Gość: rav IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 11:09 gdzie mozna kupic czesci do przerobki rowerka na singla? a moze są jakies strony polskich maniaków? byłbym wdzieczny za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuurei Re: singlespeed 29.07.02, 11:22 Hmm... kumpel ma singla, i widząc tą konstrukcję raczej nie widziałem w niej jakiś super rozwiązań technicznych. Blat z przodu, najmniejsza koronka z tyłu, jeden do nie do końca sprawny v-brake i tyle... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: singlespeed IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 12:14 co fakt to fakt, skomplikowane technicznie to to nie jest, ale... nie bardzo sie na tym znam, ale korba w singlu jaki widziałem musiała sie obracac razem z łancuchem, bo jak zatrzymujesz pedały automatycznie hamujesz... mozna sobie chyba na tym nogi połamac? troche to przypomina czasy młodosci i hamulec nozny;) hmm, dobrze tłumacze? takie wymuszenie obrotu pedałami i związany z tym dosc zaawansowany technicznie styl jazdy zaintrygował mnie, stad te pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: singlespeed 29.07.02, 17:51 Chyba nie. Oczywiście może to zależeć od singla, ale w tym rowerze kumpla jest v-mulec, więc wątpie, żeby chamowało się jak w Wigrusach np. Wydaje mi się, że kwestia zrobienia najprostrzego singla to zostawienie tylko najmniejszej koronki z tyłu + dodanie podkladek żeby to nie jeździło na piaście. Zostawienie blatu z przodu, danie hamulca ręcznego i już. Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: singlespeed 29.07.02, 18:53 Ależ w tych rowerkach właśnie najciekawsze jest to, że nie ma hamulcy... :-) Byłem w zeszłym roku na Warsaw Car Killers. Byli kurierzy ze stanów na takich rowerkach. Totalni wariaci ;-) Uwaga jadę! szybko jadę! nie ma że czerwone............. no, chyba że chce sie miec kilka stawów mniej............. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: singlespeed IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 09:12 no własnie, trzeba miec chyba jakies "lepsze" zdrowie... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: singlespeed IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 13:41 hehe pozostaje mi wiec dorwanie jakiegos własciciela rzeczonego pojazdu i wyciagniecie z niego szczegołow. dzieki za checi, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: singlespeed 29.07.02, 15:10 Ja bym nie przerabiał. Idź do jakiegoś punktu i poproś zeby Ci takie cacko zrobili. Na Wale Miedzeszyńskim jest niedawno otwrty sklep, gdzie powinni takie rzeczy robic na zamowienie Odpowiedz Link Zgłoś