Dodaj do ulubionych

Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję

03.10.05, 07:28
Kaczynscy sprawe zalatwia . Nie ma sie co martwic
Obserwuj wątek
    • m15 Re: Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję 03.10.05, 09:22
      t324911 napisał:

> Kaczynscy sprawe zalatwia . Nie ma sie co martwic

czy jest to kolejny dowód na koniecznosc dokonania totalnych zmian(IVrp)?
      • t324911 Re: Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję 03.10.05, 09:25
        Niestety chyba tak . Tu nie ma co naprawiac trzeba rozpedzic i organizowac od
        poczatku .
        • w19f45 Re: gdzie znajdą 03.10.05, 10:37
          uczciwych prokuratorów chyba nie myślicie że Wasserman takich będzie szukał.
          pierw sam musiał by być uczsiwy .
      • jola_dywity PRZYKŁAD PAŃSTWA PRAWA 03.10.05, 10:05
        Policjant kierujący grupą przestępczych aferzystów powiązanych rodzinnie z
        Prokuraturą.Po prostu sama kwintesencja polskiej sprawiedliwości.
        • taziuta Kwintesencją polskiej sprawiedliwości jest Lepper? 03.10.05, 10:28
          Lepper ma prawo w jeszcze większym "poważaniu" niż Kaczor, który olewa swoje
          wyroki. Bo ile wyroków olewa Lepper, to na pewno wiesz lepiej ode mnie :-)

jola_dywity napisała:

> Policjant kierujący grupą przestępczych aferzystów powiązanych rodzinnie z
          > Prokuraturą.Po prostu sama kwintesencja polskiej sprawiedliwości.
          • jola_dywity LEPPER MA WYROKI POLITYCZNE JAK PIŁSUDSKI 03.10.05, 15:02
            Cymbałku.a wielu tzw.solidaruchów to z twego punktu widzenia kryminaliści
            npNiesiołowski czy Walentynowicz.
      • esokx Re: Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję 03.10.05, 10:40
        Taką sprawę najlepiej , i do końca/ w/g z góry przyjetego ustalenia/
        moze "rozwiązać znana czwórka 'specjalistow" tj:Waserman,Giertych , Maciarewicz
        i płk.Miodowicz!!!
      • japin Re: Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję 03.10.05, 10:52
        Dziwny ten naród. Ubrdało im się, że Kaczyński uzdrowi wszystko. Zapytajcie
        Warszawiaków bo już parę lat jest prezydentem Warszawy, co im uzdrowił? Po
        drugie, nie ma takiego człowieka, który mógłby tego dokonać jako prezydent w
        ciągu 4 lat (bo prezydent w Polsce niewiele może).Przemiany mogą się dokonywać,
        tylko przy zgodnej woli większości społeczeństwa, przez dziesiątki lat a jaka
        jest wola w polskim społeczeństwie to widać chociażby po frekwencji wyborczej.
    • piwosz8 Re: Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję 03.10.05, 09:44
      w nowej soli syn prokuratora zabił człowieka na przejściu samochodem pseudonim
      kobra i nic mu nie zrobili ...ostatnio prawdopodobnie on potrącił na przejściu
      motorem człowieka i co tatus znów pomorze....całe sądownictwo to jedna wielka
      klika którą trzeba rozpierniczyć i dość z immunitetami dla prokuratorów i
      sędziów no jeszcze jak by do tego dołączyc posłów to już by był dobry początek
    • ryszard461 Re: Syn prokuratora podejrzany a ilu bedzie? 03.10.05, 10:24
      Siedziba wszystkich przekretow sa prokuratorzy poczynajac od prokuratury
      rejonowej. Tam jest siedlisko wszelkiego zla ktore toczy nasz kraj. Ci ludzie
      zatracili juz calkowicie poczucie sprawiedliwosci malo tego sami poczuli sie
      nietykalni i wszechmocni. Czy ktos jest w stanie wyrzucic 90% prokuratorow i
      zastapic ich ludzmi szanujacymi prawo to jest pytanie na dzis ale pozostajace
      bez odpowiedzi.
    • jurcio Dlatego głosowałem na PiS... 03.10.05, 10:24
      ..., żeby takich ludzi usuwać z prokuratury. Sam przy pomocy policyjno-
      prokuratorskiego bagna zostałem okradziony z całego majątku. Polecam:
      www.jurcio.blox.pl
    • jurcio Proponuję: www.blox.jurcio.pl 03.10.05, 11:23
      Dzięki wszystkim, którzy już mojego bloga przeczytali. Głosujcie na Kaczora, bo
      przy Tusku będzie tak samo jak teraz, pozdrawiam
    • jurcio Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 11:25
      Głosujcie na Kaczora, bo jedyna szansa na zmianę
      • jerry21 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 11:33
        niestety to tylko szansa -
        OD DAWNA PISZE - KTO OSUSZY TO BAGNO NIEPRAWOSCI KTORE ZALALO TZW.ORGANA WYM.
        SPRAWIEDLIWOSCI A PROKURATURE SZCZEGOLNIE -TEN TO BOHATER BEDZIE ZBAWCA
        OJCZYZNY.
        • mn7 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 11:35
          jerry21 napisał:

> niestety to tylko szansa -
          > OD DAWNA PISZE - KTO OSUSZY TO BAGNO NIEPRAWOSCI KTORE ZALALO TZW.ORGANA
          WYM.
          > SPRAWIEDLIWOSCI A PROKURATURE SZCZEGOLNIE -TEN TO BOHATER BEDZIE ZBAWCA
          > OJCZYZNY.

Jak to kto? Ty i inni recydywiści i wyrokowcy. Jest was tysiące. Niektórzy
          pisują stale na forum. Dość ignorowania opinii takich jak ty! Przecież to wy
          najlepiej znacie wymiar sprawiedliwości - od środka, jako jego stali klienci.

• jerry21 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 13:10
            odezwal sie - ale cienko - niejaki mn7 -dyzurny obronca bagna moralnego jakimw
            szczegolnosci jest prokuratura.
            a rzecznik prokurtury apelacyjnej - jaskulski rzekl byl cos o kolejnym
            kamieniu uwieszonymna szyji prokuratury w wymiarze moralnym- tem chyba musi
            wiedziec co mowi.
            aledo takiego matolka numer 7 -mn7 - nie dociera -
            on tylko widzi recydywistow i wyrokowcow na forum.
            poczytaj sobie matolku historie innych, po prostu ordynarnie skrzywdzonych
            ludzi bogu ducha winnych - przez zdegenerowany wymiar tzw. sprawiedliwosci -
            ktorego obraz w pigulce mamy ukazany w tym artykule.
            selekcja negatywna - i awans miernot numer 7
            oto obraz - codziennie niemal sa nowe odslony tego widoku
            A TO WIERZCHOLEK GORY LODOWEJ
            na koniec mn7 powiem ci , iz masz czasami paradoksalnie racje - tak
            my "wyrokowcy" tu w internecje - tez mamy wplyw na bieg sprawy odnowy
            moralnej wymiaru- nasze ostre opinie sa czytane i brane pod uwage -wiem o tym -
            moje jednoznaczne apele docieraja tam gdzie trzeba-
            PANIE ZIOBRO CZY INNY MINISTRZE - MASZ SZANSE PRZEJSC DO HISTORII JAKO
            ODNOWICIEL - ZROB PORZADEK Z TYM BAGNEM NIEPRAWOSCI JAKIE ZALALO RESORT I
            ORGANA TZW. SPRAWIEDLIWOSCI.
            • mn7 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 16:05
              Ty wiesz, gdzie Ziobro ma takich jak ty?
              A nie zauwazyłeś, że popularnośc zdobywa sobie obietnicami coraz surowszego
              traktowania takich, jak ty?
              Myśłisz, że gdyby Ziobro rządził już kilka lat temu, to udałoby ci się wywinąć
              taką symboliczną karą?
              • jerry21 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 22:10
                szkoda slow nba takie zero jak ty - ty nic nie pojmujesz poza belkotem
                pseudoprawniczym - i niech juz tak zostanie
            • sternsternhard Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 16:18
              > PANIE ZIOBRO CZY INNY MINISTRZE - MASZ SZANSE PRZEJSC DO HISTORII JAKO
              > ODNOWICIEL - ZROB PORZADEK Z TYM BAGNEM NIEPRAWOSCI JAKIE ZALALO RESORT I
              > ORGANA TZW. SPRAWIEDLIWOSCI.

wlasnie, panie ziobro, poprowadź pan sam wszystkie śledztwa i dochodzenia.
              A jak się nie uda, to poproś kolegów o pomoc.
              Wywal ludzi z prokuratur krajowej i apelacyjnych i zaproś tam kolegów, tylko oni są godni tych stanowisk.
              aha, panie Ziobro, czy prokuratura nie miala byc niezależna od Ministra Sprawiedliwości?
              • jerry21 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 22:06
                najpierw osuszyc , zlikwidowac bagno -czyli opcja zerowa - a potem stworzyc
                profesjonalna i niezalezna i odpowiedzialna prokurture - TO TRZEBA ZROBIC
                ZIOBRO DO DZIELA
                WYWAL TE WSZYSTKIE MIERNOTY NR 7 A TAK NAPRAWDE NUMER 00
                • mn7 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 22:10
                  Ziobro i jego formacja polityczna zawsze zapowiadali wzmocnienie nadzoru i
                  podporządkowania w prokuraturze, więc o niezależności prokuratury możesz
                  stanowczo zapomnieć.
                  Jakich uczciwych masz na myśłi? Takich protegowanych Kaczyśńkiego jak Kapusta?
                  Czy w tym kraju, gdzie ukrywasz się przed karą nie masz polskich gazet? no ale
                  przecież masz internet. Nigdy cię program PiS-u nie interesował?
                  • jerry21 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 04.10.05, 09:42
                    co ty znowu bredzisz- przed jaka kara ja sie ukrywam - ja mam wyrok w
                    zawieszeniu - to niby dlaczego ma sie ukrywac-co znowu sie zodzilowtwojej
                    chorej pogietej prawniczo wyobrazni.
                    Kaczynski stwierdzil -iz Kapusta tobyljego najwiekszy blad.
                    czlowiek ma prawo sie mylic -raz- wyrazam nadzieje - iz po doswiadczeniach -i
                    po szeroko znanych kompromitacjach prokuratury -tym razem zostanie zrobiony tam
                    autentyczny porzadek organizacyjny-przede wszystkim wywali sie
                    pseudorokuratorow takich jak ten opisany w art.
                    Byc mozed jednak - bedzie inaczej -beda same KAPUSTY - to jednakniejest moj
                    problem .
                    Juz pisalem - jestem zagranica ,mama sie dobrze ,moja sztuka sie rozwija -
                    wracac nie zamierzam -reszta rodziny zdecydowala sie na wyjazd takze- wiec moje
                    nawolywania do naprawy sa zupenie bezinteresowne -
                    • mn7 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 04.10.05, 14:57
                      jerry21 napisał:

> Kaczynski stwierdzil -iz Kapusta tobyljego najwiekszy blad.

I to go usprawiedliwia, co?

> czlowiek ma prawo sie mylic -raz-

Kapusta był jedynym takim kuriozalnym wynalazkiem Kaczyńskiego?

• jerry21 Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 04.10.05, 21:13
                        czlowieku
                        tam owszemsame wynalazki "pracuja" - tylko wynalazcy sie zmieniaja-
                        zreszta z ciebie tez wynalazek ewolucyjny - juz kiedys pisalem boczna galaz ...
      • sternsternhard Re: Pomyłka: www.jurcio.blox.pl 03.10.05, 16:12
        jurcio napisał:
        > Głosujcie na Kaczora, bo jedyna szansa na zmianę

skąd wiesz, że Kaczor uzna Cię za niewinnego?
        mnie Twoja opowieśc nie przekonuje.
        Słyszałem już setki podobnych, które póxniej okazywały się dziwnie nieprawdziwe.
    • aisug Re: Syn prokuratora podejrzany o płatną protekcję 03.10.05, 11:33
      a Tusio dalej będzie ciągnął ten wóz, z prokuratorami, prezesami i innymi z
      mafijnych układów.
    • demokratus Nagonka na ludzi. Chcą przypodobać się nowym 03.10.05, 11:34
      "panom" III RP. Szkoda tylko ludzi, znowu skrzywdzą niewinnych.
    • ryszard461 Re: mn7 kim ty jestes? bo ja obrabowany przez 03.10.05, 12:19
      Niestety w majestacie prawa prokuratorzy wraz z policja potrafia okrasc ale
      mimo postanowien sadowych do oddania i naprawienia krzywd to ich nie ma wlasnie
      ja jestem taka osoba a karany to nigdy nie bylem a mlodzieniec to ja nie jestem.
      • jerry21 Re: mn7 kim ty jestes? bo ja obrabowany przez 03.10.05, 13:13
        POZDRAWIAM
        TO NIE JEST MAJESTAT PRAWA - TYLKO MAFIJNE BEZPRAWIE W ZDEGENEROWANYM KRAJU
    • obrokon Nowy (stary) sejm i nowi posłowie ze starymi trady 03.10.05, 15:16
      Adwokat Edward Ośko jako obrońca z urzędu poszkodowanego w wypadku komunikacyjnym, działał na nie korzyść swego klienta w celu obrony przed wypłatą odszkodowania przez olsztyński Oddział PZU.
      Wystawił fałszywe oświadczenie, w którym potwierdził, że poszkodowany zrzeka się odszkodowania.
      Następnie nie przystąpił do apelacji (co jest obowiązkiem obrońcy).
      Zapomniał również na czas wysłać kasację, bo nie potrafił policzyć ile dni ma miesiąc luty.
      Sąd w osobie zdemoralizowanego sędziego olsztyńskiego, który uciekł przed odpowiedzialnością rezygnując ze stanowiska (sprawa spółdzielni mieszkaniowej) uznał, że adwokat nie ponosi żadnej odpowiedzialności i obciążył poszkodowanego kosztami procesu, które w ogóle się nie należały ponieważ umowa adwokata z ubezpieczycielem zawarta została w 2003 r., a sprawa dotyczyła okresu wcześniejszego.
      W ten sposób poszkodowany w wypadku komunikacyjnym nie uzyskał należnego odszkodowania (potwierdzone innym prawomocnym wyrokiem Sądu) i za karę, że wystąpił przeciwko skorumpowanym prawnikom został obciążony kwotą około 10000,00 PLN.
      Adwokat Edward Ośko Radny Olsztyna został posłem na sejm z ramienia LPR.
      Jak myślicie kogo będzie reprezentował i o czyje prawa walczył
      • sternsternhard Re: Nowy (stary) sejm i nowi posłowie ze starymi 03.10.05, 16:21
        > Adwokat Edward Ośko jako obrońca z urzędu poszkodowanego w wypadku komunikacyjn
        > ym, działał na nie korzyść swego klienta w celu obrony przed wypłatą odszkodowania przez olsztyński Oddział PZU.

Wielkie nieba, następny!

> Wystawił fałszywe oświadczenie, w którym potwierdził, że poszkodowany zrzeka się odszkodowania.

skoro był pełnomocnikiem poszkodowanego to miał prawo złożyć takie oświadczenie.

> Następnie nie przystąpił do apelacji (co jest obowiązkiem obrońcy).

może nie widział szans na powodzenie?

> Jak myślicie kogo będzie reprezentował i o czyje prawa walczył

no powiedz kogo?
        PZU? Czy Żydów?
        • obrokon Re: Nowy (stary) sejm i nowi posłowie ze starymi 03.10.05, 19:29
          Tak po twoich postach widać, że stary komunistyczny system wbito ci dokładnie do pustego łba.
          Prawo pozwala również zabić w obronie koniecznej, ale nie wolno tego prawa nadużyć.
          Oczywiście nie dotyczy to niezależnych.
          Ale niezależny wcale nie znaczy ponad prawem.
      • mn7 Re: Nowy (stary) sejm i nowi posłowie ze starymi 03.10.05, 22:21
        obrokon napisał:

> Adwokat Edward Ośko jako obrońca z urzędu poszkodowanego w wypadku
        komunikacyjnym,

Obrońcę może mieć oskarzony. albo więc ten poszkodowany był oskarżónym, albo
        chodzi o pelnomocnika.

> Wystawił fałszywe oświadczenie, w którym potwierdził, że poszkodowany zrzeka
        się odszkodowania.

Pełnomocnik może się zrzec roszczenia. Nic w tym fałzywego.

> Następnie nie przystąpił do apelacji (co jest obowiązkiem obrońcy).

Nie ma takiego obowiązku, zwłaszcza w odniesieniu do pełnomocnika. Jeśłi nie
        widizał szans apelacji, to nawet POWINIEN był jej nie wnosić.

> Zapomniał również na czas wysłać kasację, bo nie potrafił policzyć ile dni ma
        miesiąc luty.

Jaką kasację, skoro nie było apelacji?

> W ten sposób poszkodowany w wypadku komunikacyjnym nie uzyskał należnego
        odszko
        > dowania (potwierdzone innym prawomocnym wyrokiem Sądu)

co potwierdzone?

• obrokon Re: Nowy (stary) sejm i nowi posłowie ze starymi 04.10.05, 14:46
          Absolutny brak znajomości prawa cywilnego i Konstytucji tłumaczy twoja arogancje i styl.
          Każda odpowiedź jaka byś uzyskał/a zostanie jedynie w ścisłym związku z twoją niewiedzą, więc brak jest podstaw do dyskusji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka