Dodaj do ulubionych

Oskarżam !!!

17.03.06, 16:39
Mamy w kraju poważny problem: jak przekonuja nas osoby, którym chyba nie
wypada nie wierzyć, Jarosław Kaczyński popadł w paranoję i bez przerwy tropi
jakiś "układ" ("widmowy układ" - jak ujął to prof. Osiatyński, a,zważywszy na
pewne przejścia profesora, można sądzić, że na czym jak na czym, ale na
widmach zna się świetnie). Żaden układ nie istnieje, przecież gdyby istniał,
przeczytalibyśmy o tym w "GW",wszytko to wytwór chorej wyobraźni Kaczyńskiego,
ale KTO go do takiego stanu doprowadził? Musimy to ustalić, bo może zdarzyć
się i tak, że ci nieodpowiedzialni osobnicy wmówią istnienie "układu" komuś
jeszcze. Ustaliłem nazwiska kilku osób wmawiających publiczności istnienie
"układu", nazwisk znaleźć można jeszcze dużo, dużo więcej. Doprawdy, gdybym
wierzył w "układy" mógłbym dojść do wniosku, że istnieje układ usiłujący
indukować nam wszystkim paranoję... Rzecz prosta układ taki nie istnieje,
przecież gdyby istniał, pisaliby o tym w "GW"... .
Oto kilka nazwisk z listy. OSKARŻAM tych ludzi o szerzenie paranoi!
1. Adam Michnik i Wojciech Czuchnowski - nie muszę ich chyba przedstawiać.
Podstawy oskarżenia? Np. artykuł, o którym tu mowa:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38076155&a=38080691
2. Andrzej Potocki, polityk związany ze środowiskiem (byłej) Unii Wolności.
Podstawy oskarżenia? Np. ten wywiad, którego udzielił Janinie Paradowskiej
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=17689422
3. Aleksander Gudzowaty, potentat biznesowy.
Podstawy oskarżenia? Np. ten wywiad z "Newsweeka":
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17711324&v=2&s=0
POWSTRZYMAJMY TYCH LUDZI !!!!
Obserwuj wątek
    • po_godzinach no tak 17.03.06, 16:42
      oni "szerzyli paranoję", a ty sie nią zaraziłeś.

• rekontra paranoja po godzinach 17.03.06, 16:53
        po_godzinach napisała:

> oni "szerzyli paranoję", a ty sie nią zaraziłeś.

każdy kto ma inne zdanie niż ty cierpi na paranoję?

odpocznij od forum nieszczęsna istoto :)
        • po_godzinach Re: paranoja po godzinach 17.03.06, 16:55
          "> każdy kto ma inne zdanie niż ty cierpi na paranoję?"

Nie. Nie każdy.

Paranoję maja wszelcy tropiciele spiskowej teorii dziejów.
    • un1 Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 16:47
      Jeżeli od wielu ludzi słyszymy że jesteśmy pijani, pora położyć się spać. To
      rada dla liderów PiS i wielbiących ich frustratów.
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 16:48
        un1 napisał:

> Jeżeli od wielu ludzi słyszymy że jesteśmy pijani, pora położyć się spać. To
        > rada dla liderów PiS i wielbiących ich frustratów.

Zaden pijany nie da sie przekonac, ze jest pijany dopoki nie padnie na pysk.
      • tad9 Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 16:48
        un1 napisał:

> Jeżeli od wielu ludzi słyszymy że jesteśmy pijani, pora położyć się spać. To
        > rada dla liderów PiS i wielbiących ich frustratów.

Mam wrazenie, że od wielu słyszeliśmy o "ukladach", słyszeliśmy od
        Czuchnowskiego, Michnika, Gudzowatego, Lisa, Rokity, i wielu, wielu innych...
        Zapomnieliśmy o tym? Cóż, jednych trapi paranoja, inni mają kłopoty z pamięcią ...
        • po_godzinach tak, ciebie trapi paranoja - z pewnością. 17.03.06, 16:50
    • kataryna.kataryna Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 16:50
      To ja jeszcze dorzucę kolejnego szerzyciela paranoi (i nie chodzi mi tu o moją
      skromną osobę ale bohatera tej notki):

kataryna.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?216453
      • tad9 Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 16:54
        kataryna.kataryna napisała:

> To ja jeszcze dorzucę kolejnego szerzyciela paranoi (i nie chodzi mi tu o moją
        > skromną osobę ale bohatera tej notki):

Kataryno! Po nazwiskach! (nie każdemu będzie się chciało wchodzić w link).
        Sprawa jest zbyt poważna! Być może jesteśmy na tropie układu, który wmówił
        Kaczyńskiemu istnienie układu (wiem, wiem - układy nie istnieją, ale...)
        Chodzi o Aleksandra Kwaśniewskiego (ex)prezydenta. Dodałbym jeszcze (ex)
        ministra Siemiątkowskiego, który mówił bardzo ciekawe rzeczy....
        • no.mercy czlowieku,idz do psychiatry.Ale brednie 17.03.06, 16:55
          • un1 Różnica 17.03.06, 17:00
            Układy - istniejące - to nie to samo co UKŁAD - mityczny, demoniczny,
            paranoiczny. Tę różnicę, tak drobną, tak fundamentalną, zauważył nawet premier
            Marcin Kiewicz w jednym z poprzednich programów "Teraz my" w TVN.
            • un1 Re: Różnica 17.03.06, 17:03
              No i ta wszechwładna Komunistyczna Partia Polski (J. Kaczyński). Lekarza!
            • tad9 Re: Różnica 17.03.06, 17:32
              un1 napisał:

> Układy - istniejące - to nie to samo co UKŁAD - mityczny, demoniczny,
              > paranoiczny.

A więc istnieją "układy"? Chmmm... Czyżbyśmy mieli tu do czynienia z paranoją?
              Opowiedz mi o tych układach.... Jeśli chcesz, możesz mi mówić "panie doktorze"..
          • haen1950 Re: czlowieku,idz do psychiatry.Ale brednie 17.03.06, 17:12
            Dla nich to nie sa brednie. Oni naprawde w to wierzą. UFO też ma swoich
            zaprzysiężonych wyznawców.
      • emeryt.z.mojrzeszowa Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 18:57

dzieki Kataryna...
      • dr.szfajcner Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 19:11

> To ja jeszcze dorzucę kolejnego szerzyciela paranoi

Sprawa tzw. ujawnienia informatorow Marszalek i Kittela,
        pokazala ze to nie Sluzby Specjalne, tylko PiS prowokowal.
        Nie wyklucznie ze PiS to jedne wielkie sluzby specjalne,
        tak jak SLD jedna wielka mafia.
    • bush_w_wodzie Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 17:16
      paranoiczne sklonnosci to nie tylko twierdzenie ze wszystkim rzadzi uklad

to takze mania wielkosci wrogosc do swiata i ludzi agresja oraz koncentrowanie
      sie na wlasnych krzywdach i rozpamietywanie ich podejrzliwosc i nieufnosc. to
      niezdolnosc do kompromisu i obdarzenia zaufaniem oraz tworczej dzialanosci
      • racja70 Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 18:31
        Dokładnie tak.
        Kaczyńscy mają paranoję nawet w butach.
        Aż strach pomyśleć co zrobili temu nieszczęśnikowi, który powiesił na opak
        chorągiewkę na prezydenckiej limuzynie !!!!!!

Toż to był spisek sumy układów pijanych SB-ków z tajnymi służbami i rodziny
        Rotszyldów pod wodzą Balcerowicza - zapomniałem o homoseksualnym skrzydle
        wewnątrz loży masońskiej no i ... TAK ! - i Michniku, który od 17 lat ukrywa,
        że jest lumpel-Liberałem !!!

Niech żyją Kółka Różańcowe dla 9-cio latków !!
    • kataryna.kataryna Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 18:39
      A te słowa to jaki paranoik i o kim?

"Czytam jego raport i nie wierzę własnym oczom. Jako historyk dobrze znam ten
      jezyk. Język służb specjalnych. W tym przypadku oficerów UOP. Nie mam
      wątpliwości, że raport ten pomagali mu pisac koledzy, których on powstadzał do
      Urzędu"

• kataryna.kataryna Re: Oskarżam !!! 17.03.06, 18:43
      A tu też piękny wykwit spiskowej teorii bo przecież takich układów nie ma, nie
      ma takich podziałów, co to w ogóle za populistyczne zagrania:

"Szanowna Komisjo! Panowie Posłowie! Ta sprawa, jak mi się zdaje, ma dwie
      warstwy. Pierwsza warstwa jest oczywista. Stawiamy sobie pytanie: Czy oczywisty
      winowajca zostanie osądzony i ukarany, czy też sprawa ta zostanie rozmyta,
      rozmydlona, utopiona jak wiele innych spraw w naszym kraju? Będę szczery i
      podzielę się swoim lękiem, że to, co się dotąd dzieje, nie wróży nic dobrego.
      Mam wrażenie, że pan Lew Rywin znalazł bardzo potężnych obrońców, i spróbuję to
      uzasadnić.

Dziennik "Trybuna", związany z Sojuszem Lewicy Demokratycznej, od początku, od
      publikacji w gazecie dowodził, że pan Lew Rywin jest niewinną ofiarą
      spisku "Gazety Wyborczej" przeciwko panu premierowi Millerowi. I nawet padały
      sugestie, że nici tego spisku prowadzą do pewnego pozaparlamentarnego urzędu,
      którego kadencja się kończy. Co więcej, na łamach "Trybuny" adwokaci o znanych
      nazwiskach doradzają panu Lwu Rywinowi, by odmawiał zeznań, to znaczy, by
      zatajał prawdę materialną. Tak czyni dziennik związany ze stronnictwem, które
      sprawuje władzę. Niech wolno będzie mi zapytać: Dlaczego tej redakcji,
      redakcji "Trybuny", nie zależy na ujawnieniu całej prawdy o oszustwie, którego
      ofiarą padł przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej, premier rządu
      Rzeczypospolitej, pan Leszek Miller? Niech wolno mi będzie, wysoka komisjo,
      zwrócić uwagę na niezrozumiałe dla mnie dziwne działania prokuratury. Tak się
      składa, że ja z prokuraturą wiele, wiele lat miałem do czynienia i mogę
      powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że chyba żaden oskarżony nigdy nie miał
      tak komfortowych warunków, żaden podejrzany, jak pan Lew Rywin. Otóż mamy do
      czynienia z niezrozumiałym przeciąganiem tej sprawy, z działaniami
      pozorowanymi. Ja wczoraj byłem na przesłuchaniu w prokuratorze,
      ponadtrzygodzinnym. Przez te trzy godziny nie postawiono mi ani jednego
      pytania, które cokolwiek merytorycznie wnosiłoby do sprawy, o której mówimy. Co
      więcej, wysoki polityk Sojuszu Lewicy Demokratycznej w wypowiedzi dla prasy
      uznał, że rozmowa zarejestrowana między mną a Lwem Rywinem była, jak to on
      określił, rozmową naganną, a nie przestępstwem. Cóż to znaczy? Czy proponowanie
      łapówki 17,5 mln dolarów za ustawę sejmową w imieniu szefa rządu, który o tym
      pojęcia nie miał, czy to jest rozmowa naganna? Czy to nie jest wyjątkowo
      skandaliczna próba korupcyjna? W jakim kraju my właściwie żyjemy?

Wybitni przedstawiciele środowiska filmowego zabrali w tej sprawie głos. Jedna
      z przedstawicielek tego środowiska, osoba znana i szanowana, zapewnia, że Lew
      Rywin jest człowiekiem uczciwym, bo tych pieniędzy on nie chciał dla siebie. No
      to dla kogo on je chciał? Niech ta pani mi odpowie na pytanie: Czy uczciwym
      jest żądanie łapówki dla jakiejkolwiek grupy rządzącej, niezależnie od tego, z
      jakiego środowiska politycznego się wywodzi?

Proszę Szanownej Komisji! Poza wymiarem konkretnym ta sprawa, niech mi wolno
      będzie powiedzieć, ma wymiar bardziej ogólny. Ta sprawa ujawnia głęboki
      konflikt, który dzieli Polskę, który dzieli nas, Polaków. Ten podział biegnie
      pomiędzy Polską ludzi uczciwych a Polską skorumpowaną, Polską łapówek, Polską
      mętnej, zagmatwanej mafijnej kombinacji. Tak, to są dwie różne Polski.

Nie pierwszy raz w naszej historii jesteśmy głęboko podzieleni. Należę do tej
      generacji i do tej formacji, która świetnie pamiętała podział Polski na,
      nazwijmy to tak, solidarnościową i PRL-owską. Pamiętam też, jak dzieliła się
      Polska w stosunku do obrad "okrągłego stołu", gdzie jedni uważali, że wtedy
      zwycięża zdrowy rozsądek naszego społeczeństwa, a inni w "okrągłym stole"
      widzieli targowicę i zdradę. Pamiętamy wszyscy, jak się Polska dzieliła wobec
      kwestii przystąpienia do NATO, czy dzisiaj - do Unii Europejskiej. Niech mi
      wolno będzie powiedzieć, panowie posłowie, że dziś fundamentalny podział w
      Polsce to jest podział wedle stosunku do korupcji. I wierzę głęboko, że
      szanowna komisja spowoduje, że uzyskamy odpowiedź na pytanie, czy w tej sprawie
      wygra Polska skorumpowana albo taka, która daje przyzwolenie na korupcję, czy
      też wygra Polska, która korupcję chce demaskować, demaskuje i będzie
      demaskować, Polska czystych rąk. To takiej Polski potrzebujemy.

Ta sprawa stała się wstrząsem dla opinii publicznej i myślę, że dobrze, że tak
      się stało. Oznacza to, że polskie społeczeństwo nie jest przeżarte i nie jest
      zdeprawowane korupcją, że nie godzi się na korupcję, że korupcja nas moralnie
      porusza i oburza. Dlatego można mieć nadzieję, że ten skandal będzie miał
      funkcję oczyszczającą. Jedno dla mnie jest pewne, do "Gazety Wyborczej" nigdy
      nikt już nie przyjdzie z korupcyjną propozycją, bo każdy wie, że skończy tak i
      że my zachowamy się tak, jak żeśmy się zachowali w tej właśnie sprawie.

Bardzo chciałbym, by prokuratura, sąd, oczywiście, przede wszystkim szanowna
      komisja sejmowa, zdołały ustalić to, czego myśmy ustalić nie zdołali. Czy pan
      Lew Rywin miał mocodawców i kim oni są? I wreszcie, czy w polskim Sejmie,
      którego też miałem zaszczyt być fragmentem, byłem posłem, czy w polskim Sejmie
      można kupić ustawę za łapówkę, co dla pana Lwa Rywina było oczywistością, kiedy
      przyszedł do mojego gabinetu.

Szanowni Panowie Posłowie! Dziś patrzy na nas cała Polska, różna Polska, Polska
      biedy i upokorzenia, Polska ludzi bezrobotnych i coraz bardziej pozbawionych
      nadziei. Tylko uczciwość i przejrzystość może tym ludziom przywrócić nadzieję.
      Pozwólcie, że w tym momencie przez słabość mojego języka sięgnę do języka
      mistrza i posłużę się cytatem: Szli krzycząc: "Polska! Polska!" - wtem jednego
      razu / Chcąc krzyczeć zapomnieli na ustach wyrazu; /Pewni jednak, że Pan Bóg do
      synów się przyzna, / Szli dalej krzycząc: "Boże! ojczyzna! ojczyzna!" / Wtem
      Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka, / Spojrzał na te krzyczące i
      zapytał: "Jaka?"

Właśnie: Jaka Polska? Polska uczciwa."
      • dr.szfajcner Too chyba dopiero V Rzeczpospolita, albo dalsza? 17.03.06, 19:08
        > Właśnie: Jaka Polska? Polska uczciwa."

• po_godzinach a ta propagitka to czyja? 17.03.06, 19:24
        • kataryna.kataryna Re: a ta propagitka to czyja? 17.03.06, 23:11
          Rzuć trzy nazwiska, na pewno się domyślisz kto tak gada o układach i dwóch
          POlskach. Jak nie zgadniesz to podpowiem.
          • palnick Re: a ta propagitka to czyja? 18.03.06, 08:44

> Rzuć trzy nazwiska, na pewno się domyślisz kto tak gada o układach i dwóch
            > POlskach. Jak nie zgadniesz to podpowiem.
            --------
            Jan? Maria? Władysław?
            • kataryna.kataryna Re: a ta propagitka to czyja? 18.03.06, 09:15
              palnick napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
              >
              > > Rzuć trzy nazwiska, na pewno się domyślisz kto tak gada o układach i dwóc
              > h
              > > POlskach. Jak nie zgadniesz to podpowiem.
              > --------
              > Jan? Maria? Władysław?

Podpowiedź: Adam.
              • palnick Re: a ta propagitka to czyja? 18.03.06, 09:57

> Podpowiedź: Adam.
                ------
                Toż to odpowiedź nawet :)
    • karlin Nie ma Układu? 17.03.06, 19:05
      "Rzecznik dyscyplinarny w Sądzie Apelacyjnym w Katowicach odmówił wszczęcia
      postępowania dyscyplinarnego wobec sędziego z Gliwic, który w listopadzie
      ubiegłego roku wydał wyrok w sprawie hali Międzynarodowych Targów Katowickich
      (MTK).
      Orzeczenie sądu - ostro skrytykowane przez ministra sprawiedliwości Zbigniewa
      Ziobrę oraz ministra transportu i budownictwa Jerzego Polaczka - nakazywało
      ubezpieczycielowi wypłacenie na rzecz MTK odszkodowania za uszkodzenie dachu
      hali, do którego doszło kilka lat wcześniej. Kilka miesięcy po wyroku hala
      zawaliła się; zginęło 65 osób. Zdaniem Ziobry, sędzia w "sposób rażący i
      oczywisty" naruszył zasady prawa. Polaczek mówił po katastrofie hali, że
      orzeczenie sądu "świadczy o możliwej korupcji".

Jak poinformował PAP w piątek po południu asystent ministra Ziobry Paweł
      Wilkoszewski, szef resortu sprawiedliwości zamierza zaskarżyć decyzję o odmowie
      wszczęcia postępowania dyscyplinarnego. Pierwszy prezes Sądu Najwyższego
      wyznaczy więc inny sąd apelacyjny w kraju do rozpatrzenia tej sprawy."
      ------------------------------------------------------------------------
    • a.adas Cholera,to nawet Kaczyński chodzi na pasku Salonu? 17.03.06, 19:17
      Nawet zachorować sam z siebie nie może;(((
    • dr.krisk Tadziku IX....... 18.03.06, 10:42
      Już od dawna zauważam u ciebie prokuratorskie zapędy.......
      Niedobrze - pamiętasz niejakiego Wyszyńskiego????
    • tad9 Następny na listę - Tomasz Lis 18.03.06, 13:56
      "Zło nienazwane to część problemu, zło tolerowane, to część druga, groźniejsza.
      Będę adwokatem III sukcesów RP, nawet jeśli z pasją będzie jej bronił Józef
      oleksy, ale w III RP będę dostrzegał zło i podłość, nawet jeśli będzie o nich
      krzyczał Antoni Maciarewicz. Jeśli dziś mamy lustracyjną czkawkę, to wyłącznie
      dlatego, że z tym problemem nowe polskie państwo nie potrafiło, więcej, nie
      chciało się zmierzyć. Większość polityków uznała, że nie warto, a manewr z 4
      czerwca 1992r. - lustracja w imię obrony władzy - zamiast zastopować lustrację
      na lata, powinien ją przyspieszyć. W sprawie wszechwładzy WSI nikt nie zrobił
      nic. I była sobie WSI spokojna, WSI wesoła, aż po kilkunastu latach stało się
      jasne, że gdy jedni reformowali gospodarkę, nie odcinając przeszłości grubą
      kreską, inni - ci ze starego rozdania - czerpali z tych przemian profity
      finansowe i polityczne. Związki między polityka a gospodarką były chore i są
      chore. Sądy działają, jak działają, co dawnym oprawcom zapewnia bezkarność,a
      milionom ludzi frustrację. Rachunki z historią nie zostały wyrównane.
      Nieprawość nie została ukarana, cnota nie została nagrodzona. Efekt? Polacy nie
      utożsamiają się z państwem, a polityką i politykami gardzą. Czy moralna
      rewolucja nie jest więc niezbędna" (Tomasz Lis, Nazwać polskie marzenie, GW
      7.03.2005)

Powiedźcie sami - czy można uniknąć paranoi czytając takie rzeczy? Ta
      WSZECHWŁADZA WSI, nie "duża władza", czy "zbyt duża władza", ale WSZECHWŁADZA,
      a ten brutalny atak na środowisko sędziowskie? Wiemy już skąd czerpie wzory
      (niestety) minister Ziobro, wiemy już skąd Jarosław Kaczyński bierze swoje
      obsesje, czyż fragment elaboratu pana Lisa nie brzmi jak obłąkańcze wystąpienia
      sejmowe Kaczyńskiego? Tomaszu Lisie cóżeś ty narobił !!!
      • kataryna.kataryna Re: Następny na listę - Tomasz Lis 18.03.06, 14:10
        tad9 napisał:

> "Zło nienazwane to część problemu, zło tolerowane, to część druga,
        groźniejsza.
        >
        > Będę adwokatem III sukcesów RP, nawet jeśli z pasją będzie jej bronił Józef
        > oleksy, ale w III RP będę dostrzegał zło i podłość, nawet jeśli będzie o nich
        > krzyczał Antoni Maciarewicz. Jeśli dziś mamy lustracyjną czkawkę, to
        wyłącznie
        > dlatego, że z tym problemem nowe polskie państwo nie potrafiło, więcej, nie
        > chciało się zmierzyć. Większość polityków uznała, że nie warto, a manewr z 4
        > czerwca 1992r. - lustracja w imię obrony władzy - zamiast zastopować
        lustrację
        > na lata, powinien ją przyspieszyć. W sprawie wszechwładzy WSI nikt nie zrobił
        > nic. I była sobie WSI spokojna, WSI wesoła, aż po kilkunastu latach stało się
        > jasne, że gdy jedni reformowali gospodarkę, nie odcinając przeszłości grubą
        > kreską, inni - ci ze starego rozdania - czerpali z tych przemian profity
        > finansowe i polityczne. Związki między polityka a gospodarką były chore i są
        > chore. Sądy działają, jak działają, co dawnym oprawcom zapewnia bezkarność,a
        > milionom ludzi frustrację. Rachunki z historią nie zostały wyrównane.
        > Nieprawość nie została ukarana, cnota nie została nagrodzona. Efekt? Polacy
        nie
        >
        > utożsamiają się z państwem, a polityką i politykami gardzą. Czy moralna
        > rewolucja nie jest więc niezbędna" (Tomasz Lis, Nazwać polskie marzenie, GW
        > 7.03.2005)

O kurcze :)))

Gratuluję wątku. Świetnie się czyta takie kawałki. Lis jest fantastyczny. Ten
        fragment doskonale ukazuje jego zakłamanie. Ale i to, że zawsze płynie z
        prądem. Wtedy i teraz. Czy obrazisz się jeśli wykorzystam cytaty i myśli z tego
        wątku na swoim blogu?

> Powiedźcie sami - czy można uniknąć paranoi czytając takie rzeczy? Ta
        > WSZECHWŁADZA WSI, nie "duża władza", czy "zbyt duża władza", ale
        WSZECHWŁADZA,
        > a ten brutalny atak na środowisko sędziowskie? Wiemy już skąd czerpie wzory
        > (niestety) minister Ziobro, wiemy już skąd Jarosław Kaczyński bierze swoje
        > obsesje, czyż fragment elaboratu pana Lisa nie brzmi jak obłąkańcze
        wystąpienia
        >
        > sejmowe Kaczyńskiego? Tomaszu Lisie cóżeś ty narobił !!!

No właśnie. Co ten Lis narobił. On i inni. Krzyczeli zgodnym chórem to co
        Kaczyńscy dopóki nie okazało się, że jest szansa na realizację tych
        postulatów.
        • tad9 Re: Następny na listę - Tomasz Lis 19.03.06, 14:05

> Czy obrazisz się jeśli wykorzystam cytaty i myśli z tego
          > wątku na swoim blogu?

Nie obrażę. Wracasz do pisania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka