Dodaj do ulubionych

Kup fotel u Jandy

IP: *.teledisnet.be 21.10.06, 22:03
Pomysl wspanialy no ale nie "zrodzil sie" w byle jakiej glowie, Pani Janda to
osoba inteligentna i szanowana i mam nadzieje ze odniesie pelny sukces czego
z calego serca jej zycze, gdybym miala mozliwosci finansowe to juz bym
miala "moj" fotel w teatrze "Polonia" - sukcesu Pani Krystyno.
Obserwuj wątek
    • Gość: nerd Janda to przebrzmiała histeryczka i tyle IP: *.toya.net.pl 23.10.06, 02:26
      konfliktowa i nadęta baba. nic więcej.
      jej zdolności aktorskie, umówmy się, są śmieszne - 3 miny na krzyż + rzucanie
      herami. żenada.
      • Gość: feilong Re: Janda to przebrzmiała histeryczka i tyle IP: 194.181.106.* 23.10.06, 15:07
        Chlopcze. Przykro mi za Ciebie. Byc moze za kilka lat usiadziesz w cieniu
        wlasnego domowego zacisza i pomyslisz o aktorach innych niz zgromadzeni w
        telenowelach. Byc moze popatrzysz na Holoubka, Zapasiewicza, Zamachowskiego,
        Englerta, starego Stuhra, Jande, i wielu wielu innych wspanialych, mniej znanych
        lecz doskonale wspanialszych warsztatowo i humanistycznie niz popluczyny masowej
        kultury a'la Mucha, Cichopek, Mroczkowie czy Cyprianski.
        Rzuc okiem na starsze niz 20 lat kino polskie, lub na tytuly offowe, a tym
        bardziej zagladaj czasem do teatrow - to nieporownywalnie lepsze odczuwanie niz
        szklana banka telewizora.
        • page62 dziękuję filmoznawcy za wspaniały wykład 23.10.06, 16:55
          tak sie jednak składa, że ze swoją oceną trafiłeś jak guano w ventylatorro.
          po prostu nie lubię i nie szanuję Jandy. tak trudno zrozumieć?
          a "chłopcem" to ja byłem hoho temu. mądralo
          • Gość: feilong Re: dziękuję filmoznawcy za wspaniały wykład IP: 212.75.100.* 23.10.06, 18:52
            Oczywiscie dopuszczam do wiadomosci fakt, ze nie lubisz Jandy jako aktorki i
            czlowieka (choc nie sadze, aby dane Ci bylo chocby uscisnac jej reke w
            przelotnym spotkaniu). Nie jest to jednak powodem, aby ja obrazac i wyzywac,
            "tak trudno to zrozumiec?".
            W koncu nie zrobila nic zlego ani tobie, ani tym bardziej twojej rodzinie.

Usenet to dziwne miejsce. Quasi-anonimowe obrazanie kazdego, obrzucanie blotem
            wszystkiego i opluwanie innych mysli. Tym bardziej jest mi przykro, ze pada to z
            ust (spod palcow) czlowieka starszego, jak o sobie mowisz.

FeiLong
            • Gość: x Mnie sie podoba ze chce sie jej co robic IP: *.crowley.pl 23.10.06, 19:28
              ...a ty czym sie zajmujesz jesli mozna spytac?
            • Gość: nerd nosz ten podły Majewski też jest w tym spisku IP: *.toya.net.pl 23.10.06, 22:29
              HEHEHE. no tak, ale ty nie oglądasz tv
              • Gość: Stan Re: nosz ten podły Majewski też jest w tym spisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:10
                Łatwo krzyczeć: Sędzia kalosz - trudniej sędziować. Ludzie twojego pokroju są
                marnymi aktorami - będąc miernotą udajesz autorytet? Nigdy Jandzie nie
                dorównasz. Ciekawy jestem co byś powiedział o Śp. Miczysławie Ćwiklińskiej -
                aktorska miernota: 3 miny i świetnie wyćwiczony sposób omdlewania na scenie.
                Jesteś - powiem delikatnie - ignorantem. Ale nie do końca Ignorant
                ptrzynajmniej się tym nie chwali - Ty jesteś zdaje sie z tego dumny. O
                programach Majewskiego (czy Wojewódzkiego) mam swoje zdanie, ale go nie
                obrażam, tylko po prostu nie oglądam. Cóż - wypada mieć szacunek także dla
                tych, którzy go oglądają (i słuchają).
              • Gość: FeiLong Re: nosz ten podły Majewski też jest w tym spisku IP: 194.181.106.* 24.10.06, 09:10
                Czym innym jest kabaret, nawet w tak niskim wydaniu, jak u Majewskiego, a czym
                innym plucie jadem. Wydaje mi sie, ze nie dokonca znajdujesz sie w roli
                kabareciarza-przesmiewcy.

Z mojej strony EOT

FeiLong
      • Gość: eeeee Re: Janda to przebrzmiała histeryczka i tyle IP: *.wolfson.cam.ac.uk 23.10.06, 20:13
        Gość portalu: nerd napisał(a):

> konfliktowa i nadęta baba. nic więcej.
        > jej zdolności aktorskie, umówmy się, są śmieszne - 3 miny na krzyż + rzucanie
        > herami. żenada.

dla mnie Janda to super laska mimo swojego wieku i rewelacyjna aktorka; osoba
        juz symbol w polskiej kulturze chociaz obiektywnie przyznajac maniera, ktorą w
        sobie wyksztalcila jest nieco monotonna;

• Gość: soad Re: Janda to przebrzmiała histeryczka i tyle IP: 195.205.152.* 25.10.06, 12:09
        bardzo dobrze napisane, bo tak faktycznie jest.
    • Gość: Maja Kup fotel u Jandy IP: 134.76.176.* 23.10.06, 16:41
      Trzymam kciuki za to, zeby ten teatr powstal, a pani Jandzie zyczé wytrwalosci
      (lub moze lepiej powiedziawszy: by miala jej jeszcze wiecej). To wspaniala
      aktorka, ciekawy czlowiek. Jest charakterystyczna - za nic na swiecie nie
      zgodzé sie, zeby jej talent i umiejetnosci aktorskie sprowadzic do trzech
      gestów. Dziwi mnie tez, ze w Polsce taka ciekawa prywatna inicjatywa spotyka
      sie z tak wieloma uniedogodnieniami. Zycze jednak powodzenia i pozdrawiam :)
      • frant3 Re: Kup fotel u Jandy 24.10.06, 09:22
        Za PRL kultura miała się dobrze, a teraz jest w polsce demokracja, więc o kulturę trzeba walczyć. Na szczęście są jeszcze ludzie, którym się chce walczyć.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
    • ppo Kupiłbym, a co mi tam. 23.10.06, 20:14
      Tylko niestety w teatrze zawsze mam za mało miejsca na nogi. Może więc nie 270
      foteli, tylko o połowę mniej? Wtedy możnaby je rozstawić tak, że odstęp między
      rzędami byłby dla mnie wystarczający.
      • cafe.amb.llet Re: Kupiłbym, a co mi tam. 24.10.06, 06:39
        Hm, pomysł z tabliczkami dobry, ale czemu tylko do końca sezonu? Potem odkręcą?
        Myślę, że wiele osób chciałoby mieć "swój" fotel trwale, albo ofiarować komuś
        taki prezent, ale na rok... coś mi się w tym niepodoba.
        • Gość: Stan Re: Kupiłbym, a co mi tam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:59
          Sądzę, że będzie można mieć tam fotel "trwale" - wystarczy na przykład rok
          rocznie wpłacać 500 zł albo więcej i będziesz mieć na stałe i tabliczkę i
          pewnie stałą rezerwację do czasu pół godziny przed spektaklem na wszystkie
          przedstawienia. Może jeszcze p. Janda na to nie wpadła, ale wpadnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka