, że Polacy powinni być wdzięczni Niemcom. Wprawiło mnie to w zdumienie, a ponieważ protestowałem w związku z tym rozmowa zakończyła się całkowitym niepowodzeniem. Tego rodzaju nastroje wśród niemieckich partii prawicowych były w istocie obecne i to nawet w wypadku polityka takiego jak Kohl." Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski skąd sie nagle wzięło tylu fanów rządu Olszewskieg 01.10.05, 12:49 o...Kurt Cobain chyba nie ma tylu wyznawców...newborn legend made by Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: PGB: Tusk 35 proc., Kaczyński 31 proc., Leppe 01.10.05, 12:05 Lepej niech się nie ośmiesza bo zrobi taką minę Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooki3 Precz z Kaczyzmem. 01.10.05, 12:06 Choć Tusk idolem moim nie jest to Kaczyński jest poważnym zagrożeniem. Ten człowiek jest po prostu nie przewidywalny, w przeciwieństwie do Tuska. Gdyby nie tak niskie notowania Henii Bochniarz to ona była by moją fawortyką, ale cóż czasem trzeba wybrać mniejsze zło. Donald Tusk przeydentem Polski Odpowiedz Link Zgłoś
alfred73 he he zarozumiały Tusk znów polegnie na finiszu 01.10.05, 12:19 póki był mętny i nijaki prowadził zdecydowanie, póki bełkot górował nad sensem było ok i po co było pyskować, wtrącać sie w pyskówki nt. przyszłego rządu? kaczory już wiedzą że czasem lepiej nie powiedzieć nic niż za dużo powiedzieć (vide Cimoszko który dopóki siedział spokojnie miał mocne poparcie) biedacy z PO już byli blisko płaczu po niedzieli, obrażeni, nadąsani jak panny na wydaniu co nie dostały tego co chciały a teraz znowu taki afront, porażka kwasa-bis łojojoj co to będzie płacz i zgrzytanie zębów :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: he he zarozumiały Tusk znów polegnie na finis 01.10.05, 12:21 > a teraz znowu taki afront, porażka kwasa-bis > łojojoj co to będzie płacz i zgrzytanie zębów :D:D:D Sam się zdziwisz co to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_moc PGB: Tusk 35 proc., Kaczyński 31 proc., Lepper ... 01.10.05, 12:06 Prosimy o wydrukowanie wykresu dynamicznego.Wtedy będzie można z bardzo dużym prawdopodobieństwem ocenić lub przewidzieć, kiedy przetną się krzywe wzrostu i spadku, w tym w dniu wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 Było na Pis a teraz na Lecha i cicho sza 01.10.05, 12:12 i nikomu ani mru mru Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Cytat z "klasyka" własciwy!!! 01.10.05, 12:13 I własnie dlatego BROWSKI!!BOROWSKI!!BOROWSKI!!- NA EMERYTURĘ,a naliczyc ją za lata rzeczywistej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Podejrzany ten sondaż! 01.10.05, 13:04 Strona znikła, przeszukałam internet i nigdzie nie znalazłam najnowszego sondażu PGB! Co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
emulec Re: Podejrzany ten sondaż! 01.10.05, 13:28 Jak to co jest ? Infantylna GW. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: PGB: Tusk 35 proc., Kaczyński 31 proc., Leppe 01.10.05, 15:58 Idą równo a Lech wygra z tą pazerną miernotą Tuskiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Na www.pgb.pl stare wyniki oraz list do Lisa 01.10.05, 16:20 www.pgb.org.pl/info/akt_139.doc Warszawa, 16 września 2005 Pan Tomasz Lis Członek Zarządu ds. programowych Telewizji Polsat Szanowny Panie, W dniu 15 września br. w prowadzonym przez Pana programie „Co z tą Polską” użył Pan sformułowania, które mija się z prawdą. Powiedział Pan mianowicie, iż „Lech Kaczyński zazwyczaj wygrywa w sondażach PGB”. Informujemy, iż spośród 28 pomiarów preferencji prezydenckich prowadzonych od listopada 2003 roku przez PGB Lech Kaczyński był samodzielnym liderem tylko w 10 z nich – czyli w około jednej trzeciej. Mamy nadzieję, że Pana słowa nie były podyktowane złą wolą, a wynikały jedynie z niedoinformowania. Będziemy wdzięczni jeśli zechce Pan dokonać stosownego sprostowania w najbliższym programie „Co z tą Polską”. Zapewniamy, iż pozostaje Pan dla nas wzorem dziennikarskiego profesjonalizmu i rzetelności. Z poważaniem Dr Jacek Chołoniewski Marcin Palade Sprostował czy nie bo manipulatora już nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
icooo Re: Na www.pgb.pl stare wyniki oraz list do Lisa 01.10.05, 16:28 w jednym z programów informacyjnych (chyba Fakty)jeden z szefów PGB dawał wywiad w sztabie kaczuchy na tle loga PiSu nikt nie uwzględnia ich sondaży Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Szkoda bo znów byli najlepsi :))))) 01.10.05, 16:39 www.pgb.org.pl/index.php?id=59 Odpowiedz Link Zgłoś