Dodaj do ulubionych

Warszawianka -Wodny Park

IP: 192.168.1.* / *.komputer-serwis.com.pl 08.08.01, 21:59
Strasznie przyłożyliście Zarządowi Wodnego parku - i słusznie. Dodam tylko dwie
drobne rzeczy:

Słupki uniemożliwiające parkowanie przed basenem. Wyjątkowo nieprzyjazny ruch
wobec klientów basenu. Zeby chiciaż wyglądały przyzwoicie - wyjątkowa tandeta
wydająca jak najgorsze świadectwo kierownictwu ośrodka

Wejście główne na basen to dwie pary szerokich przeszklonych drzwi. Niestety
połowa wejścia jest zamknieta na zicher z przyklejoną na kartce wielką czerwoną
kartką wskazującą gdzie należy wchodzić. Brakuje jeszcze tylko zardzewiałej
kłódki. Mam pytanie do szefa Wodnego Parku - do czego służy druga para drzwi?
Może architekt zrobił błąd nie konsultując projektu z kierownikiem basenu. O co
chodzi ? Ktoś się boi przeciągów. Straszna wiocha !
Ja tym panom dziękuję !

Obserwuj wątek
    • Gość: janka Re: Warszawianka -Wodny Park IP: *.telia.com 12.08.01, 11:43
      czy byles tam? jakie sa urzadzenia, czy takie jak w Mikolajkach? czy warto tutaj pojsc, czy
      ceny sa za godzine czy za caly dzien?
      • Gość: agulha Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.131.128.* 02.11.01, 00:33
        Gość portalu: janka napisał(a):

> czy byles tam? jakie sa urzadzenia, czy takie jak w Mikolajkach? czy warto tuta
        > j pojsc, czy
        > ceny sa za godzine czy za caly dzien?

Nie wiem, jakie są w Mikołajkach, ale na Warszawiance: normalny duży basen; basen
        dla dzieci, baseniczek dla jakichś bardzo małych dzieci; basen (z wodą cieplejszą
        niż w dużym) z ławeczkami z bąbelkami w krzyże, dyszami z wodą pod dużym
        ciśnieniem (spada z góry, można podstawić zbolałe plecy), sztuczną rzeką, którą
        można wypłynąć także na zewnątrz, zjeżdżalnią płaską z 2 muldami, która wpada do
        tegoż basenu, 2 zjeżdżalniami-rurami; kilka baseników jacuzzi. Poza tym odnowa
        biologiczna, ale to juz oddzielnie płatne.
        Zasady płatności są zbójeckie. Jest cena za 1 godz., ale niby w tym jest pół
        godziny pływania i pół rozbierania/ubierania/suszenia włosów. Po co? Ano po to,
        że kiedy zostaniesz dłużej, niż godzinę, to każdą minutę liczą ci jako 1/30
        niemałej ceny wyjściowej. Byłam tam latem 2 godziny (czy to, qrka, tak dużo),
        włosów nie doduszyłam, żeby chamom nie przepłacać, i wyszłam rozwścieczona, bo w
        sumie zapłaciłam 50 złotych!!
        Mieszkam na Bielanach i w sumie wolę już Potocką, chociaż tam jest skomplikowany
        rrozkład wejść i trzeba wchodzić "na gwizdek", tzn. na określoną godzinę, a nie
        wtedy, kiedy się akurat przyjdzie.
        A co jest w Mikołajkach? Czy trzeba mieszkać w tym superdrogim Gołębiewskim, żeby
        pójść się popluskać, czy w ogóle coś mi się z miejscowościami pomerdało?
    • Gość: E Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 217.11.136.* 16.09.01, 22:16
      Na razie zawiesilem plywanie - nie bede placil skurwysynom i zlodziejom
      • Gość: marta Re: Warszawianka -Wodny Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 19:35
        inwestycję zaczynano pod hasłem "basen dla wszystkich". kto jednak ma 18 zł na
        to, żeby w godzinę wykonać sprinterską ścieżkę zdrowia: rozbieranie się,
        prysznic, pływanie, prysznic, ubieranie się, suszenie włosów.
        za każdą minutę spóżnienia 50 groszy albo więcej.
        • Gość: ZOMO Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.128.136.* / *.acn.pl 14.10.01, 20:27
          W niemczech,w Berlinie basen kosztuje 8 lub 6 zł za cały dzień.Co prawda jest
          bez bajerów(na takim jak Warszawianka nie byłem)ale to i tak taniej niż w
          Warszawie.A mówią,że ceny muszą rosnąć bo idziemy do Europy.
          • Gość: hubi Re: Warszawianka -Wodny Park IP: *.*.*.* 18.10.01, 18:51
            Ja juz tez z cenami w Parku Wodnym mialem przejscia, ale dawno to opisalem w
            liscie do Gazety, zosatalo wydrukowane, a i tak sie nic nie zmienilo.
            Lepiej juz korzystajmy z basenu przy Hirszfelda.
            Byl ktos tam? Jak jest? Jakie ceny?
    • Gość: Wojtek Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.2.1.* / 193.41.231.* 23.10.01, 13:52
      Swoją drogą to przedstawiciele naszej dzielnicy zasiadają w radzie nadzorczej
      fundacji "Wodny Park" i sądząc z wielkości zainwestowanych gminnych
      tj "naszych" pieniędzy mają chyba 90% głosów. Nasuwa się zatem pytanie: kogo
      reprezentują ? Patrząc na ceny biletów - "najdroższa godzina pływania w
      Europie" - to chyba nie nas, mieszkańców.
    • kulowoj Re: Warszawianka -Wodny Park 31.10.01, 19:02
      Z ostatniej chwili !!! :))
      Troszke się na Warszawiance pozmieniało. Jest nowy cennik. Są nawet nowe ceny
      za parkowanie. Chyba najtańsze bilety jakie teraz są to ulgowe w poniedziałki,
      wtorki i środy od rana do 15.00 - pierwsza godzina 5zl, a każda minuta ponad tą
      godzine to 8 groszy. Niestety pozostałe bilety nadal są drogie :((
      • Gość: Mark Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.2.1.* 07.11.01, 08:53
        kulowoj napisał(a):

> Z ostatniej chwili !!! :))
        > Troszke się na Warszawiance pozmieniało. Jest nowy cennik. Są nawet nowe ceny
        > za parkowanie. Chyba najtańsze bilety jakie teraz są to ulgowe w poniedziałki,
        > wtorki i środy od rana do 15.00 - pierwsza godzina 5zl, a każda minuta ponad tą
        >
        > godzine to 8 groszy. Niestety pozostałe bilety nadal są drogie :((

Byłem tam ostatnio w sobotę - no i co ? puchy, wielkie puchy. O czymś to
        świadczy. Jedyny taki obiekt na kilkaset tysięcy mieszkańców i pływa ...
        kilkanaście osób. Pamiętam 1,5 roku temu to bywały nawet kolejki do kasy. A może
        by tak Panowie z nowego kierownictwa obiektu spróbowali obniżyć ceny weekendowych
        biletów do 7 zł za godzinę, a bilety 15 złotowe zrobili bez limitu czasu. Jest
        taka stara zasada handlowa duży obrót niska cena. To podobno działa tylko trzeba
        się odważyć !!!
        • Gość: Carlito Re: Warszawianka -Wodny Park IP: *.*.*.* 21.11.01, 16:38
          Ale powoli cos sie zmienia. Drzewiej nie bylo ulgowych dla studentow.
          Wczoraj bylem okolo osmej wieczorkiem i zaplacilem 8zl. To chyba nie tak
          strasznie. Niestety tlum byl juz niezly. Jak dla mnie 4 osoby na tor to max,
          wczoraj bylo 6-7. Mysle ze wkrotce powstanie wiecej takich obiektow i
          konkurencja wymusi lepsze zabieganie o klienta.
    • Gość: agulha Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.131.128.* 07.12.01, 23:55
      Nowa paranoja:
      wybrałyśmy się z qmpelą na W-wiankę. Miałyśmy stosunkowo mało czasu. Idziemy,
      mijamy kasę "karnety", dalej, wchodzimy do kasy "bilety jednorazowe". Tamże
      wielka reklama: karta zniżki 10% do końca 2002 za 10 zł. No to chcę kupić.
      Qmpela już na mnie warczy, że opóźniam. Pani kasjerka: żeby kupić kartę [na
      zniżkę na BILETY JEDNORAZOWE], należy pójść do kasy karnetowej - na pierwsze
      piętro, korytarz, w dół. Qmpela mierzy mnie coraz groźniejszym wzrokiem. W
      kasie karnetowej kolejka. Dochodzimy i okazuje się, że tu się, owszem, płaci,
      ale po kartę, to trzeba iść do pokoju numer... DALEJ JUŻ NIE SŁUCHAŁYŚMY. Niech
      sobie @%#(& tę swoją *$^$)@ kartę!
      • Gość: Michu Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.2.1.* 10.12.01, 09:40
        Gość portalu: agulha napisał(a):

> Nowa paranoja:

Dla mnie największe draństwo to pobieranie opłaty (najwyższej w Warszawie) za
        czas przeznaczony na rozbieranie/ubieranie/suszenie włosów. Ja dzięki temu, że
        mam krótkie włosy mogę szybko wyjść. Większy problem mają dziewczyny z długimi
        włosami i rodzice z małymi dziećmi. Najwięcej tracą jednak osoby niepełnosprawne
        ponieważ im najwięcej czasu zabierają w/w czynności - mówiąc krótko
        draństwo !!!!!!!!!

• Gość: Michał Re: Warszawianka -Wodny Park IP: *.ztm.waw.pl 10.12.01, 15:10
          Wszyscy słusznie krytykujecie (ja też krytykuję) Warszawiankę - Wodny Park za
          zbyt wysokie ceny i wliczanie w cenę biletu czasu spędzonego z konieczności w
          szatni. Ale nikt z Was nie podał jakiejś alternatywy.
          Napiszcie, gdzie można w Warszawie w miarę tanio popływać ?
          • Gość: Michu Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 10.2.1.* 10.12.01, 16:24
            Gość portalu: Michał napisał(a):

> Wszyscy słusznie krytykujecie (ja też krytykuję) Warszawiankę - Wodny Park za
            > zbyt wysokie ceny i wliczanie w cenę biletu czasu spędzonego z konieczności w
            > szatni. Ale nikt z Was nie podał jakiejś alternatywy.
            > Napiszcie, gdzie można w Warszawie w miarę tanio popływać ?

Jedyną logiczną alternatywą jest Inflancka. Wejście kosztuje 9 zł (7 ulgowy).
            Czas nieograniczony tj możesz pływać cały dzień !!!
            Basen 50 metrów, 1 wodospad, 1 zjeżdżalnia, część dla dzieci. Minusy: woda trochę
            za zimna i zbyt chlorowana.

• Gość: Pawel Re: Warszawianka -Wodny Park IP: 195.117.255.* 27.02.02, 12:50
              Gość portalu: Michu napisał(a):

> Gość portalu: Michał napisał(a):
              >
              > > Wszyscy słusznie krytykujecie (ja też krytykuję) Warszawiankę - Wodny Park
              > za
              > > zbyt wysokie ceny i wliczanie w cenę biletu czasu spędzonego z koniecznośc
              > i w
              > > szatni. Ale nikt z Was nie podał jakiejś alternatywy.
              > > Napiszcie, gdzie można w Warszawie w miarę tanio popływać ?
              >
              > Jedyną logiczną alternatywą jest Inflancka. Wejście kosztuje 9 zł (7 ulgowy).
              > Czas nieograniczony tj możesz pływać cały dzień !!!
              > Basen 50 metrów, 1 wodospad, 1 zjeżdżalnia, część dla dzieci. Minusy: woda troc
              > hę
              > za zimna i zbyt chlorowana.
              >

Warszawianka jest najdroższa, bo to NAJLEPSZY basen w Warszawie. Porównywanie z
              Inflancką nie ma sensu - dziurawy balon nad basenem, zimno i brudno.
              Na Warszawiance jest drogo i mnie tez to wkurza, ale ceny nie spadną dopoki nie
              powstaną w Warszawie jeszcze dwa, trzy takie obiekty - pomimo wysokich cen i tak
              tłok jest niesamowity i nie ma mozliwości normalnego poplywania.
              • pacio Re: Warszawianka -Wodny Park 27.02.02, 13:17
                Park Wodny w Gorze Kalwarii.
                Ceny są zdecydowanie niższe, a poziom nieznacznie odbiega od Warszawianki
                Jedyny mankament to brak bezpośredniego połączenia z Wawy, a basen mieści się
                przy drodze G. Kalwaria - Piaseczno.
                Z Mokotowa ok. 25 km.

Pzdr

pacio
          • miriam_73 Wodnik - Gocław 27.02.02, 20:46
            Spróbujcie w Wodniku na Gocławiu. Basen duży i mały dla maluchów, rura,
            whirpoole z ciepłą i normalną wodą plus całe zaplecze typu sauna solarium itp.
            Taniej niż na Warszawiance.
    • Gość: maja kurzajki IP: 195.94.201.* 27.02.02, 16:02
      Czytałam niedawno, że na któryms basenie na Woli jest epidemia kurzajek.

Ja chodziłam na Warszawiankę i znam kilka osób, które tym świństwem się
      zaraziły (ja też). Ale Warszawianka nie przyzna się do tego problemu, to pewne.
      • pacio Park Wodny - alternatywa 04.03.02, 16:28
        Znalazłem info o basenie 50 m., i inne atrakcje na terenie SGGW
        Nowoursynowska/Ciszewskiego.
        14 zł za 45 minut pływanka, studenci 40% ulga.
        O szczegółch w czwartek

Pzdr

pacio
        • Gość: ZOMO Re: Park Wodny - alternatywa IP: *.astercity.net / 10.128.136.* 05.03.02, 01:35
          Czekamy,czekamy!
          • Gość: pacio Re: Park Wodny SGGW pomyłka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 19:17
            Obiecana relacja z basenu SGGW na Ursynowie
            6 torów, 25 m. długości, 1 skromna zjeżdzalnia, 4 bicze wodne, 2 szt. jaccuzi,
            i pływanko z prądem, chlor z wody śmierdzi w szatni.
            Te atrakcje w cenie 14 PLN. za 45 minut. Tak 19 PLN. za godzinę
            Zgroza
            Przepraszam się z Warszawianką, od poniedziałku do środy 12 PLN. za godzinę,
            czwartek piątek 14 PLN, łykend chyba 16.

Pzdr

pacio
    • eela Re: Na wczorajszej sesji dzielnicowej...... 13.03.02, 15:26
      Dyskutowano o podziale zysków z kompleksu basenów. Wiceburmistrz gminy Centrum
      chciał narzucić Mokotowowi następujacy podział: 40% dla dzielnicy, 40% dla
      Warszawianki i 20% dla Wodnego Parku. Radni mokotowscy nie chcieli się na taki
      podział zgodzić, ponieważ baseny były budowane za pieniądze gminy. Kontrola
      fundacji przeprowadzona przez komisję rewizyjna wypadła druzgocąco. Społeczne
      pieniądze były wydawane lekką ręką. Prezes fundacji zarabia więcej od
      prezydenta.
      W dzisiejszej GW jest przerażający reportaz "Strzelcy podwodni"
      • brunokoch Syf i tyle 13.03.02, 15:51
        A że nikt z tym nic nie robi - to już zupełnie inna historia?
        • eela Re: Syf i tyle 13.03.02, 16:26
          podobno Fundację obsiedli znajomi Piskorskiego
          • Gość: wodnik Re: Syf i tyle IP: *.acn.waw.pl 15.03.02, 20:27
            Chyba nie tylko Piskorskiego ale czerwonych też , w radzie jest przecież taki
            specjalista jak R. Maliszewski / ten od MONOTELA / . Trzeba się temu przyjżeć.
            Może uzbieramy ciekawe informacje.
            • eela Re: Syf i tyle 17.03.02, 17:24
              To ciekawa sprawa. Wszystkie warszawskie wróble cwierkają o przekretach i
              nieprawidłowościach, a prokurator jeszcze sie tym nie zainteresował
              • Gość: wodnik Re: Syf i tyle IP: *.acn.waw.pl 25.03.02, 23:34
                Może dopiero uczy się pływać bo dostał bezpłatny karnet.
                • pacio Re: Syf i tyle 26.03.02, 13:13
                  Termin karnetu upływa po przejściu na emeryturę
              • antyeela Re: Syf i tyle 08.04.02, 12:55
                pani eela napisała:

> To ciekawa sprawa. Wszystkie warszawskie wróble cwierkają o przekretach i
                > nieprawidłowościach, a prokurator jeszcze sie tym nie zainteresował

pani eela weszy spisek

• eela Re: w Fundacji bez zmian 28.03.02, 08:04
      Radni koalicji SLD i PO nie pozwolili usunąć swoich polityków z władz Fundacji
      Park Wodny, czyli wszystko zostało bez zmian. Ukarany został jedynie zarząd
      • Gość: pacio Re: w Fundacji bez zmian IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 09:56
        Cudów nie ma eelu, ciepła posadka to dobra kaska a czasy nadeszły nieciekawe na
        zmianę pracy, pordon zbijania kasy.
        Jak nijaki Olechowski był w radzie nadzorczej firmy w której pracowałem nóż w
        kieszeni otwierał się na sam widok jego facjaty

Pzdr
        pacio
        • eela Re: w Fundacji bez zmian 28.03.02, 10:21
          A ja na początku miałam dobre zdanie o Olechowskim :(. Dopiero potem się
          zraziłam, jak zaczął zakładać nowe ugrupowania, a po "PO" to już w ogóle
          zaczęłam źle o nim mysleć.
      • Gość: wodnik Re: w Fundacji bez zmian IP: *.acn.waw.pl 29.03.02, 20:10
        Zobacz najpierw kto tam w zarządzie został. To daje do myślenia
      • Gość: matrix Re: w Fundacji bez zmian IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 08:15
        Jest troche dziwna sprawa , ze komisja rewizyjna gminy centrum rozliczyla
        wydatek 240 tysiecy zlotych za przyjecie z okazji otwarcia nielegalnej
        strzelnicy pod basenem oraz z 300 tysiecy zlotych za ekskluzywne wyposazenie a
        mimo tego zarzad fundacji zostal odwolany!!!! Ciekawe kiedy Rada Nadzorcza
        Fundacji zostanie z tego rozliczona .Ponoc nigdy bo w radzie sa ludzie
        Piskorskiego i Wieteski np. Abgarowicz - posel ,tego nie wiem ale szlyszalem
        rowniez o czlonkach zarzadu warszawy.Moze ktos zna caly sklad rady , bedzie to
        bardzo pouczajace.
        • pacio Re: w Fundacji bez zmian 07.04.02, 22:36
          Fundacja to organ do robienia ludzi w trąbe, nie znam fundacji która cały
          wypracowany dochód netto przekazuje na cele statutowe.
          To jest mżonka o słuszności celu itp. lanie wody.
          To rada nadzorcza rozlicza zarząd, chłopcy śpią spokojnie dopóty nie zmieni się
          opcja polityczna, która zrobi to samo.
          I tak w kółko, do upadłego.

Pzdr
          pacio
          • Gość: wodnik Re: w Fundacji bez zmian IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 20:50
            Miejmy nadzieje że WYBORCZA dojdzie konsekwentnie do kłębka co tam kombinują.
            • Gość: aac Re: w Fundacji bez zmian IP: *.acn.waw.pl 02.05.02, 14:36
              Trudno liczyć na WYBORCZĄ bo zajmują się czymś tylko wtedy gdy im pasuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka