Dodaj do ulubionych

Jak PiS uprawia korupcję na TVN

• modrooka Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:19
      No to mamy "najbardziej honorową partię" Niech żyje poselskie prawo i
      sprawiedliwość!
      • mar.was To są czasy I RP - niedługo rozbiory 26.09.06, 23:24
        "I tak właśnie kończy się świat, nie hukiem ale skomleniem"
        ---
        I umieć nie spaść, kiedy piersi pęd rozpiera
        A spadłszy, szepnąć jeszcze — equus polonus sum!
        • premier.z.krakowa to aktorstwo Komorowskiego widać było z daleka 26.09.06, 23:25
          widać było żeo wszystkim chłopina wiedział

mar.was napisał:

> "I tak właśnie kończy się świat, nie hukiem ale skomleniem"
          > ---
          > I umieć nie spaść, kiedy piersi pęd rozpiera
          > A spadłszy, szepnąć jeszcze — equus polonus sum!
          • kon_by_sie_usmial Po prostu koniec 26.09.06, 23:28
            Koniec mistrzu, to już jest koniec :) :) :)

Wiwat Renatka :) Zrobiła Was bez wazelinki :) :) :)

A w wyborach 20% góra !!! (nawet mój ojciec PiS-uar nr 1 w mojej rodzinie, powiedział że chyba pora głębiej się zastanowić nad słusznością dokonanego wyboru, a on za PiS dałby się pokroić).

koń
      • kika113 Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:28
        Szarpiecie, poprzez media, WY kundle POwskie i SLDdowskie legalnie wybrany
        rząd i partię, która wygrała w demokratycznych wyborach. PiS i tak wygra, ale
        już bez waszego szczekania za plecami.
    • sanitarny Cyrk 26.09.06, 23:22
      23.30 TVN 24 Szczegoly
    • cyklista Ale ubaw, tego nie przewidziałem :))) 26.09.06, 23:23
      Kartofel kiwał i kiwał, każdego gracza by okiwał. Ale wyłożył się, bo trafił na
      słup, i leży.
    • kon_by_sie_usmial Bogobojni katolicy... 26.09.06, 23:24
      ... klęczący przed krzyżem, pielgrzymujący do Częstochowy, a za kulisami kupczący stanowiskami jak dziwki tyłkami za Marriottem. Skorumpowani hipokryci, nawiedzeni bigoci, w rzeczywistości oszuści i złodzieje.

Myślałem, że SLD było niedoścignione w swoim cyniźmie i korupcji. Widzę, że PiS pobierał dokładne lekcje od poprzedników i zaczyna przerastać mistrza o głowę.

Wstyd i hańba.

Mam nadzieję, że to nieodwołalny koniec rozmów o koalicji z PSL-em (wnioskuję na podstawie reakcji Sawickiego) i po parlamentarnych wyborach PiS będzie musiał zdjąć czapkę z głowy. Nie chcieli koalicji POPiS, to teraz o dalszym sprawowaniu władzy będą już chyba mogli tylko pomarzyć.

Brawo Renata !!! :) Mimo żeś prosta kobicina, zyskujesz moją sympatię (o ile nie zrobiłaś tego za TVN-owe pieniądze - mam nadzieję że nie).

Poznaliśmy prawdziwe oblicze dewotów z PiS-u.

koń

ps. Ciekawi mnie także reakcja końskiej mordy Giertycha. Będzie miał chyba niewyraźny uśmieszek, bo kadencja się będzie kończyła :)
    • premier.z.krakowa a ciekawe jak dogadywałi się UW albo SLD wsprawie 26.09.06, 23:24
      stanowisk.
      Cotomawspólnego zkorupcją.
      Przecież tojest normalne że politycy zajmują stanowiska.
      A jak Lepper uzgodnił stanowisko?

Inna sprawa że prowokacja przeprowadzona perfekcyjnie.
      Widac że szkolenia w SB nie poszły na marne.
      • kon_by_sie_usmial Re: a ciekawe jak dogadywałi się UW albo SLD wspr 26.09.06, 23:26
        Wytrzeźwiej, bo chlasz jak Mojzesowicz i bełkoczesz coś niewyraźnie.

koń
      • mar.was co ty pier..lisz, oczy Ci mgłą zaszły 26.09.06, 23:27

• kon_by_sie_usmial Re: co ty pier..lisz, oczy Ci mgłą zaszły 26.09.06, 23:29
          Gogle mu zaparowały, a łapy ma wyciągnięte po łapówki, więc do zrywek nie sięga.

koń
    • hadaha Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:26
      Wyszło szydło z worka. Nareszcie się ktoś odważył pokazać prawe Prawo i
      Sprawiedliwość
      • kika113 PiS i tak wygra 26.09.06, 23:29
        Szarpiecie, poprzez media, WY kundle POwskie i SLDdowskie legalnie wybrany
        rząd i partię, która wygrała w demokratycznych wyborach. PiS i tak wygra, ale
        już bez waszego szczekania za plecami.
        • cichociemnym Re: PiS i tak wygra 26.09.06, 23:31
          legalnie? jeszcze czas pokaże czy PiSdzielce nie fałszowali wyborów
          • kika113 Re: PiS i tak wygra 26.09.06, 23:33
            cichiciemny agent WSI jeszcze nadaje? Przynajmnuiej z wami skończyli, czego
            inni, bo zdrajcy, nie zrobili.
        • wikul Re: PiS i tak wygra 26.09.06, 23:50
          kika113 napisała:

> Szarpiecie, poprzez media, WY kundle POwskie i SLDdowskie legalnie wybrany
          > rząd i partię, która wygrała w demokratycznych wyborach. PiS i tak wygra, ale
          > już bez waszego szczekania za plecami.

Kika, nie podniecaj sie bo ci pampersy przemokną.
    • kacosk Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:29
      A CO ROZDAJĄ PIENIĄDZE
      • cichociemnym Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:31
        tak, nie swoje
      • tiburon_lover Re: tvn przytrzyma materiały pare godzin 26.09.06, 23:49
        no i zaczyna wychodzić jak zwykle oliwa....

całe materiały są zdecydowanie ciekawsze ale oczywiście od ich pocięcia zależy
        efekt końcowy. I teraz kluczowe PYTANIE - dlaczego nie ma całych materiałów na
        stronie tvn? Pewnie nie ma w całej stacji pracownika który teraz to może zrobić
        on przyjdzie jutro do pracy na 10 rano. No jakoś tak koło południa bedzie
        załadowanych kilka plików ;-) Jaja jak berety mają towar który do jutra rana
        byłby sciągnięty ze 100.000 razy , ale nie oczywiście to by mogło pomóc sie
        pisowi przygotować na jutro ;-) a tak chłopaki beda otwarzać z pamieci albo
        kombinować do południa conajmniej . Brawo dobre posunięcie to lubie!

• ywonna Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:30
      PiSzecie tak szybko, ze nie nadazam czytac, ale to dobrze. Dobrze, ze jest az
      tylu ludzi, ktorzy wciaz zywo reaguja na to co dzieje sie w Polsce. "Jeszcze
      polska nie zginela" - dobrze, ze jeszcze tak wielu umie te madre slowa czysto
      zaspiewac.
      A osobiscie dodam tylko, ze chce zyc i mieszkac w Polsce. W Polsce dumnej,
      uczciwej, w panstwie prawa. Polska sprowadzana do roli dziwki przez PiS mnie
      nie interesuje.
      Czy ostatnio na Wegrzech bylo gorzej??? Bo zastanawiam sie kiedy w koncu my
      wyjdziemy na ulice?
      • discontinuum Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:39
        Ja uważam, że to byłby wstyd dla społeczeństwa, gdyby nie zareagowało. Mnie po prostu wmurowało w ziemię. To jest skandal! To jest gwałt na obywatelach. Powinna być dymisja! A raczej sepuku. To by było dopiero odkupienie.

A dla tych którzy nie widzieli:
        Beger zgodziła się na ukrytą kamerę w jej, zdaje się, pokoju w hotelu sejmowym.
        Lipiński i Mojzesowicz obiecywali jej stanowisko wiceministra w Min. Rolnictwa, wysokie miejsca na listach w wyborach samorządowych dla jej rodziny, obiecywali
        że sejm jakoś weźmie na siebie jej weksle. SEJM!!! To jest po prostu nie do zniesienia. Czym jest ten kraj? To nawet nie jest pokątny interes dla tych ludzi. Oni po prostu bawią się władzą. I nie wiedzą po co. Ale to jest nie do przyjęcia. Jeśli nie spadną głowy, to znaczy że ten kraj zupełnie się już stoczył.
      • warsawyak Re: Jak PiS uprawia korupcję na TVN 26.09.06, 23:40
        > Czy ostatnio na Wegrzech bylo gorzej??? Bo zastanawiam sie kiedy w koncu my
        > wyjdziemy na ulice?

Jakby Napierniczaki chciały zagrać na nosie PO to... JUTRO!
    • banfield Coś POyeby dzisiaj wyjątkowo podjarane 26.09.06, 23:32
      Strasznie ich podniecają kur.iki. Nie wiem OCB bo normalni oglądają Ligę Mistrzów. Ale zachęcam - ZRÓBMY TE WYBORY.
      To będzie interesująca kampania.
      A ich ulubieńcy nieraz zachowują się dziwnie i dwuznacznie.
      • kika113 Re: Coś POyeby dzisiaj wyjątkowo podjarane 26.09.06, 23:35
        HGW pokaze im na barykadzie w czasie rewolucji pażdziernikowej gołą pierś, jak
        marianna w Paryżu, to są niezdrowo podnieceni.
      • toja_28 Re: Coś POyeby dzisiaj wyjątkowo podjarane 26.09.06, 23:39
        posłuchajcie tvn24: www.tvn24.pl/2577,artykul.html#, albo obejrzyjcie...
    • basia.basia Horror! 26.09.06, 23:35
      Widziałam od tego momentu kiedy przyszedł Lipiński (wiceprezes PiS) i
      sprawozdawał co na to prezes. Czyli na jej żądanie, by została sekretarzem stanu
      w ministerstwie rolnictwa. Mowa była też co może PiS zrobić, żeby posłowie SO,
      którzy się zdecydują prtzejść za nią (gęsiego - jej słowa) do PiS nie musieli
      płacić tych weksli.

Powiedział jej, że sprawa stanowiska jest trudna i prezes się nie zgadza. Co do
      weksli to rozmyślają o specjalnym funduszu z budżetu Sejmu, żeby im to
      zrekompensować (za nich zapłacić), bo Ziobro uważa, że weksle niestety są ważne.

Nastepnie odwieda ja Mojzesowicz (minister!) i mówi, że prezes się zgodził ale
      ona musi troch e poczekać, żeby prasa i opozycja nie pyszczyła. 2 - 3 tygodnie i
      będzie nominacja.
      Ona stawia następne żądania : kilka miejsc i to wysokich dla jej rodziny i jej
      ludzi w wyborach samorządowych (w sejmiku i gdzieś tam) a Mojzesowicz skrzętnie
      notuje. Ona nalega, żeby miała na piśmie z podpisem prezesa, żeby była pewna, że
      jej nie zawiodą. Mojzesowicz kręci ale przyznaje, że prezes jest w trudnej
      sytuacji i raczej nie podpisze ale jakieś gwarancje/deklaracje będą.

Renata Beger pozwoliła TVN nagrać "wycieczki" (to jej określenie) prominentnych
      posłów PiS w swoim pokoju i składanie propozycji.

Obecny w studio Krzysztof Tchórzewski z PiS zachował się adekwatnie do brzmienia
      swojego nazwiska - udawał, że nie wierzy w autentyczność nagrań i kręcił, motał,
      kluczył. Ale co miał właściwie robić? Pogrążyć ukochanego wodza?

Sawicki z PSL i Komorowski byli zszokowani i oburzeni. Obydwaj uważają, że
      komisja śledcza jest konieczna do wjaśnienia tej sprawy. Ngranie trwa łącznie
      1,5 godziny o pojawiają ię w nim inni posłowie PiS.

Jest moment, kiedy Mojzesowicz czy Lipiński mówi: "niepotrzebnie żęsmy tego
      Sośnierza kupowali".

Na koniec Sekielski przytoczył słowa prezesa, który ich komplementował za to, że
      swego czasu puścili nagranie z konwencji PO - chodziło ten bunt platformerskiej
      młodzieży, tych wyrzuconych młodzianków. A wtedy Komorowski przypomniał, że
      tamto nagranie dotyczyło "kuchni" partyjnej a nie przekupstwa, korumpowania
      posłow z innych klubów.

Najbardziej Komorowski i Sawicki oraz prowadzący byli zgorszeni tym pomysłem,
      by o Sejm (czyli my wszyscy) zapłacił weksle Leppera.
      • premier.z.krakowa nie manipuluj 26.09.06, 23:43
        prawie sie zgadza.
        Prawie.

Nic okupowaniu niesłyszałem.
        A fundusz miał utworzyć sejm czyli wszyscy posłowie doczasy wygrania sprawy botooczywiste.
        Więc nie kłam i nie manipuluj.
        • kon_by_sie_usmial Kłamiesz jak ta gnida z PiS w studio "Teraz my" 26.09.06, 23:48
          Nie łżyj PiSsmanie. Było dokładnie tak jak opisała basia.basia.

koń
        • basia.basia Bdura! 26.09.06, 23:51
          premier.z.krakowa napisał:

> prawie sie zgadza.
          > Prawie.
          >
          > Nic okupowaniu niesłyszałem.

Boś pewnie przygłuchy.

> A fundusz miał utworzyć sejm

Sejm ma budżet, który się bieże z budżetu cenralnego! Za to się płaci posłom,
          biuróm poselskim, ekspertom idt. Z tego budżetu wydziela się też fundusz na
          pożyczki na posłów ale... on mówił o SPECJALNYM FUNDUSZU na wykup weksli.

czyli wszyscy posłowie doczasy wygrania sprawy bot
          > ooczywiste.
          > Więc nie kłam i nie manipuluj.
    • maaax He , nie podniecajcie sie tak , lewuski 26.09.06, 23:36
      , 7 X platfuski-lewuski sie przespaceruja i osiagna tyle co ich kolesie z KLD w
      1993, meRdia pokrzyczaj i rozedra szaty w obronie "demokracji", słowem-lewacka
      normalka

ale i tak bedzie OK, PiS zbierze wiekszosc

Cóz, 30 września zbliza sie niubłaganie, to i WSIoki działaja, nie?
      forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=678624
      • kon_by_sie_usmial Re: He , nie podniecajcie sie tak , lewuski 26.09.06, 23:41
        Aż mi wstyd gdy Cię czytam, że przez 14 lat byłem zwolennikiem UPR-u, skoro i taka gnida jak Ty dzisiaj występuje pod ich sztandarami.

koń
        • kika113 Re: He , nie podniecajcie sie tak , lewuski 26.09.06, 23:44
          POpaprańcy jesteście nieudacznikami i tak przerżniecie jak to macie w
          tradycji, i odp...lta się wreszcie od PiSu.
          • kon_by_sie_usmial Re: He , nie podniecajcie sie tak , lewuski 26.09.06, 23:47
            Wy jesteście udacznikami :) Prosta prowokacja i kończycie się politycznie :)

Głupia wieśniara Was załatwiła bystrzaki :)

koń
      • premier.z.krakowa trzeba im oddać że PO razem z TVN przygotowali p 26.09.06, 23:46
        perfekcyjną prowokację.
        Ale mimo to nie wykazali nigdzie że ktoś proponował jakieś pieniądze.
        A stanowiska torzecz normalna.
        Inna sprawa że media już odpowiednio to przedstawią i jest po sprawie.

maaax napisał:

> , 7 X platfuski-lewuski sie przespaceruja i osiagna tyle co ich kolesie z KLD w
        > 1993, meRdia pokrzyczaj i rozedra szaty w obronie "demokracji", słowem-lewacka
        > normalka
        >
        > ale i tak bedzie OK, PiS zbierze wiekszosc
        >
        > Cóz, 30 września zbliza sie niubłaganie, to i WSIoki działaja, nie?
        > forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=678624
    • michal714 Zaczeła się IV Rzeczpospolita !!! 26.09.06, 23:51
      Zapmietajcie tą date!
    • slepy-los Re: Jak opozycja uprawia korupcję na TVN 27.09.06, 00:17
      I znowusz jacys nieudolni politycy za pieniadze podatnikow chca sobie zrobic
      IGRZYSKA.czy jak beda nowe wybory to cos sie zmieni?chyba nie ,ale jest okazja
      na zabawe i lewy GROSZ.podatnikow maja gleboko w dupie.bo za ich pieniadze beda
      sie bawic,i jeszcze cos ugryza do siebie.po co w sejmie wiekszosci i
      mniejszosci.czy mamy tak glupich politykow ze nie potrafia odroznic zlych ustaw
      i decyzji od dobrych.o ile sie glosuje za ustawa to albo jest dobra albo zla.to
      wszystko swiadczy o debilizmie ludzi,ktorzy do polityki brna jak muchy do
      gowna.korupcja jest nie to co pokazal TVN ale to- ze jakis posel posadzony o
      podrabianie podpisow prubuje ratowac twarz po przez namawianie tym razem do
      niecnych czynow jak jego tratwa tonie, wraz z innymi nieudacznikami.KTO tak sie
      boi PISu ze tak wrednie dolki pod nim kopie i nie da spokoju.ale musza miec ci
      politycy brudne ŁAPAY.my podatnicy prosci ludzie mamy juz dosc tych
      wyksztalconych debili co nie potrafia rzadzic panstwem tylko nabija swoje oraz
      swoich krewnych kieszenie forsa podatnikow. dosc korupcji.mamy dosc
      opozycji,ktora nie ma nic do zaproponowania tylko jądzy i gangrena
      zaraza.dajcie sobie SPOKO politycy nieudacznicy o to was prosci ludzie narazie
      prosza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka