Gość: zibi Re: Polowanie w stylu SB IP: *.brzesko.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 07:20 Uderz w stół a norzyce się otwierają. Jacek jesteś GÓRĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joAnna Barcikowski IP: *.lublin.mm.pl 22.08.03, 07:22 CZy ten Barcikowski nie jest przypadkiem synem (kuzynem?) Kazimierza Barcikowskiego (tego bonza)z PZPRu? Metody postępowania takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz Labrador Re: Tak syn Kaźmierza (nie poprawiać) Barcikowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 12:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joter Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.153.13.* 22.08.03, 07:26 witam nocnych naprawiaczy kraju - sfrustrowanych nieudaczników odsuniętych od żłobu - konspira genetycznie we krwi- troska o tyłek kolesia z TKM-u zabija w was resztki szarych komórek - dlatego,mimo tego bajzlu w ojczyżnie , uważam ,że lepsza ta władza niż krzako-buzków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.eltur.com.pl 22.08.03, 07:44 Gość portalu: joter napisał(a): > witam nocnych naprawiaczy kraju - sfrustrowanych nieudaczników > odsuniętych od żłobu - konspira genetycznie we krwi- troska o > tyłek kolesia z TKM-u zabija w was resztki szarych komórek - > dlatego,mimo tego bajzlu w ojczyżnie , uważam ,że lepsza ta > władza niż krzako-buzków Zastanawiałem się dlaczego milczą psiarczyki z młodzieżówki eseldowskiej. Odpowiedź prosta.Instrukcje wydają od siódmej.Przykład mafijnej nagonki to stereotyp komuny z pamiętnych lat 60-tych i 70-tych. Ty joter nie witaj się z nami -sługusie eseldowski.Towarzystwa szukasz?Twoje miejsce to bojówki Łukaszenki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ M Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.rene.com.pl 22.08.03, 08:31 Gość portalu: joter napisał(a): > witam nocnych naprawiaczy kraju - sfrustrowanych nieudaczników > odsuniętych od żłobu - konspira genetycznie we krwi- troska o > tyłek kolesia z TKM-u zabija w was resztki szarych komórek - > dlatego,mimo tego bajzlu w ojczyżnie , uważam ,że lepsza ta > władza niż krzako-buzków ------------------------------------ Spojnie, przyjdą w końcu i po ciebie. Rewolucja zżera własne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahu o kvrwa! IP: 212.191.8.* 22.08.03, 07:31 Myslalem, ze te czasy juz minely. W areszcie powinien siedziec miler. Odpowiedz Link Zgłoś
benhur123 Re: Polowanie na Jacka K. 22.08.03, 07:31 To co tu czytam jest chyba jakims okropnym grymasem historii. Sceny , które pamiętam z lat 80 -tyh - aresztowania, przeszukiwania, gnojenie ludzi tylko za to, że byli nieprawomyslni, że śmieli wyrazić swoją opinię, że w końcu chieli ujawnić prawdę. To jakiś koszmar. Tym bardziej, że od tamtych czasów minęło 20 lat a od zmiany ustroju mija 14. I co powiecie na to "miłośnicy" lewicy - Milerów, Janików, Szmajdzińskich i całej tej zgrai? No! Co! Jakie macie argumenty? Te obietnice......... Czyż można powiedzieć, że cokolwiek się u nich zmieniło? Po prostu wyszło szydło z worka - dla niedowiarków.... a tak swoja drogą to nazwisko Barcikowski czyż nie było znane wcześniej w latach 80 -tych? Oskarżam przy tej okazji tzw. ELYTY z Unii Wolności i ich sympatyków - jak wam mówiono, że komuna to rak to coście zrobili! "Grubą kreskę" ! No to teraz macie........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Polowanie na Jacka K. IP: 212.244.166.* 22.08.03, 07:37 Wracają stare dobre czasy: wiemy wszystko o biednym emerytowanym teściu który ma komputer z historią pomorza (?), o celi w której przebywał biedny p. Jacek ... A O CO POSĄDZAJĄ P. JACKA ? (może lepiej nie pisać przeciez on nasz /opozycjonista/ znowu ścigany przez czerwonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rober Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 22.08.03, 07:42 Tak działała większość ekip po 1989 r , zastanawia mnie jedno na jakiej podstawwie ci panowie wchodzą d prywatnych mieszkań , rekwirują rzeczy , kntrolują biura NIK - posłowie powinni zapytać pana Bracikowsiego - bo nikt juz niewieży w te stare bzdurne numery z wrobieniem kogoś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.joint.eu.org 22.08.03, 07:51 Wam też składam gratulację w sprytnym umieszczaniu poprzedniej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Ciekawe czy był nakaz sądu, aby przeszukać mieszkanie IP: *.netia.pl 22.08.03, 07:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY21 Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.sloneczny.pl 22.08.03, 07:56 Ale na Adama M. nie polują już. Ten się dobrze ustawił. Dobrze to wszystko ustawił. Zbieramy teraz owoce zakłamania i układania się z komunistami i nie rozliczenia ich zbrodni. Ludzie zdradzonego sumienia : spisane będą czyny i rozmowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Polowanie na Jacka K. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 07:57 W Wałbrzychy afera, poprzednie SLD-owskie władze realizując miejskie inwestycje nakradły miliony złotych, sprawy są w Prokuraturze, a Dyduch milczy. O co tu chodzi? Czy o niczym wówczas nie wiedział? Czy to możliwe? Wałbrzych od kilku tygodni ekscytuje się kolejnymi odsłonami afer w wykonaniu poprzednich władz miast - brawo media. Prokuratura milczy. Jak przy tym ma się zaangażowanie dziesiątek funkcjonariuszy ABW do ścigania kolegi z Agencji, któremu inny kolega, przy piwie, poopowiadał co tam słychać w "firmie". To paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 07:59 Brawo ABW tylko tak trzymać! Może jeszcze więcej takich spektakularnych akcji? Czy wystarczy podpaść premierowi mu posłuszne mu psy "udupiły"? Coraz bardziej tęsknię do nowych wyborów, które przerwały by tą karuzelę korupcji, afer i kolesiów którzy wyciagają ręce po publiczne, a nie robią nic by zasłużyć na miano uczciwego poltyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Polowanie na Jacka K. IP: 148.81.129.* 22.08.03, 08:01 To niewiarygodne! To panstwo to Republika Pernambuco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleblablu Re: Polowanie na Jacka K. IP: 212.160.98.* 22.08.03, 08:04 No to mamy jasno pokazane co tu sie dzieje! W pierwszej kolejnosci ch.. z ABW ponizyli Kluske, jego zone a teraz mszcza sie za prawde wykazana przez NIK! Czerwona cholota - zamknac agentow STASI!!! Ewidentnie widac jak wygladajac beda "czystki" w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:14 Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: A gdzie obiektywizm? IP: 213.25.91.* 22.08.03, 08:21 Cciałbyśbyć Żydem czy Masonem .. nie życze sobie jako uczciwy Żyd z dziada pradziada żeby taka szuja jak TY stawiała obok sie bie ŻYDA i KOMOUNISTĘ, którym jesteś. Nie życzę sobie tego ROZUMIESZ CZŁOWIEKU! jesteś tak żałosny że .. szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:50 Gość portalu: nik napisał(a): > Cciałbyśbyć Żydem czy Masonem .. nie życze sobie jako uczciwy > Żyd z dziada pradziada żeby taka szuja jak TY stawiała obok sie > bie ŻYDA i KOMOUNISTĘ, którym jesteś. Nie życzę sobie tego > ROZUMIESZ CZŁOWIEKU! jesteś tak żałosny że .. szkoda słów Żałosny? Ja mam odwagę mieć inne zdanie niz reszta, a ty nie masz nic oprócz obelg. Może choć drobna polemika?? Nie? No tak z komuchami się nie dyskutuje, tylko do nich strzela. I masz rację nie jestem, żydem. A ty nie obrażaj żydów mówiąc że nim jesteś bo to mądry naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS NIE- TY JESTES ZWYKLY IMBECYL! IP: *.geol.uni-heidelberg.de 22.08.03, 08:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: NIE- TY JESTES ZWYKLY IMBECYL! IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:51 Za to ty jesteś wybitym intelektualistą. Tchórz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-Komuch Re: NIE- TY JESTES ZWYKLY IMBECYL! IP: 217.11.243.* 22.08.03, 09:18 Rzeczywiscie, sprawa nie jest jasna. Ale nie chodzi o robienie z faceta meczennika tylko o metody jakimi sie komuchy posluguja. Mordercy chodza bezkarnie po ulicach a ludzie (nawet jesli maja cos na sumieniu) sa traktowani gorzej od zwierzat, jak najwieksi zwyrodnialcy. Wiec sie nie dziw, kolego, ze wszystkich tu ponosi. Oni maja krew na rekach a facet najwyrzej zrobil jakis przekret ale moze jest niewinny (przynajmniej do momentu udowodnienia mu winy zawsze stosuje sie domniemanie o niewinnosci). Wiec uspokuj sie z atakowaniem ludzi - dla mnie nie ma znaczenia kto jest kim - bo kazdy jest czlowiekiem i to sie liczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: NIE- TY JESTES ZWYKLY IMBECYL! IP: 217.97.130.* 22.08.03, 10:01 Gość portalu: anty-Komuch napisał(a): > Rzeczywiscie, sprawa nie jest jasna. Ale nie chodzi o robienie z faceta > meczennika tylko o metody jakimi sie komuchy posluguja. Mordercy chodza > bezkarnie po ulicach a ludzie (nawet jesli maja cos na sumieniu) sa traktowani > gorzej od zwierzat, jak najwieksi zwyrodnialcy. Wiec sie nie dziw, kolego, ze > wszystkich tu ponosi. Oni maja krew na rekach a facet najwyrzej zrobil jakis > przekret ale moze jest niewinny (przynajmniej do momentu udowodnienia mu winy > zawsze stosuje sie domniemanie o niewinnosci). Wiec uspokuj sie z atakowaniem > ludzi - dla mnie nie ma znaczenia kto jest kim - bo kazdy jest czlowiekiem i to > > sie liczy!!!! Bardzo cieszy mnie twoja postawa. Zagadzam się z twoja argumentacja dotyczacą domniemania niwinności. Ale bądź obiektywny i stosu ją zawsze, np. w przypadku starachowic. A o krwi na rekach, to nie przesadzaj. Dziadki stalinowcy dawno nie żyją albo mają po 100 lat. Równie dobrze mozna wyciągać prawicowe zbrodnie. Ale zdaj się nie o to chodzi. No i najważniejsze: mi nie chodzi o atakowanie ludzi, tyklko o wskazanie jak nieobiektywne są media , zwłaszcza "Wybiórcza". Te zdjęcie z rodziną w artykule, to czysta socjotechnika. U nas w kraju mediom popieprzyły się priorytety. Wszędzie na świecie są one 4 władzą, a u nas uzurpują sobie prawo bycia wszystkimi czterema, ale nie brać za to żadnej odpowiedzialności. Po prostu nie dajmy się im manipulować. Do swoich poglądów każdy ma prawo. Ale niech one będą swoje, a nie Michnika ,Lisa, Wołka czy innej miernoty. (Masz pewnie swój zestaw dziennikarskich miernot) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Wow! Nieźli są... IP: 217.153.110.* 22.08.03, 12:27 Byle do wyborów... Czy może już takowych nie przewidują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 09:20 Człowieku, siedzę w Polsce jak ty, ale w przeciwieństwie do ciebie nie mam sklerozy ani klapek na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straw Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.153.6.* 22.08.03, 09:54 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > podyskutować. Panie XYZ ! Zal mi ciebie. Twoja wypowiedź żywcem wzięta ze "starego dobrego PORADNIKA AKTYWISTY ! Przeżyłeś życie i tak nic z ciebie nie będzie ani nie pomożesz ani nie zaszkodzisz. Każdy ma prawo mieć odmienne zdanie,- dla siebie. Będzie ważne dla innych wtedy kiedy odkrywa prawdę i rozumie własną zbiorowość , tę najbliższą i tę dalszą. Jesteś matuzalemem ideowym i wychodzi na to że nie rozumiesz nic z tego co cię otacza.I już nie zrozumiesz !!! Nie pytaj o obiektywizm - ty nie rozumiesz co to jest bo twój obiektywizm jest obiektywizmem bolszewickim a ty sam homo sovieticus. Czy ktoś cię w tym forum obraził?? nie sądzę. Nie zasługujesz już na to. Dyskusja z tobą jest bezprzedmiotowa; każdy inny jest "imperialistycznym zachodnim zagraniczniakiem" no mnie?? Idź lepiej spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:05 Gość portalu: straw napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > > podyskutować. > Panie XYZ ! Zal mi ciebie. Twoja wypowiedź żywcem wzięta ze "starego dobrego > PORADNIKA AKTYWISTY ! Przeżyłeś życie i tak nic z ciebie nie będzie ani nie > pomożesz ani nie zaszkodzisz. Każdy ma prawo mieć odmienne zdanie,- dla siebie. > > Będzie ważne dla innych wtedy kiedy odkrywa prawdę i rozumie własną > zbiorowość , tę najbliższą i tę dalszą. Jesteś matuzalemem ideowym i wychodzi > na to że nie rozumiesz nic z tego co cię otacza.I już nie zrozumiesz !!! Nie > pytaj o obiektywizm - ty nie rozumiesz co to jest bo twój obiektywizm jest > obiektywizmem bolszewickim a ty sam homo sovieticus. > Czy ktoś cię w tym forum obraził?? nie sądzę. Nie zasługujesz już na to. > Dyskusja z tobą jest bezprzedmiotowa; każdy inny jest "imperialistycznym > zachodnim zagraniczniakiem" no mnie?? Idź lepiej spać. Czy ktoś mnie obraził? Na przykład ty. Jak myślisz dlaczego sam się z bluzgałem? Ponieważ niczego innego o sobie nie czytam na tym forum. Nie wiem czym jest obiektywizm bolszewicki. Wiem na tomiast czym jest obietywizm prawicowy . Poczytaj, te wypowiedzi tez to poznasz. Ciekawe gdzie wyzwałem kogos od imprialistów. A że większośc tu obecnych to zachodni zagraniczniacy, to fakt. Na wiasem mówić zastanawia mnie skąd znasz poradnik aktywisty. Ja go nigdy nie widziałem. Domyślam się, że to lata młodości. Żałuję, ze nie miałem okazji się z nim zapoznac, możliwe, że też bym nauczył się tak obrażać innych bez cienia argumentu. Niestety w 1989 r. miałem 16 lat, a w 2 klasie liceum tego raczej nie przerabiano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolik Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 14:39 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Czy ktoś mnie obraził? Na przykład ty. Jak myślisz dlaczego sam > się z bluzgałem? Ponieważ niczego innego o sobie nie czytam na > tym forum. Nie wiem czym jest obiektywizm bolszewicki. Wiem na > tomiast czym jest obietywizm prawicowy . Poczytaj, te wypowiedzi > tez to poznasz. Ciekawe gdzie wyzwałem kogos od imprialistów. A > że większośc tu obecnych to zachodni zagraniczniacy, to fakt. > Na wiasem mówić zastanawia mnie skąd znasz poradnik aktywisty. > Ja go nigdy nie widziałem. Domyślam się, że to lata młodości. > Żałuję, ze nie miałem okazji się z nim zapoznac, możliwe, że też > bym nauczył się tak obrażać innych bez cienia argumentu. > Niestety w 1989 r. miałem 16 lat, a w 2 klasie liceum tego > raczej nie przerabiano. 16+14=30; stary i glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:57 Tylko nie stary!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.pppool.de 22.08.03, 11:47 Stary! Siedzisz w Polsce a nawet sie pisac poprawnie nie nauczyles. TCHURZEM to Ty jestes, i to przez duze U ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:13 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Stary! Siedzisz w Polsce a nawet sie pisac poprawnie nie > nauczyles. TCHURZEM to Ty jestes, i to przez duze U ;-). Nie zmienia to faktu, że mam coś do powiedzenia w odróżnienieu od ciebie. Masz rację mam dyzortografię i wcakle się tego nie wstydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >XYZ< Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.08.03, 12:07 XYZ tu poprostu jesteś dupa paranoiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.lubzel.com.pl 22.08.03, 12:58 Pamiętam pewną historię z morałem. I po przeczytaniu tego tekstu bardzo mi się narzuciła. Historia jest prawdziwa ale nie zdradzę dramatis personae. Za morzami, za lasami w pewnej słynnej alma mater był sobie jeden asystent. Z powodu marności ogólnej (moralnej i intelektualnej) studenci przezywali go ni mniej ni więcej tylko "psi ch***j". Kiedyś nasz bohater spotkał jedną ze studentek i mówi do niej - Myślisz, że nie wiem jak mnie przezywacie? Studentka zbladła, a on ciągnie dalej - Myślisz, że nie wiem, że mówicie na mnie "wampir"? I tu następuje koniec opowieści. Morał każdy chyba ułoży sobie sam, a ja tylko pogratuluję XYZ dobrego gustu w doborze "epitetów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korekt Re: Do XYZ - TCHÓRZ - ty się zacznij bać! IP: *.pl / 192.168.100.* 22.08.03, 13:42 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > podyskutować. Bełkocze jak telewizja publiczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Do XYZ - TCHÓRZ - ty się zacznij bać! IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:22 Gość portalu: Korekt napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > > podyskutować. > Bełkocze jak telewizja publiczna! Nie jak TVN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korekt! Weryfikanci, ten członek śmierdzi a leje wodę! IP: *.pl / 192.168.100.* 22.08.03, 15:43 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: Korekt napisał(a): > > > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > > > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > > > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > > > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, > że > > > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z > was > > > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > > > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to > stary > > > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > > > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > > > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci > Kolasy > > > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > > > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > > > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > > > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w > Polsce > > > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > > > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > > > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że > to > > > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > > > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej > świętej > > > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? > Zobaczcie > > > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > > > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego > kto z > > > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w > Kanadzie, > > > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > > > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie > wyzwiskami. > > > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, > CYKLISTA > > > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie > potraficie > > > podyskutować. > > Bełkocze jak telewizja publiczna! > Nie jak TVN Co dotrego ma TVN? Już 15 44 chyba skończyłeś pracę za judaszowe srebrniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chil[u]m Re: Do XYZ - TCHÓRZ - ty się zacznij bać! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 18:55 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: Korekt napisał(a): Linijka komentarza pod dużym,kilka razy(niestety) już przytaczanym cytatem. Co,nie umiesz postu edytowac? Jak nie,to się naucz,bo to element kultury w Net-cie. NETYKIETA Police Never Sleeps Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.nll.se 22.08.03, 13:43 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > podyskutować. ------------------ Kazdego "kto uciekl z kraju" uwazasz za tchorza (tak sie to nieuku pisze (!))? Bezczelnosc Twoja jest zaiste godna podziwu. Po pierwsze: zapomniales juz, ze twoi czerwoni kumple wiekszosc z nas z Polski, delikatnie mowiac, w rozny sposob wyprosili? Czyzbys o tym nie widzial? Po drugie: tak naprawde tylko kilka z powyzszych wypowiedzi pochodzi z zagranicy - reszta jest "krajowa". Czytajac to co napisales nie trudno zrozumiec, ze nie da sie Ciebie obrazic. Czy da sie obrazic osla albo kure? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:21 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z > was > > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to > stary > > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci > Kolasy > > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej > świętej > > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? > Zobaczcie > > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto > z > > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w > Kanadzie, > > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie > wyzwiskami. > > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > > podyskutować. > ------------------ > Kazdego "kto uciekl z kraju" uwazasz za tchorza (tak sie to > nieuku pisze (!))? Bezczelnosc Twoja jest zaiste godna podziwu. > Po pierwsze: zapomniales juz, ze twoi czerwoni kumple wiekszosc > z nas z Polski, delikatnie mowiac, w rozny sposob wyprosili? > Czyzbys o tym nie widzial? > Po drugie: tak naprawde tylko kilka z powyzszych wypowiedzi > pochodzi z zagranicy - reszta jest "krajowa". > Czytajac to co napisales nie trudno zrozumiec, ze nie da sie > Ciebie obrazic. Czy da sie obrazic osla albo kure? O 14 lat możecie juz wracać. Ale jakoś wam się nie chce. Lepiej siedzieć tam i się we wszystko wpieprzać. A co do nieuctwa, masz rację nie potrafię nauczyć się ortografi. Taka wada, pewno kara boża za poglądy. Tyle, że jakoś dziwnie umknęło ci kilka słów dotyczacych meritum sprawy. To dość u was częste. Ja jednak wole być osłem niż oszalałym z nienawiści frustratem, siedzącym mentalnie w PRLu i rozpamiętujący dawne krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.nll.se 22.08.03, 14:38 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > > > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > > > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > > > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, > że > > > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z > > was > > > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > > > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to > > stary > > > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > > > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > > > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci > > Kolasy > > > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > > > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > > > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > > > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w > Polsce > > > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > > > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > > > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że > to > > > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > > > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej > > świętej > > > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? > > Zobaczcie > > > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > > > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego > kto > > z > > > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w > > Kanadzie, > > > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > > > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie > > wyzwiskami. > > > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, > CYKLISTA > > > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie > potraficie > > > podyskutować. > > ------------------ > > Kazdego "kto uciekl z kraju" uwazasz za tchorza (tak sie to > > nieuku pisze (!))? Bezczelnosc Twoja jest zaiste godna > podziwu. > > Po pierwsze: zapomniales juz, ze twoi czerwoni kumple > wiekszosc > > z nas z Polski, delikatnie mowiac, w rozny sposob wyprosili? > > Czyzbys o tym nie widzial? > > Po drugie: tak naprawde tylko kilka z powyzszych wypowiedzi > > pochodzi z zagranicy - reszta jest "krajowa". > > Czytajac to co napisales nie trudno zrozumiec, ze nie da sie > > Ciebie obrazic. Czy da sie obrazic osla albo kure? > O 14 lat możecie juz wracać. Ale jakoś wam się nie chce. Lepiej > siedzieć tam i się we wszystko wpieprzać. > A co do nieuctwa, masz rację nie potrafię nauczyć się ortografi. > Taka wada, pewno kara boża za poglądy. Tyle, że jakoś dziwnie > umknęło ci kilka słów dotyczacych meritum sprawy. To dość u was > częste. Ja jednak wole być osłem niż oszalałym z nienawiści > frustratem, siedzącym mentalnie w PRLu i rozpamiętujący dawne > krzywdy. -------------- Przykro mi za forme odpowiedzi; powtarzanie calosci listow moze zablokowac serwer GW i jest tez nieprzyjemne do czytania. Tak jest jednak latwiej pisac; mozna przeczytac list na, ktory sie odpowiada. Teraz ad meritum: frustratem mozna zostac jezeli sie wie co Twoi koledzy, i nie tylko, wyczyniaja w Polsce. To po pierwsze. Po drugie mentalnie w PRL-u to siedzisz Ty i twoi kolesie z partii. Gdyby bylo inaczej nie byloby tej dzisiejszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:52 I to jest właśnie piękne. Kiedy Balcer wysłał na bezrobocie 2 miliony ludzi nie było frustracji? A skąd wiesz czy do jakiejś partii należę? Od zawsze prawica w ten sposób prowadziła dyskusję. Każdy kto myśli inaczej niż my jest niespełna rozumu, albo nieuk. Nigdzie nie twierdzę, że rząd Millera to cymes. Ale to co się tu wygaduje to zgroza. Jestem prawnikiem z wykształcenia (mówią ,zę niezłym- chć z DYSORTOGRAFIĄ) i to co widzę w mediach, woła o pomstę do nieba. W dokładnie takich samych przypadkach pod względem formaln-prawnym, media inaczej reagują w stosunku do polityków z SLD, a inaczej do opozycji. Tak nie można. To całkowicie burzy prewencię ogólną. Z tym UOPkiem z NIK to najlepszy przykład. Prawicowi politycy czują się bezkarnie jescze bardziej od lewicowych. Bo kiedy wpadną na jakimś szwindlu, to zakrzykną, że to prowokacja SLD. Kiedyś Olejnikowa coś takiego powiedziała, że SLD wolno mniej. Wytłumacz mi to, bo może rzeczywiście jestem za głupi. A mentalnie nie siedzę w PRLu, za słabo go znam, za młody jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx A gdzie obiektywizm? A gdzie etyka? 22.08.03, 15:12 Gość portalu: XYZ napisał(a): > ...Kiedyś > Olejnikowa coś takiego powiedziała, że SLD wolno mniej.... To ze prawica jest skorumpowana (to prawda), nie jest zadnym usprawiedliwieniem dla lewicy ze i jej powinno to ujsc na sucho. Dlatego wlasnie narod wybral lewice bo spodziewal sie czegos lepszego. Inna sprawa ze SLD bedzie zawsze po lupa (i dobrze) bo wywodzi sie genetycznie z PZPR - partii komunistycznej. Trudno dziwic sie tym co pamietaja tamte czasy aby nagle pokochali SLD. To SLD musi dokonac extra wysilku aby ludzi przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? A gdzie etyka? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 15:19 Spróbuj to zrobic mając taką prasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A gdzie obiektywizm? A gdzie etyka? IP: *.nll.se 22.08.03, 15:28 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Spróbuj to zrobic mając taką prasę. ------------- No oczywiscie! Tak sie sklada, ze jeszcze prasy nie macie! Stad tez afera Rywina, plany Czarzastego i Kwiatkowskiego, afera z WSiN!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ skaował mi się tyuł IP: 217.97.130.* 22.08.03, 15:35 Z tym byłbym ostrożny. To AGORA chciała przejąć TVP2. Jak mówiłem afera Rywina to jakś gra, której rgół nikt poza kilkoma osobami nie zna. A głównymi rozgrywającymi jest Michnik z Kwachm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: skaował mi się tyuł IP: *.nll.se 22.08.03, 16:07 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Z tym byłbym ostrożny. To AGORA chciała przejąć TVP2. Jak > mówiłem afera Rywina to jakś gra, której rgół nikt poza kilkoma > osobami nie zna. A głównymi rozgrywającymi jest Michnik z Kwachm ------------ Agora chciala przejac TVP2? Niezla rewelacja! Glownymi rozgrywajacymi Michnik i Kwasniewski - jeszcze wieksza! Glownymi rozgrywajacymi jest Leszek Miller, ktory jeszcze przed wygranymi przez SLD wyborami zakreslil na tzw spotkaniach czwartkowych albo wtorkowych (juz dokladnie nie pamietam) a, ktore odbywaly sie regularnie przez wiele tygodni w budynku sejmu i w, ktorych uczestniczyli poza szefem, Czarzasty, Rywin, Kwiatkowski i inni, strategie ekspansji medialnej i budowania podstaw ekonomicznych SLD. Drugim rozgrywajacym jest rzeczywiscie Adam Michnik ale wedlug mnie zupelnie z innych pobudek niz wedlug Ciebie. Aleksander Kwasniewski jest bez zadnego asa w rekawie i z tego powodu, niestety, jest bez znaczenia w tej grze. Po prostu Miller ma niezlego haka na naszego prezydenta, a znajac przeszlosc obu zapewne i kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx SLD mialo kredyt od spoleczenstwa .... 22.08.03, 15:30 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Spróbuj to zrobic mając taką prasę. ...ktory systematycznie trwoni. Nie mozna ciagle winnic innych za wlasne niepowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.nll.se 22.08.03, 15:15 Gość portalu: XYZ napisał(a): > I to jest właśnie piękne. Kiedy Balcer wysłał na bezrobocie 2 > miliony ludzi nie było frustracji? A skąd wiesz czy do jakiejś > partii należę? Od zawsze prawica w ten sposób prowadziła > dyskusję. Każdy kto myśli inaczej niż my jest niespełna rozumu, > albo nieuk. Nigdzie nie twierdzę, że rząd Millera to cymes. Ale > to co się tu wygaduje to zgroza. Jestem prawnikiem z > wykształcenia (mówią ,zę niezłym- chć z DYSORTOGRAFIĄ) i to co > widzę w mediach, woła o pomstę do nieba. W dokładnie takich > samych przypadkach pod względem formaln-prawnym, media inaczej > reagują w stosunku do polityków z SLD, a inaczej do opozycji. > Tak nie można. To całkowicie burzy prewencię ogólną. Z tym > UOPkiem z NIK to najlepszy przykład. Prawicowi politycy czują > się bezkarnie jescze bardziej od lewicowych. Bo kiedy wpadną na > jakimś szwindlu, to zakrzykną, że to prowokacja SLD. Kiedyś > Olejnikowa coś takiego powiedziała, że SLD wolno mniej. > Wytłumacz mi to, bo może rzeczywiście jestem za głupi. > A mentalnie nie siedzę w PRLu, za słabo go znam, za młody jestem. ----------- Czasami trudno z toba dyskutowac! Piszac, ze politykom prawicowym wolno wiecej, to tak jak bys napisal, ze czarne jest bialym! Jak mozesz tak myslec patrzac regularnie na Wiadomosci czy sluchajac lokalnego radia albo czytajac lokalna prase. A moze piszesz tak wlasnie dlatego? Nie twierdze, ze prawica byla i jest swieta (szczegolnie AWS - Krzaklewskiego), ale to co obecnie wyprawia SLD, z Leszkiem Millerem na czele, przechodzi wszelkie granice. Niestety zmusi to nastepna ekipe, ktora przyjdzie po SLD, zeby zamiast koncentrowac sie na najwazniejszych dla Polski sprawach, wymiotla najpierw tysiace bezuzytecznych towarzyszy z roznych stanowisk panstowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 15:28 Najsmutniejsze jest to, że wbrew obiegowym opinią, większość ministerialnych stanowisk obsadził pan Pastwa, krzaklewskiej nomenklatury. A Co SLD tak bardzo namieszało? Posumujmy: 1. Rywin- ja akurat uważam, że ta spraw to porachunki buznesowe Pani Rapaczyńskiej z Rywinem, rozrobione w aferę prze z opozycj. 2. Starachowice. Ewidente przewałki SLD. Zgoda. Choć nazbyt rozdmuchane. 3. Łapiński-moim zdaniem chciał się dobrac do skóry firmą farmaceutycznym. W zasadzie poza reporterem nic się nie stało. 4. Kilku nawalonych posłów. No wybacz. Ale to nie wina rządu. 5. Jakś bibka w lesie, na której po której poseł samoobrony się zabiłe. Sztucznie nakręcoan afera. Cos pominąłem? Uważasz że to strasznie dużo? jak na 2 lata rządów w Polsce? W między czasuie udało im się uratowac Stocznie Szczecińską rozkradzioną, przez SKL. Tego im nikt nie odbierze. Jestem ze Szczecina, woięc wiem co tu ludzie o tym gasdają. Koniec na dziś mam dość. Za dużo was dodyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.nll.se 22.08.03, 15:52 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Najsmutniejsze jest to, że wbrew obiegowym opinią, większość > ministerialnych stanowisk obsadził pan Pastwa, krzaklewskiej > nomenklatury. A Co SLD tak bardzo namieszało? Posumujmy: > 1. Rywin- ja akurat uważam, że ta spraw to porachunki buznesowe > Pani Rapaczyńskiej z Rywinem, rozrobione w aferę prze z opozycj. --------------------- To nie male porachunki biznesowe (nie lubie tego slowa). To walka o wolne media; jedyne polskie media niezalezne od SLD i ZSL. > 2. Starachowice. Ewidente przewałki SLD. Zgoda. Choć nazbyt > rozdmuchane. --------------------- O to zeby nie byly za bardzo rozdmuchane zadbal SLD - owski sad, utajniajac rozprawe! > 3. Łapiński-moim zdaniem chciał się dobrac do skóry firmą > farmaceutycznym. W zasadzie poza reporterem nic się nie stało. --------------------- Oczywiscie, ze Lapinski chcial sie dobrac firmom farmaceutycznym, tylko ze nie do skory a do kasy, z przelewem oczywiscie do swojej kieszeni. O jego innych pomyslach uzdrowienia sluzby zdrowia w Polsce nawet nie chce mi sie pisac. > 4. Kilku nawalonych posłów. No wybacz. Ale to nie wina rządu. > 5. Jakś bibka w lesie, na której po której poseł samoobrony się > zabiłe. Sztucznie nakręcoan afera. -------------------- Jakas bibka? Z komendantem policji, pania prokurator i lokalnym mafioso? > Cos pominąłem? Uważasz że to strasznie dużo? jak na 2 lata > rządów w Polsce? -------------------- Pominales duzo jezeli chodzi o afery. Najgorsze jednak, ze pominales wszystko czego ten rzad nie zrobil, a zrobic powinien!!!! Bilans wyglada tak, ze poza niezla polityka zagraniczna (pomijam uklady z Rosja zwyrodniale, miedzy innymi, poprzez powiazania p. Gudzowatego, z jednej strony z politykami SLD, a z drugiej z rosyjskimi firmami gazowo-naftowymi); poza do niedawna respektowanym przez obydwie strony zawieszeniem broni z Kosciolem i w sumie, moim zdaniem, calkiem przyzwoita walke z przstepczoscia pospolita, rzad nie ma zadnych innych osiagniec!!!!!Byc moze jesienia min Hausner dopisze do tej listy jeszcze cos, ale zanim tak bedzie poczekajmy. > W między czasuie udało im się uratowac Stocznie Szczecińską > rozkradzioną, przez SKL. ------------------- Stocznia Szczecinska rozkradana przez SKL? Hm... Musze dodac, ze tez wiem co sie w Szczecinie dzieje. > Tego im nikt nie odbierze. Jestem ze Szczecina, woięc wiem co tu > ludzie o tym gasdają. > Koniec na dziś mam dość. Za dużo was dodyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef K. Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 15:29 XYZ powiedział : "A mentalnie nie siedzę w PRLu, za słabo go znam, za młody jestem." To dlatego wszystko Ci się pomyliło...to CIEBIE postkomuna złąpałą w sidła swojej propagandy, a Ty się dobrze z tym czujesz, bo nie musisz myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolik Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 14:30 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA a co masz do zydow ? > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > podyskutować. powiem jedno: ROTFL PS. radze siegnac po slownik ortograficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A gdzie obiektywizm? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:53 Gość portalu: Coolik napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > > a co masz do zydow ? > > > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > > podyskutować. > > powiem jedno: ROTFL > PS. radze siegnac po slownik ortograficzny... Nic nie pomaga i tak robię błedy. Taki feler. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: A gdzie obiektywizm? IP: *.igd.fhg.de 22.08.03, 15:29 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > kraju uciekł uważam za tchurza. A to fakt, trzeba bylo cholernie duzo odwagi, by w np. w 1985 roku zostac i zmarnowac zycie swoje i rodziny w kraju rzadzonym przez komunistow. Podziwiam naprawde (i bez cienia ironii) tych, co zostali. Ale emigracji bez komuny by w takim stopniu nie bylo, wiec wdziecznosc dla SLDowcow tez tu nie na miejscu... . > Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > zarabiać gruby szmal Zazdrosc o "gruby szmal" nie na miejscu, gruby szmal to panowie z SLD zarabiaja, bo takie owce jak XYZ im krzyzyk na kartce w wyborach daja... . Jesli ktos na Zachodzie gruby szmal zarabia, to przez ciezka prace a nie narzekanie na "kapitalizm" ... . > i wpieprzać się w sprawy, których nie rozumiecie. 2 + 2 = 4 , panie kochanku, rozumiemy lepiej niz ty, owieczko przez SLD strzyzona ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąk XYZ to Tchuuuuu(ó)rze i są nieekologiczni bo przec IP: *.pl / 192.168.100.* 23.08.03, 17:20 przecież nawóz naturalny jest ekologiczny. Coś bredzą : Ja ciągle słyszę bździąg, ja ciągle słyszę bździąg, po łące na biedronce lata bąk, w jej oczach widzę błysk, w jej oczach widzę błysk, to bączek tą biedronkę leje w pysk! I tylko ekologia! Gość portalu: XYZ napisał(a): > Na początku mojej przygody z forum "Wybiórczej" bardzo się > dziwiłem, skąd u forumowiczów taka zajadłość. Już wiem. > Znakomita większość z was to emigracja. Niedziwię się więc, że > macie bardzo jednostronne podejście. No cóż! Do większości z was > dociera jedynie radio ma ryja i elektroniczna "Wybiórcza". > Ciekawy jestem, dlaczego nie zauważacie, że Pan Kolasa to stary > UOPek od Paubickiego. Nie wiem do końca co jest grane, ale > staiwma dolary przwciwko orzechom, że sprawa nie ma nic > wspólnego z "Raportem otwarcia". Gdyby tak było, adwokaci Kolasy > rozgłaszaliby to wszem i wobec. A nie robią tego. Ciekwe też > dlaczego nie jesteście zbulwersowani, że aresztowana jednego > z "starachowickich samorządowców" za wręczenie łapówki > lekarzowi, choć lekarza nie aresztowano? Od kiedy to, w Polsce > wsadza się za łapówki dla lekarzy? Tu każdy daje lekarzom. W > różnych formach. Jedni kwiaty, inni koniask, a jeszcze inni > koperty. Jedyny dla was argument do przyjęcia jeat taki, że to > komuniści, komuchy, bandyci, żydzi i cykliści. Ja się nie > dziwie, że Sąd nie odważył się aresztować tej AWSowskiej świętej > krowy. Po takim przygotowaniu artyleryjskim mediów??? Zobaczcie > co zrobiła prasa z sędzią ze starachowic! > A tak na koniec. Nie mam do was żadnego szacunku. Każdego kto z > kraju uciekł uważam za tchurza. Łatwo jest siedzieć w Kanadzie, > zarabiać gruby szmal i wpieprzać się w sprawy, których nie > rozumiecie. I nie wysilajcie sie z obrzucaniem minie wyzwiskami. > Sam to zrobię. JESTEM KOMUCH, ŻYD, MASON, UBEK, SBEK, CYKLISTA > itp. Aha. Nie jesyteści wstanie mnie obrazić, a nie potraficie > podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Czy aby nie dziwne? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:17 Aha i jeszcze jedno. Czy nie dziwi was, że te "rewelacje" no i wygłpy Ziobry z Rokitą, jakoś dziwnie zbiegły się z informacjami GUS? Dla mnie to juz rguła, jak tylko pojawi się coś co można przypisąć rządowi in plus. W mediach od razu pojawiają się kolejne "afery". Co raz durniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu I czym Polska różni się od Białorusi ??? IP: 195.85.227.* 22.08.03, 08:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 09:24 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Aha i jeszcze jedno. Czy nie dziwi was, że te "rewelacje" no i > wygłpy Ziobry z Rokitą, jakoś dziwnie zbiegły się z informacjami > GUS? Dla mnie to juz rguła, jak tylko pojawi się coś co można > przypisąć rządowi in plus. W mediach od razu pojawiają się > kolejne "afery". Co raz durniejsze. Ziobro z Rokitą niemal na klęczkach błagali sld-up o wielką łaskę przesłuchania ważnych świadków na komisji i naprawdę nie zauważyłam, żeby coś wspomnieli o gus-ie. No ale żeby to wiedzieć trzeba oglądać coś więcej niż dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Czy aby nie dziwne? 22.08.03, 09:38 Jeśli przypisujesz wzrost produkcji rządom SLD to jesteś ignorantem gospodarczym. Dziwne, że produkcja rośnie MIMO pomysłów tej kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czy aby nie dziwne? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 10:10 sir_fred napisał: > Jeśli przypisujesz wzrost produkcji rządom SLD to jesteś > ignorantem gospodarczym. Dziwne, że produkcja rośnie MIMO > pomysłów tej kliki. To pewnie jak zwykle zasługa Balcerowicza. Ciekawe, ze jak PKB spada to wina komuchów, kiedy rośnie, to krasnoludków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.nll.se 22.08.03, 14:16 Gość portalu: XYZ napisał(a): > sir_fred napisał: > > > Jeśli przypisujesz wzrost produkcji rządom SLD to jesteś > > ignorantem gospodarczym. Dziwne, że produkcja rośnie MIMO > > pomysłów tej kliki. > To pewnie jak zwykle zasługa Balcerowicza. Ciekawe, ze jak PKB > spada to wina komuchów, kiedy rośnie, to krasnoludków -------------- Zapewne nie uczyli was na kursach wieczorowych, ze koniunktura (niezaleznie czy jest to Polska Szwecja, Francja czy Niemcy) podlega okresowym wachaniom. Tak jednak jest! Wykres przypomina sinusoide. Cykl jest kilkuletni i jest troche inny dla kazdego panstwa. Im gospodarka mniej zalezna od panstwa tym cykl jest bardziej regularny. Okresy prosperity jak i stagnacji sa najczesciej poglebiane przez cykle wystepujace w gospodarce swiatowej (sinusoidy sie nakladaja na siebie). Im wieksza gospodarka, tym mniej zalezna od tego co sie dzieje na swiecie, a swiat bardziej zalezny jest od niej (gospodarki USA, Japonii czy wkrotce Chin). Dzieki Bogu, ze Balcerowicz (ale wczesniej tez i Rakowski) uwolnil spora czesc polskiej gospodarki od Was, czyli PZPR, albo SLD jezeli wolisz. Dzieki temu gospodarka polska zaczyna zachowywac sie jak i inne gospodarki rozwinietego swiata, czyli podlega wachaniom koniunkturalnym. Obecne wachniecie w gore zalezy wiec w stopniu minimalnym od Leszka Millera, jezeli juz wogole. SLD ma duzo szczescia, ze wachniecia koniunktury w gore nakladaja sie na okres jej rzadow! Na koniec jeszcze jedno: wachniecia koniunktury w gore przychodza czesto kilka lat po kadencji rzadu, ktory przeprowadzil jakies istotne reformy w panstwie, a dekoniunktura kilka lat po okresie rzadu psujacych gospodarke. Czy Ci to cos mowi? Pomysl troche! Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czy aby nie dziwne? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:35 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > sir_fred napisał: > > > > > Jeśli przypisujesz wzrost produkcji rządom SLD to jesteś > > > ignorantem gospodarczym. Dziwne, że produkcja rośnie MIMO > > > pomysłów tej kliki. > > To pewnie jak zwykle zasługa Balcerowicza. Ciekawe, ze jak PKB > > spada to wina komuchów, kiedy rośnie, to krasnoludków > -------------- > Zapewne nie uczyli was na kursach wieczorowych, ze koniunktura > (niezaleznie czy jest to Polska Szwecja, Francja czy Niemcy) > podlega okresowym wachaniom. Tak jednak jest! Wykres przypomina > sinusoide. Cykl jest kilkuletni i jest troche inny dla kazdego > panstwa. Im gospodarka mniej zalezna od panstwa tym cykl jest > bardziej regularny. Okresy prosperity jak i stagnacji sa > najczesciej poglebiane przez cykle wystepujace w gospodarce > swiatowej (sinusoidy sie nakladaja na siebie). Im wieksza > gospodarka, tym mniej zalezna od tego co sie dzieje na swiecie, > a swiat bardziej zalezny jest od niej (gospodarki USA, Japonii > czy wkrotce Chin). > Dzieki Bogu, ze Balcerowicz (ale wczesniej tez i Rakowski) > uwolnil spora czesc polskiej gospodarki od Was, czyli PZPR, albo > SLD jezeli wolisz. Dzieki temu gospodarka polska zaczyna > zachowywac sie jak i inne gospodarki rozwinietego swiata, czyli > podlega wachaniom koniunkturalnym. Obecne wachniecie > w gore zalezy wiec w stopniu minimalnym od Leszka Millera, > jezeli juz wogole. SLD ma duzo szczescia, ze wachniecia > koniunktury w gore nakladaja sie na okres jej rzadow! > Na koniec jeszcze jedno: wachniecia koniunktury w gore > przychodza czesto kilka lat po kadencji rzadu, ktory > przeprowadzil jakies istotne reformy w panstwie, a dekoniunktura > kilka lat po okresie rzadu psujacych gospodarke. > Czy Ci to cos mowi? Pomysl troche! > Pozdrowienia > Andrzej I tak jak pisałem, zasługa Balcerowicza. Na naszych wieczorowych kursach uczyli nas jednak, że koniunktura w dużej mierze zależy od eksportu. Więc może przypomnisz sobie co Kołodko zrobił, kiedy został ministrem. Przypomnę, przez kilka tygodni milczał, poonieważ nie mogąc dogadać się z Balcerowiczem w kwestii dewaluacji złotego i obnieżnia stóp, w ten właśnie sposób obniżył wartoś złotego. To jest główny powód wzrostu eksporu, a co za tym idzi nakręcenia koniuntury. Pewno, za raz powiesz, że to nie zależne od minstra, że to siła Euro. Nic bardziej mylnego. Zauważ że Euro ostanio słabnie w stosunku do dolara, dlaczegóż zatem nie do złotówki? A odrywając się za tem, od ekonomi i wracając do polityki, odpowiedz mi jak to możliwe, że w 1997 przyrost PKB wynosił6,9 %, a bezrobocie 9,8 % a już w 1998 r. wzrost PKB spadł do 1 %. Nawet w 1929 nie było takiego załamania koniunktury. To jak twierdzisz "oresowe wahanie". A ja uważam, że bezmózgie działanie Balcerowicza z Buzkiem. A co do pierwszego Balcerowicza (rząd Mazowieckiego), to jego działania doprowadziły do zwolnienia boomu przedsiębiorczości. Porównaj ustawę o działalności gospodarczej w jej pierwotnej wersji z 1988 z tym, co z niej zostało po rządach Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.nll.se 22.08.03, 15:01 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > > > sir_fred napisał: > > > > > > > Jeśli przypisujesz wzrost produkcji rządom SLD to jesteś > > > > ignorantem gospodarczym. Dziwne, że produkcja rośnie MIMO > > > > pomysłów tej kliki. > > > To pewnie jak zwykle zasługa Balcerowicza. Ciekawe, ze jak > PKB > > > spada to wina komuchów, kiedy rośnie, to krasnoludków > > -------------- > > Zapewne nie uczyli was na kursach wieczorowych, ze koniunktura > > (niezaleznie czy jest to Polska Szwecja, Francja czy Niemcy) > > podlega okresowym wachaniom. Tak jednak jest! Wykres > przypomina > > sinusoide. Cykl jest kilkuletni i jest troche inny dla kazdego > > panstwa. Im gospodarka mniej zalezna od panstwa tym cykl jest > > bardziej regularny. Okresy prosperity jak i stagnacji sa > > najczesciej poglebiane przez cykle wystepujace w gospodarce > > swiatowej (sinusoidy sie nakladaja na siebie). Im wieksza > > gospodarka, tym mniej zalezna od tego co sie dzieje na > swiecie, > > a swiat bardziej zalezny jest od niej (gospodarki USA, Japonii > > czy wkrotce Chin). > > Dzieki Bogu, ze Balcerowicz (ale wczesniej tez i Rakowski) > > uwolnil spora czesc polskiej gospodarki od Was, czyli PZPR, > albo > > SLD jezeli wolisz. Dzieki temu gospodarka polska zaczyna > > zachowywac sie jak i inne gospodarki rozwinietego swiata, > czyli > > podlega wachaniom koniunkturalnym. Obecne wachniecie > > w gore zalezy wiec w stopniu minimalnym od Leszka Millera, > > jezeli juz wogole. SLD ma duzo szczescia, ze wachniecia > > koniunktury w gore nakladaja sie na okres jej rzadow! > > Na koniec jeszcze jedno: wachniecia koniunktury w gore > > przychodza czesto kilka lat po kadencji rzadu, ktory > > przeprowadzil jakies istotne reformy w panstwie, a > dekoniunktura > > kilka lat po okresie rzadu psujacych gospodarke. > > Czy Ci to cos mowi? Pomysl troche! > > Pozdrowienia > > Andrzej > I tak jak pisałem, zasługa Balcerowicza. Na naszych wieczorowych > kursach uczyli nas jednak, że koniunktura w dużej mierze zależy > od eksportu. Więc może przypomnisz sobie co Kołodko zrobił, > kiedy został ministrem. Przypomnę, przez kilka tygodni milczał, > poonieważ nie mogąc dogadać się z Balcerowiczem w kwestii > dewaluacji złotego i obnieżnia stóp, w ten właśnie sposób > obniżył wartoś złotego. To jest główny powód wzrostu eksporu, a > co za tym idzi nakręcenia koniuntury. Pewno, za raz powiesz, że > to nie zależne od minstra, że to siła Euro. Nic bardziej > mylnego. Zauważ że Euro ostanio słabnie w stosunku do dolara, > dlaczegóż zatem nie do złotówki? > A odrywając się za tem, od ekonomi i wracając do polityki, > odpowiedz mi jak to możliwe, że w 1997 przyrost PKB wynosił6,9 > %, a bezrobocie 9,8 % a już w 1998 r. wzrost PKB spadł do 1 %. > Nawet w 1929 nie było takiego załamania koniunktury. To jak > twierdzisz "oresowe wahanie". A ja uważam, że bezmózgie > działanie Balcerowicza z Buzkiem. A co do pierwszego > Balcerowicza (rząd Mazowieckiego), to jego działania > doprowadziły do zwolnienia boomu przedsiębiorczości. Porównaj > ustawę o działalności gospodarczej w jej pierwotnej wersji z > 1988 z tym, co z niej zostało po rządach Balcerowicza. ---------------- Na tych kursach wieczorowych nie nauczyli Was zbyt duzo! Wzrost konkurencyjnosci gospodarki polskiej w a b s o l u t n i e z a d n y m stopniu nie jest zasluga Kolodki! Wachniecie wartosci zlotowki w dol bylo zbyt krotkotrwale. To wlasnie silna zlotowka Balcerowicza wymusila racjonalizacje w tych firmach, ktore mialy dobre zarzady, podnoszac ich konkurencyjnosc. Stabilna zlotowka spowodowala, ze Polacy moga czuc sie za granica jak zwykli Europejczycy a nie jak obywatele PRL-u, ktorych nie stac bylo na butelke Coca-Coli. Balcerowicz uchronil tez oszczednosci Polakow przed zakusami rzadu SLD, ktory, (uzywajac pieniadze oszczedzane przez nich w bankach), poprzez dewaluacje zlotowki, probowal sfinansowac redukcje zadluzenia wewnetrznego. Probowal tez sfinansowac w ten sposob reanimacje przedsiebiorstw jak rowniez krotkotrwale utrzymanie albo krotkotrwaly wzrost zatrudnienia w zakladach, ktore i tak musza upasc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czy aby nie dziwne? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 15:14 Ciekawe, że jeszcze 2 lata temu euro kosztowało 3,5 a teraz okoł 4,5. Przed Kołodką ok 4 zł.To nazywasz wahnięciem kursu? Krótkotrwałym? Masz rację, najpierw Belka Potem KOłodk próbowali spałacać dług wewnętrzny na różne sposoby. Tylko przypomnij sobie kto zrobił 90 miliardową dziurę w budżecie państwa. Gdyby tego nie zatkano, tak wybitny ekonomista powinien wiedzięć co by się stało. ZAkusy na oszczędności zostały wprowadzone. Jest podatek od zyusków z kapitału. Notabene podle nazwany podatkiem od oszczędności. Niestety wieloletnia polityka prywatyzacyjna doprowadziła do tego, że małe przedsiębioprstwa nie mają dostępu dio kredytów i stąd pomysł, żeby oszczędności wypchnąć na rynek. Balcer nie maił ochoty obniżać najwyższych w świeci stóp procętowych. Nie było rady. Ale za to są efekty. Wzrósł popyt więc i produkcja. Choć jest w tym również zasługa Balcerowicza, że większośc Polaków kupije polskie towary. Pamiętasz paradoks Giffena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.nll.se 22.08.03, 15:24 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ciekawe, że jeszcze 2 lata temu euro kosztowało 3,5 a teraz okoł > 4,5. Przed Kołodką ok 4 zł.To nazywasz wahnięciem kursu? > Krótkotrwałym? Masz rację, najpierw Belka Potem KOłodk próbowali > spałacać dług wewnętrzny na różne sposoby. Tylko przypomnij > sobie kto zrobił 90 miliardową dziurę w budżecie państwa. Gdyby > tego nie zatkano, tak wybitny ekonomista powinien wiedzięć co by > się stało. ZAkusy na oszczędności zostały wprowadzone. Jest > podatek od zyusków z kapitału. Notabene podle nazwany podatkiem > od oszczędności. Niestety wieloletnia polityka prywatyzacyjna > doprowadziła do tego, że małe przedsiębioprstwa nie mają dostępu > dio kredytów i stąd pomysł, żeby oszczędności wypchnąć na rynek. > Balcer nie maił ochoty obniżać najwyższych w świeci stóp > procętowych. Nie było rady. Ale za to są efekty. Wzrósł popyt > więc i produkcja. Choć jest w tym również zasługa Balcerowicza, > że większośc Polaków kupije polskie towary. Pamiętasz paradoks > Giffena? ---------- Dziura budzetowa wyniosla wtedy nie 90 mld zl tylko 45. Zostala zrobiona wspolnymi silami AWS-u i SLD, ktore pracowaly na nia reka w reke!!!!I zeby nie bylo niedomowien - w tej samej kadencji!!!!To po pierwsze! Po drugie, zlotowka nie spadla az tyle w stosunku do euro tylko euro poszedl w gore. Nie pamietasz ci powiedzial niedawno Gerhard Schroeder o silnym euro? To samo powiedzial jego francuski przyjaciel.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czy aby nie dziwne? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 15:32 A gdzie UW? Też była w parlamencie i maiła władzę. SLD była w opozycji więc cio niby nnarobiła. Idąc tym tokiem, rozumowaniaa można stwierdzi, że za cały ten bałagan, który jest obecnie. Po równo odpowiada i Po i PiS i LPR i gumiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.nll.se 22.08.03, 16:12 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A gdzie UW? Też była w parlamencie i maiła władzę. SLD była w > opozycji więc cio niby nnarobiła. Idąc tym tokiem, rozumowaniaa > można stwierdzi, że za cały ten bałagan, który jest obecnie. Po > równo odpowiada i Po i PiS i LPR i gumiaki. ------------------------ Nieprawda! SDL z UP ma teraz zdecydowana i zdyscyplinowana wiekszosc, ktora dzielnie wspomaga Samoobrona. LPR dziala na wlasny rachunek. PiS i PO do tego balaganu nie mieszaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 14:43 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Aha i jeszcze jedno. Czy nie dziwi was, że te "rewelacje" no i > wygłpy Ziobry z Rokitą, jakoś dziwnie zbiegły się z informacjami > GUS? Dla mnie to juz rguła, jak tylko pojawi się coś co można > przypisąć rządowi in plus. W mediach od razu pojawiają się > kolejne "afery". Co raz durniejsze. Nie, ponieważ każdy w miarę zorientowany w gospodarce człowiek wiedział przed publikacją danych GUS-u, że dane o produkcji będą dobre. BTW gdyby koalicja zgodziła się na powołanie przed komisję prokuratorów, nie byłoby okazji do konferencji Ziobry i Rokity, a do samych przesłuchan (i 13 pytań Rokity) doszłoby najpewniej dopierow we wrześniu. W jednym się z Tobą (i Barcikowskim) zgadzam - zatrzymanie nie miało nic wspólnego z raportem. Do stwierdzenia, że został on wysmażony na polityczne zamówienia na podstawie zafałszowanych danych nie potrzeba wiedzy tajnych agentów. O wiele bardziej prawdopodobne jest to, że zatrzymany NIK-owiec uzyskiwał informacje o próbie skompromitowania swoich przełożonych przez ABW (niedawna historia z Sekułą). Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolik Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 14:47 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Aha i jeszcze jedno. Czy nie dziwi was, że te "rewelacje" no i > wygłpy Ziobry z Rokitą, jakoś dziwnie zbiegły się z informacjami > GUS? Dla mnie to juz rguła, jak tylko pojawi się coś co można > przypisąć rządowi in plus. zgadza sie, ozywienie gospodarcze to rzeczywiscie zasluga rzadu BO OSTATNIO JAKOS MNIEJ PRZEDSIEBIORCOM PRZESZKADZA.... i chwala fuhrerowi millerowi za to > W mediach od razu pojawiają się > kolejne "afery". Co raz durniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzech Re: Czy aby nie dziwne? IP: *.creditreform.pl / 192.168.0.* 22.08.03, 18:50 przypomnienie z histori PRL . Zobacz w kto jest szefem GUS. Za PRL-u według sprawozdań gospodarczych byliśmy potęgą gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurst Sk...ny! IP: *.tkdami.pl 22.08.03, 08:21 To nie do pomyślenia, żeby służby specjalne w demokratycznym państwie pozwalały się wykorzystywać do politycznej zemsty, jaką najwyraźniej rządząca ekipa chce wywrzeć na tych, którzy ujawniają jej podłości! Im szybciej pożegnamy się z tą bandycką ekipą, tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.223.* 22.08.03, 08:22 W niektórych sprawach to potrafią zadziałać, a inni są oskarżani o podobne rzeczy i chodzą sobie na wolności, niszczą notatki, spotykają sie z kolegami i tylko bilingów nie udaje się im zniszczyć. Oczywiście teraz to tylko głupi będczie załatwiał cokolwiek przez komórkę, każdy aferzysta wyposaży się w niezarejestrowany telefon na kartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefasp Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 08:22 PRL wraca ze swoją siermiężną SB-ecją. Ale ty się Jacek trzymaj. Nie daj się. Mam nadzieję, że dożyjemy czasów kiedy żaden SB-ek ani funkcjonariusz PZPR nie będzie odgrywał w Polsce większej roli niż cieć w kamienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 08:33 Panie Jacku Pan nieh sie Pan trzyma. Czerwona chołota pójdzie w cholere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.153.22.* 22.08.03, 08:42 Cos mi sie wydaje, ze metody dzialania niektorych sluzb sa godne porownania z SB. Ale dopoki rzadzic beda nami ludzie SLD to takie dzialania to bedzie norma. Mam nadzieje, ze dni rzadu Millera sa policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 08:47 kierowane przez byłych agentów STASI(?)KGB/UB/GRU służby są bardzo sprawne szczególnie jeśli chodzi o zabezpieczanie interesów ich zagranicznych mocodawów,z interesem Polski mało ma to do czynienia.A więc: "Vnimanije Tovariszczi,Bud'tie na czieku". Do czego może dojść po żle przeprowadzonej lustracji i dekomunizacji?Widzicie to teraz na włąsnych oczach Z czekistowskim pozdrowieniem,wasz dokładny obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Tabortowski Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.proszynski.pl 22.08.03, 08:49 beria - > stalin berman - > bierut kiszczak - > jaruzelski barcikowski -> miller powiecie na wyrost? nieeeeee, to ciaglosc dobrej sowieckiej, a w zasadzie rosyjskiej szkoly niszczenia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płk. Kwiatkowski Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.rene.com.pl 22.08.03, 08:51 Gość portalu: Jerzy Tabortowski napisał(a): > beria - > stalin > berman - > bierut > kiszczak - > jaruzelski > barcikowski -> miller > > powiecie na wyrost? nieeeeee, to ciaglosc dobrej sowieckiej, a w > zasadzie rosyjskiej szkoly niszczenia ludzi. ---------------------------------------------- Barcikowski? - Zdolny enkawudzista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik Leszka M. Re: Polowanie na Jacka K. IP: 80.48.97.* 22.08.03, 08:51 Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się ta SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:54 Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się ta > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? Stawiam piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki czytać, żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z McDonald`sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 09:06 A ty XYZ co studiowałeś nauki komunistyczne (patrz "jedyne słuszne" idee Marksa, Engelsa, Lenina), że strasznie Ci żal złodziei z Partii SLD (Patrz spadkobierca po Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej). "Niestety" (a dla nas na szczęście) kolektyw przestał dobrze działać, a trybiki już dawno się wyłamały w tej maszynie (rok 1989). Tylko szkoda, że jeszcze mimo wszystko funkcjonuje i jak widać po tych wszystkich aferach całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 10:05 Gość portalu: Student napisał(a): > A ty XYZ co studiowałeś nauki komunistyczne (patrz "jedyne > słuszne" idee Marksa, Engelsa, Lenina), że strasznie Ci żal > złodziei z Partii SLD (Patrz spadkobierca po Polskiej > Zjednoczonej Partii Robotniczej). "Niestety" (a dla nas na > szczęście) kolektyw przestał dobrze działać, a trybiki już dawno Prawo studenciku. Pokaż mi gdzie można nauki komunistyczne studiować. A gdybyś poczytał trochę książek, to wiedziła byś czym się różni komunizm - ideologia, od stalinowskiego faszyzmu, czy PRL-owskiego zamordyzmu. > się wyłamały w tej maszynie (rok 1989). Tylko szkoda, że jeszcze > mimo wszystko funkcjonuje i jak widać po tych wszystkich aferach > całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 09:28 Sam poczytaj co innego niż dzieła zebrane Lenina, analfabeto. Może być Sołżenicyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 10:08 Gość portalu: moi napisał(a): > Sam poczytaj co innego niż dzieła zebrane Lenina, analfabeto. Może być Sołżenic > yn. Ja w odróżnieniu od ciebi czytałem i to i to. I Grudzińskieg też, nawet Hłaskę, czy Newerlego. Wojtyłę, Platona, i co tam chcesz. Nawet klasykow stalinizmu. Wiesz dlaczego? NIe dlatego, że jestem ich fanem, ale po to żeby dać odpór takim niedouczonym krzykaczom jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płk. Kwiatkowski Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 22.08.03, 11:40 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: moi napisał(a): > > > Sam poczytaj co innego niż dzieła zebrane Lenina, analfabeto. > Może być Sołżenic > > yn. > Ja w odróżnieniu od ciebi czytałem i to i to. I Grudzińskieg > też, nawet Hłaskę, czy Newerlego. Wojtyłę, Platona, i co tam > chcesz. Nawet klasykow stalinizmu. Wiesz dlaczego? NIe dlatego, > że jestem ich fanem, ale po to żeby dać odpór takim niedouczonym > krzykaczom jak ty. ----------------------------- Przeczytałeś tylko nic nie zrozumiałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 12:29 Gość portalu: Płk. Kwiatkowski napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Gość portalu: moi napisał(a): > > > > > Sam poczytaj co innego niż dzieła zebrane Lenina, analfabeto. > > Może być Sołżenic > > > yn. > > Ja w odróżnieniu od ciebi czytałem i to i to. I Grudzińskieg > > też, nawet Hłaskę, czy Newerlego. Wojtyłę, Platona, i co tam > > chcesz. Nawet klasykow stalinizmu. Wiesz dlaczego? NIe dlatego, > > że jestem ich fanem, ale po to żeby dać odpór takim niedouczonym > > krzykaczom jak ty. > ----------------------------- > Przeczytałeś tylko nic nie zrozumiałeś Ciekawe na jakiej podstawie tak przypuszczasz? Bo myślę inaczej niż ty? Jesteś hipokrytą. Uwierz mi, że zrozumiałem to dalece bardziej nież ty. Sołżenicyn pisze o braku toleracji (najogólniej rzecz biorąc), bo gdyby toleracja była to nie było by gułagów. A z tego co piszesz ty, każdy kto myśli inaczej od ciebie to niedouczoney tempak. Myślisz, że o to chodziło Sołżenicynowi? O ostracyzm wszystkiego co lewicowe? Jeżeli tak, to współczuję ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płk. Kwiatkowski Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 22.08.03, 13:18 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: Płk. Kwiatkowski napisał(a): > > > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > > > Gość portalu: moi napisał(a): > > > > > > > Sam poczytaj co innego niż dzieła zebrane Lenina, > analfabeto. > > > Może być Sołżenic > > > > yn. > > > Ja w odróżnieniu od ciebi czytałem i to i to. I > Grudzińskieg > > > też, nawet Hłaskę, czy Newerlego. Wojtyłę, Platona, i co tam > > > chcesz. Nawet klasykow stalinizmu. Wiesz dlaczego? NIe > dlatego, > > > że jestem ich fanem, ale po to żeby dać odpór takim > niedouczonym > > > krzykaczom jak ty. > > ----------------------------- > > Przeczytałeś tylko nic nie zrozumiałeś > Ciekawe na jakiej podstawie tak przypuszczasz? Bo myślę inaczej > niż ty? Jesteś hipokrytą. Uwierz mi, że zrozumiałem to dalece > bardziej nież ty. Sołżenicyn pisze o braku toleracji > (najogólniej rzecz biorąc), bo gdyby toleracja była to nie było > by gułagów. A z tego co piszesz ty, każdy kto myśli inaczej od > ciebie to niedouczoney tempak. Myślisz, że o to chodziło > Sołżenicynowi? O ostracyzm wszystkiego co lewicowe? Jeżeli tak, > to współczuję ci. ============================================== Ależ nikt nie ma pretensji o lewicowość. Chodzi o to tylko że oni są z PZPR rozszyfrujmy ten skrót - Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji. Tylko płatnik się zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:10 Gość portalu: Płk. Kwiatkowski napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Gość portalu: Płk. Kwiatkowski napisał(a): > > > > > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: moi napisał(a): > > > > > > > > > Sam poczytaj co innego niż dzieła zebrane Lenina, > > analfabeto. > > > > Może być Sołżenic > > > > > yn. > > > > Ja w odróżnieniu od ciebi czytałem i to i to. I > > Grudzińskieg > > > > też, nawet Hłaskę, czy Newerlego. Wojtyłę, Platona, i co tam > > > > chcesz. Nawet klasykow stalinizmu. Wiesz dlaczego? NIe > > dlatego, > > > > że jestem ich fanem, ale po to żeby dać odpór takim > > niedouczonym > > > > krzykaczom jak ty. > > > ----------------------------- > > > Przeczytałeś tylko nic nie zrozumiałeś > > Ciekawe na jakiej podstawie tak przypuszczasz? Bo myślę inaczej > > niż ty? Jesteś hipokrytą. Uwierz mi, że zrozumiałem to dalece > > bardziej nież ty. Sołżenicyn pisze o braku toleracji > > (najogólniej rzecz biorąc), bo gdyby toleracja była to nie było > > by gułagów. A z tego co piszesz ty, każdy kto myśli inaczej od > > ciebie to niedouczoney tempak. Myślisz, że o to chodziło > > Sołżenicynowi? O ostracyzm wszystkiego co lewicowe? Jeżeli tak, > > to współczuję ci. > ============================================== > Ależ nikt nie ma pretensji o lewicowość. Chodzi o to tylko że oni są z PZPR > rozszyfrujmy ten skrót - Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji. Tylko płatnik się > zmienił. I to właśnie przeczytałeś, w Archipelag Gułag? Na której stronie, bo nieprzypominam sobie. A tak na marginesie, ty nie byłeś w PZPR, albo ZSMP, albo ZMW. Może twoi rodzice? Większość dzisiejszych "antykomunistów" to byli działacze PZPR. Najlepszy przykład to Król z "Wprost" Tyle że jedni mają odwagę się do tego przyznać, a inni udają wielkich dysydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.eltur.com.pl 22.08.03, 09:57 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > > > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się ta > > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? Stawiam > piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki czytać, > żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z McDonald`sa. Komunizm to idea,której Ty i twoja eseldowska banda nigdy nie zrozumie bo sprzeniewierzyliście ją.Wzieliście przykład od stalina.MYużywamy tego określenia w przenośni chlebiąc wam przy okazii.Można was nazwać bandytami bo nimi jesteście.Nie używaj słowa "zielony"komuchu,pardon:bandyto!A piwo wsadź sobie w dupe,nie zapomniij odkapslować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 10:16 Gość portalu: Ja napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > > > > > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się ta > > > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! > > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? Stawiam > > piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki czytać, > > żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z McDonald`sa. > Komunizm to idea,której Ty i twoja eseldowska banda nigdy nie zrozumie bo > sprzeniewierzyliście ją.Wzieliście przykład od stalina.MYużywamy tego > określenia w przenośni chlebiąc wam przy okazii.Można was nazwać bandytami bo > nimi jesteście.Nie używaj słowa "zielony"komuchu,pardon:bandyto!A piwo wsadź > sobie w dupe,nie zapomniij odkapslować. I to jest cała woja wiedza na temat komunizmu? A tak na marginesie, to znasz mnie? Jakież to zbrodnie popełniłem? Mam 29 lat. Kiedy stalin zdechł mój ojciec miał 6 lat. Puknij się troszkę w czoło człowieku. Ale jak sądzę i tak nic to nie zmieni. Zamiast argumentów masz obelgi, zamista dyskusji, pomówienia(posłużę się twoją retoryką), , typowa gebbelsowska propaganda. Nic więcej nie potrafisz, ty i twoi prawicowi nazistowscy pobratymcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.eltur.com.pl 22.08.03, 10:57 Widzę,że piwo było mocne i gazowane.To cieszy,że masz dopiero 29 lat.Sądzac po tym co czytasz jest szansa,że zmądrzejesz.Lepiej późno niż wcale.Na meritum sprawy polemiki z tobą nie podejmę bo masz zafałszowany obraz rzeczywistości.Jeżeli jednak mogę o coś Cię prosić to przestań pieprzyć i czytaj tą literaturę a nie oglądaj.Gdybyś naprawdę ją rozumiał- byłbyś z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 12:37 Gość portalu: Ja napisał(a): > Widzę,że piwo było mocne i gazowane.To cieszy,że masz dopiero 29 lat.Sądzac po > tym co czytasz jest szansa,że zmądrzejesz.Lepiej późno niż wcale.Na meritum > sprawy polemiki z tobą nie podejmę bo masz zafałszowany obraz > rzeczywistości.Jeżeli jednak mogę o coś Cię prosić to przestań pieprzyć i > czytaj tą literaturę a nie oglądaj.Gdybyś naprawdę ją rozumiał- byłbyś z nami. Z wami, czyli z kim?? Z MArkiem Jurkiem? Wołkiem? Niesiołowskim, Kamińskim? Ludzimi, którzy zawieźli rygraf rycerski Pinochetowi, tłumacząt to, że co prawda mordował on, ale przeciez komunistów. Uważasz, że Sołżenicynowi przyświecały twoje idee? On krytykował zbrodnie wynikłe z nietolerancji. I to jest to, co ja z tej literatury wywiodłem. TOLERANCJĘ. Ja nie wyzywam was od głupków, faszystów, pedałów i innych. Mówię wam, że moim zdaniem nie macie racji. A wy zamiast powiedzieć, że jej nia mam, bo to czy tamto, stwierdzacie, że jestem za głupi, żeby zrozumieć. To wywiodłeś z tej literatury? Nienawiść? Nietolerancję? Szowinizm? Jeżeli to miałem z Sołżenicyna wywieść, to albo czytaliśmy nie to samo, albo to ty nie wiele z tego zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.solnet.ch 22.08.03, 12:00 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? -------- Co to jest komunizm? Najdluzsza droga od kapitalizmu do... kapitalizmu. I jak widac w ciagu ostatnich dwoch lat znowu zaczela sie okropnie wydluzach. Ale moze wzmocnieni gruszkami z wierzb da sie to przetrzymac. A tak naprawde? Faszystowska dyktatura bazujaca na utopijnych zalozeniach. Polecam Kolakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.nll.se 22.08.03, 14:27 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > > > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się ta > > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? Stawiam > piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki czytać, > żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z McDonald`sa. ---------------- Czym jest komunizm? Gdybys przeczytal ksiazki pt:" Hitler, Stalin, zywoty rownolegle" i "Stalin" zapewne bys tego nie napisal! Przyjemnej lektury. Mysle, ze po niej nie bedziesz juz tak dobrze spal... P.s: Pewnie nie wiesz, ze ostatnio poziom Radia Maryja wyradnie sie podniosl czego nie mozna powiedziec o poziomie Trybuny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 14:40 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > > > > > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się > ta > > > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! > > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? Stawiam > > piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki > czytać, > > żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z McDonald`sa. > ---------------- > > Czym jest komunizm? Gdybys przeczytal ksiazki pt:" Hitler, > Stalin, zywoty rownolegle" i "Stalin" zapewne bys tego nie > napisal! Przyjemnej lektury. Mysle, ze po niej nie bedziesz juz > tak dobrze spal... > P.s: Pewnie nie wiesz, ze ostatnio poziom Radia Maryja wyradnie > sie podniosl czego nie mozna powiedziec o poziomie Trybuny... Chętnie poczytam to pierwsze, drugie czytałem. Dla odmiany ty przeczytaj "kapitał" Marksa, a przekonasz się, że nazywanie Stalina komunistą, to wielkie nadużycie. A co do Radia Maryja, to będzie się musiał jego pozionm podnosić przez następne 100 lat żeby dogonić Trybunę. A to starszny szmatławiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.nll.se 22.08.03, 16:19 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > > > Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > > > > > > > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy > się > > ta > > > > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! > > > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > > > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? > Stawiam > > > piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki > > czytać, > > > żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z > McDonald`sa. > > ---------------- > > > > Czym jest komunizm? Gdybys przeczytal ksiazki pt:" Hitler, > > Stalin, zywoty rownolegle" i "Stalin" zapewne bys tego nie > > napisal! Przyjemnej lektury. Mysle, ze po niej nie bedziesz > juz > > tak dobrze spal... > > P.s: Pewnie nie wiesz, ze ostatnio poziom Radia Maryja > wyradnie > > sie podniosl czego nie mozna powiedziec o poziomie Trybuny... > Chętnie poczytam to pierwsze, drugie czytałem. Dla odmiany ty > przeczytaj "kapitał" Marksa, a przekonasz się, że nazywanie > Stalina komunistą, to wielkie nadużycie. A co do Radia Maryja, > to będzie się musiał jego pozionm podnosić przez następne 100 > lat żeby dogonić Trybunę. A to starszny szmatławiec. ---------------- Marksa czytalem. Niestety! Stracony czas. Jezeli chodzi o Radio Maryja mysle, ze sie mylisz. W latach 50-tych wszyscy sie smiali z tandetnych podrabianych produktow made in Japan. Kupowali je glownie biedni afrykanczycy i Hindusi. 20 lat pozniej Japonczycy stali sie wzorem do nasladowania. Jezeli chodzi o media nie potrzeba az 20 lat zeby podniesc alno obnizyc poziom edytorski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolik Re: Polowanie na Jacka K. IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 15:11 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: przeciwnik Leszka M. napisał(a): > > > Mam nadzieję i My wszyscy też, że już niedługo zakończy się ta > > SLD'owska groteska. Komuniści zawsze będą komunistami!!! > Mam jedno pytanie do ciebie i całej reszty. Tak cały czas > plujecie na ten komunizm. A wiecie chociaż co to jest? rezim, przez ktory w samej tylko rosji/zsrr zginelo ponad 66 MILIONOW ludzi ? nie przemawia do wyobrazni ? > Stawiam > piwo, że nie macie zielonegio pojęcia. Zacznicie książki czytać, > żamiasta radia ma ryja słuchać. Intelektualiści z McDonald`sa. czerwonym ateistom (i oportunistom rowniez, bo kwach z millerem klekaja przez papiezem itd.) i poganom przeszkadza to radio, nieprawdaz ? mi sie nie podoba, to nie slucham, prosze cie o to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polowanie na Jacka K. IP: 217.97.130.* 22.08.03, 15:17 Kolego stalinizm to nie to samo co komunizm. Hitler swoją nazistowska utopię nazwał narodowym socjalizmem. A co to miało wspólnego z socjalizmem. Niestety, taką mam naturę, że jeśli chcę z kims plemizować, muszę wiedzieć cos o przeciwniku. Dlatego po dużym piwie znowu posłucham radia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ poczytajcie IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:59 www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1630102.html?v=0&f=28 To najlepszy przykład kjakimi jesteści hipokrytami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: poczytajcie IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 09:12 www1.gazeta.pl/kraj/0,34354,0.html I wice wersa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: poczytajcie IP: 217.97.130.* 22.08.03, 10:19 Gość portalu: Student napisał(a): > www1.gazeta.pl/kraj/0,34354,0.html > I wice wersa Rozumiem, że dla ciebie to sprawy o podobnym ciężarze gatunkowym. Ale nie istotna (w tym wypadku) jest treść, ale ilość waszych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Co próbujesz udowodnić? IP: 217.153.110.* 22.08.03, 12:35 Chyba tylko to, że SLD ma więcej przeciwników, niż zwolenników. Że kolejne zagrania ekipy Millera budzą juz nie frustracje, ale wściekłość, agresję opinii publicznej. Vox populi vox dei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Co próbujesz udowodnić? IP: 217.97.130.* 22.08.03, 12:46 Gość portalu: marcy napisał(a): > Chyba tylko to, że SLD ma więcej przeciwników, niż zwolenników. > Że kolejne zagrania ekipy Millera budzą juz nie frustracje, ale > wściekłość, agresję opinii publicznej. Vox populi vox dei. Widzisz gdyby, to rzeczywiście był głos ludu, a nie Michnika i jego grupy trzymającej władzę, to za pewne miałąbys rację. A ja nie próbuję udowadniać, że Miller jeswt cacy, bo nie jest. Chcę wam udowodnić, że jesteście manipulowani. Juz ten przykład przytaczałem: w jenym z numerów "Wybiórczej" na pierwszej stronie "Afera starachowicka". Wielka czcionka, dużo tekstu. W tym samym numerze, na stronie 5, petitką informacja, że prominentny działacz PiS ukradł funadcji 170 tys. zł. Pytam, co jest gorsze? Dać łapówkę lekatrzowi, czy okraść fundację pomagającą dzieciom? Problem polega na tym, że tego typu działania mediów, wyrządzą więcej szkody niz pożytku. Wszyscy prawicowi politycy poczują się bezkarni, bo gdy zostana przyłapani na szwindlach, to wystarczy krzyknąć, że prowokacja SLD i po sprawie. Tego oczekujesz? Masz właśnie tego najlepszy przykład. Sprawa p. Kolasy. Odpowiedz Link Zgłoś