Dodaj do ulubionych

Jacuzzi Wassermanna

• asp420 a ja widze to inaczej... 05.10.05, 08:36
      ...i moze dlatego, ze mialem pewne negatywne doswiadczenia. Mysle, ze jest odwrotnie, tj. gdyby W. nie byl poslem to pies z kulawa noga by sie nie zainteresowal, ze zainstalowane jacuzzi moze spowodowac porazenie. Takich mamy fachowcow i niestety prawo.
      A dlaczego tak pisze? (I to mimo ze za Wassermanem nie przepadam). W zeszlym roku zalozylem sobie piec dwufunkcyjny Vailanta. Piec byl zakladany przez autoryzowany serwis. Wiosna tego roku ten piec wybuchl demolujac mi pol kuchni i gdyby nie to, ze okno jest via-a-vis i podmuch polecial glownie przez to okno to rezultaty bylyby jakbym zdetonowal granat. Mieszkanie mialem ubezpieczone w Unice (d. Polonii). I co? I nic! Za remont zaplacilem ja, a przepychanka trwa. Jak mi powiedziano wcale nie jest oczywiste, ze cokolwiek dostane, a jak juz to po kilku latach bojow sadowych.
      • bigred5 Re: a ja widze to inaczej... 05.10.05, 08:46
        Fakt że Wasserman nie ma nic do powiedzenia mediom, a dużo pisze do prokuratury
        może świadczyć że nadużywa swojego stanowiska w prywatnej sprawie.
        Kompromitacja.
      • maruda.r Re: a ja widze to inaczej... 05.10.05, 08:48
        asp420 napisał:

> A dlaczego tak pisze? (I to mimo ze za Wassermanem nie przepadam). W zeszlym ro
        > ku zalozylem sobie piec dwufunkcyjny Vailanta. Piec byl zakladany przez autoryz
        > owany serwis. Wiosna tego roku ten piec wybuchl demolujac mi pol kuchni

A skąd pewność, że piec wybuchł na skutek wadliwego montażu (pół roku działał),
        a nie wadliwej eksploatacji?

• wredna_jedza A gwarancja??? 05.10.05, 09:37
        Przecież autoryzowany serwis robi montaż z gwarancją.
        • doktorhabilitowany.1 Re: A gwarancja??? No właśnie?? 05.10.05, 09:54
          No właśnie. Wszystko wskazuje na to, że Wodny Człowiek postanowił nadużyć prawa
          by potwierdzić negatywny stereotyp Krakowiaka-centusia. Mógł po prostu zlecić
          naprawę wanny (jeśli cokolwiek z nią było nie tak) w ramach rękojmi i
          gwarancji. Mógł zlecić to nawet innej firmie, wziąć zaświadczenie od
          rzeczoznawcy i w sądzie ubiegać się od pierwotnego wykonawcy zwrotu kosztów.
          Ale postanowił pokazać 'głupiemu robolowi' kto ma w rękach 'prawo i
          sprawiedliwość'.
        • asp420 Re: A gwarancja??? 05.10.05, 10:19
          Niestety serwis twierdzi, ze jakosc gazu byla nieodpowiednia (zbyt duzo zanieczyszczen stalych). Tylko, ze ja nie mam ZADNEGO wplywu na jakosc gazu, poza tym to powinny byc pretensje do gazowni, a nie do mnie (nie mowiac, ze po to serwis zatrudnia fachowcow, aby chyba takie rzeczy przewidziec/zniwelowac). Dodam, ze przez kuchnie w ktorej mialem zainstalowwany piec przewinely sie tlumy rzeczoznawcow (zazwyczaj swiadczacych na moja korzysc).

Co najsmieszniejsze obecnie mam zainstalowany piec Beretty, o mniej wiecej polowe tanszy, zakladany przez "zlota raczke". Piec dziala pieknie, zuzywa mniej gazu i jest cichszy.
          • wredna_jedza Za słona zupa :))) 05.10.05, 10:28
            Zawsze znajdzie sie durny wykręt :)))
            > Niestety serwis twierdzi, ze jakosc gazu byla nieodpowiednia (zbyt duzo zaniecz
            > yszczen stalych).
            To raczej świadczy na ich niekorzyść, że mają piece o marnej jakości :))))
            Argument na poziomie "bo zupa była za słona" :))))
        • zalepioki Re: A gwarancja??? 05.10.05, 13:41
          powiedz to swojemu idolowi...mogl skozystac z niej a nie okradac ludzi...
      • every2 Re: a ja widze to inaczej... 05.10.05, 16:04
        Vailant to barachlo u mnie byl jakis glowny monter czy specjalista na polske
        pogadel z min 15 minut bylby megagwiazda usterki, od pieciu lat mam Viessmana
        polecam. Nasi pozal sie boze fachowcy sa zmora. Ja po budowie domu ne moge
        powiedziec mikomu ze kogos polecam. ale waserman pokazal swoje pieniactwo i mimo
        calej niecheci do naszych fachowcow, ktorych cala wiedza zapisana flamastrem
        miesci sie na wizytowce trzeba jasno powiedziec ze waserman to wariat a
        niebezpieczny bo dureniowi dadza wladze a powinien miec zamontowany kaftan.
    • kinemator Zabezpieczyc wanne... 05.10.05, 08:43
      Niech prokurator otoczy wanne taka tasma jak otacza sie miejsca zbrodni i
      zabroni z jej korzystania. Dodatkowo skroro jest niebezpiecznie niech zarzadzi,
      ze po domu trzeba chodzic w kaskach. Sprawa powinna sie szybko zakonczyc.
    • monika1903 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 08:45
      mógł sobie kupić sadzawke, wtedy by mu wszystko dobrze działało.
      • maruda.r Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 08:49
        monika1903 napisała:

> mógł sobie kupić sadzawke, wtedy by mu wszystko dobrze działało.

Albo nocnik.

• adamesco Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 08:52
      Kolejny facio zapewne nauczy uczciwosci wykonawce, a raczej naciagnie go robote za friko.
      Ciekawe swoja droga dlaczego pan posel nie wykazal w oswiadczeniu majatkowym wanny, skoro
      kosztowala 10500 zl, na formulazu jest napisane ze nalezy wymienic skladniki mienia ruchomego
      przekraczajace warosc 10000 zl. moze 10500 < 10000.
      Arytmetyka PiS-owska
    • amhu Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:03
      Tak to jest gdy fachowiec (w tym przypadku budowlaniec) zada sie z golodupcem (w
      tym wypadku z testem na syfa). Opisany przypadek pozwala na uzupelnienie listy
      zleceniodawcow ktorych nalezy omijac duzym lukiem o pkt.2 - pisuarowych zlodziei
      z legitymacja poselska w kieszeni (pk1.1. to KK i jego afilacje).
    • almagus Re: Jacuzzi Wassermanna 1) Rydzykowa Inkwizycja Zi 05.10.05, 09:06
      1) Rydzykowa Inkwizycja ZiobrAła mu duszę i postępuje jak mniej niż zero!
      2) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała Ci duszę i zostałes mniej niż zero!
      3) Z Rydzykową Inkwizycją Ziobiorą Ci wszystko i zostaniesz mniej niż zero!
      4)Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam kraj!
      5) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam wolność!
      6) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam wiarę!
      7) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam technologię!
      8) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam prawo!
      9) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam pracę!
      10) Rydzykowa Inkwizycja Ziobrała nam Solidarność!
    • amwaw Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:09
      Żałosne, jeden z artykułów o najważniejszych wydarzeniach ...A o której się
      Lech wypróżnia i co je na śniadanie, też sprawdziliście?:/ "Fakt2". Brawo!
      :/
      • pandada Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 11:25
        A czy wypróżnienia Kaczki też są związane ze sterowaniem prokuraturą, niepłaceniem za wykonaną robotę i oskarżeniami o zamach na życie?
        • amwaw Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 11:29
          Nie wiem, ale może są również jednym z najważniejeszych wydarzeń na świecie-
          wanna z jacuzzi dla mnie nie- dla czytelnieków "faktu" niewątpliwie..
          • taziuta Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! :-( 05.10.05, 12:20
            Tak to jest ze zrozumieniem przez Polaków wiadomości, które oglądają lub
            czytają. Jak to było? 70% nic nie rozumie?
            Ale nie przejmuj się tym, amwaw - jest was większość, a w kupie raźniej :-)

amwaw napisała:

> Nie wiem, ale może są również jednym z najważniejeszych wydarzeń na świecie-
            > wanna z jacuzzi dla mnie nie- dla czytelnieków "faktu" niewątpliwie..
            • amwaw Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 05.10.05, 12:30
              "Nadużycia" będą jeżeli "informacje zostaną potwierdzone". jak na razie są to
              elementy gry politycznej. Nie przejmuje się bo nie mam czym- jak widać ja
              jestem w tych 30%, Ty w 70%( btw śliczny nik- pasuje). A szkoda, czasem
              chciałabym nierozumieć- takim ludziom żyje się znacznie prościej-prawda? A
              potem się głupi uśmiecha do sera..
              • doktorhabilitowany.1 Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 05.10.05, 13:00
                Ty myślisz, że myślisz, ale się mylisz. Udajesz, że sposób w jaki Wasserman
                próbuje wykręcić się od zapłaty za willę to nie twoja sprawa. A fakt, że
                nadużywa pozycji do załatwiania ciemnych interesów usiłujesz zignorować. A
                Wasserman na pewno, juz niedługo, dochapie się funkcji, od której zależeć
                będzie porządek prawny w Polsce i dalej będzie nadużywał prawa. I co wtedy
                powiesz?
                • amwaw Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 05.10.05, 13:07
                  Jeżeli coś zostanie potwierdzone to w to uwierze. Na razie-jak pisałam-
                  elementy gry politycznej. Najpierw chce usłyszeć komentarz. Podobnie jak
                  z "programem dla Warszawy" Kaczyńskiego( który komentowano jako element jego
                  gry politycznej, a potem okazało się, że to Wyborcza ustalała termin publikacji
                  a nie Kaczyński). Oceniam po faktach, a nie pogłoskach. Polecam. Jeżeli okaże
                  się, że faktycznie były nadużycia i łamanie prawa, a PiS nic w tej mierze nie
                  zrobi powiem: Mea culpa mea maxima culpa..
                  • doktorhabilitowany.1 Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 05.10.05, 13:16
                    To wejdź na główną stronę portalu i poczytaj artykuły o broszurce - jest tam
                    oświadczenie, że zarząd Agory postulował zmianę terminu publikacji, co zostało
                    odrzucone przez Ratusz. Z Wassermanem jest tak samo - już sie popisał, jak
                    próbował wpływać na prokuraturę poznańską w sprawie karnej przeciwko rodzinie
                    ekspert komisji śledczej, która rozłożyła PozMeat. Jaki miał interes wtedy?
                    przecież chodziło o rodzinę pani Emilii, a nie o nią samą. Kto mu powierzył
                    interwencję w tej sprawie? To było pierwsze nadużycie, teraz drugie, lecz tym
                    bardziej szokujące, że w jego prywatnej sprawie.
                    • amwaw Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 05.10.05, 13:26
                      :) A możesz mi powiedzieć dlaczego mam wierzyć "portalowi Agora"a nie
                      Kaczyńskiemu? Bo ja nie rozumiem- Agora mówi jedno, Kaczyński drugie. Znacznie
                      bardziej wierze Kaczyńskiemu, który nigdy nie był na żadnych listach niż
                      Michnikowi, który owszem, był:)
                  • jb777 Argument że to element gry politycznej byłby 05.10.05, 14:35
                    może zasadny gdyby wykonawca kandydował z listy innej partii a o tym ani słowa.
                    A informowanie o osobach publicznych to element demokracji.
                    P poseł ładnie trafił w jeden z filarów nowego rządu - wybudowanie 8 mln
                    mieszkań w 8 lat. Za friko.
                  • taziuta Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 05.10.05, 15:38
                    Mea culpa to może i powiesz, ale nie wcześniej niż za 4 lata. Bo nie sądzę aby
                    Wasserman et consortes dopuścili do śledztwa, czy ujawnienia jego wyników
                    (jeśli by były niekorzystne dla niego), przez najbliższe 4 lata, kiedy to
                    owszem będą rozprawiać się z republiką kolesiów, ale przecież nie swoją :-)

amwaw napisała:

> Jeżeli coś zostanie potwierdzone to w to uwierze. Na razie-jak pisałam-
                    > elementy gry politycznej. Najpierw chce usłyszeć komentarz. ...
                    > ... Oceniam po faktach, a nie pogłoskach. Polecam. Jeżeli okaże
                    > się, że faktycznie były nadużycia i łamanie prawa, a PiS nic w tej mierze nie
                    > zrobi powiem: Mea culpa mea maxima culpa..
                    • andrzej105 Re: Tu chodzi o nadużycie władzy a nie o wannę! : 08.10.05, 09:03
                      prl
    • ascasc PiS socjalny i wanna za 10tys.500zł buhaha 05.10.05, 09:12
      PiS sux
    • a781936 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:15
      Przy wanie powiny być zinstalowane odgrmniki,by przy pierwszej okazji piorun
      uderzył.------krakus
      • zibi1010 PISUAR ŚMIERDZI - jak sie juz rok nie kapie(bo 05.10.05, 09:21
        wanna straszy) to musi niezle cuchnac - i co wy na to biedni wyborcy pisuaru???
        A coz to bedzie za smrodek po 4 latach rzadzenia ludzi z mentalnoscia "prawo,
        prawem, a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie"?
        • wredna_jedza Re: PISUAR ŚMIERDZI - jak sie juz rok nie kapie(b 05.10.05, 09:41
          Jak "wanna z prądem" to niech postawi na kafelkach plastikowa miche. Na pewno go
          220V nie skopie :D
    • ciaxp Do jan583 05.10.05, 09:20
      Ostatnia prawda o informowaniu społeczeństwa USA o skutkach pierwszej powodzi w
      Nowym Orleanie przez CNN, wyglądała tak że pokazywali cały czas Irak zamiast
      Nowego Orleanu gdzie topili się ludzie z braku podstawowej pomocy.Trzeba było
      dopiero krzyku w prasie Europejskiej aby ukochany prezydent Bush zajął się
      problemami topionej czarnej biedoty Nowego Orleanu.Było to nie udzielenie
      pomocy w sytuacji zagrożenia kataklizmem obywateli USA.
      Demokrata
      • burrow_jones Re: Do jan583 05.10.05, 09:29
        ten wątek dotyczy wanny Wassermana raczej...
      • avin Michniczenie 05.10.05, 09:52
        Michniczenie to granie na niskich uczuciach. W tym przypadku intencja pismaka
        jest wywolanie u czytelnika uczucia zazdrosci, dlatego opisuje ponad przecietny
        komfort, podaje wysokie ceny i jak widac z licznych wypowiedzi na forum,
        uzyskuje zamierzony efekt. Tak przygotowany czytelnik latwo stanie po stronie
        partacza elektryka i spolki, niezaleznie od prawnych czy fachowych racji,
        o ktorych nie zapadla jeszcze decyzja. Walczacy o swoje prawa jako konsumenta
        posel jest przedstawiony jako pieniacz i zamiast sugerowac czytelnikowi, ze tu
        potwierdza sie jego fachowosc,autor michniczy z wyraznie wyborcza intencja.
        • burrow_jones Re: Michniczenie 05.10.05, 09:58
          Wassermann nie walczy o swoje prawa jak zwykły obywatel-konsument, czyli
          korzystając z gwarancji na wykonaną usługę, czy to dochodząc swoich praw przed
          sądem cywilnym, ale angażuje do swoich prywatnych celów prokuraturę, bo sam
          jest prokuratorem krajowym. Może wygląda to tak, że koleś dzwoni do prokuratora
          w Krakowie i mówi: "Słuchaj Zdzisiu, trza udupić tego palanta od wanny, bo
          droga ona jest. A słuchaj, jak wygląda sprawa tego elektryka, który źle
          gniazdko zamontował. Może by już wyszedł z tego aresztu tymczasowego? 5 lat to
          chyba już za długo. Prasa zacznie coś podejrzewać". Nie dziwi Cię, że wnioski
          Dobosza zostały oddalone? A że Gazeta uprawia takim artykułem politykę to inna
          sprawa. Ale fakt pozostaje faktem.
          • avin Re: Michniczenie 05.10.05, 10:47
            burrow_jones napisał:

> Wassermann nie walczy o swoje prawa jak zwykły obywatel-konsument, czyli
            > korzystając z gwarancji na wykonaną usługę, czy to dochodząc swoich praw
            przed
            > sądem cywilnym, ale angażuje do swoich prywatnych celów prokuraturę, bo sam
            > jest prokuratorem krajowym. Może wygląda to tak, że koleś dzwoni do
            prokuratora
            >
            > w Krakowie i mówi: "Słuchaj Zdzisiu, trza udupić tego palanta od wanny, bo
            > droga ona jest. A słuchaj, jak wygląda sprawa tego elektryka, który źle
            > gniazdko zamontował. Może by już wyszedł z tego aresztu tymczasowego? 5 lat
            to
            > chyba już za długo. Prasa zacznie coś podejrzewać". Nie dziwi Cię, że wnioski
            > Dobosza zostały oddalone? A że Gazeta uprawia takim artykułem politykę to
            inna
            > sprawa. Ale fakt pozostaje faktem.
            To, ze Wassermann naduzywa stanowiska w sporze z wykonawca instalacji jest
            jednym z podtekstow artykulu. Prosze zatem wskazac, jakie prawo zostalo zlamane?
            Jesli wykorzystuje jedynie swoja wiedze i doswiadczenie, to dzieje sie to z
            korzyscia dla konsumenta, ktoremu wskazuje tym samym droge jaka moze dochodzic
            swoich praw.
            • burrow_jones Re: Michniczenie 05.10.05, 12:44
              on nie wykorzystuje swojej wiedzy i doświadczenia, a jedynie znajomości. I o to
              tutaj chodzi. Ja, gdybym poszedl do prokuratury z takim zawiadomieniem, to by
              mnie tam wyśmiano. Normalną drogą załatwienia takiej sprawy jest korzystanie z
              gwarancji i drogi cywilnej. Takich spraw jak ta można znaleźć na pęczki w życiu
              codziennym i nawet gdybyś poszedł z tym do prokuratora, to nic byś nie wskórał.
              Chyba, że nazywałbyś się prokurator krajowy z PiS-u...
        • janflesztyn Re: Michniczenie 05.10.05, 11:11
          Zgadzam się całkowicie, co za bzdurny artykuł.

Oczywiście, w te pędy trzeba znaleźć coś na nową władzę, zwłaszcza, gdy chodzi
          o złych ludzi z PiS. No i mamy! wannę. W myśl zasady: chcesz utopić psa, wanna
          zawsze się znajdzie. Jakie to prymitywne, jak nie przystaje do intelygenckiego
          wizerunku GazWyb-u. A jednak. Po garniturach Kaczyńskiego jest wanna
          Wassermana. Oj, maławo tego.

Gazeta Wyborcza oburza się na UBeckie metody lustracji w Polsce, ale nie ma
          skrupułów przed pisaniem artykułów o wannie w stylu "Garsoniery pewnego
          księdza", autorstwa b. rzecznika rządu PRL.

Adam Michnik sporo ostatnio pisze. Jest o czym, wszak ciemnogród w natarciu. Na
          nic 16 lat ciężkiej redakcyjnej pracy. Ja wciąż czekam, bo pośród tego
          pisarstwa wciąż nie mogę dojrzeć felietonu redaktora Michnika, w którym
          wyjaśnia cel znajomości z J. Urbanem.
    • jurwal Jacuzzi Wassermanna czyli pokopać posła 05.10.05, 09:25
      Wielmożny poseł zauważył na własnej skórze jak wygląda w rzeczywistości
      zatrudnianie pracowników przez firmy. Żeby firma zarobila musi płacić jak
      najmniej zatrudnianym pracownikom. Ja kzatrudnia takich pracowników to nie może
      liczyć na dobrych i dokładnych fachowców. Musi brać najtańszych. A, jaka płaca
      taka praca. A swoją droga to czy przy okazji umowy z firmą są prawidłowe ? Poseł
      na sali sądowej to ktoś zupełnie inny od domownika.
      • rekin368 Re: Jacuzzi Wassermanna czyli pokopać posła 05.10.05, 11:41
        IV Rzeczpospolita a może II PRL?
        W moim mieście Prokuratura też jest wykorzystywana do gnębienia konkurencyjnych
        firm i nie tylko na podstawie anonimów. Ona wie kogo gnębić a kogo nie.
        Myśle, że tak jest w każdym małym mieście.
        Jest taka piosenka, nie pamiętam tytułu, ale leci tak:
        MACIE PRZECIEŻ DEMOKRACJĘ, PAN PROKURATOR MA RACJĘ...
    • worgules Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:26
      Ten facet to naprawdę ciężki idiota.Ale do rządu się nadaje.
      • pies_na_czarnych Czy ktos wie jaki blad popelnil instalator? 05.10.05, 09:46
        Czy ktos wie jaki blad popelnil instalator? Z tego co wiem jakuzzi to kompletne
        instalacje i z ich podlaczeniem nie ma zadnych problemow. Wystarczy
        przestrzegac fabrycznej instrukcji montazu. Instalacje te wykonywane sa wg norm
        europejskich, a te sa bardzo ostre. Nie wierze, aby istnialy jakies specjalne
        normy polskie dotyczace tego typu instalacji.

BTW Osobiscie mysle, ze facet nie ma forsy na zaplacenie.
        • amhu Re: Wystawil rachunek! 05.10.05, 10:01
          • doktorhabilitowany.1 Wstrętny liberał! Chciał pieniędzy za pracę!!! 05.10.05, 10:11

• u_bolt Re: nie wyjdzie z jacuzzi to.... 05.10.05, 11:11
          zawsze bedzie mozna oskarzyc instalatora o .... zle zainstalowanie sedesow.
          Tak je facet wrednie zainstalowal, ze jak pan posel swoja "komisyjna d..."
          siada na sedes to zawsze cos te "komisyjna d..." bezczelnie szczypie i gryzie.
          Pan posel Wassermann oczywiscie wyklucza, ze to sumienie mu robi takie numery.
          To musi byc oczywiscie fuszerka (aby nie powiedziec zmowa przeciw.) wrednego
          instalatora. I moga sobie polscy instalatorzy-hydraulicy podbijac Zjednoczona
          Europe, ale tu w Krakowie maja byc posluszni jedynej slusznej sile wybrancow
          narodu, sluchac polecen i trzymac morde w kuble. Zadnych wynurzen do prasy.
    • zygfryd.okrutny Gdyby Jaruzelski mial taka wanne 05.10.05, 09:38
      pewnie komunizm upadlby pare let wczesniej, komunisci odmowiliby udzialu w pochodach 1-majowych, utworzylaby sie opozycja ds. wnny kiszczaka, czy jaruzelskiego. Lza sie w oku kreci, ale jak widac politycy zyja jak fabrykanci wirtualnego swiata, nic nie produkuja, nic nie sprzedaja, pierdza w stolki sejmowe i ministrialne, zyja jak w raju. To nie zazdrosc, osobiscie ma tylko kabine do pryszncu, nie wiem nawet, ze takie wanny instnieja, a przypominaja burdel szeja z Omanu.

Ale do sprawy, ludzie robote wykonali, nalezy sie i zaplata, jezeli sa usterki, a sa zawsze, mozna je zawsze usunac. Chyba willa nie byla budowana na czarno i miala jakis projekt. O ile pan polityk wasermann, zaprzega swoj pseudo-autoryet poselski do zalatwiania swoich prywatynch spraw, dziala nie inaczej niz chroniony immunitetem poselskim znany rambo-dedektyw. Ale tuz to przeciez budowniczy Polski, tej prawej isprawiedliwej, z kodeksem etyczny, w 10 punktach, moze sie opamieta i zreflektuje, ze sa wazniejsze sprawy Bog, Honor, Ojczyzna, jak wanny z elektrycznym orgazmem i innymi duperelami.
    • meritum3 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:40
      No cóż szwyczaje komunistycznego aparatczyka zostały a tak naprawdę to PISdzielec.
    • waterman50 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:42
      Może ktoś mi powie,skąd uczciwego prokuratora stać na willę w Krakowie?
      • doktorhabilitowany.1 Wasserman nigdy nie zamierzał płacić. 05.10.05, 10:58
        Pomimo, że pewnie było go stać:)) Był prokuratorem, potem posłem, na pewno brał
        pieniądze za doradzanie, był w stanie np. wziąć kredyt. Inna sprawa, że
        Wasserman od początku nie zamierzał płacić 240 tys. wykonawcy willi, na co
        wskazuje fakt, że jak go zmusili do pierwszej zapłaty, to dał zamiast gotówki
        swoje mieszkanie, warte 170 tys. I tak się wkurzył, że postanowił w stary,
        sprawdzony sposób załatwić bezczelnego rzemieślnika.
      • ppppp7 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 12:05
        240 tys. za wykończenie? To mały pałacyk a nie willa.
        • asd616 Słuszna uwaga n/t 05.10.05, 13:21
          n/t
    • doktorhabilitowany.1 Oczywiste nadużycie KK 05.10.05, 09:43
      W sprawach wykonastwa np. remontu, czy montażu wanny przysługiwała Wassermanowi
      reklamacja! Jeżeli pozwolił firmie wykonać zlecenie, a zastrzeżenia zgłosił po
      zakończeniu robót, to prawie na pewno chodziło mu głównie o niezapłacenie
      wykonawcy. Zresztą na początku nie chciał płacić nic, później oddał w ramach
      rozliczenia mieszkanie (sic!) a później zaczął wymyślać:)) Jak mógł zamówić
      ekspertyzę w sprawie wanny, to trzeba ją było wykorzystać w celu zmuszenia
      wykonawcy do poprawienia instalacji (na pewno wanna była na gwarancji). Ale pan
      ex-prokurator wybrał metody znane z epoki kiedy mechanizmy rynkowe nie były
      rozwinięte - woli nękac i zastraszać. I nadużywać kodeksu karnego w sprawie,
      gdzie zastosowanie powinien mieć kodeks handlowy. Typowe działania poselskiej
      Jakuzy;)
      • pies_na_czarnych Re: Oczywiste nadużycie KK 05.10.05, 09:49
        doktorhabilitowany.1 napisał:

> W sprawach wykonastwa np. remontu, czy montażu wanny przysługiwała
        Wassermanowi
        >
        > reklamacja!

Dobrze kombinujesz. Jednak zauwaz, ze ten gosc oskarza instalatora o zamach na
        jego zycie. To nie jest sprawa gwarancji:))
        • doktorhabilitowany.1 Lista najbardziej zagrożonych posłów 05.10.05, 09:59
          1. Bogdan Pęk - odpadło mu koło od bryki na stacji benzynowej - opinia posła -
          ZAMACH
          2. Gabryjel Janowski - zrobił z siebie kretyna podskakując i wieszając się na
          ludziach po tabletkach w sejmie - tłumaczenie - ZAMACH
          3. Wasserman - nie chciał płacić firmie za remont willi - wpierw nie dał nic,
          później go zmuszono do oddania mieszkania (zamiast gotówki, pewnie jej nie miał
          od początku), więc postanowił się odegrać na chciwym rzemiślniku, który domagał
          się od jaśnie pana Wodnego Człowieka zapłaty za pracę - pretekst - ZAMACH

Czy my już naprawdę żyjemy w krainie Deszczowców?
          • burrow_jones Re: Lista najbardziej zagrożonych posłów 05.10.05, 10:02
            można zrobić eksperyment. Jeżeli ktoś z tutaj piszących ma jakąś źle wykonaną
            instalację, itp. niech zawiadomi prokuraturę. Ciekawe, co zrobią.... Inna
            sprawa, że odpowiedź wszyscy znamy.
            • doktorhabilitowany.1 A może nie przysługiwała gwarancja? 05.10.05, 10:07
              Bo Wodny Człowiek (który w dzień śpi w wannie) kupił wannę kradzioną?
        • amhu Re: Oczywiste nadużycie KK 05.10.05, 10:06
          Jezus Maria!! Elektryk chcial sie zamachnac!! Na Wassermana!! Jak to agent
          KGB/Mossadu/..... na agenta Najjasniejszej.
          • doktorhabilitowany.1 Wodnego Człowieka prądem??? 05.10.05, 10:10
            I spłynął by z tym prądem elektrycznym???
            On chyba zażywa zbyt wiele prądu w herbatce:))
        • taziuta Re: Oczywiste nadużycie KK 05.10.05, 10:40
          A czy ktoś w Krakowie (lub spoza, bo w Krakowie to pewnie nikt Wodnemu
          Człowiekowi nie podskoczy) mógły pomóc instalatorowi w oskarżeniu Wassermana o
          molestowanie (nadużycie prawa), z zamiarem nie płacenia za wykonaną usługę? :-)

pies_na_czarnych napisała:

> Dobrze kombinujesz. Jednak zauwaz, ze ten gosc oskarza instalatora o zamach
          na jego zycie. To nie jest sprawa gwarancji:))
          • kwiecien45 A Ziobro przez całe lata ciąga kolegów po sądach 05.10.05, 10:46
            A pan prokurator Ziobro przez całe lata ciąga kolegów po sądach bo mu głupie
            kawały robili strasząc telefonami.
            Tak, że ekipa jest super i ciekawe tylko który z nich czuje się "zagrożony
            przez kosmitów"?
            A myśmy posłowi Gabrysiowi Janowskiemu mieli za złe, że skacze na w Sejmie
            jednej nodze i liczy skoki.
            Eh. To se ne wrati.
            • taziuta To se ne wrati? Oj uważaj :-) 05.10.05, 11:16
              Popatrz jak wiele ropuch teraz wydobyło się z hibernacji i wypełzło na
              powierzchnię :-)

kwiecien45 napisał:

> A pan prokurator Ziobro przez całe lata ciąga kolegów po sądach bo mu głupie
              > kawały robili strasząc telefonami.
              > Tak, że ekipa jest super i ciekawe tylko który z nich czuje się "zagrożony
              > przez kosmitów"?
              > A myśmy posłowi Gabrysiowi Janowskiemu mieli za złe, że skacze na w Sejmie
              > jednej nodze i liczy skoki.
              > Eh. To se ne wrati.
    • jotes61 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:47
      Poseł Wasserman najwyrażniej wczuł się w rolę jedynego sprawiedliwego ha ha.Nic
      mnie już nie zdziwi po jego przedstawieniach w komisji sejmowej.I taki człowiek
      ma pełnić poważne funkcje za moje pieniądze??? .Kpina ze wszystkich którym
      strącają podatki na takiego badziewiaka.I smutno , i straszno.
      • blackout.9491 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:54
        Ohydni antysemici ! Odczepcie się od Szefa Odrodzonych Służb Specjalistycznych
        IV RP !!!!
        • risza Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 09:58
          A może Odrodzonej Bezpieki...
    • feliks-50 Teraz to zainstaluje sobie basen z bajerami ! 05.10.05, 10:01
      Wszystko dla Polski !!!!!!!
      • loppe Re: Teraz to zainstaluje sobie basen z bajerami ! 05.10.05, 10:11
        He he, straszlywy cios dla pisu, trzeba było tego jacuzzi żeby pokonac
        pisowców, żadne tam programowe spory, lustracje itp - zakupy to jest to, tu
        jest pies pogrzebany, emocje wielkie spoleczne, żeby to jacuzzi tak przed
        wyborami parlamentarnymi to w proch i pył.
        • doktorhabilitowany.1 STAW Z KACZKAMI :))))) 05.10.05, 10:22
          Wodny Świat Wodnego Człowieka z Kaczkami:))
          • wredna_jedza Re: STAW Z KACZKAMI :))))) 05.10.05, 10:25
            Kaczki na prąd???
            :))))))))))))))))))))))
            • doktorhabilitowany.1 Re: STAW Z KACZKAMI :))))) 05.10.05, 10:29
              wredna_jedza napisała:

> Kaczki na prąd???
              > :))))))))))))))))))))))
              Tego się obawiam:))) w herbatce:))
          • kwiecien45 Re: STAW Z KACZKAMI :))))) 05.10.05, 10:42

> Wodny Świat Wodnego Człowieka z Kaczkami:))
            TY UWAŻAJ CO PISZESZ.
            JAK PRZEJMIE ZA KILKA DNI WŁADZĘ TO MOŻE I KAŻE ZROBIĆ Z TOBĄ TO CO KAZIMIERZ
            WIELKI POLECIŁ UCZYNIĆ ZE SWOIM SPOWIEDNIKIEM.
            • doktorhabilitowany.1 Re: STAW Z KACZKAMI :))))) 05.10.05, 10:48
              Co, skazał go na wannę elektryczną?
              ;))
              • kwiecien45 Re: STAW Z KACZKAMI :))))) 05.10.05, 12:12

> Co, skazał go na wannę elektryczną?
                > ;))
                Kazimierz Wieli kazał swym sługom UTOPIĆ SWEGO SPOWIEDNIKA W WORKU Z KAMIENIAMI
                W WIŚLE.
                ZA CO JAKO POKUTĘ KOSCIOŁ NAKAZAŁ KRÓLOWI POSTAWIĆ W KRAKOWIE ŚWIĄTYNIE.
                A z tego PiS akurat dobry.
    • koaa Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:11
      ciekawe ze o tym dowiadujemy sie tuz przed wyborami hehe kloaczna gazeta
      • jolunia55 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:24
        Postępowanie tego pana to zwykłe ku...stwo!Fachowcy niech omijwją wille
        władzy/posłów/bo takie sytuacje to u tej bogobojnej i 'uczciwej'elity
        norma.Omijajcie takich pracodawców z daleka,a szczególnie tych z komisji
        śledczych!
    • smentuff Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:23
      Czytam te wieści i jestem zażenowany, zniesmaczony, oburzony, .... .
      Ciągle się łapię na tym, że WYDAJE mi się, że są jakieś normy, standardy, dobre
      zwyczje i uczciwość. A tu jak w folwarku: równi i równiejsi. I ja naiwny, bo
      ciągle mi się WYDAJE.
    • janflesztyn Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:34
      Oczywiście, w te pędy trzeba znaleźć coś na nową władzę, zwłaszcza, gdy chodzi
      o złych ludzi z PiS. No i mamy! wannę. W myśl zasady: chcesz utopić psa, wanna
      zawsze się znajdzie. Jakie to prymitywne, jak nie przystaje do intelygenckiego
      wizerunku GazWyb-u. A jednak. Po garniturach Kaczyńskiego jest wanna
      Wassermana. Oj, maławo tego.

Gazeta Wyborcza oburza się na UBeckie metody lustracji w Polsce, ale nie ma
      skrupułów przed pisaniem artykułów o wannie w stylu "Garsoniery pewnego
      księdza", autorstwa b. rzecznika rządu PRL.

Adam Michnik sporo ostatnio pisze. Jest oczym, wszak ciemnogród w natarciu. Na
      nic 16 lat ciężkiej redakcyjnej pracy. Ja wciąż czekam, bo pośród tego
      pisarstwa wciąż nie mogę dojrzeć felietonu redaktora Michnika, w którym
      wyjaśnia cel znajmomości z J. Urbanem.

• sunrexik3 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:39
        Walczysz tą samą bronią - Gazeta po prostu opisuje rzeczywistość a że nie jest
        ona zgodna z Twoją linią polityczną o to juz musisz mieć pretensje do pana
        Wassermana a nie do Michnika. Tymbardziej, że artykuł napisał Wojciech
        Czuchnowski!!!!! Ale my znamy tę Twoją linię wszystkiemu winny jest Balcerowicz
        i żydowski Michnik a Gazeta jest tajnym pismem żydowsko-masońskim......
        bbbbuuuuuhhhhhhaaaaaahahahahahahahahahahahaha..................
      • w19f45 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 12:49

solidarność srała po nogach jak pisała o willi Gierka co miała boazerię, tego
        nie pamiętasz.Jeszcze jedno przypomnij sobie ulotki, jak pisali ile to odwiertów
        z ropą jest zaczopowanych łódzkim ,ciekaw jestem czemu tego jeszcze nie odetkali-he
        przy każdej formacji jest SB,UB i inne.Wasser będzie miał swoj .
    • kwiecien45 No to faktycznie mamy przejeb..e. 05.10.05, 10:40
      Może Wasserman ma takie nieswojskie nazwisko ale z Felkiem Edmundowiczem,
      szlachcicem spod Grodna jest spokrewniony.
      Na przykład przez Jankiela.
      No, tego od cymbałów.
      • amhu Re: No to faktycznie mamy przejeb..e. 05.10.05, 10:46
        Od Jankiela to sie odczep.Slicznie gral na kartach Pana T. Z Wassermana taki zas
        Starozakonny jak z kaczej d..y traba. Na to trzeba miec znacznie wyzszy IQ.
        • kwiecien45 Re: No to faktycznie mamy przejeb..e. 05.10.05, 11:06
          Czyli on jest austriacki...?
          Haszek pięknie opisuje w "Szwejmku" takie przypadki.
        • kwiecien45 Re: No to faktycznie mamy przejeb..e. 05.10.05, 12:09
          Nie chodziło mi o Jankiela tylko o jego CYMBAŁY!
          ;-)
          • amhu Re: No to faktycznie mamy przejeb..e. 05.10.05, 12:14
            Cymbaly to przepiekny instrument i pisanie o nich w kontekscie Feliks
            Edmundowicza oraz Pana W. jest dla nich uwlaczajace.:)
    • kwiecien45 PSSkąd prokurator ma pieniądze na wille wKrakowie? 05.10.05, 10:40
      • doktorhabilitowany.1 Nie wziął i stąd cała sprawa. Myślał, że mu zrobią 05.10.05, 10:50
        za darmo, bo jest Wassermanem. Zakładał, że rzemieślnik, tak jak to było często
        do tej pory, po prostu chce mu zrobić willę za darmo, a po wyborach po prostu
        weźmie kontrakt na remont prokuratury krajowej i ministerstwa sprawiedliwości.
        a ten głuptas zażądał zapłaty, to teraz ma.
    • zygmunt55 Superoszołomstwo! 05.10.05, 10:48
    • jacekkrol1 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:50
      prponuje powolac kolejna komisje sledczą, ds zbadania afery, moze to wrogie
      siły, masoneria i syjonisci chcieli pozbawic pana posła zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka