Dodaj do ulubionych

Janusz Palikot z PO

14.11.05, 02:35
www.palikot.pl/index.php

Poseł na Sejm z Lubelskiego, kieruje nowym sztabem strategicznym PO,
wydawca "Ozonu", właściciel kilku firm (m.in. Polmos Lublin), filozof z
wykształcenia (KUL i UW), katolik opowiadający się za świeckością państwa,
urodzony w 1964 r. w Biłgoraju, relegowany z liceum za domaganie się prawdy o
Katyniu, 48. miejsce na liście najbogatszych Polaków.

Czy Palikot to nazwisko węgierskie?
Jakie dalsze plany publicystyczne ma Palikot?
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Nowa Platforma od nowego roku 14.11.05, 02:42
      "Władze PO stworzyły specgrupę, która przygotowuje reformę struktur i ofensywę
      propagandową partii. - Od nowego roku będzie nowa Platforma - zapowiada
      koordynujący prace zespołu poseł Janusz Palikot

Zespół tworzą m.in. fachowcy od marketingu politycznego i mediów, politolodzy
      oraz socjologowie. Mają jeden cel: uczynić z PO najsilniejszą partię w kraju."
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3012809.html
      • loquin.phd Re: Nowa Platforma od nowego roku 14.11.05, 02:47
        PO ma realną i unikalną szansę stać się najsilniejszą partią w Polsce. Tę łaskę
        historycznego momentum należy wykorzystać, gdyż już nie wróci. Europa, Europa.

PiS ---> delete.
      • kropekuk I znow dadza tylka jak KLD na Saatchi & Saatchi. 14.11.05, 02:47
        Nawet wiem, dlaczego...
        • po_godzinach niech próbują) 14.11.05, 02:48
        • kropekuk PS: Widac to po Palikocie na zalaczonej fotce: 14.11.05, 02:50
          DURNE KOPIARSTWO - do tweedowego tzw. horse jacket NIGDY sie bialej koszuli
          nie wklada:)))
          Nie bedzie z Palikota lord ;)
          • po_godzinach to juz zdradź - jaką się wkłada?)) 14.11.05, 02:51
            • kropekuk Tez "horse", w specjalna - o dziwo - kratke. Ale 14.11.05, 02:56
              mlodsze pokolenia wkladaja jednobarwne kolorowe - butelkowa zielen, czern,
              burgund... Chodzi o to, ze stroj jest "genetycznie" SPORTOWY: na konia,
              polowania...
              • po_godzinach aaa ... ale może on nie ma konia? 14.11.05, 02:59
                dzięki)
                • kropekuk Ja sie nie snobuje - mowie o genezie stroju, co za 14.11.05, 03:06
                  soba - nawet przy zmianie funkcji - pociaga okreslony styl. Klasyczna jest ta
                  koszula, ale teraz nosza ja juz glownie dziadki:
                  www.ctshirts.co.uk/department.aspx?DepGrpCode=MEN&DepCode=MCWK
                  To cos tak wyglada - powinna byc mieciutka matowa bawelna (a nie np. popelina),
                  ale tu jakos nie ma 100% klasycznych modeli, bo przecena (w drukowanym katalogu
                  maja).
                  • po_godzinach pięknie, zaiste) 14.11.05, 03:12
                    ale czy on w takim razie fotografując się w takiej marynarce nie powinien
                    zdjęcia w plenerze robic?)

angielska klasyka jest przecudna - szkocki strój ludowy męski takoz)
                  • po_godzinach czy to Ty na tym foto? 14.11.05, 03:14
                    )
                    • kropekuk Jestem starszy, szron na skroniach... 14.11.05, 03:19
                      I mam szczuplejsza twarz - to jakis dwudziestolatek:)
                      • po_godzinach sezon na szron tuz tuz) 14.11.05, 03:20
            • loquin.phd Kropek bredzi. Może być czarna albo biała, ... 14.11.05, 02:57
              ... albo granat lub ciemnozielona.
              • kropekuk Nie bredzi, moj drogi, nie bredzi...Lordem i ty 14.11.05, 02:59
                nigdy nie bedziesz:)))Chyba ze anglomanem z Landow Zachodnich - tam takich w
                bialych koszulach do Bran Thomasa widzialem.
                A z ta marynarka konweniuje tez kaszmirowy golf:)
                • 42gimnazjum [...] 14.11.05, 03:05
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • loquin.phd Re: Nie bredzi, moj drogi, nie bredzi...Lordem i 14.11.05, 03:06
                  Golf może być. Ja zaś jestem szlachtą dziedziczną, a RF nie przyznaje tytułów
                  lordowskich.

Tutaj masz np. tweed w zestawie z białą koszulą i czarnym sweterkiem:

www.draytonmalls.com/images/162JABHarris%20Tweed%20Wool%203-Button%20Sportcoat.jpg
                  • kropekuk Ja mowie HORSE JACKET - taki jak u Palikota:) 14.11.05, 03:09
                    Widzisz - nieporozumienie:)
                    • loquin.phd Re: Ja mowie HORSE JACKET - taki jak u Palikota:) 14.11.05, 03:20
                      No właśnie, nieporozumienie.

A gdzie Ty widziałeś Palikota w horse jacket? Racz podać link.
                      • kropekuk A to co? Pies? 14.11.05, 03:25
                        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3012809.html
                        • loquin.phd Re: A to co? Pies? 14.11.05, 03:29
                          Aha, no tak. Jeszcze nie zdążyłem przeczytać artykułu. Zwróć uwagę, że krawat
                          jest w sam raz. Na miejscu Palikota założyłbym chemisę brązową.
                          • kropekuk Pies go drapal - i w Paryzu nie zrobia z owsa ryzu 14.11.05, 03:31

• loquin.phd Re: A to co? Pies? 14.11.05, 03:32
                            ... chemisę brązową, a krawat srebrnoszary.

• kropekuk Moze - nie wiem, ma ciemna cere...Niemniej chce o 14.11.05, 03:34
                              czyms innym: niechcacy nam wyszlo jak wielkie polskie pieniadze moga byc
                              natychmiast rozszyfrowane i zaszufladkowane - tradycji sie nie kupi!
                              • loquin.phd Re: Moze - nie wiem, ma ciemna cere...Niemniej ch 14.11.05, 03:37
                                Eh bien, c'est les nouveaux riches. Nouveaux riche z Polski i tak prezentuje
                                się nieźle na tle nowej "magnaterii" ze Wschodu i z Chin.
                                • kropekuk O, Jezu...Abramowicz wraz z malzonka... 14.11.05, 03:42

• loquin.phd Re: O, Jezu...Abramowicz wraz z malzonka... 14.11.05, 03:47
                                    Hehe, na przykład. Gdyby incognito sprzedawał hot dogi w budzie przy King's
                                    Cross, nikt by się na nim nie poznał. :-)
                                    • kropekuk :))))))))) 14.11.05, 03:52

• loquin.phd Za wyjątkiem Hong Kong, of course! :) 14.11.05, 03:38
                              • po_godzinach nie kupi 14.11.05, 03:38
                                ale to i tak wiedza dostępna nielicznym
                  • po_godzinach ale ten tweed cos jakby nie w kratkę) 14.11.05, 03:13
                    • kropekuk Wlasnie, tez casual, ale nie horse jacket... 14.11.05, 03:17
                      Raczej uniwersytecki blezer.
                      • po_godzinach Panowie, wierzę, że tak wyglądacie. Obaj). 14.11.05, 03:18
                    • loquin.phd Re: ale ten tweed cos jakby nie w kratkę) 14.11.05, 03:19
                      Chodziło o to, że jest to klasyczny dres sportowy (por. glosę Kropka nt.). A
                      szlacheckie dresiarstwo rzecz jasna toleruje białe koszule.

Co innego jest z polowaniem: w lesie i w polu białych koszul się nie nosi.
                      • po_godzinach juz wszystko rozumiem, tylko 14.11.05, 03:22
                        szkoda, ze nie jestem facetem, bo to piękne jest)
                        • loquin.phd Re: juz wszystko rozumiem, tylko 14.11.05, 03:26
                          Cóż, nie dane Ci. :-)

Ale jest jeszcze karnawał (np. nadreński)...
                          • po_godzinach Re: juz wszystko rozumiem, tylko 14.11.05, 03:29
                            no i - szkocka spódniczka)

i tu juz mozna białą bluzkę ...
                            • kropekuk Z zabotem i plisowanym gorsem. Klasyka do stroju 14.11.05, 03:30
                              galowego. Nb. Zaraz Karol bedzie w tym na Sylwestra wywijal:)
                              • po_godzinach Re: Z zabotem i plisowanym gorsem. Klasyka do str 14.11.05, 03:34
                                kilka tygodni temu na lotnisku w Aberdeen grupka panów w szkockich strojach
                                robiła furorę

i sie nie dziwię, bo szlachetnie wyglądali)
        • loquin.phd "una historia de egomanía y paranoia, Saatchi & .. 14.11.05, 02:54
          ... Saatchi"
      • petrokles Re: Nowa Platforma od nowego roku 14.11.05, 04:53
        E tam, to juz agonia córy Koryntu, tfu, córy Mumii Wolności... Tusk kompromituje
        sie na każdym kroku, platfusy będą przenikać do obozu władzy, bo są wyposzczeni,
        Placforma zniknie z powierzchni ziemi z Palikotem, czy też bez niego...
        • les.vacances pozyjemy,zobaczymy n/t 14.11.05, 04:59
        • kropekuk Taaa...Tak wyposzczeni jak Palikot? Buhahaha!!! 14.11.05, 05:22

• alex200 Produkcja wina mu wychodzi, ale OZON-u nie 14.11.05, 03:49
      Nie interesują mnie jego plany, bo jestem abstynentem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka