cuski 28.01.06, 17:03 Czy pietnowanie takich rzeczy jak: chciwosc, lichwa, pycha, podstep, zadza wladzy i bluznierstwo jest czyms zlym ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiaa3 Re: Chciwosc, lichwa, pycha... 28.01.06, 17:24 Nie ,nie jest złym ,ale to walka z wiatrakami- niestety he he he he. Weżmy Polskę pod lupę: co rusz afery,a który z nich dostał słuszną karę adekwatną do machlojek,które popełnił. A zobacz co Kaczuchy wyczyniają. I inne LPR-Y ,Samoobrony,Peowcy.. Zamiast kierować Polskę na właściwe tory - ugrzężli-nie napiszę gdzie. Odpowiedz Link
cuski Sylwia 28.01.06, 17:27 Sylwia, a czy TY potrafilabys normalnie isc czy dzialac, z kula uwiazana przy nodze ? Odpowiedz Link
sylwiaa3 Re: Sylwia 28.01.06, 17:32 Rozumiem ,że chodzi Ci o PO. Ależ tę kulę można ( jeżeli się chce) odwiązać, poluzować ,pójść na kompromis i rzucić kulą w płot. Odpowiedz Link
cuski Sylwia 28.01.06, 17:37 Sylwia, dobrze wiesz, ze aby rzucic kula w plot, trzeba dysponowac odpowiednia sila )) Odpowiedz Link
sylwiaa3 Re: Sylwia 28.01.06, 17:41 Nie mogą PISkowcy dogadać się z żadnymi partiami, a jest ich trochę. To czego chcą??? Odpowiedz Link
m4verick Re: Sylwia 28.01.06, 17:43 a ja jestem zdania ze powinna byc wladza absolutna i miec ja jedna partia wtedy bedzie porzadek, bo ktos musi za ryj trzymac a nie popularne haslo... rupta co chceta... pozal sie boze. Odpowiedz Link
sylwiaa3 Re: Nie dam rady 28.01.06, 17:45 Autor: m4verick ☺ Data: 28.01.06, 17:34 klamstwo, lichwe, itp. oczywiscie ze mozna pielegnowac jesli jest sie goralem... z gor synai Albo cwanym Polakiem... Tylko,że to Żydzi są cwani , a my... szkoda gadać. Inteligencji młodym polskim ludziom nie brakuje, ale to znikoma część narodu. Odpowiedz Link
cuski Sylwia 28.01.06, 17:48 Sylwia, moim zdaniem PiS caly czas szuka powaznego koalicjanta... partie, tzw. kanapowe, ktore wymienilas we wczesniejszym poscie sa niepewne... wez dla przykladu takiego Leppera, to jest czlowiek nieobliczalny... dzisiaj wspiera rzad, a jutro krytykuje Odpowiedz Link
m4verick Re: Sylwia 28.01.06, 17:50 kazdu przeciez dobrze wie ze PO to wiekszosci stara UW, czyli wybielani czerwoni. ale wiem, ze Kaczor nie przyjedzie do chicago 10go, jak to bylo w planie, poniewaz ma teraz inny problem Odpowiedz Link
m4verick Re: 28.01.06, 17:34 klamstwo, lichwe, itp. oczywiscie ze mozna pielegnowac jesli jest sie goralem... z gor synai Odpowiedz Link
cuski M4verick napisał: 28.01.06, 17:39 M4verick napisał: - Klamstwo, lichwe, itp. oczywiscie ze mozna pielegnowac jesli jest sie goralem... z gor synai He he he... Haselko zajebiste !!! )) Odpowiedz Link
sylwiaa3 Re: Za szybko enter wcisnęłam 28.01.06, 17:37 Nie cierpię polityki,ale gołym okiem widzę, że PIS chce władzy absolutnej i pogrąża kraj. O Rydzyku nie wspomnę. Odpowiedz Link
cuski Sylwia 28.01.06, 17:42 Sylwia, ja natomiast widze co innego. Otoz Donald tak sie obrazil na swiat, a w szczegolnosci na Kaczynskiego, ze nie ma zamiaru wspolrzadzic krajem... woli byc wlasnie kula u nogi i utrudniac wszystko, w odwecie za prezydencka porazke Odpowiedz Link
sylwiaa3 Re:POniekąd macie też rację. 28.01.06, 17:48 M4verick - ale to już było. = PZPR = Odpowiedz Link
sylwiaa3 Re: PISkujecie mi tu.. 28.01.06, 17:50 Cuski to jakie masz Partie oprócz "kanapowych"? Bo ja nie widzę już żadnych. Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: Chciwosc, lichwa, pycha... 28.01.06, 20:24 cuski napisał: > Czy pietnowanie takich rzeczy jak: chciwosc, lichwa, pycha, podstep, > zadza wladzy i bluznierstwo jest czyms zlym ??? a czy pietnowanie jest czyms dobrym? i kto ma miec prawo oceniac kto jest chciwy, podstepny itd. a kto nie? Odpowiedz Link
cuski Polishbellydancer napisała: 28.01.06, 20:43 Polishbellydancer napisała: - A czy pietnowanie jest czyms dobrym ? i kto ma miec prawo oceniac kto jest chciwy, podstepny itd. a kto nie ? Mam wolna wole, wiec glosno mowie o tym co mnie boli, a juz napewno nie przygladam sie bezczynnie ZLU. Najbardziej jednak wkurza mnie znieczulica ludzka. Mialem kiedys taka sytuacje, ze zadarlem z Cyganami, a konkretnie z jednym Cyganem... skopalem mu tylek publicznie... zapewne zapytasz dlaczego sie tego dopuscilem... otoz ow Cygan skatowal mojego mlodszego brata, a ja postanowilem na wlasna reke wymierzyc mu sprawiedliwosc... miesiac pozniej, to byla pozna jesien, gdy wracalem wieczorem do domu i akurat przechodzilem kolo cyganskiej dzielnicy zostalem zaatakowany przez grupe uzbrojonych Cyganow... moj przyjaciel opuscil mnie... przestraszyl sie tego co mu moga zrobic... zostalem sam z banda zbirow (bylo ich okolo 10 sztuk)... miedzy nimi byl gosc, ktory ode mnie oberwal i wlasnie on zaatakowal mnie pierwszy... zaczal wywijac przed moimi oczami metalowa brecha, jednak gdy chcial mnie uderzyc wytracilem mu te breche, sprowadzilem go do parteru i ogluszylem... gdy reszta grupy to zobaczyla, po prostu wycofala sie i odpuscila... zapewne spytasz mnie dlaczego wogole o tym pisze... otoz gdybym wtedy sie spietral i nie stawil czola ZLU, to prawdopodnie wyladowalbym w szpitalu... ja jednak zareagowalem na to ZLO i dzieki Bogu nadal zyje. Odpowiedz Link
cuski KTO STARA SIE OCALIC WLASNE ZYCIE - STRACI JE !!! 28.01.06, 20:48 KTO STARA SIE OCALIC WLASNE ZYCIE - STRACI JE !!! PS. 1 Nie mozna byc LETNIM, NIJAKIM, lecz ZIMNYM, albo GORACYM !!! PS. 2 Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszyscy go kochali i uwielbiali !!! Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: Polishbellydancer napisała: 28.01.06, 21:38 > Mam wolna wole, wiec glosno mowie o tym co mnie boli, a juz napewno > nie przygladam sie bezczynnie ZLU. wolna wola i chec zwalczania zla nie powinny isc w parze z agresja--zwalczanie zla zlem to najczestszy paradoks dzisiejszego swiata--stawianie czola zlu jest wtedy gdy wyciagamy reke do bezdomnego, gdy nakarmimy glodne dziecko, przygarniemy skatowne zwierze--to co opisales to nie jest zwalczanie zla--to rodzinne porachunki--oko za oko--zapewnwe tez postapila bym tak samo gdyby ktos skrzywdzil moich najblizszych, ale nie uzywalabym tego jako przykladu "jak zwalczac zlo" i nie bylabym z tego dumna w ogole chyba kazde z nas ma inna definicje zla Odpowiedz Link
cuski Dla mnie ZLO, to... 30.01.06, 05:02 Dla mnie ZLO, to wszystko co przynosi innym cierpienie. PS. Wobec ZLA stosuje zasade "zero tolerancji". Odpowiedz Link
cuski Lubimy spokoj, biernosc... 30.01.06, 05:33 "Lubimy spokoj, biernosc, boimy sie jakiejkolwiek walki, z upodobaniem spoczywamy bez ruchu lub kolyszemy sie na unoszacej nas fali, a tam, gdzie dobro ogolne czy nawet osobiste wymaga od nas smielszego czynu, cofamy sie przed nim, i nie majac odwagi przyznac sie do swojego lenistwa lub niedolestwa, wolimy uspokajac swe sumienie, oklamujac siebie i innych, ze czyn jest nie mozliwy lub, ze przynioslby szkode." /Roman Dmowski/ Odpowiedz Link