Dodaj do ulubionych

Dlaczego Gajek musi odejść ?

IP: 195.116.62.* 16.05.01, 09:39
Wczoraj pojawiła się informacja, iż z posady prezesa ZUSu ma zostac odwołany
p.Gajek, człowiek kompetentny, który w odróżnieniu od Alota (A_LOT of troubles)
posiada wykształcenie i doświadczenie związane z tym co dzieje się w ZUSie, a
ponadto pod jego rządami ZUS zaczął odzyskiwać siły po okresie władania nim
przez Alota.
Czyżby był to zakus rządzących na fajną posadkę (na otarcie łez) dla jakiegoś
aparatczyka, czy też znajomego pani Kamińskiej ?
A może pan Gajek nie jest za bardzo "sterowalny" ?
Krótko mówiąc coś tu śmierdzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wicher Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: 136.225.193.* 16.05.01, 10:19
      Z Profesorem Gajkiem mialem wyklady na PL. Zrobil
      wrazenie osoby kompetentnej i znajacej sie na swojej
      pracy. Potwierdzil to doprowadzajac kondycje ZUSu do
      poziomu o ktorym p.Alot mogl tylko pomarzyc.
      Proba odwolania prof.Gajka ze stanowiska prezesa ZUSu z
      daleka smierdzi polityka. A moze po prostu jest za
      dobry dla tych bufonow.
      Ja ze swej strony zycze prof.Gajkowi samych sukcesow
      czy to w ZUSie czy gdzies indziej.
      • Gość: i.b. Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: 12.34.56.* 16.05.01, 12:58
        no i bardzo dobrze ktoś w końcu
        powinen naprawić ministerstwo skarbu
        i zmienić Kamelę zanim skarb ogłosi upadłość
        z poważaniem
        ignacy
        a nawiasem mówiąc to chyba ktoś żartuje
    • Gość: Aramis ciepła posadka? IP: 213.25.48.* 16.05.01, 15:32
      [...]
      > Czyżby był to zakus rządzących na fajną posadkę (na otarcie łez)
      > dla jakiegoś aparatczyka, czy też znajomego pani Kamińskiej ?

Prezes ZUS-u zawsze będzie pod dużym obstrzałem.
      To zdecydowanie nie jest "ciepła posadka", biorąc pod uwagę stałe zainteresowanie
      mediów tym tematem, że o zainteresowaniu zwykłych obywateli nie wspomnę. Choć,
      jak pokazuje przykład p.Alota, odpowiedzialności prawie żadnej się na tym
      stanowisku nie ponosi. A propos, jakiej firmią kieruje teraz p.Alot ?

• Gość: szczepik Re: gdzie jest Alot ? IP: 195.116.62.* 17.05.01, 09:32
        Nie mam pojęcia gdzie podział się "wielki" ALOT.
        Ale łatwo go znaleźć. Wystarczy spojrzeć, które z państwowych przedsiębiorstw
        popadło nagle w ostatnim okresie w tarapaty. Tam się schował reformatoł.
        • Gość: U25 Re: gdzie jest Alot ? IP: 213.77.37.* 18.05.01, 13:58
          Gość portalu: szczepik napisał(a):

> Nie mam pojęcia gdzie podział się "wielki" ALOT.
          > Ale łatwo go znaleźć. Wystarczy spojrzeć, które z państwowych przedsiębiorstw
          > popadło nagle w ostatnim okresie w tarapaty. Tam się schował reformatoł.

A może w LOCIE. Ziemianin.

• Gość: Indris Re: Chyba wszystko jasne IP: *.ibspan.waw.pl 16.05.01, 15:43
      Przed chwilą radio TOK-FM podało: Gajek ma odejść a jego miejsce zajmie Ewa Lewicka. Aktualnie
      wiceminister pracy, jedna z 3 "harpii buzkowych" (Kamińska, Knysok, Lewicka). Komentować nie
      chcę, bo nie lubię wulgaryzmów. Chciałbym jednak wyrazić nadzieję, że następny premier p. Lewicką
      pogoni a p. Buzka jednak postawi przed Trybunał Stanu za tego rodzaju "politykę kadrową".
      • Gość: Indris Re: Przepraszam, jednak nie wszystko jasne IP: *.ibspan.waw.pl 16.05.01, 19:27
        Nie jest dla mnie jasne, czy p. Buzek po prostu zwariował, czy po też uległ jakiejś presji (por.
        słynną zmianę na stanowisku ministra łączności). A jeżeli to drugie, to czym mu przygrozili (i kto).
        Jeżeli to czyta ktoś przygotowujący doktorat z nauk politycznych to proponuję temat: "Samobójstwo
        polityczne AWS 1997 - 2001". Liczę na zaproszenie na obronę !
      • Gość: szczepik Re: Indris IP: 195.116.62.* 17.05.01, 09:34
        Zauważ, że te harpie całkiem nieźle mieszają w tym kociołku i to od dość
        długiego czasu.
    • Gość: ethanol Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.coh.org 16.05.01, 21:22
      Gajek musi odejsc bo za dobrze sobie radzi. I nie podoba sie to Zydom i
      masonom, ktorzy pragna zniszczyc Polske.
    • Gość: całeczka Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: 192.168.0.* / *.zgierz.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 07:35
      To nie do wiary!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Czy w naszym kraju (coraz częściej mówię o nim bez przymiotnika)naprawdę liczy
      się tylko KASA i STOŁEK? Czy ktoś oprócz matematyka stosowanego ma większe
      kwalifikacje w podejmowaniu decyzji. Przecież w Polsce w ogóle nie jest ważne
      jakie masz wykształcenia, osiągnięcia naukowe, ministrem czy prezesem będziesz
      jeśli masz plecy, a to czy masz pojęcie o tym co robisz schodzi na ostatni plan.
      Czy tak trudno jest przewidzieć jak skończy się kadencja Ewy Lewickiej.
      Na takie stanowisko kandydat powinien przechodzić egzamin.
      Czy pani Lewicka wie co to jest proces Markowa, prawdopodobieństwo warunkowe ?
      O czym ona będzie rozmawiać z aktuariuszami (jeśli wie czy oni w ogóle są w
      ZUS'ie i ilu ich jest?), jakie polecenia im wydawać. Czy ona wie jak ważne jest
      stworzenie modelu matematycznego życia rzeczywistego.
      Wiem jedno jak najmniej pieniędzy ZUS'owi oddajcie, bądźcie świadomi, że i tak
      godnej renty nie dostaniecie, bo nikomu na tym nie zależy. Nie głosujcie na
      nikogo. Szukajcie znajomości i ciepłej posadki. Bądźcie mili wszystkim dookoła,
      nigdy nie radźcie się fachowców.
      Jest mi wstyd, po raz kolejny, za POLITYKÓW-nierobów, korupcjonistów,
      pasożytów, nieuków itd...
      • Gość: obserwat Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: 157.25.99.* 17.05.01, 08:06
        Obietnice
        I jak wyglądają deklaracje pana premiera Buzka o doborze merytorycznym
        fachowców na ważne dla kraju stanowiska ? Przecież na tym / i nie tylko /
        przykładzie widać, że fachowcy przeszkadzają w rządzeniu. A niektórzy będą
        pamiętać te odległe deklaracje przy oddawaniu swych głosów w najbliższych
        wyborach. Taka decyzja premiera to najlepszy element kampanii wyborczej partii
        z której się on wywodzi!
      • Gość: szczepik Re: Całeczka IP: 195.116.62.* 17.05.01, 09:37
        A propos egzaminu aktuarialnego.
        Czy ktoś może wie gdzie uzyskać informacje na ten temat (gdzie, za ile, kiedy,
        jak) ?

szczep99@poczta.onet.pl
    • Gość: Greg Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.mostostal.waw.pl 17.05.01, 08:43
      To jest skok na kasę przed wyborami. Proponuję postawić nierząd Buzka przed
      Trybunałem Stanu. Mam też nadzieję, że przez najbliższe sto lat prawica nie
      będzi rządzić w Polsce.
      • Gość: szczepik Re: Trybunał IP: 195.116.62.* 17.05.01, 09:39
        Mam taką samą nadzieję jednak nie wiem czy znajdą się odważni ludzie.
    • Gość: misiek55 Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.*.*.* 17.05.01, 10:14
      1. Zmiana na stanowisku prezesa ZUS na 4-miesiące przed wyborami nie jest
      skokiem na kasę.
      2. Dla pani Lewickiej nie jest to też żaden awans, jesli była na stanowisku
      wyższym.
      3. Nie jest to dla niej wyzwanie, albowiem można coś w 4-miesiące zainicjować
      ale zakończyć trudno
      4. Nie było też zagrożenia dla ciągłości pracy ZUS - cztery miesiące czasu to
      niewiele dla tak dużej instytucji, zarówno w zakresie zmian pozytywnych jak i
      negatywnych.
      O co więc chodzi jesli nie o pieniądze - bo o nie wyjątkowo nie chodzi ??
      Jaki inny ludzki instynkt jest silniejszy od chęci bogacenia się ?

Pozdrowionka :)))

• Gość: Jacek Re: skok na kase IP: *.chello.be 17.05.01, 10:35
        Gość portalu: misiek55 napisał(a):

> 1. Zmiana na stanowisku prezesa ZUS na 4-miesiące
        przed wyborami nie jest
        > skokiem na kasę.
        > 2. Dla pani Lewickiej nie jest to też żaden awans,
        jesli była na stanowisku
        > wyższym.
        > 3. Nie jest to dla niej wyzwanie, albowiem można coś w
        4-miesiące zainicjować
        > ale zakończyć trudno
        > 4. Nie było też zagrożenia dla ciągłości pracy ZUS -
        cztery miesiące czasu to
        > niewiele dla tak dużej instytucji, zarówno w zakresie
        zmian pozytywnych jak i
        > negatywnych.
        > O co więc chodzi jesli nie o pieniądze - bo o nie
        wyjątkowo nie chodzi ??
        > Jaki inny ludzki instynkt jest silniejszy od chęci
        bogacenia się ?
        >
        > Pozdrowionka :)))

nie badzmy naiwni, tym razem rowniez chodzi o kase, tym
        razem nawet o kolosalna kase.
        wczoraj w monitorze prof. gajek wyraznie dal do
        zrozumienia, ze jego opor przeciwko naciskom pani
        wiceminister lewickiej na przyspieszenie platnosci dla
        prokomu za niezakonczone elementy skladowe wdrazanego
        systemu informatycznego byl prawdopodobnie glownym
        powodem decyzji o jego odwolaniu.
        potwierdzila to wkrotce sama pani kaminska sugerujac, ze
        prof. gajek okazal sie "zbyt ostrozny".
        w jezyku gminy oznacza to, ze po uzdrowieniu przez prof.
        gajka finansow z.u.s. nalezy smialo i odwaznie dorwac
        sie do tej kasy poki czas.
    • Gość: Pas Re: Dwa powody IP: *.ite.pwr.wroc.pl 17.05.01, 10:15
      1. Posady - nowa prezes powoła wiceprezesów, ci dyrektorów, w sumie załapie się kilkadziesiąt osób
      2. Odprawy - za kila miesięcy wszyscy wylecą na zbity pysk, ale dostaną przepisowe odprawy.

Jest jeszcze trzeci powód, wymieniony już tu tysiące razy - cały ten rząd to banda niekompetentnych, chciwych
      ssynów.
      • Gość: Indris Re: Może i trzeci powód... IP: *.ibspan.waw.pl 17.05.01, 11:33
        Ktoś po p. Lewickiej chyba obejmie stanowisko w Min. Pracy... Piszę "chyba", bo słyszałem, że ma to
        stanowisko zachować (czy i pobory nie wiem)
    • Gość: jacek Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: 212.160.143.* 17.05.01, 10:47
      Czy poparcie dla obecnej "władzy" musi osiągnąć wartość ujemną (o ile taka jest
      możliwa) aby wstrzymać decyzje związane ze zmianami, w tym personalnymi, na
      parę miesięcy przed wyborami?
      • Gość: desperat Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.cern.ch 17.05.01, 11:48
        To po prostu skandal. Moze nalezaloby sie zastanowic
        czy z punktu widzenia przecitnego obywatela istnieja
        jakies skuteczne metody wywierania nacisku na te bande
        matolow przy zlobie. Oprocz pisania listow do gazet?
        Nie wiem: demonstracja, strajk, okupacja URM? To czysta
        desperacja ale rece opadaja jak sie to wszyskto widzi.
        Czy czarni czy czerwoni czy pomaranczowi - konczy sie
        tak samo: KRADNA!
        • Gość: asd Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.05.01, 12:01
          Gość portalu: desperat napisał(a):
          > Czy czarni czy czerwoni czy pomaranczowi - konczy sie
          > tak samo: KRADNA!

Czarni nie - nie maja ZUSu, Urzedow Celnych i podatkowych,
          komornikow itd. Wylicz mi ile im zaplaciles w zyciu swoim na tace lub w inny sposob
          oraz pokaz mi zlodzieja - "czarnego".
          Pomaranczowa alternatywa tez nie - chyba rozowi?
          Reszta sie zgadza. Nazywa sie to - realizuja atrybuty wladzy.
          A propos nie wybieraj czarnych - oni nie moga kandydowac!
      • Gość: asd Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.05.01, 11:54
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> Czy poparcie dla obecnej "władzy" musi osiągnąć wartość ujemną (o ile taka jest
        > możliwa) aby wstrzymać decyzje związane ze zmianami, w tym personalnymi, na
        > parę miesięcy przed wyborami?

Zwypowiedzi Gajka w TV wynika, ze to naciski Komolowskiego ( byly 1 sekr. PZPR
        bodaj w Szczecinie i p. Lewickiej. Pan premier Buzek jest od usmiechow i krasomowstwa.
        Prokom powiazany z pewnymi sluzbami informatyzowal ( aferalnie ) wiekszosc molochow
        komunistycznych poczynajac w latach 90 od PEWEXu.
        ZUSy wojewodzkie w starym systemie znaly zaleglosci podatnikow i to jest przyczyna ,
        dla ktorej sytem stary zostal wstrzymany bez okresu przejsciowego na nowy ( testow
        i eksploatacji probnej). Dodatkowo Alot nakazal zastapic format danych nowym tak by nie
        mozna bylo sprawdzic zaleglosci wracajac do starego systemu w okregach. I o to chodzilo
        o utajnienie przed ZUSami okregowymi zaleglosci wielkich platnikow.
        Zanim sie wiesc rozeszla, ze nowy scentralizowany system jest taki jak to zwykle u
        PROKOMu bywalo - utraconao na zawsze caly rok podatkowy.
        Gajek popsul szyki bo wrocil do dwutorowosci co ujawnia dluznikow i tyle.
        No nie chcial placic Prokomowi, za faktury za niedokonczone bzdury, ktore wg Umowy, mogly
        byc traktowane jako zakonczone calosci, ryzykujac "Zegnaj Gienia"
        Wiec przy obecnym finansowaniu partii musial wyleciec.
        A Buzek wszystko wytlumaczy in plus.

Mowienie o prawicy koncesjonowanej, uragajacej jej definicji jest takim samym jak
        o lewicy ktora zostala kapitalistycznie uwlaszczona chociaz protestuje przeciw reprywatyzacji.
        Przyklad sztandarowy WEDEL historia z jej znakiem firmowym.
        Ten podzial sluzy mydleniu oczow wyborcom, od ktorych nic nie zalezy
        - wybrono AWS na haslach anty UW a rzadzila UW i jej program.
        I to by bylo na tyle - ZUS splajtuje bo musi, zamiast szpitali Kasy Chorych itd.
        W lonie PZPR tez bylo wiele zwalczajacych sie frakcji.
        Polityka w Polsce nie jest zalezna od woli wyborcow - strona wygrywajaca
        realizuje mniej wiecej ten sam plan.
        • Gość: irekgo Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: 195.205.6.* 17.05.01, 12:12
          Mój głos wyborczy od pewnego czasu leży w koszu na śmieci.
          Teraz go jeszcze przydeptałem.
          • Gość: asd Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.05.01, 12:30
            Gość portalu: irekgo napisał(a):

> Mój głos wyborczy od pewnego czasu leży w koszu na śmieci.
            > Teraz go jeszcze przydeptałem.

Blad. Glosuj nie na krytykownych lub popieranych w mediach.
            Glosuj na zamilczanych.
    • Gość: WH Re: Dlaczego Gajek musi odejść ? IP: *.lubzel.com.pl 17.05.01, 13:19
      Moim zdaniem Gajek wyleciał za nieterminowe przekazywanie naszych emerytur na
      fundusz aktywizacji pracy. Z tego co pamiętam to pieniądze z 2 filaru miały być
      przekazywane przez ZUS na cele walki z bezrobociem na jakieś 2 miesiące czy coś
      koło tego.
    • Gość: Indris Re: popularyzujmy p. Buzka IP: *.ibspan.waw.pl 17.05.01, 19:37
      Ocena ostatniego "wyczynu" p. Buzka jest WYJĄTKOWO zgodna jak na Polaków. Tę postać warto
      spopul;aryzować tak, jak na to asługuje. Na witrynie sejmowej (www.sejm.gov.pl) można na liście
      posłów (bo ten osobnik jest też posłem, dostał aż 1400 głosów) zdjęcie p. Buzka. Można je
      wydrukować i umieścić w publicznych toaletach, gdzie jest dla niego najwłaściwsze miejsce.
      • Gość: gomez Re: popularyzujmy p. Buzka IP: *.solutions.net.pl 18.05.01, 00:09
        tu chodzi tylko o kase .ale za to o gruba kase.ZUSto wspaniale zrodlo dla
        finansowania roznych rzeczy np .kampanii wyborczej .tak na dobra sprawe to nikt
        nie kto jest dluznikiem a kto placi.ile kasy jest aktualnie a jakie
        zaleglosci.tu az sie prosi o bardzo gruby przekret
        • Gość: szczepik Re: popularyzujmy p. Buzka IP: 195.116.62.* 18.05.01, 09:30
          I pewnie o to chodzi.
    • Gość: Indris Re: najnowsze zawirowania IP: *.ibspan.waw.pl 18.05.01, 13:47
      Internetowy serwis PAP donosi:
      'Polska
      10.30 18-05-01
      Pełnomocnik rządu ds. reformy ubezpieczeń Ewa Lewicka mówiła dziś w programie Radia RMF i
      telewizyjnej jedynki "Krakowskie Przedmieście 27", że jeżeli prezes ZUS Lesław Gajek pozostanie na
      stanowisku, ona poda się do dymisji. '
      Perspektywa jest zbyt piękna, żeby była prawdziwa, ale świadczy o jakichś zawirowaniach koło tej
      sprawy. Buzek chyba się połapał co narobił i co z tego może wyniknąć i chyba chętnie by się z afery
      wycofał. Ale lobby pro-Lewickie naciska. Ciekawe, co z tego wyniknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka