Dodaj do ulubionych

major na masie

25.10.02, 21:51
nie wiem, czy zwrociliscie uwage, ale na masie, znaczy
festiwalu lampek, pojawil sie jeden z kandydatow na
prezydenta (zgadnijcie ktory ;-). raz, ze wykazal sie
niezlym refleksem, a dwa ze musi faktycznie jezdzic na
rowerze po warszawie, bo mial swoj wehikul w biurze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Draco... Re: major na masie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 22:16
      Niestety, mase moglam sobie polizac przez szybke:((( ale moze i lepiej, ze
      Major, niz jakby to jakies inne dziwadlo sie podczepialo... Poki nie zaczna
      agitowac zbyt nachalnie, to jeszcze pol biedy. A z obecnosci Majora wynika , ze
      ma nie tylko refleks, ale i wie, co sie w rowerowym swiatku dzieje, co jest
      ladne z jego strony ( a i tak nie bede na niego glosowac, przy mojej calej
      sympatii dla Pomaranczowej, wiec pochwalic go moge:)))

I to tyle, ide wydmchac nos:)))

Draco
      • migro Re: major na masie 25.10.02, 22:52
        Gość portalu: Draco... napisał(a):

> Niestety, mase moglam sobie polizac przez szybke:(((

Czy to była szyba - tfu, tfu - samochodu? ;-)
        • Gość: Draco... Re: major na masie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 23:10
          NIe, alez skad, szybka byla mentalna bo bylam daaaaaleko!!!! Ale rodzice moi
          Was widzieli ze swojego mieszkania i powiedzieli, ze fajnie zescie wygladali i
          ze taka Masa to dobra rzecz.
        • strus_pedziwiatr Re: major na masie 26.10.02, 19:39
          Witam

A ja sie zastanawiałem czemu tak mało niebieskich nam
          towarzyszyło... dopiero dziś mi wytłumaczono - mieli
          ciekawsze zajęcie - mecz Legii ;>
    • Gość: drZbuszu Re: major na masie IP: *.cors.gov.pl 28.10.02, 10:29
      olecky napisał:

> nie wiem, czy zwrociliscie uwage

widzialem mayora - stal na nowym swiecie w czapeczce i pozdrawial nas machajac
      reka i uzmiechajac sie przyjaznie... to jedyny chyba kandydat, ktory moglby cos
      zrobic konkretnego dla rowerowej sprawy ;-)) jak mawial jan pietrzak: lepiej by
      na pewno nie bylo ale za to weselej ! a poza tym widzialem tez jakiegos
      aktywiste w pomaranczowej czapeczce jak jechal razem z nami ;-)

w sumie taka masa to nie pomijajac calej ideologicznej i promujacej rowery
      zawartosci bardzo przyjemna sprawa - mozna sobie pojezdzic srodkiem ulicy w
      centrum miasa tak jakby samochody przestały istniec; policjanci wstrzymywali
      gdy bylo trzeba ruch i na czerwonym swietle jechalo sie dalej... niektorzy
      kierowcy nas pozdrawiali, widzialem jak na przystanku pod forum jakas pani
      pomstowala na nas wymachujac cieżkimi siatami bo jej autobus musial poczekac az
      przejedziemy hehe policja moim zdaniem calkiem sie przyzwoicie zachowala mimo
      ze naprawde jej malo bylo to DALI RADE ! ;-)
      nie zeby mnie to dziwilo jednak nie bardzo podoba mi sie tendencja rowerzystow
      w czasie masy w dazeniu do wielokrotnego objechania ronda - rozumiem 2-3 razy
      dookola - przejechalem 2 kółka, ale widzialem ze gdyby niebieski nie postawil
      motoru i nie zsiadl z niego stanowczo broniac wjazdu na rondo to znalazlo by
      sie wielu chetnych na 50 kołek dookola ronda - wiadomo skutecznie to blokuje
      rondo - po pewnym czasie robi sie gigantyczny korek... a ja nie jestem leper
      nie mam ochoty blokowac drog - niczego dobrego to nie robi tylko wsrod
      kierowcow i pasazerow autobusow i tramwajow wqrwienie powoduje i po co ? bez
      sensu !
      no i ulubieniec oblega opisany na preclu - ten co w pociagu darl morde - tez
      byl obecny oczywiscie tez darl morde... [jechalem obok przez pewien czas]koles
      chyba zawsze jakis pobudzony jest w sytuacjach publicznych ;-))

a pani z budki z zapiekankami na placu zamkowym nie uwierzya mi ze jedziemy w
      wiekszej grupie na piwko i powiedziala: dobrze robicie trzeba walczyc o swoje -
      niech wam te sciezki buduja, 4.50 poprosze !

pozdr
      marcin
    • Gość: drZbuszu Re: major na masie IP: *.cors.gov.pl 28.10.02, 10:31
      olecky napisał:

> nie wiem, czy zwrociliscie uwage

widzialem mayora - stal na nowym swiecie w czapeczce i pozdrawial nas machajac
      reka i uzmiechajac sie przyjaznie... to jedyny chyba kandydat, ktory moglby cos
      zrobic konkretnego dla rowerowej sprawy ;-)) jak mawial jan pietrzak: lepiej by
      na pewno nie bylo ale za to weselej ! a poza tym widzialem tez jakiegos
      aktywiste w pomaranczowej czapeczce jak jechal razem z nami ;-)

w sumie taka masa to nie pomijajac calej ideologicznej i promujacej rowery
      zawartosci bardzo przyjemna sprawa - mozna sobie pojezdzic srodkiem ulicy w
      centrum miasa tak jakby samochody przestały istniec; policjanci wstrzymywali
      gdy bylo trzeba ruch i na czerwonym swietle jechalo sie dalej... niektorzy
      kierowcy nas pozdrawiali, widzialem jak na przystanku pod forum jakas pani
      pomstowala na nas wymachujac cieżkimi siatami bo jej autobus musial poczekac az
      przejedziemy hehe policja moim zdaniem calkiem sie przyzwoicie zachowala mimo
      ze naprawde jej malo bylo to DALI RADE ! ;-)
      nie zeby mnie to dziwilo jednak nie bardzo podoba mi sie tendencja rowerzystow
      w czasie masy w dazeniu do wielokrotnego objechania ronda - rozumiem 2-3 razy
      dookola - przejechalem 2 kółka, ale widzialem ze gdyby niebieski nie postawil
      motoru i nie zsiadl z niego stanowczo broniac wjazdu na rondo to znalazlo by
      sie wielu chetnych na 50 kołek dookola ronda - wiadomo skutecznie to blokuje
      rondo - po pewnym czasie robi sie gigantyczny korek... a ja nie jestem leper
      nie mam ochoty blokowac drog - niczego dobrego to nie robi tylko wsrod
      kierowcow i pasazerow autobusow i tramwajow wqrwienie powoduje i po co ? bez
      sensu !
      no i ulubieniec oblega opisany na preclu - ten co w pociagu darl morde - tez
      byl obecny oczywiscie tez darl morde... [jechalem obok przez pewien czas]koles
      chyba zawsze jakis pobudzony jest w sytuacjach publicznych ;-))

a pani z budki z zapiekankami na placu zamkowym nie uwierzya mi ze jedziemy w
      wiekszej grupie na piwko i powiedziala: dobrze robicie trzeba walczyc o swoje -
      niech wam te sciezki buduja, 4.50 poprosze !

pozdr
      marcin
      • olecky Re: major na masie 28.10.02, 12:03
        Gość portalu: drZbuszu napisał(a):

> przejedziemy hehe policja moim zdaniem calkiem sie
        przyzwoicie zachowala mimo
        > ze naprawde jej malo bylo to DALI RADE ! ;-)

hehe, ja widzialem jak 200 osobowa mase w Helsinkach
        zabezpieczalo dwoch poliisi na rowerach - i tez dali
        rade. od tej pory jest to dla mnie punkt odniesienia
        zawsze jak widze masowa mobilizacje.

> no i ulubieniec oblega opisany na preclu

przejrzalem precla ale nic nie znalazlem, moglbys cos
        wiecej napisac?
        • Gość: drZbuszu Re: major na masie IP: *.cors.gov.pl 28.10.02, 14:16
          olecky napisał:

>
          > przejrzalem precla ale nic nie znalazlem, moglbys cos
          > wiecej napisac?
          >

nie wiem czy wyjdzie cos z tego linka, no ale zaryzykujmy:

groups.google.com/groups?hl=pl&lr=lang_pl&ie=UTF-8&inlang=pl&threadm=aj96jp%24ibt%241%40news.tpi.pl&rnum=58&prev=/groups%3Fq%
          3Dgroup:pl.rec.rowery%2Bauthor:obleg%26num%3D50%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26ie%
          3DUTF-8%26inlang%3Dpl%26start%3D50%26sa%3DN

pozdr
          dr
          • jolajola1 masssssa 29.10.02, 09:38
            • jolajola1 Re: masssssa 29.10.02, 09:43
              ja was tez widziałam, jadąc bezpośrednio za cała kolumną od Emilki Plater do
              Kruczej
              z dziecięciem wracając z zajec w Pałacu, autobusem do dom wracałam
              NIKT w autobusie nie pomstował, czerwone migaczki z tyłu "w masie" wygladaja
              super
              korka specjalnego nie było, tylko bardzo wolno wszystko jechało

zazdrość mnie kąsała gdzieś tam po duszy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka