Dodaj do ulubionych

Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie..

IP: *.gdynia.mm.pl 06.11.03, 21:34
zdeterminowaną,bezczelną i zakłamaną do szpiku kości Panią Minister.Nie
wykluczam, że powtórzy dawny telewizyjny manerw i nieoczekiwanie opuści salę
sejmową ku osłupieniu Marszałka Nałęcza kandydata na prezydencki urząd.
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 06.11.03, 22:32
      Gość portalu: Marian napisał(a):

> zdeterminowaną,bezczelną i zakłamaną do szpiku kości Panią Minister.Nie
      > wykluczam, że powtórzy dawny telewizyjny manerw i nieoczekiwanie opuści salę
      > sejmową ku osłupieniu Marszałka Nałęcza kandydata na prezydencki urząd.

Zobaczysz, że "mężne serce" będzie walczyła do samego końca.
      Przypierana do muru znowu zasunie, że kobieta zmienną jest
      a tak w ogóle to pójdzie w zaparte i dalej będzie twierdzić,
      że Rapaczyńska, Michnik i Titkow kłamią a ona nie pamięta.
      Będzie jeszcze jedna konfrontacja i będzie to samo.
      Taką ma linię obrony. I co jej kto zrobi?

• Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 08:21
        basia.basia napisała:

> Gość portalu: Marian napisał(a):
        >
        > > zdeterminowaną,bezczelną i zakłamaną do szpiku kości Panią Minister.Nie
        > > wykluczam, że powtórzy dawny telewizyjny manerw i nieoczekiwanie opuści sa
        > lę
        > > sejmową ku osłupieniu Marszałka Nałęcza kandydata na prezydencki urząd.
        >
        > Zobaczysz, że "mężne serce" będzie walczyła do samego końca.
        > Przypierana do muru znowu zasunie, że kobieta zmienną jest
        > a tak w ogóle to pójdzie w zaparte i dalej będzie twierdzić,
        > że Rapaczyńska, Michnik i Titkow kłamią a ona nie pamięta.
        > Będzie jeszcze jedna konfrontacja i będzie to samo.
        > Taką ma linię obrony. I co jej kto zrobi?
        >
        Za niecałą godzinę zobaczymy Lwice w akcji.
        O ile pwmietam z lekcji zoologii to lwice najwiekszą odwag e -podobnie jak i
        inne samice-matki,wykazują broniąc swoje potomstwo.
        Jakoś trudno mi uwierzyć ,że trójka z "kliki czworga"? to dzieci lwicy Olki.
        Stawiam na bezczelność cynizm,pospolitośc i ŁZY a oczach
        • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłonia się powoli.. IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 09:39
          Pani Minister zastosowała w i-szej fazie (ca35)min zeznań taktykę Kutuzowa-
          na wyczerpanie nerwowe słuchaczy ,telewidzów i komisji sledzczej.
          Przyjeta strategia ;
          -kompromis był
          -nie było bandy czworga bo po co?
          -Rywin przyszedł po pijaku
          • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłonia się powoli..cd IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 10:15
            Pierwszy pyta lew andom i wyciaga łapę pomocną.
            zaby w głowach publiki osłabic wrazenie jakie wywołaja odpowiedzi lwicy na
            pytania Ziobry,Rokity a może nawet Marszałka Nałecza kandydata na urząd
            prezydencki.
            • Gość: SLD-UPek Tow. Jakubowska już odsłaniała się publicznie! IP: *.czajen.pl 07.11.03, 12:18
              Widziałem te fotografie i muszę ze smutkiem przyznać, że wypadła jak zwykle.
              • Gość: Marian . Jakubowska już nie będzie odsłaniac się publicz IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 12:53
                Gość portalu: SLD-UPek napisał(a):

> Widziałem te fotografie i muszę ze smutkiem przyznać, że wypadła jak zwykle.

Ja o głowie nie o d...lwicy piszę

Przygwożdzona juz przez Nałęcza Pani Minister, czy Rokita wbije osinowy kołek/
                Jestem za.
                Od poniedziłku juz była minister. Tak sadzę.
                • basia.basia Re: . Jakubowska już nie będzie odsłaniac się pub 07.11.03, 13:03

> Gość portalu: SLD-UPek napisał(a):
                  >
                  > > Widziałem te fotografie i muszę ze smutkiem przyznać, że wypadła jak zwykl
                  > e.
                  >
                  > Ja o głowie nie o d...lwicy piszę
                  >
                  > Przygwożdzona juz przez Nałęcza Pani Minister, czy Rokita wbije osinowy
                  kołek/
                  > Jestem za.
                  > Od poniedziłku juz była minister. Tak sadzę.

Żeby nie wiem co zrobiła to włos jej z głowy nie spadnie.
                  Jeśli odejdzie ro razem z nim. Tak sądzę:)
                  • Gość: Marian Re: . Jakubowska już nie będzie odsłaniac się pub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 18:02
                    basia.basia napisała:

>
                    > > Gość portalu: SLD-UPek napisał(a):
                    > >
                    > > > Widziałem te fotografie i muszę ze smutkiem przyznać, że wypadła jak
                    > zwykl
                    > > e.
                    > >
                    > > Ja o głowie nie o d...lwicy piszę
                    > >
                    > > Przygwożdzona juz przez Nałęcza Pani Minister, czy Rokita wbije osinowy
                    > kołek/
                    > > Jestem za.
                    > > Od poniedziłku juz była minister. Tak sadzę.
                    >
                    > Żeby nie wiem co zrobiła to włos jej z głowy nie spadnie.
                    > Jeśli odejdzie ro razem z nim. Tak sądzę:)

Takie jak Ona odchodzą samei potem płaczą.
      • gini Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 07.11.03, 13:13
        basia.basia napisała:

>
        > lę
        >
        > Zobaczysz, że "mężne serce" będzie walczyła do samego końca.
        > Przypierana do muru znowu zasunie, że kobieta zmienną jest
        > a tak w ogóle to pójdzie w zaparte i dalej będzie twierdzić,
        > że Rapaczyńska, Michnik i Titkow kłamią a ona nie pamięta.
        > Będzie jeszcze jedna konfrontacja i będzie to samo.
        > Taką ma linię obrony. I co jej kto zrobi?
        >
        ****//
        A co wie Titkow?Wie, ze Michnik dzwonil do Leszka ale skad wie na czyje
        polecenie.

Poseł Zbigniew Ziobro:

Jeśli pani pozwoli, w kontekście tej odpowiedzi przeczytam większy fragment
        wypowiedzi pani Jakubowskiej, pisemny, którym dysponujemy: "O ile dobrze
        pamiętam, w jednej z wymienionych przeze mnie rozmów, raczej tej z godz. 12.13,
        poinformowałam panią Rapaczyńską, że jutro Rada Ministrów rozpatrzy
        autopoprawkę w kształcie z dnia 5 lipca 2002 r. i że, niestety, uwagi nadesłane
        przez Agorę i innych nadawców nie zostały przez resort kultury uwzględnione.
        Pani Rapaczyńska nie kryła wzburzenia tym faktem i zapytała, czy istnieje
        możliwość, by Rada Ministrów nie rozpatrzyła 16 lipca tego dokumentu. Pani
        Rapaczyńska usiłowała tłumaczyć, że zapis dekoncentracyjny jest niekorzystny
        dla Agory, ponieważ "Gazeta Wyborcza" posiada więcej niż 20% udziału w rynku
        gazet ogólnopolskich. Odpowiedziałam, że nie posiadłam tej informacji, a próg
        20% był proponowany jeszcze w 2000 r. w ustawie antymonopolowej. Jeszcze raz
        otrzymałam od pani Rapaczyńskiej pytanie, kto może zdjąć autopoprawkę z
        porządku jutrzejszej Rady Ministrów, tak by dać im więcej czasu.
        Odpowiedziałam, że tylko premier, a ja do każdej jego decyzji się zastosuję."

.I to jest logiczne, jak logiczne jest to, ze Jakubowska, ktora zna premiera bo
        jest z nim od lat w jednej partii i w jednym rzadzie, nie potrzebowalaby
        niczyjego posrednictwa.

Nie chodzi tu o zadna obrone Jakubowskiej, ale ja nie jestem tak naiwna by sie
        dac oglupic Agorze.
        • Gość: Mariam Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 13:34
          gini napisała:

> > A co wie Titkow?Wie, ze Michnik dzwonil do Leszka ale skad wie na czyje
          > polecenie.
          > ****
          >
          > Poseł Zbigniew Ziobro:
          >
          > Jeśli pani pozwoli, w kontekście tej odpowiedzi przeczytam większy fragment
          > wypowiedzi pani Jakubowskiej, pisemny, którym dysponujemy: "O ile dobrze
          > pamiętam, w jednej z wymienionych przeze mnie rozmów, raczej tej z godz.
          12.13,
          >
          > poinformowałam panią Rapaczyńską, że jutro Rada Ministrów rozpatrzy
          > autopoprawkę w kształcie z dnia 5 lipca 2002 r. i że, niestety, uwagi
          nadesłane
          >
          > przez Agorę i innych nadawców nie zostały przez resort kultury uwzględnione.
          > Pani Rapaczyńska nie kryła wzburzenia tym faktem i zapytała, czy istnieje
          > możliwość, by Rada Ministrów nie rozpatrzyła 16 lipca tego dokumentu. Pani
          > Rapaczyńska usiłowała tłumaczyć, że zapis dekoncentracyjny jest niekorzystny
          > dla Agory, ponieważ "Gazeta Wyborcza" posiada więcej niż 20% udziału w rynku
          > gazet ogólnopolskich. Odpowiedziałam, że nie posiadłam tej informacji, a
          próg
          > 20% był proponowany jeszcze w 2000 r. w ustawie antymonopolowej. Jeszcze raz
          > otrzymałam od pani Rapaczyńskiej pytanie, kto może zdjąć autopoprawkę z
          > porządku jutrzejszej Rady Ministrów, tak by dać im więcej czasu.
          > Odpowiedziałam, że tylko premier, a ja do każdej jego decyzji się zastosuję."
          >
          > .I to jest logiczne, jak logiczne jest to, ze Jakubowska, ktora zna premiera
          bo
          >
          > jest z nim od lat w jednej partii i w jednym rzadzie, nie potrzebowalaby
          > niczyjego posrednictwa.
          >
          > Nie chodzi tu o zadna obrone Jakubowskiej, ale ja nie jestem tak naiwna by
          sie
          > dac oglupic Agorze.

Gini czy nie widzisz, że Pani minister kłamie w tej całej sprawie.?
          • gini Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 07.11.03, 13:47
            Gość portalu: Mariam napisał(a):

> gini napisała:
            >
            > > > A co wie Titkow?Wie, ze Michnik dzwonil do Leszka ale skad wie na czy
            > je
            > > polecenie.
            > > ****
            > >
            > > Poseł Zbigniew Ziobro:
            > >
            > > Jeśli pani pozwoli, w kontekście tej odpowiedzi przeczytam większy fragmen
            > t
            > > wypowiedzi pani Jakubowskiej, pisemny, którym dysponujemy: "O ile dobrze
            > > pamiętam, w jednej z wymienionych przeze mnie rozmów, raczej tej z godz.
            > 12.13,
            > >
            > > poinformowałam panią Rapaczyńską, że jutro Rada Ministrów rozpatrzy
            > > autopoprawkę w kształcie z dnia 5 lipca 2002 r. i że, niestety, uwagi
            > nadesłane
            > >
            > > przez Agorę i innych nadawców nie zostały przez resort kultury uwzględnion
            > e.
            > > Pani Rapaczyńska nie kryła wzburzenia tym faktem i zapytała, czy istnieje
            > > możliwość, by Rada Ministrów nie rozpatrzyła 16 lipca tego dokumentu. Pani
            >
            > > Rapaczyńska usiłowała tłumaczyć, że zapis dekoncentracyjny jest niekorzyst
            > ny
            > > dla Agory, ponieważ "Gazeta Wyborcza" posiada więcej niż 20% udziału w ryn
            > ku
            > > gazet ogólnopolskich. Odpowiedziałam, że nie posiadłam tej informacji, a
            > próg
            > > 20% był proponowany jeszcze w 2000 r. w ustawie antymonopolowej. Jeszcze r
            > az
            > > otrzymałam od pani Rapaczyńskiej pytanie, kto może zdjąć autopoprawkę z
            > > porządku jutrzejszej Rady Ministrów, tak by dać im więcej czasu.
            > > Odpowiedziałam, że tylko premier, a ja do każdej jego decyzji się zastosuj
            > ę."
            > >
            > > .I to jest logiczne, jak logiczne jest to, ze Jakubowska, ktora zna premie
            > ra
            > bo
            > >
            > > jest z nim od lat w jednej partii i w jednym rzadzie, nie potrzebowalaby
            > > niczyjego posrednictwa.
            > >
            > > Nie chodzi tu o zadna obrone Jakubowskiej, ale ja nie jestem tak naiwna by
            >
            > sie
            > > dac oglupic Agorze.
            >
            > Gini czy nie widzisz, że Pani minister kłamie w tej całej sprawie.?
            A czy Ty nie widzisz jak klamie AM i Agora?
            • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 13:53
              gini napisała:

> A czy Ty nie widzisz jak klamie AM i Agora?

Widzę i jedno i drugie!!!

• basia.basia Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 07.11.03, 13:42
          gini napisała:

> .I to jest logiczne, jak logiczne jest to, ze Jakubowska, ktora zna premiera
          > bo jest z nim od lat w jednej partii i w jednym rzadzie, nie potrzebowalaby
          > niczyjego posrednictwa.
          >
          > Nie chodzi tu o zadna obrone Jakubowskiej, ale ja nie jestem tak naiwna by
          > sie dac oglupic Agorze.

Są trzy wersje: Jakubowskiej i Rapaczyńskiej.

Rapaczyńska twierdzi, że Jakubowska do niej zadzwoniła z prośbą o interwencję
          (zdjęcie autopoprawki z porządku obrad). Interwencja została wykonana i
          poprawka zdjęta.

Jakubowska twierdzi, że Rapaczyńska została poinformowana, że uwagi Agory nie
          zostały uwzględnione i Rapaczyńska błagała ją o interwencję. I Jakubowska nie
          poszła jej na rękę.

Wagner twierdzi, że w kancelarii odkryto, że autopoprawka została zgłoszona
          bez formalnych wymogów i ją wycofał.

Po co więc Michnik dzwonił do premiera? Jak będzie wersja premiera?
          Faktem jest, że poprawka spadła.

• gini Re:Odpowiedz na pytanie Basi 07.11.03, 13:46
            ****-Wyjasnia to pani Wandzia Rapaczynska naukowo.

Szef komisji przypomniał, że Rapaczyńska jest doktorem psychologii. - To niech
            mi pani to objaśni, bo przysięgam, że mój umysł tego nie pojmuje - poprosił
            Rokita. Rapaczyńska na to odparła: - Mogę wytłumaczyć to wszystko naukowo.
            Zareagowaliśmy na telefon Jakubowskiej jak pies Pawłowa. To był odruch, trzeba
            dzwonić, to dzwonimy. Bach, bach, bez pomyślunku. A zresztą jaka była
            alternatywa? Gdyby Michnik nie zadzwonił do premiera, to przeszłaby
            autopoprawka w niekorzystnym dla nas kształcie.

Ostatnie zdanie wyjasnia wszystko!!!
            Gdyby Michnik nie zadzwonil ....
            Michnik dzwonil nie w interesie Jakubowskiej a w interesie Agory i taka jest
            prawda .
            Wytlumaczyla to naukowo sama pani prezes.
            • Gość: Marian Re:Odpowiedz na pytanie gini IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 14:03
              gini napisała:

> ****-Wyjasnia to pani Wandzia Rapaczynska naukowo.
              >
              >
              > Szef komisji przypomniał, że Rapaczyńska jest doktorem psychologii. - To
              niech
              > mi pani to objaśni, bo przysięgam, że mój umysł tego nie pojmuje - poprosił
              > Rokita. Rapaczyńska na to odparła: - Mogę wytłumaczyć to wszystko naukowo.
              > Zareagowaliśmy na telefon Jakubowskiej jak pies Pawłowa. To był odruch,
              trzeba
              > dzwonić, to dzwonimy. Bach, bach, bez pomyślunku. A zresztą jaka była
              > alternatywa? Gdyby Michnik nie zadzwonił do premiera, to przeszłaby
              > autopoprawka w niekorzystnym dla nas kształcie.
              >
              > Ostatnie zdanie wyjasnia wszystko!!!
              > Gdyby Michnik nie zadzwonil ....
              > Michnik dzwonil nie w interesie Jakubowskiej a w interesie Agory i taka jest
              > prawda .
              > Wytlumaczyla to naukowo sama pani prezes.

Michnik dzwonił w interesie Agory.
              Spełniając jednoczesnie prosbę Jakubowskiej celem jej uwiarorygodnienia z
              jednej strony w oczach Premiera a zdrugiej w oczach Agory.
              Jasne?
              Nie bardzo, ale to moja wina bo się spieszę.
              • gini Re:Odpowiedz na pytanie gini 07.11.03, 14:55

> gini napisała:
                >
                > > ****-Wyjasnia to pani Wandzia Rapaczynska naukowo.
                > >
                > >
                > > Szef komisji przypomniał, że Rapaczyńska jest doktorem psychologii. - To
                > niech
                > > mi pani to objaśni, bo przysięgam, że mój umysł tego nie pojmuje - poprosi
                > ł
                > > Rokita. Rapaczyńska na to odparła: - Mogę wytłumaczyć to wszystko naukowo.
                >
                > > Zareagowaliśmy na telefon Jakubowskiej jak pies Pawłowa. To był odruch,
                > trzeba
                > > dzwonić, to dzwonimy. Bach, bach, bez pomyślunku. A zresztą jaka była
                > > alternatywa? Gdyby Michnik nie zadzwonił do premiera, to przeszłaby
                > > autopoprawka w niekorzystnym dla nas kształcie.
                > >
                > > Ostatnie zdanie wyjasnia wszystko!!!
                > > Gdyby Michnik nie zadzwonil ....
                > > Michnik dzwonil nie w interesie Jakubowskiej a w interesie Agory i taka je
                > st
                > > prawda .
                > > Wytlumaczyla to naukowo sama pani prezes.
                >
                > Michnik dzwonił w interesie Agory.
                > Spełniając jednoczesnie prosbę Jakubowskiej celem jej uwiarorygodnienia z
                > jednej strony w oczach Premiera a zdrugiej w oczach Agory.
                > Jasne?
                > Nie bardzo, ale to moja wina bo się spieszę.
                Jasne jest to, ze Michnik dzwonil w interesie AGORY,a , ze w tej chwili dorabia
                historie, ze na prosbe Jakubowskiej jest jeszcze jednym dowodem na to, ze kreca
                i to nie tylko w tym miejscu.
                Wystarczy poczytac stenogramy, ale komu sie chce.
                Mnie sie chce wiec czytam , nie mam jednak na tyle czasu by przytaczac
                wszystkie niescislosci i kretactwa, ktore w nich sie znajduja.
                Agora klamie i kreci od poczatku, od opublikowania pierwszego artykulu.
                A ten facet, ktory twierdzi, ze jest jakies tam GTW jest smieszny.Facet, ktory
                dzwoni w kazdej chwili do premiera i prezydenta, wywiera naciski na prace
                rzadu, wywiera naciski na dziennnikarzy, wywiera naciski na politykow vide
                proponowanie urlopu Ja
                • Gość: Marian Re:Odpowiedz na pytanie gini IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 15:04

gini napisała
                  >
                  > historie, ze na prosbe Jakubowskiej jest jeszcze jednym dowodem na to, ze
                  kreca
                  >
                  > i to nie tylko w tym miejscu.
                  > Wystarczy poczytac stenogramy, ale komu sie chce.
                  > Mnie sie chce wiec czytam , nie mam jednak na tyle czasu by przytaczac
                  > wszystkie niescislosci i kretactwa, ktore w nich sie znajduja.
                  > Agora klamie i kreci od poczatku, od opublikowania pierwszego artykulu.
                  > A ten facet, ktory twierdzi, ze jest jakies tam GTW jest smieszny.Facet,
                  ktory
                  > dzwoni w kazdej chwili do premiera i prezydenta, wywiera naciski na prace
                  > rzadu, wywiera naciski na dziennnikarzy, wywiera naciski na politykow vide
                  > proponowanie urlopu Ja

GTW to określenie Lwa.Mieli oni oni wladzę "posrednią"
                  • gini Re:Odpowiedz na pytanie gini 07.11.03, 15:10

>
                    >
                    > gini napisała
                    > Jasne jest to, ze Michnik dzwonil w interesie AGORY,a , ze w tej chwili
                    dorabia
                    > >
                    > > historie, ze na prosbe Jakubowskiej jest jeszcze jednym dowodem na to, ze
                    > kreca
                    > >
                    > > i to nie tylko w tym miejscu.
                    > > Wystarczy poczytac stenogramy, ale komu sie chce.
                    > > Mnie sie chce wiec czytam , nie mam jednak na tyle czasu by przytaczac
                    > > wszystkie niescislosci i kretactwa, ktore w nich sie znajduja.
                    > > Agora klamie i kreci od poczatku, od opublikowania pierwszego artykulu.
                    > > A ten facet, ktory twierdzi, ze jest jakies tam GTW jest smieszny.Facet,
                    > ktory
                    > > dzwoni w kazdej chwili do premiera i prezydenta, wywiera naciski na prace
                    > > rzadu, wywiera naciski na dziennnikarzy, wywiera naciski na politykow vide
                    >
                    > > proponowanie urlopu Ja
                    >
                    > GTW to określenie Lwa.Mieli oni oni wladzę "posrednią"

Taka jak Michnik, ktory wplywal na Millera?Dla ktorego wystarczylo o obojetniej
                    porze zadzwonic do premiera dosc duzego europejskiego kraju z prosba o kontakt,
                    premier natychmiast oddzwanial i wykonywal szybko prosbe pana redaktora.
                    A , ze Michnik dzwonil do pana premiera dosc czesto to wiemy wszyscy, ale on
                    wykonywal tylko role skromnego wiejskiego listonosza.
              • gini Re:Odpowiedz na pytanie gini 07.11.03, 14:56

> gini napisała:
                >
                > >
                > >
                > niech
                > ł
                >
                > trzeba
                > >
                > st
                > > prawda .
                >
                > Michnik dzwonił w interesie Agory.
                > Spełniając jednoczesnie prosbę Jakubowskiej celem jej uwiarorygodnienia z
                > jednej strony w oczach Premiera a zdrugiej w oczach Agory.
                > Jasne?
                > Nie bardzo, ale to moja wina bo się spieszę.
                historie, ze na prosbe Jakubowskiej jest jeszcze jednym dowodem na to, ze kreca
                i to nie tylko w tym miejscu.
                Wystarczy poczytac stenogramy, ale komu sie chce.
                Mnie sie chce wiec czytam , nie mam jednak na tyle czasu by przytaczac
                wszystkie niescislosci i kretactwa, ktore w nich sie znajduja.
                Agora klamie i kreci od poczatku, od opublikowania pierwszego artykulu.
                A ten facet, ktory twierdzi, ze jest jakies tam GTW jest smieszny.Facet, ktory
                dzwoni w kazdej chwili do premiera i prezydenta, wywiera naciski na prace
                rzadu, wywiera naciski na dziennnikarzy, wywiera naciski na politykow vide
                proponowanie urlopu Jakubowskiej jest smieszny, z tym swoim poszukiwaniem
                jakiejs mitycznej GTW...
            • basia.basia Re:Odpowiedz na pytanie Basi 07.11.03, 14:32
              gini napisała:

> ****-Wyjasnia to pani Wandzia Rapaczynska naukowo.
              >
              >
              > Szef komisji przypomniał, że Rapaczyńska jest doktorem psychologii. - To
              niech
              > mi pani to objaśni, bo przysięgam, że mój umysł tego nie pojmuje - poprosił
              > Rokita. Rapaczyńska na to odparła: - Mogę wytłumaczyć to wszystko naukowo.
              > Zareagowaliśmy na telefon Jakubowskiej jak pies Pawłowa. To był odruch,
              trzeba
              > dzwonić, to dzwonimy. Bach, bach, bez pomyślunku. A zresztą jaka była
              > alternatywa? Gdyby Michnik nie zadzwonił do premiera, to przeszłaby
              > autopoprawka w niekorzystnym dla nas kształcie.
              >
              > Ostatnie zdanie wyjasnia wszystko!!!
              > Gdyby Michnik nie zadzwonil ....
              > Michnik dzwonil nie w interesie Jakubowskiej a w interesie Agory i taka jest
              > prawda .
              > Wytlumaczyla to naukowo sama pani prezes.

Ależ ja tego nie neguję! Agora walczyła o korzystne dla siebie przepisy na
              wszystkie możliwe sposoby. Łącznie z wykorzystaniem dobrych stosunkłów
              Michnika z Millerem. To prawda. Tylko, że w tym dniu Rywin zaproponował
              forsę za korzystne zapisy! Oni przecież nie wiedzieli jak technicznie to
              będzie zrobione. Poprawka skierowana "na rząd" 16,. lipca byłą dla Agory
              niekorzystna. Rywin wyszedł od nich z przekonaniem, że zapłacą. ktoś musiał
              się tym zająć ( spadnięciem tej poprawki i spełnieniem żądań Agory).
              Czy uważasz, że sama Agora miała zabiegać o zwłokę? To bez sensu. To Rywin
              miał dać cynk, że zapłacą a ktoś miał poprawić zapisy, więc i zadbać o zwłokę.

Zrobiła to Jakubowska kiedy jej powiedziano, że jest szansa zarobienia grubych
              pieniędzy ale trzeba wycofać autopoprawkę. I zrobiła to. Posługując się
              Michnikiem. Bardzo sprytnie! Uważam, że Miller o forsie nie wiedział.

• gini Re:Odpowiedz na pytanie Basi 07.11.03, 14:48
                basia.basia napisała:

> gini napisała:
                >
                > >
                > >
                > niech
                > ł
                >
                > trzeba
                > >
                > st
                > > prawda .
                >
                > Ależ ja tego nie neguję! Agora walczyła o korzystne dla siebie przepisy na
                > wszystkie możliwe sposoby. Łącznie z wykorzystaniem dobrych stosunkłów
                > Michnika z Millerem. To prawda. Tylko, że w tym dniu Rywin zaproponował
                > forsę za korzystne zapisy! Oni przecież nie wiedzieli jak technicznie to
                > będzie zrobione. Poprawka skierowana "na rząd" 16,. lipca byłą dla Agory
                > niekorzystna. Rywin wyszedł od nich z przekonaniem, że zapłacą. ktoś musiał
                > się tym zająć ( spadnięciem tej poprawki i spełnieniem żądań Agory).
                > Czy uważasz, że sama Agora miała zabiegać o zwłokę? To bez sensu. To Rywin
                > miał dać cynk, że zapłacą a ktoś miał poprawić zapisy, więc i zadbać o zwłokę.
                >
                > Zrobiła to Jakubowska kiedy jej powiedziano, że jest szansa zarobienia
                grubych
                > pieniędzy ale trzeba wycofać autopoprawkę. I zrobiła to. Posługując się
                > Michnikiem. Bardzo sprytnie! Uważam, że Miller o forsie nie wiedział.
                >
                Tak twierdzi Agora, a o wiele wieksze pieniadze miala do zarobienia Agora, niz
                Jakubowska .
                Nie musiala sie poslugiwac Michnikiem, przeciez to jasne jak slonce , gdyby
                chciala dzwonilaby do Millera sama.
                • Gość: Leonid Do gini.Kiedyś Ci zarzuciłem,że myślisz Michnikiem IP: 195.205.230.* 07.11.03, 15:17
                  Zmuszony jestem to odszczekać.
                  • gini Re: Do Leonida 07.11.03, 18:05
                    Gość portalu: Leonid napisał(a):

> Zmuszony jestem to odszczekać.

Nic nie musisz odszczekiwac.Ja naprawde wtedy tak myslalam, coz czasy sie
                    zmienily.
                    Podobno tylko krowa nie zmienia zdania.
                    Pozdrawiam serdecznie , milo widziec starego znajomego.
          • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 13:49
            basia.basia napisała:

> gini napisała:
            >
            > > .I to jest logiczne, jak logiczne jest to, ze Jakubowska, ktora zna premie
            > ra
            > > bo jest z nim od lat w jednej partii i w jednym rzadzie, nie potrzebowalab
            > y
            > > niczyjego posrednictwa.
            > >
            > > Nie chodzi tu o zadna obrone Jakubowskiej, ale ja nie jestem tak naiwna by
            >
            > > sie dac oglupic Agorze.
            >
            > Są trzy wersje: Jakubowskiej i Rapaczyńskiej.
            >
            > Rapaczyńska twierdzi, że Jakubowska do niej zadzwoniła z prośbą o
            interwencję
            > (zdjęcie autopoprawki z porządku obrad). Interwencja została wykonana i
            > poprawka zdjęta.
            >
            > Jakubowska twierdzi, że Rapaczyńska została poinformowana, że uwagi Agory
            nie
            > zostały uwzględnione i Rapaczyńska błagała ją o interwencję. I Jakubowska
            nie
            > poszła jej na rękę.
            >
            > Wagner twierdzi, że w kancelarii odkryto, że autopoprawka została zgłoszona
            > bez formalnych wymogów i ją wycofał.
            >
            > Po co więc Michnik dzwonił do premiera? Jak będzie wersja premiera?
            > Faktem jest, że poprawka spadła.

Przypuszczam, że dany dzisiaj został sygnał o odejsciu Olki, moze za
            odstapienie od domagania się przesłuchania Prezydenta.
            Najpowazniejsze kwity ma Prezydent.Bo porządek musi buć w Państwie.
            • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.clean4all.com 07.11.03, 14:14

>Przypuszczam, że dany dzisiaj został sygnał o odejsciu Olki, moze za
              >odstapienie od domagania się przesłuchania Prezydenta.
              >Najpowazniejsze kwity ma Prezydent.Bo porządek musi buć w Państwie.

A możesz wyjaśnić, o co chodzi z tym odejściem Olki w zamian za odstąpienie od
              przesłuchania Majestatu, bo tego nie rozumiem za bardzo? A co do samych kwitów
              to nie jest ważne, czyje są najsilniejsze, a komu najbardziej szkodzą. Bo kwity
              przecież mają wszyscy. I tutaj jasne jest, kto by dostał lanie przy
              przesłuchaniu Kwaśniewskiego.
              • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.03, 14:51
                Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a):

>
                > >Przypuszczam, że dany dzisiaj został sygnał o odejsciu Olki, moze za
                > >odstapienie od domagania się przesłuchania Prezydenta.
                > >Najpowazniejsze kwity ma Prezydent.Bo porządek musi buć w Państwie.
                >
                > A możesz wyjaśnić, o co chodzi z tym odejściem Olki w zamian za odstąpienie
                od
                > przesłuchania Majestatu, bo tego nie rozumiem za bardzo? A co do samych
                kwitów
                > to nie jest ważne, czyje są najsilniejsze, a komu najbardziej szkodzą. Bo
                kwity
                >
                > przecież mają wszyscy. I tutaj jasne jest, kto by dostał lanie przy
                > przesłuchaniu Kwaśniewskiego.

Nie zapominaj że iskrzy na "górze"
                Premier moze mysleć ze majestat może go pograzyć ,Przypomnij sibie wywiad
                majestatu w "Rzepie", mówil wtedy, ze radził premierowi zeby lwa do
                prokuratora zaprowadzic.
                • Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.clean4all.com 07.11.03, 15:08
                  Ale tutaj w każdej konstrukcji Miller jest górą. Z jednego prostego powodu.
                  Większość i tak nie wierzy, że Miller jest czysty w tej sprawie, a poza tym
                  jest już praktycznie na dnie. Zostały mu dwa lata (w wariancie optymistycznym).
                  To Kwaśniewskiemu i Michnikowi szkodziłyby najbardziej zeznania samego
                  Kwaśniewskiego. Nie może on nic wyciągnąć na Millera w tej sprawie, bo to by
                  znaczyło, że on sam o tym wiedział i nic nie zrobił. Zresztą w odpowiedzi
                  Miller wyciągnąłby coś na Kwaśniewskiego tak, jak było to w przypadku właśnie
                  tego wywiadu w Rzepie. Tylko Kwaśniewski traci na własnych zeznaniach i
                  oczywiście Michnik też. Nikt nie ma grubszej skóry od Millera, a już na pewno
                  nie przesłodzony Majestat i nieomylny I Redaktor IIIRP. Oczywiście mówię cały
                  czas o odbiorze społecznym, bo przecież tylko o to się toczy gra. Millerowi już
                  może tylko zaszkodzić postawienie go przed TS, a do tego przecież nie dojdzie.
                  • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 16:49
                    Moim zdaniem możesz mieć rację z rozłozeniem akcentów który z dwóch panów P-P.
                    ma przewagę.
                    Nie uwazam, ze w kazdej konstrukci Miller jest "silniejszym".
                    O sile obu decyduje otoczenie zewnętrzne a ja nie potrafię tego odczytać ,
                    nawet w bardzo "zamazany" tj powierzchowny sposób.
    • kataryna.kataryna Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 07.11.03, 16:51

> zdeterminowaną,bezczelną i zakłamaną do szpiku kości Panią Minister.Nie
      > wykluczam, że powtórzy dawny telewizyjny manerw i nieoczekiwanie opuści salę
      > sejmową ku osłupieniu Marszałka Nałęcza kandydata na prezydencki urząd.

Prawie wykrakałeś, tylko zamiast manewru z torebką wybrała manewr z lekarzem.

• gini Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 07.11.03, 16:56
        kataryna.kataryna napisała:

>
        > lę
        >
        >
        >
        > Prawie wykrakałeś, tylko zamiast manewru z torebką wybrała manewr z lekarzem.
        >
        Dobrze , ze nie odmowila zeznan tak prezydent , ktorego to goraco pan marszalek
        broni , dziwne to pan marszalek Nalecz, bardzo nie lubi Jakubowskiej a bardzo
        lubi pana Michnika i pana prezydenta.
        • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 17:01
          gini napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Gość portalu: Marian napisał(a):
          > >
          > > > zdeterminowaną,bezczelną i zakłamaną do szpiku kości Panią Minister.N
          > ie
          > > > wykluczam, że powtórzy dawny telewizyjny manerw i nieoczekiwanie opuś
          > ci sa
          > > lę
          > > > sejmową ku osłupieniu Marszałka Nałęcza kandydata na prezydencki urzą
          > d.
          > >
          > >
          > >
          > > Prawie wykrakałeś, tylko zamiast manewru z torebką wybrała manewr z lekarz
          > em.
          > >
          > ******
          > Dobrze , ze nie odmowila zeznan tak prezydent , ktorego to goraco pan
          marszalek
          >
          > broni , dziwne to pan marszalek Nalecz, bardzo nie lubi Jakubowskiej a bardzo
          > lubi pana Michnika i pana prezydenta.

Uczucia Pana Marszałka nie tylko dla Ciebie gini są tajemnicą.
          • gini Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. 07.11.03, 17:06

> gini napisała:
            >
            > > kataryna.kataryna napisała:
            > >
            > > > Gość portalu: Marian napisał(a):
            > > >
            > > > > zdeterminowaną,bezczelną i zakłamaną do szpiku kości Panią Minis
            > ter.N
            > > ie
            > > > > wykluczam, że powtórzy dawny telewizyjny manerw i nieoczekiwanie
            > opuś
            > > ci sa
            > > > lę
            > > > > sejmową ku osłupieniu Marszałka Nałęcza kandydata na prezydencki
            > urzą
            > > d.
            > > >
            > > >
            > > >
            > > > Prawie wykrakałeś, tylko zamiast manewru z torebką wybrała manewr z l
            > ekarz
            > > em.
            > > >
            > > ******
            > > Dobrze , ze nie odmowila zeznan tak prezydent , ktorego to goraco pan
            > marszalek
            > >
            > > broni , dziwne to pan marszalek Nalecz, bardzo nie lubi Jakubowskiej a bar
            > dzo
            > > lubi pana Michnika i pana prezydenta.
            >
            > Uczucia Pana Marszałka nie tylko dla Ciebie gini są tajemnicą.
            Dla mnie nie sa zbyt wielka tajemnica, ja tam widze , po ktorej stronie bije
            serce pana marszalka Nalecza.
            • Gość: Marian Re: Jakubowska odsłoni się jutro i zobaczycie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 17:29
              Uczucia Pana Marszałka uwiły sobie gniazdo w główce nie w sercu kochana gini.
              Bo gini to piekna kobieta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka