Gość: frutis IP: *.agh.edu.pl 30.12.02, 18:56 sprostowanie sprostowaniem a film poszedł w eter i to jego będą ludzie pamiętać taka siła mediów, sensacji, plotki, kłamstw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 19:02 Już daawno nie słyszałem takiego bełkotu jak z ust członków tej rady..a w ogóle co to za twór? z czego on sie utrzymuje..ile kosztuje jego utrzymanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa Belkot OSZOLOMA! IP: *.proxy.aol.com 01.01.03, 00:06 Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > Już daawno nie słyszałem takiego bełkotu jak z ust członków tej > rady..a w ogóle co to za twór? z czego on sie utrzymuje..ile > kosztuje jego utrzymanie? Twojego BELKOTU,- prymitywnych, glupich i na poziomie Radyja i jego dyrektoryjatu - polemik z bozej laski zadne oswiadczenie, zaden najglupszy raport - nie jest w stanie zdystansowac -:). Moglbys sie wreszcie poddac w tym Nowym Roku leczeniu psychiatrycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Belkot OSZOLOMA! IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.01.03, 02:20 Gość portalu: HaHa napisał(a): > Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > > > Już daawno nie słyszałem takiego bełkotu jak z ust członków > tej > > rady..a w ogóle co to za twór? z czego on sie utrzymuje..ile > > kosztuje jego utrzymanie? > > Twojego BELKOTU,- prymitywnych, glupich i na poziomie Radyja > i jego dyrektoryjatu - polemik z bozej laski zadne oswiadczenie, > zaden najglupszy raport - nie jest w stanie zdystansowac -:). > Moglbys sie wreszcie poddac w tym Nowym Roku leczeniu > psychiatrycznemu. Ciekawy jestem co powie sad w tej sprawie. Jesli okaze sie ze sad takze zgadza sie z opinia rady to autorzy tego paszkwilu pojda siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutron Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 19:06 Radio Maryja przypomina tort przetykany łajnem prymitywnej polityki i dlatego przynajmniej u niektórych wzbudza odrazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nortuen Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 12:17 Gość portalu: neutron napisał(a): > Radio Maryja przypomina tort przetykany łajnem prymitywnej > polityki i dlatego przynajmniej u niektórych wzbudza odrazę. Tymi wygladasz na pieszczoszka z gnojem w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojkot Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.libiaz.net 31.12.02, 20:20 Wydaje mi sie,ze REM jak zwykle "bardzo delikatnie"podeszla do problemu. Taki polskie umywanie rak, komu nie chciala sie narazic? Episkopatowi,rzeszom wiernych, ktorzy juz sa problemem, ze wzgledu na swoja nietolerancje,zaslepienie? Niewazne, to jest opinia tchorzliwej rady,ja staram sie ze wszystkich sil, aby Bog nie zaczał byc dla mnie problemem. Natykajac sie na nieuczciwych duchownych,oddalonych od wiernych,czujacych, niczym nieuzasadniona wyzszosc nad wiernymi, mozna zwatpic we wszystko, i nawet Bog moze okazac sie bardzo daleko. Na szczescie sa jeszcze ksieza, ktorzy nie przestali byc ludzmi, i mysl o nich przybliza Boga na zawsze.Wlasnie Skomielna Biala wydala takiego ksiedza, jest to ksiadz Janusz G. Dziekuje, ze dane mi bylo spotkac wlasnie takiego ksiedza,i to jemu wierze i ufam, a ks Rydzyk dla mnie jest tylko zafalszowana dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senator Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.abo.wanadoo.fr 30.12.02, 19:09 I co cenzurka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senator Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.abo.wanadoo.fr 30.12.02, 19:12 Poszlo o cenzurze, a nie poszlo o tym co pisalem wczesniej. Wierzac w blad kompa jeszcze raz wysylam opinie. Wybiorcza daje tu przyklad klasycznej manipulacji. Tlustym drukiem jest o filmie "jako potrzebnym glosie", a pozniej o juz malymi literkami o manipulacji Morawskiego. Prymitywna propganda niczym dyskurs Rywina z Michnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.02, 19:30 W liście do przewodniczącego KRRiTV członkowie Rady podkreślają (..), że "film oparty głównie na świadectwie jednej osoby, przesycony komentarzem niejednokrotnie napastliwym wobec dyrektora rozgłośni, sprawia wrażenie materiału tendencyjnego, który miał skompromitować ojca Rydzyka". No coz? Sprobojemy jeszcze raz. Moze Adas cos nagral?? Zaraz zabiora glos idiotyczni pseudo-wyksztalceni i obyci na tym forum, ale oni nie chca zadnych innych komentarzy oprocz swoich. Niech im ziemia..... bedzie. Najlepiej na Kamczatce. Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja 30.12.02, 19:33 ten glupi oszol zupelnie sie nie zorientowal,ze radiomaryjna rada etyki mediow wisi u klamki ojca malwersanta. wystarczy znac nazwiska jej członków (kto ich wybierał?kogo reprezentują?) żeby wiedzieć co powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 19:36 Dowody debilu! sam jesteś malwersant ! Tak rzucać oskarzenia bez dowodów to każdy potrafii nawet taki idiota jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja 30.12.02, 19:41 oszol,co cie tak zdenerwowalo.o tym,że ojciec malwersant to krętacz,złodziej i siewca nienawiści wie wiele osob.mnie nikt nie zna a ty wiesz,że jestem TEŻ malwersantem? jasnowidz jesteś czy tylko idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasnowidz Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 12:19 iznota33 napisał: > oszol,co cie tak zdenerwowalo.o tym,że ojciec malwersant to krętacz,złodziej i > siewca nienawiści wie wiele osob.mnie nikt nie zna a ty wiesz,że jestem TEŻ > malwersantem? jasnowidz jesteś czy tylko idiota? Nie, ty nie wygladasz na malwersantke. Ty mi wygladasz na stara socjalistyczna niedouczona cipe. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.01.03, 02:24 iznota33 napisał: > oszol,co cie tak zdenerwowalo.o tym,że ojciec malwersant to krętacz,złodziej i > siewca nienawiści wie wiele osob.mnie nikt nie zna a ty wiesz,że jestem TEŻ > malwersantem? jasnowidz jesteś czy tylko idiota? Przestan rzucac miechem prostaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 19:58 Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > Dowody debilu! sam jesteś malwersant ! Tak rzucać oskarzenia bez dowodów to każdy potrafii nawet taki idiota jak ty... ************************************************************** A gdzie kasa za świadectwa udziałowe??? - A??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abirabab Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 12:16 Gość portalu: babariba napisał(a): > A gdzie kasa za świadectwa udziałowe??? - A??? Dowiedz sie od swoich ulubionych fotoreporteruf, obsrańcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Osioł "od tylca" IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 02:26 Gość portalu: abirabab napisał(a): > Gość portalu: babariba napisał(a): > > > A gdzie kasa za świadectwa udziałowe??? - A??? > > Dowiedz sie od swoich ulubionych fotoreporteruf, obsrańcu. ************************************************************************** od początku wiedziałem, ze ci lepiej w(y)chodzi "od tylca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Oszolom. PLACCIE PODATKI !!! IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 01.01.03, 14:12 Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > Dowody debilu! sam jesteś malwersant ! Tak rzucać oskarzenia bez dowodów to > każdy potrafii nawet taki idiota jak ty... ODDAJCIE ZLODZIEJE stoczniowe pieniadze! PLACCIE PODATKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: PLACCIE PODATKI !!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.01.03, 02:26 Gość portalu: Prawdziwy Oszolom. napisał(a): > Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > > > Dowody debilu! sam jesteś malwersant ! Tak rzucać oskarzenia bez dowodów t > o > > każdy potrafii nawet taki idiota jak ty... > > ODDAJCIE ZLODZIEJE stoczniowe pieniadze! > PLACCIE PODATKI!!! Mozesz sie goroaczkowac a i tak RM nie bedzie placic podatkow. Utrzymuje sie ze skladek sluchaczy a sluchacze to podatnicy i pieniadze te juz byly raz opdatkowane. Proste prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 12:00 O tej radzie: Konia kują, ażaba nogę podstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atonzi Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 12:18 iznota33 napisał: > ten glupi oszol zupelnie sie nie zorientowal,ze radiomaryjna rada etyki mediow > wisi u klamki ojca malwersanta. > wystarczy znac nazwiska jej członków (kto ich wybierał?kogo reprezentują?) żeby > > wiedzieć co powiedza. Lecz sie, cipo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Rada Etyki - niech idzie do kina! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 19:33 I zobaczy - jak sie robi wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Rozwiazać Radę...precz z darmozjadami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 19:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa Re: Niech zyja ksieza MALWERSANCI i ZLODZIEJE! IP: *.proxy.aol.com 01.01.03, 00:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba kolejny wypierd Rady IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 19:53 "- Publikacja filmu była potrzebnym głosem na temat ważnego społecznie zjawiska, jakim jest Radio Maryja - tak o filmie Jerzego Morawskiego "Imperium Ojca Rydzyka" wypowiedziała się Rada Etyki Mediów. W liście do przewodniczącego KRRiTV członkowie Rady podkreślają jednocześnie, że "film oparty głównie na świadectwie jednej osoby, przesycony komentarzem niejednokrotnie napastliwym wobec dyrektora rozgłośni, sprawia wrażenie materiału tendencyjnego, który miał skompromitować ojca Rydzyka". ***************** - Autor stawia jednak ważne dla opinii publicznej pytania o zgodność z prawem działań organizacyjno-finansowych dyrektora Radia Maryja. ***************** Szkoda, że film nie podjął próby rozpoznania społecznej roli Radia Maryja - wówczas mógłby się stać początkiem niezwykle potrzebnej dyskusji o ofercie programowej tej rozgłośni, a także dialogu z rzeszami jej zwolenników - podkreśla Rada." - napisała Rada **************************************************************************** babariba: a z kogo do ...nędzy składa się Rada Etyki Mediów - nie z dziennikarzy przypadkiem? - To niech zrobią filam taki, jaki postulują. Tatka Grzyb z pewnością sypnie kasą na zbozny cel oczyszczanie dobrego imienia swojego i swojej rodzinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: kolejny wypierd Rady IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.02, 20:18 A t bialorusinie z sokolki nie bron tak dyrektora, bo skasujemy ci staly pobyt w Polszie... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: kolejny wypierd Rady 30.12.02, 20:22 jakaś kanapa wydała z siebie pierdnięcie i już gazety piszą.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainuzyzc Re: kolejny wypierd Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 12:14 czyzunia napisał: > jakaś kanapa wydała z siebie pierdnięcie i już gazety piszą.pa Juz ci to, cipo, pisalem. Wsadz wreszcie morde w kubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: kolejny wypierd Rady IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 07:38 Gość portalu: piotrek napisał(a): > A t bialorusinie z sokolki nie bron tak dyrektora, bo skasujemy ci staly pobyt w Polszie... ****************************************************************** babariba: ja to zwykle staram się najpierw przeczytać tekst, z którym mam zamiar polemizować, lub do którego chcę się ustosunkować. Polecam. a skasować facet, to sobie mozesz... najlepszego zyczę w nowym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kolejny wypierd Rady IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.01.03, 02:28 Gość portalu: piotrek napisał(a): > A t bialorusinie z sokolki nie bron tak dyrektora, bo skasujemy > ci staly pobyt w Polszie... Przestan faszysto....nastepny nawiedzony dresiarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abirabab Re: kolejny wypierd Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 12:13 Gość portalu: babariba napisał(a): Lecz sie, bolszewicki skurwysynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba znowu cię Osiole zwieracz rozbolał? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 02:28 Gość portalu: abirabab napisał(a): > Gość portalu: babariba napisał(a): > > Lecz sie, bolszewicki skurwysynu. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał koniec etyki. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 22:49 Koniec Rady Etyki Mediów. Pozostaje Rada Mediów. Pytanie jakich mediów. Lewackich ? Nie jestem fanem o. Rydzyka. Ale szanuję wolność i demokrację. Każdy ma w wolnym kraju prawo robić radio. Jeżeli jest nadawcą społecznym, nie emituje reklam - robi zbiórkę od słuchaczy i sympatyków. Zbiera pieniądze już raz opodatkowane. Opodatkować je po raz drugi ? A potem z tych podatków Kwiatkowski zrobi kolejny film antyrydzykowy ? Wolne żarty ! Niech Rada zajmie się Wyborczą i Rywinem, i nie mydli nam oczu troską o etykę. Boki zrywać. A kto płaci owej Radzie pensje ? Społecznie działają na rzecz etyki ? Jak to jest ? Kto im płaci ? Czy też działają społecznie jak Rydzyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wawa Re: koniec etyki. 31.12.02, 00:43 "Czy też działają społecznie jak Rydzyk ? " HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: koniec etyki. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 01:55 Gość portalu: liberał napisał(a): > ...szanuję wolność i demokrację. Każdy ma w wolnym kraju prawo robić radio. Ed. I każdy ma takie prawo...??? Duże brawa za ważkie słowa. Aż ciśnie się na usta stare powiedzenie ateńskie "demakracja tak, ale zgodnie z prawem". Czy w III RP można już robić ze swego prawa użytek, który innym przynosi szkodę? Traktujesz drogi liberale prawo, jak bicz we własnym ręku. A co będzie, gdy inny będzie tym biczem tak samo machał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.proxy.aol.com 31.12.02, 07:33 Z czyjego polecenia i dlaczego powstal film "IOR"? Wprawdzie Jerzy Morawski to wredna szkuka ale napewno za glupi za jednym zamachem wyprodukowac tyle niedorzecznych, zlosliwych klamstw. Nonsensem jest twierdzenie ze O.Rydzyk buduje wlasne Imperium. Tak O.Rydzyk buduje Imperium Dusz Ludzkich...powiedzial bym: tych dobrych Dusz Ludzkich. Naturalnie Imperium O.Rydzyka jest zupelnie nieprzydatne dla tych nieposiadajacych duszy. Wrecz przeciwnie. Imperium O.Rydzyka przypomina bezdusznym wegetacjom o ich bezdusznym i zmanierowanym zyciu. Oni natomiast,w bezduszny i zmanierowany sposob....szczekaja do Ksiezyca. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Czy wiecie bydlaki, że .... 31.12.02, 08:48 ... Grudniowa Krajówka NSZZ Solidarność odbyła się w Domu Pielgrzyma przy kościele św. Stanisława Kostki na warszawskim Żoliborzu, macierzystej parafii kapelana Solidarności ks. Jerzego Popiełuszki. Była preludium do zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Poprzedziło ją spotkanie opłatkowe zaszczycone przez ks. prymasa Józefa Glempa. "Bóg się rodzi, moc truchleje!" zaintonowało ponad sto głosów, gdy prymas wchodził do sali !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Czy wiecie bydlaki, że .... 31.12.02, 12:02 no to co z tego wynika?jestes niezłomny głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Czy wiecie bydlaki, że .... IP: *.chello.pl 31.12.02, 12:03 iznota33 napisał: > no to co z tego wynika?jestes niezłomny głupek. Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz, Floryda Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: 64.251.0.* 31.12.02, 15:46 Pokazanie filmu o Radiu Maryja (czyt. O. Rydzyk)w polskich srodkach masowego przekazu wywolalo burzliwa dyskusje na ten temat. Nasowa sie pytanie - dlaczego tak sie dzieje? Dlaczego dzialalnosc religijna doprowadzila do takiego rozlamu spoleczenstwa tak w kraju jak i zagranica? Czy rzeczywiscie jest to dzialalnosc religijna? Jezeli "tak" to mowimy o skrajnym odlamie katolicyzmu - sekciarstwie, a ten rodzaj "rydzykowskiej" nauki i dzialanosci nie ma sans powodzenia wsrod swiatlego spoleczenstwa. Od czasu kiedy po raz pierwszy uslyszalem "nauki Radia Maryja" na Florydzie, to nie bylem pewien czy to bylo nawolywanie islamskich duchownych do "swietej wojny" ze zgnilym do szpiku kosci Zachodem, czy tez jest to audycja radia katolickiego? Jako katolik nie moge sie zgodzic z taka forma dzialalnosci prowadzona przez O. Rydzyka. Wykorzystywanie naiwnych, prostych ludzi do finansowania dzialalnosci Radia Maryja bez ogladania sie na moralne i etyczne normy postepowania, jest sprzeczne z prawem. Nie mogac znalezc zrozumienia u proboszcza, ktory jest wielkim "fanem" przewielebnego Rydzyka, odszedlem z polskiego kosciola katolickiego - Our Lady Of Czestochowa w Pompano Beach na Florydzie (ja nie jestem wyjatkiem)... Nareszcie ktos mial odwage nakrecic film o niedotykalnym przez prawo, "chodzaca wyrocznia", zwyklym kanciarzem finasnsowym w sutannie - O. Rydzyku. Mam nadzieje, ze jest to poczatek konca niechcianej ale akceptowanej przez kosciol katolicki w Polsce historii przewielebnego O. Tadeusza Rydzyka. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja 31.12.02, 20:27 Gość portalu: Tadeusz, Floryda napisał(a): > Pokazanie filmu o Radiu Maryja (czyt. O. Rydzyk)w polskich > srodkach masowego przekazu wywolalo burzliwa dyskusje na ten > temat. Nasowa sie pytanie - dlaczego tak sie dzieje? Dlaczego > dzialalnosc religijna doprowadzila do takiego rozlamu > spoleczenstwa tak w kraju jak i zagranica? Czy rzeczywiscie jest > to dzialalnosc religijna? Jezeli "tak" to mowimy o skrajnym > odlamie katolicyzmu - sekciarstwie, a ten rodzaj "rydzykowskiej" > nauki i dzialanosci nie ma sans powodzenia wsrod swiatlego > spoleczenstwa. > Od czasu kiedy po raz pierwszy uslyszalem "nauki Radia Maryja" > na Florydzie, to nie bylem pewien czy to bylo nawolywanie > islamskich duchownych do "swietej wojny" ze zgnilym do szpiku > kosci Zachodem, czy tez jest to audycja radia katolickiego? > Jako katolik nie moge sie zgodzic z taka forma dzialalnosci > prowadzona przez O. Rydzyka. Wykorzystywanie naiwnych, prostych > ludzi do finansowania dzialalnosci Radia Maryja bez ogladania > sie na moralne i etyczne normy postepowania, jest sprzeczne z > prawem. > Nie mogac znalezc zrozumienia u proboszcza, ktory jest wielkim > "fanem" przewielebnego Rydzyka, odszedlem z polskiego kosciola > katolickiego - Our Lady Of Czestochowa w Pompano Beach na > Florydzie (ja nie jestem wyjatkiem)... > Nareszcie ktos mial odwage nakrecic film o niedotykalnym przez > prawo, "chodzaca wyrocznia", zwyklym kanciarzem finasnsowym w > sutannie - O. Rydzyku. > Mam nadzieje, ze jest to poczatek konca niechcianej ale > akceptowanej przez kosciol katolicki w Polsce historii > przewielebnego O. Tadeusza Rydzyka. Amen. > A wiesz cwaniaczku z florydy, że Grudniowa Krajówka NSZZ Solidarność odbyła się w Domu Pielgrzyma przy kościele św. Stanisława Kostki na warszawskim Żoliborzu, macierzystej parafii kapelana Solidarności ks. Jerzego Popiełuszki. Była preludium do zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Poprzedziło ją spotkanie opłatkowe zaszczycone przez ks. prymasa Józefa Glempa. "Bóg się rodzi, moc truchleje!" zaintonowało ponad sto głosów, gdy prymas wchodził do sali !!!!! Wyciągnij z tego wnioski i przeproś Ojca Dyrektora. On może ci wybaczy, ale my - nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.01.03, 03:50 Gość portalu: Tadeusz, Floryda napisał(a): > Pokazanie filmu o Radiu Maryja (czyt. O. Rydzyk)w polskich > srodkach masowego przekazu wywolalo burzliwa dyskusje na ten > temat. Nasowa sie pytanie - dlaczego tak sie dzieje? Dlaczego > dzialalnosc religijna doprowadzila do takiego rozlamu > spoleczenstwa tak w kraju jak i zagranica? Czy rzeczywiscie jest > to dzialalnosc religijna? Jezeli "tak" to mowimy o skrajnym > odlamie katolicyzmu - sekciarstwie, a ten rodzaj "rydzykowskiej" > nauki i dzialanosci nie ma sans powodzenia wsrod swiatlego > spoleczenstwa. > Od czasu kiedy po raz pierwszy uslyszalem "nauki Radia Maryja" > na Florydzie, to nie bylem pewien czy to bylo nawolywanie > islamskich duchownych do "swietej wojny" ze zgnilym do szpiku > kosci Zachodem, czy tez jest to audycja radia katolickiego? > Jako katolik nie moge sie zgodzic z taka forma dzialalnosci > prowadzona przez O. Rydzyka. Wykorzystywanie naiwnych, prostych > ludzi do finansowania dzialalnosci Radia Maryja bez ogladania > sie na moralne i etyczne normy postepowania, jest sprzeczne z > prawem. > Nie mogac znalezc zrozumienia u proboszcza, ktory jest wielkim > "fanem" przewielebnego Rydzyka, odszedlem z polskiego kosciola > katolickiego - Our Lady Of Czestochowa w Pompano Beach na > Florydzie (ja nie jestem wyjatkiem)... > Nareszcie ktos mial odwage nakrecic film o niedotykalnym przez > prawo, "chodzaca wyrocznia", zwyklym kanciarzem finasnsowym w > sutannie - O. Rydzyku. > Mam nadzieje, ze jest to poczatek konca niechcianej ale > akceptowanej przez kosciol katolicki w Polsce historii > przewielebnego O. Tadeusza Rydzyka. Amen. > Mieszkam w New York od kilku lat ,ale pilnie sledze co sie w Polsce dzieje. Jestem Katolikiem i uwazam ze radio Ojca Rydzyka jest odpowiedzia na to co stalo sie po 1989. Przez kilkanascie lat Polska rzadzili ludzie niewiadomego pochodzenia a pozniej znikali w Izraelu albo Ameryce Poludniowej. Kosciol przez wieki dzilalnosci w Polsce jeszcze nigdy nie zdradzil Polakow i w trudnych chwilach zawsze stal przy nich. Ja mysle ze to ty jestes naiwny badz mowisz tak zeby szerzyc niezgode wsrod Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz, Floryda Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: 64.251.0.* 31.12.02, 22:12 Drogi Przyjacielu - Niezlomny Prawicowcu, Ciesze sie, ze przeczytales moj krotki ale z przekonan plynacy list. Dziekuje Ci za Twoj czas. "Jestem bo mysle" - niech bedzie Ci - Niezlomny Prawicowcu, drogowskazem w zyciu. Parafrazujac amerykanskie powiedzenie: "Malpa widzi - malpa zrobi", naucz sie wyciagac wnioski, mysl co mowisz. Czy wiesz na jakich wartosciach jest oparta tradycja swiatecznego oplatka? Dlaczego sie sie nim dzielimy? Drogi Przyjacielu, jestes doskonalym odzwierciedleniem nauk gloszonych przez o. Rydzyka. Nienawisc, brak tolerancji do innych przekonan lub opinii, wulgaryzm jezykowy itd. ... Czy to jest to czego sie nauczyles od Radia Maryja? Wspolczuje Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.03, 13:47 Nic, co się dzieje w świecie polityki nie dzieje się przypadkiem. I film, i opinia REM są realizacją działań politycznych zamówionych przez nieudolnych pociągaczy propagandowych sznurków, którzy nie doceniają inteligencji "przypadkowego społeczeństwa". Z tego "politycznego chlewika - państwa prawa" śmierdzi wazeliniarstwem, złodziejstwem, perfidną cenzurą i korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 02:30 Gość portalu: katolik napisał(a): > Nic, co się dzieje w świecie polityki nie dzieje się > przypadkiem. I film, i opinia REM są realizacją działań > politycznych zamówionych przez nieudolnych pociągaczy > propagandowych sznurków, którzy nie doceniają > inteligencji "przypadkowego społeczeństwa". Z tego "politycznego > chlewika - państwa prawa" śmierdzi wazeliniarstwem, > złodziejstwem, perfidną cenzurą i korupcją. I kruchtą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja 07.01.03, 04:05 i czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: 130.94.106.* 07.01.03, 04:00 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrowski Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.tu.kielce.pl / 192.168.1.* 10.03.03, 20:37 Radia Maryja zaczołem słuchać dopiero po obejżeniu tego fatalnie zrobionego filmu. Niejestem przeciwny krytyce a szczególni tego co mi się podoba. Taki reportarz był potrzebny. Ale nie w takim wydaniu. Przeciż na coś takiego szkoda pieniędzy i czasu antenowego. Czy Pan Kwiatkowski nie rozumie że kłamliwe i tendencyjnie spreparowane materiały odnoszą odwrotny skutek. To jest marnowanie naszych publicznych pieniędzy. Niech Pan Morawski zmieni zawód i zacznie zamiatać ulice. A tylu mamy młodych, zdolnych i jednocześnie bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. Ziobro Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.chello.pl 10.03.03, 20:40 Gość portalu: Piotrowski napisał(a): > Radia Maryja zaczołem słuchać dopiero po obejżeniu tego fatalnie > zrobionego filmu. Niejestem przeciwny krytyce a szczególni tego > co mi się podoba. Taki reportarz był potrzebny. Ale nie w takim > wydaniu. Przeciż na coś takiego szkoda pieniędzy i czasu > antenowego. Czy Pan Kwiatkowski nie rozumie że kłamliwe i > tendencyjnie spreparowane materiały odnoszą odwrotny skutek. > To jest marnowanie naszych publicznych pieniędzy. Niech Pan > Morawski zmieni zawód i zacznie zamiatać ulice. A tylu mamy > młodych, zdolnych i jednocześnie bezrobotnych Wujek ! Kto Cię rzeźbił ? I kto Ciwbie terenowego korespondenta Naszego Dziennika (mutacja świętokrzyska) uczył języka polskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja 10.03.03, 20:44 Gość portalu: frutis napisał(a): > sprostowanie sprostowaniem a film poszedł w eter i to jego będą > ludzie pamiętać > taka siła mediów, sensacji, plotki, kłamstw Film był oparty na wypowiedzi jednej osoby, bo Rydzyk do swojej sekty nikogo nie wpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan malwersant w sutannie IP: *.multicon.pl 10.03.03, 21:14 Czy Urzędy Skarbowe dobrały sie juz temu oszustowi do tyłka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 11:45 Tak - szkoda że ten film tak mało czasu poświęca mechanizmom indoktrynacji -wpajaniu nienawiści i sposobom wysysania od biednych i bardzo biednych starszych ludzi ostatnich groszy ,wmawiając tym biedakom że pomagając finansowo OJCU R.są milsi bogu ! itd. -szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja 11.03.03, 13:53 film był prawdziwy ,mówił całą prawdę i tylko prawdę .radio maryja to szkodliwa dla polski rozgłośnia o programie faszystowskonacjonalistycznym!a rydzyk to agent sowiecki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Rada Etyki Mediów o filmie o Radiu Maryja IP: *.tnt34.ewr3.da.uu.net 14.03.03, 02:09 Ten film mial jeden prawziwy efekt. Zwiekszona ilosc sluchaczy RM i czytelnikow Naszego Dziennika. Zdrowe narodowo-patriotyczne media. Bez pejsow. Bez koszernej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś