Dodaj do ulubionych

Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego tyle

18.02.07, 18:08
zacietrzewienia na tym forum???
gielda.onet.pl/14,1392696,,3254,ft.html
Ponoć gospodarka jest naj.....
Obserwuj wątek
    • kikoo1 Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego ty 18.02.07, 18:34
      I czemu Wałęsa tak bardzo się zdenerwował???
      • adalberto3 I czemu Wałęsa tak bardzo się zdenerwował??? 18.02.07, 18:38
        Bo nastepnym krokiem powinno byc postawienie go przed Trybunalem Stanu.
        W porownaniu z Walesa "zaslugi" Kwasniewskiego i tak sa wieksze.
    • chyba_normalny Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego 18.02.07, 18:38
      tyle młodych osób wyjeżdża NADAL za granicę za chlebem ( i nie tylko )
      • kikoo1 Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego 18.02.07, 18:44
        młodzi chcą przygody i ciekawych doświadczeń oraz od razu dużo forsy....
        • porannakawa Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego 18.02.07, 18:58
          kikoo1 napisała:

> młodzi chcą przygody i ciekawych doświadczeń oraz od razu dużo forsy....
          Tyle, że polscy młodzi:
          mają dość polskiej przygody,
          mają dość polskich ciekawych doświadczeń,
          mają dość od razu dużo polskiej forsy.

Wracać nie chcą gdyż mają dość:
          - polskiej przygody,
          - polskich ciekawych doświadczeń,
          - od razu dużo polskiej forsy pozwalającej utrzymać się samodzielnie i nie
          siedzieć na karku rodzicom w sąsiednim pokoiku.
    • anitka221 Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego ty 18.02.07, 18:50
      Tyle animozji i brzydkich epitetow, poniewaz komus nie chodzi o gospodarke
      kraju w kontekscie wszystkich ludzi, im chodzi o gospodarke po swojemu w/g
      starych wyprobowanych metod - my wszystko, a reszta morda w kubel i do roboty.
      • kikoo1 Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego ty 18.02.07, 19:09
        a potem w wiekszości żyją za tą granicą na samym dnie - bez ubezpieczenia,
        mieszkania, przyszłości, izolowani od reszty społeczeństwa. Smutne.
        • jacekm22 Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego ty 18.02.07, 19:28
          Smutne jest to ze uwazasz ze polacy na emigracji to wszyscy kloszardzi ,
          zlodzieje i nieudacznicy !!
          Spora grupa polskiej emigracji radzi sobie bardzo dobrze w nowych warunkach .
          • uzdek98 tak powiedzial o nich kaczorbasza... a co mowi 21.02.07, 16:03
            jest dla pisiorow swiete... jesli ktos sie nie zgadza jest z ukladu...
        • porannakawa Kaczyńscy już pisali o tym dwa lata temu, obiecywa 18.02.07, 19:37
          Krytykowali wtedy poprzedników.
          Dziś - jak widzimy - są prostą kontnuacją rządów mellerowych.
          Zresztą popatrzcie:

Idea nowej umowy społecznej ma podwójny wymiar. Po pierwsze, MORALNY.
          Uważamy, iż polityka, która wyklucza zbyt dużą liczbę Polaków
          z czerpania korzyści z transformacji ustrojowej i rozwoju kraju, jest głęboko
          NIESPRAWIEDLIWA. Należy więc z nią zerwać w imię podstawowych
          zasad społecznej solidarności. Po drugie, wymaga tego elementarna
          odpowiedzialność za państwo i naród. Jesteśmy przekonani, że kontynuacja
          polityki wyrzeczeń musi doprowadzić do naruszenia spokoju społecznego.
          A wtedy zmarnotrawiony zostanie osiągnięty tak wielkim kosztem
          dorobek ostatnich kilkunastu lat.

Kaczyńscy więc liczą się z wybuchem i naruszaniem spokoju społecznego!
    • pan.ziutek znowu propaganda 18.02.07, 19:52
      rany, Kiko, ty i tutaj? Po co ta propaganda? A już wiesz, jakie to działania
      PiS przyczyniły sie do tego rozwoju gospodarczego? Bo gdy ostatnio o tym
      rozmawialiśmy na forum kraków, nie udało ci sie przedstawić merytorycznego
      wywodu o wpływie poczynań rządu na obecną sytuację gospodarczą kraju.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=818&w=53187432&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=818&w=55005905&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=818&w=53959532&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=53751261&v=2&s=0
      • kikoo1 panie ziutku, 18.02.07, 20:10
        widzę, że zabawiasz się jak ta wreda xyz. Otwórz proszę link w moim poście
        i poczytaj ,co za granicą (!)sądzą o naszej gospodarce !!!!!
        Informacje w mediach to tzw. żródła wtórne ale zawsze możesz postarać się
        o dane bezpośrednio w stosownym ministerstwie.... Życzę powodzenia!
        A przy okazji - przytaczanie dowcipów, np o kaczkach i kurczakach nie wymaga
        podawania żródła, albowiem nie są one ( podobnie jak wiadomośći PAP np.)
        przedmiotem prawa autorskiego.
        I jeszcze jedno - nigdzie nie twierdzę, ze wszystkim Polakom nie udaje się
        emigracja, natomiast twierdzę, że dotyczy to większości, przynajmniej w
        pierwszym pokoleniu.
        • niezapowiedziany ale pytanie bylo inne: jakie dzialania PiS podjal 18.02.07, 20:29
          ktore to zaowocowaly rozwojem. :) a nie skad masz dane o tym rozwoju. (tylko mi nie wyskakuj z prawem spadkowym, bo jeszcze chyba tylu ludzi nie umarlo, zeby pieniadze zatrzymane w prywatnych rekach zaczely przynosic widoczne efekty w gospodarce :D)
          • pan.ziutek Re: ale pytanie bylo inne: jakie dzialania PiS po 18.02.07, 20:49
            niezapowiedziany napisał:

> ktore to zaowocowaly rozwojem. :) a nie skad masz dane o tym rozwoju. (tylko
            mi
            > nie wyskakuj z prawem spadkowym, bo jeszcze chyba tylu ludzi nie umarlo,
            zeby
            > pieniadze zatrzymane w prywatnych rekach zaczely przynosic widoczne efekty w
            go
            > spodarce :D)
            >

na to nie licz. Kiko już od roku raczy taką propagandą na forum kraków, ale
            zapytana już o wpływ jej ulubionego rządu na ów wzrost gospodarczy, popada w
            nerwowość, udaje, że nie wie o co chodzi, albo wkleja link do dziennikan ustaw
            i karze rozmówcom samym znaleźć sobie stosowne ustawy. Tylko, że tych ustaw nie
            ma...
            Polecam linki, które wkleiłem w mojej wypowiedzi powyżej. Dają cały obraz
            sytuacji.
        • pan.ziutek Re: panie ziutku, 18.02.07, 20:43
          > widzę, że zabawiasz się jak ta wreda xyz. Otwórz proszę link w moim poście
          > i poczytaj ,co za granicą (!)sądzą o naszej gospodarce !!!!!
          To forum otwarte i każdemu wolno je czytać. Chyba nie masz na to wyłączności?
          Artykuł ten czytałem ale nie wyjaśnia on w najmniejszym stopniu dlaczego to PiS
          mamy być wdzięczni za stan naszej gospodarki.
          Co więcej, czytałem też artykuł z linka od tej wrednej xyz. I bardziej martwi
          mnie on, niż cieszy ten z linku od ciebie. Polecam, poczytaj i wtedy
          porozmawiamy:
          www.msnbc.msn.com/id/17081618/site/newsweek/

> Informacje w mediach to tzw. żródła wtórne ale zawsze możesz postarać się
          > o dane bezpośrednio w stosownym ministerstwie.... Życzę powodzenia!
          Hola, hola, to chyba ty chcesz przekonać internautów, że to PiS przyczynił się
          do wzrostu gospodarczego. Dlaczego więc sugerujesz mi, żebym to ja szukał
          odpowiedzi na twoje tezy? To tak, jakbyś stwierdziła, że bewien gatunek
          południowoameykańskiej ważki ma wpływ na wzrost agresji u niedźwiedzi
          polarnych. I na moją prośbę o uzasadnienie tego twierdzenia, poradziłabyś mi,
          żebym sobie przejrzał książki o zwierzętach. Tak się nie robi. Wysuwasz jakąś
          tezę, pytana o jej zasadność przy niej obstajesz, to proszę, uzasadnij ją. To
          nie jest czepialstwo - na tym polega merytoryczna dyskusja.

> A przy okazji - przytaczanie dowcipów, np o kaczkach i kurczakach nie wymaga
          > podawania żródła, albowiem nie są one ( podobnie jak wiadomośći PAP np.)
          > przedmiotem prawa autorskiego.
          Nie do końca bym się zdodził, gdzyż to, co zrobiłaś, było zwykłym
          przekopiowaniem czyjegoś tekstu z innego forum, a nie powszechnie znanym
          żartem. Co do samych żartów, to przyznaję ci rację. Konkludując, nie będę
          upierał się przy swoim zdaniu.

> I jeszcze jedno - nigdzie nie twierdzę, ze wszystkim Polakom nie udaje się
          > emigracja, natomiast twierdzę, że dotyczy to większości, przynajmniej w
          > pierwszym pokoleniu.
          A czy ja coś na ten temat mówiłem?
    • cat8 Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego ty 18.02.07, 20:08
      Bo ich prognozy sie nie sprawdziły..
    • s-k-i-n Re: Skoro gospodarka ma się dobrze to dlaczego ty 18.02.07, 20:30
      no bo te sukcesy nie są dzielem lewaków..toich przeraża bo oddala ich tym samym
      od pzrejęcia rządów w kraju
      • kikoo1 panie ziutku, 21.02.07, 14:33
        widzę, ze wreda to taka choroba w krakzaścianku! jedz dużo mrożonych ryb,
        może pomoże, choć wątpię.....
        • kikoo1 Re: panie ziutku, 21.02.07, 15:50
          Prawda, jak to miło, że mądry inaczej skks (i nie tylko) może spokojnie te
          swoje, pożal się Boże, strategiczne i wielkiej wagi uwagi snuć.
          Spokojnie i po tramwajarsku.....hi hi ha ha....
    • indris Bo "nie samym chlebem człowiek żyje" 21.02.07, 16:06
      Amerykańska gospodarka też ma sie nieźle, a notowania Busha lecą na zbity pysk.
      • kikoo1 Re: Bo "nie samym chlebem człowiek żyje" 21.02.07, 17:02
        masz rację, Wielki Post rozpoczęty!
        • kikoo1 panie ziutku, 22.02.07, 04:56
          Tu, na <forum kraj> jest booskooo! Naprawdę - przewiewniej i o te parę
          klas wyżej!!! Ten nasz krakowski zaścianek dryfuje niczym ta biedna Platforma.
          Szarpany złością, nienawiścią, głupotą, prymitywizmem, protekcjonalnością ,
          zacofaniem, no chamstwem niestety....Jak to zaścianek ma w zwyczaju....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka