1normalnyczlowiek 05.11.06, 12:38 Ziobro na pierwszy ogień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek.sopot zareagowałem od razu 05.11.06, 12:40 wyłączyłem telewizor po jego kilku zdaniach. Facet nic nie mówił o samorządności, o obywatelach. Tylko sama partyjna propaganda by kolesiom partyjniakom dobrze się działo:( Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: zareagowałem od razu 05.11.06, 12:45 leszek.sopot napisał: > wyłączyłem telewizor po jego kilku zdaniach. > Facet nic nie mówił o samorządności, o obywatelach. Tylko sama partyjna > propaganda by kolesiom partyjniakom dobrze się działo:( ---> Leszku. Czy też dziwisz się po przyjściu do lekarza, że nie rozmawia z Tobą o Twoich marzeniach i osiągnięciach a mówi tylko o chorobach i sposobach leczenia. Ma to oznaczać kompletny brak zainteresowania lekarza Twoją osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot polityka leczy? 05.11.06, 12:54 coś ci się człowieku nienormalny poplątało. Polityka i politycy to rak, trąd, najgorsza zaraza zatruwająca życie zdrowego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: polityka leczy? 05.11.06, 13:19 leszek.sopot napisał: > coś ci się człowieku nienormalny poplątało. ---> Widzisz, nawet prostych rzeczy nie rozumiesz i dlatego zawsze wyciągasz błędne wnioski. Przykład lekarza był w kontekście tego co powiedziałeś, że Ziobro nic nie mówi o samorządach. A on właśnie mówił o najważniejszych sprawach właśnie dotyczących w szczególnym stopniu tych samorządów. Nieprawidłowości "na górze" łatwo zauważają także dziennikarze. Natomiast to co się dzieje "na dole" trudniej zauważyć i wykryć a skutki odczuwamy wszyscy na bieżąco. > Polityka i politycy to rak, trąd, najgorsza zaraza zatruwająca życie zdrowego > społeczeństwa. ---> ... jeśli nie są z jedynej poprawnej opcji? Oczywiście, że bez polityków świat byłby lepszy - ale normalny świat. Ideałem by było, gdyby "na górze" byli tylko zwykli uczciwi urzędnicy, którzy tylko czuwają nad sprawami wymagającymi zarządzania centralnego i gdyby ich rola ograniczła się tylko do sprawiedliwego podziału środków i czuwania nad przestrzeganiem uczciwych reguł gry rynkowej.... Ale co to znaczy sprawiedliwie i uczciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: polityka leczy? 05.11.06, 13:31 Nic nie rozumiesz z powodu swojej poprawności politycznej z tego co mówił Ziobro. On przecież wywodził wyższość swojego partyjniactwa nad innym partyjniactwem od prehistorii roku 1991. On nie mówił o tym, że ludzie będą mogli sami rządzić w swoich samorządach. On mówił o tym, że jego partyjna wyższość ma w tych samorządach rządzić i by rządziła konieczne jest by jego kolesi partyjniaków, którzy to z kolei swoich przydupasów mianować będą, wybrać. Było to ewidentne propagowanie mafijnego widzenia świata pełnego układów, czyli zarazy krępującej wolności obywatelskie. Nie chodzi o to by w miejsce jednego układu zafundować sobie inny układ. Chodzi o to by te układy zlikwidować. Żadna partia tego promuje. To w tych zamierzchłych czasach, do której partyjny mafiozo się odwoływał, na listach wyborczych do samorządów znajdowali się fachowcy i niezależne od partyjnego zwierzchnictwa autorytety. Był to chyba jedyny i zarazem ostatni dech ideii samorządności, którą kiedyś na mało znaczącym zjeździe w hali Olivia tak popierano i promowano. Cóż, ale tam to byli pewnie sami "delegaci" (a nie jeden "Delegat") i dlatego pieprzyli głópoty. Dziś dopiero mamy do czynienia z samym dobrem i sprawiedliwością jedynie słusznej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: polityka leczy? 05.11.06, 13:46 Posłuchałem gościa. Sondaże pop mu zaczynają odbijać. Brakuje tylko wąsika do kompletu. Dużeee podobienstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:26 Tym razem chyba Cię poniosło... Jak sobie wyobrażasz demokrację (ba, jakiekolwiek państwo) bez "polityki i polityków" ?... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:28 entefuhrer napisał: > Tym razem chyba Cię poniosło... > > Jak sobie wyobrażasz demokrację (ba, jakiekolwiek państwo) bez "polityki i > polityków" ?... Z tymi politykami, których mam obecnie do wyboru, sobie nic sensownego wyobrazić nie mogę. Wolałbym już komisaryczny zarząd UE. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:35 leszek.sopot napisał: > Z tymi politykami, których mam obecnie do wyboru, sobie nic sensownego > wyobrazić nie mogę. Wolałbym już komisaryczny zarząd UE. ---> Udowadniasz tym, że nie masz żadnych argumentów merytorycznych. Twoja poprawność polityczna aż kłuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:51 Hi, hi Facet nic nie rozumie, dziwne, że pisać potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: zareagowałem od razu 05.11.06, 13:49 "Partyzanci Broz-Tity wyzwolili Jugosławię bez pomocy Sowietów - awantura na zabawie..." Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:40 Wlasnie słyszę, jak ziobrzy w TVP3... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:41 Polszczyzna Ziobry: "na setki miliony"... "Dobrzy chrześcijanie wyobrażają sobie, że Pan Bóg ma najpotężniejszą kartotekę." (KAROL IRZYKOWSKI) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Mówi coś o układzie warszawskim. 05.11.06, 12:43 O tym samym przygarniętym przez PiS. A co tam w sprawie Mazura? Coś pan ucichł, Panie Zero? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Mówi coś o układzie warszawskim. 05.11.06, 12:48 "Tam gdzie jest słabe państwo (samorząd) tworzy się układ." Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 12:51 Dziękuję za cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 13:05 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Dziękuję za cytat. ---> Samorządy, urzędy nie działają w ukryciu. Nie przeszkadzałoby mi nawet gdyby w jednym urzędzie pracowała cała rodzina. Jeden warunek - każdego w sposób realny mogę rozliczyć z podejmowanych decyzji. Rozliczyć, to znaczy łącznie z wyrzuceniem w każdej chwili ze stanowiska. Natomiast "układy" są nieformalne i nie ma żadnej kontroli nad tym co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 13:10 1normalnyczlowiek napisał: > Natomiast "układy" są nieformalne i nie ma żadnej kontroli nad tym co robią. Dzięki PiSowi to będzie codzienność w samorządach. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 14:26 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Dzięki PiSowi to będzie codzienność w samorządach. ---> Skupiasz się na PiS, tak jakby w innej sytuacji z inną partią nie byłoby podobnie. Dlaczego nie skupisz się na problemie, jak kontrolować i wpływać na urzędników, by pozbawić ich możliwości podejmowania stronniczych decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Paru wyrzuconych z PO jest na listach PiS :) 05.11.06, 13:44 lub w komitetach sojuszniczych w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:51 fajnie sie slucha zioberka, mlodosc mi sie przypamina czasy zssr Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:53 "po pierwsze praworzadnosc,po drugie praworzadnosc,po trzecie praworzadnosc..." Beger pokazała,jak to wyglada w prajktyce. Slowa,słowa,słowa... A z buzi naprawde przypomina mlodego Berię! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:55 "Rzucam wszystkim państwa"... Państwa w formie obecnych na sali. Ziobro=Doroszewski IVRP! Teraz Michał Kaminski p******. Propagandzista w jeszcze większym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:58 Teraz Religa,kiedys podpora PO, czyli zdrajca, sie wygłupia na trybunie, ale oklaskow cos mało. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:01 Religa tłumaczy sie, ze wlazł do PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:07 Religa miał wątpliwosci po zmianie premiera ale teraz kadzi J.Kaczynskiemu. Wszyscy przemawiaja na tle czerwonym. Bardziej chyba Watykan niz dawna Moskwa! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:15 Teraz mowi o podwyzkach dla słuzby zdrowia czyli pacjenci znow dostana po tyłku Odpowiedz Link Zgłoś
altintop6 Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:27 Zastanawia mnie to, że on mówi, iż dość rewolucji w służbie zdrowia. Patrząc na niektóre szpitale w moim dużym mieście wojewódzkim to hasło mi się nie podoba. A już cieszyłem się na zapowiedż wprowadzenia RUM w całym kraju. Ale wygląda na to, że cała koncepcja polityki PiS w kwestii służby zdrowia to podwyżki dla lekarzy sfinansowane z drastycznie podwyższonego OC. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:16 o co mu chodziło z tym 360%??? ;-))) Szkoda, że nie mówi nic o dsamorządzie. No i powstaje pytanie, czy innym partiom TVP też zaoferuje transmisję na żywo, gdy wybory samorządowe to tylko pretekst do propagandy rządowej. ----------------------------- to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło: www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A Odpowiedz Link Zgłoś
baan_raz Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:23 A co to za malpa ta cala konwencjapis? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czyny. 05.11.06, 13:26 Na miejscu Ziobera-Zera i Giertycha dałbym mu po gębie. Pacyna po prostu rozwala im cały pijar. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:41 Lubię Marcinkiewicza, ale dzisiaj był jakiś taki nienaturalny - może zbyt spięty? Nie wiem czy kogoś przekonał. Wprawdzie transmisja przerwana, ale prowadząca kurier skrzętnie przypomina ludziom wszystkie sukcesy rządu, żeby czasem im nie umknęły ;-) W tym stworzenie 24-godzinnych sądów, które wciąż są tylko na papierze ;-))) ----------------------------- to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło: www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A Odpowiedz Link Zgłoś
patryot Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:43 Panie Premierze jesteśmy z Panem. Kundle niech poszczekują jak zaczna podgryzać to zawsze można im zęby powybijać. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:48 Brzydkie kaczątko ufryzurowane ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Nowa Wielka Emigracja! 05.11.06, 13:50 Ufryzowane i bredzi...Nie wie, ze Polacy masowo opuszczaja Polske? To jak Wielka Emigracja za caratu! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Nowa Wielka Emigracja! 05.11.06, 13:53 Kaczynski spotkal sie z dziennikarzami prasy regionalnej,jak mowi,i skrzeczy,ze zle. A teraz obraza kogokolwiek z wladzy przez dziennikarza to do 2 lat wiezienia. O tym nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:52 patryot napisał: > Panie Premierze jesteśmy z Panem. Kundle niech poszczekują jak zaczna podgryzać > > to zawsze można im zęby powybijać. ******************************** PiS sam straci zęby,co kogoś zaatakują to im sondaże spadają.A Kazio w Warszawie ma takie szanse jak za przeproszeniem więzień w Treblince. Odpowiedz Link Zgłoś
patryot Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:54 hahhaahahaha uśmiałem się z tej szansy DOBRE Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:55 Komus tam Kaczynski grozi...Ale nas,kochani wierzacy,Pan Bog ukarał! Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Polska Choroba 05.11.06, 14:01 1normalnyczłowiek napisał: >Czy też dziwisz się po przyjściu do lekarza, że nie rozmawia z Tobą >o Twoich marzeniach i osiągnięciach a mówi tylko o chorobach i sposobach >leczenia. Ma to oznaczać kompletny brak zainteresowania lekarza Twoją osobą? Nasza główna choroba to PiS. Ale zwalczymy ją. Rekonwalescencja niestety długa ale skazana na sukces Odpowiedz Link Zgłoś
ukos "Samorządowy" pic obsesyjnie centralistycznego PiS 05.11.06, 14:04 Większych jaj niż "samorządowa" konwencja PiSu to już chyba być nie może. Jarosław Kaczyński: "Samorząd to źródło korupcji". Lech Kaczyński tak zajadle centralizował Warszawę, że nie licząc się ani trochę z kosztami ustanowił pełnomocników dublujących burmistrzów dzielnic - tylko dlatego, że burmistrzowie są wybieralni, a nie z łaskawego centralnego nadania!!! Radny PiSu nie ma reprezentować mieszkańców gminy, tylko słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać "góry" - obowiązkowo omdlewająco dla niego zachwycającej. Dla PiSu im coś bardziej centralne, tym piękniejsze, wspanialsze, doskonalsze. W kampanii zacnej partyji pełno aluzji, że jak mieszkańcy gminy (np. Warszawy) posłuchają i wybiorą PiS, to łaskawa "góra" nagrodzi. Za to jak nie wybierze, to będzie w niełasce "góry". A ja jednak zaryzykuję i nie oddam głosu na takich "samorządowców" (czyt. na "sam rząd"). I innym też to radzę. Jeśli nie chcesz się pozbawić samorządności, to nie wybieraj wrogów samorządu do samorządu! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Konwencja PiS 05.11.06, 15:21 -------------------------------------------------------------------------------- Tłum nie pożąda prawdy i gardzi rzeczywistością, ubóstwia natomiast zwodnicze złudzenia (...). Kto potrafi omamić tłum ten łatwo nim zawładnie Le Bon Odpowiedz Link Zgłoś