Dodaj do ulubionych

Konwencja PiS

05.11.06, 12:38
Ziobro na pierwszy ogień.
Obserwuj wątek
    • leszek.sopot zareagowałem od razu 05.11.06, 12:40
      wyłączyłem telewizor po jego kilku zdaniach.
      Facet nic nie mówił o samorządności, o obywatelach. Tylko sama partyjna
      propaganda by kolesiom partyjniakom dobrze się działo:(
      • 1normalnyczlowiek Re: zareagowałem od razu 05.11.06, 12:45
        leszek.sopot napisał:
        > wyłączyłem telewizor po jego kilku zdaniach.
        > Facet nic nie mówił o samorządności, o obywatelach. Tylko sama partyjna
        > propaganda by kolesiom partyjniakom dobrze się działo:(

---> Leszku. Czy też dziwisz się po przyjściu do lekarza, że nie rozmawia z Tobą
        o Twoich marzeniach i osiągnięciach a mówi tylko o chorobach i sposobach
        leczenia. Ma to oznaczać kompletny brak zainteresowania lekarza Twoją osobą?
        • leszek.sopot polityka leczy? 05.11.06, 12:54
          coś ci się człowieku nienormalny poplątało.
          Polityka i politycy to rak, trąd, najgorsza zaraza zatruwająca życie zdrowego
          społeczeństwa.
          • 1normalnyczlowiek Re: polityka leczy? 05.11.06, 13:19
            leszek.sopot napisał:
            > coś ci się człowieku nienormalny poplątało.
            ---> Widzisz, nawet prostych rzeczy nie rozumiesz i dlatego zawsze wyciągasz
            błędne wnioski. Przykład lekarza był w kontekście tego co powiedziałeś, że
            Ziobro nic nie mówi o samorządach. A on właśnie mówił o najważniejszych sprawach
            właśnie dotyczących w szczególnym stopniu tych samorządów. Nieprawidłowości "na
            górze" łatwo zauważają także dziennikarze. Natomiast to co się dzieje "na dole"
            trudniej zauważyć i wykryć a skutki odczuwamy wszyscy na bieżąco.

> Polityka i politycy to rak, trąd, najgorsza zaraza zatruwająca życie zdrowego
            > społeczeństwa.
            ---> ... jeśli nie są z jedynej poprawnej opcji?
            Oczywiście, że bez polityków świat byłby lepszy - ale normalny świat. Ideałem by
            było, gdyby "na górze" byli tylko zwykli uczciwi urzędnicy, którzy tylko czuwają
            nad sprawami wymagającymi zarządzania centralnego i gdyby ich rola ograniczła
            się tylko do sprawiedliwego podziału środków i czuwania nad przestrzeganiem
            uczciwych reguł gry rynkowej.... Ale co to znaczy sprawiedliwie i uczciwie?
            • leszek.sopot Re: polityka leczy? 05.11.06, 13:31
              Nic nie rozumiesz z powodu swojej poprawności politycznej z tego co mówił
              Ziobro. On przecież wywodził wyższość swojego partyjniactwa nad innym
              partyjniactwem od prehistorii roku 1991.
              On nie mówił o tym, że ludzie będą mogli sami rządzić w swoich samorządach. On
              mówił o tym, że jego partyjna wyższość ma w tych samorządach rządzić i by
              rządziła konieczne jest by jego kolesi partyjniaków, którzy to z kolei swoich
              przydupasów mianować będą, wybrać.
              Było to ewidentne propagowanie mafijnego widzenia świata pełnego układów, czyli
              zarazy krępującej wolności obywatelskie. Nie chodzi o to by w miejsce jednego
              układu zafundować sobie inny układ. Chodzi o to by te układy zlikwidować. Żadna
              partia tego promuje. To w tych zamierzchłych czasach, do której partyjny
              mafiozo się odwoływał, na listach wyborczych do samorządów znajdowali się
              fachowcy i niezależne od partyjnego zwierzchnictwa autorytety. Był to chyba
              jedyny i zarazem ostatni dech ideii samorządności, którą kiedyś na mało
              znaczącym zjeździe w hali Olivia tak popierano i promowano. Cóż, ale tam to
              byli pewnie sami "delegaci" (a nie jeden "Delegat") i dlatego pieprzyli
              głópoty. Dziś dopiero mamy do czynienia z samym dobrem i sprawiedliwością
              jedynie słusznej mafii.
              • haen1950 Re: polityka leczy? 05.11.06, 13:46
                Posłuchałem gościa. Sondaże pop mu zaczynają odbijać. Brakuje tylko wąsika do
                kompletu. Dużeee podobienstwo.
          • entefuhrer Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:26
            Tym razem chyba Cię poniosło...

Jak sobie wyobrażasz demokrację (ba, jakiekolwiek państwo) bez "polityki i
            polityków" ?...
            • leszek.sopot Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:28
              entefuhrer napisał:

> Tym razem chyba Cię poniosło...
              >
              > Jak sobie wyobrażasz demokrację (ba, jakiekolwiek państwo) bez "polityki i
              > polityków" ?...

Z tymi politykami, których mam obecnie do wyboru, sobie nic sensownego
              wyobrazić nie mogę. Wolałbym już komisaryczny zarząd UE.
              • 1normalnyczlowiek Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:35
                leszek.sopot napisał:
                > Z tymi politykami, których mam obecnie do wyboru, sobie nic sensownego
                > wyobrazić nie mogę. Wolałbym już komisaryczny zarząd UE.

---> Udowadniasz tym, że nie masz żadnych argumentów merytorycznych. Twoja
                poprawność polityczna aż kłuje ...
                • leszek.sopot Re: Polityka i politycy to rak, trąd 05.11.06, 14:51
                  Hi, hi
                  Facet nic nie rozumie, dziwne, że pisać potrafi.
      • andrzejzb Re: zareagowałem od razu 05.11.06, 13:49
        "Partyzanci Broz-Tity wyzwolili Jugosławię
        bez pomocy Sowietów - awantura na zabawie..."
    • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:40
      Wlasnie słyszę, jak ziobrzy w TVP3...
      • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:41

Polszczyzna Ziobry: "na setki miliony"...
        "Dobrzy chrześcijanie wyobrażają sobie, że Pan Bóg ma najpotężniejszą
        kartotekę." (KAROL IRZYKOWSKI)
    • obraza.uczuc.religijnych Mówi coś o układzie warszawskim. 05.11.06, 12:43
      O tym samym przygarniętym przez PiS.
      A co tam w sprawie Mazura? Coś pan ucichł, Panie Zero?
      • 1normalnyczlowiek Re: Mówi coś o układzie warszawskim. 05.11.06, 12:48
        "Tam gdzie jest słabe państwo (samorząd) tworzy się układ."
        • obraza.uczuc.religijnych PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 12:51
          Dziękuję za cytat.
          • 1normalnyczlowiek Re: PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 13:05
            obraza.uczuc.religijnych napisał:
            > Dziękuję za cytat.

---> Samorządy, urzędy nie działają w ukryciu. Nie przeszkadzałoby mi nawet
            gdyby w jednym urzędzie pracowała cała rodzina. Jeden warunek - każdego w sposób
            realny mogę rozliczyć z podejmowanych decyzji. Rozliczyć, to znaczy łącznie z
            wyrzuceniem w każdej chwili ze stanowiska.
            Natomiast "układy" są nieformalne i nie ma żadnej kontroli nad tym co robią.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 13:10
              1normalnyczlowiek napisał:

> Natomiast "układy" są nieformalne i nie ma żadnej kontroli nad tym co robią.

Dzięki PiSowi to będzie codzienność w samorządach.
              • 1normalnyczlowiek Re: PiS działa właśnie w tym kierunku. 05.11.06, 14:26
                obraza.uczuc.religijnych napisał:
                > Dzięki PiSowi to będzie codzienność w samorządach.
                ---> Skupiasz się na PiS, tak jakby w innej sytuacji z inną partią nie byłoby
                podobnie. Dlaczego nie skupisz się na problemie, jak kontrolować i wpływać na
                urzędników, by pozbawić ich możliwości podejmowania stronniczych decyzji?
      • elfhelm Paru wyrzuconych z PO jest na listach PiS :) 05.11.06, 13:44
        lub w komitetach sojuszniczych w Warszawie...
    • rusek11 Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:51
      fajnie sie slucha zioberka, mlodosc mi sie przypamina
      czasy zssr
      • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:53
        "po pierwsze praworzadnosc,po drugie praworzadnosc,po trzecie praworzadnosc..."
        Beger pokazała,jak to wyglada w prajktyce. Slowa,słowa,słowa... A z buzi
        naprawde przypomina mlodego Berię!
        • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:55
          "Rzucam wszystkim państwa"... Państwa w formie obecnych na sali.
          Ziobro=Doroszewski IVRP! Teraz Michał Kaminski p******. Propagandzista w
          jeszcze większym stylu.
          • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 12:58
            Teraz Religa,kiedys podpora PO, czyli zdrajca, sie wygłupia na trybunie, ale
            oklaskow cos mało.
            • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:01
              Religa tłumaczy sie, ze wlazł do PiSu...
              • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:07
                Religa miał wątpliwosci po zmianie premiera ale teraz kadzi J.Kaczynskiemu.
                Wszyscy przemawiaja na tle czerwonym. Bardziej chyba Watykan niz dawna Moskwa!
                • jola_iza Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:12
                  Religa coś nie w formie na 360% :))
                  • joannabarska Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:15
                    Teraz mowi o podwyzkach dla słuzby zdrowia czyli pacjenci znow dostana po tyłku
                    • altintop6 Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:27
                      Zastanawia mnie to, że on mówi, iż dość rewolucji w służbie zdrowia. Patrząc na
                      niektóre szpitale w moim dużym mieście wojewódzkim to hasło mi się nie podoba.
                      A już cieszyłem się na zapowiedż wprowadzenia RUM w całym kraju.
                      Ale wygląda na to, że cała koncepcja polityki PiS w kwestii służby zdrowia to
                      podwyżki dla lekarzy sfinansowane z drastycznie podwyższonego OC.
                  • jestem-z-ukladu Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:16
                    o co mu chodziło z tym 360%??? ;-)))
                    Szkoda, że nie mówi nic o dsamorządzie. No i powstaje pytanie, czy innym
                    partiom TVP też zaoferuje transmisję na żywo, gdy wybory samorządowe to tylko
                    pretekst do propagandy rządowej.

-----------------------------
                    to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
                    www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A
    • baan_raz Re: Konwencja PiS 05.11.06, 13:23
      A co to za malpa ta cala konwencjapis?
    • obraza.uczuc.religijnych Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czyny. 05.11.06, 13:26
      Na miejscu Ziobera-Zera i Giertycha dałbym mu po gębie. Pacyna po prostu
      rozwala im cały pijar.
      • jestem-z-ukladu Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:41
        Lubię Marcinkiewicza, ale dzisiaj był jakiś taki nienaturalny - może zbyt
        spięty? Nie wiem czy kogoś przekonał.
        Wprawdzie transmisja przerwana, ale prowadząca kurier skrzętnie przypomina
        ludziom wszystkie sukcesy rządu, żeby czasem im nie umknęły ;-) W tym
        stworzenie 24-godzinnych sądów, które wciąż są tylko na papierze ;-)))

-----------------------------
        to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
        www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A
        • patryot Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:43
          Panie Premierze jesteśmy z Panem. Kundle niech poszczekują jak zaczna podgryzać
          to zawsze można im zęby powybijać.
          • joannabarska Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:48
            Brzydkie kaczątko ufryzurowane ładnie.
            • joannabarska Nowa Wielka Emigracja! 05.11.06, 13:50
              Ufryzowane i bredzi...Nie wie, ze Polacy masowo opuszczaja Polske? To jak
              Wielka Emigracja za caratu!
              • joannabarska Re: Nowa Wielka Emigracja! 05.11.06, 13:53
                Kaczynski spotkal sie z dziennikarzami prasy regionalnej,jak mowi,i skrzeczy,ze
                zle. A teraz obraza kogokolwiek z wladzy przez dziennikarza to do 2 lat
                wiezienia. O tym nie mowi.
          • alistair-p Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:52
            patryot napisał:

> Panie Premierze jesteśmy z Panem. Kundle niech poszczekują jak zaczna podgryzać
            >
            > to zawsze można im zęby powybijać.
            PiS sam straci zęby,co kogoś zaatakują to im sondaże spadają.A Kazio w Warszawie
            ma takie szanse jak za przeproszeniem więzień w Treblince.
            • patryot Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:54
              hahhaahahaha uśmiałem się z tej szansy DOBRE
          • joannabarska Re: Pacyna mówi, że nie liczą się słowa tylko czy 05.11.06, 13:55
            Komus tam Kaczynski grozi...Ale nas,kochani wierzacy,Pan Bog ukarał!
    • lewa_piers Polska Choroba 05.11.06, 14:01
      1normalnyczłowiek napisał:
      >Czy też dziwisz się po przyjściu do lekarza, że nie rozmawia z Tobą
      >o Twoich marzeniach i osiągnięciach a mówi tylko o chorobach i sposobach
      >leczenia. Ma to oznaczać kompletny brak zainteresowania lekarza Twoją osobą?

Nasza główna choroba to PiS. Ale zwalczymy ją. Rekonwalescencja niestety długa
      ale skazana na sukces
    • ukos "Samorządowy" pic obsesyjnie centralistycznego PiS 05.11.06, 14:04
      Większych jaj niż "samorządowa" konwencja PiSu to już chyba być nie może.

Jarosław Kaczyński: "Samorząd to źródło korupcji".

Lech Kaczyński tak zajadle centralizował Warszawę, że nie licząc się ani
      trochę z kosztami ustanowił pełnomocników dublujących burmistrzów dzielnic -
      tylko dlatego, że burmistrzowie są wybieralni, a nie z łaskawego centralnego
      nadania!!!

Radny PiSu nie ma reprezentować mieszkańców gminy, tylko słuchać, słuchać i
      jeszcze raz słuchać "góry" - obowiązkowo omdlewająco dla niego zachwycającej.
      Dla PiSu im coś bardziej centralne, tym piękniejsze, wspanialsze, doskonalsze.

W kampanii zacnej partyji pełno aluzji, że jak mieszkańcy gminy (np.
      Warszawy) posłuchają i wybiorą PiS, to łaskawa "góra" nagrodzi. Za to jak nie
      wybierze, to będzie w niełasce "góry".

A ja jednak zaryzykuję i nie oddam głosu na takich "samorządowców" (czyt.
      na "sam rząd"). I innym też to radzę. Jeśli nie chcesz się pozbawić
      samorządności, to nie wybieraj wrogów samorządu do samorządu!
    • tomek6665 Re: Konwencja PiS 05.11.06, 15:21
      --------------------------------------------------------------------------------
      Tłum nie pożąda prawdy i gardzi rzeczywistością, ubóstwia natomiast zwodnicze
      złudzenia (...). Kto potrafi omamić tłum ten łatwo nim zawładnie
      Le Bon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka