Dodaj do ulubionych

Głosować na brak programu to trzeba mieć porąbane.

28.12.05, 09:49
Głosować na brak programu to trzeba mieć porąbane w głowach.
Wczoraj Rokita na TVN24 przyznał że nie ogłosili przed wyborami i w czasie
wyborów programu PO.
Co to za dziwni ludzie którzy głosowali na PO.
Tak dali się zrobić w balona.
Obserwuj wątek
    • leszab PO jakby wygrało to by nie musiało nic spełniać. 28.12.05, 09:54
      Nie mając programu i wygrać to dopiero sztuka.
      Prawie się udało.
      Ile mózgów Platwormie udało się wyprać.
      Aż trudno uwierzyć.
      • 9111951u Re: PO jakby wygrało to by nie musiało nic spełni 28.12.05, 09:56
        e tam, dawniej takie pranie dawało lepsze skutki, teraz nawet sondaże nie
        pomagają.
    • czarls_bronson Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 09:58
      Wykalkulowali że wystarczą sondaże i "chłopak z plakatu"
    • 9111951u Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 09:59
      e tam , kolega zapomina o ludziach co to byli przerażeni i się bali , a na
      dodatek o mediach tzw. publicznych.
      • czarls_bronson Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:01
        9111951u napisała:

> e tam , kolega zapomina o ludziach co to byli przerażeni i się bali , a na
        > dodatek o mediach tzw. publicznych.

ale ci zagłosowali na PD
        • 9111951u Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:03
          to ich było aż tak "dużo " ?, bo w mediach tzw publicznych to była większość
          Narodu.
          • czarls_bronson Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:33
            9111951u napisała:

> to ich było aż tak "dużo " ?, bo w mediach tzw publicznych to była większość
            > Narodu.

Bo oni tylko w mediach siedzą i
            mam nadzieję że już długo tam nie posiedzą
            • piaf.e Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:41
              czarls_bronson napisał:

> 9111951u napisała:
              >
              > > to ich było aż tak "dużo " ?, bo w mediach tzw publicznych to była większ
              > ość
              > > Narodu.
              >
              > Bo oni tylko w mediach siedzą i
              > mam nadzieję że już długo tam nie posiedzą

Rokite widzdze w tvn 24 raz na 3 miesiace, ale masz racje pis bez przerwy
              siedzi w mediach, nie zdarzy pis prigramu gospodarczego napisac chyba do
              wielkanocy.
              • czarls_bronson Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:49
                piaf.e napisała:

> Rokite widzdze w tvn 24 raz na 3 miesiace,

A Rokita to nie PIS?
                on dawno powinien być PISie i właśnie to jego największy problem
                w PO dla niego miejsca nie ma.
                • piaf.e Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:56
                  czarls_bronson napisał:

> piaf.e napisała:
                  >
                  >
                  > > Rokite widzdze w tvn 24 raz na 3 miesiace,
                  >
                  > A Rokita to nie PIS?
                  > on dawno powinien być PISie i właśnie to jego największy problem
                  > w PO dla niego miejsca nie ma.

szkoda czasu dla takich co tylko pie...ą apojecia o niczym nie mają.aj jakie to
                  pomysly sie w twojej ptasiej glowince rodza,
    • bryt.bryt trzeba sluchac, zeby nie miec porabane 28.12.05, 10:05
      leszab napisał:

> Głosować na brak programu to trzeba mieć porąbane w głowach.
      > Wczoraj Rokita na TVN24 przyznał że nie ogłosili przed wyborami i w czasie
      > wyborów programu PO.
      > Co to za dziwni ludzie którzy głosowali na PO.
      > Tak dali się zrobić w balona.

Rokita powiedzial, ze nie oglosil wtedy ogloszonego ostatnio kompleksowego
      pakietu analizujacego sytuacje i przedstawiajacego konkretne rozwiazania na cala
      rzadowa kadencje. Ten pakiet to nie program PO, nie program PO nie zostal
      ogloszony.
      Rokita powiedzial ponadto, ze kampania wyborcza nie jest czasem, kiedy analizuje
      sie sensowne rozwiazania, ale czasem plytkich hasel. Powiedzial, ze dokument
      (pakiet) zostal ukonczony juz po wyborach.
      Trzeba sluchac, a nie fantazjowac.
      • 9111951u Re: trzeba sluchac, zeby nie miec porabane 28.12.05, 10:08
        jaka fantazja?, jaka finezja?, też bym tak chciał bez programu.
        • piaf.e Re: trzeba sluchac, zeby nie miec porabane 28.12.05, 10:10
          9111951u napisała:

> jaka fantazja?, jaka finezja?, też bym tak chciał bez programu.

jastes żałosna, naucz sie byc uczciwa i przestan klamac, nie wstyd ci??
        • bryt.bryt Re: trzeba sluchac, zeby nie miec porabane 28.12.05, 10:14
          9111951u napisała:

> jaka fantazja?, jaka finezja?, też bym tak chciał bez programu.

Wydawalo mi sie, ze watek dotyczy czego innego, ale widze, ze dotyczy po prostu
          opowiadania antyplatformianych glupot. Osmieszasz PiS, LPR, czy kogo tam
          popierasz, a nie szkodzisz Platformie.
          Odnosnie ostatniego wpisu - nie dziwi mnie, ze nie dorosles mentalnie do tego,
          zeby zrozumiec, jak PO widzi Polske. Dawales temu wyraz na FK wielokrotnie.
          • 9111951u Re: trzeba sluchac, zeby nie miec porabane 28.12.05, 12:21
            no popatrz, a ja głupi myślał co to za fantazja ?co to za finezja?.
      • leszab A jaki program ogłosili oprócz 3x15 28.12.05, 10:10
        • piaf.e Re: A jaki program ogłosili oprócz 3x15 28.12.05, 10:11
          najwyrazniej nie masz zielonego pojecia o czym piszesz
          • antistate To może przypomnisz nam ten program? :-) 28.12.05, 10:22

• piaf.e Re: To może przypomnisz nam ten program? :-) 28.12.05, 10:24
              jak mam ci przypominac cos , z czym sie nigdy nie zapoznałes, potruc sie
              odrobinne sam.
              • antistate Trudzić to ja się trudziłem wtedy, kiedy był ku 28.12.05, 10:40
                temu czas, czyli przed wyborami. A natrudziłem się niemało. Niestety nie danym
                mi było dotrzeć do owego tajemniczego, zbawiennego dla Polski dokumentu :-)
            • leszab Mam go nagranego na VHS.Teraz nadaję nie z domu. 28.12.05, 10:32
              Jak tylko będę w domu to go zacytuję.
              Jak Rokita nawijał to ja się śmiałem a dziennikarzowi mało oczy nie wypadły na
              podłogę.
              • piaf.e Re: Mam go nagranego na VHS.Teraz nadaję nie z do 28.12.05, 10:39
                leszab napisał:

> Jak tylko będę w domu to go zacytuję.
                > Jak Rokita nawijał to ja się śmiałem a dziennikarzowi mało oczy nie wypadły
                na
                > podłogę.

nie martw sie leszab, nosze sie z zamiarem skomentowania tego na forum, to jest
                własnie poziom dziennikarza, tego wykletego przez was tvn.
    • piaf.e Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:08
      albo nie zrozumiałes albo zwyczajnie kłamiesz Leszam, to oczym wczoraj mowił
      Rokita,a co ogłosił jakis czas temu nie ma nic współnego z programem platformy.
      Wiecej swiadczy o tym ze Rokita przygotowal i ogłosil cos co miało służyć
      Polsce bez wzgledu na wyniki wyborow i bez wzgledu na to kto rządzi, twoja
      interpretacja faktow jest nie uczciwa i zenujaca.Zapoznaj sie dokładniej z
      tematem a potem pisz i nie ponizaj sie uprawiajac polityke manipulacji.
      • leszab Kaczyński pokazywał na kilku nie ponumerowanych 28.12.05, 10:16
        Kaczyński pokazywał na kilku nie ponumerowanych coś PO nazywało programem.
        Szkoda gadać.
        Może znasz jakiś przedwyworczy czy wyborczy program PO to podaj w punktach albo
        linki do nich.
        • piaf.e Re: Kaczyński pokazywał na kilku nie ponumerowany 28.12.05, 10:22
          leszab napisał:

> Kaczyński pokazywał na kilku nie ponumerowanych coś PO nazywało programem.
          > Szkoda gadać.
          > Może znasz jakiś przedwyworczy czy wyborczy program PO to podaj w punktach
          albo
          >
          > linki do nich.

nie tylko ja znam program,znaja go rowniez przeciwnicy platwormy , jak widac ty
          do nich sie nie zaliczasz, jesli chcesz dalej byc wiarygodny na tym forum ,to
          lepiej zapoznaj sie z tematem, o ktorym piszesz i nie osmieszaj sie stracisz
          wiarygodnosc, to moja osobista rada, oczywiscie zrobisz z nią co zechcesz.
          • leszab Nie wykręcaj się tylko podaj linki albo w punktach 28.12.05, 10:28
            • piaf.e Re: Nie wykręcaj się tylko podaj linki albo w pun 28.12.05, 10:31
              osmieszaj sie dalej , ja sie nie wykrecam i nie jestaem niczyim chłopcem na
              posyłki.
              a z tego co widze ty nawet rzekomego programu PiSu nie czytałęś, czyż nie mam
              racji? a moze powiesz pare słów na temat programu gospodarczego pisu???
              • leszab Podaję Ci link do programu wyborczego PISu. 28.12.05, 10:49
                www.bezpiecznapolska.pl/download/programpis/pisprogramwyborczy2005/view
                Ściągnij sobie z tej strony w PDF-ie.
                Oczekuję wzajemności jeśli chodzi o progtam PO.
    • bebe255 Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:43
      PIS za to mial program, ktorego teraz nie realizuje. Gratulacje.
      • piaf.e Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 10:49
        bebe255 napisała:

> PIS za to mial program, ktorego teraz nie realizuje. Gratulacje.

Pis miał, kilka haseł, programu jeszcze nie napisał, realizuje wiec program PO,
        JAK TWIERDZI Lepper, i za co jest na pis obrazony.
      • leszab Ale zgadzasz się jak rozumię że PO go nie miała? 28.12.05, 10:53
        • piaf.e Re: Ale zgadzasz się jak rozumię że PO go nie mia 28.12.05, 10:57
          nie nie zgadzam sie. dowidzenia , dorosnijcie dzieci
        • bebe255 Re: Ale zgadzasz się jak rozumię że PO go nie mia 28.12.05, 11:29
          Oczywiscie, ze nie.
          • leszab bebe255.Oczywiście,że nie miała.Tak napisałaś? 28.12.05, 12:08
            • bebe255 Re: bebe255.Oczywiście,że nie miała.Tak napisałaś 28.12.05, 12:39
              Nie przyPISuj mi slow, ktorych nie napisalam.
              • leszab Ale przyznaj że odpowiedź była dwu-znaczna. 28.12.05, 13:42
                Bez złośliwości.
                • bebe255 Re: Ale przyznaj że odpowiedź była dwu-znaczna. 28.12.05, 13:47
                  Mysle, ze zle mnie zrozumiales:)
    • palnick [...] 28.12.05, 10:44
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • piaf.e Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:47
        nastepny klamca zawodowy sie pojawił., Po nie ogłósiłó programu?????
        no tyna głupiego nie wyglądasz, ale klamac potrafisz
        • antistate Toć Edyciu, chcemy ów program zobaczyć. Nie 28.12.05, 10:50
          daj się dłużej prosić :-)
      • p.smerf Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:48
        > Że PO nie ogłosiło przed wyborami i w czasie wyborów programu, bo prace nad nim
        >
        > zakończyły się kilka dni temu :))))))))))

I właśnie daltego PO dążyyło do tego, aby wybory odbyły się na wiosnę!
        Widocznie chodziło o wiosnę 2006, tylko nikt nie zapytał o szczegóły.
        • piaf.e Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:52
          p.smerf napisał:

> > Że PO nie ogłosiło przed wyborami i w czasie wyborów programu, bo prace n
          > ad nim
          > >
          > > zakończyły się kilka dni temu :))))))))))
          >
          > I właśnie daltego PO dążyyło do tego, aby wybory odbyły się na wiosnę!
          > Widocznie chodziło o wiosnę 2006, tylko nikt nie zapytał o szczegóły.

nastepne kłamstwo PO, ZAWSZE BYŁo PRZECIWNE wyborom na wiosnnne, co Rokita
          wczoraj potwierdził.
          Jak mozna miec zaufanie do pisu jak jego zwolennicy i człónkowie notorycznie
          kłamią.
          OJ NUDNO W TYM SEJMIE DZIS, I PUSTKI NA SALI, OGLĄDAM W TELEWIZJI.
          • palnick Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:59
            piaf.e napisała:

> nastepne kłamstwo PO, ZAWSZE BYŁo PRZECIWNE wyborom na wiosnnne, co Rokita
            > wczoraj potwierdził.
            ------
            A o jaką wiosnę i który rok chodziło Marysi?
            -------
            > OJ NUDNO W TYM SEJMIE DZIS, I PUSTKI NA SALI, OGLĄDAM W TELEWIZJI.
            -------
            Pusto, bo PO szlifuje jeszcze swój program wyborczy :)))))))))))))))
      • 1tomasz1 Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:49
        Zawsze chciałem z kims podyskutować o programie gospodarczym PiS. Niestety nigdy
        nikt nie miał nic do powiedzenia na ten temat. Ba, nawet znajomi kandydaci na
        posłów. Może więc Ty?
        • piaf.e Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:54
          1tomasz1 napisał:

> Zawsze chciałem z kims podyskutować o programie gospodarczym PiS. Niestety
          nigd
          > y
          > nikt nie miał nic do powiedzenia na ten temat. Ba, nawet znajomi kandydaci na
          > posłów. Może więc Ty?

palnick ci zapewne wyjawi szczegoly.Pytanie tylko czy prawda bedzie to co
          powie???
          • 1tomasz1 Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 10:58
            To nie ma znaczenia. Ważne, żeby wysilił szare komórki. Takie ćwiczenie
            intelektualne. :)
        • palnick Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 11:03
          Naści Tomaszku, naści:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34046669&a=34049451
          • 1tomasz1 Re: A wczoraj w TVN Rokita powiedział... 28.12.05, 11:22
            Mój Ty drogi Palniczku, to co zaczynamy dyskusję?

Mamy więc hasło - rozwój przez zatrudnienie.

"Ulgi w CIT na tworzenie nowych miejsc pracy
            PiS proponuje, aby każdy przedsiębiorca, tworząc jedno nowe miejsce
            pracy, otrzymywał przez 2 lata w formie potrącenia od podatku CIT comiesięcznie
            kwotę 1000 zł. Nowe miejsca pracy nie będą powstawać, jeśli przedsiębiorstwa nie
            będą zachęcone do inwestowania."
            "Proponujemy, by pracodawcy przez 2 lata byli zwolnieni z uiszczania składki
            na ubezpieczenia społeczne, części płatnej przez pracodawcę za pracowników
            zatrudnionych na nowo utworzonych miejscach pracy. W ten
            sposób pracodawcy w pierwszym okresie po zatrudnieniu nowego pracownika
            mieliby środki na wynagrodzenia, a z drugiej strony, nie ponosiliby
            kosztów związanych ze składkami na ubezpieczenie społeczne tychże
            pracowników."

Co masz na ten temat do powiedzenia? Kiedy będzie to realizowane? Czy sa już
            projekty ustaw?

Dalej...
            Czy jesteś w stanie wyjaśnić to stwierdzenie?
            "Jesteśmy przekonani, iż wprowadzenie proponowanego przez formację liberalną
            podatku liniowego byłoby niesprawiedliwe. Podwyższa on bowiem
            efektywną stawkę podatkową dla osób najuboższych i obniża ją dla
            osób najbogatszych. Polska jest krajem, w którym różnica w dochodach
            najbiedniejszych i najbogatszych jest jedną z największych w Europie.
            Przepaść między grupą Polaków zarabiających najlepiej a rodzinami najuboższymi
            jest ponad 10-krotna."
            • leszab Temat wątku dotyczy niemania programu wyborczego 28.12.05, 12:19
              Temat wątku dotyczy niemania programu wyborczego PO.
              Stosujesz taktykę "ogona słonia" aby odwrócić uwagę od tematu wątku.
              Nie ładnie!!
              • 1tomasz1 Re: Temat wątku dotyczy niemania programu wyborcz 28.12.05, 12:43
                Temat wątku brzmi, cytuję: Głosować na brak programu to trzeba mieć porąbane.
                Odniosłem więc wrażenie, że jest to rozmowa generalnie o braku programów
                wyborczych wśród polskich partii, szczególnie tych lewicowych.
                Więc jak? Chcesz o tym porozmawiać, czy bedziesz się jedynie trzymał braku
                programu Platformy, która rzeczywiście takowego nie miała. Chociaż pod względem
                gospodarczym miała jakąś wizję państwa.
                • leszab No dobra.Sorry 28.12.05, 13:38
                • palnick Re: Temat wątku dotyczy niemania programu wyborcz 28.12.05, 15:00
                  1tomasz1 napisał:

> Więc jak? Chcesz o tym porozmawiać, czy bedziesz się jedynie trzymał braku
                  > programu Platformy, która rzeczywiście takowego nie miała. Chociaż pod
                  względem gospodarczym miała jakąś wizję państwa.
                  ---------
                  Opisz tę "wizję". To może być fascynujące :)
    • artsg Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 12:18
      A wzystko przez to, że PO to był plan B czyli plan awaryjny kompletnie nie
      dopracowany, bez programu i lidera. Tusk został przywieziony z kaszub w
      przysłowiowej teczce. Ale Polacy poznali się na tej zagrywce i wybrali jednak
      tego co trzeba. Nie pomogły media i ich "sondaże"
      • haen1950 Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 12:31
        artsg napisał:

> A wzystko przez to, że PO to był plan B czyli plan awaryjny kompletnie nie
        > dopracowany, bez programu i lidera. Tusk został przywieziony z kaszub w
        > przysłowiowej teczce. Ale Polacy poznali się na tej zagrywce i wybrali jednak
        > tego co trzeba. Nie pomogły media i ich "sondaże"

Racz jednak łaskawie zauważyć, że jednak program był. Dla rządu i państwa, nie
        dla wyborczej ciemnoty. Taki program to PiS i Kurski sformułowali, program dla
        wygrania wyborów. Wesoło jest, gdy PiS korzysta z programu Rokity pełną garścią.
        Mądrze robi. Musza tylko łyknąć rozgoryczenie swoich wydymanych wyborców, nie
        musza się tym na szczęście przejmować do następnych wyborów. To przecież ciemna
        hołota.
        • artsg Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 13:19
          >Racz jednak łaskawie zauważyć, że jednak program był. Dla rządu i państwa, nie
          >dla wyborczej ciemnoty.

Racz zaważyć że "ciemnota" to też część społeczeństwa i trzeba się z nią
          liczyć. O czym na własnej dupie przekonał się Tusk i jego Pseudo Organizacja.
          • haen1950 Re: Głosować na brak programu to trzeba mieć porą 28.12.05, 13:35
            artsg napisał:

> >Racz jednak łaskawie zauważyć, że jednak program był. Dla rządu i państwa,
            > nie
            > >dla wyborczej ciemnoty.
            >
            > Racz zaważyć że "ciemnota" to też część społeczeństwa i trzeba się z nią
            > liczyć. O czym na własnej dupie przekonał się Tusk i jego Pseudo Organizacja.

Przyznaję ci całkowitą rację. Nie powinienem pisać o "ciemnej hołocie" bez
            cudzysłowu, bo to przecież cytat z Kurskiego. Do ludzi prostych nie mam nic.
            Są tylko naiwni. Stosowniejszy termin to "moherowa ciemnota".
            • matolek_oxford haen 1950 kocham cię 28.12.05, 13:37
              ty taki mądry jesteś -nie omoherowany. Taki jasny nie ciemniak. KOCHAM CIĘ I
              innych też kocham. TO PISAŁAM JA GABI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka