Dodaj do ulubionych

e-zakupy w tesco

23.11.14, 16:57
Ktoś korzystał z zakupów internetowych w tesco z dostawą do domu? słyszałam że jeśli nie ma akurat jakiegoś produktu (albo osoba pakująca zakupy nie potrafiła znaleźć w sklepie) przywożą jakieś zamienniki których oczywiście nie musimy przyjmować. Macie doświadczenie z zakupami spożywczymi przez internet? a co z datą ważności produktów? można to sprawdzić przed zakupem?
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: e-zakupy w tesco 24.11.14, 19:46
      tak przywożą zamienniki, których nie musimy brać, zawsze daty są ok, ładne mięso i warzywa i owoce wybierają, zamawiam od roku, tylko raz mi źle zawyżyli kwotę do zapłaty, ale wrócił i oddał kasę, kiedyś drugi raz musieli dowieźć zapomniane produkty...mimo to polecam
      • a.lato Re: e-zakupy w tesco 24.11.14, 21:50
        A czy dostępne są produkty które akurat są w ofercie w takiej zwykłej gazetce? czy dostanę to w promocyjnej cenie? i jak jest z kosztami transportu? jak mi przywiozą zamienniki których nie przyjmę to muszę płacić za transport? i czy jeśli nie przyjmę zamienników to np za parę dni przywiozą mi te właściwe produkty?
    • sibeliuss Re: e-zakupy w tesco 28.01.15, 11:36
      Powoli dojrzewam do tej formy zakupów, czyli ja jestem z tych co lubią pomarudzić przy wyborze, wziąć produkt w łapę, a wirtualnie to albo biorę albo nie uncertain
      • a.lato Re: e-zakupy w tesco 28.01.15, 11:55
        ja też jestem z tych co to oglądają każdy produkt (no chyba że już sprawdzony wielokrotnie kupowany to się powstrzymuję od dokładnych oględzin), lubię poczytać skład na etykiecie, porównać z innymi produktami. Ostatnio jednak brakuje mi czasu na łażenie po sklepach a poza tym kupując większe ilości albo jakieś cięższe produkty potrzebuję mojego mężczyzny do pomocy. Przy zakupach przez internet ten problem się rozwiąże bo pan wniesie mi zakupy do domu no ale ciągle nie jestem przekonana czy kupując w sieci otrzymam to co chcę i czy w cenie jakiej oczekuję. Chyba muszę spróbować i się przekonać.
        • sibeliuss Re: e-zakupy w tesco 28.01.15, 12:53
          Jak czytam, że moga mi przywlec jakieś zamienniki to zaczynam się wahać.
          • a.lato Re: e-zakupy w tesco 28.01.15, 23:32
            Mogą przywieźć zamienniki ale wcale nie musisz ich przyjmować. Tylko nie wiem jak to jest z kosztami transportu, jeśli przywiozą mi tylko jeden właściwy produkt a resztę zamienniki których nie przyjmę to jak będzie z kosztami? zapłacę 5zł za konfiturę i np 10zł za transport? no właśnie nigdzie nie mogę znaleźć szczegółowych zasad zamawiania zakupów on-line
            • sibeliuss Re: e-zakupy w tesco 29.01.15, 00:29
              a.lato napisała:

> Mogą przywieźć zamienniki ale wcale nie musisz ich przyjmować.

Czyli muszę wówczas iść do sklepu za rogiem.....
            • limba81 Re: e-zakupy w tesco 30.01.15, 09:07
              witaj, jeśli chcesz robić zakupy przez internet dla paru produktów to jakoś nie widzę w tym sensu. Ja robiłam wielokrotnie zakupy w tesco z dostawą, najczęściej przed świętami, jak w sklepach są tłumy, a ja potrzebuję nieco więcej niż na co dzień (nie jestem zmotoryzowania, więc nie uśmiecha mi się taszczenie słoików i zgrzewek z wodą autobusem). Zamawiam wtedy duże zakupy - ok 250-300 zł, tyle, że przy okazji kupuję sobie zapas chemii, generalnie ciężkie, bądź objętościowo duże rzeczy kłopotliwe w transporcie smile Jeśli otrzymuję zamienniki to zdarza się to rzadko, a polega na tym, że np zamiast mleka Łaciate 2% dostaję Łowicz 2%. Nie mam tak, żebym dostawała jakiś gorszej jakości produkt, bezfirmowy, albo o zupełnie innych "parametrach". Jeśli się ma sprawdzone produkty które kupuje się zawsze to takie zakupy to dobry sposób na zaoszczędzenie czasu, nerwów i kosztów. Za transport płacę ok 10 zł, na bilety wydałabym więcej nawet, a nie przywiozłabym ze sklepu nawet 1/3 tego co zamawiamsmile Dodam, że nie przepadam za snuciem się godzinami po sklepie i czytaniem każdej etykiety, mam już swoje sprawdzone produkty i marki, których skład znam i biorę "w ciemno". Polecam spróbować, mnie się jeszcze nie zdarzyła żadna niemiła sytuacja smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka