Dodaj do ulubionych

Karta Payback_kto korzysta?

28.07.10, 12:55
Pytam z ciekawości, bo generalnie nie korzystam z zadnych lojalnosciowych
promocji, ale gdy tankuje na BP za kazdym razem pytaja mnie czy zbieram pubkty
na karte Payback! Macie jakies przemyslenie korzysci?
Obserwuj wątek
    • ruda.ja Re: Karta Payback_kto korzysta? 30.07.10, 14:01
      Skoro i tak tankujesz na BP to przecież możesz sobie założyć kartę i
      pkt zbierać. A za jakiś czas wybrać jakąś nagrodę, które naprawdę są
      porządne nie tak jakieś badziewne gadżety.
      • k1234561 Re: Karta Payback_kto korzysta? 31.07.10, 06:10
        Ja mam tą kartę z BP.Na razie tylko zbieram na nią punkty.Jak
        uzbieram jakąś sensowną ilość to może coś wybiorę z katalogu.Podobno
        na tą samą kartę można jeszcze gdzie indziej punkty nabijać,czy też
        tymi punktami płacić.Mój mąż kiedyś zapłacił z tych punktów w
        Multikinie za bilety.
    • lee_na Re: Karta Payback_kto korzysta? 31.07.10, 09:01
      ja korzystam, wymieniłam punkty na golarkę z filipsasmile
      • jojo-anna Re: Karta Payback_kto korzysta? 01.08.10, 16:26
        U mnie tez zaczęlo sie od BP bo od lat tankuję benzynę na tych
        stacjach, i automatycznie rok temu moje punkty i ja znaleźlismy sie
        w Paybacku. Oprocz benzyny zbieram punkty przez zakupy na Allegro i
        częste wyjazdy Orbis, czasem kupuje przez strone paybacka bielizne,
        soczewki. Moja siostra w Niemczech juz od kilku lat łazi na zapupy
        tylko z ta kartą, u nich jest inny stosunek do programow
        lojalnosciowych i w ogole do handlu jako takiego. To naturalne, ze
        konsument kupujac cos moze z tego jeszcze miec, tylko trzeba byc
        aktywnym i kombinowac.
        Czesto zamieniam punkty na kupony lub mile, dla mnie to najciekasze
        rozwiazania.
        • lee-aa Re: Karta Payback_kto korzysta? 01.08.10, 22:30
          My tankujemy na BP, do tego zakupy na allegro, wspomniany Orbis,
          zaupy w real i przez rok uzbieraliśmy punkty na sympatyczny robot
          kuchenny i blender. Zupełnie ' przy okazji'
          • kwiatufek Re: Karta Payback_kto korzysta? 02.08.10, 20:52
            Ja tez zaczelam od tankowania na BP, teraz jeszcze dodatkow punkty
            za zakpy na stcji he he

Jestem fanka kart lojalnosciowych bo lubie dostawac cos ekstra za
            zakupy,zwlaszcza ze ciagle wszystko drozeje sad, karta do ulubionej
            kawiarni, klub Nokia, Orsay... Z Payback jest o tyle fajnie, ze jak
            piszecie mozna w wielu sklepach zbierac punkty i moich
            ulubionych "onlinach" czyli mozna duzo szybciej nazbieracspora sumke
    • kanna Re: Karta Payback_kto korzysta? 06.08.10, 19:01
      Mam, miałam tez wczesniejsza wersje BP i punkty wymieniłam na
      pistolet do węża ogrodowego i zraszacz.
      • anichi Re: Karta Payback_kto korzysta? 09.08.10, 15:51
        Mam, ale nie korzystam, bo nie mam ochoty zbierać kilka lat na czajnik bezprzewodowy albo komplet szklanek... Bez sensu są te programy!
        • jadwiszka Re: Karta Payback_kto korzysta? 09.08.10, 19:23

zbieram punkty z bp, allegro i reala, w zeszłym roku wymieniłam
          punkty na bony zakupowe w realu na 80 zł, w tym roku od stycznia
          wymienialam juz za 60 zł.

i tak robie zakupy i tankuję, wiec jesli przy okazji za punkty moge
          wybrac dodatkowa zabawkę dla dziecka- czemu nie- z tym, ze w ogole
          nie interesuje mnie wymiana punktów na nagrody - bo musiala bym
          zbierac na nie wieki, a tak kazde 1000 punktow=10 zł w realu.

dodatkowo co jakis czas sprawdzam bony na stronie payback i
          doładowuję punktami dodatkowymi
          • akaja_2004 Re: Karta Payback_kto korzysta? 11.08.10, 21:12
            a jak wymieniasz te punkty na bony ? Przejrzałam stronę Payback ale nie
            zauważyłam takiej możliwości.
            • akaja_2004 Re: Karta Payback_kto korzysta? 12.08.10, 16:27
              ok , już wiem
        • janas_k Re: Karta Payback_kto korzysta? 10.08.10, 14:06
          Nie zgodze sie ze tego typu programy sa bez sensu. A Payback akurat jest świetny
          bo obejmuje wiele firm. Duzo podróżuje, jeżdżę samochodem wiec moge nabijać
          punkty na BP, fly.pl czy hotelach Orbisu. Na Allegro i do Reala tez zagladam
          wiec nie potrzeba kilku lat by nazbierac punktow na dobre nagrody.

pozdr.
    • kwiatufek Re: Karta Payback_kto korzysta? 18.08.10, 10:17
      Czy zauwazyli Panstwo, że co miesiac pojawiaja sie nowe sklepy w
      programie? Zaczelam regularnie zagladac na www paybacka bo
      stwierdziłam ze wato byc na biezaco by wylapywac nowe oferty.
      Ostatnio pojawil sie Groupon.pl (swoja drogą swietny pomysl)Ostatnio
      zas Krainaherbaty.pl, StenaLine.pl, Euro-tax.pl Ta roznorodnosc
      branz jest ciekawa.
      • fragola30 Re: Karta Payback_kto korzysta? 18.08.10, 13:33
        Świetny pomysł, zwłaszcza dla tych, co często robią zakupy online. Jak dla mnie
        jednak powinno być więcej partnerów wśród tradycyjnych sklepów, najchętniej
        jakaś siec sklepów odzieżowych, kin, czy kawiarni. Generalnie jestem za
        programami multipartnerskimi i mam nadzieję, że zarówno Payback, jak i inne tego
        typu będą się na polskim rynku prężnie rozwijać.
        • aneczka_1981 Re: Karta Payback_kto korzysta? 25.08.10, 11:11
          jak wymienić punkty na bon w realu?
          • akaja_2004 Re: Karta Payback_kto korzysta? 25.08.10, 18:19
            ja wymieniłam w Realu , koło biura obsługi klienta stoi " maszyna " do wymiany
            nagród i w niej wymieniłam punkty na bony . Za każde 1000 punktów , bon
            wartości 10 złotych.
            • aneczka_1981 Re: Karta Payback_kto korzysta? 26.08.10, 12:13
              dzięki smile
    • kwiatufek Re: Karta Payback_kto korzysta? 09.09.10, 10:31
      znalazłam info ze za tydzień rusza promocja Paybacka - "5 razy więcej punktów" - z okazji pierwszych urodzin programu smile Juz sie szykuje na duze zalupy w Realu hehe, trzeba wykorzystać te okazję!

Będzie można zbierać rekordową liczbę punktów u 13 partnerów jednocześnie i szybciej wymieniać je na nagrody w Payback. Promocja potrwa przez tydzień, od 15 do 21 września.
      • j.melnik Re: Karta Payback_kto korzysta? 24.09.10, 21:38
        u mnie karta Payback od niedawna - może od 4 miesięcy – podoba mi sie koncept w sumie (przetrenowany na zachodnich sąsiadach z sukcesem). Na tej ostatniej promocji razem z mężem podbillismy sobie konto na BP, REalu - zakupy tygodniowe, w Jysku (wyposażenie pokoju).
        Umówmy sie to program dla Kowalskiego, nie ma co sie wstydzić, ze używamysmile
    • adwarp Re: Karta Payback_kto korzysta? 28.09.10, 15:08
      dla tych co nie wiedzą, przypominam, że punktów nie można zbierac w nieskończoność
      " Zgodnie z regulaminem PAYBACK niewykorzystane punkty przepadają po 36 miesiącach od momentu ich uzyskania lub gdy przez okres 12 miesięcy nie zostanie wykonana żadna transakcja kartą PAYBACK (dodanie punktów, wymiana na nagrody). W tym przypadku konto jest automatycznie kasowane przez system."
    • pompompom Re: Karta Payback_kto korzysta? 17.10.10, 22:25
      yerga napisała:
      Pytam z ciekawości, bo generalnie nie korzystam z zadnych lojalnosciowych
      Ja też nie wierzyłam, do czasu.
      Jakiś czas temu zapisałam się do programu 5plus. Punkty zbieraly sie przy placeniu rachunku za telefon. Pewnego dnia zainteresowalam sie co ja tam mam i co z tym moge. I wyszlo mi, ze moge zapalcic za aparat przy wymianie na nowy. biora 10% gotpowka, a reszte pokrywaja zebrane punkty.
      Zbieranie punktow idzie sobie samo, a czasami fajne rzeczy mozna upolowac.
      Zbieram nadal w plusie i od jakiegos czasu w aptece doz i w Douglasie. Tutaj kilka razy dostalam kupony na tansze zakupy, czy taki kwotowy. Pay Backu nie mam, ale moze założę.
      • raiss Re: Karta Payback_kto korzysta? 30.10.10, 03:06
        Ja od już dość dawna mam Payback. Jakość specjalnie się nie staram o te punkty. Przy okazji zakupów oczywiście. Chociaż w zasadzie to dawno konta nie sprawdzałem, to może już na coś uzbierałem wink
        • anula36 Re: Karta Payback_kto korzysta? 07.11.10, 23:59
          zbieram punkty z transakcji karta WBK, allegro, TPSA, Orange, tak przy okazji choc na bilety do multikina uzbieramsmile
    • kwiatufek Re: Karta Payback_kto korzysta? 13.11.10, 15:42
      wyczytalam na stronie www paybacka ze mozna wygrac wycieczke do laponii!! smile Taka

Szkoda ze nie mozna kupic wiecje niz jeden los by mieć wiecej szans na wygrana smile Cudnie byloby wygrac i spotkac swietego mikolaja smile)
    • flawina Re: Karta Payback_kto korzysta? 30.11.10, 08:07
      Ja tez nie przepadam za wszelkimi kartami lojalnosciowymi, nawet mnie drazni to powtarzajace sie pytanie w wiekszosci sklepow "ma Pani karte"....ale... Niedawno kupilam samochod i czesto tankuje na BP, a ze koszty paliwa wiemy jakie sa (ma sa kra) to stwierdzilam ze sie zapisze do tego ich zbierania punktow zeby sobie oslodzic wydatki na paliwo. A potem odkrylam ze ten Payback to dziala w bardzo wielu sklepach wiec generalnie moze byc
      • muminek1506 Re: Karta Payback_kto korzysta? 03.12.10, 19:26
        Ja używam jej gdzie się tylko da. Jeszcze pamiętam jej pierwszą odmianę w Geancie. Od początku jej bytności to już ładnych kilkadziesiąt złotych wymieniłam za punkty.
        • janas_k Re: Karta Payback_kto korzysta? 13.02.11, 16:29
          Grali Państwo o nagrody?
          Ja to nie korzystam z Facebooka ale syn dla dziewczyny probuje cos wygrac hehe

www.facebook.com/#!/PaybackPolska?v=app_10467688569
    • jaffoo Re: Karta Payback_kto korzysta? 21.02.11, 12:24
      Korzystam jeszcze od czasów BP Partner Club. Tylko wtedy korzyści były marne. Przelicznik punktów za tankowanie był kiepski. W sumie wtedy nie udało mi się na nic uzbierać punktów. No a teraz jak jest Payback to mam już czajnik smile i głównie kupony rabatowe - najczęściej wykorzystuję te do Reala. Tylko trzeba było się zarejestrować na payback.pl. Jak nie zarejestrujesz karty na www to ominą Cię oferty specjalne, bonusy, kupony rabatowe - tu można sporo zaoszczędzić, są duże korzyści.
    • rysiek2011 Re: Karta Payback_kto korzysta? 23.02.11, 13:38
      Aktualnie w programie Payback mozna wygrać 10.000 zł lub 10.000 punktów Payback.
      Wystarczy zarejestrować swoją kartę.
      Więcej info znajdziecie na www.kuponypayback.com.pl/index.php?news&nid=23_Promocja-Payback-wygraj-10-000-z-lub-10-000-pkt-Payback
    • viscum_1 PAYBACK problem z odbiorem nagrody 18.05.11, 14:04
      Tak czytam ten stary watek i musze sie z wiekszoscia zgodzic, ze mam Payback ze wzgledu na BP. Jednak do PartnerClub jest im bardzo daleko. Od ponad poltora miesiaca (5 razy zamawialem) nie moge odebrac nagrody. Na stronie jest dostepna, ale po kilku-kilkunastu dniach punkty wracaja na konto i jest info, ze nagroda nieostepna. Probowalem sie dowiedziec czegos w BOK, ale raczej niechetnie udzielaja konkretnych informacji. Na Facebooku znalazlem podobny watek. Wy nigdy nie mieliscie problemow z odbieraniem nagrod ?
    • french-pie Re: Karta Payback_kto korzysta? 27.12.11, 20:17
      Stanowczo odradzam program payback - chcialem wymienic punkty na nagrode i juz mineły dwa miesiace i nie mam ani punktow na koncie ani zamowionej nagrody!!
      Payback zwala winę na kuriera a kurier na payback. Reklamacje juz skladałem kilka razy i ostatnio 3 tygodnie temu powiedzieli mi ze w przeciagu 2 tygodni oddadza mi punkty, to bylo 3 tygodnie temu i pkt jak nie bylo tak nie ma. PAYBACK PORAŻKA
      • viscum_1 Re: Karta Payback_kto korzysta? 27.12.11, 21:26
        Poproś ich w mailu, albo jeszcze lepiej na ich profilu na FB, żeby podali Ci nr przesyłki - w większości firm kurierskich jest mozliwośc śledzić losy przesyłki.
        Problem powinien być załatwiony w 24h. Owszem jest teraz sezon, ale są też granice przyzwoitości.
    • matt.j Re: Karta Payback_kto korzysta? 28.12.11, 01:31
      Gdzieś tam mam tą kartę. Ale nie przywiązuje wagi do takich programów. Nie pracuję jako przedstawiciel handlowy stąd też nie ponabijam sobie niewiadomo ilu punktów na BP smile
      Żeby cokolwiek sensownego za punkty dostać trzeba wydać straszliwe pieniądze. To ja już wolę tankować na tańszej o kilka groszy stacji benzynowej czy robić zakupy w Lidlu czy Kauflandzie, które mam po drodze z pracy, niż jeździć specjalnie do Reala a za zaoszczędzone pieniądze znacznie szybciej mógłbym sobie kupić to co chciałbym z katalogu tej karty.

Mam wrażenie, że te programy lojalnościowe tak naprawdę, oczywiście poza kwestiami psychologicznymi, są o kant rozbić.
      • viscum_1 Re: Karta Payback_kto korzysta? 28.12.11, 02:26
        BP Partner Club miał fajne nagrody i to motywowało do tankowania na tej stacji, a payback, to próba outsourcingu czegoś co przestało widocznie mieć korzyść.
        Nagrody są coraz gorsze więc prawdopodobnie już tylko nieliczni zbierają świadomie, reszta "przy okazji" teraz gdy jeszcze REAL zmieni się w Wall Mart, to payback przestanie mieć jakiekolwiek znaczenie.
        Ale po przeżyciach z nimi jakoś mi ich nie żal.
    • sagittarius_84 Re: Karta Payback_kto korzysta? 11.01.12, 14:00

Ja mam z mamą, ona nabija bo często robi zakupy w REAL a moja w zasadzie jest dodatkową kartą, nabijam na BP bo tam tankuje. jeszcze nic nie wybrałam ale nie jest tak że jadę do punktów specjalnie wiec co mi szkodzi. Nawet nie wiem ile pkt mamy aktualnie ale raczej nie za dużo.
    • krakowskim_targiem Re: Karta Payback_kto korzysta? 29.02.12, 09:20
      ja mam tego typu kartę, założyłam przypadkiem podczas zakupów. niedługo potem okazało się, że sporo sklepów ładuje mi na nią punkty. nie powiem, kokosów z tego nie ma, ale co jakiś czas jakaś niewielka nagroda/upominek umila życie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka